6 december 2008

Spurs utraderade

Så har Chelsea raderat ut ännu ett rekord ur rekordböckerna i England. Denna gång under hela ligahistorien. Det är ju så att man räknar rekord i Premier League och hela ligans existens.

Chelsea tog redan förra bortamatchen hand om rekordet för Premier League i antal vunna bortamatcher i rad, 10 stycken. Ett rekord vi tog från Chelsea. Årgång 2003-2004.

Idag raderade vi ut Tottenham ur rekordböckerna, det var väl det enda rekord Tottenham höll. Liksom vi raderat ut Liverpool etc tidigare. Tottenham spelade nämligen 10 vunna bortamatcher redan för nästan 50 år sedan, säsongen 1960.

Synd att vi inte längre är lika bra hemma. Tre hemmaförluster i liga och cup i år är det sämsta på många många säsonger. Vi förlorade tidigare i höstas vårt otroliga rekord i att vara obesegrade hemma i 86 ligamatcher, 70 tävlingsmatcher. Ett rekord, eller två snarare som var nästan dubbelt så bra som närmaste konkurrent, Liverpool.

Petr Cech håller fortfarande rekordet för icke insläppta mål. Flest matcher utan insläppta mål etc. Frank Lampard förlorade nyligen rekordet i antalet matcher i rad till Brad Friedel (målvakt naturligtvis, detta rekord hålls 9 gånger av 10 av målvakter). Lampard har gjort fler mål än någon mittfältare i Premier League, och ja jag räknar absolut inte C Ronaldo som mittfältare även om han själv presenterar sig som sådan för att ge bättre sken åt sig själv.

Sedan har vi säkert några andra rekord som jag inte kommer ihåg i hastigheten. Vårt antal plusmål så här tidigt på säsongen borde vara i rekordtagen. 29 stycken.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC