FINAL

15 maj 2021

CSFCs spelarbetyg

CHELSEA  WOMEN  Chelsea   vs     Barcelona Femini   los arrogantos
                     0                                     -                     4                  (0-4)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR 2020-2021>

Barcelonas laguppställning

Panos, Maria Leon, Hermoso, Marta, Hamraoui, Alexia, Patri, Aitana, Leila, Graham, Martens

avb: Coll, Font, Laia Codina, Melanie, Losada, Mariona, Crnogorcevic, Oshoala, Fernandez, Vilamala

6

Mardrömsstart och det blev bara värre med en rätt billig straff. Inte oväntat blev det darrigt för Chelsea som inte fick ordning på sitt spel. Allt som kan gå fel gick fel för Chelsea redan de första tugo minuterna och matchen var effektivt över.

Chelsea ramlade ihop som ett korthus och särskilt ytterbackarna hade enorma problem. Bracelona sprang sönder Chelsea. Som inte alls hann med i deras spel och inte hade något vapen mot det

Chelsea ska dock ha heder för sin mentalitet och att de gav det ett försök i andra halvlek. Då såg då äntligen ut som det Chelsea vi är vana vid. Men utan skärpan i avsluten.

Siffrorna speglade inte hela matchen. Chelsea förtjänade minst ett tröstmål.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Ann-Katrin Berger Kan kanske inte direkt lastas för något mål. Fick aldrig ens göra en räddning då barca bara hade fyra skott på mål, och i. 6
Jess Carter Snubblade inför straffen och snubblar sedan igen när Barcelona gör sitt tredje mål. Hade stora problem med Graham Hansen. Hade en bättre andra halvlek då hon var mindre utsatt för press. 5+
Millie Bright Passiv och osäker. 5
Magdalena Eriksson Ende försvarare som gjorde sitt jobb i första, hade mindre att göra i andra. 6+
Niamh Charles Hann inte alls med Martens på sin kant inledningsvis. Hade en mycket bättre andra halvlek. Väldigt mycket bättre då hon spelade närmast som wingback. 6+
Ji So-Yun Den som verkligen försökte få igång Chelseas spel. 6+
Sophie Ingle * Överspelad på mitten. 6-
Melanie Leupolz Vilken mardrömsmatch för henne. En olycklig studs och självmål och sedan en billig straff emot sig. Inom en kvart. Prata om olycksfågel. 6
Pernille Harder Fick några tidigare chanser men förvaltade dem inte. 6+
Sam Kerr Kom inte in i det och brände grovt de halvchanser hon fick. 6-
Fran Kirby Var inte med i matchen alls i första. Hade en klart bättre andra halvlek. 6+
---
Guro Reiten In för Leupolz. 46 Gjorde ett bra inhopp och gav ny energi. 6+
Beth England In för Kerr. 73 Gjorde inget avtryck. 6-
Erin Cuthbert In för Ji. 73 Jobbade och slet men det var ju inte lätt i det läget. 6

CHELSEAS BÄNK

Musovic, Telford, Blundell, England, Reiten, Fleming, Cuthbert, Spence, Andersson, Fox,
Beever-Jones

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Manager Emma Hayes INSATS

Vad gör man när allt går fel? Fick igång Chelsea till andra halvlek dock. Chelsea måste bli rörligare, det är den läxa hon måste lärt sig idag, men laget gav aldrig upp och det är hennes förtjänst. Det var också skillnad i bollkontroll/behandling.

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Pernille Harder

KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Enligt rapporter från media är Roman Abramovich på matchen. Det måste vara uppmuntrande med tanke på att han inte kan få se herrarnas (eller damernas) matcher iEngland.

Oj vilken skräckstart. 35 srkunder och självmål. Martens viker in och skjuter i ribban, Chelsea får inte iväg bollen och Bright-Eriksson går ihop och när Kirby ska rensa skjuter hon på Leupolz och bollen studsar i en båge rakt in i krysset. 1
    Sedan är Harder när att kvittra i nästa anfall. Men då går bollen över.
    Hermoso får bollen i fritt läge men skottet är utanför. 4 Mycket darrig start av Chelsea.
    Aitana skjuter och Berger fumlar bollen men får den över ribban. 4 Det är rena mardrömsstarten för Chelsea som inte alls är med. försvarsmässigt.
    Chelsea måste lugna ned sig och se till att få tag i bollen.
    Vilket är precis vad de gjort med kortspel på mitten.
    Jätteläge för Harder men en försvarare får ett ben på bollen. Hörna. 9 Eriksson nickar utanför.
    Barcelona spelar med en väldig frenesi. Chelseas passningsspel måste förbättras.
    Du milde, det bara fortsätter. Carter trillar, och friläge, hon spelar bakåt och då fällr Leupolz Hermoso och domaren dömer straff. 13 VAR kollar. Dt bliur straff. Hon fintar ned Berger och mardrömmen är ett faktum. Alexia. 14
    Kerr till Harder som nickar över.
    Det är inte mycket som går rätt för Chelsea. De får inte igång sitt spel och kan inte utnyttja Barcelonas mindre bra försvarsspel,.
    Chelsea har fallit ihop som ett korthus. Försvaret hänger inte alls med och Barcelona kommer fr efter att Czryter igen snubblar omkring och sätter bollen fri med Barger. Bollen mellan benen på målvakten.
  Ledsna om vi är pessimister men vi ser inte hur Chelsea ska kunna vända detta som de spelar där bak.
    Chelseas spelare ser helt handfallna ut och verkar inte ens veta hur de ska bete sig vid inkast då ingen vill ha bollen.
    Hörna Barcelona. 28
    Det är närmast Comdy of Errors hos Chelsea som är djupt skakade det märks. Plus att de har ju all möjlig oflyt. Från domslut till studsar.
    Ji sätter en lång boll på Kerr som villl lufta över den utrusande målvakten men missar lobben. 34
    Martens springer ifrån Charles och sättr in bollen till Graham Hansen som enkelt sätter fyran. Det här är utklassning. Bright passiv och stänger inte passningsvägen.
    Carter och Charles har det verkligen inte lätt, de hänger inte alls med och Chrlsea bjuder ju Barcelona på alla spelvändningar.
    Harder skjuter, men målvakten hinner ned. 41
    Ji skjuter en frispark men lätt för målvakten Panos.

Allt som kan gå fel har gått fel för Chelsea som är utklassade därtill. Det är förvirrat, osäkert och Barcelona har sprungit sönder Chelsea som borde varit beredda på det men med den start de fick plus det faktum att allt Bracelona gorde lyckades. Alla skott gick i mål. De fick hjälp av självmål och straffar och ytterbackar som inte hängde med. Matchen är körd och frågan är bara om Chelsea kan åtminstone jämna ut det i andra. Enda godkända i CHelsea är Eriksson, Ji och Harder. Det räcker inte i en Champions League-final. Vi tyckte de såg avslappnade ut innan starten och trodde det var ett gott tecken, kanske var det snarare ett tecken på att de inte var koncentrerade men men ett slapstick-självmål eftrer 33 sekunder och fortsatt oflyt... De tappade koncepterna det är bara att acceptera. Emma Hayes har ett stort jobb att göra i pausen för det här är inte det Chelsea vi har sett tidgiar i år.

ANDRA
Guro Reiten in för Leupolz, offensivt byte men Leupolz var långt från sämst i Chelsea även om hon var olycksfågeln nummer ett.
    Boll in till Kerr men nicken är lätt för målvakten. 46
    Charles ordnar en hörna. 47 Eriksson ordnar dubbelhörna. Eriksson går ned när hon får kontakt i ryggen. Lika mycket straff som den som utdömdes. Men inget nu.
    Kirby skjuter men två spelare blockerar. Bra start i andra av Chelsea. 49
    Reitens inlägg precis förbi Kerrs panna. 50
    Kirby hittade nästan Kerr men det var offsde. 58 Det har nästan bara varit Chelsea i andra men de riktiga chanserna har uteblivit.
    Berger tappar bollen in men det finns ingen rosatröja i närheten som tur var. 60
    Graham Hansen tas av för Caldenteey. 62
    Ji hittar ingen att spela så tappar Ingle bollen. Chelsea vinner tillbaka den.
    Barcelonas mittbackar har försvarat bra men Chelsea ståller frågor den här halvleken som helt klart är Chelseas även om mål och stora chanser uteblivit. Inte underligt kanske då Barcelona hade en så stor ledning.
    Hermoso kommer fri men försöker knappt, dåligt skott i burgaveln. Bright tappade henne. 65 Brights säsongsavslutning har inte varit något vidare, kanske är det henne som nye Aniek Nouwen ska skolas in för att ersätta nästa säong.
    Hörna Barca som fått lite med att säga till om senaste minuterna då Chelseas tryck inte gett någon utdelning.
    Frispark från Reiten men Harder får inte kraft i nicken och målvakten kan rädda. 67
    Ouahabi kortas för att hon sparkar bort bollen. 68
    Mycket ojustheter från Barca nu, och som tänker satsa på kontringar genom att sätta in Oshoala.
    Flera lägen i samma anfall men ingen kvalitet i något av dem, till slut nickar Kerr över. Alexia, Hermoso går ut. Losada och Oshoala in. 71
    Det är nästan hela tiden, nästan för Chlsa. De har förtjänat mål nu.
    Chelsea sätter in England och Cuthbrt för Kerr och Ji. Ji är lite underligt att hon tas av då hon stått för mycket av Chelseas kreativa spel. 73
    Inglr snedsparkar till en hörna. Känslan är att nu har Chelsea gett upp och Barcelona spelar tiki-taka. Allt gick ju deras väg i första, andra halvlek har varit annorlunda.
    Så skänker domaren Barca en frispark i hyfsat läge utan att det var foul. Domaren har inte övertygat alls.
    Barcelona har nästan enbart försvarat sig i andra men gjort det väldigt bra.
    Inglr prövar ett meningslöst långskott. 87 Lätt för målvakten. Chelsas avslut har inte hållit vanlig standard.
    Carter försvarar bra mot Oshoala.
    Två minuter tillägg. Oshoala gör mål men det var klar offside innan.

Matchen var effektivt över redan inom en kvart när domaren skänkte Barcelona en straff. Barca spelade sedan väldigt bra men allt gick också deras väg. I andra försökte Chelsea men lyckades inte alls. Siffrorna speglade inte matchen i sin helhet men Barcelona var bättre och Chelsea närmast shell-chocked i första.

DOMARTEAMETS INSATS - Riem Hussein, Tyskland + VAR

BETYG

Skänkte Barcelona en väldigt billig straff. Ärligt talat rent feldomslut.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.