5 april 2007

TV-nissar

Att bli förbannad på tv-kommentatorer är egentligen en helt lönlös sysselsättnng. Men en gnutta av objektivitet och kompetens har man väl ändå rätt att få. Kanalerna kostar ändå pengar att få hem i boxen och man tvingas stå ut med reklamen, inte minst från de egna MTG-bolagen, allt från Bet24 till cdon.

Champions League-matchen Chelsea mot Valencia på TV6 bjöd inte på något av det. Att Hysén är en stor scousersupporter är ingen hemlighet för någon, och han gör inte heller något för att dölja det. Vilket är OK. Men att han satt matchen igenom och snackade skit om de Chelsea tillsammans med Strömblad som var ännu värre det var patetiskt. Dessvärre föll dessutom studiogubbarna in i det också.

Allra mest patetiskt var hur de hela tiden förnedrade och baktalade Chelseas bäste spelare i matchen, Michael Ballack. Ballack gjorde sin hittills bästa match i Chelseatröjan, särskilt i första halvlek då han dominerade mittfältet och inte slog bort en enda passning. Inget av detta klarade töntarna i TV6 av att se. De var väl för upptagna av att lyfta fram Valencia och snacka skit om Chelsea.

Hysén är visserligen ökänd som Ballack-hatare, men lite så kallad expertis borde även han kunna besitta.

När andra halvlek startade visaded statistiken att Michael Ballack var den på plan som hade rört sig mest av alla, löpt längst. Det snackade tomtarna bort genom att påstå att han hade varit utan boll hela tiden.

Jag kan leva med enögda kommentatorer, men blinda kommentatorer klarar jag inte av. Strömblad kom dessutom med ett flertal s k fakta i matchen som var rena lögner. Illa förberedd, partisk och blind. Det kan inte vara svårt att få jobb på Visatsport.

Tyvärr lär vi få dras med dem i flera matcher. Vilken chock det kommer att bli för dem när Chelsea vinner i Valencia. Hur ska de bortförklara det?

 

*Att Ballack var bäste Chelseaspelare är inte bara min åsikt utan även alla andra experters och fans. Alla utom blindbockarna Bruse från Viasatsport.

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC