csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
3   Chelsea FC  35 sp 18 v 10 o 7 f 55 -32 mål 64 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 22 sp 18 v 3 o 1 f 69 - 10 mål 57 p
Chelsea Women CHAMPIONS - MÄSTARE Women Super League 2020-2021
Sam Kerr skytteligavinnare med 21 mål, Ann-Katrin Berger Golden Glove-vinnare med 12 nollor
Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
Chelsea Women, vinnare Community Shield mot Man City 2020
3 - 9 maj 2021
  NÄSTA MATCH:

12 maj kl 21.15- ARSENAL

TV-Vsport

Nyheter v-18


SÖNDAG 9:
CHELSEA ÄR MÄSTARE igen och får höja en völförtjänt buckla efter vunnit en tuff liga. Tredje titeln den här säsongen (om vi räknar Community Shield) och chans på två till.
    Men så uselt av V sport att inte visa när de fick bucklan och medaljerna. Pinsamt av dem.

CHELSEA WOMEN    vs    READING           5 - 0
Chelsea startar snabbt och oroar direkt, får en hörna. 1 Jess Carter slår den och den ser svag ut, men går till Leupolz som möter den vid boxlinjen och sätter bollen i MÅL.2 Målvakten var nog skymd och såg bollen sent.
  Chelsea ser verkligen ut att vilja ha det här klart och klappat så fort som möjligt.
    Harder görs ned i straffområdet men domaren friar. 16
    Kerr nära utöka sin skytteligaledning, men en fot styr utbollen till hörna. 17
    Fakta, håller Berger nollan vinner hon Golden Glove. Står lika med Ellie Roebuck i City men hon spelar inte idag. 11 var före matchen. Leupolz's mål kom fter exakt 68 sekunder, säsongens snabbaste mål.
    Magda Eriksson får behandling för näsblod. 25
    Chelsea har lättat på tryckt och Reading har haft en del boll. 30
    Carter ställer till det med en huvudlös passning till Berger mitt framför anfallande Reading, som tur var hinner Berger ut först och sparkar bort. 33 Hayes har nog en del att säga på linjen om hur Chelsea spelar just nu, de har helt släppt in Reading i matchen.
    Så kom det. En boll bakåt och Fran Kirby prickskjuter in i kryssewt. Otagbart. 43 Det var firma Kerr-Kirby igen. 44 De två har tillsammans gjort 50 mål sammanlagt och hur många de samarbetat på vet vi inte, men många är det.
    Harder nära att göra ett tredje på övertiden men målvakten klarar dåhon inte får ren träff.
    45 minuter iväg från den fjärde WSL-titeln för Chelsea under Emma Hayes.
    Berger rusar ut och kolliderar med Bright och kräver behandling men kommer upp rätt snabbt. 47
    Känslan är onekligen att Chelsea nu bara försöker spela av matchen och helst inte dra på sig några skador. Reading har skapat klart mer än Chelsea den här halvleken. 56 Bra försvarsspel av Eriksson stoppade en stor målchans.
    MÅL. Det var nog matchen det. Gissa vilka. Sam Kerr löper fri, inväntar Kirby som sätter bollen hur lugnt som helst otagbart för målvaketn. 57
    Hayes tar ut Harder, Charles och Ji. Reiten , Andersson och Cuthbert in. Spelare som ska sparas inför CL-finalen nu.
    Blundell och Fleming in för Carter och Leupolz. 69
    MÅL. En boll från Kirby förstås hittar Sam Kerr som löper fri och lyfter in bollen. 71 Tidernas bästa radarpar i damfotbollen?
    Hörna från Reiten till Kerr som nickar och målvakten gör en bra räddning men släpper en retur som Cuthbert får just över linjen. 75 MÅL.
    Reiten nära men bra räddnng av målvakten. 77
    Kir by in till Kerr som stöter bollen direkt, men just utanför. 80 Kerr som vunnit skytteligan i USA, Australien och nu England.
    Domaren har varit snäll mot Reading två gånger när Cuthbert och Kerr har fått tydliga knuffar i straffområdet. Tja, det spelar ju ingen roll för resultatet...
    CHELSEA WOMEN ARE CHAMPIONS OF ENGLAND!

Laget som ska ta guldet är: Berger - Charles, Bright, Eriksson, Carter - Ji, Ingle, Leupolz - Kerr, Harder, Kirby är de som startar mot Reading.

Idag handlar det helt om tjejerna.
    En vinst mot Reading och de är mästare.
    Det krävs nog dock en vinst då City bara är två poäng efter. Oavgjort kanske kan räcka men även om Chelsea har den något bättre målskillnaden är det långt ifrån säkert att den räcker även om City saknar sin bäste målskytt, Chloe Kelly som drabbades av en korsbandskada förra helgen. Chelsea har tre mål plus.
    Chelsea möter svårspelade Reading på sjåtte plats och City spelar borta mot åttondeplacrade West Ham. West Ham kan teoretiskt flyttas ned beroende på målskillnad men bör vara säkra.
    Båda matcherna visas på Viaplay/ V Sport kl 15.30.

LÖRDAG 8:
Chelsea vann helt rättvist mot City idag. En tavla av Christensen där han fick en knuff och en billig straff och kanske en som inte blev för City, men Chelsea kämpade sig ifatt. Gjorde två riktiga mål och tre mer eller mindre knappa offsidemål. Tre oerhört viktiga poäng och härligt självförtroende, men vi kan inte dra slutsatser inför CL-finalen. Dålig domarinsats som vanligt när Taylor dömer Chelsea. Vi ska inte heller glömma att Sterling nog borde blivit utvisad tidigt i matchen.

Tuchel menar att matchen i onsdags slet väldigt mycket, och med match mot Arsenal i veckan och en FA Cupfinal förutom dagens match ville ha spara spelare, inte minst mentalt.

Ingen vågar gissa, men det är inte utan att oavgjort känns som ett väntat resultat. Realistiskt ska City vara favoriter; hemmaplan, bredare trupp, kan bli mästare. Å andra sidan verkar Tuchel ha lätt för de taktiska matcherna och Chelsea behöver poängen mest. I vilket fall som startar lagen med följande spelare, det har roterats. Ordentligt. Chelsea satsar dock helt klart på fart framåt. Mount saknas helt, liksom Silva och Chilwell. Billy Gilmour startar...
    Laguttagningarna känns inte riktig som en seriefinal men kan bli kul ändå.
    Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, James, Gilmour, Kante, Alonso, Ziyech, Pulisic, Werner        avb: Kepa, Jorginho, Abraham, Zouma, Giroud, Hudson-Odoi, Havertz, Emerson, Livramento
    Pep Guardiola satsar på, tja vad, City som spelar som vanligt? Nja, idag har han tre anfallare varav två är centrala...
    Ederson, Ake, Dias, Laporte, Cancelo, Rodri, Torres, Mendy, Sterling, Jesus, Aguero. 
    avb Steffen, Walker, Gundogan, Zinchenko, Silva, Fernandinho, Mahrez, Foden, Garcia   

Anthony Taylor dömer Chelsea vilket i maj brukar betyda en mycket billig utvisning för Chelsea. Senast han dömde var han OK men vi är alltid nervösa med hans bedömningar.

Championship. Vilken avslutningsdag, gällande nedflyttning. Det växlade hela tiden och till slut var det Derby som drog längsta strået, en sen straff räddade dem kvar i Championship. Fansen till de inblandade lagen, kanske allra mest Sheffield W som behövde vinst men bara fick oavgjort mot Derby och Rotherham som länge såg ut att klara sig - måste haft en hemsk dag. Båda tappade på sena kvitteringar.
  (Trist dag för Sheffield, United åker ur, Wednesday åkte ur).
  Till playoff går Bournemouth som åkte ut förra säsongen, Brentford, Swansea, Barnsley. Vi tror på Brentford då historiskt det verkar som laget som går vinnande in på slutet också klarar play-off. (Norwiich och Watford är redan klara för Premier League).

Vi fick som vi önskade, Leeds tog poäng av jagande Tottenham. De tog alla poängen i matchen så Tottenham kommer inte a in på oss oavsdtt hur det går för Chelsea idag.

FREDAG 7:
Högst ojämna Newcastle har åter igen gett Chelsea en hjälpande hand i kampen om CL-platser. De slog West Ham och idag slog de Leicester med 4-2 borta, trots makalös hönsgård hos Newcastle i slutet. Lite extra viktigt då vi möter Leicester i ligan i näst sista matchen (plus förstås nästa helg i FA Cupfinalen). Leicester är två poäng före Chelsea med en match mer spelad.
    Kan vi hoppas Southampton hjälper oss mot Liverpool? Kan vi hoppas Leeds hjälper oss mot Tottenham? Kan vi hoppas Everton hjälper oss mot West Ham?
    Bäst vore förstås om Chelsea tar en trepoängare mot City imorgon så vi inte behöver hjälp.

Chelsea U23 vann idag över Blackburn U23 i PL 2 med 4-2, målen av Lawrence 37, 45, Fiabema 55 och Vale 73.

Amanada Lind miljopartiet nobbar att det ska få finnas publik på Champions Leaguefinalen i Göteborg mellan Chelsea och Barcelona. Hade matchen startat tre timmar senare hade 500 personer fått se den.
    Behöver vi säga vad vi tycker om småskurna politiker?

Fiaskot ESL ser ut att sluta precis som vi fruktat, i domstolarna. Uefa vill att de åtta klubbar som dragit sig ur skriver under en försäkran om att de drar sig ur ESL. Om de gör det hotar Real Madrid, Barcelona och Juventus med lagliga åtgärder om de kontrakt som skrivits. De klubbarna drömmer ju om att rädda sina vanskötta klubbar genom att tvinga klubbarna som dragit sig ur att betala skadestånd till dem.
    Uefa å sin sida lovar att de klubbar som gör denna försäkran kommer att behandlas lindrigare medan klubbarna som är kvar i projektet kan drabbas av åtgärder som en tvåårig avstäning från Champions League.
    Åtta klubbar lär sagt de kommer göra som Uefa önskar, medan Milan fortfarande inte har gjort det. Enligt uppgift kan ESL läggas till graven om nio av de tolv klubbarna så önskar, vilket sätter stor press på Milan från de klubbar som fortfarande hoppas och tror att ESL kan bli av.
    *Senare uppgift säger att Milan och de åtta andra har skrivit under sitt kontrakt med Uefa. Läs mer här>>
    De klubbarna straffas med en gemensam bot om 150m pund som ska gå till gräsrotsfotboll och ett vite vid liknande försök.
    Real Madrid, Barcelona och Juventus - de mest misskötta av alla klubbarna vägrar fortfarande. De lubbarna kommer att straffas separat. (Vi gissar de stängs av från Uefas europeiska tävlingar en viss tid...)

Från presskonferensen:
Det var glädje igår på Cobham men nu handlar det om nästa match.
    Han var inte medveten om diskussion om var CL-finalen ska spelas och det är inte hans och spelarnas fokus. Som det är nu förbereder han sig för en final iIstanbul.
    Han ser inte matchen imorgon som en reflektion av CL-finalen. City vill vinna och säkra ligan. De har haft en dag längre vila och behöver inte resa. Hans största problem är att få bort trötthet och stelhet från matchen ur spelarnas ben och hjärnor i tid.
    Han ser inte finalplatsen som en revansch för vad som hände i PSG utan är bara så glad över nått en ny final.
    Han öste beröm över Mason Mount och Phil Foden och menar att de har likheter och att England ska vara tacksamma över fått fram sådana spelare.
    När man möter Pep Guardiola vet man att man har en mycket svår match inför sig.
    Han vill inte definiera vad som skulle vara den största framgången. Han rankar inte saker på det sättet. Men han betonar att bara för att man nått en final har man ännu inte vunnit något.
    Han har inte bestämt sig om Chelsea ska spela med samma taktik som i FA Cupsemin. Det bestämmer han senare, det viktiga är att ha fräscha spelare.
    Han ser fram emot att få se åskådare på Stamford Bridge mot Leicester, liksom på Wembely och i Istanbul. Det viktigaste är dock att det är säkert.
    Han berömde Azpilicueta alla möjliga ordalag och menade att de hade bra kontakt redan från starten. Han anser Azpi personfierar hela klubben.
    Angående skador är det bara Kovacic fortfarande, men han kanske är tillbaka mot Arsenal men det lät som mer troligt mot Leicester på Wembley nästa helg.

Chelsea behöver poängen mest. Manchester City behöver en vinst för att bli klara mästare. Det är genrepet för Champions Leaguefinalen.
    Allt är upplagt för en 0-0 där lagen tar ut varandra och känner på varandra utan att vilja ge något iväg.
    Det är tydligen också vad Skys bettingexpert Jones tror, för han tippar också 0-0. Han ser det som en schackmatch där båda managerna blir nöjda med oavgjort. BBCs Lawrenson tror däremot på 2-0 till City och hans gästtippare 1-0.
    Den stora skillnaden mellan lagen förutom att Chelseas är yngre är ju att Ciy omsätter långt fler av sina chanser i mål än vad Chelsea gör, så försöker vi vara neutrala är City favoriter. Det också deras hemmamatch.

TORSDAG 6:
Chelseas final mot Barcelona nästa söndag kommer visas på TV6 för nästan alla som har tv. Roligt. Matchen startar kl 21.00. Samtidigt meddelas att matchen mot Reading inte bara visas på Viaplay utan även på V-sport Fotboll.

Viaplay kommer visa Chelsea Womens avgörande match i ligan mot Reading på söndag kl 15.30. Vinst och Chelsea vinner ligan, oavgjort kan räcka men City har nästan lika bra målskillnad så då hänger det på om de gör fler mål. Räkna med att en vinst är ett måste och Reading är svårspelade.

Det blir inget nytt 2019 då det bara var engelska lag i europacupernas finaler. Då Liverpool och Tottenham i CL, Chelsea vann Europa League över Arsenal. Fyra kunde ta sig dit men bara tre klarade av det. I Europa League blir finalen mellan Villarreal och Manchester United.

Engelska fotbollsfans vill att Uefa tar finalen från Istanbul och lägger finalmatchen 29 maj mellan Chelsea och Manchester City i England. Som skäl anges covidsituationen då Turkiet har ökad spridning och nedstängning och förespråkarna för en flytt anser att det är oansvarigt att tusentals fans ska ta sig från England till Turkiet under sådana omständigheter. Läs mer här>>

Idag är det Thomas Tuchels 100e dag som manager, eller head coach som det heter i Chelsea. Vilket, vi kan knappt tro det, även lett till en form av hyllningsartikel i Daily Mail. Även om de förstås fortfarande ljuger om Havertz's prislapp. Läs den här>>
    Vi undrar mest vad Leonardo, sportchefen i PSG tycker idag, han sparkade ju Thiago Silva förra sommaren och Thomas Tuchel på julafton 2020? Medan PSG inte ens leder franska ligan och åkte ut ordentligt nästan förnedrade av Man City.

Två Champions Leaguefinaler, en FA Cupfinal, och förmodligen en ligatitel på söndag. Chelsea skämmer verkligen bort oss den här månaden. Det är onekligen roligt att vara Chelseasupporter just nu och ännu roligare kan det ju bli för de här lagen har mycket utveckling kvar i sig. Nästan så man redan längtar efter nästa säsong.
    Thomas Tuchel har varit i Chelsea 99 dagar när det här hade hänt. Då var vi nia i tabellen och säsongen såg nästan körd ut. Vi läckte mål överallt och inte mycket stämde. Vi gjorde inte heller mål framåt och där finns mer att jobba med, för man har inte råd att missa så många chanser som Chelsea gör. Ändå har vi nu 18 nollor och ett läge att göra säsongen helt underbart framgångsrik. Med bara en riktig blipp, även om den var lika stor som oväntad.

ONSDAG 5:
Har någon manager någonsin åtsadkommit en sådan vändning i ett lag som Thomas TUCHEL har gjort i Chelsea? Vi tvivlade på honom, inte för hans kompetens utan för att han hade ett rykte om att komma i konflikt med klubbarna. Men det han har gjort i vår klubb, Chelsea är mer än världsklass, det är universumklass. Ingen människa kunde tro detta när allt gick fel för Chelsea i december-januari. Nu är vi i FA Cupfinal, på fjärdeplats och i Champions Leaguefinal efter att Thomas Tuchel tog över. Ge honom en medalj. Det är något av det mest beundransvärda jobb någon gjort i toppfotbollen.
    Vad Roberto di Matteo gjorde när han kom in 2012 var otroligt. Men Tuchels Chelsea är fan så mycket bättre trots mindre erfarna spelare, det är CSFCs åsikt. Vi har inte varit favorit någon gång, möjligen lika med Porto, men som Chelsea spelat ut Atletico, Porot och nu de som allra trodde skulle piska skiten ur oss, Real Madrid. Chelsea fullständigt utklassade dem. Demolerade dem.

Båda Chelseas lag är i Champions Leaguefinaler. Vem vågade ens drömma om det innan säsongen, ännu mindre i januari.

VI ÄLSKAR CHELSEA, Vi har utklassat Real Madrid, mesta mästarna. Är i final. Utmattade här framför tvn. Som de spelade ut Real i andra halvlek. Nu möter vi finalmotståndarna i ligan på lördag, konstigt nog.

Hagelstorm i England, idag igen. Det var rätt ok under damernas match men nu är det vidrigt väder på Stamford Bridge.

CHELSEAS lag:
Mendy; Christensen, Silva, Rüdiger, Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell, Mount, Havertz, Werner.
    avb: Kepa, Emerson, Alonso, Abraham, Caballero, Gilmour, Zouma, Giroud, Hudson-Odoi, James, Ziyech, Pulisic
    Lite förvånande att Azpi förmodligen tar wingback igen för James och att Pulisic inte får starta utan att det blir Havertz.

Reals lag mot Chelsea ikväl, Ramos startarl:
Courtois; Nacho, Militao, Ramos, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Hazard, Vinicius Junior, Benzema.             
    avb: Mariano, Sergio Arribas, Isco, Altube, Blanco, Lunin, Odriozola, Asensio, Miguel, Rodrygo, Marcelo, Valverde

TOTTENHAM W     vs    CHELSEA WOMEN         0 - 2
Dubbelräddning av Tottenham, först en rensning på mållinjen och på returen räddar målvakten. 3 Det var en frispark in av Eriksson som Kerr nickade vidare och ett mindre kaos utbröt. Två minuter senare missar England en stor chans och just efter det nickar Spence men ett mycket bra räddning räddar Tottenham. Chansrik öppning och Tottenham har också haft en del halvchanser. Curthbert får behandling.
    Det är Tottenhams målvakt Rebecca Spencer som håller ställningarna. Hon har redan gjort flera fina räddningar. Helt klart planens mest prövade spelare första kvarten.
    Tottenhams tidiga optimism är nu reducerad till att bara försvara, det är närmast Becky Spencer mot Chelsea. 20
    Tottenham hade en chans som Berger räddade med fötterna i 22a annars bara Chelsea. Det är mer anmärkningsvärt att det inte har blivit mål ännu. Tottenham måste vara nöjda med utvecklingen av matchen så här långt, men hur länge orkar de stå emot? 30
    Genombrottet kom och det är skytteligaledande Sam Kerr som satte bollen ur väldigt liten vinkel, England var nästan framme på bollen in från Reiten. 41 Det är hennes 19e ligamål, vilket är ett mer än Miedema nu. Kerr har en assist mer än Arsenalspelaren också. Det var inte direkt oväntat men välkommet ändå. Tottenham har försvarat bra, men de har fått försvara väldigt mycket. 42
    Med tanke på hur överlägsna Chelsea varit skildrar siffrorna inte matchen på något sätt. Tottenham har försvarat bra, och deas målvakt Spencer har nog varit matchens spelare så här långt. I Chelsea har Kerr, Spence och Jonna Andersson varit bra. Jonna har bara haft offensiven att ägna sig och det är hennes starka sida då hon har fina inlägg och bra på fasta bollar. Eriksson har haft väldigt lite att göra därbak. Det skadar dock inte om Chelsea bättrar på sin målskillnad de har bara ett par måls plus till City, ifall Chelsea skulle sluta på samma poäng. Just nu är dock Chelsea två poäng före inför sista matchen.
    -ANDRA-
Chelsea byter in Jess Carter för Niamh Charles som nog har skadeproblem för att det skulle ske.
    Andersson träffar ribban, Kerr får inte riktig kontakt med nicken och den gick rakt till målvakten. 47
    Hayes vill nog ha in fler mål så hon kan vila spelare, som Kerr även om denne kämpar om skytteligatiteln.
    Reiten h ittar Kerr igen men Kerr sätter fram foten och bollen högt över. 50
    Så gör Kerr sitt andra mål. Det är en bra boll in som Spencer gör ännu en stor räddning på Kerrs kraftfulla nick på kort håll, men på returen hinner Kerr först igen och sätter den med en spark. 20e målet. 52 Reiten stod för bollen in.
    Fleming in för Reiten, Harder för Kerr och Leupolz för Spence. 66
    Känslan är väl att Chelsea nu bara vill spela av matchen men förhoppningsvis ändå öka målskillnaden. 70
    England får en bra boll av Harder men slarvar bort, det märks att hon är matchrostig efter sin hjärnskakning och mindre speltid den här säsongen. 71
    Eriksson av för Blundell. 76
    Bra boll för England men hon når den inte, men får en hörna åtminstone. 78
    Efter alla byten är det rätt oordnat just nu. Ingen stor match av Chelsea men med tio kvar verkar ändå jobbet vara gjort tack vare Kerr (och Reitens bollar in).
    Chelsea återtar serieledningn är nu en vinst ifrån serietiteln. Sam Kerr i ensam skytteligaledning.

Emma Hayes matchar följande starka, om än något roterat, lag på the Hive mot Tottenham ikväll: Berger - Charles, Eriksson, Bright, Andersson - Spence, Ingle, Cuthbert - Reiten, Kerr, England

Mycket läsvärt om Mason Mount, en analys hos Sky. >>

"Var aggressiva mot Chelsea och njut av bollen". Det är Zinedine Zidanes instruktioner till Real Madrids spelare ikväll. Det har fångats upp av mikrofoner på Stamford Bridge under deras träning där. Läs mer här>>

Det är redan nervöst.
    Kommer Ramos spela? Matchar Tuchel det med att spela vår bäste huvudspelare för att neutralisera Ramos vid fasta, dvs Zouma? Svårt att tro att det inte blir Azpi, Silva, Rudi även om RUdiger får spela med ansiktsmask.
    Mittfältet är givet då Kova fortfaerande är skadad. Det blir Jorginho och första matchen gigant N'Golo Kanté.
    Framåt; Mount spelar. Men vem mer? Timo Werner satte skräck i Real senast med sina löpningar. Kai Havertz, vår Smooth Operator, är i form. Pulisic är i form och gjorde mål senast. Vilades i lördags.
    "Alla" räknar med att Real Madrid återgår till fyrbackslinje, så vilken anfallsformation fungerar bäst mot det. Marcelo var en ren säkerhetsrisk som wingback senast, hoppas han spelar om de väljar en annan modell.
    Nästan alla tror matchen avgörs på mittfältet. Det vann Kanté stort senast. Kan han och Jorginho göra om det? Chelsea har massor att erbjuda, Real har en enorm rutin. Men orkar Real om de inte får utdelning tidigt?
    Spelar Chelsea som i första senast går vi till final. Men sådant spel kan man önska men det innebär inte att det kommer naturligt.
    En sak är dock säker, Chelsea måste liksom damerna vara effektiva, sätta sina lägen. Det gjorde man inte i Madrid, hade de gjort det hade det varit nästan klart. Nu är det vidöppet och som Tuchel säger, inställningen måste vara att spela matchen som en cupfinal och utgå från 0-0. Gör Real misstag, som PSG envisades med att göra, måste Chelsea liksom City utnyttja dem.
    Som sagt, vi är redan nervösa. I finalen väntar möjligen lördagens ligamotståndare, som då kan bli mästare genom att vinna mot Chelsea, Manchester City.

Vi får inte heller glömma att tjejerna har en match de måste vinna före matchen mot Real. De möter Tottenham och då Man City har gått förbi dem i tabellen är vinst ett absolut måste. Trots euforin efter vändningen de gjorde mot Bayern, bara tredje gången det skett att laget som förlorat första semin har vänt och gått till final. Det är bragdstämpel på det. Men nu är det ligan det handlar om och två vinsterdenna vecka och de är Mästare eller heter det Mästarinnor?

TISDAG 4:

Manchester City utnyttjade även denna gång PSGs misstag effektivt och säkrade sin finalplats. Det är ett väldigt mycket mer pragmatiskt och defensivt skickligt Manchester City som Guardiola har lett fram hela vägen (nästan) den här säsongen. Tiki-taka No More. PSG satsade allt på att Neymar skulle frälsa dem, men ingen enda spelare kan göra allt. Frågan är vilka de får möta, lördagens moståndare eller mesta CL-mästarna?
    Vi tycker dock frågan är befogad, var verkligen City det bästa laget i båda matcherna eller bara det effektivaste? idiotisk fråga, det inser vi. Det är en rent akademisk fråga, för bara de som vinner vinner. Det verkar som Guardiola lärt sig, vinna är allt. Bollinnehav bara sekundärt. Vi trodde nog det skulle bli svårare för City att nå finalen än det blev. PSG är inte ett bättre lag under extremt överskattade Pochettino. De är sämre. Frågan är om de ens vinner Ligue 1? Chelseas vinst dock då de sparkade Tuchel för honom och Tuchel har ju vänt vår säsong.
    Matchen är inte slut när detta skrivs men de krävs underverk för Pochettino att vända detta. Och det klara rhan inte. Särskilt när de ser till at få sina spelare utvisade.

Chelsea kommer inkludera supporters i styrelsen från och med nästa bokslutsår som börjar första juli. En riktigt verkligt steg till supporterinflytande, inte supporterkontroll men ett stort steg i dagens fotbollsvärld till att lyssna till supportrarna. En jättenyhet i bakvattnet på ESL-fiaskot. Läs mer här>>
    Tre supporterrepresentanter som väljs får delta i fyra styrelsemöten per år. De har ingen rösträtt men får en stor möjlighet att yttra sig om saker som klubben beslutar om. De kommer inte ersättas för sitt arbee men får välja en välgörenhet som klubben skänker till.
    Det är ett första steg, men det är där alla resor börjar och det är mer än vad som görs idag i klubbarna så vi är stolta över det här initiativet från vår klubb.

Från presskonferensen:
Vi hade verkligen hoppats att Kovacic skulle vara tillbaka men icke. (Ännu en mindre skada sades det först och veckorna hopar sig.)
    Däremot kan Rüdiger spela, men en skyddsmask.
    Tuchel avfärdar allt snack om kontrakt och vill koncentrera sig på jobbet.
    Ugmaningen med morgondagens match är att glömma resultatet i första matchen och utgå från 0-0.
    Den enda utgångspunkt som finns före matchen och i förberedelserna är att gå ut och vinna matchen. Aldrig spela på något resultat utan vinna.
    Tuchel har sina idéer om laget men har varit för med för länge för att ta ut laget tidigt, allt kan hända sista träningen. Han vill sova på det och laget är de som först får veta vilka som ska spela.
    Spelarna får sova hemma och de träffas på hotellet vid lunch då det är en sen match. Det ger dem tid för de sista förberedelserna.
    Han berättade att han följde damernas semifinal och gratulerade dem till en stor prestation.

Som vanligt är flera damer nominerade till Månadens priser. Emma Hayes som Månadens Manager. Sam Kerr och Ann-Katrin Berger som Månadens Spelare för april.

Chelsea FC har på officiella hemsidan l´öppnat upp för omröstningen om Årets Spelare.
    För CSFC är valet superenkelt i år. Det är Mason Mount och Fran Kirby. Det har självklart varit många andra som kandiderar men för oss var valet enkelt. Bland damerna särskilt kan vi ju nämna också Magda Eriksson, Sam Kerr och Pernille Harder. Vem som helst av dem är ju värda pris.

En mycket läsvärd arikel om Emma Hayes resa som Chelsea manager fram till att hon tog klubben till Champions Leaguefinalen. Läs den här>>

Real Madrid saknade fyra spelare på träningen igår. Raphael Varane, Lucas Vazquez, Dani Carvajal och Federico Valverde. De ägnade träningen åt att presspel och bollinnehav. Rapporterna säger inget om Sergio Ramos och Ferland Mendy tränade, två spelare som är noterade som osäkra inför matchen imorgon.
  Däremot verkar det som Marcelo har sluppit sin röst-tjänst och kan resa med laget. Å andra sidan, Chelsea gjorde honom rätt dålig senast så det kanske är bra för Chelsea istället.

Chelsea har tagit fram en policy för klubbens fans kan engagera sig med klubben, dess spelare (och varandra) på soicala medier. Läs den här>>

En av våra uppmärksamma läsare, Zeke, har tagit reda på fakta där vi var osäkra. Vi behöver inte oroa oss för att Arsenal ska ta någon CL-plats från oss. I alla fall inte Arsenal. Vinner de Europa League påverkar det inte det faktum att de fyra först placerade i PL, får en plats i Champions League

V-sport visar Tottenham - Chelsea i WSL imorgon kl 18.30 både på Viaplay och V-sport Fotboll.

FA utreder de sex klubbarna, Chelsea inkluderad, som var idiotiska nog att gå med i ESL. Exakt vad utredningen förväntas ge är fullständigt oklart av rapporterna som bara säger att FA skickat frågor till klubbarna som de ska svara på. Som utredning känns det rent ut sagt löjligt, vad tror de klubbarna tänker säga? Oavsett vilka frågorna är.

MÅNDAG 3:
West Ham håller trycket uppe på Chelsea. Efter ha vunnit mot Burnley är de bara tre poäng bakom och vi ska möta City på titeljakt härnäst. Chelseas målskillnad är dock överlägsen, dubbelt så stor.

Real Madrid har bekräftat att Raphael Varane missar returmötet. Det är fortfarande tveksamt om Sergio Ramos eller Federico Valverede kan spela.

Viaplay visar Chelsea Womens match mot Tottenham på onsdag kl 18.30. Senare visar de även, förstås, Chelsea mot Real Madrid kl 21. 00. Den går på TV6 och alla V-sports plattformar.

Premier League har infört nya regler för att stoppa framtida kuppförsök liknande European Super League. Helt lär det inte stoppa vissa klubbägares girighet men allt som bidrar till att hindra den från att växa är mycket välkommet. För att inte tala om det värsta med ESL-idiotin, att ta bort tävlingsmomentet och skapa en stängd liga. Utbrytare i framtiden lär dock få lämna Premier League. Läs mer här>>

Domare på onsdag är erfarne italienaren Daniele Orsato.

Den gångna veckan var fantastisk för oss Chelseasupportrar. Den kommande veckan kan bli ännu mer fantastisk.
    Chelsea spelade 1-1 borta mot Real Madrid vilket ger dem ett bra utgångsläge inför onsdag, även om de ärligt talat borde vunnit matchen med tanke på hur fantastiskt bra de var i första halvlek men det blev bara ett mål då.
    1-0 räcker för Chelsea men det är ju inget resultat som det går att spela på, som damerna visade igår. Det resultatet hade gett dem avancemang men så fort Bayern München gjorde mål krävdes det helt andra siffror. Och som Chelseas damer levererade. Vi kunde inte följa matchen live men dramatiken var uppenbar och kunde återskapas genom att läsa de live-texter som gjordes av de stora engelska medierna (inte Daily Mail förstås för de gillar inte damfotboll).
    Chelsea vann också över Fulham vilket stärkte vår fjärdeplats i tabellen. En fjärdeplats som är hotad. För det kan bli som 2012 när Tottenham kom fyra men ändå inte fick spela i Champions League därför femteplacerade Chelsea vann då Champions League och tog deras plats.
    Tydlgen kan Arsenal genom att vinna Europa League peta ned Chelsea och hindra deltagande i Champions League. Detta då inget land ska få ha med fem lag. Vi är inte helt säkra på hur det fungerar men det gör ju att man plötsligt för säkerhets skull måste heja på Villarreal på torsdag.
    Först dock måste vi förstås följa och hoppas Chelsea kan slå Real Madrid i semfinalsreturen. Det är absolut möjligt men det blir oerhört tufft. Spelar Chelsea dock som i första halvlek i Madrid då är Chelsea i final det är vi övertygade om. Förmodligen då mot Manchester City, som vi möter i ligan på lördag. De har fördel i sin retur mot PSG som gjorde en korthusimitation i andra halvlek i sitt möte.

Damerna har ännu en enormt viktig vecka. De har de två sista matcherna i Womer Super League att spela och det kommer säkerligen att krävas vinst i båda. City leder just nu tabellen en poäng före Chelsea och en match mer spelad.
    Chelsea mötet Tottenham på onsdag borta och avslutar säsongen mot Reading hemma.
    Ingen rast och ingen ro för Emma Hayes och laget. Det blir en stor och tuff uppgift att göra laget redo mot Tottenham så det inte blir någon reaktion efter dramatiken och avancemanget till final från igår. För vi vill verkligen vinna serietiteln också. Vi vann förra året men det kändes ändå lite B då serien aldrig spelades klart utan vi vann på Point Per Game.

 


Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG 9:
Tack för det Everton. De slog West Ham och gav Chelsea lite större marginal där uppe i kampen om CL-platser, Resultaten har gått Chelseas väg den här omgången.

Bristol City var det lag som flyttas ned. Tufft men med bara två vinster på säsongen blir det ju så. De ersätts av Leicester men ligan ska utökas till 14 lag framöver så blir kommer flyttas upp.

Nu hejar vi på Everton mot West Ham, kan de ta poäng från Hammers gör de oss en stor tjänst så kom igen Ancelotti.

FA Cupen för damer är en konstig historia, man spelar fem omgångar före sommaruppehållet och resten efter... Man gjorde så pga pandemin med förra årets säsong också, Chelsea åkte då ut mot Everton i en skräll. V i möter Everton igen i 5e omgången nu. Matchen skulle spelats nästa helg men är flyttad till 20 maj pga CL-finalen.

Birminghams damer har gjort en stor tavla, de spelade en spelare som var avstängd mot Bristol City och har därför fråntagits en poäng (vilket inte alla tabeller visar) i WSL. De är nu bara två poäng från nedflyttning. De möter Tottenham idag.

Antonio Rüdiger skadade sig i första matchen mot Real och har spelat matcherna i veckan med mask. exakt vad skadad var har vi dock inte vetat. Vi tog kanske för givet att det var något med näsan. Det är betydligt värre än så, han har spelat med en bruten käke. Det är tufft värre och vi hoppas det är ok med läkarna för inte ser masken ut att skydda en sådan skada...

LÖRDAG 8:
Måste vara trist att hålla på ett lag i Tyskland, om det laget man håller på inte är Bayern München. Idag vann de, utan att behöva spela, sin nionde raka titel då Dortmund tog viktiga poäng i kampen om en CL-plats mot Leipzig. Så bara för att visa sin överlägensenhet vann de senare på kvällen med 6-0.

ESL-grundarna Real Madrid, Barcelona och Juvdntus ger inte upp. De skriver nu ett klagobrev där de hotar med juridiska åtgärder (som de oerhört gärna vill försöka genomföra för att försöka rädda sina misskötta ekonomier) och de anser att Uefa olagligt hotar dem. Oj vad synd det är om dem när världen vände sig mot deras oacceptablea försök att kidnappa fotbollen. Läs mer här>>

FootballInsider (nä vi tror inte mycket på dem heller) hävdar att Chelsea nu är favoriter till att värva Harry Kane. De hävdar de har en "Chelsea insider" som meddelat dem det. Nu vet vi inte hur mycket städpersonalen vet om Chelseas transferplaner men vi tvivlar på möjligheten.

FREDAG 7:
Silly är namnet på transferrykten och de börjar komma helt vilda just nu. Ska inte Lewandowski till Chelsea så är det enligt tyska Bild nu Mohamed Salah som ska tillbaka till Chelsea, liksom Lukaku ska tillbaka. Även Hazard ska tillbaka. Den ende ingen säger ska tillbaka verkar snart vara Courtois som aldrig kommer bli välkommen igen.

Engelska regeringen har satt Turkiet på sin röda lista vilket innebär att alla fans som reser dit för CL-finalen måste genomgå karantän på hotell när de återvänder. Det förs nu därför intensiva samtal mellan regeringen och Uefa om att flytta finalen.

Eden Hazards drömflytt ser ännu mer ut att blivit en mardröm. Han har haft ett skadehelvete, han spelar för en manager som verkligen ville ha honom men som spelar honom i en position han inte passar i. Och efter skojat med gamla lagkamrater har han fått fansens hat. Nu sägs Real Madrid vilja rea iväg honom för 50m €. Låter som en bra affär, kanske Chelsea borde värva tillbaka honom. Vi vet ju hans kvaliteter och hur man får ut dem och med den prislappen är han något av ett fynd jämfört med vad andra spelare sägs kosta. Läs mer här>>

Hade det kommit från Express hade vi sett det komma, men från ESPN? De påstår att Chelsea och Man City nu tävlar om att värva 33-årige Robert Lewndowski från Bayern München för 60m pund.
    Tanken är kul prislappen mindre sådan med tanke på hans ålder, å andra sidan har han bara blivit bättre och bättre varje år. Hans kontrakt med Bayern går ut 2023.

Det finns nog tillfällen då spelarna verkligen önskar de kunde sätta munkavle på sina agenter (vi misstänker de flesta av Raiolas). Som nu när Jorginhos agent Joao Santos pratar om att Jorginho vill till Italien, Milan eller Napoli! Även om agenten tillägger att det är inte nu utan i framtiden. Agenter hjälper inte sina spelare med sådana uttalanden.

TORSDAG 6:
Fotbollsförbundet är optimistiska om att det kan komma publik på Champions Leaguefinalen i Göteborg. Läs mer>>

BBCs chefskrivare Phil McNulty har gjort en bra analys av vår Smooth Operator, Kai Havertz som är i form just nu. Läs den här>>

Svenska Fotbollsförbundet försöker påverka FHM och regeringen så att Champions Leaguefinalen nästa helg i Göteborg kan spelas inför en viss publik. Sverige ska ju tillåta viss publik dagen efter den spelas. Läs mer här>>

Både Zinedine Zidane och Casemiro visade sig stora i förlusten och gratulrade Chelsea och betonade att Chelsea förtjänade att vinna igår.

Miralem Pjanic är på kant med Koeman sägs det i Barcelona så nu ska han till Chelsea och Chelsea förbereder ett bud enligt ryktena. Varför säger vi? Vi har inget behov av en 31-årig mittfältare även om han är rätt duktig. Chelseas trupp är utmärkt som de bevisat och ska Chelsea förstärka är det en målskytt vi behöver eller spelare som är klart bättre än de vi har på den positionen. Chelseas problem i sommar kommer att bli att bli av med spelare som inte platsar och är utlånade. Vilket inte lär bli lätt för om förra transfersommaren var stillsam är det nog inget mot vad den här blir.

Vi vet inte om det hänt förr, men Thiago Silva är nu i sin andra raka Champions Leaguefinal fast med två olika klubbar. Måtte den bara inte sluta som hans första. Och han är det med samma manager! Vilket är nytt, ingen manager har någonsin gjort den bedriften tidigare.

Eden Hazards återkomst till Stamford Bridge var inte lyckat och vi som vet hans kvaliteter bättre än de flesta stod med hakan hängande över hur Real Madrid spelar honom. Han ska vara på en kant, inte tvingas in i mitten som Real gjorde. Courtois var den som lyckades bäst av återvändarna, han höll Real kvar i matchen länge och väl. Spanska medier är inte heller glada över det faktum att Hazard skojade och skämtade och pratade med sina gamla lagkamrater efter matchen. Hans flytt till barndomens drömklubb har sanenrligen inte varit någon drömflytt, ännu. Men det gav Chelsea kapital att göra de förstärkningar som vi redan nu ser utvecklingen av.

ONSDAG 5:
Dags att be om ursäkt igen. CSFC var på grinden om Chelsea skulle välja att betala stora pengar för Chilwell eller mer realistiska pengar för Reguilon. CSFC lutade åt det senare. Vi hade fel, helt klart. Chilwell har utklassat Reguilon den här säsongen.

Förre Arsenalanfallaren Ian Wright uppmanar Sergio Aguero att gå till Chelsea och att Chelsea ska ta in honom som komplement till den offensiva lnjen vi ha. Wright tror Aguero skulle passa perfekt. Vi är lite benägna att hålla med. Det är en fri transfer, Aguero är bara 32 år gammal. Det enda somoroar är förstås hans skadeporblem som varit många under åren.

Pep Guardiola citerar Didier Drogba efter att City tog sig till CL-finalen igår. Pep menar att det stod skrivit i stjärnorna, precis samma ord som Drogba använde efter att Chelsea vann Champions League 2012.

Senaste namnet på skvallerlistan över vem som ska efterträda José Mourinho är Mourinhos efterträdare i Chelsea, Antonio Conte. Samtal påstås har förts med den nyblivne italienske mästaren. (Hiddink var den som tog över direkt men enbart som interim innan Conte fick jobbet).

"Experterna" tror Timo Werner spelar ikväll och kommer ställa till stora problem för Sergio Ramos, precis som han fick Reals försvar virriga i första matchen. Vi får se när lagen släpps men nog är fart, kontringar något Chelsea måste utnyttja i en match där Real måste ligga på för att göra mål. Vi har känslan att gör Chelsea första målet kanske det blir lättare än väntat ikväll. Om vi vågar drömma.

Enligt Metro har Thomas Tuchel bett styrelsen att värva Marquinhos från PSG i sommar. Bra spelare som nog skulle passa bra in i Chelea, ändå tror vi inte ett dugg på att Tuchel redan nu pratar med styrelsen om värvningar. Vi är fullständigt övetygade om att Tuchel har sin koncentration på helt annat håll just nu.

Ryktena om Jadon Sancho växer och vi undrar varför då det är en position vi har bra spelare på. För även om Dortmund lär sänkt prislappen på honom är det en väldigt dyr värvning av en bra spelare men i fel position.

TISDAG 4:
Tuchel får gärna värva från sina gamla lag. Haaland, Bellingham från Dortmund och Verrattii från PSG. Mbappé är en dröm men inte en realistisk sådan.Verratti har CSFC velat ha till Chelsea i åratal. Tänk en mitt med honom och Kanté, inte undra på att Tucxhel jagade Kanté varje år när han var i PSG? Det är förstås en omöjlighet att bedöma, men det vore kanske det bästa mittfältsparet någonsin.

José Mourinho vars framtid i engelsk fotboll vi inte längre tror på var inte arbetslös länge. Han har idag blivit utsedd till Romas nya tränare efter Fonseca lämnar. Överraskande.

Inter verkar tro de kan värva N'Golo Kanté. Tillåt oss skratta.

Efter nyheten om att Dortmund sänker prislappen på Jadon Sancho borde vi sett det komma. Det dröjde inte många timmar innan medierna började placera honom i Chelsea. Se nedan.

Vi vet att ingen lyssnar, allra minst medierna, men Dortmund har ännu en gång gått ut offentligt och sagt att Erling Haaland stannar över nästa säsong. Oavsett om det blir CL-spel för honom eller inte.
    Kanske inte det smartaste affärsbeslutet då de tvingas sälja honom för 68m pund nästa sommar men värderar honom till 150-160m pund nu i sommar.
    Dortmund verkar istället försöka sälja Jadon Sancho. De sägs sänkt priset på honom en hel del, ned till 79m pund. Dock, det är inget drag alls kring rykten om att han ska lämna till skillnad från hur det var förra säsongen då United ska ha jagat honom med blåslampa men gav upp inför en prislapp om 115m pund eller så.
    CSFC tror Haaland stannar i Dortmund men CL-spel kan förändra det, eller snarare bristen på det om Dortmund missar.
    Samtidigt har det andra stora ryktet, om Romelu Lukaku, som vi berättade redan igår stannar gärna i Inter, de är dock en klubb i ekonomiskt bekymmer så ingen vet.
    Harry Kane tror vi inte alls på, dels för prislappen, dels för Daniel Levy som inte vill sälja till en konkurrent, dels för att fansen inte skulle acceptera övergången. Övriga toppkandidater ser vi inte som toppkanidater alls. Det talas till och med om huvudskadade Raul Jimenez som är en duktig spelare men vi har lika duktiga i klubben redan.

MÅNDAG 3:
Romelu Lukaku själv verkar avfärda alla rykten om en tillbakagång till Chelsea efter att Inter vunnit Serie A. Han säger han trivs, är stolt över att spela för Inte och vill fortsätta i klubben. Vilket förstås inte för en enda sekund stoppar spekulationerna. Vi ställer oss mycket avvaktande.

Spanska uppgifter säger att Sevilla är redo att sälja eftertraktade mittbacken Jules Kounde, om det kan göra ett byte med Hakim Ziyech.

Emma Hayes skrev historia på flera sätt igår. En historisk händelse är att hon är den första kvinna som tagit ett lag till Champions Leaguefinal. Det var på tiden. Vilken inte är en kommententar till hennes otroliga skicklighet och det fantastiska arbete hon har gjort i Chelsea sedan hon kom dit år 2012.

Timo Werner tangerade Eden Hazards rekord från 2012-13 då han blev den andre som nått dubbelsiffrigt i mål och assist. Werner står nu på 11 mål och 10 assist.

Milan ska vara intresserade av Tammy Abraham om han nu kommer på marknaden i sommar. Chelseas prislapp lär vara 40m pund om det sker. Milan ser ju också ut att köpa loss Fikayo Tomori som redan är på lån i klubben.

Vi vet att V-sport kommer visa Chelsea mot Real Madrid kl 21.00 på onsdag. Vi vet inte ännu om Viaplay kommer visa Chelsea W mot Tottenham W på onsdag kl 18.30. Två viktiga matcher båda två även om den förstnämnda nog drar till sig klart störst intresse. Chelsea måste vinna båda, även om rent tekniskt så räcker 0-0 mot Real Madrid då Chelsea har bortamålet. För damerna krävs vinst då vi inte räknar med att Manchester City förlorar poäng i sin sista match nästa helg.(De möter West Ham borta).


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se