26 januari 2009

Carlo lämnar

Först tappade vi den omtyckte Wayne Bridge, nu lämnar den ännu populärare Carlo Cudicini Chelsea. Carlo kom till Chelsea efter skada som back-up till Ed de Goey under Gianluca Viallis managerskap. Carlo var då 25 år och kom snart att bli förstemålvakt i Chelsea vilket han var till för fyra år sedan då Petr Cech kom till klubben.

Carlo tillhör i mina ögon fortfarande en av Premier Leagues 10-12 bästa målvakter och är i alla fans ögon egentligen för bra för att vara back-up. Problemet är ju bara att Petr Cech tillhör världens tre bästa målvakter och den konkurrenssituationen är tuff.

Som tack för Carlos tjänster under åren släpper Chelsea idag Carlo som fri transfer. En snygg gest, även om Carlos kontrakt lär gå ut i sommar.

Tyvärr gör de det till Tottenham. En av de få klubbar vi Chelseasupportrar verkligen önskar att Carlo inte skulle valt att gå till.

Ändå önskar CSFC Carlo Cudicini all lycka hos Uncle 'Arry som Harry Redknapp är känd unde ri vår klubb, farbror som han är till Frank Lampard. Att Carlo ganska snart slår ut Gomes som förestemålvakt i Rottenham ser vi som givet och jag personligen kommer alltid att stödja Carlo även om jag aldrig kan tänka mig heja på Rottenham på något annat sätt - än möjligen mot United eller Liverpool. Som ni kanske vet är det min åsikt att Englands värsta fans är Liverpools och Tottenhams. Därför har jag svårt att tycka om de klubbarna. Likväl Carlo, lycka till i din fortsatta karriär. Du var för duktig för att vara back-up.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC