2 januari 2009

Bridge,bye bye

Den oerhört omtyckte Wayne Bridge förhandlar just nu om sina personliga villkor med Manchester City.

Wayne Bridge som alltid varit en stor tillgång i Chelseas och Englands näst bäste vänsterback har de senaste säsongerna fått stå i skuggan av Ashley Cole. Bridge som siktar på att komma med i Capellos presumtiva VM-lag har av Cepello blivit tillsagd att han behöver spela regelbundet och oftare än vad han får göra i Chelsea. Bridge har därför fått Chelseas tillåtelse att söka ny klubb och Felipe Scolari har även han gett sin tillåtelse till Bridge att lämna Chelsea, då Scolari håller Cole som förste vänsterback.

Manchester City och Chelsea är överens om villkoren för övergången och det återstår alltså bara för Wayne Bridge att bli den andre Chelseaspelaren på några månader att gå till världens rikaste klubb (om man räknar ägare).

Bridgey kommer att bli oerhört saknad. Han har varit lättare skadad över julperioden och kommer inte heller att spela mot Southend i FA-Cupen, så vi har redan sett honom göra sin sista match för Chelsea.

Bridge har ända sedan han kom från Southampton varit i en konstig position. Han rankas som Englands näste främste vänsterback och har regelbundet varit uttagen till varje engelsk landskamp, men även där har han utom vid skador fått stå tillbaka för Ashley Cole. Nu kan han åtminstone konkurrera på likvärdiga villkor då han inte tvingas stå tillbaka även på klubbnivå.

Det finns få mer sympatiska och lojala fotbollsspelare i världen och vi kan bara önska Wayne Bridge all lycka till i världen i sin fortsatta karriär - utom mot oss förstås. Vi kommer att sakna hans inlägg och raider längs vänsterkanten. Hans skott som är bättre än Coles också och vi minns kanske särskilt hans mål mot Arsenal som tog oss till CL-semifinalen mot Monaco under Romans första år i klubben.

Det spekuleras i att Chelsea får mellan 8-10 miljoner pund för Wayne, hoppas han får en väl tilltagen lön i City. Bridge signerade ett nytt kontrakt med Chelsea senast förra året.

Lycka till Wayne och ett jättetack för vad du gjort för oss, du kommer att bli saknad.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC