13 maj 2007

Tre år obesgrade

Det är nu mer än tre år sedan något lag besegrade Chelsea på Stamford Bridge. Med 63 matcher i ligan tangerade Chelsea i sista omgången det mer än tjugofem år gamla rekordet som Liverpool tidigare var ensamma om. (säs 79-81)

Ett annat Liverpool-lag var nära att förstöra rekordet då Everton tog ledningen. Men sju minuter senare kvitterade Didier Drogba och däremd var tillställningen över. Visserligen gjorde Everton ett sent mål, men det var offside.

Drogba befäste därmed också att han var Premier Leagues vassaste målskytt. Han vann skytteligan på 20 mål. Två före Benni McCarthy som sägs bett om att få släppas till Chelsea!

Säsongen tar slut nästa lördag med FA Cupfinalen. Vår andra buckla för i år, vilket trots att gör oss till ett av de allra framgångsrikaste klubbarna i Europa i år. Om mitt tips stämmer. Det kommer att bli ett prestigemöte av klass, men vi är nog de som vill mest. FA Cupen är dessutom den enda buckla José Mourinho aldrig vunnit så spelarna är nog extra motiverade att ge honom den

Därefter vidtar silly season som nog lär bli riktigt silly i år. Spekulationerna har pågått hela året. I mitten av juli startar försäsongsträningen med bl a läger i USA och matcher mot Beckhams nya klubb L A Galaxy.

I Looking forward tog jag en titt på vad som kan komma hända. Det lär bli mer spekulation framöver. Och nästa år tar vi tillbaka Premier League. Utan tvekan.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC