csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  35 sp 18 v 10 o 7 f 55 -32 mål 64 p

csfc    SLUTGILTIG LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 3 o 1 f 69 - 10 mål 57 p

· Chelsea Women CHAMPIONS - MÄSTARE Women Super League 2020-2021 ·
Sam Kerr skytteligavinnare med 21 mål, Ann-Katrin Berger Golden Glove-vinnare med 12 nollor
· Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021 ·
· Chelsea Women, vinnare Community Shield mot Man City 2020 ·
10 - 16 maj 2021
  NÄSTA MATCH:

18 maj kl 21.15 - LEICESTER

TV-Vsport

Nyheter v-19


SÖNDAG 16:
Det här är nog den värsta helgen någonsin för ett Chelseafan. Vi förlorade FA Cupfinalen och spelade under vår standard. Vi förlorade Champions Leaguefinalen och spelade långt under normal standard (plus oflyt och feldomslut) och Liverpool räddade en trepoängare i sista övertidsminuteen och håller jakten igång. (Plus den där skitmnatchen de gjorde mot Arsenal i onsdags). Kan vi skylla på de nya tröjorna som lagen spelade med i helgen?

Oj oj oj, snacka om att allt som kan gå fel gick fel för Chelsea i CL-finalen. Otur, oflyt, billiga domslut emot och utspelade på kanterna därefter. En läxa eller bara en sådan där hemsk dag?

Chelseas lag i Champions League-finalen:
Berger, Charles, Bright, Eriksson, Carter, Leupolz, Ingle, Kirby, Harder, Ji, Kerr.
    avb: Musovic, Telford, Blundell, England, Reiten, Fleming, Cuthbert, Spence, Andersson, Fox, Beever-Jones.

Barcelonas lag: Panos, Maria Leon, Hermoso, Marta, Hamraoui, Alexia, Patri, Aitana, Leila, Graham, Martens

Tuchel får ta på sig väldigt mycket av förlusten mot Leicester. Det går inte bara att skylla på otur. Hans laguttagning var rent suspekt och taktiken fungerade inte. Det verkar som andra lag börjat få rätt lätt att spela mot Chelsea dåde insett att hög och tidig press fungerar. Fast största skälet är förstås att laget vägrar göra mål. Vi brukar uppskatta Timo Werners hårda jobb men igår var han rent självisk och tog fel beslut gång på gång. James som back, vi förstår skälet men köper det inte då vi förlorade mer på det positionsskiftet än vi vann. Särskilt då han var på sätt och vis orsaken till att Leicester kunde göra sitt mål. Det var ett felpass av väldigt dålig kvalitet som ledde till det. Jorginho skötte inte heller sitt jobb i det ögonblicket. Även mot Arsenal ifrågasatte vi flera av Tuchels val och beslut. Han måste nu få till det rätt till på tisdag eller allt hans fina jobb kommer att förstöras av avslutningen på säsongen.

LÖRDAG 15:
Brighton, ett lag som är lika usla på att göra mål som Chelsea hjälpte oss idag. De tog två poäng från West Ham som nu som bäst kan nå 65 poäng, Chelsea har 64 med två matcher (Chelsea har klart bättre målskillnad också) kvar att spela så realistiskt är nog enda hotet Liverpool. Även om Tottenham och Everton kan nå 65 poäng. Arsenal kan nå 64 men deras målskillnad är rätt usel så.

Det svider oerhört men ska man förlora en cupfinal gör man ju det väldigt mycket hellre till Leicester än vissa andra klubbar. Men att Chelsea spelar så dåligt i en cupfinal ännu en gång, det oroar oss. Cuper brukade vara vår grej. Tuchel gjorde fel val för andra gången i samma vecka, det oroar också då vi nästan trodde han var felfri. Men han övertänkte saker totalt och James och Ziyech spelade i totalt fel positioner. Ziyech börjar nu se ut som en felvärvning, han som vi kanske hade störst hopp om skulle glänsa den här säsongen.

Fem offsidemål i de tre senaste matcherna. Det är något att fundera över för Tuchel.

Ett ögonblicik av briljans och det kom sannerligen inte från Chelsea. Och två kanonräddningar från Schmeichel och vår dag var grundligt förstörd. Plus förstås ännu ett ceentimeter-offsidemål, vårt femte på tre matcher nu. Grattis Leicester. Vi får unna dem den här glädjen men på tisdag MÅSTE Chelsea vinna.
    Kan Chelsea förlorat både cupfinalen och CL-platsen den här veckan? Vår totala oförmåga att göra mål håler på att kosta oss hela säsongen...

Lite förvånande är det kanske, laget som Tuchel valt att starta. Vi hade nog förväntat oss några andra namn:
Kepa, Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger, James, Kante, Jorginho, Alonso, Ziyech, Werner, Mount.
    avb: Mendy, Chilwell, Emerson, Zouma, Gilmour, Havertz, Hudson-Odoi, Pulisic, Giroud

Mot dem ställer Rodgers upp:Schmeichel, Castagne, Soyuncu, Evans, Fofana, Thomas, Ndidi, Tielemans, Perez, Iheanacho, Vardy

Ett porträtt av Emma Hayes i Guardian inför morgondagens stora final. Mycket läsvärt>>
    En kul detalj i hennes karriär var att hon tidigt en gång besökte en spåkvinna (psychic) som spådde att hennes val just då var oväsentligt då hennes största framgång skulle komma med Chelsea, som på den tiden inte ens hade ett tävlingsmässigt lag...

BBC gr oss en inblick i morgondagens motståndare, Barcelona, ett lag vi vet rätt lite om annars. >>

21.000 åskådare, en tredjedel Chelseasupportrar, en tredjedel Leicestersupportrar och resten av biljetterna har gått till s k essential workers, framförallt de som jobbar inom sjukvården. Det är fortfarande ett test säger de men det gör ju att man drömmer om publik igen när nästa säsong startar, och Chelsea har ju dragit igång säsongskortsförsäljningen.

FREDAG 14:
Från presskonferensen:
Tuchel vill, kan inte säga vilken match mot Leicester som är viktigast, morgondagens eller tisdagens. Han säger det är två finaler, en för cupen och en för ligan.
    Han vill inte direkt säga att en vinst imorgon ger ett mentalt övertag men medger att varje vinst gör att laget växer i självförtroende.
    Chelesa har full trupp. Kovacic är med i truppen, Kepa kommer att stå i mål. Han ser dock Mendy som förstmålvakt fortfarande men det är stark konkurrens.
    Han är inte lyckligare över att finalen spelas i Porto, han är lycklig över att vara i final oavsett var den spelas men det är inget han vill tänka på just nu.
    Han har fortfarande baksmälla och är arg över förlusten i onsdags (vi med). Förhoppningsvis kan han använda det i förberedelserna och förväntar sig en reaktion. Det är hans första final på Wembley.
    Arsenalmatchen var en väckarklocka. Det betonar att varje match gäller. Chelsea måste göra en toppmatch då han menar att Leicester är ett superstarkt lag.
    Att Kovacic är tillbaka betyder uppenbarligen oehört mycket för Tuchel, han tycks mena att han är mer eller mindre en komplett mittfältare. Han berömmer Gilmour för hans insatser men betonar att Kovacic är längre fram i sin utveckling och har mer erfarenhet.
    En final skiljer sig från andra matcher genom att det är så nära, man har byggt upp känslorna från match till match. Du vet inte när det kommer att hända igen. Det tar fram det bästa i dig.
    Han hade glömt att det blir Chelseafans där imorgon för första gången i hans Chelseakarriär. Han har inte ens tänkt på det tills nu. Han menar dock att det blir fantastiskt att få uppleva det, komma dit och det finns fans där.
    Han vill vinna, som alla spelare och alla runt laget. I längden betyder det mindre då han vägrar sätta sig och vara nöjd med det. Det är nya mål och i Chelsea handlar det om att vinna. Det kommer inte ändras av en vinst.
    Kanté vilades preventivt mot Arsenal, han har vissa smärtor men skadan kan inte förvärras. Förhoppningsvis kan han spela hela matchen imorgon.
   
En av de viktigaste händelserna imorgon är förstås också denna. Det blir cirka 20.000 fans på Wembley för finalen. Vad vi har saknat det, även om det bara är en liten del av vad arenan tar.

Michael Oliver är domare i morgondagens match.

Det känns väldigt konstigt men plötsligt är ju morgondagens final mot Leicester inte särskilt viktig. Förutom att det är en titel. Men ekonomiskt och för att få in rätt spelare både för Chelsea och Leicester är tisdagens möte viktigare. Kommer vi se det i laguttagningarna?
    Chelsea kan nå 70 poäng om vi vinner mot Leicester och Aston Villa. Liverpool kan som bäst nå 69 poäng. Leicester har ett mål bättre målskillnad än Liverpool just nu och kan nå CL på 69 öoäng och målskillnad även om de förlorar till Chelsea. Oavgjort för Leicester på tisdag är nästan en vinst och det är ju den poäng de startar den matchen med.
    Så ställde Chelseas fiasko mot Arsenal till det. Det är en sak att förlora mot en bättre motståndare men att förlora för att man gör ett vad vi ser som självmål och sedan inte visar rätt inställning, det svider och kan kosta oerhört mycket för klubben.

TORSDAG 13:
Inte nog med att Chelsea skänkte bort alla poängen till Arsenal igår på ett sätt som fortfarande gör oss upprörda. Idag skänkte United för andra gången den här veckan alla poängen till lagen runt omkring oss som konkurrerar om CL-platsen Chelsea har som det heter det hela fortfarande i egna händer men det krävs två vinster, mot Leicester och mot Aston Villa och det går inte att springa omkring och tänka på andra matcher. (Visst finns det en chans till, att slå City i CL-finalen men där är vi inte favoriter). Liverpool som är hotet framför andra har sällsynt lätt avslutningschema och en match mindre spelad och är bara fyra poäng efter.
    FA cupfinalen mot Leicester i all ära, ekonomiskt och för att kunna värva rätt kvalitet spelare är hemmamatchen mot Leicester på tisdag nu viktigare, konstigt nog. Efter fiaskot igår. Det vänder snabbt den här säsongen.

19,57 BBC rapporterar att Liverpools och Uniteds spelare är på plats, de har smugglats in. Uniteds spelare tog sig dit själva, åkte ej spelarbuss som istället åkte om som lockbete. Samma för Liverpools spelare. Deras lagbuss stoppades och fick däcken sönderskurna på vägen. Det ser dock ut att bli match.
    Det är också oroande rykten om att Liverpools spelarbuss stoppats på väg till matchen av Unitedsupportrar och att det börjar verka som Liverpool kan vinna på w.o. då de är hindrade att komma till matchen, vilket efter Uniteds mer eller mindre läggmatch mot Leicester verkligen ställer till det i tabellen och säsongens avslutning.
    Vi får hoppas ryktena är felaktiga och att matchen kommer att spelas men BBC rapporterar att vid 19.30 är ännu inget lag på arenan!

Mycket oroande, det har visat sig att Kanté spelade inte igår på grund av en mörkad skada. Han har problem och värk i hälsenorna.

Det står nu klart att Champions Leaguefinalen flyttas från Istanbul igen till Portugal. Den här gången dock till Porto.
Det påvrkar ju inget för oss men gör det möjligt för engelska fans att resa dit, vilket innebär att alla resor, flyg och hotell redan tripplat sina priser.
    Detta för att Uefa ska ge sina superrika möjligheten att se matchen. De överpriviligerade som britterna vägrade ge karantänundantag. Vi slapp ESL, kan vi u slippa Uefa?

Det har blivit kutym nu att topplagen som har två bra målvakter spelar en i cupspel och en andra matcher. Tuchel gav Kepa matchen igår som uppvärmning inför cupfinalen. Synd bara att ingen kunde ana att våra egna spelare skulle vara de som gjorde matchen svårast för målvakten.

Tuchel har tagit på sig ansvaret för att laget inte var koncentrerade och att hans byten sände helt fel signaler. Det uppskattar vi och visar på en ödmjukhte som kommer tjäna Chelsea och honom framöver, men faktum är att vi hade inte råd med det.

Dagens stora fråga är hur motiverade är United att vinna över Liverpool ikväll? De var inte ett enda dugg motiverade att slå Leicester i tisdags utan underminerade den sportsliga kampen och CL-platserna då de själva var säkra och spelade ett rent reservlag där bara en enda spelare inte var utbytt och ingen på plan verkade bry sig om att de förlorade. Bryr de sig om kvällens match förutom den klubbrivalitet som finns, särskilt ställer man den frågan då ingen publik kommer kräva en bra insats av dem? Hade det funnits publik på Old Trafford hade de aldrig accepterat en dålig insats mot Liverpool, särskilt inte om en vinst kan innebära att Liverpool missar CL, men reagerar spelarna och ledarna på samma sätt som fansen?
    Normalt hade vi aldrig brytt oss om att ställa frågan då andra lag får sköta sitt, men då Chelsea själva inte verkade bry sig om kampen om CL-platserna igår...

Antonio Mateu Lahoz, en spansk katalansk domare ska döma Champions Leaguefinalen. Vi vet inget om honom förutom att han skickade upp Guardiola på läktaren i kvarten mot Liverpool 2018.

Vi vet inte var spelarna och Tuchel hade tankarna igår, men inte var det på matchen mot Arsenal. Varken inställning eller taktik, laguppställning eller byten tydde på fokus på den matchen. Nu kan vi bara hålla tummarna för att resultat i andra matcher går vår väg och därmed tvingas vi heja på Man United ikväll. En förlust för Liverpool kan göra att vi lyckas hålla dem bakom oss.
    Chelsea har genom arrogans och nonchalans nu satt sig i en svår situation som de helt hade kunnat undvika med bättre inställning igår. Den här säsongen ser mer och mer ut som 2012.
    Ny manager som kommer in och tar Chelsea till cupfinal och till Champions Leaguefinal men som slutar utanför CL-platserna och därför måste vinna CL-finalen för att få friplatsen. Annars blir det inte något CL-spel nästa säsong.
    Vilket kommer att innebära mindre kapital till investeringar men ännu mycket viktigare är att Chelsea då inte kan attrahera den kvalitet spelare som kan förstärka Chelsea.
    Nu är inte allt kört ännu, det bör räcka med vinster över Leicester och Aston Villa, men Chelsea kan inte snubbla fler gånger. Vi kan inte skänka bort ett enda poäng till. Även med vinster mot de lagen kan det gå snett. Vi har sju poäng tillgodo på Liverpool som har två matcher mindre spelade, sex poäng till West Ham som spelat en mindre och åtta till Tottenham som också har en match mindre spelad.
    (Liverpool spelar United ikväll, WBA på söndag. West Ham har Brighton borta på lördag. Unitedmatchen är därmed kanske den absoluta nyckelmatchen).

Chelsea har gjort åtta stora misstag som lett till motståndarmål den här säsongen. Liverpool har gjort ett mer. Det är Chelseas sämsta siffror sedan 2015-16. Det ursäktar dock inte att man tar av sin bäste offensive spelare och sätter den kanske näst bäste i en roll i halvtid där han inte kunde påverka matchen. Vi kan bara hitta en ursäkt, Tuchel tyckte FA Cupfinalen på lördag var viktigare, vilket den kanske inte är med tanke på hur mycket som hänger på CL-spel nästa säsong. (I BBCs omröstning var Havertz etta före Gilmour, båda offrades tidigt i matchen, CSFC var klart snällare i våra betyg än vad BBCs röstare var).

ONSDAG 12:
Jorginho lyckades se till att Chelsea fått ett mindre berg att bestiga nu för att klara en CL-plars istället för ett bra läge som vi hade hoppats på. Svag insats av Chelsea och svag coachning av Tuchel i matchen. Arsenal vann men hade aldrig i livet gjort det om inte Jorginho hjälpt dem så enormt. På sitt sätt samma fiasko som mot WBA. Något går fel och sedan funkar inget. Det bakåtpasset kan mycket väl kostat oss årets målsättning, en CL-plats. Nu måste vi nog hoppas på att konkurrenterna misslyckas också. Dock svagt också att trots allt inte skapa mer av Chelsea. Ett offsidemål var allt och två träträffar i samma sekundsekvens. Pinsamt insats när något helt annat behövdes. Arsenal hade ett skott på mål på hela matchen.

Sam Kerr vann Månadens Spelare i WSL för april.

En vinst ikväll kommer förmodligen i praktiken att innebära att Chelsea klarar en CL-plats. Även om förluster i de två avslutande matchrna mot Leicester och Aston Villa kan ändra det om resultaten går rätt väg för både Leicester och Liverpool. West Ham kan i så fall inte gå förbi Chelsea om de inte gör obscent många mål i sina avslutande matcher. Här är laget som ska ordna det mot extremt svårbedömda Arsenal, det är ordentligt roterat igen med sju ändringar: Kepa, James, Azpilicueta, Silva, Zouma, Chilwell, Jorginho, Gilmour, Pulisic, Mount, Havertz.
    avb: Mendy, Alonso, Werner, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Emerson, Anjorin, Livramento

OFFICIELLT
Chelsea agerar tidigt på transfermarknaden och Chelsea Women harredan gjort klart med sommarens första värvning. Det är nederländskan Aniek Nouwen. En 22-årig försvarare som kan spela över hela försvarslinjen. Hon kommer närmast från PSV Eindhoven och spelar i landslaget. Hon ansluter efter OS där hon ska spela med Nederländerna.

TISDAG 11:
Vi gratulerar Manchester City till ligatiteln, den viktigaste titel man kan vinna. Nästa år hoppas vi de får gratulera oss, för nästa säsong kan bli väldigt intressant.
    CSFC är nog, kanske, mer imponerade av Pep Guardiola än någonsin. För han har ändrat sig, han har ändrat strategi, taktik och utnyttjat sitt lag på ett helt nytt sätt. Han har adapterat till ändrade villkor, han vände en säsong som började svagt och han har gjort i våra ögon sitt bästa jobb någonsin. Utan tvekan. I Barcelona och Bayern var det enkelt, i år var det inte enkelt även om de vann klart. Det blir än svårare nästa gång och även om de är favoriter i CL-finalen är de inte överlägsna på samma sätt som i ligor utan motstånd. Vi gratulerar honom och City till en fullt välförtjänt ligatitel. Han har växt och det är tecknet på en fantastisk manager. Vi har sett Mourinho, Svennis och så många andra som vara hade ett spel på sin lyra. Att växa med uppgiften, förändras och ta nästa steg är oerhört mer imponerade. Vi tror Tuchel är samma manager (men var Lampard?)
    Även om Chelsea vinner Champions League är Guardiolas titel större även om CL är roligare, som cuper alltid är roligare då de kräver tur och andra saker. Framförallt det avgörs vid ett enda tillfälle, i en enda match och ingen vet varför, innan. Det lag som vinner ligan är alltid bäst. Ingen liga är svårare att vinna än Premier League.

Leicester gjorde en väldigt blek insats mot Manchester Uniteds reservlag (tio byten!). United matchade ungefär samma lag som de skulle gjort mot en League One-klubb. Leicester ingav inte direkt respekt inför cupfinalen på lördag. Spelar Leicester lika tamt då blir det lätt för Chelsea. (Men det kan de väl ändå inte göra, ändå, den här matchen gällde massor också....) Nu vann de ändå, 1-2, vilket inte var så bra i vår kamp om CL-platserna då de därmed gick förbi oss igen med en match mer spelad.
    Vi möter dock Leicester två gånger på några få dagar. FA Cupfinalen på lördag och redan tisdag 18 i ligan och då avgörs nog definitivt CL-platserna.

Manchester United har match ikväll mot Leicester och den uppskjutna matchen (tack vare deras egna fans) på torsdag mot Liverpool. OGS hr flaggat för att han kommer att tanka kvällens match mot Leicester och ta ut ett C-lag. Vilken inte känns så bra för oss andra som kämpar om en CL-plats.

Från presskonferensen:
De följer noga spelarna för att inte riskera skador och överansträngning.
    Han har ingen preferens för var CL-finalen slutligen kommer att spelas utan litar på att de som sköter det gör det på bästa sätt.
    Tuchel gav massor med beröm till Lampard och menar att de kommit in för att försöka fullfölja det jobb han starat. Lampard har gjort grunden till det Chelsea nu gör menar Tuchel.
    Han har pratat med Frank Lampard som han fortsatte ösa beröm över, men det var strax efter Tuchel kom till klubben.
    Han uttryckte omtanke för Arteta och menar att det är den värsta känslan när man inte får med sig resultaten.
    Andreas Christensens skada är inte så allvarlig som de först trodde, de tror han är tillbaka kanske mot Leicester i första matchen, men det lät troligare till den andra. Mateo Kovacic kommer inte heller spela mot Arsenal men kanske i cupfinalen.
    Tuchel ville inte medge att det var den största veckan i hans managerkarriär men betonade betydelsen av veckan som kommer. Samt att det är dags att ta nästa steg och inte bara spela finalen som han uttryckte det.
    Han vill inte säga att de överträffat klubbens förväntningar. Ännu är inget vunnet och klubben har höga förväntningar med det lag som har byggts.
    Försvarsspelet har drillats om och om igen både i träning och kanske särskilt i videorummet. Det viktiga är att de spelar med mod och att inse att misstag kan ske och därför måste någon finnas för att täcka upp för dem.
    Tuchel berömde målvakterna. Edou (Mendy) för att han kom från en klubb där han inte spelat var tredje och ändå klarar jobbat så bra med lugn och fokus. Han framhöll också tydligt hela målvaktsgruppen för deras inställning och hur bra de är.
    De saknar Kovacic mycket men är glada över hur bra Billy Gilmour har klivit fram och fyllt hans position och spel på mitten. Men de har saknat Kovacic. Christensen har ett ligamentproblem och lyfte fram hur duktig han är i det fysiska spelet en-mot-en, hur han använder sin kropp och i passningsspelet. De var mycket glada när det visade sig hans skada var lindrigare än fruktat.
    De är inte frustrerade över Werners offsides på sistone men menar att Werner kanske bättre måste bedöma hur och när han startar sina löpningar. Det är en läroprocess.

Glöm inte rösa på Årets Chelseaselare. >> Omröstningen stänger snart.

Fran Kirby, i våra ögon årets i särklass bäse spelare i England ar en tuff och ovanlig väg till framgång. Det finns nu en dokumentär på officiella sajten ni kan lära mer om den. Se den här>>

MÅNDAG 10:
Det var det för Fulham. Det står nu klart att de flyttas ned i Championship igen. De försökte låna ihop ett lag, spelade rätt bra men gjorde inte mål och räckte inte till.
    Den enda spänning som finns kvar i Premier League är nu CL-platserna, och EL-platserna. City och United är klara för CL, Chelsea och Leicester slåss mot Liverpool och West Ham antar vi om de två kvarvarande. Även om Everton och Tottenham har en teoretisk chans.

Vilken vecka vi Chelseafans har haft och vilken vecka vi kan komma att få.
    Damerna vann sin andra raka ligatitel och gjorde det med emfas. De slog nästan alla rekord, mesta poängen någonsin en vinnare har haft var bara ett av det. Sam Kerr vann skytteligan bara ett mål från ett tangerat målrekord. Ann-Katrin Berger vann Golden Glove med 12 hållna nollor, trots att hon missade några matcher där Musovic höll nollor.
    Herrarna slog klart ut Real Madrid och fick till final i Champions League. De lade grädde på det genom att sedan slå Manchester City borta och ta tre mycket viktiga poäng i jakten på en CL-kvalificering även nästa säsong.
    Vinner Chelsea mot Arsenal på onsdag är vi nästan klara för att ta en sådan placering då andra resultat gick vår väg. Det finns fortfarande hot bakom oss men med en buffert om sex öoäng till West Ham tvivlar vi på att de kan komma ifatt oss. Liverpool är sju poäng bakom, men har en match mindre spelad. (Matchen mot United som ska spelas på fredag).
    Höjdpunkten på veckan är ju helgen.
    Vilken helg det kan bli.
    Herrarna ska till Wembley och få spela inför publik om 21.000 personer i FA Cupfinalen mot Leicester. Vi vill ha revansch för den ganska svaga insatsen i förra säsongens final mot Arsenal. En titel är en titel och FA Cupen är en av de tre finaste titlarna.
   Damerna har vunnit allt de ställt upp i hittills den här säsongen. Ändå tror vi kronan på verkan kan bli när de ska till Gamla Ullevi i Göteborg och ska möta spanska suveräna (de är bortom konkurrens i spanska ligan) Barcelona. Final i Champions League, första gången för Chelsea och vi ser dem nog ändå som favoriter även om vi måste erkänna att vår kunskap om Barcelona är dålig. Vi vet vad Chelseas damer kan och det är väldigt myckt, orehört mycket.
    Så vilken vecka nästa vecka kan bli, ännu två möjliga titlar till de som damerna redan tagit. Kanske också mer eller mindre klara för årets stora mål för herrarna, som ju var en plats i topp-fyra. FA Cupen och Champions League var ju inget vi vågade räkna med. Med ett lag som bara är i början av sin utveckling!

 


Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG 16:
Att Tammy Abraham inte har vunnit Tuchels förtroende är uppenbart. Han kommer nog att begära en transfer i sommar då han inte ser ut att få chansen. Och ärligt talat Abraham har verkligen inte tagit sin chans heller även om han fått rätt få minuter att övertyga på. Det hela blir inte bättre av att Abrahams flickvän nu gått ut och kritiserat Tuchel på sociala medier. Managers brukar inte uppskatta sånt.

LÖRDAG 15:
Chelsea ska enligt tyska rykten vara i kontakt med Mönchengladbachs ytter Jonas Hoffman och diskussioner förs.

Så finns det spelare som verkligen vill till Chelsea som Lyons försvarare Mattia di Sciglio, 28, som närmast vädjar om att Chelsea ska värva honom.

FREDAG 14:
Emma Hayes säger till Sky, "det är vår tid nu" inför finalen på söndag. Vi får också en spansk syn på motståndarna som enligt dem är favoriter, vi ser det nog lite annorlunda. Spelbolagen verkar dock vara på den spanska sidan, de håller Barcelona som stora favoriter till vår överraskning. Läs mer här>>

Läsvärd Före-Finalen-artikel i Sky. Före CL-finalen alltså. Damernas alltså. På söndag i Göteborg. >>

Det är hela havet stormar i WSL. Casey Stoney lämnar Man United, Carla Ward av liknande skäl lämnar Birmingham, Joe Montemurro lämnar Arsenal av familjeskäl och Aston Villa tappar också sina managers Bignot och Davies och förmodligen sin sportchef förre Chelseaspelaren Eni Aluko. Bristol City som åkte ut hade en interimmanager, Hayes företrädare Matt Beard som nu går till Liverpool.

Chelsea som formellt har hemmamatch både I FA Cupfinalen och Champions League är Skys bettingexpert ones favorit till titeln imorgon. Med 2-1.
    BBCs Lawrenson tror på 1-0 till Chelsea, hans gäst som håller på Arsnal tror (hoppas?) på 2-1 till Leicester.

Medierna har bestämt hur stor transferkassa Thomas Tuchel får i sommar. Som om de vet det. I vilket fall som är den på 150m pund. Enligt dem. Också enligt vissa av dem ska pengarna spenderas på Erling Haaland och Romelu Lukaku, observera att de säger och. Som om den summan ens köper den ena av dem. Även om prislapparna kan vara lägre i verkligheten, det är ju bara i Daily Mail prislapparna på spelare till Chelsea är högre än i verkligheten. (De envisas fortfarande med lögnen att Kai Havertz kostade 89m när den troiiga summan är 71-72m).

6000 fans till Chelsea får se matchen i Porto, CL-finalen, om de har råd med det. De måste dock stanna i en bubbla hela tiden och omgående ta sig hem från Portugal.

TORSDAG 13:
Advokaterna är nu i farten och det verkar som de vidriga tre vunnit första slaget. Genom att gå direkt till Europas högsta domstol i dylika ärenden har de lyckats blockera Ufas planer på att använda hot om avsängning från framtida CL-turneringar. (Real och Barcelona lär kvalificera, klart mer oklart om Juventus ens klarar det på sportsliga meriter). Det här kommer bli långvarigt och snårigt värre. Läs mer här>>

Simon Bank skriver något som är värt att fundera kring och över, även om dt lite grann känns som en uppgörelse efter faktum. Men värt att läsa och begrunda även om man inte behöver hålla med om allt.>>

De tre större Londonklubbarna diskuterar en träningsmatchs-turnering i sommar då de inte kommer kunna resa världen runt som förr. Den ska heta Charity Cup tydligen. Detta då stora delar av intäkterna ska gå till välgörenhet i ett försök att reparera klubbarnas image efter fiaskot ESL.

Chelsea kommer tydligen spela FA Cupfinalen i den nya zigzagmönstrade tröjan. Damerna kommer bära den dagen efter i sin CL-final men ryktet säger att det är oklart om den ska bäras i männens CL-final.
    *De har nu bekräftat tröjan officiellt.

Casey Stoney som gjort ett smått fantastiskt jobb med Manchester Uniteds damlag på de två säsonger det funnits lämnar. Detta i protest mot hur klubben behandlar damlaget. Det kan leda till en ren exodus bland spelarna också, även om de är under kontrakt.

ONSDAG 12:
Bra läsning om Sam Kerr inför CL-finalen. >>

Jacob Mellis är inte den mest kände akademispelaren i Chelsea men han har onekligen ändå haft en mycket intressant karriär, från det att han smällde av en rökgranat i omklädningsrummen på Cobham och blev ökänd. En läsvärd historia om spelaren som idag finns i Southend>>
    Den är också sedelärande om att blir saker fel omskrivna, försök rätta till dem för rykten växer av sig själva.

Skys bettingexpret Jones tror Chelsea slår Arsenal ikväll men det blir ingen målfest. Han tror det blir med bara ett enda mål, vilket också blir matchens enda mål.

TISDAG 11:
Chelsea ska ha gjort sin första transfer för säsongen och sålt Victor Moses till Spartak Moskva. I ett annorlunda kontrakt ska hans lån automatiskt omvandlas till en transfer om 4m pund om Spartak Moskva kvalificerar sig för Champions League, vilket de nu har gjort då de inte kan bli sämre än trea. Klubben har inte bekräftat detta.

Enligt FootballInsider har 19-åringen Marcel Lewis lämnat Chelsea på fri transfer för belgiska Union Saint Gilloise.

Senaste mittback som kopplas till Chelsea är Fiorentinas 23-åring, Nikola Milenkovic.

Årets förstatröja har varit stilren och en av de bättre, kanske den bästa Nike gjort. Nästa säsongs ser ut att få ett zig-zag-mönser som lär kräva en del tillvänjning. Se den här>>

MÅNDAG 10:
Uefa och den brittiska regeringen verkar inte komma överens men en kompromiss kan vara att flytta CL-finalen 29 maj till Lissabon, Portugal. Orsaken lär vara att britterna vägrar släppa karantärreglerna och göra undantag för Uefas fribiljettinnehavare, sponsorer och andra "höjdare". Portugal är på gröna listan för britter och förs därför åter fram som alternativ, de blev ju också reservort för förra säsongens slutspel.

Chelsea hoppas Andreas Chrisensens skada mot City inte blir långvarig. Det lite oroande är att det verkar vara samma skada som han fick mot Porto som gått upp igen.

FourFourTwo har rankat världens målvakter. Vi måste erkänna att vi är lite överraskade över att Edouard Mendy rankas femma. Vi gratulerar honom till den placeringen. I topp är Jan Oblak, inte oväntat, före Ederson och Manuel Neuer. Just före Mendy kommer Courtois. Mendy är dock klart före stora namn som ter Stegen, Allison, Navas. Milans Donnarumma som det talas mycket om kommer inte ens in på tiolistan.

Den så skadedrabbade Marco van GInkel fick sitt kontrakt förlängt och lånades ut till PSV Eindhoven. Chelsea måste nu ge besked om de ska förnya kontraktet nästa vecka. Både vi och van Ginkel misstänker att de kommer inte hända. Vi tycker ändå det var schysst av Chelsae att ge honom ett extra år efter alla hans svåra skador, men han lär knappast slå sig in i Chelseas nuvarande trupp.

Förlusten till Arsenal innebär att det är klart att West Bromwich följer Sheffield ned i Championship. Vi kan fortfarande inte förstå hur de kunde slå oss med de siffror de gjorde. De stod för en sjättedel av alla sina mål på säsongen mot Chelsea, ett lag som hållit 18 nollor sedan Tuchel kom in...and counting som man säger.

Fikayo Tomori gjorde Milans sista mål i 3-0-segern över Juventus. Juventus är utanför CL-kvalificering efter förlusten.

Brittiska regeringen sägs hålla diskussioner med Uefa om att flytta Champions Leaguefinalen till London idag. Skälet är förstås covid och restriktionerna kring det. Turkiet och Istanbul är rödlistat av brittiska regeringen så inga engelska fans kan resa utan att tvingas till karantän i tio dagar på särskilda hotell efteråt.Plus att Turkiet har stark smittspridning själva och kanske inte borde tillåta publik (vilken är en propagandasak för regimen). Å andra sidan har Istanbul redan fått finalen uppskjuten ett år. Vi har absolut inget emot att finalen flyttas, snarare tvärtom, vi tycker inte några stora idrottsevenemang ska läggas i länder med tveksamt odemokratiskt styrelsesskick vilket är hur vi ser Erdogans Turkiet. Covid ger ju en lämplig ursäkt då.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i info@csfc.se