25 februari 2007

Vilken final!

Dagens final i Carling Cup, Ligacupen, var en match utöver det vanliga. Den hade allt.

Allt från skräckscener av olika slag till propagandafotboll av olika sort. Fantastisk. En episk match.

Arsenal som spelade sina unga spelare och bänkat Henry och Ljungberg startade i ett furiöst tempo och spelade härlig fotboll. Det går inte att förneka. Något som gav resultat redan i 12 minuten då en frispelad Theo Walcott gjorde sitt första mål i Arsenal.

Chelsea kvitterade i sitt första riktiga anfall när Ballack serverade Drogba en boll som friställde honom. Drogba fintade totalt bort Almunia och slog bollen under foten på honom. Tala om effektivitet.

Därefter jämnades matchen ut men Arsenal avslutade första halvlek väldigt fint med sitt mycket rörliga och snabba spel. Däremot skapade de inte de vassaste av chanser.

I paus tog JM ut Makelele och satte in Robben. Därmed fick Chelsea en lika irrationell och snabb spelare på planen som Arsenal hade. Andra halvlek gick klart till Chelsea med ytterligare ett mål av Drogba strax före slutet. En kraftfull nick på ett inlägg från Robben. Därtill hade Lampard en varumärkesmässig rackarbajsare i ribban. Lite senare träffade Shevchenko nästan exakt samma fläck på ribban med en riktig rökare som Almunia knappt hann se.

Chelsea neutraliserade Arsenal och deras tidigare så fina spel fanns där i stunder, men deras försök stoppades alltid av en mycket duktig Petr Cech. I andra halvlek hade han dock klart mindre att göra.

Det värsta som hände var dock en ruskig olyckshändelse där Diaby, Arsenals Vieira-klon, sparkade John Terry med full kraft i huvudet när Terry stormade fram efter en hörna. Terry slogs omedelbart medvetslös med blod kring näsan. Bilderna var oerhört otäcka. Terry svalde tungan och läkarna var tvungna att stabilsera hans huvud och rygg inför transport till sjukhuset. (Bilderna var förskräckliga och påminde varje supporter om händelserna i Readingmatchen när både Cech, svårt, och Cudicini också skadades så att de var medvetslösa.)

Unde den långa övertiden kom nästa riktigt tråkiga händelse. Mikel drog Touré i tröjan och Touré överreagerade ordentligt vilket ledde till bråk. In i det bråket kom Chelseas kapten Frank Lampard och Cesc Fabregas. När de stod och knuffades kastar sig Adebayor över Frank Lampard med knutna nävar!

Ledare, tränare, matchfunktionärer rusade in på planen för att medla. Adebayor fortsatte att bråka och någon, antagligen Adebayor, knockade Wayne Bridge som behövde medicinsk tillsyn.

När det hela till slut hade lugnat ned sig började kortutdelningen. Mikel och Touré fick rött kort direkt. Lampard och Fabregas gula kort. Och Adebayor fick ett rött kort som fick honom att se ännu rödare. Vilt bråkande fördes han av planen.

Förhoppningsvis stängs Adebayor av i många matcher, helst resten av säsongen. Hans uppträdande var bland det värsta jag sett på en fotbollsplan. Trots det hävdade han efteråt att han hade försökt medla, - med knutna nävar?!

Chelsea firade med reservkaptenen Frank Lampard i spetsen medan de flesta av oss undrade hur det hade gått för John Terry. Rapporter under kvällen säger att han klarade sig bra och att han till och med kunde återvända och fira segern med laget. Förmodligen utan alkohol.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC