6 april 2009

Varför vi inte tål Liverpool fans

http://www.chelsea.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=513975

Läs den ovanstående artikeln och du kommer att förstå varför vi Chelsea supporters hatar Liverpools supportrar mer än några andra.

Det brukade vara Leeds, men vem orkar bry sig om dem längre. Men de hade samma attityd och samma stora grupp av äckel som förstör för alla som Liverpool har.

Det är ingen slump att Liverpool har de enda supportrar som hittills har ägnat sig åt att råna sina egna kamrater för att komma över biljetter. Detta hände i Aten när Liverpool fick stryk i Champions League-finalen. Stora grupper av biljettlösa äckel som hävdade att de var Liverpool supportrar ägnade sig då att med kniv, oftast, att råna andra Liverpool-fans, mestadels ungdomar och barn på deras finalbiljetter.

Nämn läktarkatastrofer och Liverpoolfans kommer att gråta i timmar, med all rätt, om Hillsborough - men de nämner aldrig vad de gjorde på Heyselstadium.

Jag har sett Chelseas matcher mot i princip alla engelska lag som spelat i Premier League tillsammans med andra lagets fans. De enda gånger jag känt obehag har varit med Liverpool fans. Så jag hävdar att den attityd som Liverpools sämsta fans i England visar, också exporteras.

Att de är det populäraste engelska laget i Sverige betyder bara att den här gruppen är större än för något annat lag.

Jag har träffat massor med bra Liverpool fans, jag har sett matcher med dem. Men idag vägrar jag att t ex gå på O'Learys och se Chelsea spela mot Liverpool.

Kalla mig gärna feg, men lite självbevarelsedrift har jag. Som djurgårdare ställer jag mig inte i aik-klacken, även om det har hänt en gång av misstag för många år sedan. Lika lite ställer jag mig idag som Chelsea-supporter bland svenska Liverpool-fans.

Att jag sedan också retar mig till vansinne på det ohejdade liverpool-hejandet i svenska medier är kanske en annan sak, men bristen på objektivitet hos personer som jag vanligtvis beundrar när Liverpool spelar är mycket störande. Jag är stor beundrare av Jens Fjellström, men att höra honom som expert när Liverpool spelar är mer än påfrestande. Glenn Hysén är i jämförelse, som gammal liverpool-spelare (om än från början Chelsea-supporter) är han ursäktad om han är sina sympatier hos de röda. Ändå är Hysén rent ut sagt neutral i jämförelse med Fjellström och Canal+ när det gäller Liverpool.

Självklart pågår den inför den oerhört viktiga och svårtippade matchen i Champions League en enorm debatt, stundtals rolig, stundtals vänskaplig gnabbande, men i många fall hätsk och från bägge håll vedervärdig på olika forum i England. På Chelsea Vital ser ni hur Liverpool-fansen uppträder och tyvärr måste jag säga att på Liverpool Vital visar några stycken Chelsea fans att de inte är mycket bättre. (På Vital är också Tottenhams fans ofta vedervärdiga, men det kan absolut inte sägas om svenska Tottenhamfans, som jag ofta sett Chelsea spela matcher tillsammans med).

En sak är dock ovedersäglig idag, de enda som hatar Liverpool supportrar mer än vi Chelsea supportrar numera (deras, poo-fansens, avundsjuka är löjeväckande särskilt som de spenderat mer på spelare än vi de senaste tio åren och ändå snackar de bara om pengar) är Manchester United-supportrar. Känslor mellan de två röda grannlagen är faktiskt ännu värre.

 

 

Lindy

 

www.sportingbet.com

www.sportingbet.com 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC