12 maj 2008

Bosingwa nästa högerback

José Bosingwa, från Porto och Portugals landslag är nästa spelare att försöka göra högerback-posten till sin i Chelsea.

För förmodade nästan 16 miljoner pund, 20 miljoner euro eller något sådant kommer Bosingwa till Chelsea. Spelaren är redan i London för läkarundersökningen.

Bosingwa tillhörde det Porto (avbytare i finalen) som José Mourinho förde till Champions League-seger men stod då tillbaka för Paolo Ferreira som högerback. Ferreira som liksom Carvalho följde med JM till Chelsea. Han har ersatt miguel som ordinarie högerback i landslaget under senaste året.

Ferreira har dock aldrig lyckats spela till sig en helt ordinare plats som högerback i Chelsea, lika lite som Juliano Belletti har lyckats i år eller Glen Johnson tidigare.

Avram Grant har i viktiga matcher spelat Michael Essien på den positionen istället.

Förra sommaren var Dani Alves från Sevilla mycket nära Chelsea men det sprack på priset och Belletti kom istället.

Personligen anser jag inte att positionen är en sådan problemposition, det finns andra saker som oroar mer i Chelsea. Men vi har onekligen en hel del att välja på nu med Bosingwa, Belletti, Ferreira, Ivanovic och Essien att välja på i den positionen. Någon lär lämna, men Ferreira skrev nyligen under ett nytt femårskontrakt, Ivanovic har fortfarande inte ens gjort debut för Chelsea och Essien är en untouchable.

Den Kongo-födde portugisen jagades framförallt av Manchester United som såg honom som ersättare till Neville.

Bosingwa är 25 år gammal och lär spela i Portugals favorittippade lag i EM. Han startade sin karriär som mittfältare men har omskolats till högerback vilket tyder på fina offensiva kvaliteter. Precis som Belletti vars defensiva kvaliteter dock har ifrågasatts.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC