10 januari 2007

FEL IGEN, - Och Hu Så Dåligt

Så hade alla tidningarna fel igen.

Lite synd för det hade varit kul om Terry hade kunnat spela, om Hedman hade fått spela etc. Tyvärr får bägge vänta på frisktecknet.

Chelsea gjorde en riktigt usel match mot Wycombe. Intressant var att Essien fick spela mittback, vilket han gjorde lika säkert som det mesta. Det enda han hade direkta problem med var att ställa Wycombespelare offside. Det är en regel Essien sällan stiftar personlig bekantskap med.

Bridge gjorde en riktigt stark insats, inte minst hans skickliga mål var värt att beundra. Och sammanstätningen med målvakten förbättrade inte riktigt hans utseende. En av få saker värt att beundra i en som sagt usel match. Och den absolut enda spelare som stärkte sina aktier i laget.

Sämre än mot Macclesfield i allt, precis allt. Och det var ingen stor match. Mest uselt var att Makelele fixade en avstängning till Liverpoolmatchen. Inställningen var under all kritik. Kanske sämsta matchen de senaste tre åren.

Intressant är att även idag lät JM 17-årige Ben Sahar spela. Hans debut mot Macclesfield var kortare. Ben Sahar är ett stort löfte som är föremål för ett nytt lagstiftningsförslag i den israeliska riksdagen. Han ska nämligen snart kallas in för obligatorisk 3-års militärtjänst. Något vissa israeliska politiker finner dumt och de försöker därför rädda Sahars fotbollskarriär genom att skapa ett utrymme för speciellt begåvade att få göra anpassad militärtjänst, för Sahar skulle det betyda tjänst på israeliska ambassaden i London. Och visst känns det oändligt trist att en så lovande spelare ska tvingas avbryta sin karriär i tre år för att springa omkring med vapen i hand. Sahar anses vara Israels största löfte någonsin. En annan 17-åring Scott Sinclair fick hoppa in på övertid.

Lampard hoppade in och gjorde därmed sitt 300e framträdande som Chelseaspelare. Fler lär det bli. Men få lär vara så här bleka.

Domare Bennett visade också varför hans rykte är anti-Chelsea. Det var otroligt vilken skillnad det krävdes för att frisparkarna skulle gå till de olika lagen. Men smålagen ska väl få lite handikapp i cuperna. Men så här borde det ändå inte få gå till.

Och veckans snackis i England, från tabloiden Sundary Mirror. Om att Mourinho lämnar Chelsea i sommar. Jag säger bara så här:

Blablablablablahahba!

Det är den enda kommentar spekulationerna förtjänar. Precis som förra gången och gången innan dess. Om sex veckor lär det vara en nyhet igen.

Cech känner sig 100% och i veckan ska de sista läkartesterna göras. Håll tummarna.

Men nu börjar allvaret igen, Chelsea måste få igång övriga anfallsspelare. Det kan inte bara vara Drogba som gör mål, tillsammans med Lampard från mitten. Vi måste få fler mål från fler spelare om vi på allvar ska kunna ta itu med pojkarna från Salford (Manure för er som inte håller er engelska geografi aktuell). Låt det här vara säsongens bottennapp, tack.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC