9 november 2006

MAGNUS HEDMAN PÅ PROV

Gamle gnagaren, Celticspelaren och lite runt om målvakten Magnus Hedman, senast känd som expert hos TV4 Sporten har fått en provträning med Chelsea som ersättare för Petr Cech.

Nja, ersättare är väl för mycket sagt, han är tilltänkt som tredjemålvakt bakom Cudicini och Hilario till Petr Cech blir frisk igen.

Hedman är hos Chelsea i Cobham till slutet av veckan, därefter avgörs det om han får ett kontrakt. Hedman är kontraktslös och kan därför ansluta till klubben omedelbart om det här utfaller till allas belåtenhet.

Det är andra gången i höst som Magnus Hedman varit aktuell för en klubb i Premier League. Förra gången ska det ha handlat om Newcastle även om olika källor var oense om det verkligen var så.

Men nu är Hedman på plats. En otrolig chans för honom att få en andra karriär. Han är trots allt bara 33 år gammal, vilket inte är någon ålder för en målvakt.

Han är inte den förste som varit aktuell, men ännu har Chelsea inte slutit kontrakt med någon och Hedman har onekligen bättre meriter än de andra som försökt få den eftertraktade platsen. Med undantag av Fabein Barthez, men honom var JM aldrig intresserad av då han inte kunde se honom som en tredjemålvakt. Det krävs en del andra saker av en tredjemålvakt än en förstemålvakt, inte minst lojalitet och entusiasm att stödja killarna före i näringskedjan.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC