csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  38 sp 19 v 10 o 9 f 58 -36 mål 67 p

CHAMPIONS LEAGUE MÄSTARE 2021


csfc    SLUTGILTIG LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 3 o 1 f 69 - 10 mål 57 p

· Chelsea Women CHAMPIONS - MÄSTARE Women Super League 2020-2021 ·
Sam Kerr skytteligavinnare med 21 mål, Ann-Katrin Berger Golden Glove-vinnare med 12 nollor
· Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021 ·
· Chelsea Women, vinnare Community Shield mot Man City 2020 ·
24 - 30 maj 2021
  NÄSTA MATCH:

? augusti 2021

-

Nyheter v-21


SÖNDAG 30:
En härlig artikel om just N'Golo Kanté i Guardian, enmansmittfältet. >>

N'Golo Kanté
förs nu fram som kandidat till att vinna Ballon d'Or efter sina makalösa insatser i semifinalerna och finalen i Champions League. Vi stödjer det helhjärtat, det vore nog den mest älskade vinnaren av den utmärkelsen någonsin.

22.30 visar Vsport Premium reprisen på finalen. Den ska spelas in då.

Vi påminner om att Chelsea bara förlorade en enda match, på övertid mot Porto genom ett konstmål och under hela turneringen släppte Chelsea bara in fyra mål. Fyra mål. Olivier Giroud gjorde lika många själv i en enda match mot Svilla.

Det är nästan omöjligt att tro det än idag. Vilket lag, vilka spelare, vilken manager, vilken insats de gjorde. De gav verkligen allt och gick på knäna men tog sig hela vägen in i mål. Vilket sätt att avsluta en säsong. Vi längtar redan till nästa.

LÖRDAG 29:
Kan det finns något bättre i värden än att vara Chelseasupporter? Alla är emot oss och vi gör det ändå. Bästa val i vårt liv var 14 mars 1970 då vi insåg att Chelsea är laget i vårt hjärta istället för en röd klubb från iriska sjön.

Vilken fotbollsmatch det var.

CHELSEA ÄR BÄST I EUROPA, och vi är helt slut framför tvn. Räkina aldrig ut Chelsea.

Kanté måste vara en kandidat för Ballon d´´Or men det blir han inte för bara målgörare blir det. Vi älskar honon mer än någon. CSFC tycker han är världens bäste spelare i konkurrens med Lewandowski. Även om Havertz gjorde oss lyckligast just iikväll.
    Uefa utnämnde honom till matchen spelare, självklart på sätt och vis även om CSFC för en gångs skull valde att ge målgöraren utnämningen. Se på betygen.

CLHär är lagen som startar 2021 års CHAMPIONS LEAGUE FINAL i Porto. Vi hoppas förstås att det blir Chelsea som står som vinnare medan City är favoriterna. Klyschan är dock sann, i en final kan allt hända och det är inte alltid favoriterna som vinner. Som vi såg i FA Cupfinalen. Chelsea är utan tvekan bra nog att kunna vinna även om oddsen är emot oss. Vi misstänker få mål och mycket möjligt en straffläggning.
    Chelsea: Som vi misstänkte efter presskonferensen igår startar Jorginho och inte Kovacic. Havertz startar vilket glädjer oss.
    Mendy, Azpilicueta, Silva, Rudiger, James, Jorginho, Kante, Chilwell, Mount, Havertz, Werner.
  avb: Kepa, Caballero, Alonso, Christensen, Pulisic, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson
    Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Dias, Zinchenko, Gündogan, De Bruyne, Bernardo, Mahrez, Sterling, Foden
  avb: Steffen, Carson, Ake, Jesus, Aguero, Laporte, Rodri, Torres, Mendy, Fernandinho, Cancelo, Garcia

the beesDet är gott om flygfän om vi får säga så i nästa säsongs Premier League; the Canaries, the Hornets och the Bees har alla gått upp. Eller för att använda deras namn, Norwich, Watford återvänder och Brentford tog sista platsen genom att slå the Swans från Swansea i playoff-finalen med 2-0. Det är Brentfords första gång i det finaste rummet och högsta serien, Premier League, efter tio försök i playoff, De leds av en dansk och har en svensk lagkapten, Pontus Jansson. Brentford är den 50:e klubben som spelat i Premier League.

Vilken dag det är. City är stora favoriter men vi vet att fotboll är långt från rättvis och vinns inte på papper. Det är City som måste leva upp till sitt rykte, till sitt favoritskap.
    Chelsea har visat att de ska slå vilket lag som helst. De har gjort några otroligt bra matcher den här säsongen. Vi oroar oss dock extremt mycket för oförmågan att omsätta chanser i mål.
    Leicester vann FA Cupen. De omsatte en chans som inte ens såg ut som en chans innan det var mål.
    Finalen kan sluta hur som helst, vårt grundtips är straffläggning vilket är ännu mer hur som helst.
    Ingen mer än förlorarna bryr sig om hur en final vanns. Leicester förtjänade inte att vinna mot Chelsea på Wembley men de vann och fick uppleva en av sina största framgångar.
    City är stora favoriter ikväll. Det innebär inte att de vinner. Det fullkomligt osannolika kan inträffa, som när Barcelonas damer fick det mest otroliga med sig från domslut till turträffar och förtjänta mål till att de ändå inte släppte in mål de normalt hade släppt in... CSFC anser fortfarande att Chelsea var det bästa laget 2008 mot United, vi förlorade på straffar efter en halkning och därmed stolpträff och en slapp straff av Anelka. 2012 var kanske Chelsea ändå inte det bästa laget, men vi vann finalen efter straffar - kanske för vi ville mest. Vi hade då också en spelare som började sin Chelseakarriär sisådär (jämför gärna med Werner) men som blev en av våra största matchvinnare genom åren. (Drogba om någon missat vem vi syftar på).
    Så vi välkomnar vilket sätt som helst bara Chelsea vinner även om det förstås är roligast om vi verkligen förtjänar det genom utsökt fotboll också. Som vi har spelat i några matcher redan i Champions League, vi slog t ex ut ettan, tvåan och fyran i La Liga ur tävlingen, och som vi gjorde det.
  Det är därför vi älskar fotboll, det är därför vi hatar fotboll. Den är absolut inte alltid rättvis.

Ingen förutom oss Chelseafans tror på oss. Att läsa det som sägs i engelsk media är pinsamt, å andra sidan sa de ju ännu mer detsamma över att United löjligt lätt skulle vinna över Villarreal. Minst tre, förmodligen fyra mål skulle ju United slå spanjorerna med. Så slutsatsen, de vet inte ett skit. De påstår Chelseas vinster mot City var mot deras b-lag. Var det? De har inte för en sekund funderat på det faktum att inte Tuchel heller spelade sitt bästa lag. Inte undra på att ingen lyssnar till så kallade fotbollsexperter.

För övrigt kommer vi sakna Ola Wenström som på ett förnedrade sätt fick sparken från att leda sändningen. C-teamer ska ta över. Skvallret tyder på en stor såpopera, vem bryr sig? Vi hade hoppats att Nent, Vspot, Viaplay eller vad de kallar sig imorgon skulle presentera en bra avslutning. Oddsen är noll för det. Kanalen har blivit otroligt mycket sämre och hade de inte haft rättigheterna till ligan... Det är som det är, bara de med bra inkomster kommer ändå kunna följa Chelsea nästa säsong, CSFC ska försöka fuska oss fram så mycket vi kan. Vi kan dock inte lova något.

FREDAG 28:
Från presskonferenserna med Tuchel, Azpilicueta och Jorginho (vilket känns som om han får starta istället för Kovacic eller Kanté):
    Tuchel har bara haft några få träningar i veckan men har en bra känsla i laget.
    Matchen handlar om mycket mer än Pep och Tuchel. Han påpekar att det City han har mött kanske inte var deras bästa uppställning.
    Han pratade en del om hur fotboll har förändrats och framförallt hur de olika rollerna i laget har förändrats samt berömde de unga engelska talangerna.
    Chelsea har inga skadebekymmer och han hoppas det inte inträffar något på sista träningen.
    De har haft sina taktiska genomgångar och det handlar om att vara med i matchen hela tiden, vara modiga och försöka.
    Ang förra säsongens final med PSG menade Tuchel att han är en bättre och smartare coach efter varje match. Han lär sig något hela tiden.
    Han vill att spelarna ska visa mod, vara aktiva och försvara och attackera med aggressivitet. Han underbetonar det taktiska mellan coacherna. Gör allt och se till att man inte behöver ångra något man gjort efter matchen.
    Azpi är väldigt stolt över att få leda laget ut. Det tog nio år att komma tillbaka till det här stadiet och han hoppas vara ännu stoltare efter matchen.
  han berömde City särskilt hur de flyttar boll. Men Chelsea tror på sig själva och förtjänar att vara i finalen. Det här är sista steget.
    Det är sista matchen och största matchen för säsongen och Chelsea har rätt mentalitet för den.
    Jorginho bekräftar att han och hela laget har förberett sig för straffar men han tänker inte prata om det.
    Hans familj kommer vara där, mamma, pappa och syster.
   Azpi tog en titt bakåt säsongen med toppar och bottnar och gav gruppen credd för att de nått ända till CL-final. Han pekade på att han kom just efter 2012 års final.
    Han gav massor med beröm till Roman A för hur hans mentalitet att klubben ska vara vinnare slår igenom men också väldigt mycket för det sociala engagemang Roman och Chelsea visat som klubb.
    Chelsea är inte nöjda med att slutat fyra i ligan men det är för nästa säsong. Nu handlar det om att bli bäst i Europa. Sedan får man se fram emot nästa säsong.
    Avslutningsvis sa han några ord om Timo Werner och vilket stor påverkan han haft på Chelsea även om mål uteblivit. Det händer och man måste ta i beräkningen att han kom nyss. Anfallare, strikers bedöms dock på målen de gör.   

Thomas Tuchel talar om när han som Dortmundmanager blev utsatt för ett bombdåd, i avsikt att påverka aktiekurserna för klubben. Och hans kanske ovanliga reaktion. Han ser också Chelsea som en perfekt matchning för honom. Läs mer här>>

Chelsea Women har lottats mot Bimringham i FA Cupens kvartsfinal. Bortamatch. Det är en bruten säsong så kvartarna spelas först 29 september.

Chelsea Suppoirter's Trust har gått ut offentligt och kritiserat Uefa för deras hutlösa prissättningar och påtvingade paket för att kunna se CL-finalen. De har inte fel. Läs mer här>>
      Vi blev av med ESL-idiotin men att reformera Uefa och Fifa, det är en helt annan och väldigt mycket svårare sak. Visst några få av de värsta mutkolvarna som Blatter och Platini, Havelange och några till har försvunnit under åren men kulturen är densamma.

TORSDAG 27:
The Guardian har en stor artikel om Thomas Tuchel och hans besatthet av fotboll och vinna. Klart läsvärt>>

Domare Stuart Atwell hade en usel insats i matchen mot Aston Villa, det vet vi. Den blev inte bättre för honom då Chelsea överklagade César Azpilicuetas utvisning och fick rätt. Azpi är därmed inte avstängd när nästa säsong börjar.

Karen Carney som avslutade sin karriär i Chelsea har utsetts till National Footbal Musums Hall of Fame.

Uefa kommer på morgondagens möte att diskutera att ta bort bortamålsregeln i de europeiska cuperna. Det är brara en inledande diskussion och inget alternativ har lagts fram.
Frågan verkar ha lyfts igen därför lag som Bayern och Juventus åkte ur CL i år på grund av den. Förmodligen kan det innebära att det blir som för 56 år sedan innan den infördes att lagen på bortaplan bara parkerade bussen istället för att förska göra mål.

Sophie Ingle, Wales och Fran Kirby och Millie Bright, England har tagits ut i Team GBs OS-trupp. Konstigt nog valde Helga Riise bort Erin Cuthbert, Skottland. Niamh Charles är reserv på hemmaplan.

Straffträning, hur svårt det nu är att träna på då publiken påverkar måste vara ett måste i veckan, och inte bara för fem ordinarie straffläggare. Det såg vi igår och det verkar som fler och fler av de stora finalerna slutar i straffläggning. Vet inte om det är psykologiskt att det är mer att inte förlora än vinna dem som påverkar.

Den här artikeln handlar om psykologin i straffläggningar och man kan ta den för vad den är, men den bör kanske inte avfärdas. Den hävdar att United skänkte bort en 20% fördel i straffläggningen igår. Läs artikeln här>>

I FA cupfinalen vann laget som sågs som underdog. I EL-finalen vann laget som sågs som underdog. Chelsea ses som underdog i CL-finalen, vi hoppas verkligen historien upprepar sig.

ONSDAG 26:
United förllorade Euroopa League efter en stor straffläggning. Flin-Ole vann inte.
  För Chelsea är det viktiga. Underdogs kan vinna finalerna. Oddsättarna hade ungefär samma odds på att Chelsea ska förlora på lördag som Villarreal skulle förlora ikväll.

Både Edouard Mendy och N'Golo Kanté deltog i dagens träning inför finalen.

Chelsea har sänt tillbaka 800 biljetter till CL-finalen då de helt enkelt är mer än löjligt fyrta. Inte bara kostar biljetterna upp till 400 € styck utan det krävs specialla Charterarrangemang som Uefa ordnat för att få köpa dem vilket gör paketepriserna löjeväckande höga.
    Självklart retas Cityfans med oss för det och säger att de trodde de var de som fått heta att de inte hade några fans. Lätt sagt när deras ägare subventionerar och till och med betalar deras biljetter.

TISDAG 25:
Sky anser sig veta hur Chelseas transfersommar kommer se ut och har analyserat den. Det är inte direkt några nya namn som nämns. Läs deras "kristallkula" här>>

Mason Mount är med i CIES Årets Lag, som har en del överraskande inslag. Laget tas ut med hjälp av statistik från Opta. Läs mer här>>

MÅNDAG 24:
Thomas Tuchel har meddelat att han räknar med att både N'Golo Kanté och dou Mndy kommer att vara spelklara till på lördag. Hoppas ingen annan skadar sig under träning nu.

C
HELSEA NÅDDE SÄSONGENS MÅL OCH KVALIFICERADE SIG FÖR CHAMPIONS LEAGUE, om än på ett ganska otillfredsställande sätt. Om än olidligt spännande. (Vi får dock tacka Licesters kollaps mot Tottenham för det. Dee fick dock vinna FA Cupen tack vare ett ögonblick av klass så för dem kanske det jämnar ut sig även om deras kassörer kanske tycker annorlunda).
    Det var viktigt, mycket viktigt. För oss fans för att CL-spel är ett minimikrav för den sorts spelare klubben kanske är intresserade av att värva i sommar. För klubben är det också viktigt ekonomiskt förstås. Allra viktigast kanske ändå att Chelsea får spela i Champions League. Veckomatcher (även om turneringen byter kanal och kräver nya stora ekonomiska uppoffringar för att kunna följas på samma sätt som hittills.) Förhoppningsvis också inför ett fullt Stamford Bridge.

Säsongens sista ligamatch igår, men säsongen är inte över än för Chelsea Football Club. Och vilken avslutning det blir på den, Champions League-final i Porto på lördag kväll.

Dessförinnan ska vi dock försöka stjäla Champions Leaguetiteln från Manchester City som är stora favoriter till att vinna.
    De gör ju mål på sina chanser, något Chelsea vägrar göra. Vi hade 97 målchanser och gjorde sju mål på våra avslutande sex matcher. Vi hade sju mål bortdömda för offside plus ytterligare ett bortdömt. Med sådana siffror kan Chelsea aldrig få favoritstämpeln mot ett lag som joggade hem 5-0 mot ett kompetent motstånd i sista matchen.
    Manchestrr City vann ligatiteln överlägset och välförtjänt med en delvis ny filosofi och framförallt genom att spela försvarsspel också. Objektivt sett är vi inte ifatt City ännu, det kommer nog ta minst en säsong till och kanske någon värvning av högsta kvalitet.
    Vi var dock inte favoriter mot Bayern München 2012. Vi vann ändå. Vi har vunnit de två senaste matcherna mot Manchester City även om inget av lagen då kanske spelade sin vassaste elva. Så visst kan vi vinna och stjäla den buckla många i ljusblått redan räknat hem på lördag.
    Vi tror nog det kommer tränas en del på straffläggning på Cobham i veckan. Vi hade enormt flyt i helgen men den här gången kan vi inte lita på hjälp från andra. Chelsea måste göra det själva nu.

För de flesta av våra spelare är det dock inte rast vila ens efter lördag. De har spelat nästan helt nonstop i två säsonger nu, drabbats av sjukdom, restriktiioner, publiklöshet och ett sällsynt stort slitage. Aldrig någonsin vågar vi påstå har lagen haft så många skador som den här säsongen. Delvis pga idiotin att PL var enda ligan som inte tillät fem byten.
    Nu ska de flesta Chelseaspelare iväg och vara på träningsläger, spela träningslandskamper och så ett EM innan de får en chans att semestra. Rovdrift och både klubbar och Uefa, Fifa vill utöka spelprogrammen... Visst de har extremt bra betalt, får fantastiska resurser inom fysio, träning och medicinsk behandling men kroppen klarar ändå bara så mycket. Det måste också slita enormt mentalt. Vi såg att det kanske redan mot Aston Villa fanns en viss mental trötthet hos vissa av våra spelare, inte minst de yngre.

 


Rykten, notiser m m, v-21


SÖNDAG 30:
Härliga bilder med Roman Abramovich och Chelseaspelarna efter matchen igår. >>

Aldrig någonsin har vi läst så många artiklar om Chelsea och vi har massor kvar att läsa. Fortfarande utmattade från gårdagens fantastiska match och triumf. Det känns faktiskt ännu bättre än vad det gjorde när vi slog Bayern München på deras hemmaplan, kanske för att det var i matchen och inte en straffläggning.

Det måste hända och ser ut att hända. Telegraph säger att det är klart att Thiago Silva kommer förlänga sitt kontrakt ett år till. Tänk vilket år för honom och Tuchel, de får sparken från förra säsongens finalist och vinner med underdogen Chelsea istället.
    Ryktet går att även Thomas Tuchel förlänger. Han har ett år kvar på sitt kontrakt annars. Självklart är han förtjänt av en förlängning.

LÖRDAG 29:
CSFC har hela året sagt, ge Kai havertz tid. Han är en vår-spelare och han har haft en extrem anpassning till Chelsea. Vi har haft rätt och kai havertz kommer att bli en Chelsealgend, vilket han faktiskt redan är då han gav oss Chsampions League 2021. Han kommer bli ännu bättre.

Didier Drogba har skickat en videohälsning till Chelsea ikväll. Se den här>>

En riktigt trevlig artikel i Sportbladet av Erik Niva om våra egna ungdomsspelare som ikväll spelar den största finalen av de alla. Den handlar om Mason Mount och Reece James. Den handlar mycket om hur Chelsea leder utvecklingen av egna talanger i England. Läs den här>> (om de inte låser in den senare)
    Vi bör väl påpeka att Conor Gallagher som nämns inte är en West Bromwichspelare, utan en Chelseaspelare som CSFC är övertygade om kommer att ingå i truppen nästa säsong. Samt att Jamal Musiala lämnade Chelsea för att hans mor och han flyttade hem till Tyskland, inte direkt för att gå till Bayern även om de tyska klubbarna numer fiskar väldigt mycket i de engelska akademierna.

Skådespelaren Matthew McConaughey (och ev guvernörskandidat i Texas) är Chlseafan och talar för sin amerikanska klubb Austin FC och säger att han och de står bakom Chelsea idag. Det är många sådana välgångsönskningar på sociala medier. T ex Diego Costa, Torres, John Obi Mikel, Branslav Ivanovic och Fabregas som Mahdi skickat mejl till oss och påpekat.

Swansea med Chelsealånet Marc Guehi eller Brentford blir tredje nykomling i Premier League i höst. Vem av dem det blir avgörs idag. I matchen som sägs handla om 170m pund i värde.

Antonio Rüdiger som var i Lampards frysbox avslöjar att han förde diskussioner med Tottenham och PSG under Thomas Tuchel om att lämna Chelsea. Detta för att få speltid inför EM. Han ville ha någon av dem som manager. (Det kanske därför var någon slags ironi att båda fick sparken från de klubbarna och Tuchel idag är manager för Chelsea och har gjort Rudi till ett av de första namnen i varje laguttagning).

En gång Chelsea, alltid Chelsea tydligen. John Terry, assisterande manager i Aston Villa tillhör de som åkt till Porto för att heja fram Chelsea ikväll.

IFAB, fotbollens regelmakare har förlängt regeln om fem avbytare fram till 2022. VI får väl se om Premier League tänker till den här gången och följer med. Vi har ju sett hur PLs inställning att inte tillåta det har skadeskjutit många lag den gångna säsongen. Det är ju dock så att vissa klubbar anser regeln ger storklubbarna fördelar, vilket kanske har en liten poäng men då struntar man i det faktum att även om de har större trupper så utnyttjas deras spelare mycket hårdare pga landslagsspel och dylikt.

En trevlig artikel om en fotbollstokig familj, Silvas och deras stöd för inte bara Thiago utan Chelsea i allra högsta grad.>>

IFAB fotbollens regelkomitté kommer förmodligen förlänga 5- bytesregeln för nästa säsong. Premier Leagues sämsta lag röstade ned den, som enda liga i Europa den gångna säsongen. Får se om lagen med svaga trupper vinner igen.

FREDAG 28:
Juventus har bekräftat att Allegri är tillbaka som manager.

Pep Guardiola och ZInedine Zidane är två klubblegendarer som tog positioner i klubbarnas ungdomsorganisation innan de tog över a-lagen. Båda lyckades (även om Zidanes senaste år inte glänst). Frank Lampard och Andrea Pirlo däremot var klubblegendarer som inte lyckades i sin återkomst till sina klubbar. Svåfrt att veta vraför men Andrea Pirlos år i Juventus är över, han fick sparken idag och ersätts förmodligen av förre tränaren Max Allegri. Båda klubbarna väntar dock eventuella straff för sin inblandning i ESL, straff som kan innebära tre års avstängning från Champions League. Något som också väntar Barcelona vars manager Ronald Koeman också sägs sitta löst. Vilken managercirkus vi har i sommar.
    BBC spekulerar i varör så många ledande managers har lämnat. Även franska ligasegrarna Lille har ju tappat sin manager Christophe Galtier. Läs deras förklaring här>>

BBCs Lawrenson tror inte alls på Chelsea och uttrycker det ganska kraftfullt. Tipsmässigt säger han 2-0 till Manchester City imorgon. Hans gäster är Noel Gallagher (Cityfan) som tror mer på Chelsea men 1-0 till City och Dot Major (Chelseafan) och hon tror på 2-1 till Chelsea efter förlängning.

TORSDAG 27:
Det pratades om att Chelsea skulle spela i den randiga tröjan. Nu sägs det att Chelsea ska spela i sin vanliga 20-21-tröja, inte i zigzag-tröjan som de redan förlorat två finaler de spelat i den redan, FA Cupen och damernas CL-final. Vidskeplgit eller inte, CSFC är glada över beslutet om det här stämmer.
    Det finns dessutom historia. Normalt vill klubbarna börja marknadsföra sina nya tröjor innan den gamla säsongen är över. Chelsea gjorde så vid FA Cupen och damernas i år.. De gjorde så förra säsongen i FA Cupen och de gjorde så 2008 års CL-final. Alla blev förluster. 2012 gjorde man det inte och vi vet vad som hände det året.

Italienska uppgifter säger att Olivier Giroud är klar för Milan. Han kommer att tjäna 40m kronor om året där och varvas med Ibrahimovic.

Sheffield United har utsett Chelseas förre mittfältare Slavisa Jokanovic som ny manager.

Naturligt nog mycket prat om Gianluigi Donnarumma, trots att Chelsea har två bra målvakter. Willy Caballero dock kommer nog att lämna, men vilken klubb kan ha tre toppmålvakter utan att det leder till problem, så skulle Donnarumma komma lär det nog hände fler saker på målvaktssidan.

Ännu en klubb har tappat sin tränare, inte helt oväntat lämnar Zinedine Zidane det något sjunkade skeppet Real Madrid.
    Mycket prat om att Andrea Pirlo kommer få sparken från Juventus vilken dag som helst och Massimo Allegri återvänder. Allegri är den mest meriterade managern som är utan jobb just nu och troddes vara på väg till Real, en position som plötsligt också öppnats upp.
    En hel del skvaller också om att Mauricio Pochettino vill lämna PSG och ätervända till Tottenham. Pochettino sägs vara missnöjd med hur PSG sköts av sportchefen Leonardo, men med tanke på hur Pochettino skött jobbet kan nog flera alternativa åsikter komma fram.
    Även Lazios Simone INzaghi lämnar, förmodligen för att ersätta Conté i Inter.
  Det är större omsättning av managers än spelare och så kan det fortsätta då få klubbar har råd att värva om de inte kan sälja och de kan inte sälja för de sätter vansinniga prislappar i hopp om att finansiera sina köp.

Fernando Torres antyder att han kommer återuppta sin fotbollkskarriär vid 37 års ålder. Han har senast tillhört Atletico Madrids tränarstab.

ONSDAG 26:
Zinedine Zidane har fått nog, Han lämnar Real Madrid, tidernas sämst skötta klubb. Fllorentino Pereze sättas i fängelse hör hur han skött den klubben.

Förre Chelseamanagern Antonio Conte lämnar nästa jobb. Inter ska dra ned spelarlöner och måste sälja 100m € spelare i sommar. Conte ville inte fortsätta under de villkoren och lämnar nu klubben, en av många i eknomisk kris. Conte tog dem just till den italienska titeln och bröt Juventus dominans.
    Samtdigt meddelar Milan att Gianluigi Donnarumma lämnar Milan efter att de inte kan komma överens om nytt kontrakt. Han och hans agent Raiola kräver för mycket. Donnarumma har många gånger kopplats till Chelsea. Fler klubbar är intresserade, som Barcelona som jagar alla bättre spelare med utgående kontrakt just nu som Depay, Wijnadldum, Aguero.

Vi vet inte var ryktet kommer ifrån i grunden men det är inte ointressant som rykte. Det säger att Dortmund är intresserade av Callum Hudson-Odoi och Tammy Abraham. Varför inte ett byte med Haaland? Nu tror vi knappast det händer men ett lån för de bägge vore kanske en bra idé.

Itaienska! rykten säger att Olivier Giroud tackat nej till option till förlängning av sitt kontrakt med Chelsea (oss veterligt finns ingen sådan option) och han har tackat nej till erbjudanden från Lens och Fanerbahce för att han vill till Milan. Att Giroud lämnar är vi rätt säkra på, vi får väl se var han hamnar. Hans kontrakt går ut 30 juni.

Mundo Deprotivo påstår att Chelsea lagt bud på Mirajlem Pjanic, 31-årig mittfältare i Barcelona. Tro dem inte, hur desperata Barcelona än är att sälja för att kunna värva.

Helt nytt rykte är Kingsley Coman som inte ska vara nöjd med det kontraktsförslag han fått av Bayern München. Hans kontrakt går ut 2023. Så givetvis, förmodligen en agent, försöker få till ett budkrig mellan Chelsea, och förstås Manchester United (vi är allt i medierna intrresserade av samma spelare, sällan i verkligheten verkar det som även om Mata och Matic kom från Chelsea till dem).

TISDAG 25:
Ingen drog väl mre nytta av managerbytet än Antonio Rüdiger och nu sägs det att det har bestämts att han och klubben öppnar förhandlingar om att förlänga hans kontrakt bortom nästa år, efter EM. Låter klokt.
    Fast redan innan dess vill vi ju att Chelsea förlänger med Thiago Silva. Däremot förväntar vi oss inga förlängningar med Olivier Giroud och Willy Caballerro som vi tror lämnar Chelsea när deras kontrakt går ut sista juni.

Inte Chelsea men vi skickar våra hälsningar till gentlemannnen Carlo Ancelotti vars Everton gjorde en svag avslutning på säsongen, vilket för Carlo själv säkert berodde på att hans fru sedan 25 år Luisa var sjuk och har nu gått bort. Carlo är en manager som alltid kommer finnas i Chelseahjärtan.

Daily Mail påatår att Willian desperat vill återvända till Chelsea efter sitt floppår i Arsenal. Sorry, men han valde att tacka nej till det kontraktsförslag som fanns och ska inte få en ny chans, inte med den spelartrupp vi har idag.

Aston Villa vann årets FA Youth Cup med 2-1 mot Liverpool.

Wesley Sneijder går emot de flesta när han tippar att Chelsea kommer vinna Champions League. Läs mer här>>

Pep Guardiola har utsetts till Årets Manager av facket LMA. Svårt att argumentera emot men David Moyes, Thomas Tuchel och Dean Smith var nog med i diskussionen.

MÅNDAG 24:
Det lutar åt inbördeskrig i Tottenham i sommar efter att Daniel Levy gått ut och höjt priset på Harry Kane till 200m pund. Kane gick ju i förra veckan ut och ansåg 100m var ett korrekt pris. För en 28 år gammal skadebenägen spelare med vristproblem, om än med tre år kvar på kontraktet. Det lutar mot en ordentlig uppgörelse och inlämnad transferbegäran i sommar.

Det säger väl egentligen allt. Jorginho var Chelseas bäste målgörare 2020-21. På det lägsta antalet mål någonsin i PL-historien för Chelsea. Bara sju ynka mål. Alla dessutom gjorda på straff.
    Medierna är inte sena att påpeka att det har skett trots att Chelsea spenderade mycket stora pengar (Daily Mail hittar som vanligt på sina egna siffror), enorma pengar egentligen men ändå inte mer än vad Tottenham sägs kräva för Harry Kane eller Dortmund för Haaland. Vad medierna helt struntar i är hur de spelarna bidragit på andra sätt, men framförallt i det faktum att de värvades för framtiden mer än för förväntat utfall redan förstasäsongen.
    Det sagt, det är inte godkänt att en defensiv mittfältare men en unik straffslagning är bäste målskytt i ett så offensivt viktad lag och det är Thomas Tuchels stora, ja förmodligen helt avgörande utmaning framöver. Helst redan till på lördag.

Express har nu besämt sig för att de vet vilka målskyttar Tuchel vill värva, en av dem i alla fall, i sommar. Det varar säkert några timmar innan de hittar på något nytt.
    Nya är dock inte namnen: Tottenhams Harry Kane, Dprtmunds Erling Haaland och Inters Romelu Lukaku.
    Imorgon eller ikväll lägger Express säkert till Aguero (som verkar mer eller mindre klar för Barcelona) och Robert Lewandowski och säkert någon till.

I Spanien sprids ryktet om att Eden Hazard vill tillbaka till Chelsea. Gärna det men vi tror inte en sådan affär är möjlig, särskilt inte ekonomiskt även om Real kanske vilja.

"Expdertkommentatorn" Danny Murphy har en teori om varför Tammy Abraham är spelaren som frusits ut av Thomas Tuchel och det ligger mycket i det. Abraham är helt enkelt inte pålitlig nog, han är inkonsekvent och man vet aldrig vad man får. Det kan bli mål i fem matcher, sedan syns han inte ens till i lika många. Han klarar ibland knappt att ta emot en boll, men gör ett mål. Tuchel vågar helt enkelt inte lita på Abraham. Vi tror det finns korn av sanning i den teorin.
    Italienska rykten placerar samtidigt Tammy Abraham i Roma. På lån med köpoption.

Eduoard Mendy fick gå av i halvtid efter kolliderat med stolpen när Traoré gjorde första målet. VI trodde då det kunde handlat om en huvudskada men det är en revbensskada. Den kommer utvärderas och bedömas idag.


<<50 år med Chelsea, 20200314>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se