MÄSTARNAS AKTUELLA LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 38 sp 27 v 5 o 6 f 103 - 32 mål 86 p

15 maj 2010

FA YOUTH CUP CHAMPIONS
COMMUNITY SHIELD CHAMPIONS
BARCLAY'S PREMIER LEAGUE CHAMPIONS
skytteligavinnare: Didider Drogba
vinnare Gyllene Handsken: Petr Cech
Målrekord föör klubben och för ligan
I was there
for the DOUBLE


Det bara var en sak jag behövde göra. När ligasegern var klar var det bara att kasta sig över datorn, hitta en resa, hitta något som inte kostade för mycket.

Jag ville verkligen uppleva Chelsea's Victory Parade imorgon. Och med lite tur skulle det bli inte bara en ligaseger som skulle firas utan också en unik första Dubbel. Så i måndags började ett riktigt rejs med internetbokningar, koll och annat.

ticket fa cup final

Så när hundvakt hade lyckats ordnas, familjesaker fixats och alla små saker inkl några mycket irriterande prishöjningar på lokalflyget (det är bra mycket dyrare att resa mellan Kalmar där jag bor nu och Stockholm där jag bott mestadels, än mellan Sverige och London!!!) Hotell fixat, fixat de där grejorna med uppdrag under tiden. Kontakter med vänner om att eventuellt ses när jag är där, i Chelsealand. Chelsea är som ni ju vet Pride of London. Bästa Londonlag för jag kommer inte ihåg vilket år i ordningen, och det var vi som myntade uttrycket även om andra försöker låna det ibland. Kort varsel var nyckelordet.

Så var det det där med FA Cupfinalen själv. Självklart ville jag se den. Men hur fixa biljett till ett slutsålt evenemang. Mina Chelseakompisar på Chelsea Vital hade inte heller lyckats, vilket säger lite om hur svårt det var. Mejlen flög mellan möjliga säljare. Logistiken var inte direkt enkel. Jag var ju kvar i Sverige, någon biljett skulle aldrig någonsin hinna nå mig, jag var dessutom tvungen att ta mig till Stockholm i förtid då flyg tydligen inte går på helgdagar till vissa ställen i landet. Risken för att bli lurad. Och vilka priser!

Svartabörsaffärer kallas det väl. När man säljer biljetter för bra många mer än de borde kostat och som ni vet är biljetter inte billiga ens i original. De så kallade agenturer som ordnar biljetter, liksom vissa resebyråer, är lika mycket svartabörs som någon biljettsäljare med svartmuskigt utseende och flyktiga ögon. 5-600% påslag är det normala!

Timmar innan matchen lyckades det dock efter springande och letande möjliga internetförbindelser (tur att man tog med lilla datorn då det inte fungerade på rummet utan måste sökas upp på andra ställen), diskussioner med mer eller mindre (fler av senare alternativet) försäljare var en billjett ordnad. Hologrammet såg OK ut, så det var bara att tömma plånboken för självklart hade säljaren två olika biljetter till olika priser, och jag hade bara svarat på den ena annonsen. Men han var ju snäll att åka in till mitt hotell för att sälja den, han var Chelseasupporter som valt bort FA Cupfinalen för Champions Leaguefinalen då han också är Bayernsupporter. Lite torgprutande vidtog och vi kom överens om ett pris som stämde med vad som var kvar i plånboken. Hoppas han får många sangria i Madrid för vad han tjänade på att sälja biljetten!

Nu var det bara att ta sig till Nya Wembley och hålla tummarna för att matchen skulle sluta lika väl som biljett- och reseäventyret. Då hade man ändå paraden att se fram emot på söndagen, en kvarts miljon åskådare förväntas tydligen till evenemanget som kostar Chelsea 4-5 miljoner kronor att arrangera. Men det återkommer jag om när jag är tillbaka i den sköna fåtöljen hemma och fungerande uppkoppling.

---

Liksom jag återkommer med annat.

Matchen underar ni kanske över. Jo den slutade med att Chelsea vann med 1-0 efter bland annat satt bollen i trävirket hela fem gånger i första halvlek, missat öppet mål två gånger. Fått en billig straff emot sig, som slogs riktigt usel. Sedan satte Drogba en fantsstisk frispark i stolpen, men den här gången gick den in. Den i första halvlek tog i ribban och ut! Avslutningsvis fick Chelsea en billig straff som Lampard slog ungefär lika uselt som Boateng slog Pompeys. Hur rättvist som helst med Chelseaseger. OCH JAG VAR DÄR!

Imorgon paraden, sedan får man se om askmolnen låter en komma hem!

 

 

Lindy

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.