2 februari 2009

Quaresma på lån

Mina värsta farhågor har besannats då Chelsea idag meddelat att vi lånar jättefiaskot Ricardo Quaresma från Inter resten av säsongen.

Quaresma har många supportrar bland folk som tror att yttrar är lösningen till allt. Jag tillhör inte dem och har aldrig ansett Quaresma är en spelare för Chelsea. Det kommer att krävas underverk av honom för att han ska bli ett tillskott till vår klubb, istället för att vi kunde gett Miroslav Stoch chansen att spela in sig i laget.

Quaresma har den enastående egenskapen att han fullständigt floppat i alla klubbar han spelat utom i Porto. Han var ett jättefiasko i Barcelona och han har utsetts till Serie A:s allra sämste spelare. Senast igår söndag buades han av planen när Inter mötte Torino. Detta i en liga av en klart sämre standard än Premier League.

Vi har redan Deco som efter en fantastisk start har floppat hos Chelsea. Quaresma är antagligen inhryd för att täcka upp efter Joe Cole då det hade varit betydligt smartare att spela Kalou på den positionen och satsa på Stoch på andra flanken resten av säsongen. Ligan är med stor säkerhet redan förlorad så vi kan lika gärna ta chansen och låta ungdomarna spela.

Detta är dock inte Scolaris avsikt då han desperat söker att få åtminstone någon titel denna säsong för att slippa få sparken.

Personligen tycker jag Quaresma är ett av de sämsta val vår klubb kunde gjort, han är en miniversion av diva-diver i Man U, Ronaldo, med dennes alla obehagliga karaktärsdrag.

Det luktar desperation om Chelsea nu och vi får nog alla ställa in oss på att de härliga tiderna är över för tillfället.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC