14 nov 2007

 

Christophe Lollichon - ny målvaktscoach

Som det har spekulerats i har Chelsea engagerat Stade Rennais' målvaktstränare Christope Lollichon som ersättare för Silvano Lauro som lämnade med José Mourinho.

Christophe Lollichon är i mina ögon den bäste målvaktstränare som finns. Han har bl a haft hand om Petr Cech tidigare, även Andreas Isaksson tillhör hans forna adepter liksom Michaël Landreau, Christophe Revault.

Lollichon är ännu ett utmärkt val och en klar förstärkning på staben bakom managerna Avram Grant.

Nyligen kom även Henk ten Cate till klubben som assisterande manager. ten Cate kom från Amsterdamklubben Ajax där han inte lyckades helt ut, missade titeln med ett måls skillnad. ten Cate är annars mest känd som assisterade manager till Frank Rijkaard och i mina ögon den mest prominente av de två när det gäller de titlar Barcelona tog 2006. Det är nog ingen större tvekan om att det redan idag är så att ten Cate är den som står för träningen i Chelsea.

ten Cate är känd för att vara mycket noggrann och en smula hårdför i sina krav. Inte för att det lär vara någon större skillnad mot José Mourinho. Skillnaden ligger dock kanske i att JM kunde ta det med ett leende gentemot spelarna medan ten Cate är är lite mer allvarligt lagd.

Chelseas nye ledning bakom den ännu ej övertygande Grant är toppklass och än så länge är det Grants största bidrag till klubben.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC