csfc    SLUTGILTIG LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  38 sp 19 v 10 o 9 f 58 -36 mål 67 p

CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021


csfc    SLUTGILTIG LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 3 o 1 f 69 - 10 mål 57 p

· Chelsea Women CHAMPIONS - MÄSTARE Women Super League 2020-2021 ·
Fran Kirby = Årest Spelare
Sam Kerr skytteligavinnare med 21 mål, Ann-Katrin Berger Golden Glove-vinnare med 12 nollor
· Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021 ·
· Chelsea Women, vinnare Community Shield mot Man City 2020 ·
31 maj - 6 juni 2021
  NÄSTA MATCH:

11 augusti 2021 - VILLARREAL - SC

-

Nyheter v-22


SÖNDAG 6:
FRAN KIRBY har vunnit Årets Spelare i WSL, för andra gången. Grattis.

Billy Gilmour fick hoppa in i halvtid och gjorde stor succé för Skottland mot Luxemburg. Till han fick en hvuudskada och tvingades gå av igen, men till massor av beröm. Förhoppningsvis blev han inte svårt skadad utan det var mest en försiktighetsåtgärd då han var groggy.

LÖRDAG 5:
Den officiella sajten har en bra intervju, i två delar varav första publicerades idag, om Mason Mounts resa genom Chelseas akademi till att bli Årets Spelare och vi anser ju förstås det är en ren skandal att han inte fick Årets Unga Spelare av PFA. Läs här>>

Chelsea släpper sju spelare med utgående kontrakt. Willy Caballero känner vi redan till, de övriga är Izzy Brown, Marco van Ginkel, Jamal Blackman, Declan Frith, Danilo Pantic och Jack Wakely.

FREDAG 4:
OFFICIELLT
Däremot är det klart att Willy Caballero lämnar nu när hans kontrakt går ut sista juni. Chelsea ger ingen uppgift om han fortsätter sin karriär någonstans eller om han sätter punkt för en rätt fin karriär där han vunnit det mesta om inte allt som går att vinna under tiden i Man City och Chelsea. Vi önskar honom lycka till.
    Även målvakten Jamal Blackman, som bl a lånats ut till Östersund lämnar klubben när hans kontrakt går ut i slutet av månaden.

OFFICIELLT
Det här är en jätteskräll för oss, vi trodde inte det skulle hända men vi är glada över det. Olivier Giroud stannar i Chelsea en säsong till. Han har just skrivit på för ett år ytterligare i Chelsea. Alla, precis alla har ju trott han skulle lämna och de var så gott som alla ense om att han skulle till Milan och Italien.
    Avslöjande är också att förlängningen skedde redan i april och ingen i medierna har ens anat det. Inte vi heller, men vi är som sagt glada för vi tror han fortfarande kan bidra. Han kommer inte starta jättemycket men vi såg ju i Sevilla vad han kan, = fyra mål.
    Cynikerna där ute spekulerar dock i att det kan handla om att Chelsea genom att utnyttja sin option till förlängning bara vill se till att de kan tjäna pengar på honom om de kan hitta en köpare i sommar. Det är ju möjligt, men känns inte riktigt.
    Karen Carney skriver om Giroud som en managers drömspelare i sin krönika på BBC. Läs här>> (Den är inte helt aktuell men mycket läsvärd).

IFAB, fotbollens regelmakare kommer med nya regeltolkningar inför EM. Tolkningar vi säkerligen kommer få se i ligafotbollen framöver. De rör bl a oavsiktlig handboll före ett mål. Läs dem här>>

OFFICIELLT
Chelsea har också idag förlängt Thiago Silvas kontrakt med ett år. Det glädjer oss oerhört.

Fem tjejer har kommit med i PFAs (fackets) Årets Lag från Chelsea. Det är Ann-Katrin Berger, Maren Mjelde, Magdalena Eriksson, Sam Kerr och Fran Kirby. Oväntat att långtidsskadade Mjelde tog en plats och oväntat att Pernille Harder inte gjorde det.

OFFICIELLT
Det har ryktats om det, att det fanns en auto-paragraf i Tuchels kontrakt som automatiskt förlängde hans kontrakt vid vissa uppnådda mål. Uppenbarligen är det sant då Chelsea idag går ut och meddelar att Tuchels kontrakt är förlängt med två år. Däremot säger klubben inte om det är två år efter det nuvarande går ut 2022 eller om kontraktet nu gäller till 2024. I vilket fall som så förtjänar ju Tuchel helt och hållet förlängningen.
  Enligt BBC är kontraktet till 2024.

TORSDAG 3:
Mycket intressant, Chelsea har publicerat bilder från bänken i CL-finalen. Allt från Tuchels lyckoskor till Silvas enorma engagemang. Se dem här>>
   Fotboll är en lagsport, även för dem på bänken. Det finns så mycket att säga om den här säsongen och DEN Vinsten men vi vill läsa en riktig intervju med Thiago Silva och hans reaktion. Det vore något. Nio år med PSG, alltid tippad att vara en möjlig vinnare, aldrig vinna. Så går han till Chelsea efter sparkats ut och vinner... I våra ögon, sorry Neymar, Brasiliens bäste det senaste decienniet. CSFC älskar försvarsspel också, och därför borde N'Golo Kanté vinna Ballon d'Or.

Chelsea möter Villarreal i Belfast i Super Cupen den 11 augusti.

ONSDAG 2:
Olivier Girouds cykelspark mot Sevilla är nominerad till Årets Mål i Champions League. Ni kan rösta på det via officiella hemsidan där det finns en länk till Uefa.

Mason Mount har vunnit något som kallas The Academy Graduate Award och som går till en akademispelare som gör karriär i den egna klubben s a s. Priset har delats ut i tre år nu och tidigare vinnare är Alexander Trent-Arnold och Marcus Rashford.

Fran Kirby, Sam Kerr och AnnKatrin Berger är nominerade till PFAs Årets Spelare i WSL. De tävlar mot Citys Chloe Kelly, Lauren Hemp och Sam Mewis. Vinnaren utses på söndag. (Fran Kirby måste vara storfavorit som CSFC ser det).

Pep Guardiola, David Moyes, Marcelo Bielsa, Brendan Rodgers och Ole Gunnar Solskjaer är nominerade till Årets Manager. Förmodligen finns det en tidsfaktor annars är det ju en brutalskandal att Thomas Tuchel inte är nominerad.

TISDAG 1:
César Azpilicueta petades av Frank Lampard men kom igen under Tuchel, nu har han till och med fått sådan upprättelse att Daily Mail har en "hyllningsartikel" om honom. Läs här och kom ihåg brytningen i andra halvlek framför fötterna på Mahrez>>
    Otroligt nog har spanska landslagschefer aldrig fattat vad vi Chelseafans gjort och uppskattat.

Bråket i slutet av ligamatchen mot Leicester kostar klubbarna 22,500 pund var i böter. Och folk pratade om poängavdrag....

Chelsea är det mest nominerade laget, de har sju spelare i 23-mannatruppen för årets Champions Leaguelag. Det är Mendy, Azpilicueta, Rüdiger, Chilwell, Mount, Kanté, Jorginho. Dock ingen anfallare.

David Squires i Guardian säger sitt om Chelsea, bäst i Europa.>>

Mason Mount är nominerad till Årets Spelare. Tillsammans med Ruben Dias, Kevin De Bruyne, Harry Kane, Bruno Fernandes, Jack Grealish, Mo Salah, Tomas Soucek. Favorit är nog Dias men inte illa för en 22-åring att nomineras redan sin andra säsong.

CSFC har gett sin in och spekulerar inför silly season som startar 9 juni, och vi gissar hur Chelsea kommer agera eller inte agera. Vi tror inte det blir någon aktiv värvningssommar. Alla jagar gratisövergångar, och allra mest gör Barcelona och Real Madrid det. Lag som kanske inte ens får spela i Champions League på ett tag.Summorna som krävs för toppspelarna är också fullständigt orealistiska i dagens ekonomiska klimat. Du kan läsa det vid rubriken "CSFC spekulerar" här bredvid.

Chelsea har vunnit Champions League två gånger. Chelsea har vunnit Europa League två gånger. Chelsea har vunnit Cupvnnarcupen två gånger. Inget annat lag kan säga det.

Efter sett matchen igen, utan att försöka skriva samtidigt är vi nog ännu mer imponerande. Chelsea gjorde City mer dåliga än att Pep förlorade någon taktisk laguttagning. Chelseas spelare gjorde verkligen allt, de gav verkligen allt och på något sätt är det större att vinna under ordinarie tid än i en straffläggning så vi rankar den här segern som större, kanske också för att alla engelska/svenska experter var så säkra på att City skulle vinna lätt. Chelsea gjorde City sämre och vann rättvist, vi stal inte segern som vi funderade kring lite grann förra veckan vi förtjänade den.

MÅNDAG 31:

CL       

        CHELSEA ÄR BÄST I EUROPA!

 

En högst läsvärd artikel om vår N'Golo Kanté. Vi älskar verkligen det lilla faktum att han firade med sin mamma efter matchen. Det har aldrig funnits en spelare som han, och vi hade ändå Claude Makelele i vår klubb. Hans andra halvlek mot City kan bara beskrivas som heroisk. Han vann alla sina närkamper, han orsakade inte ens en frispark i matchen och varje gång City trodde de hade fördelen, kom han där. Läs här>>

 

 


Rykten, notiser m m, v-22


SÖNDAG 6:
Daily Mail har en artikel om Billy Gilmour där han beskrivs som Skottlands största löfte. Väl värd att läsa>>
    De har också en läsvärd artikel om Steve Holland, som var åtta år i Chelsea som har en del intressanta saker att säga om det och sin roll i Englands landslag, plus en lite nyu bild av varför Mason Mount är så bra. Läs den här>>

Dagens skvalller är att Chelsea kan tänka sig sälja Hakim Ziyech. Napoli och Milan ska vara intresserade. Milan verkar vara intresserade av alla från Chelsea.

Dortmund har satt en prislapp på Erling Haaland om 200m euro. Det bör innebära att han stannar kvar för inte ens de rikaste klubbarna är dumma nog att lösa honom för det när han kommer kosta 68m pund nästa sommar. Däremot verkar de villiga att rea Jadon Sancho för 77m pund nu. Även om det idag plötsligt har ökat till minst 89m. Medierna har lite svårt att bestämma sig och som vanligt är siffrorna högst i Daily Mail. Och minst trovärdiga där. En det ännu inte pratas om är dock en som det säkert pratas om efter EM, Jude Bellingham.

Det pratas en del om att Chelsea (och därmed United) jagar Barcelonas löfte, 18-årige Ilaix Moriba som är kontraktslös snart. Chelsea har länge visat intresse men nu oroar sig Barcelona och försöker binda upp talangen med ett nytt kontrakt.

LÖRDAG 5:
Norwich som vann Championship siktar tydligen inte på att vara en stark kandidat att stanna uppe den här gången heller då de idag sålt sin bästa spelare Buendia till Aston Villa till Arsenals förtret då de vill värva honom.
    Villa har också satt en prislapp på Jack Grealish på 130m pund då City och United sägs villiga att värva honom för 100m.

Fler och fler nämner N'Golo Kanté som kandidat till Ballon d'Or. Den senaste är Paul Pogba som sätter vår lille mittfältare före Messi och Ronaldo. Han måste absout vara en kandidat, det är en skandal annars men vem vore förvånad. Det är alltid målgörare som får utmärkelser även om en back vann Årets Spelare i PL.

Juventus nygamle manager Max Allegri tackade nej till Chelsea två gånger, och ett antal andra klubbar. Detta på grund av sin familjesituation med en sjuklig mor. Det har han nu avslöjat liksom att han var mycket nära att ta jobbet i Real Madrid trots tvivel på hur den klubben är organiserad.

Telegraph för fram att Chelsea borde fundera på att värva Pierre-Emerick Aubameyang som Arsenal tydligen ska vara villiga att sälja. Vi får väl se men det är ju ett nytt rykte.

Det är mycket snack om att Chelsea kommer lyfta upp Armand Broja till truppen redan nästa säsong. En del vill till och med kalla honom Albaniens Haaland. Broja är uppväxt i Chelseas akademi men valde tidigt att representera Albanien istället för England. Han är 19 år gammal och ska ha utvecklats väldigt mycket i Vitesse, vilket onekligen påminner om Mounts resa men Mount hade också en säsong i Derby bakom sig innan han slog igenom i Chelsea.

Inte oväntat har förhandlingarna mellan Tottenham och Antonio Conte brutit samman och Spurs får leta vidare efter en efterträdare till Mourinho.

FREDAG 4:
PFA har publicerat sitt Prets Lag, ingen Chelseaspelare. Ärligt talat, vi har sällan tyckt så annorlunda men vi har ingen röst i det hela.

Sergio Kun Agueros pappa har bekräftat att han faktiskt talade med Chelsea om en övergång innan det blev Barcelona.

Chelsea ska gett sig in i jakten på Inters Ashraf Hakimi som kom från Dortmund förra säsongen. Hans prislapp har väl dubblats nu då Inter begär 70m pund.

Kristof Terreur, en belgisk sportskrivare som ofta var välinformerad inte minst kring Eden Hazard, säger att Chelsea är i kontakt och diskuterar med Haalands folk.

Napoli sägs jaga Hakim Ziyech. Ziyech har fyra år kvar på sitt kontrakt så skulle det hända kommer det kosta.

Express sviker aldrig med sina rykten, förutom sanningshalten som alltid sviker. Nu är det Atleticos Saul Niguez som de menar att Marina Granovskaia jagar till Chelsea.

Än är det inte klart ändå vet medier att Antonio Conte kommer att jaga spelare från Chelsea, Man U och Inter som Tottenhammanager. Från Chelsea vill han ha Olivier Giroud. Vilket vi inte tror en sekund kommer hända. En spelare från Arsenal och Chelsea i Tottenham, nä.

TORSDAG 3:
Romelu Lukaku har gått ut och gjort klart att han vill stanna hos Inter. Det lär knappast tysta ryktet om att han ska till Chelsea men här tar vi det kanske lite mer bokstavligt och skulle bli väldigt överraskade om något händer på den fronten.

Det ser ut som förre Chelseamanagern Maurizio Sarri tar över efter att Simone Inzaghi lämnar för att ta över förre Chelseamanagern Antonio Conte i Inter.

Chelsea är på väg att starta diskussioner med Armand Broja om att förlänga hans kontrakt. Han har gjort 11 mål på 36 matcher med Vitesse och Chelsea vill säkra honom för framtiden. Det spekuleras i att 19-åringen skulle vara med i truppen redan kommande säsong, CSFC tippar dock ett nytt lån.

Chelsea ska satt en prislapp om 10m pund för Michy Batshuayi. Hans kontrakt går ut 2022. Det lär dock inte finnas några direkta intressenter, ännu.

Våra "vänner" på Express vet minsann att Thomas Tuchel har planer på hur han ska använda Declan Rice. För ja, ryktena om Rice växer nu igen och även om många lär vara intresserade och prislappen löjlig så är Chelsea alltid med i diskussionen. Huruvida Tuchel gör planer för en spelare som tillhör en annan klubb - den detaljen tror vi inte ett skvatt på.

Det pratas alltid om Jadon Sancho till United. Vi vet att Sancho växte upp som Chelseasupporter och att Chelsea varit intresserade tidigare. Nu hävdas det att kontakt finns mellan klubben och Sancho efter att Dortmund ska sänkt hans prislapp till 80m €. Känns lite udda då det kanske inte är spelartypen vi behöver allra mest, men det är ju en duktig spelare. Vi lär få se. Eller så är det agentsnack för att få bättre kontrakt.

ONSDAG 2:
Billy Gilmour gjorde debut för Skottland i träningsmatchen mot Nederländerna. Han hoppade in i 81a minuten när Skottland ledde med 2-1. Trist nog för honom kvitterade Nederländerna i 89e.

Officiella hemsidan har ett porträtt av Zecira Musovic som tagits ut i landslaget inför uttagningen av OS-laget. Tyvärr är väl oddsen att hon inte får åka till OS då bara två målvakter får åka med och Gerhardsson verkar redan valt vilka två. Läs Chelseas artikel här>>

Efter att Real oväntat valde att gå tillbaka till Ancelotti och inte Antonio Conte är nu vår förre manager högaktuell enligt senaste ryktena till Tottenham istället. Daniel Levy och Conte ser för ut som en ännu sämre fit än Levy och Mourinho. Ingen kan dock klaga på Contes meriter men i en klubb där han inte får medel att värva för....?!

Edmond Tapsoba är tydligen på Chelseas radar, liksom förstås Manchester Uniteds och tydligen Arsenals. Den unge, 22 år, mittbacken från Bayern Leverkusen är från Burkina Faso och med tanke på vårt överflöd av unga backar känns det som en konstig spekulation. Han lär kosta häpnadsväckande 51m pund.

Nästan allt skvaller kretsar kring Romelu Lukaku som medierna har bestämt sig för, just nu, är den som ska till Chelsea. De hävdar att Roman är den som vill ha honom till Chelsea, förutom de som säger att han är Tuchels drömspelare etc etc. Nya italienska rykten säger dock att han inte kommer att säljas av Inter. Som sagt, fönstret kanske inte har öppnat än men ryktena är i full gäng.

Ett helt nytt rykte är dock Santos 19-åring Kaio Jorge. Han kallas den nye Neymar eller den nye Ronaldo, vilket inte direkt säger något då det är två helt olika spelartyper.

Milan är på jakt efter Chelseaspelare. Vi känner till Tomori, Giroud och nu jagar de även Tino Livramento.

TISDAG 1:
Raphael Varane kanske kommer ut på marknaden i sommar. Mycket rykten om honom till Man United, och Chelsea. Han vill lämna då Real erbjuder honom ett kontrakt han inte är intresserad av med en lön om 100k i veckan. Något som han hoppas dubbla eller så i England. Trots rätt kort tid kvar på kontraktet hoppas Real får ut 60m pund, orealistiska summor är poppis i sommar. En annan Realförsvarare på väg bort pga dåligt kontraktserbjudande är Sergio Ramos som City sägs vilja ge ett tvåårskontrakt efter sett Silvas succé i Chelsea.
    En annan Realnyhet är att Carlo Ancelotti sägs vara närmast klar för att återvända dit. Något som senare bekräftades, lite besviken över att Carlo sviker sitt jobb för att återvända till arroganterna.
    Så nu finns det en vakans hos Everton, Crystal Palace, Tottenham, Wolverhampton bland Premier League-klubbarna.

Tyvärr ser detallt mer ut som givet att Milan kommer utlösa Fikayo Tomoris utköpsklausul om 25m pund. Den förmodligen sämsta affären som skedde under Frank Lampard och vi förstår fortfarande inte hur den kunde ske. Ett lån bra, men inte med utköpsklausul som är bindande! Milan ska ha försökt pruta men Chelsea har åtminstone sagt tvärnej till det. Giroud är också på väg till Milan enligt ryktena men det sker med vårt goda minne och tack för vad han gjort för oss då hans kontrakt är utgående. Han fick ju en schysst avslutning, fyra mål mot Sevilla i en match och en CL-medalj.

Napoli är intresserade av Emerson Palmieri. Italienska rykten säger prislappen är 13m pund men kanske den kan bli lite lägre. (Emerson sitter på kontrakt som går ut nästa sommar).

Enligt Telegraph vill Tuchel värva Wolves Adama Traoré.

Metro vill gärna bräcka det och påstår helt utan grund så vitt vi kan förstå att Roman ska godkänt 200m i transferpengar för Adama Traoré, Declan Rice och Romelu Lukaku.
    De säger också Tuchel vill sälja Kurt Zouma, tur att vi inte direkt tror på vad Metro säger. Sant är dock att Chelsea har gott om unga försvarare på gång och förändringar kan komma ske.

Newcastle vill låna Tammy Abraham och Billy Gilmour. Chelsea vill ha 40m för Abraham och behålla Gilmour.

Juventus, Real Madrid och Barcelona har alla publicerat ett brev där de i princip vägrar gå med på sanktioner för ESL-projektet som de vägrar lämna (för att de tror de kan klämma de övriga klubbarna på skadestånd) samtidigt som de ansökt om att spela i Champions League nästa säsong. Uefa-chefen Ceferin är lika förvånad över deras hypokritiska inställning som alla andra.

MÅNDAG 31:
Zeke som har helkoll på siffrorna har påpekat en annan trevlig effekt av lördagens underbara titelseger; den ekonomiska.

"En trevlig effekt av CL-vinsten är dess påverkan på klubbens kassaflöde. Kvalificering till gruppspel ger 15 M (miljoner) euro. I prispengar har Chelsea tjänat 65 M euro. Klubbarna rankas utifrån de senaste tio årens Europaspel, vilket för Chelseas del inbringat 31 M euro. Beroende på deltagande nationers värde på TV marknaden och hur lagen presterar i såväl inhemskt ligaspel som CL, fördelas en marknadspott. Chelseas andel härav skattas till 14 M euro. För att ersätta TV bolagen för den rabatt de lämnat till kunderna på grund av uteblivna TV sändningar unders Covid19, beräknas Chelsea få återbetala 5 M euro. Detta innebär att klubbens totala intäkter blir ca 120 M euro. Som jämförelse kan nämnas att Chelsea erhöll ca 40 M euro för vinsten i EL 2019."
  Tilläggas kan ju sägas att Chelsea ska böta 5% av sina Europaintäkter pga ESL-idiotin, men av någon anledning ska det ske först på 2023 års intäkt.
  Vi kan också påpeka att Chelsea var bara en av fyra klubbar i PL som gick med vinst förra räkenskapsåret (årets blir inte klart förrän senare då Chelsea har brutet räkenskapsår).

Klubbens lånerapport från senaste vecka, sorg för Guehi, lycka för Baba. >>



<<50 år med Chelsea, 14 mars 2020>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se