csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  34 sp 17 v 10 o 7 f 53 -31 mål 61 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W 20 sp 16 v 3 o 1 f 62 - 10 mål 51 p
Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
26 april - 2 maj 2021
  NÄSTA MATCH:

5 maj kl 21.00 - REAL MADRID - CL

TV-Vsport

Nyheter v-17


SÖNDAG 2:
Sportbladet har ett videoklipp här som visar alla målen och Erikssons avgörande mållinjeräddning i den högdramatiska semin mot Bayern.>>
    Chelsea tappade också ledningen i WSL då Manchester City idag gick förbi med en poäng efter slagit Birmingham stort med 4-0. City har en match mer spelad. Chelsea möter Tottenham på onsdag och Reading på söndag. De måste säkerligen vinna båda matcherna för att vinna WSL, så tuff är avslutningen på serien.

Emma Hayes sa detta efter matchen: "That last three minutes, watching the ball go into our box was the worst moment. I won't give you loads of platitudes. I have worked my whole life for today. In these situations they are so tense. This is thousands of hours of work. I am so proud of myself. I am so fortunate to be working for a club I adore."

CHELSEA ÄR I FINAL I CHAMPIONS LEAGUE i Göteborg 16 maj, mot Barcelona, dagen efter herrarna spelar FA Cupfinal. Vilka härliga veckor som väntar oss Chelseafans (och det kan ju bli final i CL även för herrarna på onsdag.

CHELSEA WOMEN vs  BAYERN MÜNCHEN FRAUEN     4-1,
sammanlagt 5-3
CHAMPIONS LEAGUYE SEMIFINAL II
Vi kan bara följa matchen via live text men har glädjen att notera att Chelsea tar ledningen i 11e minuten. Det resultatet innebär att just nu är Chelsea vidare. Målskytt Fran Kirby.
    Det andra finallaget är klart, det är spanska Barcelona som tog sig till Göteborg genom att vinna mot PSG med 2-1, sammanlagt 3-2.
    Tyvärr kvitterade Bayern genom Zadrazil i 29e minuten. Enligt rapporterna har det varit mest Chelsea till dess. Bayern just nu i final. Ett långskott från 25m efter en hörna som Berger var chanslös på. Ribba in.
    Förlängningsläge. Ji gav Chelsea ledningen åter i 44 minuten. Ji har en frispark och på returen skjuter hon igen och bollen letar sig i mål.
    Vi kunde inte alls följa andra halvlek pga oväntade omständigheter men Chelsea måste ju spelat väldigt bra ocvh Pernille Harder och Fran Kirby, igen, gjorde mål och säkrade finalplatsen.

CSFC är osäkra på om vi kan hitta ett sätt att följa matchen. Pluskunder hos Aftonbladet kan se den. Vi är inte det. Den goda nyheten är att Magdalena Eriksson kan starta. Däremot är Jonna Andersson vars form har varit svag på sistone på bänken, liksom Musovic.
    Chelseas laguppställning: Berger - Carter, Bright, Eriksson, Charles - Ji, Ingle, Leupolz - Kerr, Harder, Kirby
    Matchen startar 13.30 på Kingsmeadow.

Kan Chelsea W vända mot Bayern München? Oddsen är emot tjejerna. Vi tror på dem men önskar verkligen att Magda Eriksson kan spela. Sophie Ingle har inte gjort bort sig som vikarie men Millie Bright har inte varit sig själv utan Magda. Ingle är mer behövd som defensiv sköld. Där är hon bäst i England. Anfallstjejerna var tydligen bleka i München, de måste göra bättre ifrån sig på Kingsmeadow och vända underläget. Visst 1-0 räcker men ett sådant resultat går inte att spela på. Berger som varit en klippa under den här säsongen var den Berger som kom från Birmingham för någon säsong sedan. Vi håller verkligen tummarna för att Emma Hayes får till allt rätt för att vända 1-2 blir inte lätt trots hemmaplan, utan supportrar. Vi vill se Chelsea i Göteborg trots att ingen får se dem där. (Men Viaplay har meddelat att de kommer visa finalen, varför de vägrar visa semifinalerna säger de dock inte.) Kan Hayes och Chelsea vända det här är det en av Chelsea Womens allra största bedrifter.

Det går bara inte. Att heja på Manchester United och Flin-Ole även känd som Tur-Ole. Även om en vinst för dem är det bästa för Chelsea då det lämnar Liverpool sju poäng bakom oss. Så vi håller alla tillgängliga tummar på oavgjort. Då är alla lika missnöjda utom oss.

FÖRSTA MAJ 1:
Det var onekligen lite halvfart på Chelsea idag, men det räckte ju. Kai Havertz börjar hitta sin plats i laget och blev stor matchhjälte med två mål. Alla målen. Hans elegans påminner en del om en viss Beckenbauer, om än i en helt annat position. Eller Zidane.

Som väntat sparar Tuchel spelare till returen mot Real Madrid, vilket bland annat ger ett helt nytt mittfält. Roligast är att se att Billy Gilmour får en start i en ligamatch. Det har han förtjänat. Vi hade gärna sett att någon av våra centerspelare hade fått chansen men Tuchel hoppas fortfarande Werner ska återfå sitt självförtroende när det gäller att göra mål. En stark bänk att välja från om matfhen inte utvecklas som vi hoppas. Rudi och Kovacic skadade.
    Mendy, Zouma, Silva, Christensen, James, Gilmour, Havertz, Chilwell, Mount, Ziyech, Werner
     avb: Arrizabalaga, Alonso, Jorginho, Kanté, Abraham, Pulisic, Hudson-Odoi, Azpilicueta, Anjorin

Chelsea U23 slog Blackburn igår. George Nunn gjorde enda målet i 50e minuten.

VALBORGSMÄSSOAFTON 30:
Oddsen för att Chelsea ska ta sig till final i Champions League för damer på söndag är rätt dåliga. Det har bara hänt två gånger av tjugo att laget som förlorat första matchen har tagit till final och senast det hände var tolv år sedan.
    Det är fortfarande osäkert om Magda Eriksson kan spela. Sophie Ingle har fyllt in bra men behövs mer på mitten medan Millie Bright har inte riktigt gått att känna igen i de två senaste matcherna utan Eriksson vid sin sida.

Från presskonferensen:
Maeo Kovacic är fortfarande skadad, han tränar men är inte matchklar. Därtill har Antonio Rüdiger fått en skada som han fick precis i matchslutet mot Real Madrid.
    Tychel menar att det är viktigt att Chelsea nu visar att de kan fokusera på enb ligamatch mitt i en semifinalserie.
    Det är hans jobb att hitta mixen och ta ut spelarna som har rätt motivation i den här situationen och förbereda dem för matchen mot Fulham.
    Han hade inget att säga om Christensens kontraktsituation men menade att han är glad att Christensen är i Chelsea och Christensen är glad att vara i Chelsea.
    Han menar att han har inte mål i form av poäng, titlar utan det handlar om att försöka få fram maximum ur laget hela tiden.
    Han anser att spelschemat är obevekligt i England. De spelade samma antal matcher i Frankrike men här är kraven, motståndet så mycket tuffare. Det finns ingen tid att andas, att luta sig tillbaka och vila, det är bara att jobba jobba och jobba hela tiden.
    Han gav mycket beröm till Ruben Loftus-Cheek men vill inte uttala sig om hans framtid i Chelsea innan han har jobbat med honom. Det går inte att värdera från att se honom på tv enbart.
    Werner vill göra fler mål, Chelsea vill att han gör fler mål. Det enda Werner kan göra är hålla upp huvudet och lita på sin instinkt.
    Tuchel antydde att Billy Gilmour kan få starta imorgon, men inget är bestämt än. Han är helt klart i truppen. De saknar Kovacic men Kanté och Jorginho ser bra ut.
   
Engelsk fotboll startar sin bojkott av sociala medier idag och den varar över helgen och följs av många medier som gör detsamma. Samtidigt meddelar klubben att de stängt av en supporter på tio år för antisemitiska meddelanden på sociala medier.

TORSDAG 29:
Det står nu klart att klubbarna som visade så uselt omdöme och gick med i ESL sparkas från sina roller inom Premier League, och rätt så. Bruce Buck från Chelsea är en av dem. Läs mer här>>

ONSDAG 28:
Fotboll kan vara fascinerande. Som att se Pochettinos PSG rasa ihop värre än ett korthus. De spelade mer elle rmindre ut City i första halvlek. Sedan en ordentlig målvaktstavla av Navas och en frisparksmur som släpper förbi en boll i maghöjd, följt av en frustrationskort för Neymar och så hjärnsläpp av Gueye som fick direkt rött. Och vi som tyckte City faktiskt var rätt dåliga i matchen, ändå slutar den så. Vi tycker nog de faktiskt var bättre mot oss i FA Cupsemin. Du milde. Med sådant flyt är City ordentliga favoriter till finalplatsen även om PSG fortfarande har chansen. CSFC som inte tillhör beundrarkören för Pochettino undrar om han faktiskt klarar den uppguiften.

Thomas Tuchel hyllas stort i Sky för att han åter igen fick sin laguttagning och sin taktik helt rätt i en stormatch. Läs mer här>>

Chelsea borde vunnit igår. Så är det bara men laget kan tydligen inte omsätta ens stora chanser i mål. Värste missaren är förstås Timo Werner som saknar självförtroende framför mål. Istället för att bara göra verkar han börja tänka och då går det helt fel för honom. Hans arbetskapacitet och de fördelar den och hans speed ger laget ger inte de resultat de borde göra. Vi har nog aldrig sett en värre måltorka. Särskilt som missarna ofta är närmast häpnadsväckande. Å andra sidan, massor av de chanserna hade inte ens dykt upp om hans arbete bortom målburen inte var så bra. Det gör honom viktig för laget men det är missarna folk kommer ihåg och struntar i det faktum att chanserna inte ens hade dykt upp utan honom. Vi har ingen aning om hur man löser det, men vi undrar en hel del om han inte borde spela som ytter och om Tuchel kanske borde pröva Pulisic som center. Vilket kanske dock skulle begränsa Pulisic som behöver det utrymme spel på kanten ger.
    Vi skulle väldigt gärna vilja se Tuchel pröva Werner på kanten mot Fulham på lördag med Giroud eller Abraham som center. Bara för att få veta. Det är kanske något som prövats på Cobham och som Tuchel avfärdat då det inte fungerat där, det kan vi ju inte veta men för oss fans vore det intressant att få se själva.
    Det är dock inte bara Werner som är målskygg i Chelsea. Laget borde verkligen gjort tre mål mot Real Madrid redan i första halvlek. Tänk om målskyttet kunde lossna.
    Mot Fulham misstänker vi dock att Tuchel kommer rotera för att vila de spelare han kan. Kanté verkar aldrig behöva vila men han är ju en spelare som måste vara med i returen mot Real. Han gör en del smärre misstag i passningsspelet men han dominerade helt Reals namnkunniga mittfält. Han var suverän igår. Även om Tuchel menar att han måste agera med större självförtroende framför mål. (En kritik vi anser kan appliceras på hela Chelsea).

TISDAG 27:
Ett ögonblick av briljans från Benzema. Oskärpa framför mål av Chelsera, annars hade det slutat ännu bätre. Andra halvlek låst då ingen lag vågade förlora, eller vinna. Chelsea gör en väldigt bra match men borde vunnit matchen. Tänk om vi satt chanserna, det kunde varit 3-1 eller mer i den här matchen. En liten fördel men helt öppet inför returen. 
  Real Madrid, mesta mästarna hade ETT enda skott på mål. Ursäkta, de hade faktiskt två men det andra var ett skott även vi hade tagit ;)

Före matchen hade vi varit glada över det här som slutresultat, efter första halvlek är vi besvikna. Hmm

Det är förmodligen en miss att Hazard inte var med på bänken i några laguppställningar som kom. I Flashscore är han med på bänken.

Det vi fruktar mest är dock Reals mittrfält även om Benzema gör massor med mål. Det är dock mitten som gör det möjligt för honom, och där Real ordinarie.
    Chelsea genrepade med Azpi som defensivare wingback mot West Ham och Tuchel spelar honom där igen. Inte oväntat då det är bortamatch och inte läge att gå All In. Det är samma elva som mot West Ham vilket överraskar då Tuchel alltid roterar men nu kör han den trots att det bara är tre dagar sedan den matchen och en resa till Madrid. Räkna med att Tuchel kommer utnyttja sina fem byten.

CHELSEAS laguppställning mot Real Madrid:
    Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Silva, Chilwell, Jorginho, Kanté, Mount, Werner, Pulisic
   
avb: Kepa, Caballero, Alonso, Palmieri, James, Zouma, Gilmour, Havertz, Hudson-Odoi, Ziyech, Abraham, Giroud
    Reals lag: Courtois, Marcelo, Nacho, Militao, Varane, Carvajal, Casemiro, Modric, Kroos, Vinicius, Benzema
   
avb: Lunin, Altube,  Asensio, Odriozola, Isco, Mariano, Rodrygo, Arribas, Blanco, Migue

Åttonde gången Chelsea spelar semifinal i Chanpions League.
    Vi har många bra minnen men tyvärr ännu fler dåliga minnen från det. För av det sju som vi spelat har vi bara gått vidare från två. 2008 och 2012. 2008 förlorade vi sedan finalen på straffar mot United (JT halkade och satte den i stolpen och Anelka klev fram nonchalant och verkade knappt bry sig, och missade den avgörande) och CSFC kommer hävda till vår död att Chelsea var det bästa laget i den matchen. 2012 vann vi över Bayern München i München vilket onekligen var en exra krydda, på straffar. Chelsea var mer jämna med vår motståndare i själva matchen då.
      Senast vi var i semifinal var 2014, det känns inte så länge sedan men det är ju faktiskt sju hela år och bara César Azpilicueta var med på den tiden. Han kommer kämpa hjärtat ur sig ikväll. Det är vi hundra procent säkra på. Då åkte vi ut mot Atletico.
    Det finns en del bittra minnen. Som när Ranieri närmast verkade avsiktligt spela oss ur turneringen 2004. Än i denna dag kommer vi ihåg hur vi skrek oss hesa över de byten han gjorde mot Monaco som kostade oss finalplatsen då. För det gjorde de. Honom kostade det jobbet men det visste han kanske redan innan matchen vilket inte minskade våra misstankar. Det tog till 2016 när han tog Leiecester till Ligaguld innan vi kunde på minsta sätt förlåta honom.
    Året efter hade vi spökmålet på Anfield. Målet som aldrig var men som gavs till Luis Garcia i Liverpool. Det målet och Frank Lampards bortdömda mot Tyskland i Sydafrika-VM (rys och minns vuvuzuelorna) skyndade på mållinjesteknogin med säkert tio år.
    2009 var nog det bittraste minne vi någonsin haft. Chelsea spelade ut Barcelona hemma på Stamford Bridge, men på planen fanns en norsk domare, Tom Henning Ö‹rebø (en person vi aldrig kommer kunna glömma hur mycket vi än vill) som hade glömt vad hans jobb gick ut på och jobbet var aldrig att hjälpa motståndarna gå vidare. Fem givna straffar ansåg vi det var, plus två som hade kunnat ges till Chelsea. Infgen gavs, istället slog Iniesta till med ett långskott på övertiden och Chelsea var ute det året också.
    För att vi inte ska sluta på en trist not, kom istället ihåg Fernando Torres (som aldrig var så dålig i Chelsea som många påstår, även om hans bästa år i karriären var i Liverpool) kom fri på Nou Camp och satte målet som tog Chelsea till finalen i München. Det glömmer vi heller aldrig.

Sportpressen i Spanien låtsas inte ens vara neutral. De är antingen för Real Madrid eller för Barcelona och är mer subjektiva och går klubbarnas ärenden långt mer än vad till och med CSFC som är uttalat Chelsea gör. Detta utnyttjas just nu hårt i Spanien och de gör allt de kan för att sätta press på kvällens domare Danny Makkelie. Patetiskt är det det enda ord vi har för det och hoppas det verkligen slår bakut för dem. För det är sällsynt hård press från medierna om att de ska gå en klubbs ärenden genom att peka ut dem som partiska för inte Chelsea men Uefa och att Danny Makkelie därmed skulle ta Chelseas sida. Precis som om inte Chelsea också sitter i Uefas skamvrå.
Läs mer här>>
    Chelsea har blivit hänsynslöst bortdömda mot spanska jättar förr men vi utgår ändå från att Makkelie kommer stå emot de spanska påtryckningarna även om det innebär att han kan få smygas ut från Reals träningsarena ikväll.

Det ska bli väldigt intressant att se Tuchels uppställning ikväll. Vi är rätt övertygade om att han hade velat haft Kovacic som defensivt ankare men så blir det inte. En anledning till att vi är så nyfikna är ju att vi ser hur Tuchel väljer spelare och spelartyper efter det motstånd han förväntar sig för att neutralisera deras starka sidor. Som i söndags då han uttryckligen valde längd i backlinjen för att stå emot West Ham. Vi gillar det även om väldigt många förordar att man helt ska satsa på sitt eget spel, som kanske City gör. Dock ska vi hålla i sinnet, det är bara tre månader sedan Tuchel kom till Chelsea, han har haft helt annan arbetsbeskrivning därmed och inte som Guardiola hade, ett år på sig att börja sätta sitt spel .
    Real Madrid får tillbaka viktiga spelare men till första matchen åtminstone saknar de den kanske viktigaste av alla, Sergio Ramos. Real är ett annat lag med honom, det visar också statistiken då det har bättre vinstkoeffficient med honom.
    Vi tror på Chelsea, vi tror Chelsea kommer att hålla nere siffrorna på bortaplan och göra det väldigt svårt för Real idag. Precis som man ska göra i det här läget av säsongen i en bortamatch. Frågan är om vårt målblyga lag gör det viktiga bortamålet. Det kommer kräva mod, intensitet och en sjujäkla vilja att klara uppgiften men visar spelarna inte det ikväll då är det nog dags att se över deras framtid i Chelsea.
    Chelsea måste dock lyckas stänga ned Reals mittfält med Modric, Casemiro och Kroos.
    Visst är det ändå lite konstigt. Real Madrid är alltid med då La Liga nästan alltid bara handlat om två lag som alltid kvalificerat sig. Chelsea har varit med väldigt många säsonger. Ändå har de två lagen aldrig mötts. Barcelona lottades vi i parti och minut mot iett tag av Champions League, men det är första mötet med turneringens mesta vinnare Real Madrid. Ett Real med två före detta Chelseaspelare och Chelsea med en, om än skadad, före detta Madrispelare - Kovacic.
    Vi mötte Real Madrid i Cupvinnarcupen i två finalmöten 1971 och i Supercupen 1998. Chelsea vann båda uppgörelserna.

Emma Hayes är nominerad som Säsongens Manager i WSL och torde väl vara storfavorit. Sam Kerr och Fran Kirby är nominerade som Säsongens Spelare. Vi tror Chelsea tar hem båda titlarna även om det finns konkurrens.
    Ni kan rösta fram till fredag via hemsidan här>> (när Chelsea fixat länkarna...)
    Det går också att rösta på några Chelsea Legendarer att komma in i nya Hall of Fame via Chelseas hemsida.

MÅNDAG 26:
Från presskonferensen:
Mateo Kovacic är den enda skada Chelsea har.
    Att vinna en tuff match som mot West Ham är bästa sättet att förbereda sig för en CL-match där laget måste göra en topprestation.
    Chelsea har rutin och ungdom. Kan de inte spela sin egen bästa match så försöker de hindra motståndaren att göra sin bästa match.
    Tuchel litar på domarna och Uefa efter rykten sprids i Spanien om att domarna kommer vara influerade av Uefas avståndstagande från Real Madrid och deras president Perez.
    Tuchel anser att Chelsea förtjänar att vara var de är i CL, liksom Real Madrid. Han vill att fotbollspolitiken inte ska påverka det.
    Han vill inte diskutera något nytt steg för Chelsea, utan menar att nästa steg är kanske helt enkelt att behålla den nivå de redan nått.
    Tuchel gillar inte alls CLs nya forma.
    Strategin att slå Real är att vara Chelsea, lita på Chelseas egna styrkor.
    Han berömde Hazard och vad han gav Chelsea men han spelar nu för en annan klubb och har säkert något att bevisa för dem.
    Kvalitet och engagemang är nyckeln till varför Chelsea försvarar så bra. Att ge sitt allt överallt på plan.
    CHRISTIN PULISIC följde honom och betonade att han sett fram emot den här matchen i veckor. En semifinal i CL händer inte varje vecka.
    Han känner sig i fin form och även om han haft en del skador på sistone ser han sig inte som skadebenägen.
    Konsekvens är viktigt och att spela med landslaget hjälpte honom hålla det.
    Sättet att slå Real är att gå ut och tro på våt egren förmåga.
    Real Madrid har en stor historia och de har respekt för dem men tror på sig själva.
    Efyer allt som hänt senaste veckan har de inte kunnat påverka. De vill vinna för sin egen skuld och ägna sig åt att spela fotboll.
    Det är fantastiskt att se attackfotboll men i det här läget av säsongen är resultaten det enda som gäller.
    Han ser upp till Hazard och vad han gjorde för klubben men anser sig själv vara på den nivån - ännu.
    Nyckeln till matchen imorgon är hur Chelsea startar, de bryr sig inte om hur Real ställer upp. Under matchen handlar det om att anpassa sig till hur de spelar och hur Chelsea kan svara på det.
    Chelsea är långt bättre förberedda att spela i CL i år än vad vi var förra säsongen.
    Han menar att Tuchel är väldigt tävlingsinriktad. Han vill vinna och han ger laget stort självförtroende. De har varit väldig starka där bak, tuffa att bryta ned och har vunnit viktiga matcher.

Att vinna en stor titel som ligan eller Champions League är fantastiskt underbart.
    Fast just nu skulle det faktiskt kännas nästan  lika härligt att slå ut den där vedervärdige myglaren och bondfångaren Florentino Perez’s lag Los Arrogantos Blanco, som försöker fuska sig till pengar och titlar. Kan Chelsea slå ut Real Madrid ur Champions League kommer vi att at se det som en av de skönaste, finaste segrar vi någonsin vunnit.
    Det kräver förstås att vi börjar göra mål, inte bara låta bli att släppa in mål. Vi bedömer oddsen till minst 51-49 i Chelseas favör. Vi har inte fruktat Real Madrid lika lite på minst femton års tid.  Vi slog dem i Cupvinnarcupfinalen 1971.  Även om det tog två matcher, men semifinalen i Champions League ska också spelas i två matcher.
     Ibland vill man vinna inte bara för att vinna och gå vidare i en tävling, utan för att sända ett budskap. Så drömmen är förstås att Chelsea utklassar Perez’s Real Madrid. Förnedrar dem. Trots vår uppskattning för en viss Eden Hazard och vår betydligt mindre uppskattning av en viss Thibaut Courtois som nog ska vara glad att returen spelas utan publik.
    Realistiskt så handlar morgondagens match väldigt mycket om att få ett bra resultat med sig. En vinst vore fantastiskt, oavgjort och gjorda mål mycket bra.

På lördag väntar ännu en match som måste vinnas för att Chelsea ska behålla sin CL-plats i tabellen. Jakten är ju i allra högsta grad på gång och det är flera om budet att ta platserna där uppe.
    Nu möter vi ett desperat Fulham som förmodligen i praktiken är nedflyttade men så länge det finns en chans kommer de att kämpa för det. De får inte spela Loftus-Cheek och de har haft en obehaglig, för dem, ovana att släppa in sena mål.
    Det är alltid knepigt att möta bottenlag så här års på säsongen. Vi får aldrig glömma underskatningen mot West Brom.

Damerna underpresterade i München och har satt sig i ett prekärt om än ej omöjlig läge inför returen på söndag i Champions Leagues semifinal. Flera medier menar att Chelsea var trötta och slitna efter matchen mot City i veckan. Som tur var är det ingen veckomatch innan returen.
    Enligt rapporterna var det särskilt anfallsspelarna Kriby, Kerr och Harder som inte presterade. Men Berger gjorde en stor tavla och Andersson fick inte heller direkt beröm för sin insats. Chelsea saknade verkligen Magda Eriksson igen och måtte hon vara spelklar till på söndag annars fruktar vi att äventyret kan vara över.
    Vi vet inte om de var tagna av stundens allvar eller om laget bara tappat ordentligt i form. De spelade bra i första halvlek mot City i veckan men klart sämre i andra. Det oroande var att även då var det anfallstrion som inte imponerade alls. Även om Kerr och Harder då gjorde mål, i första (Harder på straff).
    Det blir dock en mycket tuff uppgift att vända det här mot ett rutinerat och bra Bayern München, som Chelsea tycks ha problem med oavsett vilket lag som möter dem.

 


Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG 2:
Inter har vunnit Serie A i Italien. Det står klart idag då Atalanta tappade poäng mot Sassuolo. Det bryter en nio år lång räcka av Juventus som mästare. Grattis till Antonio Conte. Som nu blivit mästare med Chelsea, Juventus och Inter. Ingen dålig meritlista.

Chelsea lär gett upp hoppet om Erling Haaland som enligt Raiola siktar på andra klubbar och ärligt talat kostar kanske mer än vad det är värt. Vi har inga problem med att Chelsea lägger ned försöken att värva honom till löjliga summor. Lukaku är lite kul som alternativ men prislappen är på sltt sätt lika löjlig. Och efter sett hur Sergio Kun Aguero gjorde mål igår, tänk om han kan hålla sig skadefri. Det kan vara en kanonvärvning i så fall, och gratis. Harry Kane är en annan som skulle göra Chelsea bättre, men där finns det så många andra saker som omöjliggör en sådan affär. Prislappen är löjlig men framförallt känslor mellan spudsfans och Chelsea gör det till en omöjlig affär. För ärligt talat vi har aldrig klarat av att ens förlåta dem för att de kölpte Jimmy Greaves och anser honom vara en potatislegend när han var en Chelseaprodukt. Och det var nästan sextio år sedan ;) Mbappé är CSFCs dröm men vi tror inte på det.

Som vi ser det behöver Chelsea en målskytt men kanske finns den i klubben, om det lossnar för våra tyskar. Tecknen finns där. Utöver det, ser vi inte något stort behov av någon spelare i sommar. Chelsea behöver sälja mer än köpa.Vi behöver verkligen sälja, det är dock nästan omöjligt att se att det finns köpare post-pandemin, förutom den som CSFC inte vill vi ska sälja, Fikayo Tomori.

FÖRSTA MAJ:
Vi tror inte särskilt mycket på de här ryktena men Chelesa påstås jaga Adrien Rabiot från Juventus och Lucas Vasques från Real Madrid. Låter oerhört mycket som agentrykten som deras agenter sprider inför kontraktsförhandlingar.

Chelsea är mycket nära sin första värvning före silly season. Det har bekräftats av spelarens klubb men inte av Chelsea. Det är dock en värvning till akademin och det dröjer innan han blir aktuell för a-laget. Det är 17åårige Jayde Wareham från Woking som kommer.

VALBORGSMÄSSOAFTON 30:
BBCs Lawrenson tror åter igen på 2-0 till Chelsea mot Fulham, hans gäst som håller på Brighton tror 2-1.
    Skys bettingexpert Jones tror på 1-0 och koncentrationssvårigheter från Chelsea.

Vinner City i morgon mot Crystal Palace, vilket är troligt och Liverpool slår Manchester United vilket är lite mindre troligt så är Mancheser City klara mästare. Vilket nog är bra nyheter för Chelsea som möter City nästa helg. Nyblivna mästare har en tendens att koppla ned när de just har vunnit sin liga och Chelsea behöver varje poäng vi kan ta.

Medan ryktena om att Lukaku kan vara på väg tillbaka, och prislappen bara ökar, önskar många fans tydligen att Chelsea tittar på närmare håll efter en målskytt av beprövad kvalitet. 105m är dagens prislapp på Lukaku, den var 90 häromdagen. För de pengarna tror en del att Chelsea kan värva Harry Kane. Det tror inte vi.
    För det första lär Daniel Levy satt en prislapp på 150m pund, för det andra skulle en sådan övergång aldrig ske. Levy skulle inte släppa Kane till Chelsea för den lägre summan, om han ens skulle överväga att göra affär med Chelsea. Därtill är Kanes koppling till spursfansen så stark att vi kan inte tänka oss att han går till Chelsea (eller Arsenal).

TORSDAG 29:
Chelsea lära vara nära att värva Wokings 17-årige anfallare jayden Wareham till akademin. Han är på trial med Chelsea redan nu.

Watford är intresserad av att köpa f d akademiprodukten Ike Ugbo, 22 år, som inte tagit steget upp i a-truppen. Han skulle kosta 5m pund och det sägs att förhandlingar redan inletts. Han är just nu på lån hos Cercle Brügge och har gjort 16 mål där.

Mirror påstår att Chelsea kan tänka sig sälja Kurt Zouma i sommar. De menar att Chelsea kommer sälja honom och Fikayo Tomori för att få in Niklas Süle. Det är något vi inte förstår. Ska Chelsea köpa en erfaren mittback, om..., vore väl Varane den intressantare spelaren. CSFC är inga stora fans av Süle, än mindre Boateng som också nämns ibland.

Mycket snack idag om att Chelsea är intresserade av att ta tillbaka Chelseafanset Romelu Lukaku, en av de Mourinho "skrämde" iväg. Det skulle kosta 90m pund enligt spekualtionerna. Lukaku har gjort 21 mål den här säsongen förr Inter.

ONSDAG 28:
Vi hoppas Timo Werner struntar i medierna efter hans senaste grova miss, mot Real Madrid. Daily Mail menar att han missat 23 stora måchanserl under säsongen. Han har dock bidragit till ungefär lika många med de mål han ändå har gjort, alla de assist han gjort och straffar han vunnit och då är det oräknat hur mycket oro han ställt till med i motståndarnas backlinjer. Men nederländska före detta stjärnor hånar honom intensivt (kanske mest för de vill se Ziyech spela istället), men också Thiago Silvas fru hade en del att säga. Något som kanske inte direkt är så smart med tanke på Silva och Werner spelar i samma lag.
    Allt det sagt dock, det är fascinerade på ett felaktigt sätt att se hur hans självförtroende framför mål är så dåligt samtidigt som han spelar så bra ute på plan. Det är en av de större fotbollsgåtor vi mött och vi hoppas innerligt att det släpper för honom och att han kommer igång även med målskyttet - åtminstone nästa säsong. Chelsea måste dock hitta en naturlig målskytt, det är den enda värvning vi faktikst begär. Inom alla andra områden ser det lovande ut med den trupp och de lån vi har ute inför nästa säsong. Chelsea har en ung trupp som bara kommer att bli bättre.

Marcelo ser ut att missa returen mot Chelsea. Inte för att han inte var särskilt imponerande igår utan för att han måste vara med på en vallokal enligt spansk lag (lite som amerikansk jurytjänst) dagen innan returen. Real Madrid försöker få myndigheterna att befria honom från den samhällstjänsten men har ännu inte lyckats.

Den såg man inte komma. Spanska medier och spansk domare menar att Benzemas mål mot Chelsea skulle underkänts för en foul innan. Och spanjorerna som trodde domare Makkelie skulle hjälpa Chelsea när han istället hjälpte Real Madrid. Vi noterade inte saken men det kanske inte var så konstigt då fokus var på att Chelsea tyvärr släppte in ett mål efter svagt försvarsspel. Läs mer här om varför det inte skulle godkänts.>>

Chelsea ska vara intresserade av Villarreals vänsterback Alfonso Pedraza. 25'åringen var nära Brighton förra sommaren men det blev inget.

TiSDAG 27:
Tuchel har en vinst och fyra oavgjorda mot Real Madrid. 0-0 i London på onsdag och vi är i final. 1-0 och vi är absolut i final. Visst vi önskar Chelsea gör fler mål men på onsdag räcker det ju med! att inte släppa in något.

Svårt att tro men Simon Bank påstår att Thomas Tuchels favortibil är Saab 900. Lägg av, hade han sagt Saab V4, då hade vi trott varje ord efter kört svartrally med en sådan och håller den som en av de tre underbaraste bilar vi ägt.

Det är fortfarande oklart om Magdalena Eriksson kommer till spel på söndag mot Bayern efter sin vadskada. Hon behövs. Chelseas försvar har inte övertygat utan henne och Chelsea måste vända 1-2 till vinst. 1-0 räcker visserligen men det är ett näst intill omöjligt resultat att spela på.

Garth Crooks på BBC tar ut ett veckans lag som har hög prestige. Den förre Tottenhamspelaren tar inte så ofta ut Chelseaspelare men efter West Ham-matchen kom heöla fyra stycken med, men inte den vi tyckte var bäst, Mason Mouint. Vi tyckte också Silva var suverän, han är inte heller med. Men grattis till César Azpilicueta, Ben Chilwell, N'Golo Kanté och Timo Werner.

Jacob Steinberg i Guardian skriver en bra artikel där han klär av Florentino Perez's tänkesätt och betonar att de stora matcherna är stora just för att lagen möts så sällan. Klart läsvärd>>

Vi har hört ryktet länge nu och det är dags igen. Det är PSGs unge mittfältare Kays Ruiz-Atil 18 år, som Chelsea uppvaktat länge. Nu har Barcelona gett sig in i leken. Ruiz-Atil lämnade Barcelona för PSG, men Barcelona jagar ju fynd på marknaden för tillfället och med utgående kontrakt passar han profilen. De jagar flera med utgående kontrakt, som Eric Garcia, Wijnaldum etc.

Ej Chelsea. Tottenham hade nog hoppats på honom när de sparkade Mourinho men Julian Nagelsmann är nu klar för Bayern München som köper loss honom som manager från Leipzig.

MÅNDAG 26:
Tammy Abraham ha rmånga friare, som Aston Villa där han varit på lån, West Ham, Leicester och nu även Wolverhampton.

Florentino Perez, personen bakom ESL som vägrar inse att loppet är kört har i prkatiken gjort sig till livstidspresident för Real Madrid då han ändrat reglerna så nästan ingen annan kan kandidera presentras i detalj av spanske Guillem Balague i en rätt intressant och avslöjande läsnign.>>

Emma Hayes lovar att Chelsea kommer att leverera sitt livs match i returen mot Bayern München. Läs mer här>>

Man United ska varit favoriter att värva Raphael Varane som tvekar om att förlänga medf Real Madrid, Nu ska Chelsea plötsligt vara favorit för den värvningen. Prislappen lär vara 61m pund, vilket väl kan dras från det Madrid är skyldiga Chelsea för Hazard.

Real Madrid får tillbaka Eden Hazard och Toni Kroos till imorgon. Mendy är fortfarande borta, liksom Sergio Ramos. Den sistnämnde lär dock kunna spela returen.
    Real genrepade med 0-0 mot Real Betis. Chelsea slog West Ham efter fint spel iförsta halvlek. Chelsea är dock målblyga och det är lite oroande då vi nog kommer behöva ett bortamål.

Atletico Madrid sägs jaga César Azpilicueta vars kontrakt är på utgående. Samtidigt säger dock Tychel att Azpiöicueta är hans första namn i varje laguttagning. Vi tror inte en sekund detta kommer att hända, Azpi kommer att förlänga.

Engelsk fotboll har börjat en Hall of Fame och de två först invalda är Alan Shearer och Thierry Henry.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se