csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  33 sp 16 v 10 o 7 f 51 -31 mål 58 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 20 sp 16 v 3 o 1 f 62 - 10 mål 51 p
Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
19 - 25 april 2021
  NÄSTA MATCH:

27 apr kl 21.00 - Real Madrid - CL

TV-Vsport

Nyheter v-16


SÖNDAG 25:
Det blev förlust för Chelsea borta mot Bayern Münchens damer efter en match där Chelseas stjärnor tycks tappat form och inte spelade särskilt bra. Misstag gjordes och Bayern kommer till London med 2-1 i ryggen. Det är inte kört för Chelsea på söndag men det var inte så här vi hoppades matchen skulle utspelas. Chelsea var inte bra mot City i andra halvlek senast och vi undrar över formen, särskilt hos anfallstrion Harder, Kerr och framförallt Kirby. Det är också uppenbart att vi saknar Eriksson i försvaret.
    Chelsea Women har satt sig själva i ett mycket tufft läge.

BAYERN MÜNCHEN FRAUEN   vs    CHELSEA WOMEN     2 - 1
Ann-Katrin Berger gör en ordentlig tavla enligt rapporterna, hon tappar en lätt boll in mellan händerna och Lohmann kan nicka in ledningsmålet för Bayern trots att Chelsea lär startat matchen bäst. 12
    Leupolz, som kom från Bayern i somras kvitterar. 22 Det så viktiga bortamålet också. Hon visste inte ens om att hon gjorde mål då Zadrazil (eller Laudehr, olika besked olika livemedier) nickar bollen i ansiktet på Leupolz och bollen går i mål. Det hade vi velat se.
    Chelsea har skapat chanser enligt rapporterna i andra, men det är svenskan Hanna Glas som ger Bayern ledningen igen i 56e minuten. Andersson får skulden och har flera gånger redan kritiserats för att hon inte går på anfallarna i tid. Kan Chelsea komma igen och utnyttja sina chanser?
    Chelsea och framförallt deras stjärnor får rätt kraftig kritik för att de har inte varit bra i matchen enligt kommentatorerna. Fel läge, fel match att inte spela bra och Berger dessutom gör en tavla... tydligen är de tagna av stundens allvar. (Men de var inte bra i andra halvlek mot City senast heller så det är oroande). Bayern har dessutom satt in sin bäse målskytt Schuller nu. (23 mål på 26 matcher) Charles kommer in för Reiten.
  England in för Harder som haft några missar. och har ett kort. 71m
  Ji träffar ribbans undersida och England får inte träff på returen. Det verkar nästan bli en sådan där dag.
    England har sin tredje miss på några få minuter. Som sag, en sådan där dag. 75m

PSG och Barcelona spelade 1-1 i den första semifinalen i Champions League damer. Tyvärr verkar vi inte kunna hitta något sätt att följa Chelseas match live. Då vi inte har rätt abonnemang.

Oroande nog är Magda Eriksson fortfarande skadad och inte med i truppen. Vi såg hur mycket hon saknades mot City där Bright hade en smått katastrofal match. Annars en väntad startelva från Chelsea:
    Berger - Carter, Bright, Ingle, Andersson - Ji, Leupolz, Reiten - Kirby, Harder, Kerr.
    Bänken: Beever-Jones, Blundell, Musovic, Charles, Cuthbert, England, Fleming, Fox, Spence, Telford
    I Bayern sartar svenskorna Ilestedt och Glas i backlinjen.

Aleksander Ceferin, Uefa hotar med avstängning för klubbarna som gick med i ESL. Han vill de ska straffas ordentligt och att de inte får spela nästa säsongs Champions League är ett hot han framför. Att det blir någon form av sanktioner kan vi nog tänka oss. Samtidigt är Ceferin inte den som ska klaga alltför mycket med tanke på de idiotiska förändringar han har kört igenom av Champions League från 2024 som egentligen har samma syfte som ESL hade bara inte lika långtgående eller klubborienterade men girigheten och exklusiviteten är liknande. Vilket gör att det känns rätt surt med hans kommentarer. Visst, ESL var en uselt koncept och en vidrig idé men Uefa har sannerligen ingen anledning att slå sig själv för bröstet. Uefa är absolut inte någon organisation som ska hyllas och en del av den kritik som gavs från ESL är väl befogad då Uefa inte på minsta sätt är särskilt generösa med att dela med sig till några klubbar alla pengar de tjänar på Champions League, ca 3,5 miljarder euro per år. Av dem går 82 m € till vinnaren av CL. Den absolut viktigaste posten går till Uefas kassakista kallad Cash Reserve, 750m. Det är räntan på de pengarna som används till klubbarna. 1,6 miljarder går tillbaka in i själva CL och Europa league. 1,7 miljarder går till att arrangera kvalmatcher och Europa League. (Därtill kommer ju snart en ny europatävling)
    Samtidigt finns det ju tecken på att även Uefa fattat att de är på fel väg så han öppnar upp för att de klubbade förändringarna kan komma att förändras.
    Han säger de här sakerna i en exklusiv Daily Mailintervju. >>
    Noterbart är att DM har felaktiga uppgifter om Chelsea vars ägare faktiskt inte är av rysk nationalitet, han är född ryss men är idag israelisk medborgare.

Prenumeranter på Aftonbladet Plus kan se Chelsea Women mot Bayern München i eftermiddag. Matchen startar kl 17.00.

LÖRDAG 24:
En oerhört viktig seger och trepoängare även om känslan är att den blir betydligt mer svårvunnen än vad den borde blivit.  

Norwich trillade ned och studsade rakt upp. Idag gjorde Watford om det och tog den andra direktplatsen till Premier League. Det tredje laget som åkte ur, Bournemouth har fortfarande chansen att gå upp genom playoff. Playofflagen är i praktiken redan klara även om det teoretiskt kan ske något skifte. Två omgångar återstår av Championship.

Antingen spelar Azpi wingback till höger eller så har Tuchel roterat så det blir en fyrbackslinje men det troligaste är alternativ 1. Även om Tuchel roterar alltid så är vi lite förvånade över hans startelva idag.
    Chelsea har gjort 111 rotationer den här säsongen, lika med Manchester City. West Ham har gjort 49.

Här är elvan som måste vinna idag och skaffa ett litet försprång till lagen bakom, närmast dagens motståndare. West Ham har vunnit tre av sina fem senaste hemmamatcher mot Chelsea, värt att notera för även om vi måste vinna blir det inte lätt.
    Mendy, Rüdiger, Silva, Christensen, Azpilicueta, Kante, Jorginho, Chilwell, Mount, Pulisic, Werner.
    avh: Arrizabalaga, Alonso, Abraham, Zouma, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, James, Havertz

West Ham startar:  Fabianski, Coufal, Balbuena, Diop, Ogbonna, Fredericks, Noble, Soucek, Fornals, Lingard, Bowen

Det är fullständigt obegripligt att inget tv-bolag visar semifinalerna i damernas Champions League. Det är en riktig smäll i ansiktet på damfotbollen. Kanske sker något sent och vi får en chans att följa matchen imorgon. Chelseas match mot Bayern München börjar kl 17.00.

Tack Newcastle, igen. Oavgjort mot Liverpool håller scousers bakom oss i tabllen. Det tackar vi för. Hade resultatet i 92a minuten stått hade Liverpool gått förbi oss men den sena kvitteringen ändrade det. Newcastle kvitterade men Newcastle fick ändå helt obegripligt målet underkänt.En dag hoppas vi att fi får en handsregel som går att förstå och acceptera för vi förstår inte hur kviteringsmålet inte godkändes. Bollen tog högst upp mot axeln när armen är hållen in mot kroppen. Smått otroligt nog lyckades Newcastle ändå kvittera och det var inte helt orättvist, 90+5.
    Förra veckan tog Nwcastle två poäng från West Ham och nu Liverpool. Poäng som hållit Chelsea kvar på fjärdeplatsen och hjälper oss oerhört i kampen om att stanna där. Vinst mot West Ham för Chelsea senare idag är ändå ett måste som vi ser det.

Florentino Perez, Real Madrids president har gått helt i jämnårige Donald Trump-mode. Han har tappat kontakten med verkligheten.
    Han påstår att ESL är inte alls dött. Han menar att det är enda räddningen för fotbollen. (Läs för att Real Madrid ska lura till sig nog med pengar för att överleva efter hans vanskötsel av klubben). Han hävdar att klubbarna kan inte lämna projektet utan att deras kontrakt är totalt bindande. Han säger också rakt emot fakta att JP Morgan har inte alls tagit avstånd från det hela och underskriver inte längre det hela. Han tycks leva i en låtsasvärld av sitt eget skapande.
    Läs mer här om Perez's senaste utspel i Reals propagandamedie AS via DM>>

FREDAG 23:
Det tog lite tid men nu har Chelsea förklarat sig och bett om ursäkt för sitt misstag med att gå med i den föraktllga ESL-projektet och varför. Chelsea Football Club har skrivit ett brev till Chelseas medlemmar som vi här vill dela för dem som kanske inte är medlemmar men ändå följer Chelsea. Läs det här>>

U23 spelade mot Manchester United i PL2 ikväll. Olyckfågeln Lucas Bergsröm, som släppte in Evertons vinstmål i FA Youth Cup mellan benen hade en annan rysardag. Efter att Peart-Harris gett Chelsea en tidig ledning i 6e minuten blev finnen utvisad i 15e. Inte så lyckat. Manchester United vann sedan matchen med 4-2. Chelsea fick ett tröstmål sent på övertiden av Henry Lawrence.

Chelsea fryser alla biljett- och säsongsbiljettpriser för kommande säsong. De lanserar också en ny ståplatslöktare.

West Ham har ligans näst bästa hemmarekord med 31 poäng på 16 matcher. Chelsea har varit något bättre borta än hemma sedan Tuchel kom. Chelsea saknar bara Kovacic medan West Ham ser ut att ha Declan Rice och Michail Antonio borta. Craig Dawson är också avstängd.
    Tveksamt om Aaron Cresswell och Arthur Masuaku.

Från presskonferensen:
Tuchel vill inte fortsätta prata om ESL utan vill koncentrera sig på matchen som väntar.
    Det stoppade dock inte frågorna och Tuchel fick ge sin syn på att fansen kommer att återge tron på klubben då de vet att klubbens målsättning är att alltid tävla med de bästa. (Så lätt blir det nog inte men vi måste skilja på klubben och de som gjort misstaget).
    Han anser inte att klubben är skyldig honom någon ursäkt, det är inte hans klubb och klubben har dessutom ändrat sig.
    Mateo Kovacic är fortfarande skadad, i övrigt är truppen spelklar mot West Ham.
    Han vill inte säga det är hans viktigaste PL-match men att det är en viktig match.
    Mendy är målvakt imorgon.
    Kovacic kommer att missa också första matchen mot Real Madrid men kan kanske vara tillbaka mot Fulham.
   
ESL-kontraktet har läckt ut och hur de engelska klubbarna ens kunde komma på tanken att skriva på det är ännu mer obegriplig. Straffklausulen för att lämna är på 130m pund. Vilket med största anledningen är varför varken Real Madrid och Barcelona har lämnat projektet för de räknar med att kunna kamma in de pengarna. De två arroganterna hade dessutom garanti för att få 52m pund mer än övriga grundklubbar. Hur kan man gå med på ett sådant kontrakt? Det kommer att bli extremt intressant att följa de juridiska rundturer som nu lär starta där Real och Barca kommer försöka kräva övriga klubbar på pengar för att rädda sina egna extremt misskötta klubbar.
    Klubbarna skulle själva ta över tv-sändningarna och band sig för 23 år.
    Det är tyska Der Spiegel som avslöjat kontraktet så det kan nog vara det som föreslogs de tyska klubbarna Bayern och Dortmund.
    Läs mer här>>

Uefa (liksom PL) har meddelat att klubbarna kommer inte straffas sportsligt. Alltså inga avstängningar, inga poängavdrag. Böter kan säkert fortfarande komma att diskuteras för de idioter från klubbarna som skrev på. Acvstängningar och sparkningar har också förekommit från förtroendepositioner i organisationerna. Bland för Chelseas ordförande Bruce Buck.

Premier Leagues VD Richard Masters kommer försöka att införa en regel som innebär att klubbar som försöker sig på att göra något liknande ESL i framtiden utesluts ur Premier League. Det vore nog väldigt bra om det händer då ESL må vara död men vissa ägare och klubbar drömmer nog redan om ett nytt försök att skapa något liknande. Läs mer här>>
    PL agerade redan i onsdags genom att avskeda representanter för utbrytarklubbarna ur olika kommittéer och utskott. Bland annat sparkades Chelseas Bruce Buck från en nominerinskommitté.

Medierna har satt ett stort fokus på Chelseas möte med Real Madrid på tisdag. Det oroar oss. Vi såg i tisdags att Chelsea hade inte alls huvudena med sig efter stormötet mot City och allt strul kring utbrytarligan ESL. Vi har därför en oerhört viktig match att vinna imorgon mot West Ham. Vi tror inte att en poäng räcker, vi måste vinna matchen annars är topp-4-placeringen omöjlig. Vi vill se fokus på den matchen, Real glömmer vi till niotiden på lördag kväll.

TORSDAG 22:
CSFC är absolut inga beundrare av Boris Johnson och hans regering men vi gillar verkligen hur de diskuterade att stoppa ESL. I den ingick att tvinga matcherna att visas på public service-tv vilket totalt skulle förstört alla planer på att mjölka tv-bolagen på rättigheterna och stoppa deras rovdrivt på tittarna. (En fotbollsintressant svensk nästa säsong tvingas ha tre olika tv-abonnemang för att följa sitt svenska lag, Chelsea i PL och Chelsea i CL. Det finns säkert folk som har har råd med det, vi har det inte särskilt inte som bredbandsavgifterna går upp ordentlig också just nu. )
    Läs mer om Johnsons tankar om hur man stoppar ESL>>

Uefas Ceferin hotar att Chelseas möte med Real Madrid nästa vecka kan komma att ställas in. Han säger visserligen att möjligheten är liten men uppenbarligen är Uefa ute efter att hämnas. Läs mer här>>
    Däremot nämner han inget om Manchester City och PSG. Real Madrid har ju inte dragit sig ur ESL-projektet så vi kan förstå om de straffas extra men... Reals president Perez har också gjort extrema uttalanden och påhopp på Ceferin Galningen menade också att Chelseas protesterande fans bussades in och att det bara var 40 stycken där, fast medierna och polisen rapporterade över tusen..

ONSDAG 21:
Dåligt genrep, bra premiär. Vi får hoppas på det med tanke på mötet mot Bayern på söndag. Det verkade onekligen som Chelsea mest tänkte på det idag, särskilt i andra halvlek då de nästan lade av och bara försökte spela på resultatet vilket nästan aldrig fungerar, särskilt inte när koncentrationen inte är där, då viktiga spelare totalt underpresterar och grova försvarsmissar ger bort mål. Plus förstås att City är ett utmärkt lag. Chelsea W kan klart bättre (men som match blev det ju spännande).

MANCHESTER CITY W     vs    CHELSEA W       2 - 2
City har första anfallet men lätt för Berger då Kelly valde att skjuta istället för att passa. 1
  City har startat aggressivt och fysiskt. Chelsea har valt en annan mer kontrollerad metod med att stå emot och utnyttja tiden.
    Det är på Chelseas vänstersida som City har kommit fram i ett flertal anfall. Andersson måste täppa till där. Första hörnan till City. 9
    City har fortsatt spela fult och det är frisparkar för Chelsea. 11 Harder är nickar utanför via marken.
    Chelseas första hörna skapar kaos och Kerr nickar bakåt med bakhuvudet men en Cityspelare på mållinjen nickar undan. 15
    Ji skjuter och det går ut till hörna. 18
    City fortrsätter pressa högt och aggressivt. De måste vinna matchen, för Chelsea är oavgjort ett helt ok resultat.
    Hörna Chelsea. 25
    MÅL. Kerr hittar en omöjlig lucka och får in bollen mellan spelaren och stolpen. Det var minimalt med utrynne mebn den göär gången kunde Greenwood inte få bort den fast hon är på den. En utmärkt språngnick av Kerr. Hennes 18e ligamål. 25 Cuthbert slog hörnan.
    Ji prövar ett långskott. 27
    Stor chans igen, en boll fram och Kerr skjuter direkt men utanför. Kriby gjorde jobbet innan. 28
    Kvitterat i Citys första anfall efter målet. Chloe Kelly. 29 Bright missar bollen och Andersson tittar boll och ser inte att Kelly går förbi henne. Två misstag på samma boll.
    Jonna Andersson form är inget vidare. Allt som City åstadkommer kommer på hennes kant då hon inte är på plats alltsomoftast och målet får hon ta på sig. Tillsammans med Bright som lät bollen gå förbi sig.
    Kerr tar sig förbi sin back och målvakten Roebuck drar ned henne. Solklar straff. 33
    Harder ska ta den. Och hon väntar ut Roeback och sätter bollen lugnt mitt i målet. 33
    Andersson bestämmer sig för att sakta ned Kelly och sänder henne över sidlinjen med en ordentlig kroppstackling. Frispark. 38 Berger på väg ut men stannar som tur var på linjen då Bronze försöker överraska henne med en lobb. Berger tippar den över ribban. Hörnan rakt i händerna på tyskan.
  Chelsea har bestämt sig för att stå upp mot Citys tidiga fysiska spel så nu är det City som får frisparkarna och deras spelare flyger runt.
    Dålig boll bakåt, Bergers rensning tar på en Cityspelare men Ingle kan sedan lätt få bort. 41 I kontringen skjuter JI, utanför den här gången, skotträdd är hon inte.
     Ny miss av Andersson mot Kelly och Ingle får rädda till hörna. 43 Hörnan går direkt ut.
  Andersson blockerar skott, hörna igen. 45+1 Bright bort. Inlägget in plockas lätt av Berger.
  Till skillnad kanske till PL lever den här seriefinalen verkligen upp till alla förväntningar. En strålande halvlek. Chelsea har dock helt klart saknat Eriksson, hoppas hon är spelklar på söndag mot Bayern. (Hayes mörkade hennes skada innan matchen).
    -ANDRA-
Kirby och Harder har varit lite anonyma. Kerr bakom målen.
Andersson har problem på sin kant med Kelly. Ji skjuter gärna men måste sikta bättre. Den här matchen är absolut inte över ännu.
    City måste gå för det som det heter. De måste vinna matchen för att kunna ta titeln (med största sannolikhet). Det bör öppna upp för Chelsea men vi är lite oroade över hur lätt City kommer fram på Chelseas vänsterkant, där måste mittfältet och Andersson täppa till bättre om det här ska gå vår väg.
   Bra start av Chelsea i andra. Kirby försvarar bra när City får upp en boll. Härnäst är det Ji som försvarar bra men slår en dålig passning och City kan få tryck.
   Hörna för City då bollen tar på stödjefoten på Bright. Berger plockar ned den. Men utsparken är usel och Ingle stoppar Kelly. 51 Kontringen slås bort av Harder som missar ett enkelt pass.
    Bra kontring av Kirby men ensam med tre kan hon få fram bollen till Harder. 53 
    Annars som väntat, City måste göra mål och de satsar på det. Ingle försvarar bra igen. Kerr är nere och behöver behandling. 54
    City går för det förstås och Chelsea får försvara men har gjort det bra och men de slarvar bort kontringschanserna. 60
    Kerr försöker hita Kirby 61
    Hayes sätter in Niamh Charles för att stärka upp försvaret. För Harder. 62
    City tar ut Whiet och sätter in Rose Lavelle. 64
    Kontring av Chelsea, Kirbys boll blockeras ut och Kerr skjuter men utanför. 65 Åtminstone en ordentlig varning till City.
    Charles slarvar bort en kontring genom att inte hålla koll på att Bronze jagar henne. 66
    Chelseas försvarsspel är utmärkt just nu och av någon anledning går allt Citys spel nu på Chelseas högerkant när det var vänster i första. 68
    Chelsea sätter lite tryck på City och fixar en hörna. 69 Charles nickar, utanför, uppvaktad av Mewis.
    Lite oroligt i Chelseas försvar men Lavelle. Chelsea vill ha hands på Stokes när Berger inte helt får bort bollen och ligger på plan. Domaren går inte med på det. 71
    Chelsea har inte särdeles mycket spel utan bara försvarar sig. oCh så passar Kirby totaltfel och Bright får inte bort bollen och Hemp kommer in och sätter bollen i mål. Vilken tavla av Kirby som spelade helt obegripligt bakåt. 75 Två misstag igen, först Kirbys hjärnsläpp och så missade Bright ännu en gång en boll mitt framför hennes fötter.
    Matchen är helt öppen och Chelseas misstag ligger bakom Ciys båda mål. Hayes kan inte vara nöjd. City har också som det heter momentum och har bytt in Stanway för Mewis, ett offensivt byte. Chelsea byter in Reiten för Ji, vilket kanske också kan ses som offensivt. 77
    Greenwood kortas.
    Hörna City. Jäteräddning av Berger på en utmärkt nick av Hemp. 79 Berger tippar den med en reflex i ribban och bort. City har dock fördel just nu då Chelsea inte klarar av at ställa om till anfall från allt försvarande. Oj vad misstagen därbak kan komma att kosta oss. Bright i allra sämsta grad inblandad i båda. Hon har inte haft en bra match.
    Reitens skott utanför, hon hade bra läge och borde fått det på mål. 82
    Kontring där Kerr fintar bort sina spelare och sätter upp Kirby men försvararen hinner ifatt och blockerar skottet. 83 Det är tydligen inte Kirbys match.
    Stor miss av Hemp som har öppet mål men närmast nickar till inkast. Skott som Berger räddar. Kontringen går inte fram. 85 Det här kan sluta hur som helst men fördelen ligger fortfarande hos City. Oroande nog.
    Chelsea kontrar men sätter bollen bakom Kirby. 86
    Hemps inlägg plockas av Berger som haft en bra match och som nästan alltid känns det som får en skadekänning i slutet av matchen. 88 Behöver behandling.
    Kirby som haft en match hon nog vill glömma ut för England. 90
    Fem minuter tillägg.
    Hörna City. Berger tar hand om den. 90+2
    bronzwe får komma helt fri men nickar utanför. Åter dåligt försvarspel. Eriksson har verkligen saknats idag även om Ingle varit bra.
    En minut kvar, Inkast Citry. Chelsea måste få tag i bollen. Bronze lyfter bollen ut när hon säker Kelly. Femton sekund kvar. Kerr kommer fri med en försvarare i hälarna, Roebuck rusar ut och räddar bollen. OJ VILKEN MATCH.
    Det var inte Chelseas bästa match, kanske inte ens riktigt i närheten. Flera spelare rent av underpresterade, vi låter bli att nämna vilka. Plus istället till Berger, Ingle, Ji och Kerr. Godkänt till Carter särskilt hennes avslutning av matchen, Cuthbert. Det var två grova misstag i försvarsspelet som gav City båda deras mål. Chelsea valde eller tvingades välja att spela på resultatet i andra och det kostade energi och fokus. Berger får vår Matchens Spelare.
    Oavgjort fungerar bra för Chelsea som fortfarande leder serien med två poäng och bättre målskillnad och två matcher kvar mot Tottenham och Reading. En av dem måste vinnas och minst oavgjort i den andra. Chelseas målskillnad bör då räcka men den är bara fem mål bättre än Citys.
   
Chelsea Womens startelva mot Man City: Berger, Carter, Bright, Ingle, Andersson, Leupolz, Ji, Cuthbert, Kerr, Kirby, Harder.
    Magda Eriksson, kaptenen saknas alltså efter sin skada senast. Liksom Maren Mjelde som är långtidsskadad.

Seriefinal ikväll och första CL-semifinalen mot Bayern München. Det är en stor, och tuff, vecka för Emma Hayes lag. Nu när vi kan koncentrera oss på Chelsea fotboll istället för ligor ingen vill ha.
    Här är Guardian för-artikel inför matchen mot City ikväll. Den skrevs uppenbarligen innan ESL rasade som ett korthus igår men det spelar ju ingen roll då det är en ligamatch och att ESL var intresserade av en damliga trots att de påstod det trodde väl ingen. Så vi ägnar oss den riktiga Super League (även om turkarna säger deras Süper Lig också det). Läs mer här>>
    En nyhet för WSL är att domarna nu kommer inordnas i PGMOL, organisationen som sköter domaråtagandena i de fyra manliga proffsligorna. Något WSL ser fram emot.

Chelsea var först att bryta sig ur igen och sist att meddela det. De gjorde det före kl 2 i natt med det mest kortfattade av alla statements. Ingen ursäkt, vilket är dåligt och ett rent misstag. Det viktiga var dock att de öppnade slussarna och slog första slaget mot dumheten som vi hoppas aldrig mer höra talas om, European Super League. 
    Här är deras uttalande: As reported earlier this evening, Chelsea Football Club can confirm that it has begun the formal procedures for withdrawal from the group developing plans for an European Super League.
Having joined the group late last week, we have now had time to consider the matter fully and have decided that our continued participation in these plans would not be in the best interests of the Club, our supporters or the wider football community.”

En delseger är vunnen tack vare fansen. Tänk om vi också kunde stoppa Uefas dåliga förslag om utökandet av Champions League som egentligen är samma förslag i en något annan förklädnad men utan det avgörande med en stängd liga.

Den enda Super League vi bryr oss om är Women Super League och matchen mot Manchester City ikväll.

Rapporter säger att Milan är den första av de italienska klubbarna att hoppa av. Det innebar att ESL halverats på två dygn. Hur kan Agnelli och Perez de två som i Juventus och Real Madrid överleva. Real Madrid är en medlemsklubb, kanske dags att deras medlemmar visar det. Agnelli har skämt ut sig i åratal med sitt förakt för andra klubbar och sin girighet men Fiatfamiljen äger Juventus och där lär knappast någon förändring ske. Juventus var också den enda klubb där managern (Andrea Pirlo) gick ut och stödde projektet.

TISDAG 20:
Minuten före midnatt har ALLA engelska klubbar gjort sina "statements" om att de lämnar den nu helt döda idéen European Super League. Utom Chelsea som var de som satte bollen i rullning! Vi vet inte riktigt hur vi ska reagera på det men vi utgår från att Chelsea också gjort det men varför de inte kommunicerar det - ja det kan bara bero på att Chelsea som vanligt är urusla på att kommunicera något viktigt.
  Vi är som vi sagt nedan stolta över att Chelsea satte bollen i rullning, men det dröjer innan vi ändå helt förlåter klubben för att de ens övervägde att gå med på de här totala dumheterna från Real, Juventus och de amerikaägda engelska klubbarna. Oavsett vad skälen var.

Imorgon ägnar vi oss åt att heja fram tjejerna iden i princip direkt avgörande seriefinalen mot Manchester City, kl 19.00 på Viaplay.

Chelsea startade bollen som dödade projektet med en stängd liga där girigheten stod i ohöljt centrum. Däremot är Chelsea de enda som före midnatt inte gått ut med att de lämnar ESL officiellt. Lite konstigt.
    Det enda viktiga är dock att de gör det så vi kan ta bort bannern här ovan. (Kanske beror det bara på hur uselt klubbens hemsida sköts).    

Kvart i midnatt meddelade Sky att alla engelska klubbar har dragit sig ur Super League. Även de amerikanskägda initiativtagarna vars ägarskap nu ifrågasätts mer än någonsin.
    Vi tror det när vi ser det. Men mötet mellan ESL-klubbarna ska börjat 23.30 så det är möjligt att det bara tog en kvart att montera ned en av de dummaste idéer vi någonsin sett inom idrotten. Tänk om vi nu kunde reformera förbunden inom flera idrotter ända upp till de olympiska spelen. Vi vet att det är ett sådant önsketänkade att inte ens jultomten kan uppfylla det, men vi har under två dagar sett hur protester och fans, spelare, alla runt om, även politiker och tv-tyckare faktiskt kan påverka även giriga klubbägare.
    Vi deklararerar European Super League död och hoppas det inte glöms bort så någon girig sate försöker ta upp idéen om en stängd liga igen. Girigheten har inte dött men den får det förhandlas om mellan ägare och internationella förbund. Den har vi ju redan på många sätt kapitulerat mot. Kanske går det dock nu att införa lönetak, vilket förmodligen är ett måste om väldigt många klubbar ska överleva. Agenter, spelare och ägare kan helt enkelt inte få suga ut mer ur fotbollen. Regler måste införas som stoppar pengarullningen med pengar som klubbarna inte har.
    Chelsea har inte konfirmerat att de lämnar, det har bara City gjort men vi tror/hoppas det enbart beror på juridiska skäl och att passande ursäkter håller på att skrivas.

Ett passivt Chelsea som såg höglösa ut eller åtminstone som de inte hade huvudena med sig klarade bara oavgjort mot Brighton. Det är inte alls bra nog och säsongsmålet blev ännu svårare att nå. Som tur för Chelsea möter vi West Ham på lördag i en match som absolut måste vinnas nu och Liverpool tappade poäng igår. Det var en riktigt svag insats av Chelsea.
    Ändå klättrade vi tillbaka upp till fjärde plats... det vete den om Chelsea och matchen förtjänade det.

Guardian meddelade 19.48 att Chelsea planerade att dra sig ur och drog upp handlingar för att lämna projektet ESL. Alla andra nyhetsmedier följde upp det snart efter. Vid stängningsdags har det dock inte konfirmerats av klubben, vi tror dock det är sant. City ska ha gjort det lite senare efter att nyheten gick ut. (De konfirmerade det kl 22.27)    
    Det blev stor mediecirkus men som sagt få officiella konfirmationer. Det sägs också att ESL ska ha ett videomöte vid midnatt, men det får vi i så fall återkomma till.

***
Man City förbereder sig att göra detsamma. Korthuset är på väg ned. TACK CHELSEA, när detta blir officiellt är det på något sätt det stoltaste ögonblicket i en Chelseasupporters liv, att klubben kan erkänna sitt misstag och göra rätt.Det gör inte att vi förlåter deras dåliga omdöme men det gör att vi kan överse med det. Vi gör alla fel. Det är hur vi rättar till dem som är det viktigaste.

Atletico Madrid planerar tydligen också att lämna. Barcelonas Laporta säger nu att de kan inte gå med utan att medlemmarna ratificerar det.

Det förväntas att hela projektet läggs ned vid ett videomöte ikväll och en av de allra mest ledande figurerna, United Ed Woodward ska ha lämnat sin post i klubben. Dags för ägarna av United, Liverpool, Arsenal också att lämna. Chelsea var aldrig en av klubbarna som verkligen ville detta men tydigen kände de sig mer eller mindre tvingade att gå med utan att göra en ordentlig analys av effekterna. De gjorde fel men nu verkar de som om det gjort rätt om än lite sent. Sist in och först ut.

Inget är dock officiellt ännu även om vi tror det är korrekt rapportering från de engelska medierna.

***
Tusentalet Chelseasupportrar demonstrerar just nu utanför Stamford Bridge. Det är en fredlig demonstration med plakat som:
· Fans not customers · RIP Chelsea FC (1905-2021) · Sold our Soul · RIP Football (1862-2021) · Buck Off Super League · Roman, Do The Right Thing  · Super Greed · Blue is the Colour, Money is our aim
    Detta nästan två timmar före match och det är den hittills största demonstrationen trots coronarestriktioner i London.
    Vi följer inte sociala medier men från vad vi noterat vägrar Chelseas officiella sociala medier visa protesterna och låtsas som de inte händer. Pinsamt.

De kvarvarande 14 PL-klubbarna har gått ut med ett uttalande där de kraftfullt fördömer agerandet hos de andra sex klubbarna. Det innehåller inga rekommendationer eller någon form av agerande. Ni kan läsa mer om det här hos Sky>>
    Vi är väldigt besvikna på utfallet, det är bara tomma ord och i princip har de redan bekräftat att de vågar inte utesluta de sex klubbarna, precis som klubbarna räknade med. Patetiskt.

Football Supporters Association har träffat premiär- och sportministern och dess ordförande Kevin Miles har gjort följande uttalande efteråt:
“The greedy owners of some of our most historic football clubs have done nothing but unite fans throughout the pyramid, players, pundits, clubs, politicians and the Government in opposition to their plans to hoard power and wealth. There must be no more appeasement of these vultures.“Today the Football Supporters’ Association (FSA) and some of our member organisations met with the prime minister Boris Johnson and secretary of state Oliver Dowden to make clear the existential crisis facing football and the overwhelming support from fans for political action.“The PM’s response was very positive as he committed to legislative action, if necessary, to support the football authorities. In addition he referred to yesterday’s announcement of the much-anticipated fan-led review into football governance, confirming that it would have a far-reaching remit.“The FSA looks forward to working with the Government and all political parties in Westminster. As well as meeting the PM we have also met today with the All-Party Parliamentary Group for Football Supporters and, separately, Keir Starmer and the Labour Party.“Supporters will do everything in our power to stop the European Super League.”

Damernas seriefinal mot Manchester City kommer visas på Viaplay kl 19.00 imorgon.

Vi kommer att följa Chelseas match mot Brighton ikväll även om det här med att kvalificera sig för Champions League plötsligt blivit helt oväsentligt. Vi kommer dock inte kommentera matchen och eventuellt kommer vi inte heller motivera eller ge spelarbetyg utan bara rena fakta. Vi orkar faktiskt inte i vår enorma besvikelse över Chelseas medverkar i SLs stängda liga motivera oss mer än till redovisning.
    Vi hoppas innerligt att ryktena om att Chelsea är på väg att omvärdera sin medverkan stämmer, sedan kan Real Madrid Perez hota hur mycket han vill med att kontraktet är bindande. Hoppar Chelsea och Manchester City av är deras girighetsprojekt dött, punkt slut.
    Det sägs att Chelseas supportrar i protest kommer avlägsna alla banners, flaggor och andra supportersymboler från Stamford Bridge ikväll inför matchen. Samt genomföra protester trots coronarestriktioner.
    Riktigt så långt som många fans vill gå gör vi inte, vi vill inte se Chelsea förlora till Brighton ikväll även om Brighton är en klubb som Chelsea och de andra i ESL (som vi ska kalla det framöver) inte vill ska få delta i fotbollens finrum. Läs mer här om proteströrelsen.>>
    Vi upprepar dock, det är nog tur att klubbarna inte har publik på sina matcher nu. Liverpools Klopp och Milner uttalde sig igår om ESL och har nu censurerats av klubben och deras ord har eliminerats från klubbens plattformar. Det är så de amerikanska ägarna vill ha det, en form av modern slaveri där klubben bestämmer allt och som går långt bortom en arbetstagares lojalitet mot sin arbetsgivare.

Ikväll ska Chelsea spela mot Brighton i Premier League. ELLER är det så att Chelseas sista match i Premier League var mot Crystal Palace för tio dagar sedan? Precis som matchen mot Porto i förra veckan var vår sista match i Champions League?
    Det låter overkligt men kan mycket väl, till och med med en viss möjlighet vara så.
    Detta då Chelsea utan tvekan, liksom de andra i giriggruppen, har brutit mot Premer Leagues regler. Vad vi är osäkra på är vilka konsekvenser det ger men att uteslutning med omedelbar verkan är absolut ingen overklighet. Det avgör de övriga fjorton klubbarna på ett möte idag. Så vitt vi vet innebär de klubbarna en tillräcklig majoritet för att ta sådana beslut. (Detta skrivs vid midnatt så vi vet inte vad utfallet blir).
    Tyvärr är det så att girigheten styr även dem och de kommer oroa sig mycket mer för att tv-bolagen drar ned på pengarna för att sända PL utan giriggruppen. Vilket självklartär vad dessa sex räknar med.
    Uefa håller möte på fredag för att diskutera uteslutning av Chelsea och Man City från säsongens Champions League, vilket också kan ske med omedelbar verkan.
    Super Leagues arroganta initiativtagare är övertygade om att de kommer att vinna i domstolarna under principen om fri konkurrens. Kanske det men sådana utslag kan dröja flera år. Det kommer absolut inte på något sätt att ske omgående. Under tiden hänger spelare som kanske förbjuds delta i landskamper, EM och VM, inte kunna spela matcher förutom om de lyckas få igång sitt girigprojekt redan i höst. Har klubbarna råd att hålla personal, organisationer, spelare och allt annat gående utan minsta lilla intäkt förutom de 250m eller så pund som de är garanterade i projektet. Det är enorma pengar men ändå bara en del och en minoritetsdel i klubbarnas kostnader. Kommer spelarna att stämma klubbarna? Kommer de att kräva att kontrakt bryts?
    Vi har inte heller någon aning om vad FA kommer att besluta, dels om deltagande i Premier League men framförallt i WSL där FA är huvudman. Brittiska regeringen har också sitt att säga och de kan vägra arbetstillstånd till icke-brittiska spelare. Vi vet inte om det gäller spelare som redan är här eller enbart spelare som kommer senare. Sådana tankar har lanserats från allra högsa håll i UK.

MÅNDAG 19:
Guardian har lyckats hitta en hemlig dokument om hur Super League urskuldrar och motiverar sig. De lovar mer än politiker på valturné men underbygger det väldigt lite. Medierna har kommit över det hela så lätt att vi kan inte låta bli att fundera på över om det här var planerat att läcka för det är bara löften men inget konkret. Läs själva>>

Fotboll - Brighton saknar Tariq Lamptey och Solly March och är tveksamma om Aron Connolly. Chelsea får tillbaka Andreas Christensen är är osäkra kinrg Thiago Silva. Mateo Kovacic är inte spelklar.

Det är nu mycket möjligt att Chelsea kommer kastas ut ur Champions League och inte kommer att få spela färdigt turneringen. Beslut tas på fredag. Då vinner PSG hela turneringen då de inte tillhör girigklubbarna. Det har framkommit efter diskussioner i Uefa idag. Att spelarna i de tolv klubbarna kommer att stoppas från EM ser också oerhört troligt ut. Möjligen kommer domstolar att avgöra det hela men när och om det sker till Super Leagues fördel är inte inte klart på något sätt.
    Vi vet inte om det också kommer att påverka damlaget men det är nog troligt att det blir så om ett sådant beslut tas. Även där är PSG vinnare men kommer att få spela en final mot Bayern München.
    Samtidigt har Uefa tagit beslut om att Champions League utökas till 36 lag och att gruppspelet slopas. Lagen kommer att tabellplaceras trots att de inte kommer att möta varandra allihopa. Låter konstigt men allt är konstigt just nu. Från säsongen 2024-25.

Det är nog tur för klubbarna just nu att fansen inte får gå på matcherna! Vi är alla medskyldiga till den här utvecklingen men någon gång måste en linje dras. Vi har accepterat girigheten, dragits med i vansinneskarusellen med spelarlöner, övergångssummor och agentarvoden. Köpt svindyra tröjor och biljetter. Betalat tv-abonnemang och sett tävlingarna spridas ut på så många aktörer att ingen vanlig människa längre har råd att ha alla "nödvändiga" abonnemang.
    Vi kan bara hoppas det här är den linjen.
    CSFC har idag förlängt sin domän (då den går ut nästa vecka) men inte som det var planerat för åratal framöver utan endast kortaste möjliga tid för att vi ska kunna fullfölja den här säsongen och avvakta vad som verkligen kommer att hända. Känslan just nu är att det här är verkligen där linjen ska dras. Vi kan förstå och nästan acceptera girigheten men aldrig någonsin att spela i en liga där vissa lag är garanterade plats och inga andra är välkomna. Även de rikaste måste kvalificera sig på sportsliga meriter för oss. Vi har aldrig krävt att Chelsea ska få spela Champions League bara för att vi har hundratals miljoner fans. Hela den här säsongen har vårt mål som vi trott vara att kvalificera oss för Champions League genom att komma sämst fyra i världens bästa liga - inte genom att fuska oss till en plats.
    CSFC lägger ned och har lagt ned väldigt många tusentaks timmar på Chelsea, helt och hållet ideellt, för vi älskar klubben och har stöttat den på alla sätt vi har kunnat. Som alla supportrar har det intresset också kostat oss pengar som kommit klubben tillgodo. Men en klubb som struntar helt i sina supportrar bara för att frångå all idrotts grundidé och strunta i sina fans känns inte rätt. Att välja att stödja en stängd liga för pengar är bara fel för oss.Det är för oss ett rent svek och en enorm besvikelse att Chelsea ställt sig bakom det.
    Noterbart är ju t ex att fyra av de här grundande klubbarna har inte ens vunnit Champions League, flera av dem har inte kvalificerat sig på sportsliga grunder varje år ändå kräver de att få spela i den bästa och med uppskattade turneringen och få alla pengarna så inga pengar går till övriga aktörer på fotbollsmarknaden. De vill bara stoppa drömmen hos hundratals klubbar i världen om att få vara med och kämpa med de bästa.

    Vi kan inte ens uppbåda intresse för morgondagens match som det är, men ändå lär vi väl sitta där och jobba med matchrapporteringen - om inte annat för att vi vill fullfölja vad vi startade 1970 då fotbollsvärlden såg annorlunda ut. Då den nakna girigheten hos alla inblandade inte var lika stötande. Det har varit en lång, rolig, spännande, givande och intressant resa men allt lär ju ha ett slut.

Uefa har bekräftat till media att de kommer att stänga av spelarna i The Dirty Dozen från EM- och VM-spel.
    Av alla medel som förbunden har undrar vi om inte detta kan vara det starkaste för att stoppa girighetens apostlar. För det är bara spelare som är i slutet av sin karriär som vill spela i en liga där de stängs av från att representera sitt land. Vi förväntar oss stora diskussioner internt i klubbarna kring detta.

Chelsea Supporters Trust har fördömt planerna på Super League och klubbens inblandning. Läs deras uttalande här>>

DE FEGA KLUBBARNA; inkl CHELSEA SMÖG UT BESKEDET EFTER MIDNATT för att de självklart egentligen inte vågar stå för det.. 12 klubbar ska bilda en egen stängd superliga.
    Här är Chelseas ursäkt och "förklaring" till varför de val girighetens väg istället för sportens väg. >>
    CSFC är väldigt mycket emot de här idéerna och är djupt besvikna på klubben. Blir detta verklighet, vilket är tveksamt med tanke på hur massivt motståndet är kommer det innebära förändringar även för oss.
Det tar helt bort nöjet med det vi gör och gjort.
    En Super League kommer inte förändra särskilt mycket då det ändå är samma lag som tävlar men det är just tanken med att den är stängd och att de som redan anser sig vara bättre än alla andra alltid ska få spela den. Lag som Atalanta eller Chelsea anno 2003 är inte välkomna. Drömmen, drivkraften med sport försvinner. Det är bara rika ägare som vill bli rikare på lojala supportrar.

Vi brukar inte alltid hålla med Erik Niva men han speglar våra känslor bätre än vad Sportexpressens cynikier gör idag. >>

Vårt motto har alltid varit: Det värsta med att vara en cyniker är att man alltid för rätt.
    Därför hoppas vi innerligt att det här bara är avancerad förhandlingstaktik och att en kompromiss mellan girigheten hos alla inblandade inte slutar med en stängd liga.
    Just nu kan vi bara vänta och se och skämmas över att klubben i vårt hjärta visar att fotbollen bara kommer tvåa för klubben om ens så högt upp efter pengarna.


Det viktigaste är förstås det här med Superligan, något som kan göra att Chelsea utesluts ur Premier League och Champions League nästa säsong. Spelarna kan komma att förbjudas spela i VM, kanske redan i EM.
    Självklart måste det här stoppas och vi kan inte för vårt liv förstå hur Chelsea kunde ge sig in i detta om det nu stämmer. Vilket vi inte är helt på det klara med i skrivande stund. Visst, pandemin har slagit hårt på ekonomin. Att bli utesluten ur ligaspel och annat för att spela i en stängd europeisk liga ingen utom ägarna vill ha är däremot ett ännu större vågspel även om JP Morgan sägs underskrivit hela smörjan med hela 5 miljarder pund. Stora pengar men värdelösa pengar om man tvingas lägga ned sin verksamhet då man inte får med sig spelarna, fansen, tv-bolagen.

Veckans stora match är förstås på onsdag då Chelsea Women spelare borta mot Manchester City. Vinnaren i den matchen lär nog bli säsongens mästare i Women Super League. Oavgjort blir närmast en vinst för Chelsea som har två poäng tillgodo på Manchester City.
    Chelsea har bara vunnit borta mot Manchester City på deras Academy Stadium en enda gång. Det var tidigare i år i Ligacupen då de vann med 4-2 efter förlängning.
    Matchen spelas klockan 19 och ännu vet vi inte om den kommer att visas av Viaplay.
    Det är en ren seriefinal, renare går inte att göra den även om lagen ska spela två matcher till efter den. Vi kan dock inte tänka oss att vinnarna slänger bort titeln i någon av dem.

Herrarna har två matcher i veckan som båda måste vinnas om målet med att nå en CL-plats ska uppnås (även om det alltså kan ske i onödan om det här med superligan fortsätter och inte avslutas av de berörda klubbarna).
    Redan imorgon är det matchen i vad som egentligen var helgens omgång, mot Brighton & Hove Albion. Ett svårspelat lag som spelar mycket bättre än de får resultat, mestadels på grund av att de saknar mälgörare mer än till och med Chelseas anfallare. En vinst är ett måste med tanke på konkurrensen om platserna bakom Manc-klubbarna i tabellen.
    Till helgen möter vi laget före oss som just nu håller platsen (vi kan hamna bakom Liverpool också senare ikväll), West Ham. Som bekvämt nog förlorade mot Newcastle i lördags och som därmed redan imorgon kan hamna bakom oss. Men ska vi hålla dem bakom oss serien ut är nog en vinst ett måste även på lördag.

 


Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG 25:
Milan påstås satt en deadline för Gianluigi Donnarumma att ge besked om deras kontraktsförslag om 130k pund i veckan. Deadline är 23 maj. Raiola lär kräva 200k för Donnarumma i lön.

Engelsk fotboll genomför en protest mot sociala medier och att de gör så lite för att stoppa hatet på dem. Chelsea deltar i den protesten som görs från fredag till måndag nästa vecka.

Eden Hazard gjorde en 13-minuters comeback för Real mot Real Betis igår. Vilket nog innebär att Chelsea får möta honom på tisdag. Matchen däremot var ingen stor succé för Madrid som bara fick oavgjort, 0-0.

Pape Matar Sarr är bara 18 år och mittfältare i Metz. Han lär intressera Chelsea, och Everton. Hans utköpssumma lär vara facila 3m pund. Ändå tror vi väl inte särskilt mycket på det här ryktet.

LÖRDAG 24:
Jacob Steinbaerg i Guardian har sagt det bäst tycker vi. Chelsea behöver inte ESL, vi är bra nog ändå.

Chelsea vill förlänga Azpis kontrakt, de måste också förlänga Silvas.

Chelsea förbereder att erbjuda César Azpilicueta en kontraktsförlängning. Hans nuvarande kontrakt går ut om ett år.
    Däremot ser det alltmer ut som Olivier Giroud lämnar i sommar. Tipset är för Italien och Juventus. Om vi ska tro italienska rykten.
    Mycket prat är det också om Ross Barkley efter att Aston Villa gjort klart att de kommer inte köpa loss honom efter hans lån. Chelsea sägs ha en prislapp om 40m pund för Barkley, vilket de aldrig kommer att kunna få.

Tyska medier har under ett par år gjort fullständigt obevisade påståenden om ryska kopplingar till Chelsea. Så nu har de gått ut och sagt att det är Kreml som pushade för att Chelsea skulle lämna ESL. Vi tror väldig lite på detta och hitills har tyska mediers påstådda rysskopplingar aldrig någonsin på allra minsta sätt bevisats. Men det ger ju klick för det är kul påhitt..

Mycket prat har det också varit om att Jorginho öppenhjärtligt sagt att jobbet i Chelsea kom för fort för Frank Lampard och att han därmed hoppade över ett par steg i sin utveckling. Det kan vi nog alla hålla med om. Lampard gjorde många bra saker men det var vissa saker han helt enkelt inte fick under kontroll. Vi tror fortfarande han kan ha en fin managerkarriär och till och med återkomma tilll Chelsea en dag.

FREDAG 23:
BBCs tipsexpert Lawrenson tippar 2-0 till Chelsea imorgon, hans gäst håller på Arsenal och tippar 1-0 till West Ham istället.
    Även Skys bettingexpert Jones tippar 2-0 till Chelsea.

Att Ann-Katrin Berger har haf sitt livs bästa säsong är ingen överraskning då hon gång på gång storspelat. Hon har utvecklats något oerhört sedan hon kom från Birmingham till Chelsea och senast i onsdags var det kanske hennes räddning som räddade poäng och titelchansen till Chelsea när laget verkade börja tänka på annat i andra halvlek. Guardian har en artikel om Berger och utser henne till nyckelspelare i titeljakterna. >>

Har Tottenham inte lärt sig något av Chelsea. Först tog de in den nedåtgående José Mourinho vars karriär gått sämre och sämre sedan han sparkades från Chelsea. Nu är Maurizio Sarri favorit till att ersätta honom till nästa säsong. Chelseafans var ju mer eller mindre överlyckliga när Juventus, som sedan sparkade honom, köpte loss honom från hans Chelseakontrakt.

Sista spiken i Perez's kista?! Real Madrids ordförande och Barcelona är de enda som är kvar av ett av de snabbast sjunkande skepp som någonsin sjösatts. Nu har JP Morgan som underskrev ligan med kapital kring ca 5 miljarder pund dragit sig ur. Detta då deras kreditvärdighet har sänkts på grund av deras inblandning i det hela.

Det började bra för Ross Barkley i lånet till Aston Villa. Det fortsatte tyvärr inte så och nu har Aston Villa bekräftat att de kommer inte utnyttja någon köpoption på Barkley utan han återvänder till Chelsea efter säsongen. Ungefär samma lär hända med Tiemoue Bakayoko som har haft en liknande utveckling hos Napoli även om Napoli inte sagt klart ännu att ett köp inte blir aktuellt.

TORSDAG 22:
Det är fascinerande att de enda medlemsägda klubbarna i ESL-grejen är de som vägrar ge upp. Det visar att deras klubbar är de mest misskötta klubbarna i världen och att Real Madrid och Barcelona är de som allra mest av alla drömde om att att tjäna pengar utan att prestera på ESL. Frågan är nu hur kan medlemsägda klubbar vara de som allra mest vägrar ge upp girigheten med en stängd liga. Svaret är enkelt för att båda Los Arrogantos är de mest misskötta fotbollsklubbarna i världen och ändå hålls som klubbar folk vill stödja och spelare vill spela för. Barcelonas skulder är sådana är små stater skulle gå bankrutt men ändå är det ESLs främsta förespråkare tillsammans med Real. Det säger något om vad spanska fotbollsfans bryr sig om. Det säger också något om drömmar och brisen på verklighetsuppfattning. Det är dags att stänga av dem från internaionell fotboll.

Hakan Calhanoglu är på väg till Chelsea om de erbjuder bättre villkor än Milan. Det påstår åtminstone milansupportrarna. Arsenal lär också vara aktuella för 17-åringen som gjort åtta mål och elva assist den här säsongen.

Nu när ESL är död, oavsett vad Perez inbillar sig, så återkommer tankarna på en 18-lags brittisk superliga. Där skotska giganterna Rangers och Celtic skulle ingå. Ligan skulle avgöras genom slutspel. Vi ställer oss väldigt skeptiska men att pilla i ligor tillhör det som fotbollspamparna gillar att göra mest fölr att sedan inse hur dumt det var när det var för sent. Läs mer på Sportbladet>>

Ryktena om Raphael Varane ökar medan det samtidigt pratas en hel del om en annan Real-spelare om än av andra skäl. Då talas det om Eden Hazard som förväntas vara skadefri och kunna spela mot Chelsea nästa vecka.

ONSDAG 21:
FA Cupen för damer kommer bara att spela en omgång till den här säsongen, den kommer att bära över in i nästa säsong ungefär vad som hände med 2019-2020 års FA Cup.

Chelsea Supporters Trust menar att VD Guy Laurence och ordförande Bruce Buck måste avgå efter fiaskot med ESL.
Vi har svårt att säga vilka som var inblandade men det lär säkert komma fram mer och mer vem som drev frågan och vek ned sig för amerikanerna, Perez och Agnelli (Buch är amerikan om än baserad i London sedan mycket länge).
    Chelsea har inte bett om ursäkt, vilket de lätt kunnat göra och trots att de var först att bryta sig ur var de sist att meddela det officiellt. två saker som verkligen förtjänar att kritiseras.
    Läs mer om CSTs krav här>>

Chelsea ska ha fortsatt intresse för Raphael Varane från Real Madrid som lär vägra nytt kontrakt och därmed säljas i sommar.

Ang kontrakt hintas det om att Thiago Silva och Chelsea börjat prata om en förlängning.

De spanska klubbarna och Juventus har inte gett upp. De tror tydligen fortfarande ESL är en möjlighet även om Atletico lär vackla Vi betraktar det dock som dött och det är bara en fråga om hur de nu ska rädda sina egna skinn.

Jakten på syndabockar har nu börjat. Uniteds Ed Woodward var första offret men då han ändå var på väg ut känns det inte riktigt så.
    Chelsea Supporters Trust har gått ut och utan att specificera vilka kräver de förändringar i klubbens styrelse.
    De amerikaägda klubbarnas supportrar kräver att de säljer klubbarna. Knappast troligt även om det nu står klart att de kan inte maximera sina profiter och vinster på det sätt som de vill och kan göra i USA.

De 14 klubbar som inte gick på locktonerna överväger olika former av bestraffningar för klubbarna. De är dock inte eniga om hur och vad så vi lär få avvakta och se vad som händer. Även Uefa kan nog komma att diskutera och eventuellt inför någon form av bestraffning.
    Brittiska regeringen säger också klart att de kommer införa någon form av reglering för att detta inte ska upprepas.
    Vad som är uppenbart är att de tolv klubbarna för ögonblicket har förlorat väldigt mycket av sitt inflytande. Det återkommer säkert med tanke på klubbarnas storlek och framgångar men just nu lär de få sitta längst bak, hålla tyst och inte höja blicken.

TISDAG 20:
Liverpool har börjat förlora sponsorer under kvällen. Det känns nog i ägarens fickor.

Nu när ESL verkar falla som ett korthus, om än inte officiellt i skrivande stund är det rätt märkvärdigt att Uefas riktigt dåliga förändringar av Champions League ser ut som en god idé, dock enbart i jämförelse med en riktigt usel idé.

MATCHEN ÄR FÖRSENAD 15 minuter på grund av demonstrationernas storlek och svårigheten för spelarna att anlända till Stamford Bridge.

Som ni ser är Chelsea på väg att ändra sig och erkänna sitt misstag med att stödja ESL. Det är kvällens stora positiva nyhet.
    Därför ger vi laget som ska spela mot Brighton här och uppmanar er alla att följa de engelska medierna och den officiella sajten för bekräftelse av vad som ännu bara är ett rykte.
    Chelseas lag mot Birghton är följande:
Arrizabalaga, Zouma, Christensen, Rüdiger, James, Jorginho, Mount, Alonso, Ziyech, Havertz, Pulisic.
    Avb Mendy, Kanté, Werner, Grioud, Hudson-Odoi, Chilwell, Gilmour, Azpilicueta, Emerson
    Överraskande för förstås att Kepa får stå efter sin fina insats mot City. Annars roterar Tuchel som vanligt sina spelare för att ha dem så fräscha som möjligt.

Spelarfacken gnäller om att spelarna drabbas av det som hänt kring Super League. Det finns det kanske fog för att säga men också, de är väl de minst drabbade av alla. De har sina löner, allt de behöver göra är att hålla tyst och ställa sig bakom utbrytarklubbarna. Kanske får de inte spela ett mästerskap - och det är kanske fel men varför är de då inte beredda att offra något för att rädda fotbollen från stängda ligor? De är de som kanske har störst chans att påverka sina ägare. De är de som kanske har mest av alla att vinna på att ta ställning likt Pep Guardiola, Milner, Özil, Herrera och de som vågat ställa sig upp och protestera mot det här. Vi tycker inte synd om överbetalda spelare som kanske får stå över ett mästerskap då det är de som kan avgöra om det här blir verklighet eller inte!
    De är absolut inte oskyldida, det är deras och deras agenters lönekrav som drivit på utvecklingen och de allt högre omkostnaderna inkl övergångssummor. För spelarna och agenterna är mer än klubbarna de som tjänat på de vansinniga löne- och övergångskostnaderna i fotboll då de skrivit det kontrakt de gjort.
    Krokodiltårar och hyckleri kan det också kallas när de kallar sig själva offer i sammanhange. Utan skuld är de inte.
    Liverpools kapten Jordan Henderson ska kallat till ett videomöte om situationen. Vad det ska leda till vet vi inte med då Liverpool är en av de allra största förespråkarna för det här så hoppas vi förstås på konkreta förslag och helst agerande. Det är dock bara sex av lagen som berörs så förhoppningsvis kommer de andra fjorton att visa solidaritet till sportens idé och fansen.    
    Det har också senare framkommit att det finns ett väldigt lätt och bekvämt sätt att hålla spelarna borta från alla biverkningar. Uefa och Fifa kan helt enkelt förklara dem Free agents då de inte tillhör klubbar inom Uefa/Fifa och de är då fria att gå till vilken klubb de vill om de vill spela EM/VM. Visst, de kanske får gå ned i lön men ibland måste man ju välja och de flesta av oss kan aldrig få allt. Se Sportbladets artikel>>

Pep Guardiola är den manager som visat mest ryggrad och han har fördömt ESL som icke-sport.

Amazon ett företag ESL hoppas ska bjuda på deras rättigheter och som just lanserat ett projekt med Man United om en dokumentär cengrerad kring Pogba har tagi avsånd från ESL och säger att de inte på något sätt varit inblandad i diskussionerna i förväg.
    Amazon sänder vissa PL-matcher och CL-matcher i Tyskland och Italien. Ingen av de stora tv-bolagen tycks vara intresserade (just nu). Sky, Amazon, Disney och Facebook påstods vara i förhandlingar men de har förnekat det, utom Disney som ej svarat på frågor kring detta. BT Sport som sänder CL i UK har rent ut fördömt planerna. Daily Mail skriver om detta och uppger att mediaanalytiker är klart skeptiska till om ESL ska kunna generera tillräckliga intäkter på en vikande tv-marknad>>.

Leeds har aldrig (och lär väl aldrig bli) varit populära här hos oss som minns början av 70-talets möten på liv och död (jämfört med dagens), men vi älskar vad gårdagens Leedsspelare gjorde mot Liverpool som ESL-klubb igår. Se här>> (Sportsligt uppskattar vi att de tog poäng också).
  Vi skulle gärna ha en sådan och då allt annat går att kommersialisera skulle de nog sälja som smör i solsken med tanke på hur otrotligt impopulärt ESL är.

David Squires, cartoonist och satiriker i Guardian har förstås sitt att säga om ESL-fånerierna. Se det här>>

Det blev Pat Nevin krönika idag men han undviker nogsamt den heta potatisen. (se spekulation nedan). Han koncentrerar sig på fotbollen och det kanske är det enda vi kan göra till vi faktiskt vet saker om hur de inblandade parterna reagerar och fortsätter hoppas att Chelsea kommer inse att det här var en sällsynt dum idé, det här med en stängd liga alltså.

Ett roterat U18-lag (men den olycklige målvakten från FA Youth Cup spelar) mötte idag Arsenal U18 och förlorade med 1-2 trots ett tidigt mål av Soonsup-Bell, 16.

Vi vet inte om det är något att tolka eller om det är ett tecken, men Chelsea har redan tagit bort sitt s k statement om SL från sina toppnyheter på sajten och flyttat det långt ned i nyhestflödet. Eller så är det bara för att slippa uppmärksamheten.

Chelsea och Man City sägs vara utsatt för extra press att lämna SL-projektet. Det är åtminstone vad Daily Mail säger och vi hoppas det är sant. Läs mer här>>

Liksom alla andra förbluffas och fördömer den mycket kände Chelseasupportern David Baddiel planerna på girigligan. Läs mer här>>
    Han ställer de frågor och de slutsatser alla utom giriggruppen ser och ställer, han närmast förlöjligar planerna genom att avslöja dem för vad de är. En stängd liga där ingen bryr sig när de vet att de inte kan vinna och där de struntar i inhemska ligor för resultaten där spelar ingen roll. Chelsea kan ramla ned i Championship men är ändå garanterade att spela välbetald Europafotboll.

Guardians damfotbollexpert menar att Super League kommer att förstöra utvecklingen för damfotbollen trots stora löften om att skapa en SL för damer i framtiden. Läs mer här>>

MÅNDAG 19:
De två börsnoterade klubbarna i SL Manchester United och Juventus har rusat uppåt på börsen. Detta då SL garanterar dem vinst vilket en sportslig turnering inte gör då det där kan bli utslagna. Börsnissarna har dock helt struntat i det faktum att de kanske inte har någon liga att spela i eller kommande spelarflykt och försök till att bryta kontrakt vilket gör den nya ligan meningslös. Ännu mer meningslös menar vi förstås då de tolv lagen kan spela enbart mot varandra om det sker. Vi kommer att få avgörandena i domstol, det är nog det enda som är klart och enligt juristerna vinner då principen om fri konkurrens.

Tisdagar brukar Pat Nevin skriva på Chelseas officiella hemsida. Vänta er inte det imorgon (om den inte redan är lämnad och handlar om helt andra saker) misstänker vi då han är en av de som vågar kritisera klubben för sveket mot fotbollen som idé och sport i den här artikeln. Chelsea har som tradiition ända sedan Ken Bates dagar att inte tillåta kritik mot dem själva från officiella skribenter eller supportrar (det är ju anledningen att CSFC valde bort att bli officiell fan klubb under Bates).>>

Dåliga nyheter är att jurister tror inte ligan eller förbunden kan stoppa Super League enligt den här artikeln>>
    Brittiska regeringen hotar med att stoppa klubbarna från att kunna värva icke-engelska spelare genom att helt enkelt inte ge dem några arbetstillstånd.

Supporterorganisationerna för samtliga av de engelska klubbarna som gått bakom ryggen på sina fans för att skapa abonormaliteten Super League har fördömt initiativet och kraftfullt klandrat sina klubbledningar för att de kört över fansen. >>

Premier League kommer att ha ett krismöte imorgon där utbrytarklubbarna inte är välkomna. Vi får se vad det leder till, förhoppningsvis till åtgärder och inte bara ord.

Vi vet förstås inte sanningen, så mycket sägs just nu men Manchester City och Chelsea påstås nu blivit närmast utpressade till att gå med i den här skiten. De ska ha känt sig tvingade av de andra klubbarna då de inte vågade stå utanför... vilken ryggradslöshet det visar på.
    Ni kan följa reaktioner på nästan alla stora mediesajter, alla fördömer det hela. Det finns inga som försvarar det och lagen i Super League har redan gått till domstolar världen över för att försöka hindra förbunden att agera mot deras planer. De försöker redan öppna förhandlingar med tv-bolag i USA, de arabiska gulfstaterna och Asien.
    Ni kan till exempel följa Sky som rapporterar om reaktionerna här>>
    De har också en rätt bra sammanfattning av det hela här>>

Om inte annat vet vi nu hur Real Madrid och Barcelona som trots usla finanser ska finansiera att värva Haaland och MBappé. Det är ju med den av JP Morgan garanterade startpengen om 250m pund mot de "ynka" 30-70m pund de kan tjäna på Champions League.

Tuchel är anställd av Chelsea så vi förstår att han helt fegade ur och vägrade säga något negativt om Superleagueplanerna utan svamlade om att han är i Chelsea för att delta i de bästa tävlingarna. Trist men det är säkert attityden de anställda tvingas ta offentligt just nu. Det innebär ju inte att det egentligen är vad de tycker, eller inte tycker.

Världens fördömelse av girighetsklubbarna är total. >>
    Man brukar tala om backlash på impopulära beslut, det här är en av de kraftigaste sådana reaktioner vi någonsin har sett.


Tajminngen är rent ut sagt elak, men Tottenham har sparkat José Mourinho bara dagar innan de ska möta Manchester City i den Ligacupfinal han förde dem till. Det är rätt oväntat, vi trodde att det skulle absolut inte hända förrän i sommar. Nu är det ju bara patetiskt med sex omgångar kvar av serien. Därtill har ju Tottenham gått med i Super League.

(Nedanstående skrevs just före det officiella beskedet kom)
VI SKÄMS över att Chelsea har gått med i det skamlösa girighetsprojektet European Super League.
    Vi trodde bättre om Chelsea, om Roman, om Buck, om Granovskaia och hoppades att Chelsea skulle ställa sig utanför precis som man ställde sig utanför G14 och G18 när de försökte genomföra liknande projekt.
    Vi har stort hopp om att Uefa, Fifa, FA och brittiska regeringen kommer att stoppa det här. Bästa utfallet vore förstås om Real Madrid som är en av initiativtagarna och de amerikanska girigbukarna i Liverpool, Manchester United och Arsenal drivs bort från fotbollen.
    Chelsea är inte enda klubb vid skampålen. Där står framförallt som sagt de amerikanskägda klubbarna vi nämnt men även Tottenham, Manchester City, Juventus, Alteltico Madrid, Barcelona och Milan. Fotbollens girigbukar som inte vill spela enligt fotbollsreglerna utan vill stänga sin liga och plocka det gottaste och de mesta pengarna ur fotbollen enbart för sig själva. Skäms allihopa!
    Heder åt de tyska klubbarna som står utanför, kanske mest på grund av 51%-regeln om ägandeskap, men även PSG lär stå utanför planerna.
    BBC skrev sent igår om det här>>
    Guardian dömer liksom alla andra ut planerna och menar att bara någon som verkligen hatar fotboll kan kommit upp med den här idéen. >>
    Daily Mail publicerade och uppdaterade kl 22 följande artikel>>
    Uefas respons hittar ni här>>
    Premier League har fördömt det>>
    Storbritannien premiärminister Boris Johnson och Frankrikes president Emanuel Macron tillhör också de (många) som fördömt den här idéen som vi först kanske bara trodde var ett sätt för storklubbarna att utpressa Uefa för att få bättre villkor i Champions League.

De har också annonserat sina planer dagen innan Uefa skulle offentliggöra sina planer, vilka också är dumma och giriga för att mjölka mer ur Champions League genom fler gruppmatcher och friplatser till vissa klubbar.

Observera, planerna skulle offentliggjorts igår kl 22.30 sades det men då hade inget gjorts efter den enhälliga och otroligt enhetlligt massiva kritik som klubbarna mötte.
    Varken Chelsea eller någon av de andra klubbarna har vågat bemöta kritiken eller bekräftat det hela vid midnatt söndag.

Vår Champions Leaguemotståndare Real Madrid som är hårt skadedrabbade just nu spelade igår oavgjort 0-0 i derbyt med Getafe.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se