9 augusti 2007

STREJK

Nu orkar jag inte mer. Precis varenda dag i tre månader har de spanska idioterna på tidningarna As (verkligen ett bra namn) och Marca påstått fullständiga osanningar. Fantasierna har varit rent ut sagt häpnadsväckande, inte ens JK Rowling har varit mer fantasifull denna sommar. Lögner som varje tabloid utan självkänsla i Europa sedan har tagit upp. Sportbladet och Expressen minst en gång i veckan.

Men nu få det faktiskt räcka. Ännu har inte ett enda ord som skrivits i de här tidningarna om Chelsea i sommar visat sig vara sant. Jag har försiktigt och snällt försökt påpeka detta, men journalister är så mycket bättre människor än jag så de vägrar lyssna trots att jag gång på gång bevisat att de ljuger. Simon Bank, som jag en gång beundrade något oerhört, idag någon slags Stureplans personlighet, Olofh Lund, agenterns allra mesta handgånge man, med flera går mig dagligen hur besviken som helst. Tja, kanske inte Olofh Lundh för av honom förväntar jag mig ingenting.

Igår skrev tidningen som anser att de kan mer om sport än någon annan en enorm lögn. De utsåg årets bästa värvning i Premier League och tog en spelare som inte ens är värvad till Premier League. Jag menar, hur fruktansvärt usel på sitt jobb får man bli?

Jag lade av att prenumerera på S efter att denna så hyllade skribent skrev en pinsamt lögnaktig artikel om sitt favoritlag. Vilket väl hade varit OK om han hade fått några fakta rätt. Inte ens de värsta fans som finns, dvs det lagets, har varit så partiska någonsin på de stora diskussionsställena på internet. Men det spelar ju ingen roll.

Men nu måste det väl ändå räcka, jag har tittat på de s k silly season-sammanställningar som Sportbladet och Fotbollskanalen.se (en kanal som vägrar uppge sin e-postadress, =det är sant). har gjort under sommaren. Och de har vimlat av fel. Till slut försökte jag rätta dem på det jag vet mer än de om, utan någon som helst effekt. För ingen får ju, eller kan veta bättre än sportjournalister. Patrask, är min åsikt numera.

Jag går därför nu i strejk. Jag vägrar läsa de här tidningarna, jag vägrar köpa deras s k ligabilagor-för om de är lika trovärdiga som deras artiklar är de knappast dugliga som soppapper. Jag vägrar lyssna till kommentatorer som den extremt partiske skitstöveln som snackade till community shield i söndags.

Jag har följt fotboll i många många år. Aldrig någonsin har sanningshalten i journalistiken varit lägre än nu. Trots att intresset aldrig varit större. Och det finns inte, och har förmodligen aldrig funnits, ett lag som det ljugs mer om än Chelsea.

Så nu får det räcka. Jag vet, jag kan mer än allihopa av de här murvlarna. Så varför ska jag besvära mig med att läsa deras lögner?

Önskar ni gjorde detsamma. Det som skrivs här, är alltid sant. Vi värvar inte spelare innan de är klara för klubben. Och Alex är inte mer klar för Chelsea än Dani Alves, eller Royston Drenthe eller att Arjen Robben skulle vara klar för Real Madrid. Spekulation är inte fakta.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC