18 augusti 2006

BOULAHROUZ

Nog för att det spekulerats så mycket i Ashley Cole och en hel del andra namn som förstärkningar till Chelseas försvar. Så mycket att man spytt på spekulationerna.

Men absolut ingen har nämnt den holländske försvaren Khalid Boulahrouz förrän idag när Chelsea FC plötsligt meddelade att man gjort klart med Hamburg SV om spelaren som kallas Kannibalen. I helgen ska medicinsk undersökning och personligt kontrakt klaras av i London.

Bouhlarouz gjorde en stabil VM-turnering, men har definitivt inte haft den status som andra namn som nämnts. Bouhlarouz är en ordentlig överraskning, men det bör inte innebära en negativ sådan.

Sedan tidigare vet vi att Chelseas scoutingteam med JM i spetsen sällan gör något som kan anses dåligt underbyggt. Att sedan Del Horno hade svårare att anpassa sig till den engelska ligan än väntat är en sådan sak som aldrig går att förbereda sig på. Han var ju dessutom långt från dålig, och hade säkert gjort en bättre andra säsong.

Boulahrouz har kommit till Chelsea för att ge back-up. Han kan spela på flera positioner i försvaret, och det är säkert en av de största anledningarna till att Chelsea nu värvar honom.

JM har förklarat att de saknar två försvarare, så det kan komma en värvning till. Det återstår 13 dagar av värvningsperioden, och ingen vet ännu riktigt vad som händer med den skadade Robert Huth. Middlesbrough hoppade ju av köpet av denne pga vristskadan som Huth fick under VM, och som fortfarande håller honom till rehab-träning.

Ändå var Boulahrouz är en riktig överraskning, men han har nordeuropeisk fotboll i sig. Han är härdad i Eredivisie och Bundesliga och internationellt. Så det är absolut en kvalitetsspelare, om än inte så känd, ännu, som kommit till the Blue.

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC