csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  31 sp 15 v 9 o 7 f 50 -31 mål 54 p
10 april 2021

CSFCs spelarbetyg


Crystal Palace     eagles     vs      CHELSEA     Chelsea
             1                                   -                4               (0-3)


RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Crystal Palaces laguppställning

Guaita, Ward, Van Aanholt, Cahill, Kouyate, Riedewald, Milivojevic, Eze, Ayew, Zaha, Benteke.

Avb: Butland, Dann, Townsend, Mateta, Schlupp, McCarthy, Mitchell, Kelly, Rak-Sakyi

Manager: Roy Hodgson

Målgörare

0-1
0-2
0-3
1-3
1-4

Kai Havertz, 8
Christian Pulisic, 10
Kurt Zouma, 30
Christian Benteke, 63
Christian Pulisic, 78


CHELSEAS INSATS


8

Vilken fantastisk start av Chelsea, spel- och målmässigt.  
Varför kan vi inte få sådan här spel jämnt? Ja, vi vet att frågan är helt retorisk.

Första halvlek måste varit en av de bästa Chelsea spelat. Det enda hade varit om siffrorna varit större. Det var Chelsea mot målvakten Guaita och Cahill. Det kunde verkligen varit fler mål utan de två.

Av naturliga skäl och med tuffa matcher som väntar en lugnare andra. Slarvigt försvarsspel dock vid reduceringen. Borde kanske sänkt betyget något men vi är snälla idag.


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Sysslolös i första. Hade en inspark. 6
César Azpilicueta En lugn match för kaptenen. Fick mer att göra i andra och gjorde det fläckfritt. 7-
Kurt Zouma Härligt nickmål. Bakåt hade han semester. Flest mål av en försvarare i PL i år. 7-
Antonio Rüdiger Förtjänade ett mål men en försvarare på mållinjen hindrade det. Hade inte mycket att göra bakåt. 6+
Callum Hudson-Odoi

Assist till första målet. Sköter sin nya roll bra men oj vad han måste öva på sina avslut.

6+
Ben Chilwell Oroade framåt försvarade bakåt. En riktigt bra match. Nära göra ett underbart solomål men högerfoten är absolut inte hans starkaste. Får ta på sig Bentekes mål där han inte höll bevakningen. 7-
Jorginho Vaken, alert härligt pass före första målet. En av hans bättre matcher den här säsongen, kanske den bästa. 7
Mateo Kovacic Märktes knappt alls vilket kan vara mycket högt betyg eller inte, i det här fallet var det det förstnämnda. 6+
Mason Mount Perfekt frispark till Zouma. Mycket nyttig och oroade mycket. Årets Spelare. 8-
Kai Havertz Verkligen pricksköt sitt mål, assisterade till Pulisic. Han var sensationellt bra första halvtimmen. Proppen ur? Sedan försvann han dock lite ur matchbilden tyvärr. Men med flyt hade han gjort tre mål idag. 8
Christian Pulisic Smällde in bollen i närmaste krysset när alla trodde han skulle sikta på det andra. Gjorde ett fint andra mål också. Lite anonym därmellan. 8
---    
N'Golo Kanté In för Jorginho, 61 Inte den sorts match Kanté är som skickligast i men fullt godkänd insats. 6
Reece James In för Hudson-Odoi. 76 För kort tid för betyg. -
Hakim Ziyech In för Kovacic. 82. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK

 

Kepa, Alonso, Kante, Abraham, Werner, Giroud, Ziyech, James, Emerson

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 23 1
Skott på mål 10 1
Blockerade skott - -
Hörnor 8 0
Målvaktsräddning - -

Bollinnehav %

64 36

Källa Flashscore

 

Manager Thomas Tuchels INSATS

Vet inte vad han sa eller gav spelarna men vi hoppas han upprepar det många gånger till för som Chelsea kom ut och som de spelade särskilt i första halvtimmen.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Kai Havertz

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Chelsea har trillat ned till sjätteplats och behöver vinna för att ta sig förbi lagen före, även om West Ham kan återta fjärdeplats imorgon. Det blir en mycket tuff uppgift borta mot välorganiserade Palace som nog lär sikta på att kontra till sig poäng. Ett tidigt mål skulle underlätta massor.

Matchen inleds förstås med två tysta minuter för Hertigen av Edinburgh, Prins Philip som dog igår (1921-2021) Jorginho ser ut att pröva någon slags levitationsövning men det är säkerligen inte utav bristande respekt utan ingår i hans normla förberedelser.

Det är en rent försiktig inledning där det tog näsan en minut innan bollen passerade mittlinjen.
    Sedan satte Chelsea bra press på Palace men utan att skapa någon farlighet. Cahill bort. En av tre f d Chelseaspelare i Palace, van Aanholt och junioren Rak-Sakyi på bänken de andra.
    Pulisic går ned i skottläge, ingen oschyssthet. Chelsea lycakas ändå behålla boll. Det är bara Chelsea första fem. Avslutas med ett dåligt skott av Mount som lägger hela kroppen bakom och försöker skjuta bollen från Selhurst Park.
    Jorginho missförstår Mount och bollen ut. 6
    Chelsea pressar högt och Palace har väldigt svårt att ta sig ur den pressen. Lovande.
    Pulisic touchar en boll från kanten men Guaita lyckas hålla bort bollen. Sftrax efter sätter Kai Havertz bolleni MÅL. Det var rent prickskytte mellan tre försvarare och målvaken och otagbart. 8 Precis vad vi drömde om. En riktigt bra start och tidgit mål.
    MÅL igen. Det tog inte lång tid. Nu är det Christian Puliisic som sätter tvåan med ettt skottt i närmaste krysset. Assist Havertz. Tror det var Mount som assisterade första. 10 Tillbaka där vi hör hemma på CL´-plats.
    CHO fortsätter med samma intensitet och Palace får inte känna på bollen. CHO prövar ett skottinlägg men för nära målvakten som kan plocka den. 11
    Det var CHO som assisterade till Havertz mål(enligt BBC, Sky) fast han gjorde ju nästan allt själv ändå. Fast Guardian säger Mount så vi är fortfarande osäkra, behöver nog några repriser till ;) Flashscore är inte tillgängligt på extra info idag så vi har inte deras uppgift.
    Chelsea har fortfarande inte tagit foten från gasen men kanske lättat lite grann på trycket. 17
    Varför kan vi inte få sådan här spel jämnt? Ja, vi vet att frågan är helt retorisk.
    Cahill stoppar Havertz som försöker sig på en mycket svår delikatess men går omkull av tacklingen. Ingen straff. 19 Vilket var helt rätt.
    Zaha krokar Jorginho ordentligt. Han ska vara mycket glad över att sluppit kort där. ren frustration bakom den krokningen. 21
    77% boll till Chelsea, trodde nästan det skulle vara större.
    Vilken grej av Havertz som jonglerar fram bollen till själv. Guaita lyckas rädda den och Pulisic hinner inte fram på returen som Kouyate slår ut till hörna. 22. Vilken grej av Havertz. Hade den gått in vilket var mycket nära hade det räknats blånd årets mål. Hörnan går till inkast.
    Det känns nästan som proppen ur för Kai Havertz de här minuterna. Han är sensationellt bra.
    Cahill rensar igen. Det har varit Chelsea mot Cahill och Guaita.
    Hörna, CHO ordnar den. Cahill är ivägen igen. 26 Zouma nickar, via försvarare ut. Det var Cahill. Nästa är Zouma på också men får den ingenstans.
    Kouayte rammar Chilwell. Kort förstås. 29 Chilwell har ont men kommer upp.
    Mount prickskjuter frisparken. MÅL. Kurt Zouma dyker upp vid andra stolpen och sätter nicken. 30
    En chans för Palace men inlägget kan rensas bort av Chelsea då ingen är på plats. 33 Bra chans annars. Ur det blå för de har knappt nosat på straffområdet innan.
    Fin kontring av Chelsea, Mount in io boxen och drar på ordentligt men Guaita gör en kanondräddning. Hörna. 33
    Chilwell drar sedan på men Cahill täcker det skottet. Hörna. Rudi nickar och det är räddning på mållinjen. Det var van Aanholt som stoppar den. Där hade normalt fyran suttit. Mycket bra nick.
    Zaha är gnällig som fasen och bråkar och har sig i sin frustration. Det är tydligen på Mount han är mest irriterad. Oliver har kvartssamtal med dem och kaptenerna.
    Ayew är Palaces enda hot framåt hittills och det har inte direkt oroat Chelsea. 42
    CHO vill göra det men hans skott är inte tillräckligt bra. En bra bit utanför och över. 43
    Chelsea har helt klart tagit foten från gasen nu men håller bollen hur fint som helst ändå. Palace ser lamslagna ut och står bara still utan att våga gå på.
    CHO söker Mount men en försvaare kastar sig mellan. 44

En av de bästa halvlekar vi någonsin sett från Chelsea. Det har varit totalt ensidigt och utan storspel från Guaita i mål och Cahill i försvaret hade det varit klart större siffror redan nu. Det är också första matchen under Tuchel vi gjort mer än två mål.

ANDRA
Det är svårt att tänka sig att Chelsea kommer hålla samma tempo, intensitet och kvalitet även i andra då matchen med allra största sannolikhet är avgjord. Men vi vid sidan om vill ju det och vill ha fler mål och påbättrad målskillnad. Alla jämförelser med förra lördagen klan vi glömma, vi kan glömma den matchen helt för den har inte påverkat Chelsea, det har matchen mot Porto och nu matchen mot Palace visat.
    VI förväntar oss en lugnare andra halvlek, tyvärr, men Chelsea har matchen mot Porto redan på tisdag i Sevilla att tänka på. Det lär bli tuff. Och nästa lördag, semi i FA Cupen mot Man City på Wembley!

Koncentration och spela av matchen är nog vad som gäller nu. Inte börja slarva eller tro att matchen redan är slut.
    SÅ nära ett underbart solomål av Chilwell som tar emot, fintar bort sin back men skjuter med höger utanför utan att kunna knorra den inåt. 47 Fel fot men mycket bra innan dess. 47 Han brode dock passat då två Chelseaspelare hade bättre läge. Då hade det nog varit mål.
    Chelsea har redan skrämt upp Palace två gånger i andra. Även om Palace haft lite mer boll. 48
    Bra anfall av Palace men Chilwell kan lätt rensa. 52
    CHO försöker skjuta, täcks. 53
    CHO hård boll in som Havertz möter med huvudet men det går för fort och han kan inte styra det mot mål. 55
    MCarthy och Schlupp på väg in för Palace. Vill nog försöka få tag i mitten där Chelsea helt dominerar.
    CHO in direkt, förbi Havertz. Chilwell tar ned coh skjuter med vänstern. Närmare den här gången men över. 58
    Eze och Riedewald av. 59
    Mendy får känna på bollen, bakåtpass. Lite mer aggrassiviet hos Palace i pressen. 60
    Mount och CHO tvingar fram en ny hörna. Cahill den som stoppar dem. 60
    Kanté in för den idag utmärkte Jorginho. 61
    Hörnan ofarlig, nickas av försvarare till sin målvakt.
    Vi ser gärna ett mål till och förstås inget insläppt. Målskillnaden behöver förbättras och vi vann ju 4-0 senast.
    Hann inte mer än skriva det så hittar Palace ett mål. Bra inlägg från Schlupp till Banteke som nickar i mål. Där var Chilwell borta i sitt försvarsspelet. 63 Det där var inte bra.
    Slarvigt av Chelsea hoppas det väcker dem och att de raderar ut det genom att göra ytterligare mål. Vi behöver verkligen målskillnad. Palaces första och hittills enda skott/avslut på mål.
    Havertz halvmetern från att hinna först på en dålig boll bakåt men Guaita hinner först. 68 Vi trodde nog på Havertz där. Lite snällt att inte gå för fullt.
    Sedan skjuter Havertz och Guaita lyckas få fingrarna på den och ingen är där på den korta returen. 68
    Havertz och Mount jagar båda en omöjlig boll som går till målvakten, skön vilja.
    Mount kommer fram, är helt ensam och måste skjuta. Cahill kastar sig fram och täcker. 72
    CHO fpr frispark efter knuff.
    Mount och Pulisic tvingar fram en ny målvaktsräddning. 73
    CHO missar en boll in till Havertz som vill ha den. Inkast Palace och det tar massor med tid. Tydligen byte på g. Reece James ska in. Defensivt byte ser vi det som.
    Mount får hyfsat skottläge men kan inte hålla ned skottet. 75
    CHO av för James. 76 Yew av för Townsend.
    James med fint inlägg mot bortre och Christian Pulisic kommer i full fart och trycker in bollen med allt kraft i MÅL. Cahill var på den. 78 Inte ens chans för målvakten. Precis vad vi önskade oss. Nu har vi samma målskillnad som innan WBA-matchen.
    Zaha fälls i alltför bra frisparksläge, en fot fram av James. 81 Inte mycket att snacka om fem meter från domaren.
    Variant till Zaha, täcks ut till hörna. Nix, den tog på Zaha. Inspark. Ziyech in för Kovacic. Oväntat. 82
    Azpi gjorde oss nervös men en lite kort nick bakåt framför Benteke, men Mendy hann fram. 83
    Chelsea spelar runt, Mount försöker ett vänsterskott. Täcks ut. 84 Fin aktion av Ziyech i uppbyggnaden. Havertz söker Ziyech men Milovojevic läser det.
    Azpi gör ned Zaha. Azpi har annars hållit honom lugn hela matchen.
    Palace offside när Zaha prövar på andra kanten. Zouma ligger ned, fick Bentekes arm i ansiktet. 85
    Ett litet misstag av Mount, hans första?. Azpi reder ut det. 86
    Underbart av Ziyech fram till Havertz som får med sig bollen men avslutet är tyvärr riktigt tamt och Guaita kan rädda utan större problem. 97 Det var som Havertz inte riktigt fick med sig bollen, men vilken stickare av Ziyech som gjort ett mycket bra inhopp. Verkar som Havertz rodde han var offside där. Vilket han inte gjorde.
    James gör ett försök. Det borde han nog inte gjort. 88
    Chilwell fint in till Ziyech som missar bollen.... OJ 90
    Två minuter tillägg trots fulla byten, hmm. Meninga skadeavbrott direkt.
     
Vi förstår att Chelsea tog det lite lugnare i andra men det var ändå slarvigt att släppa till och bjuda in dem i matchen. Det väntar viktiga matcher. Ändå det är alltid lite trist att se att man inte går för fullt hela tiden. V i behöver också målskillnad i kampen om fjärdeplatsen.
    Vi kommer ihåg första halvlek och vill se mer av sådant spel. Nu väntar Porto och City i de två kvarvarande cupturneringarna.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver + VAR

BETYG

An

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.