csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  38 sp 19 v 10 o 9 f 58 -36 mål 67 p

csfc    SLUTGILTIG LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 3 o 1 f 69 - 10 mål 57 p

· Chelsea Women CHAMPIONS - MÄSTARE Women Super League 2020-2021 ·
Sam Kerr skytteligavinnare med 21 mål, Ann-Katrin Berger Golden Glove-vinnare med 12 nollor
· Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021 ·
· Chelsea Women, vinnare Community Shield mot Man City 2020 ·
17 - 23 maj 2021
  NÄSTA MATCH:

29 maj kl 21.00 - MANCHESTER CITY - CL

TV-Vsport

Nyheter v-20


HACKNINGSFÖRSÖK
CSFC.SE har utsatts för hackningsförsök i avsikt att ta över sidan (vi misstänker förstås supportrar till andra lag ... :). Med hjälp av vår domänleverantör och webbhotell tror vi nu att vi har hittat felet och att sidan åter ska fungera som den ska på alla plattformar. Försöket misslyckades men skapade tyvärr en del felmeddelande och hindrade access till sajten på vissa plattformar. Den fungerar nu i våra tester. Tack för era påpekanden och tålamod. En del har genom cachen fortfarande kunnat få upp sidan normalt, det fick vi själva då webbläsarens cache sparat sidorna (startsidan) som hade utsatts för hackningsförsök, Andra har fått 403 Forbidden-meddelanden.
(torsd).
    Vi kan också tillägga att det faktum att sajten kommer upp som inte säker i vissa webbläsare är bara en teknikalitet. Det är något som vissa webbläsare anger då vi inte har vissa certifikat, som absolut inte behövs då CSFC.SE inte utbyter någon som helst information med sina läsare. Det är olyckligt att sajter klassas på det sättet utan att det stämmer.

****************

SÖNDAG 23:
TACK TOTTENHAM, det trodde man inte vi skulle behöva säga. Chelsea klarar årets mål och är klara för Champions League 2021-22.
    Men de gör ju en sådan där match som de specialiserat sig i på sistone, dominerar, skapar massor men gör inte mål på allt de skapar. Förlorar matchen fast de helt klart är det bättre laget. Att hjärtat håller. Så här spännande ska inte ligaspel bli eller....?!
    Chelsea höll verkligen på att blåsa även den här matchen, de gjorde det men hade tur med resultat i andra matcher. Avsalutningen på säsongen knappast godkänd. Tre förluster på sex matcher. Alla på samma sätt, dominans, massor med målchanser och massor av missar. 23 målchanser, ett mål. Villa hade sex och gjorde två mål.

Säsongens sista laguppställning, det lag som ska göra jobbet och nå säsongens stora mål. Det kräver att de vinner idag. Enkla förutsättningar, kanske svårare att göra men inte omöjligt på något sätt.
    Mest noterbart är att Kanté saknas helt:
Mendy, James, Azpilicueta, Rüdiger, Silva, Chilwell, Kovacic, Jorginho, Mount, Pulisic, Werner
  avb: Kepa, Alonso, Christensen, Zouma, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Havertz
    Aston Villas lag: Martinez, Konsa, Hause, Mings, Targett, Nakamba, McGinn, Traore, Grealish, El Ghazi, Watkins
    avb: Heaton, Taylor, Luiz, Wesley, Elmohamady, Davis, Ramsey, Philogene-Bidace, Chukwuemeka

Idag avgörs det. För Chelsea handlar det om att nå årets största uttalade mål, att kvalificera sig för nästa säsongs Champions League. Chelsea har ett bra utgångsläge men konkurrensen är sådan att vinst är ett måste då vi inte tror lagen som jagar oss kommer att tappa poäng.
    Spännande förstås men också nervöst. För vi litar kanske inte helt på Chelsea i ett avseende, att göra mål och göra mål måste de göra inför en publik som enbart innehåller Villafans.
    Aston Villa saknar Ross Barkley pga lånereglerna, de har Matt CVach, Trezeguet och Morgan Sanson skadade. Chelsea tar sent beslut om Kanté och Havertz.

LÖRDAG 22:
Marc Guehi, utlånad från Chelsea har gjort stor succé i Swanseas backlinje. Idag hjälpte han dem till playoff-final mot Brentford. Priset är en match på Wembley och möjligt avancemang tillbaka till Premier League (även om vi kanske ännu håller Brentford som liten favorit). Bradley Collins gjorde en bra match i Barnsley, tidigare Chelsea.
    Det är något väldigt trevligt med ett lag vars sponsor inte är ett xxx spelbolag utan Swansea University!
    Guehi och Gallagher är de två spelare som varit utlånade som vi ger störst chans till att ta en plats i nästa säsongs Chelsea. Sorry Ross Barkley och Ruben Loftus-Cheek med flera. (Broja är fortfarande för ung och för honom bör ett Championshiplån vara till stor hjälp, vi tror detsamma väntar Tino Livramento och Tino Anjorin. Vi vet ju att det hjälper spelare. Mount i Derby, James i Wigan, Abraham i Aston Villa).

För oss subjektiva är det oväntat många som förväntar sig stora problem och även poängförlust för Chelsea mot Aston Villa. Objektivt skulle man tro att Leicester är tippade att laget som, åter, tappar chansen i sista matchen. Många tror dock det kan bli Chelsea. Aston Villa pekas ut som det absolut farligaste motståndet som Liverpool, Leicester och Chelsea har att möta. Inte minst då deras talisman Jack Grealish är tillbaka, det betyder oerhört mycket för dem.
    Chelseas problem känner vi alla till. Chelsea är makalöst svaga i att omsätta sina målchanser i mål. Managers pratar gärna om att det viktiga är att man ändå skapar målchanser, men är det verkligen det?
    Vi har valt att titta på de fem senaste matcherna. Tre vinster och två förluster. Sex gjorda mål och fyra insläppta (ovanligt många faktiskt).
    Chelsea har på de matcherna omsatt 8% av sina målchansre i mål. Det är häpnadsväckande svagt. Även om vi faktiskt i en match slår Man City som också är kända för att skapa massor med chanser men har bättre omsättning. För i vår match borta mot dem hade Chelsea 11 chanser och två, mot 12 resp ett för City.
    Det är 74 skapade målchanser men två förluster och bara sex av dessa chanser har Chelsea gjort mål på.
    Faktum är att vi har haft fler bortdömda mål, plus ribbor, stolpar i de matcherna är Chelsea har gjort mål. Sex mål har dömts bort för offside från mindr än hårfin till klar. Ett målytterligare bortdömt för att Timo fick en knuff och nickade bollen på sin arm innan den gick i mål.
    Tittar vi på våra tre senaste matcher, en vinst och två förluster har våra motståndare haft följande siffror. Arsenal hade 5 målchanser (vi kan inte komma ihåg att det ens var så många) och gjorde ett mål. Chelsea hade 19 i den matchen. Leiester i cupfinalen hade 6 chanser, ett mål. Chelsea 13 och noll mål. Leicester i ligan, då vann Chelsea för de gjorde två mål på 17 målchanser (varav en straff), Leicester gjorde ett mål på sju, varav tre på mål.
    I de tre senaste matcherna har våra motståndare omsatt 24% av sina målchanser och vunnit två matcher.
    Det är lätt att se var Chelseas problem ligger och det gör oss också oerhört sårbara för individuell skicklighet som Jack Grealish och Olie Watkins erbjuder hos Aston Villa. Det är kanske då inte så svårt att förstå att Chelsea av många tippas bli Svarte Petter imorgon. Alla tre lagen som kämpar om de två platserna måste vinna. Det är förutsättningen, vinner Chelsea tar vi tredjeplatsen.

Sky har en exklusiv intervju med Kai Havertz där han talar om sin första säsong, hans roll i laget och annat. Läs den här>>

FREDAG 21:
Från presskonferensen:
Andreas Christensen är ok för spel, det är fortfarande tveksamt för Kai Havertz och kanske ännu mer tveksamt för N'Golo Kanté.
    Tuchel tycker det är spännande tider och så gäller matcherna mer så här på slutet. Det ger dem en särskilt intensitet.
    De kommer att vara i en bubbla under matchen men självklart måste de ha information om resultaten i de andra matcherna beroende på utvecklingen i vår match.
    Att nå topp fyra är säsongens stora mål, det gör Tuchel helt klart.
    Han berömmer Timo Werner som fortfarande är en ung spelare under utveckling och han tror han kommer ta ett stort steg nästa säsong efter vila och fått erfarenhet från sitt första år. Han påpekar också att hade Timo likt andra målgörare tagit straffarna skulle hans siffror varit helt godkända.
    Han är medveten om att fansen är där bara för Aston Villa men det är så mycket trevligare ändå att spela inför publik. Det är en fördel för Villa.
    Om Chelsea är klara för CL nästa säsong tar det självklart bort en del av pressen inför CL-finalen. Även om det inte är vad spelarna och laget kommer att tänka på när finalen ska spelas, då gäller det att ge 100% i just den matchen.
    Det var en liten diskussion om publiken kan hjälpa spelare som Timo Werner med deras självförtroende. Vilket Tuchel höll med om även om det också kan vara motsatt. (Timo blev ju stor favorit mot Leicester och fick ett väldigt varmt stöd då).
    Sedazn berömde han akademin och sa att han tyckte det var oerhört roligt att jobba med de spelarna och utveckling.
   
Det kommer att bli böter för Chelsea, och Leicester efter gruffet vid sidlinjen där Amarty fick kort fast han inte var med och spelade.

TORSDAG 20:
Chelsea Women är i kvartsfinal i FA Cupen. En trippel är klart i siktet. Udda nog fortsätter inte cupen förrän efter OS och sommaruppehållet. Vilken säsong de haft trots den mest extrema otur i CL-finalen. De kommer igen. Nästa år vinner Chelsea även Champions League. Läxan lärd.

OFFICIELLT
Fran Kirby har utsetts till Årets Damspelare i Chelsea efter omröstning bland fansen. Inte oväntat. Hon fick utmärkelsen även 2018.

FA Cupen omg 5
CHELSEA WOMEN   vs    EVERON W         3 - 0
Chelseas lag: Berger - Carter, Vright, Eriksson, Andersson - Fleming, Leupolz, Cuthbert - England, Kerr, Reiten (Årets Spelade Fran Kirby har fått helt ledigt för att fira sin utmärkelse).
     Första farligheten är Evertons, och det blir hörna. 1 Berger tvekar och det är nära mål. Rörigt värre ett tag. Påminde lite obehagligt mycket om inledningen på CL-finalen. Det är England som får rensa.
    Chelseas första hörna, blir ofarlig men ny hörna. Den är för lång istället. 4
    Lite överraskande spelar Chelsea i de gamla blå tröjorna. Kanske tyckte de att de nya påminde för mycket om vad som hände i Göteborg.
    Gauvin är nära igen. Ny hörna. 7
    Chelsea har problem med Everton som uppenbarligen såg hur Barcelona forsade fram på kanterna.
    Reiten bra frisparksläge men slår den i muren, det blir dock hörna. 13 Målvakten knockar sin egen spelare men det är inte så farligt hoppas vi. Kerr får huvudet på en nick men målvaktetn gör en bra räddning. Den kom lite för nära inpå. 15
    Reiten skjuter men McIver rätt placrad. 17
    Myciet bra räddning av Berger innan Andersson kan rensa. 19
    Beth England skjuer från håll och det tar klockrent i stolpen utan chansen för målvakten. Mycket nära ledning. 27
    Everton tappar boll, Kerr plockar upp den och sätter den till Guro Reiten som prickskjuter MÅL. 29 Mycket fint spelat.
    OJ. Fint spel, Reiten skjuter och en försvarare räddar på mållinjen. och på returen räddar målvaketn. från Cuthbert. 35 Väldigt nära nytt mål.
    Everton stod upp bra men efter målet har det nästan bara handlat om Chelsea. 38
    Det blåser kraftigt på Kingsmeadow och vinden är mot Chelsea denna halvlek vilket kanske förklarar att flera långpass inte finner sin adress.
    Mål men England är tyvärr offside på ett härligt inlägg från Kerr. Lite tveksamt men bilderna är svårtolkade. 43 Fint var det ändå.
    -ANDRA-
Everton bjöd bra motstånd och kan nog hota de fyra i topp nästa säsong (plus att vi hör mycket gott om nykomlingarna Leicester, medan United är i kris).
    Bright smäller med fel fot en boll i ribban. Oj. 50
    Kerr fir med McIver men målvakten kommer ut mycket bra och räddar. 52
    MicIver räddar igen Everton när Kerr försöker komma fri men en benparad stoppar henne från att måla. 64
    Frispark in och nära att en nick går in i krysset från egen spelare, men Berger hinner dit. 65 Inget är klart. Everton har press på Chelsea. Everton vädjade om straff. Chelsea. England tog bollen men vi har sett värre straffar dömas, t ex i CL-finalen.
    Det börjar se ut som storm i Kingsmeadow, bänken kan inte hålla reda på pappren när Ingle och Charles ska in. 71 Ut går Fleming och Cuthbert.
    Chelsea har spelat lite udda i backlinjen. Jess Carter har varit mer mittback än Magda Eriksson
  Berger håller på att göra bort sig ordentlgit då hennes utspark går till Sørensen, men de har tur och löser det. 76
  Chelsea borde avgjort matchen men Everton har spelat bra. I anfallet som följer får Kerr bollen och hon sätter den stenhårt i målet. Kvalitet via ribban. 77 Hennes 22a mål för säsongen.
    Samma läge för Kerr men George får ut ett ben och styr den till hörna. 78.
    Guro Reiten av för Harder. Reiten är vår Matchens Spelare. Spence in för Leupolz också. 79
    Charles missar men Sørensen försker sig på ett idotiskt avslut från 40+ m och lätt för Berger. Hon hade ju fritt fram till mål..
  Drew Spence nickar en hörna och McIver kan inte hålla bollen bora. 87 Tar på två Evertonspelare. Kan bedömas som självmål men matchen är vunnen.
    Kerr helt ren, men offside. 90+1. Tre minuter tillägg. Ingrid Moe Wold som gör sin sista match avtackas av båda lagen när hon byts ut. Fint att se.
    Harder får frispark i bra läge. 90+3 McIver vill ha fyra i muren. Ingle tar den. Hon sätter den till Bright som lägger upp för England, som döms av för offside, Det måste varit knappt.
  Sommarledigt. Chelsea har två titlar vilken en av väldigt viktig. Ligatiteln. En tredje går att vinna i höst. De är också tvåa i världen, efter en så underlif CL-final.

Uefa har tagit ut truppen för Champions Leafguelaget för damer. I 23-personers truppen finns ett antal Chelseaspelare. Ann-Katrin Berger bland målvakterna, Magdalena Eriksson som försvarare, Sophie Ingle som mittfältare och hela anfallstrion; Fran Kirby, Sam Kerr och Pernille Harder. Vi blir inte ett dugg förvånade om allihopa kommer med i slut-XI:an också.

BBC har nominerat tre Chelseaspelare till Årets Damspelare. Det är Magda Eriksson, Sam Kerr och favoriten Fran Kirby. Du kan rösta här>>
    Noterbart är att alla experterna röstade på Fran Kirby, utom en som valde Magda Eriksson.

ONSDAG 19:
Chelsea Womens sista match den här säsongen är mot Everton i FA Cupens femte omgång. Cupen fortsätter sedan nästa säsong. Everton slog i höstas ut Chelsea ur förra säsongens FA Cup. Matchen visas på Viaplay kl 20.00.

Det står nu helt klart att Chelsea måste vinna över Aston Villa för att Liverpool och Leicester inte ska kunna gå förbi oss i tabellen. Det blir en spännande sista omgång på söndag sen eftermiddag.
    Liverpool har hemmamatch mot Crystal Palace. Leicester spelar också hemma mot Tottenham. Tottenham förlorade till Villa idag och Crystal Palace förlorade på mycket sena mål mot Arsenal.
    Chelsea står på 67 poäng, Liverpool och Leicester har 66. Liverpool har en något bättre målskillnad.

Thomas Tuchel bekräftar att de tog av N'Golo Kanté tidigt i matchen igår i preventivt syfte. De tror han kan spela redan mot Aston Villa. (Fast är det minsta frågetecken tycker vi ju att han ska vilas då, vi har Gilmour, Kovacic och Jorginho spelklara trots allt).
    Vi undrade också mycket över att Havertz inte var med i truppen och det berodde på en känning i lårmuskulaturen.

Tino Livramento är utsetts till Årets Unga Spelare i Chelsea.

Frank Lampard har utsetts till Premier Leagues Hall of Fame.

TISDAG 18:
Vilken dramatik, vilket hjärtattackläge. Chelsea vann rättvist men som alltid de borde vunnit större. Man är helt slut framför tvn, men så rättvist. Det borde varit 3-4 noll om Chelsea hade omsatt hälften av sina chanser.
    Vi är fortfarande med i kampen om CL-platserna. Och vi vänder usel statistik mot Leicester.
    Nu måste vi dock fortfarande slå Aston Villa men varför måste Chelsea spela på våra sista nerver. Ni år så bra men omsätter ju inte chanserna.
    Underbart att se Mendys knoddar virvla runt på planen efteråt. Lika lyckliga som vi.

Thomas Tuchel har misslyckats med sina laguttagningar i två raka matcher, vi kan bara hoppas han får till det rätt ikväll men vi undrar ju när några av de vi tycker varit som allra sämst startar:
Mendy, James, Azpilicueta, Silva, Rüdiger, Chilwell, Jorginho, Kanté, Mount, Pulisic, Werner
    avb: Kepa, Alonso, Abraham, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Emerson
    Chilwell är tillbaka, James förhoppningsvis på rätt plats. Då det var ett grovt misstag i våra ögon att spela James som back i trebackslinjen. Men ingen Kai Havertz ens på bänken utan där är Abraham, vilket känns som vi vet inte riktigt vad. Tuchel chansar och Rodgers hade inga större problem att stoppa Chelseas liknande uppställning i lördags. Kepa gjorde inga misstag så målvaktsbytet känns lite oväsentligt, Chilwell gjorde ett mycket bra inhopp och var självklar för start. Pulisic däremot övertygade inte, men ersätter en som övertygade ännu mindre, Ziyech (som nog är CSFCs kandidat till säsongens besvikelse, vi väntade oss mycket mer av honom liksom vi väntade oss fler mål av Werner, men han har delvis gjort upp för det med sina arbetsinsatser). Att Havertz inte är med är bara fel om det nu inte beror på skada.

Leicester gör två ändringar: Schmeichel, Fofana, Soyuncu, Castagne, Thomas, Albrighton, Ndidi, Tielemans, Maddison, Perez, Vardy (Evans oich iheanacho har utgått).

Den här tiden på säsongen kallas Squeaky Bum-time. Det är nu lagen visar vad de går för eller inte går för. Chelsea är det lag som kanske mest av alla måste göra det ikväll. Efter fiaskona förra veckan med fel lag uttagna och den vanliga målskyggheten har Chelsea inte längre råd med ett enda misstag till. Det är sannerligen Squeaky Bum-time för Chelsea kl 21.15 ikväll. Chelsea har inte råd att förlora, Chelsea har absolut inte råd att tappa poäng (det kanske Leicester har, och de går in i matchen med den poängen). Chelsea har i sina tre senaste matcher har dubbelträff i ribban, och fem offsidemål från mer än hårfin offside till lite klarare offside gjorda och bortdömda. Chelsea har slarvat bort n cupfinal, för andra året på raken och slarvat bort ett jätteläge att nå årets främsta mål.
    Sorry, då räcker det inte att tänka på en CL-final där Chelsea absolut inte är favoriter och hoppas den ska vända saker och ting upp och ned. Hur kul det än vore att vinna den och kanske peta bort Liverpool från CL-spel. Inte när de forfarande har chansen att visa vad laget går för i de två sista matcherna på ligasäsongen. Annars är allt det jobb de gjort och som Tuchel gjort bortkastat. Squeaky Bum Time indead.

Mason Mount har utsetts till Årets Spelare av fansen. Helt rätt tycker förstås CSFC som rösade för honom. Se övriga vinnar genom åren här>>

Tuchel säger nu att Christian Pulisic förtjänade en start i FA Cupfinalen men han vågade inte riskera skada då han är angelägen om att ha honom tillgänglig i de tre sisa matcherna för säsongen. Hmm sådan resonemang har vi nog lite svårt att svälja. Antingen tar man sina egna ord och tar avarje match för sig eller så gör man det inte.

MÅNDAG 17:
Det är bara att bryta ihop och komma igen efter den värsta helgen någonsin i en Chelseasupporters liv, vill jag påstå.
    Två förlorade finaler och spel under normal standard i båda. På en och samma helg. Oj vad jobbigt det känns, inte minst för spelarna men också för att inget av lagen spelade på den nivå vi vet de kan. Och det oflyt som tjejerna hade går ju inte ens att mardrömma om.
    Damerna kan fortfarande ta en inhemsk trippel och möter Everton i FA Cupens femte omgång i veckan innan cupen tar paus över sommaren. Samma lag som slog ut dem i höstas ur förra säsongens FA Cup.
    Herrarna har allt att spela för och måste, absolut måste vinna sina två återstående matcher efter fiaskoveckan som var. De måste slå Leicester imorgon då resultaten gick emot oss i andra matcher i helgen. Vi måste dessutom slå Aston Villa. Lätt att säga men svårare att göra. Å andra sidan är ju förutsättningarna enkla. Bara vinster gäller.
    Därefter kan de drömma och planera för en Champions Leaguefinal där de inte är favoriter men kanske kan slå underifrån som 2012.

 


Rykten, notiser m m, v-20


SÖNDAG 23:
Lille höll undan och vann Ligue 1 före PSG. Pochettinos sejour där har inte börjat helt övertygande även om de väl vann franska cupen. Men de åkte ut tidigt i Champions League och tappade ligan för första gången på massor av år.
  I Italien kvalificerade Milan sig till Champions League vilket vi tror innebär att de absolut köper loss Fikayo Tomori vilket vi inte är odelat förtjusta i. Juventus hade samma tur och flyt som Chelsea och tog fjärde platsen genom att Verona tog två poäng av Napoli som därmed tappade sin CL-plats.

Ryktet tidigare idag om poängavdrag är rent falskt har det visat sig. Se nedan. Ett desperat försök att påverka inför den dramatiska säsongsavslutningen uppenbarligen. FA har förnekat att Chelsea kan tappa poäng pga gruffet. Läs mer här>>

Vi vet inte hur trovärdigt det är men gruffet i slutet av matchen mot Leicester i tisdags sägs nu kunna leda till poängavdrag för Chelsea. Detta för att det har hänt förr att klubben varit inblandad i liknande gruff under åren och därför ska straffas inte med det sedvanliga bötesbeloppet utan även med poängavdrag. Ärligt talat känns det rent löjligt men ibland tas sådana löjliga beslut. Inget sägs dock om det skulle ske för årets säsong eller nästa säsong i så fall. Läs mer här>>
    Helt klart är det dock att tas ett sådant beslut efter säsongens slut och det rör årets poäng då kan Chelsea förlora en ev CL-plats.

LÖRDAG 22:
Real Madrid fvann med två mycket sena mål över Villarreal som spelar Europa League-final i veckan som kommer. Samtidigt vann Atletico Madrid mot Real Vallodolid. Atletico vann därmed La Liga och bröt arroganternas duopol de senaste åren.
    Vi finner det noterbart att Chelsea i årets Champions League har slagit ut ettan, tvåan och fyran i La Liga ur turnerningen.

Robert Lewandowski har slagit det "oslagbara" målrekordet i Bundesliga som Gerd Müller hade från 71-72. Det nya rekordet är på 41 mål. Det dröjde till mycket sent i matchen mot Augsburg innan Lewandowski slog till med 5-2-målet. Han har två år kvar på sitt kontrakt men mycket buller har det varit i veckan om att han kan vara aktuell för Chelsea och att Tuchel ska varit i kontakt med 32-åringen som förmodligen är bäste spelare i Europa just nu.

Nya fotbollsgalenskaper. Fifa vill ha VM vartannat år. Som om storklubbarna och därmed de bra spelarna inte redan har ett väldigt pressat spelschema. Det handlar inte om sport, det handlar bara om att pressa pengar ur fotbollen. De bästa spelarna med landslag och alla turneringar ligger upp mot 7o matcher per år, vilket förkortar deras karriär. Se bara på hur Eden Hazard har utsatts för den rovdriften och det pris han betalar nu.

Nu ska Chelsea åter vara intresserade av Declan Rice och använda Tammy Abraham som bete=del av en sådan övergång.

John Terry har sagt att bli manager för Chelsea är hans slutmål. Han sa också att han kommer aldrig att ta ett jobb i Tottenham. (Vi misstänker att han inte heller blivit erbjuden att ersätta Mourinho där.).

FREDAG 21:
Nuno Espirito Santo lämnar Wolverhampton, enligt gemensamt beslut som det heter. Vilket alltid ställer fler frågor än det besvarar. De skrev ett nytt kontrakt för mindre än ett år sedan. Han gör sin sista match på söndag.
    Det ska också vara klart att Sam Allardyce stannar inte i West Bromwich nästa säsong. Tottenham är också managerlösa. Liksom Sheffield United. Det ser nästan ut att bli större omsättning på managermarknaden än spelarmarknaden i sommar.

ESPN hävdar att Chelsea är villiga att erbjuda Tottenham Tammy Abraham och Kepa Arrizabalaga som del av en övergång för Harry Kane. Vi tror fortfarande det är en omöjlig övergång av helt andra skäl.
    Daily Mail har också slängt in Callum Hudson-Odoi i dealen.

Det sägs att Uefa tvingar Chelsea att spela i Crystal Palace-tröjorna i finalen mot Man City i Champions League.

Skys bettingexpert Jones som ofta har mer rätt än fel tror att Chelsea missar CL-kvalificeringen. Han tror Chelsea bara klarar 1-1 borta mot Villa, som han anser är den svårase motståndaren som kanidaterna till topp-4 har att möta nu när Jack Grealish är tillbaka.
    BBCs Lawrenson tror på 2-0 till Chelsea medan hans gäst, kände Oasis-Noel Gallagher är känt Cityfans tror på 3-1 till Aston Villa. Han vill Chelsea ska bli slitna innan CL-finalen.

TORSDAG 20:
Emma Hayes kontrakt går ut i sommar, men det finns väl ingen på denna jord som inte tror hon kommer att förlänga. Hon älskar Chelsea och vi älskar henne. Ge henne ett livstidskontrakt, säger CSFC.

Ruben Dias har under sin första säsong blivit utsedd till fobollsskrivarnas Årets Spelare.

Ett nytt rykte är Monacos Aurelien Tschouameni, en ung 21-årig mittfältare.

Le10Sport som vi aldrig litar på pluggar hårt för att Barcelona som är desperata för pengar har erbjudit Chelsea att köpa Mirjalem Pjanic. Han platsar inte i Barcelona så varför skulle han platsa i Chelsea?

ONSDAG 19:
Frank Lampard har gett sin kusin Jamie Redknapp en intrvju om hur han lämnade Chelsea, om Mason Mount och hur han ser på Tuchels lag. Läs den här>>

Det var bara en tidsfråga. Jadon Sancho till Chelsea. VI har hört det varje Silly Season i många år. Nu lär Dortmund sänkt prislappen och förstås hoppar då medierna på tåget och menar att Chelsea åter ska intressera sig för Sancho, som lär växt upp som Chelseasupporter men som Man U-medierna menar ska till dem. Vi lär väl få se.

Steve Clarke har äntligen insett att Billy Gilmour förtjänar att få chansen att prövas i skotska landslaget. Gilmour är uttagen till Skottlands EM-trupp.   
    Mindre förvånande är att Kanté, Giroud och Zouma är uttagna i Frankrikes där Karim Benzema gör comeback efter utpressningshistorien för flera år sedan.

TISDAG 18:
Timo Werner sa efter matchen att det varit hans oturligast säsong någonsin. Are u kidding me, vi har aldrig sett en fotbollspelare ha mer otur eller vad vissa vill kalla det. Takc och lov obbar han oroligt mycket ändå för Chelsea. Men Timo, bry dig inte om att köpa lotter

Enligt tyska media har Chelsea kontaktat Robert Lewandowski angående en övergång till Chelsea från Bayern. (Och Lukaku,Kane, Haaland och i princip alla utom tydligen Mbappé...?!)

Roy Hodgson lämnar Crystal Palace efter denna vecka och säsongens slut efter en smått makalös gärning och karriär inom fotbollen. Frank Lampard är bookmakers tidiga favorit att eersätta honom,e tt orhört tufft jobb då klubbens majorit av spelare är utan kontrakt.

Brendan Rodgers säger Chelsea är favoriter ikväll och vi tror han kan ha en poäng på grund av att han hänvisar till att Chelsea har en större trupp och kan rotera mer. Det är bara tre dagar mellan matcherna och finalen måste tagit mer fysiskt och emotionellt på Leicesters tunnare trupp. Å andra sidan vann de och det brukar jämna ut saker.

Mycket idag handlar om att Chelsea (läs Roman) ska vara villig att betala de begärda ca 150m punden för Harry Kane. Vilkt skulle sätta oss för City och United. Kan har förklarat enligt medierna att det är dags att lämna underpresterande Tottenham. Vi tror ändå inte Daniel Levy eller fansen kommer acceptera en transfer till Chelsea så vi ser det inte som troligt, men visst skulle han kunna göra jobbet som dagens spelare inte gör, dvs mål.

Chelsea ska kontaktat Romelu Lukaku om att återvända till Chelsea. Enligt belgiska källor.

Et helt nytt rykte som vi inte tror på är Jonathan Clauss  från Lens. En mittfältare känd för sina assist, men också 28 år gammal.

MÅNDAG 17:
Klubben slånerapport från senaste veckan>>

Reece James lillasyster Lauren förväntas lämna Manchester United i efterdyningarna av att Casey Stoney sa upp sig för att klubbens satsning inte ens var halvhjärtad. Lauren James lär vara aktuell för Chelsea. Hon är en av Englands mest lovande anfallare. Ett flertal andra spelare är också på väg bort enligt spekulationerna.

Tjejerna lovade Roman Abramovich att d ska återvända till Champions Leaguefinaler i framtiden. De träffades efter matchen i Göteborg igår. Läs mer här>>

Vi vet ingen mer om honom att han är mittfältare från Palmeiras. Patrick de Paula ska vara intressant för Chelsea enligt ryktena.


<<50 år med Chelsea, 20200314>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se