csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  31 sp 15 v 9 o 7 f 50 -31 mål 54 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 19 sp 16 v 2 o 1 f 60 - 8 mål 50 p
Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
12 - 18 april 2021
  NÄSTA MATCH:

20 apr kl 21.00 - BRIGHTON

TV-Vsport

Nyheter v-15


SÖNDAG 18:
Det blir Leicester Chelsea ska möta i FA Cupfinalen den 15 maj på Wembley. Inte helt oväntat. De vann en ganska svag match mot Southampton med ett turmål, matchens enda. Chelsea lär nog bli favoriter i det mötet, vilket vi var förra säsongen mot Arsenal också men gjorde en riktigt svag match som kanske var början till Lampards problem.

Nog är vi lite avundsjuka på Leicester och Southampton som får spela sin semifinal inför publik. Fyratusen är inte mycket, mindre än 5% av arenans kapacitet men nog är det mer än de stackars åtta stycken som får gå på svensk fotboll. Det hade varit fantastiskt att vara på Wembley igår. Det utlovas, om inget händer, 21000 åskådare till finalen. Vi närmar oss det normala om än med myrsteg. (Om nu inte klubbarna startar sin superliga och förstår fotbollen för oss allihopa som älskar en klubb som skulle vara aktuell för den idiotin och girigheten driven av amerikanska ägare, Juventus och de spanska arroganterna).
^
BBC har en bra artikel om Chelsea som också påminner oss om de väldifgt stora likheterna just nu med 2012 när Chelsea sparkade en manager och gick och vann FA Cupen OCH Champions League. För att sedan snart efter byta manager igen. Läs artikeln här>>

PSG slog överraskande ut regerande mästarna och de senaste årens suveräner Lyon ur Women Champions League idag på fler gjorda bortamål. De möter Barcelona i sin semifinal, i den andra möter Chelsea Bayern München.

Chelsea U23 bortaslog Tottenham i PL II idag med 4-1,
Målen gjorda av McEachran på straff 16, Ballo 31, Vale 48, Nunn 69.

Danny Murphy öser beröm över Thomas Tuchel och hans taktik i matchen mot City igår. Läs mer här om hans analys>>

Det har varit en härlig vecka för oss Chelseasupportrar. Herrarna har tagit sig vidare i de två finaste cupturneringarna. En finalplats och en semifinalplats. Damerna är också vidare i FA Cupen. Tyvärr kostade en tavla ungdomarna avancemang i FA Youth Cup.
    Kommande vecka handlar om vad som ändå är målet för säsongen, att kvalificera oss för nästa säsongs Champions League vilket kan bli tufft nog. Som Chelsea spelar just nu är vi dock stora optimister om att även det målet ska nås.

LÖRDAG 17:
Sheffield United åker ut ur Premier League.

Vilken fotbollsmånad vi Chelseafans har framför oss nu. Kanske 1,5 månad om vi tar oss förbi det tredje spanska topplaget Real Madrid som vi fått möta i Champions League.
    Noterbart är förstås också att om vi skulle mött Leicester 15 maj i en vad vi trodde skulle bli en rent avgörande match för CL-placeringen. Nu kanske vi möter dem i en FA Cupfinal istället den dagen.
  Det är inte facit ännu men Thomas Tuchel har överraskat något oerhört och vi är så imponerade av hans insats och jobb den här korta tiden i Chelsea. Måtte det fortsätta närmaste månaden! Framförallt hans man-management (även om Abraham nog inte håller med, men CSFC är klart kluven till om Abraham är spelaren att bygga vårt anfall på. Vi lutar helt klart åt Nej).

CHELSEA ÄR I FINAL I FA CUPEN - igen. Efyer en fin kämpamatch mot årets suverän Manchester City. Härligt.
    Imorgon avgörs vilka vi ska möta, ett Leicester ur form eller Southampton.

Det är cupmatch och Kepa får stå. Tuchel roterar en del i övrigt också.
Kepa, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, James, Jorginho, Kanté, Chilwell, Mount, Ziyech, Werner.
    avb: Caballero, Alonso, Emerson, Zouma, Gilmour, Havertz, Hudson-Odoi, Pulisic, Giroud
    City spelar också sin cupmålvakt men laget är imponerande ändå, som det måste vara när man har ligans bästa trupp: Steffen, Cancelo, Dias, Laporte, Mendy, Rodrigo, Fernandinho, De Bruyne, Torres, Sterling, Jesus


Det var hissen ned och hissen upp direkt igen för Norwich som idag blev klara för nästa säsongs Premier League. De kan följas av den andra nedflyttade laget Watford inom kort. Bournemouth som också flyttades ned och tappade massor av spelare har fortfarande chans till en play-offplats. Bournemouth möter Norwich ikväll men det betyder inget för Norwich är redan klara då Watford tappade poäng idag. Inget lag kan komma ifatt dem i Championship.

Newcastle hjälpte oss idag genom att slå West Ham. Hammers ligger fortfarande före oss i tabellen men har nu en match mer spelad och bara en poäng fördel. Liverpool kan gå förbi oss på måndag om de slår Leeds borta.

Daily Mail har en exklusiv intervju med en Chelseaspelare som levde med munkar. De har alltså pratat med Jorginho inför semifinalen. Väl värt att läsa>>

Chelsea saknar Christensen och Kovacic. Manchester City har bara ett avbräck, Sergio Aguero kan inte spela på grund av skada.

FREDAG 16:
FA CUPEN
CHELSEA WOMEN    vs    LONDON CITY LIONESSES     5 - 0
Telford, Blundell, Carter, Eriksson, Fox, Charles, Spence, Leupolz, Cuhbert, Beever-Jones,, Wardlaw - tre stycken unga akademispelare får chansen.
    Blundell sätter en kanon i ribban. 16 BeeverJones sätter en i ribbans undersida men studsar utanför mållinjen. 20
    MÅL, Niamh Charles gör första målet. Efter en härlig boll från Blundell. Hon hittar en väldigt liten lucka och böjer in bollen. 22
    MÅL. Jess Carter sätter tvåan på en fin volley på en hörna. 29
    MÅL. Vilka mål Chelsea gör idag. Trean är fantastisk, Melanie Leupolz siktar och sätter den otagbart från 30m. 35 Minuten senare är Blundell nära att sätta en, den stryker stolpen ut.
    Citys kapten Bennett har fåt en ordentlig smäll och det ser inte bra ut för henne, vristskada ser det ut som. Hon kan fortsätta.
    Som väntat har Chelsea totaltdominerat. Målen har alla varit väldigt fina. Charles pricksskytte håller vi som bäst ändå trots Leupolz kanon.
    -ANDRA-
Chelsea har roterat en del i pausen, England kommer in och Fleming och det är tyvärr ungdomarna som fått gått ut. Bayern väntar så Hayes vill ha sina spelare i form.
    Eriksson är en tåspets från att sätta en frispark i mål. 51
    MÅL. Charles gör målet, Spence sätter till foten och fyran är där. 56
    Bra räddning när Spence skjuter utifrån. 65. Det är onekligen lite avslaget. Chelsea totaldominerar men skärpan är ju inte där, vilket vi inte heller väntar oss med den ledningen och motståndet.
    OROANDE. Eriksson skadas och byts omedelbart ut. 72 Hon går direkt ut för undersökning, men hon går utan större problem. Ingle in.
    En bra chans för London och borde det inte varit hörna, det såg ut som en räddning av Telford. 75
    Jonna Andersson in för Charles. 77
    MÅL. Spence får ett bakåtpass och sätter den i mål. Hon har haft en mycket bra match. 79
    Räddning av målvakten när England var fri. 84
    Det har bara varit Chelsea, men som sagt, skärpan är ju inte riktigt där i matchen som den här. Men tre riktigt fina mål och en klar seger, vi är nöjda. Kvadrupeln är fortfarande möjlig. Chelsea är i kvartsfinal i FA Cupen.

    Säker seger, väntad seger. Stor lök på laxen är om Eriksson inte kan spela mot Manchester City som väntar i en Absolut Ligafinal i nästa match.


Tänkvärt för en fotbollsmanager. Arsene Wenger har sagt att du blir aldrig en riktig fotbollsmanager förrän du blivit sparkad. Vi får se var Frank Lampard dyker upp till nästa säsong. Tuchel kommer från sparken i PSG. De enda vi kan komma på som aldrig fått sparken är Pep Guardiola och Zidine Zidane och vi tycker nog de är riktiga fotbollsmanagers ändå ;), men nog ligger det något i Wengers ord.

Från presskonferensen:
Tuchel talade om det oerhört stora inflytande Pep Guardiolas Barcelona har haft på honom. Inte minst i spelet att försvara utan boll.
    Han säger att i europeisk fotboll finns det två lag som sätter ribban, det är Manchester City och Bayern München. Han har aldrig vunnit mot Pep men tycks mena att han närmar sig och lovar att ge dem en match från första dagen på nästa säsong (vi ser helst att han gör det redan i mötena den här säsongen).
    Han färväntar sig en match mot City med hög intensitet där båda lagen vill samma sak, ha bollinnehav och pressa högt.
    Chelsea är i gott skick. Det var besvikelsen i en match men med en mycket bra respons till det. Citymatchen är en av många kommande viktiga matcher. En vinst skulle vara en boost.
    Det är stor konkurrens om platser i laget men inte mycket tid att visa vad man går för på träning, så det gäller att ta chansen när man får den.
    Kanté kan spela men Kovacic och Christensen kan inte delta på grund av skada.
    Han vill inte säga om Chelsea kommer att spela med två anfallare, men är ändå öppen för att det kan bli så beroende på omständigheterna. Han refererar till tidigare partnerskap i Chelsea med två anfallare. Och betonar att dagens anfallsspelare är så mycket yngre.
    Han berömde Christian Pulisic mycket och pekade på hur han klivit fram de senaste matcherna och att han har en stor framtid för sig lita på sin kropp och sin förmåga.    

TORSDAG 15:
Imorgon kommer det att röstas om en utvidgning som inga fans vill ha men som Uefa vill ha av Champions League. Som att det ska spelas tio ointressanta gruppmatcher istället för nuvarande sex, fler klubbar ska få räkmacka in i turneringen och annat som går emot vad vi ser som sportsligt. Samtidigt är det bara en enda klubb som faktiskt leder sin liga som är framme i semifinal i CL, för det blir allt svårare att kombinera ligaspel med CL-spel. Klubbarna kan tänka sig gå med på den förutsatt att de får större kontroll över intäkterna via tv och s k imagesponsorsen är fansen som tvingas betala för fler matcher som inga vill ha. Spelarna tvingas spela fler matcher, de är dock å andra sidan väl kompenserade. Läs mer här om det hela>>

CHELSEA U18    vs    EVERTON U18         1 - 2
Everton var oerhört nära att göra mål redan i första halvminuten men det sluade som tur var i hörna.
    Chelsa har haft mesta spelet första halvtimmen men Everton har haft de två bästa chanserna.
    McAllister utnyttjar en tavla av Chelseas försvar och gör första målet. 35
    Chelsea hade en bra chans strax före paus men en bra räddning av Evertons målvakt tyvärr.
    Chelsea borde kvitterat på nick från Peart-Harris. 50 Chelsa har börjat andra halvlek bra.
    Det är nästan bara Chelsea i andra halvlek men de är ineffektiva och säter inte chanserna. En halvtimme kvar att vända detta på.
    Everton sätter ett mål efter hörna men det döms bort för offside. Chelsea lver farligt.
    Evertons Christiansen räddar på mållinjen från Soonsup-Bell. 63 Detta efter en stor dubbelchans.
    Till slut kom kvitteringen genom Joe Haigh som nickar in bollen efter fint förarbete av inhopparen Fiabema och framförallt Harvey Vale. 71
  Så missar Evertons inhoppareGarcia en jättechans, tack för det. 72
    Bra inlägg igen av Vale, målvakten ger retur men räddar skotet. 79
    Everton vill ha straff, frågan är om det är foul. Domaren ger frispark halvmeern utanför boxen. 83 Hörna.
    Vale nickar en hörna just över. 86 Haigh kortas när han försöker nå en boll före målvakten. 87
    Ett skott som är rutin och Bergström släpper in bollen mellan sina fötter. Vilken tavla av den finske målvakten. 89 McAllister igen.
    Chelsea har varit ineffektiva, Everton har haft vassa omställningar men Chelsea har utan tvekan varit bästa laget. En jättetavla skickar dock Chelsea ur turneringen i år. Inte ett dugg rättvist men tavlor kostar och ineffektivitet kostar.

Speldatum har satts för semfinalerna i Champions League. Chelsea startar borta mot Real Madrid 27 april och spelar hemma 5 maj.

Det är tre cupmatcher på raken tre dagar i rad nu.
    Ungdomarna i U18 möter Everton i eftermiddag kl 13.30 i FA Youth Cup. Imorgon spelar damerna mot London City Lionesses i FA Cupen och på lördag spelar Chelsea mot Manchester City i FA Cupens semifinal.

ONSDAG 14:
CHELSEA MÖTER REAL MADRID I CHAMPIONS LEAGUE SEMIFINAL. Vem hade trott det i januari när allt rasade och vi fick den tuffaste möjliga lottningen i åttondelen?
   Vi börjar borta vilket fungerat väldigt bra för oss i årets slutspel, 27/28 april och andra matchen 4/5 maj.
    Spelaren som verkar vara den vi måste varna för tycks vara Casemiro som dominerat deras spel i mötena mot Liverpool. Vi är inte jätteimponerade av Real Madrid som rutinerat spelade av Liverpool efter det fina resultatet hemma. Lite som Chelsea gjorde igår fast Chelseas unga lag saknar förstås den CL-rutin Real och Zidane äger.
    I andra semifinalen är det PSG mot lördagens motståndare Manchester City.

Chelseas U18 match i FA Youth Cup mot Everton spelas imorgon kl 13.30 och visas på hemsidan och appen.

Chelsea Womens FA Cupmatch mot London City har flyttats till fredag kl 20.00. Den kommer visas över webbsidan.

Ikväll avgörs vilka Chelsea ska möta i semifinalen i Champions League. Real Madrid är klart i förarsätet då de leder med 3-1 efer första mötet med Liverpool. Ändå blir det nog så att vi kanske tittar mer på Manchester City som vi ska möta på lördag i en annan semifinal, den i FA Cupen. De har mindre marginal, 2-1, till Dortmund och det kan bli tufft för mancunierna.
    Thomas Tuchel har klart sagt att han hoppas det blir Real Madrid i semifinalen. Helt enkelt därför han vill helst inte möta lag från samma liga i Champions League.

TISDAG 13:
Chelsea gjorde jobbet. Jobbet var att gå vidare. Det var kanske utan stilpoäng, som om vi bryr oss just nu. Vi är i semifinal. Första sedan 2014.
    Porto kämpade emot men var inte bra nog till 92:a minuten då Taremi gjorde ett magiskt mål. Vilket spelade noll roll. Det var trots allt nästan det enda de åstadkom i två matcher.
    Det var ingen bra match egentligen av Chelsea, men det handlade inte om det. Det handlade om att göra jobbet. Vi spelar bättre nästa gång, mot Real Madrid eller Liverpool.

Vår nemeis Bayern slogs ut trots att de vann ikväll. PSG ser ut som favoriten att vinna just nu.

Kovacics skada ska vara lätt och därför är han ute ikväll. Christensen var inte heller fullt frisk och därför vilas han på bänken. Det är muskelskadan Christensen fick i första mötet som besvärar honom.

Första målet kommer nog bli väldigt viktigt i matchen, kanske inte avgörande men oerhört viktigt. Gör Chelsea det så kommer det nog kännas som match över, gör Porto det lär de ge bränsle i en våldsam jakt.

Några roteringar har Tuchel förstås gjort men han går med samma anfall som i helgen.
    Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger, James, Jorginho, Kante, Chilwell, Mount, Havertz, Pulisic
    avb: Caballero, Kepa, Christensen, Zouma, Alonso, Emerson, Hudson-Odoi, Ziyech, Abraham, Giroud, Werner

Porto svarar med: Marchesin, Pepe, Uribe, Marega, Zaidu, Grujic, Corona, Manafa, Mbemba, Otavio, Sergio Oliveira
    Vilket är lite överraskande. Man trodde Oliveira skulle sparas och definitivt att Taremi skulle starta.

David Squires har tagit en titt på The Trent-Alexander Wars där vår Reece James ofrivilligt ställdes mot Liverpools TAA. Ett apokalypitiskt ögonblick i fotbollen och vårt samhälle enligt Squires. Läs och roas, eller oroas. >>

Porto får tillbaka sin mest målskytt Medhi Taremi och hans assistkung, playmakern och mittfältaren Sergio Oliveira. Det sistnämnda är kanske dock inte helt säkert då sena rykten säger Oliveira har skadekänning. De har 35 mål gjorde och har assisterat till ytterligare 20 den här säsongen tillsammans.
    Porto lär säkert pressa högt och de är ju tvingade att spela med risk då de måste göra minst två mål och inte släppa in något. Det bör ge Chelseas omställningar en god chans. Så frågan är om Tuchel satsar på det och de snabba Pulisic och Werner eller om han kör med de som gjorde succé mot Crystal Palace? Som joker finns också CHO som är en snabb omställningsspelare och Haim Ziyech på högersidan också. Tuchel har nog ovanligt många val att göra när han gissar hur Porto kommer ställa upp och spela ikväll. Blir intressant att se när laget släpps senare ikväll.

Pat Nevin påminner oss om att saker och ting alltid kan gå fel, oavsett om det är förtjänat eller ej. Sedan påminner han om 2009 och Barcelona. Øvrebø-matchen. Där gick saker och ting verkligen fel. Så ju fortarare Chelsea kan få till det där målet vi tror behövs för att gå vidare desto tryggare kommer vi att känna oss ikväll. Porto kommer absolut ge allt och de var bra i första matchen och ställde Chelsea inför flera tuffa situationer som vi kanske hade lite tur att de inte kunde utnyttja. Vi såg ju hur i en annan match hur allt kan gå rätt för ett lag oavstt vad all matchstatistik säger. Målcahnser är inte det samma som mål, skott på mål är inte mål, stolpträffar är inte ens skott på mål,. Portos målvakt hade en off dag, ikväll kanske han har sitt livs match. Fast vi hoppas väl det blir Mendy som har den.

Det är inte bekräftat än men Chelsea har fått en sen skada på träningen inför CL-mötet ikväll. Det är Mateo Kovacic som dragit på sig en av dessa fruktade lårmuskelskador som aldrig tycks läka som de räknar med. Och Billy Gilmour är inte med i truppen. Kanté har juist kommit tillbaka från skada och Tuchel var osäker på om han håller för en hel match.

MÅNDAG 12:
Chelsea U23 slog Southampton U23 som reducerades till tio man tidigt i andra halvlek med 3-1. Målen gjordes av Anjorin, 61, Thomas 68 och Mbuyamba 71. Han fick hoppa in i andra, 60 min, och fick alltså en härlig Chelseadebut. Chelsea missade också en sen straff.

Från presskonferensen:
Tuchel kommer ta ett sent beslut om Kanté som inte är helt spelklar för att spela en hel match om vi förstår funderingarna rätt. (Vi tror han kommer behövas så vi hoppas han startar. Vi behöver en spelare som stoppar Portos uppbyggnadsspel).
    Ben Chilwell var spelaren som var med på presskonferensen vilket normalt sett betyder att han också startar. Han betonade att matchen bara var till hälften avgjord. Ingen i Chelsea tror avancemanget är klart.
  Chilwell menar att han nu lärt sig ett nytt sätt att spela då han nu spelar wing-back under Tuchel, efter fått lära sig det första tiden då Alonso startade där de första matcherna.
   
Chelsea har skickat en full trupp där den i lördags skadade Andreas Christensen ingår till Sevilla för mötet med Porto. Billy Gilmour är kanske det enda namn vi saknar i 23-mannatruppen.

Sju omgångar återstår av Premier League. Därtill kommer det matcher i Champions League och FA Cupen, minst en i varje cup. ALLA matcherna måste betecknas som måstematcher, så tajt är det i tabellen och cuper är ju cuper. så de är alltid måstematcher.
    Det är också ett tufft spelschema för Chelsea i ligaspurten. Förmodligen måste Chelsea vinna minst fem troligen sex av de matcherna med tanke på hur många lag som jagar CL-platserna bakom Manchester City. Chelsea har lite grann avgörandet i egna händer då vi ska möta West Ham och Leicester framför oss. Övriga kvarvarande matcher är mot Brighton, Manchester City, Arsenal, Fulham och Aston Villa. Brighton och Fulham är i nedflyttningsstrider vilket vi alltid varnar för så här års. Villa bör ha Jack Grealish tillbaka tills vi ska möta dem. Vi brukar också förlora till Arsenal i det här läget i säsongerna, även om det varit i FA Cupfinaler. Manchester City kommer nog inte vara klara mästare när vi ska möta dem, vilket nog hade underlättat. Summa summarum är ju att avslutningen på ligan är inte lätt, vi trodde WBA skulle bli den lättaste matchen i sista delen och det gick ju inte så bra.

Den här veckan handlar helt om cuper. Chelsea har hemmareturen i Sevilla imorgon mot Porto i Champions Leagues kvartsfinal. Läger är mycket bra för Chelsea med en 2-0-seger i ryggen i bortamatchen på samma arena. Ett mål och vi tror Chelsea är vidare.
    Det är dock inte på något sätt så att Chelsea kan ta lätt på matchen och tro att det är klart. Porto var bra, kanske bättre än Chelsea i första matchen men Chelsea var effektiva. Porto får dessutom tillbaka sina två förmodligen bästa spelare till den här matchen.
    Chelsea kommer med en härlig match där de spelade väldigt bra i ryggen. Vi gissar att Tuchel kommer att dra ned på roterandet och det kan bli väldigt få spelarbyten till imorgon. Försöket med Kai Havertz som falsk nia fortsätter nog vilket är dåliga nyheter för både Werner och Abraham, för att inte tala om hjälten från Sevillamatchen där tidigare under säsongen, Olivier Giroud.
    Vi tror Chelsea klarar den här uppgiften men det blir tufft och det kräver säkert att Chelsea klarar av att göra mål. Helst ska vi ju fortsätta den goda vanan att släppa in väldig få mål.

På lördag är det match på ett tomt Wembley. Det ska prövas med publik men det blir i den andra semifinalen i FA Cupen. Manchester City på jakt efter en historisk kvadrupel är dock tuffast möjliga motstånd. De är inte oslagbara men de är stora favoriter till att ta finalplatsen i årets FA Cup. Å andra sidan vore det ju trevligt om Chelsea kunde ta oss till final igen, vi var rätt svaga senast och förlorade ju till Arsenal i en match vi fortfarande anser Chelsea borde vunnit.
    En buckla är en buckla och FA Cupen är en fin buckla att vinna. Chelsea är lite grann av experter på den cupen också även om vi förlorade senast. Vi har vunnit den åtta gånger. Senast 2018.
    Bonus vore ju att bli laget som stoppar Citys kvadrupeljakt. (Vilket teoretiskt sett kan blivit stoppad av Dortmund i veckan men City har ju ändå 2-1 mot dem i första mötet även om de inte övertygade som de gjort i ligan).

Även damerna ägnar sig åt cupspel den närmaste tiden efter sitt uppehåll. De ska möta London City Lionesses från WSL II i FA Cupen på söndag. De kan ju göra som Manchester City och vinna en kvadrupel. En titel har de redan bärgat med Ligacupen. En match Chelsea ska kunna vinna även om Emma Hayes kanske roterar ordentligt med tanke på vad som väntar efter den matchen.
    De har sedan sin första match i semifinalspelet mot Bayern München i veckan efter. Vi har fortarande inte fått besked om även de matcherna ska spelas på neutral mark. Vilket vore synd men sådana är ju tiderna.

 

 


Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG 18:
Fortfarande inget klart besked om superligadumheterna. Däremot säger FA och Premier League att de kommer att begära att lagen utestängs ur seriespelet om de går vidare med planerna. Vilket är helt rätt och det är något vi stödjer fullt ut. Faktum är att trots att vi älskar Chelsea helt och fullt, om klubben ingår i de här planerna och säger att de aktivt jobbar på att skapa den här superligan bör Chelsea slängas ut ur seriesystemet redan nästa säsong och vi hoppas Fifa gör slag i saken och förbjuder spelare i de här klubbarna från att delta i VM i vinter. Vi vet att de drivande klubbarna i det här är Real Madrid, Liverpool, Manchester United, Arsenal och Juventus samt Barcelona. Resten av de tolv som sägs utgöra kärnan i detta är klubbar som tydligen bara ser pengar men inte fattar att det blir inga pengar om fansen inte accepterar. Ingen betalar för matcher de inte vill se. Även banken JP Morgan som finansierar det hela måste bojkottas.
    Vi håller med Gary Neville i hans kritik, läs här>>

Det senaste om superligan är att den ska annonseras kl 22.30 ikväll. Chelsea ska vara en av de som förbundit sig för skiten. Tillsammans med Man Utd, Man City, Arsenal, Liverpool, Tottenham. Det känns som ett enormt svek av Chelsea om detta är sant. Vilket tecknen tyvärr tyder på. Chelsea har tidigare tagit avstånd från sådant här. Förhoppningsvis lyckas förbunden stoppa de här planerna, annars är det nog dags att fullständigt omvärdera sin klubbtillhörighet.
    Daily Mail skriver så här om planerna>>

Inget vet sanningen om det som sprids i Murdochs vanligen seriösa tidning The Times om den stängda europeiska eventuella superligan som Chelsea påstås bundit sig för. Uefa har dock gått ut idag och sagt att om den blir av kommer klubbarna att stängas av och spelarna kan komma att nekas spela för sina landslag i EM och VM. Ryktena går vilda just nu men än så länge är det rykten. Ett säger att klubbarna som gått samman i det här skitförslaget ska skrivit under giltiga legala förbindelser och att ligan kan komma att presenteras redan ikväll. Vi kan bara hoppas det inte stämmer och framförallt hoppas att Chelsea inte på något sätt är inblandade, för detta får emot allt som vi älskar med sporten.
    BBC skriver om det hela här>>

Ryktet går att elva klubbar har förbundit sig för en europeisk superliga utanför de nationella. Chelsea påstås vara en av fem engelska klubbar inblandade. Vi tror inte på det och framförallt hoppas vi att det inte är sant.

Eden Hazard är på väg tillbaka från sin senaste skada och hoppas kunna spela mot Chelsea i Champions League. Det känns fel på något sätt.

LÖRDAG 17:
Inte Chelsea men noterbart är att Bayern Münchens manager Hansi Flick idag sa att han vill inte fortsätta i Bayern efter konflikt med ledningen. Med tanke på vad Flick gjort i Bayern står nog nästan alla klubbar i kö, men nog ser det ut som han efterträder Löw i Tyskland istället. Det är verkligen inte bara Chelsea som har underliga managersaker som händer. Det påminner mest om när Ancelotti fullständigt obegripligt fick sparken 2011.

En fråga till er alla. Som Chelseasupporter rankar ni FA Cupvinst högre än en Europa Leaguevinst. CSFC lutar svagt att ranka FA Cupen högre. Kanske är det traditionen, kanske är det för att för en som började älska Chelsea 1970 är FA Cupen fortfarande magisk.

Vi har inte fått något besked om Magdalena Erikssons skada. Hon fick ju kliva av mot London City med en skada som dock inte såg så allvarlig ut. Hon behövs nästa vecka i seriefinalen som kommer att avgöra Women Super Lague 20-21, Manchester City mot Chelsea W.

Tammy Abraham är inte med i matchtruppen mot City idag. Vi tror nog nu att Abraham kommer att försöka lämna Chelsea i sommar. Det är uppenbart att han har inte Tuchels förtroende.

Det ser mer och mer troligt ut, vi betraktar det nästan som gjort, att Milan utnyttjar sin köpoption på Fikayo Tomori. Det lär handla om 25m pund som kan stiga till 30m. Det är en affär vi inte gillar men Lampard bäddade för den och det var nog det minst bra han gjorde i Chelsea. Det är för många påminnelser i den kring Mourinhos fullständigt idiotiska släpp av de Bruyne, Salah, Lukaku m fl under hans andra sejour.

FREDAG 16:
Tuchel öste beröm över Pep Guardiola som han känner från tyska fotbollen och Pep svarade med att berömma Tuchel för hans jobb i Chelsea. Läs mer här>>

Italienska rykten pratar om bytesaffär mellan Juventus och Chelsea. Alex Sandro som varit aktuell för Chelsea i varje sillyskvaller i många år nu till Chelsea och Emerson Palmieri till den gamla damen.

Ett annat italienskt rykte handlar om den ny Z, vi har aldrig någonsin hört begreppet förut men enligt italienarna är det Inters 20-åring uruguyan Martin Satriano som är det. Han vill till England enligt ryktena och Chelsea är en av klubbarna som är intresserade.

Enligt Metro är nu Jude Bellingham intressant för Chelsea. Bojan lyckades ju nästan säga att han var klar för United innan han gick till Dortmund, vilket absolut inte var sant då United redan då ska ha tävlat med Chelsea om att värva sensationen från Birmingham. Nu är det fler som är intresserade, Bayern lär säkert lägga sig i liksom City och de vanlgia misstänkta som det hette i filmen Casablanca.
    Daily Mail säger det är istället för Declan Rice och att Bellingham nu kostar 100m pund, vilket är fyra gånger mer än vad Dortmund köpte honom för i somras.

Påhittiga Express har nu bestämt sig för att Tuchel vill inte ha Haaland, utan hellre Lukaku eller Kylian Mbappé. Det får stå för dem men man kan inte säga annat än att de är aktiva i sina påhitt.

Danske Joachim Andersen har gjort bra ifrån sig i Fulham och därför sägs det från danskt håll nu att flera klubbar är intresserade av att värva honom från Lyon. Chelsea, Tottenham och då Chelsea nämns förstås också Man United. Prislappen ska vara 25m pund.

TORSDAG 15:
BBC Lawrenson tippar 2-0 till City i semin på lördagen. Hans gästtippare Tubes är dock mycket stor Chelseasupporter och tror på en 2-1 vinst för Chelsea.

Goal säger att en engelsk klubb har lagt ned sitt intresse för Erling Braut Haaland. De vägrar dock säga vilken. Detta efter att pappa Haaland och Mino Raiola avslöjat att de kräver en lön om 30m pund om året för spelaren. Då det bara sägs vara tre klubbar som verkligen jagade Haaland med en möjlig fjärde i Liverpool, gör vi en vild gissning och tror det är Chelsea som dragit sig ur. Dortmund under tiden säger att de kommer inte sälja Haaland, frågan är om de kan vidhålla den inställningen och tacka nej till de 100m pund i överpris som de kanske skulle kunna få ut i sommar mot nästa sommar.

Nytt rykte är Monacos mittfältare Aurélien Tchouameni. 21-åringen kan enligt sin lagkamrat Fabregas spela överallt.

Express börjar alltmer likna de värsta kontinentala påhitarna. Deras senaste är att Tuchel nu ska kommit ett steg närmare att värva Haaland som de påstår är hans Eden Hazard. Detta därför Dortmund är utslagna ur Champions League och Chelsea är kvar. Det kommer inte påverka ett enda dugg. Om Dortmund missar kvalificeringen inför nästa säsong kan det påverka men inte att City slog ut Dortmund. Vi undrar om inte det faktum att Haaland i matcherna mot City var helt osynlig snarare borde påverka en transfer mer, för några klubbar undrar kanske lite mer över norrmannen nu.

Tyska rykten säger att Bayern München hoppas kunna värva Thomas Tuchel som ny manager om/(när Hansi Flick lämnar för att bli förbundskapten för Tyskland efter EM i sommar.

Det är osannolikt att Mateo Kovacic kommer att kunna spela mot Manchester City på lördag trots att hans skada beskrevs som lindrig.

Vi tyckte Porto spelade väldigt fult mot Chelsea och domaren tillät det i alltför hög grad. Det var filmningar, det var skrikande och försök att få fördelar och det var en hel del grova kapningar varav ett flertal inte ens bestraffades med en frispark. Ändå slogs det ett rekord. Christian Pulisic blev utsatt för 11 fouls som gav frispark. Vilket är ett ganska trist rekord för Champions League sedan Messi utsattes för det 2011. Det visar dock hur han offrade sig för Chelsea och för att stävja Portos spel.

ONSDAG 14:
Många har tänkt det och nu sagt det då Erling Haaland plötsligt har tappat form och han har absolut inte imponerat i matcherna i Champions League och knappt ens i ligan på sistone. Prislappar om 150m pund känns inte alls realistisk. Kanske är han störd av allt väsen som pappa och Raiola orsakat?

Thiago Silva lär uttryckt en önskan om att förlänga med Chelsea efter avancemanget i Champions League. Han tror han kan spela på högsta nivå till han är i Zlatans ålder.

Mycket prat, i tabloiderna, om att Portos manager Conceicao och Tuchel ska ha hamnat i gräl på linjken efter matchen. Portgusierna hävdar Tuchel sa något som han och Chelsea förnekar. Att portugiserna spelade väldigt fult och tilläts attt göra det va domaren däremot det såg vi ju alla.

Georgiern Khvicha Kvaratskhelia  utmärkte sig mot Sverige i landskamperna. Nu uppmanar hans agent honom att lämna Rubin Kazan för Chelsea. Eller en klubb i den toppkategorin som agenten kallar det i ett ovanligt oblygt sät att auktionera ut sin klient.

Ryktena om Sergio Aguero till Chelsea tio år efter Chelsea en gång jagade honom fortsätter. Vi får se i sommar men Aguero är bara 32 år gammal, det oroande är väl mest hans skadelista.

TISDAG 13:
Erling Haaland i all ära, CSFC drömmer fortfarande mer om Kylian Mbappé.

Ann-Karin Berger stod i Tyskland när de besegrade Norge med 31. Norges mål gjordes av Guro Reiten. Sam Kerr startade för Australien som förlorade med 0-3 till Nederländerna.
    Fyra Chelseaspelare startar för England mot Kanada. Telford i mål, Bright, Kirby och England. Jessie Fleming startar för Kanada. Matchen startar 20.15 Sophie Ingle startar för Wales mot Pernille Harders Danmark, samma starttid. Harder gjorde mål för Danmark.

Zecira Musovic fick stå i en chans att spela till sig en av de två målvaktsplatserna i OS-truppen. Hon gjorde en kanonräddning i 10e minuten och visade att hon redan utvecklats under sin korta tid i Chelsea. Sedan styrde hon undan närmast ett friläge, men hon borde tagit bollen istället så lite tur kanske. Det var dock inte en lätt boll då den studsade och inte ens borde fått slås om Sverige hade försvarat sig. De har inte direkt hjälpt sin målvakt i matchinledningen. Kvitteringen till andra målet får dock Musovic ta på sig, hon var ute och hängde tvät på en boll hon inte skulle gå ut på. Risk att hon spelade sig ur OS-truppen med det ingripandet.
    Jonna Andersson kom in i ett kvadrupelbyte vid timmen. (Vi kunde dock inte följa slutet av matchen).

Wayne Bridge, vår förre vänsterback menar att det vore en bra idé för Chelsea att gå för Harry Kane och att "money talks". Visst skulle Harry Kane vara en bra idé men att tro att Daniel Levy skulle sälja honom till Chelsea känns faktiskt rent omöjlig. Å andra sidan vore det en skön pay-back för länge sedan oförätten med Jimmy Greaves.
    (Apropå Tottenham ryktas det nu om att förre Chelseamanagern Mourinho ska ersättas där av förre Chelseamanagern Maurizio Sarri! Vi vet inte om vi ska le skadeglatt eller önska dem lycka till?).

Tro det eller inte. Vi tror det inte. Spanska AS påstår att Chelsea erbjuder Sevilla Ziyech och pengar för deras mittback  Jules Kounde.

Det ser mer och mer ut som om Milan kommer köpa loss Fikayo Tomori för ynka 12m pund. Lampards motsvarighet till Mourinhos usla affärer med Salah, de Bruyne, Lukaku etc.
    Enda trösten är att Chelsea kanske kan sno åt sig Donnarumma för ingenting i övergångssumma i affär motsatta hållet.

MÅNDAG 12:

Xavier Mbuyamba som av en del beskrivs som en ny van Dijk (stackarn för vem vill vara den nya någon annan?) har äntligen anlänt hos Chelsea. Han värvades redan i somras från Barcelona och vi har helt nästan glömt bort ynglingen. Detta då han drabbades av en knäskada och inte varit hos Chelsea utan har rehabbat. Den 19-årige holländaren är nu mer redo att börja kämpa om en plats bland så många lovande unga försvarare i Chelsea för framtiden. Han genomgick en titthålsoperation i september och förväntades vara tillbaka i träning redan i januari men det har dröjt till nu. Detta då han fick genomgå ytterligare en mindre operation. Nu har han anslutit till U23-laget för vidare utveckling. Han tros spela med dem mot Southampton U23 kl 20 ikväll.
    Han fick inte starta. U23-laget har bara fem avbytare inkl målvakt. Anjorin startade men ingen Billy Gilmour i truppen.

Klubbens lånerapport>>

Thomas Tuchel ger sin analys kring Kai Havertz och dennes MoTM-insats mot Crystal Palace. Det viktigaste är kanske vad han säger om att han ska inte jämföras med andra spelare och att han inte är en spelare som är överdrivet emotionell på plan, ingen Diego Costa som Tuchel uttryckte det. Havertz har en helt annan personlighet. Vi hänvisar också till artikeln i Sky igår (se länk förra veckans nyheter) Läs mer här>>

Italienska rykten jobbar nu hårt på att slå in en kil mellan Tuchel och en spelare, liksom engelska medier gör detsamma mellan Tuchel och en engelsk spelare. V har redan skrivit om hur Tammy Abraham känner sig marginaliserad och hur Tuchel kan tolkas ha sagt att han inte kommer få många fler chanser i slutet av säsongen. Italienarna som säkert har egna skäl för det menar nu att Tuchel och Hakim Ziyech inte heller kommer överens. Ziyech ska också känt sig marginaliserad sedan Tuchel kom.
    I båda fallen har skador onekligen påverkat deras säsonger och skadorna har varit under tiden Tuchel varit i klubben vilket säkert också är en viktigare förklaring. Det är dock inte lika kul att peka på som att antyda personliga preferenser för vissa.

Förnyade rykten om Gianluigi Donnarumma vars förhandlingar om nytt kontrakt med Milan närmast satts på sparlåga. Detta då Milan tappat form dramatiskt och nu nämns risken att de hamnar utanför de så ekonomiskt viktiga CL-platserna. Donnarumma blir kontraksfri i sommar. Även PSG lär följa situationen noga.

Ryktena om Ousmane Dembele till Chelsea minskade inte direkt i helgen då fransmannen sa att Thomas Tuchel var den bäste manager han har haft.

Förra veckan spekulerade vi i om att Real Madrids spel skulle passa Chelsea bättre i en evenentuell semifinal. Vi var kanske ute och cyklade där. Inte om spelmodellen för just då hade vi ju verkligen i sinnet hur hög press hade skadat Chelsea och hög press har varit Liverpools varumärke under Klopp). Det som påverkar är att Real Madrid tycks hittat stor form och är ifatt Alteltico i La Liga medan Liverpool fortsätter att inte övertyga alls.
    Nu har Real stor fördel inför returen mot Liverpool så det lutar kanske en del åt Chelsea - Real i semifinalerna, men vem vet vad som händer imorgon och som den så sanna klyschan säger. Varje match måste ses som en match i sig. Real har dessutom sannerligen historia i Champions League och det kan hjälpa dem. Så vi slutar önska något, annat än att Chelsea klarar uppgiften imorgon och går vidare.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se