9 februari 2009

Scolari sparkad

Idag meddelades det att managern Luis Felipe Scolari har fått sparken från Chelsea med omedelbar verkan.

Andre tränaren Ray "Butch" Wilkins som tidigare under säsongen ersatt Steve Clarke med föga framgång tar över styret, åtminstone tillfälligt. Chelsea har betonat att det är tillfälligt, men med tanke på tidpunkten för Chelseas avskedande av sin tredje manager på 18 månader är det svårt att tro att det verkligen bara är tillfälligt.

Chelsea har nu gjort sig känt som värsta klubben i England när det gäller att sparka managers och är snart ifatt katapultklubbar som Real och Athletico Madrid. Inte ett rykte som jag velat att Chelsea ska ha.

Kanske är det rätt att sparka Scolari med tanke på resultaten, Chelseas sämst på över sex år. Men personligen hade jag velat se att Chelsea har en plan för ersättare innan de sparkade Scolari. Det är knappast bara hans fel att spelarna har spelat utan hjärta, vilja och intresse de senaste månaderna. Visserligen har han behandlat Drogba rätt dåligt och alltid favoriserat Anelka (som inte gjort ett ligamål på två månader), men övriga spelare visade i FA Cupmatchen mot Ipswich stor lojalitet mot Scolari när de hyllade honom efter Lampards avgörande mål.

Vem som tar över klubben, om det så bara är till sommaren får ingen lätt uppgift men förhoppningen vi fortfarande har kvar är att Chelsea ska ta en av de tre direktkvalificerade Champions Leagueplatserna, (vi är just nu 4, vilket innebär kvalspel). Chelsea har också två cuper att koncentrera sig på. Vi möter på lördag förre Chelseas ungdomstränare Brendan Rodgers och hans Watford på lördag. Tio dagar senare är det dags för första mötet mot förre Chelsea-tränaren Tinkerman Ranieris Juventus i Champions League.

Det lär bli väldigt mycket hålla tummarna nu för att säsongen inte ska bli en ännu värre katastrof än den redan är. En missad CL-plats är i dagens ekonomiska läge en ren katastrof för en klubb med Chelseas spelarlöner.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC