7 april 2009

Utklassning, borta mot Liverpool

Jag trodde på en spännande men tråkig match där Tubby parkerade bussen. Ikväll missade Liverpool parkeringsplatsen totalt. Chelsea utklassade Liverpool och vann oerhört rättvist borta med hela 3-1. Hela Chelsea gjorde en fantastisk match trots en hemsk start.

Redan i 6e minuten gjorde Chelsea försvar bort sig själva totalt och lämnade Torres helt ensam vid straffpunkten. Liverpool gjorde mål och vi var nog rätt många som krympte då. Vi vet ju hur fruktansvärt illa det brukar sluta med att ge dem första målet. Det vill säga förlust med 1-0.

Men Chelsea gav sig inte och var i första halvlek trots det bästa laget och i 39e minuten fick vi en rättvis kvittering av Ivanovic på en hörna. Jag tillhör Ivanovics största kritiker och har velat sälja honom för han har inte varit i närheten av att göra sig värd priset han kostade. Idag betalade han tillbaka hela transfersumman på 9m pund. Två mål och en nästan felfri defensiv insats. Behåll honom.

Drogba var matchens lirare. Vilken otrolig insats han gjorde. Idioterna som tror att de kan fotboll för att de spelar Fantasy Football ansåg honom dålig på vår systersejt Vital, för att han missade tre klara målchanser. Alla tre på grund av att han satsade på tok för hårt, ville på tok för mycket. Men Drogba slet hela den tid han var på plan fullständigt sönder Liverpools så prisade försvar. Han var otroligt bra och han gjorde ett otroligt snygg mål på en perfekt passning från Malouda. 3-1 målet som med största säkerhet innebär att vi går vidare. Detta efter en jättelöpning efter att varit nere på mittfältet.

2-1 gjorde Ivanovic bara fem minuter tidigare. Återigen lät Liverpools försvar honom vara och han kunde säkert knoppa in målet.

Matchens näst störste hjälte var Michael Essien, the Bison. Han spelade holding midfielder med uppgift att radera Steven Gerrard och som han gjorde det. Gerrard som automatiskt brukar bli matchens lirare var en av planens mest anonyma, rent av sämsta spelare. Han var rent usel. Lampard utklassade honom.

Men ingen i Chelsea var dålig, inte ens normal standard. Alla var fantastiska och minst bra var kanske de stora pelarna JT och Lampard. JT fick en felaktig varning och missar matchen på Stamford, men är å andra sidan tillbaka mot Barcelona i semifinalen. Och med det här resultatet kan vi faktiskt avvara honom, Riccy Carvalho är ingen dålig ersättare. Eller om Ivanovic får ersätta honom. Alex gjorde en prickfri match och lär bli svår att peta och kanske får den naturliga högerbacken Bosingwa spela på tisdag.

Årets hittills i särklass bästa match. En fantastisk fotbollsmatch.

Faktum var att Liverpool på varje punkt var utklassade ikväll, och utan Reina hade det kunnat bli betydligt fler mål för oss.

Det här var en hjältematch som dessutom täppte till käften på alla självutnämnda fotbollsexperter i tidningarna. Fuck you, i all vänlighet. Ni vet mindre än vi gör, erkänn det och ägna er åt nyheter istället för analyser. Ingen vet mer om Chelsea än vi supportrar och vi trodde inte Liverpool skulle slå oss.

CHELSEA RULES. GO BLUES.

PS. glöm inte det faktum som säger att vi nu statistiskt är favoriter till att vinna hela Champions League trots en mardrömslottning till finalen, mot Porto?!