9 juli 2007

Florent Malouda ny i Chelsea

Franska ligans bästa spelare förra säsongen kommer till Chelsea. Det blev klart sent söndag kväll. Florent Malouda från Olympique Lyon kommer att ansluta sig redan till USA-turnéen. Laget reser redan idag. Chelsea kommer att spela tre matcher i Californien mellan 14-21 juli.

Florent Malouda är yttermittfältare och god vän till Didier Drogba något som lär påverkat hans val av klubb. De spelade tillsammans i Guingamp. En annan klubb som var mycket angelägna om hans tjänster var Liverpool men Malouda förklarade tidigt att hans val var Chelsea.

Hur mycket Chelsea betalar för Maloudas tjänster har inte avslöjats, men till skillnad från när Michael Essien kom från Lyon har förhandlingarna gått snabbt och lätt.

Malouda är 27 år gammal och hans ankomst väcker mycket spekulation i tidningarna om att det skulle innebära att Chelsea kommer att släppa Arjen Robben till Real Madrid. Robben skulle skrivit på en kontraksförlängning men det spekuleras i att Chelsea inte var beredda att möta hans nya krav. Chelsea har nyligen klargjort att man kommer att vara mer restriktiv än tidigare med lönebilden i klubben, vilket har lett till att flera kontraktsförlängningar har blivit hängande i luften.

Robben deltar dock i USA-turnéen. En indikation på om han stannar eller inte lär bli om han spelar matcherna. Det som talar till Robbens nackdel i Chelsea är hans stora skadebenägenhet, vilket José Mourinho uttalat sig negativt om.

Också Feyenoords unge ytter Royston Drenthe är aktuell för klubben Det påstås att ett bud har lagts till Feyenoord som innehåller en köp-lån klausul. Enligt den kommer Chelsea köpa U-21 VMs stora sensation och omedelbart låna ut honom till Feyenoord första säsongen.

Även Alexandre Pato som just nu spelar för Brasilien i U-20 VM i Canada lär vara aktuell. 17-årige Pato skulle då köpas och komma först nästa år när han fyllt 18.

Tillsammans med tidigare redan klara Steve Sidwell, Ben Tal Heim, Claudio Pizarro är det också enbart bara detaljer som väntar innan klubben offentliggör den väntade övergången av Alex från PSV Eindhoven. Chelsea har siktat på att bredda och fördjupa truppen och har lyckats mycket bra med de ambitionerna.

Däremot är det klart att Njitap Geremi, Chelseas kamerunske landslagsman lämnar klubben för Newcastle. Chelsea har släppt Geremi som fri transfer som tack för hans lojala tjänster till klubben. Geremi har mestadels spelat högerback sista året men räknas som mittfältare. Vi önskar honom lycka till i Newcastle där han säkert har bättre chanser att ta en ordinarie plats. Khalid Boulahrouz förväntas inom kort bli klar för Sevilla. Boula hade en olycklig karriär i Chelsea efter en mycket fin start, hans match mot Ronaldinho på Stamford Bridge var enastående. Ronaldinho var fullständigt utplånad. Men i matcher mot engelska lag avslöjades Boula tyvärr sakna den snabbhet och det tempo som Premier League kräver. Chelsea kommer därför att släppa honom så han kan gå vidare i sin karriär. Övergångssumman beräknas bli ungefär hälften av vad Chelsea betalade.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC