csfc    SLUTGILTIG LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  38 sp 19 v 10 o 9 f 58 -36 mål 67 p

CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021


csfc    SLUTGILTIG LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 3 o 1 f 69 - 10 mål 57 p

· Chelsea Women CHAMPIONS - MÄSTARE Women Super League 2020-2021 ·
Fran Kirby = Årest Spelare
Sam Kerr skytteligavinnare med 21 mål, Ann-Katrin Berger Golden Glove-vinnare med 12 nollor
· Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021 ·
· Chelsea Women, vinnare Community Shield mot Man City 2020 ·
7 - 13 juni 2021
  NÄSTA MATCH:

11 augusti 2021 - VILLARREAL - SC

-

Nyheter v-23


SÖNDAG 13:
Årets Chelsamål blev Olivier Girouds akrobatiska cykelspark mot Atletico Madrid. Det vann knappt före Kai Havertz's mål mot Manchester City i CL-finalen.

Det blev Englands Mason Mount som fick vinna över Kroatiens Mateo Kovacic i EM idag. England vann med enda målet. Reece James var på bänken och av någon anledning valde England att spela en högerback på vänsterbackplatsen och Ben Chilwell var inte ens med på bänken.

LÖRDAG 12:
Tack och lov, 19,35 meddelade DBU att Christian Eriksen är vaken och får behandling på sjukhuset, Rigshospitalet. Heder till de medicinska teamen inne på Parken och hur alla spelare, funktionärer och andra har uppträtt.
    Självklart har matchen ställts in, allt annat vore vansinne. Men så kommer nya uppgifter om att matchen ska spelas 20.30. VANSINNE. måste vara fel uppgifter.
    Det enda vi kan säga om det är att alla måste veta att Christian Eriksen är helt OK. Båda lagens spelare ska vara överens om det. Jag vet inte om vi orkar se det. Rykte, men vi får se. Hur ska spelarna klara av det? Det sägs att spelarna begärt detta. Vi klarar inte av att se det, tror vi. Spelarna är inne på plan.
  Vi tar en paus och går ut med vovven.
    Det enda viktiga i det hela är 1- Christian Eriksen är tydligen så återhämtad och ok att spelarna fått garantier om det och 2- spelarna i båda lagen har själva begärt att slutföra matchen. Vi ser det som spelarnas hyllning till Christian Eriksen. Eriksen ska själv ha pratat med sina lagkamrater om detta.

Andreas Christensen startar för Danmark i det nordiska derbyt mot Finland.
    Maqtchen avbröts strax före paus efter vad som kanske är de otäckaste scener vi någonsin sett från fotboll live. Christian Eriksen kollapsade och man fick sätta in livräddande insatser innan han kunde föras till sjukhus. Vi kan bara hoppas och hålla alla tummar att det går bra för Eriksen. Det var hemskt att se men också positivt att se hur spelare och funktionärer uppträdde. Måtte det bara sluta lyckligt.

FREDAG 11:
EM är igång och Jorginhos (bra) Italien imponerade överraskande mycket hemma i Rom även om de hade bortamatch. Turkiet imponerade långt mindre än utlovat.
    Ändå säger skeptikern, EM måste numer ses på samma sätt som Champions League. Gruppspelet är en transportsträcka för de bättre länderna och det är i slutspelet turneringen verkligen börjar. Förhoppningsvis får vi några fler överraskningar än vad gruppspelet i CL ger numer. Detta då hela 16 av 24 länder går vidare till slutspelet...
    Sedan är det ju som vanligt med betalkanalerna, de pluggar bara betalvarianterna även när de tvingas frivisa. Tur att deras studios inte är så intressanta att man inte behöver bry sig om att betala ännu fler abonnemang. Skönt att SVT har hälften av rättigheterna.

Offsidelinjerna blir tjockare nästa säsong. Det vill säga linjerna som används av VAR. Istället för att använda sunt förnuft och helt enkelt säga att offside ska mätas enbart från fötternas placering, som hade varit det logiska och sluta mäta axlar, fingrar och hårsvall.
    Läs mer här>>

CSFC spelar inte mycket men har lagt en del småodds på EM. Mycket små, bara för skojs skull. Frankrike är favorit, andrahandsfavorit för oss är Portugal. Belgien kunde varit farliga men de Bruyne är osäker och Hazard långt från Chelsea-Hazard. England är av oförklarlig anledning andrahandsfavorit hos bookies. Den enda anledning vi kan se för det är att de har bara hemmamatcher. De är offensivt starka men deras defensiva centrala försvarslinje är inte ens bland de tio bästa, trots Declan Rice.
    Lite kul blir det ändå är EM startar ikväll. CSFC tror på Kanté och Giroud. Outsider Tyskland. Italien har dock fått väldigt mångas tips senaste dagarna efter en bra kvalkampanj och matcherna i uppbyggnaden, själva undrar vi lite om deras anfallsstyrka men de är mer välorganiserade än tidigare.

TORSDAG 10:

Sky har en intressant artikel om dels varför Chelsea behöver honom och dels om varför just Erling Haaland skulle vara rätt spelare för Chelsea. Om det nu inte bara vore för att hans imponerande siffror motsvaras av än mer "imponerande" kostnader om övergångssummor och lönekravryktena stämmer. Läs mer här>>
    De gör onekligen ett övertygande argument och ingen förnekar Haalands storhet. Det är summorna runt som skrämmer, plus lite grann vem som är hans agent. Skulle Chelsea ändå gå All-In för honom i sommar kan det ändå vara värt det. Lite beror det säkert på hur många ur lånearmén Chelsea kan sälja. Då Norge inte är med i EM är det också en affär som klubbarna och spelaren helt kan koncentrera sig på.

ONSDAG 9:
Premier League säsongen 2021-22 startar 14 augusti. Transferfönstret är dock öppet till 31 augusti. Transferfönstret öppnade idag i England, men i de andra stora ligorna i Europa öppnar det först 1 juli. Däremot stänger de stora ligorna samtidigt, om än lite olika tidpunkiter den 31 augusti.

César Azpilicuwta har kallats in till Spaniens EM-trupp efter sin fina vårsäsong i Chelsea. Kepa är standby.

Det är nu klart att West Ham har värvat akademispelaren Pierre Ekwah Elimby från Chelsea. Fri transfer då kontraktet inte förlängts.

Transferfösntret öppnade officiellt idag men som alltid turneringssomrar kommer det nog inte att hända mycket medan EM spelas.

PL-klubbarna som stod bakom eller gick på European Super League-idiotin har fått sitt inhemska straff. Inte mycket till straff. 20m (en del säger 22m) pund i böter, tillsammans. De hotas av 25m pund, per klubb, i böter igen om det händer igen, och betydligt mer svidande är att de då också får 30 straffpoäng dragna i ligan.

OFFICIELLT
Josh Tobin och Dioan Rankine, akademispelare har skrivit sitt första resp förlängt sitt kontrakt till 2023 för båda.
    Jess Cafrter har förlängt sitt kontrakt med Chelsea Women till 2022. Det är en förlän gningsoption som utlösts.
    Däremot har unga skotskan Jamie-Lee Napier lämnat Chelsea. Napier var på lån hos Bimringham senaste säsongen. Ingen ny klubb har angetts. .

TISDAG 8:
Chelseas sajt har samlat alla målen från Chelsea Womens mästarsäsong.>>

MÅNDAG 7:
Times chefskrivare Henry Winter hyllar i en specialartikel vår Mr Pålitlig, César Azpilicueta. Läs här>>

Christian Pulisic satte det avgörande 3-2-målet när USA besegrade Meixco i Nations Leaguefinalen för den världsdelen.

Fran Kirby utsågs till Årets Spelare i WSL igår. Helt rätt.

CL       

        CHELSEA ÄR BÄST I EUROPA!

 

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-23


SÖNDAG 13:
Som om det som hände Christian Eriksen igår inte var hemskt nog. Idag skadades en åskådare på Wembley livshotande då han efter avsparken ska fallit ned från läktaren.

Chelsea ska ha höjt stt bud på Ashraf Hakimi. En del säger också det handlar om spelare mellan, nämligen Emerson men även någon av Davide Zappacosta, Mateo Kovacic eller Tammy Abraham. Vi tvivlar på det, särskilt att Kovacic skulle vara aktuell med tanke på hur högt Tuchel värderar honom.

Nu sägs Chelsea vara favoriter till att värvz Jack Grealish från Aston Villa för 100m pund i sommar.

LÖRDAG 12:
Några stora namn hyllar ett stort namn och en absolut kandidat till Ballon d'Or, N'Golo Kanté. Det är Arsene Wenger, Patrick Vieira och Marcel Desailly som alla har något att säga om vår lilla enmamnsmittfält.>>

Spanska rykten, Fichajes som vi inte litar på alls, hävdar nu att Chelsea plötsligt är favoriter att värva Jack Grealish i sommar. Jättebra spelare (även om han dyker lite väl ofta utan vatten).

Andra spanska ryktespridare, AS (varför sägs italienska och spanska rykten säga mer om engelska klubbar än engelska medier?) är att Chelsea ska lagt ett bud på Robert Lewandowski. Tyvärr tror vi inte mycket på det heller.

Det är lite oroande, Chelseas Ethan Ampadu som har varit given i Wales landslag i flera år trots sin ungdom har i de senaste matcherna, inkl idag mot Schweiz, variot petad. Innebär det att vi bör oroa oss för hans utveckling?
    Han fick hoppa in på övertid vid ställningen 1-1.

FREDAG 11:
Chelsea möter ju Villarreal i Supercupen i augusti när nästa säsong startar. Deras manager Unai Emery har nu också blivit klubbägare! Han har med sin bror och advokat köpt Real Union i spanska tredjedivisionen. Hans far och hans farfar var målvakter i den baskiska klubben.

Chelsea ska intresserat sig för Feyenoords turkiske mittfältare Orkun Kokcu, 20 år. Han har jämförts med Marek Hamsik i sin spelstil, vi kan se själva i EMs öppnignsmatch ikväll. I det har de engagerat Didier Drogba som mellanhand.

Roma och Tottenham byter managers. José Mourinho fick ju sparken sex dagar innan ligacupfinalen han tog dem till och är nu i Roma. Romas manager Paulo Fonseca tar nu över Tottenham.

Två dagar in på silly season och vi ser redan helt klart en trend. Att säljande klubbars och mediernas prislappar på spelare absolut inte matchas av köpande klubbars bud. Det är överskott på spelare just nu, ett ovanligt stort sådant på en marknad som är mindre än någonsin. United erbjuder t ex 10m för Kieran Trippier, 65m eller nåt sånt för Sancho. Säljarna vill ha 35m resp 80-85m för spelarna.
    Milan försöker förhandla ned den redan överenskomna summan vid köpoptionen av Fikayou Tomori på 25m pund. Bara några exempel.

Erling Haaland ska gjort klart för Man United att han är inte intresserad av att gå dit utan han vill till Real Madrid. Vilket ungefär är i linje med tidigare rykten om att han inte vill spela i England och att Raiola anser engelska ligan vara för tuff för honom. Fast imorgon får vi säkert läsa tvärtom.

De italienska ryktena om att Olivier Giroud ändå kommer att gå till Milan fortsätter. De hävdar han har skrivit på ett tvåårskontrakt och att Chelsea kommer släppa honom gratis trots kontraktsförlängningen med Chelsea. Vi lär väl få se men knappast innan EM är över.

Spanska rykten, inte från den trovärdigaste källa dock, säger att Carlo Ancelotti vill värva Timo Werner till Real Madrid.

Rättelse, vi utgick från att Pierre Ekwah Elimby gick som fri transfer till West Ham. West Ham köpte över honom för 1,5 miljoner pund.

Dagens rykte är tydligen Kingsley Coman från Bayern. Är ytterligare en ytter som Bayern tydligen inte vill förlänga med trots att han vann dem Champions League 2020 verkligen vad Chelsea behöver?

Jadon Sancho som kopplas till Chelsea när han inte ska till United har uttalat sig om att Frank Lampard var hans idol när han växte upp och Chelsea var hans lag.
    Daily Star påstår att Sancho redan är överens med United om de personliga villkoren men att klubbarna inte är överens. Dortmund ska sagt nej till Uniteds första bud och ingen väntar sig att affären blir klar innan EM är slut.

TORSDAG 10:
Maurizio Sarri har blivit manager för Lazio och som brev en gång i tiden kom med posten innebär det förstås att Chelseaspelare ska köpas dit. Som Marcos Alonso, Ruben Loftus-Cheek och nu även Kepa Arrizabalaga. I det sistnämnda fallet tror vi ett lån skulle vara bra. Kepa behöver speltid och är för bra för att vara andremålvakt som vi ser det. Även om det förstås är bra för Chelsea att ha två riktigt bra målvakter.

Om Chelsea kan värva Hakimi påstår nu Liverpoolkällor att de kommer att försöka värva Callum Hudson-Odoi.

Gazetta dello Sport påstår att Chelsea officiellt satt upp Hakim Ziyech på sälj-listan. Många klubbar lär vara intresserade, enligt dem, som Atletico Madrid, Milan och Napoli. Ryktet är italienskt och vi tar inte italienska rykten på större allvar.
    Dessutom sägs samma sak om Callum Hudson-Odoi och Bayern München. Andra säger dock att CHO vill vara kvar i Chelsea.

ONSDAG 9:
Ryktena om Wolves Adama Trraoré fortsätter komma. Medierna menar att Tuchel vill ha honom.

Det är nu klart att Bruno Lage tar över Wolverhampton. Däremot verkar Nuno Espirto Santo inte ut att bli Crystal Palaces nya manager då hans krav anses omöjliga för Palace. Han nämns dock fortfarande i samband med Everton.
    Det är också klart att förre Chelseamanagern Sarri tar över Lazio.

Ashraf Hakimi värderas av Inter till 75m €. PSG ska bjudit 60m € och Chelsea påstås velat byta mot Emerson och Andreas Christensen. Inter som har stora ekonomiska problem trots att de vann ligan kommer dock enbart lyssna till kontanta bud så att säga.  
    Chelsea ska ha fått nobben på ett bud om 51m säger några tabloider. Sky säger att budet var på 56m.

Både Raphael Varane och veteranen Sergio Ramos tillhör de spelare Thomas Tuchel överväger i sommar enligt spanska rykten. Ramos är kontraktslös i sommar och Varane har meddelat att han gärna byter klubb men kommer att kosta då han har två år kvar på sitt kontrakt. Det är dock inte så att Chelsea tänker värva båda enligt dessa rykten, utan en av dem men de säger inte vilket namn som är hetast.
    Gissa vilken annan klubb som kopplas till dem också, joviisst är det United. Är Chelsea intresserade av en spelare så är ju United det också, åtminstone i medierna.

Olivier Giroud fortsätter knappa in på Thierry Henrys målrekord i franska landslaget. Han kom in som avbytare mot Bulgarien och gjrode två mål för Frankrike i 3-0-vinsten igår. Giroud är nu fem mål bakom rekordet.

TISDAG 8:
Tillbaka till Italien där Maurizio Sarri förväntas bli bekräftad som Lazios nya manager och han vill ha Ruben Loftus-Cheek som sin första värvning.

Bayern München lär återupptagit sitt intresse i Callum Hudson-Odoi. Vi får väl se om det leder till något.

Nytt om dagens rykte är att för första gången beskrivs Erling Haaland som intresserad av en flytt till Chelsea. Där ser man vad en Champions League-seger gör. För tidigare har medierna avfärdat Chelsea som den klubb han varit minst intresserad av. Läs mer i Metro>>

Spanien har (liksom Sverige) spelare som drabbats av covid. De har därför kallat in bl a Kepa Arrizabalaga som möjlig back-up om det skulle sprida sig samt för att höja kvaliteten på träningarna.

Italiernarna och Daily Mail tror att Milan kommer köpa Fikayo Tomori (möjligt då de har en köpoption), Olivier Giroud och Hakim Ziyech från Chelsea i sommar.
No comments. Det händer otroliga saker hela tiden men det inte det här sannolikt.

Dagens stora rykte är förstås Erling Braut Haaland och att Chelsea ska gett sig in i diskussioner med Dortmund om en övergång för 168m pund. Och en veckolön om 600t, enligt ryktena. De summorna lär det inte bli (förutom förstås i Daily Mail) om något skulle hända- Mest ser vi väl det som silly-rykte för att intresset finns där, det tror vi men inte ekonomin. Inte ens för Chelsea. Men rykten är rykten och ingen vet ju egentligen vad summorna är. Vi lär få höra massor mer av detta innan fönstret stänger.

PSG jagar Ashraf Hakimi men vill bara betala 50m € och Inter vill ha 70-80. Så nu läcker Inter att Chelsea ska ha ringt och förhört sig om Hakimi. Jovisst, sådana rykten tror vi på, inte alls. Det visar dock hur silly season fungerar.

Chelseas tredjetröja, inte andra, ska ha läckt ut. Problemet är bara att den ser ut som adidas tredjetröja för Arsenal förra säsongen. Jämför själva>>

Jules Kounde, Sevilla är ryktenas mittback. Chelsea ska vara intresserade, därmed är United intresserade och nu har Real Madrid gett sig in i jakten.

Milan har inte gett upp jakten på Olivier Giroud och det sägs att Giroud har ett muntligt löfte att få lämna om en affär kan ordnas. Inget sägs dock om övergångssumma.

Pierre Ekwah Elimby, en defensvi mtitfältare är på väg till West Ham från akademin. För ca 1,5m pund. Han kom 2018 från Nantes.

MÅNDAG 7:
Tyskland genrepade med fanfar mot Lettland. Kai Havertz och Toni Rüdiger startade. Havertz fick först 4-0-målet men det blev sedan till självmål. Timo Werner bytter av Havertz i halvtid och gjorde fem minuter senare mål. Rudi fick en timme innan Süıle fick hans plats.
  Tyskland spelade med trebackslinje. Vet inte om det var första gången, men det fungerade väldigt bra. Matchen slutade 7-1 och oddsen på Tyskland i EM sjönk nog en bit. Sju olika målskyttar.

Callum Hudson-Odoi har gjort tre landskamper för England men funderar på att byta landslag till Ghana.

Chelsea är intresserade av att värva Billy Gilmours lillebror Harvey från Kilmarnock. Gilmour Jr:Jr är 15 år gammal.

Det verkar som Wolves nye manager blir Bruno Lage då hans arbetstillstånd verkar gå igenom. Ännu en portugis i Wolves alltså och ännu en från demonagenten Jorge Mendes' stall. Däremot kanske han tappar stjärnan Ruben Neves som Arsenal rycker i.



<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se