csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  30 sp 14 v 9 o 7 f 46 -30 mål 51 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 19 sp 16 v 2 o 1 f 60 - 8 mål 50 p
Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
29 mars - 4 april 2021
  NÄSTA MATCH:

7 apr kl 21.00 - Porto

TV-Vsport

Nyheter v-13


PÅSKDAGEN 4:
Brighton stoppade Chelseas förlustfria rad, idag chockade de igen genom att slå Manchester United och Arsenal tog sig därmed upp på tredjeplatsen i WSL. City vann planenligt mot Tottenham och skuggar Chelsea två poäng och några mål efter. Arsenals Miedema och Kerr delar skytteligaledningen nu på 17 mål. (I herrarnas skytteliga är bäste Chelseaspelare, Mason Mount, nummer 35!)

Leicester har vunnit WSL II och flyttas upp till WSL nästa säsong. Vilket lag de ersätter är dock omöjligt att säga, det kan bli ett av fyra olika.

Tack Newcastle som tog två poäng från Tottenham med ett sent kvitteringsmål, passande nog av ett Arsenallån. Av lagen som jagar Chelsea möter vi bara West Ham i avslutande säsongsdelen. I övrigt har vi City, Leicester och sedan lag vi ska kunna slå i de åtta kvarvarande matcherna. Chelsea är därför efter fiaskot mot WBA beroende av hur andra lag spelar mot våra närmaste konkurrenter. Lagen bakom har dock knappat in på oss den här helgen och West Ham kan gå förbi imorgon.

CHELSEA WOMEN     vs    BIRMINGHAM W    6 - 0
Birmingharm har börja optimistiskt och från en ovanlig bild som faktiskt visar var kamerorna är på Kingsmeadow känns det som även tv-operatörerna lever optimistiskt uppe på en tillfällig byggsällning ovanför ena läktaren.
    Chelsea har dominerat första kvarten helt men inte åstadkommit något som stört målvakten Hampton i Brums. Harder är nog spelaren som stått ut så här långt oxh hon har klivit ned i plan för att få tag i bollen. Det farligaste ett långskott av Magda Eriksson över mål.
    Det händer inte mycket i Chelseas spel, det är tamt framåt om vi säger så. Kerr springer en hel del men får inte fatt bollen, Kirby osynlig och Harder har gått ned och spelar som playmaker. Lite oroande faktiskt även om de dominerar. Chelsea dominerade WBA också, till övertiden på första halvlek. Sedan vet vi vad som hände, bara inte riktigt hur.
    Genombrott då Cuthbert skjuter riktigt bra och målvakten gör en fin enhandsräddning längs marken men vem dyker upp om inte Sam Kerr som sätter bollen ur ingen vinkel alls. Max 1,5-2 meter från linjen och hon trär ändå in bollen. 25 Målet gör att Kerr är ifatt Miedema i skytteligan med 15 var nu.
    Hampton gör en bra räddning igen på skott från Leupolz. Det blir retur igen men hon hinner först och hennes backar täcker upp. 27
    Chelsea har skruvat upp tempot och skapar nu chans på chans. 33
    Bright missar en brytning men Walker skjuter utanför när Bright pressar henne. 39 Birminghams enda chans än så länge. Det var en stor en också.
    Leupolz gör en jättetavla och passar Walker som satsar på skott igen, men det är sämre. 43
    Kirby in till Harder som nickar i ribban, och vem kommer först på returen. Sam Kerr förstås. 45
  Frispark in från Cuthbert och gissa vem som nickar in frisparken i mål. 45+3 Klar ensamledning i skytteligan nu.
    - ANDRA -
Matchen är klar och det ska vara bara transportsträcka för Chelsea nu. Fast vi såg ju ett annat Birminghamslag få allt med sig igår, men nej, det ska inte kunna hända.
    Sam Kerr kom i januari 2020 till Chelsea, första halvsäsongen gick väl lite sisådär men nu är hon minst lika bra som vi någonsin kunde hoppas hon skulle bli. Harder har kommit in i det ännu snabbare. Den ende vi inte riktigt känner igen idag är väl Kirby även om hin inte varit dålig.
    Trippelbyte redan i halvtid. Reiten, Blundell och England in. Ut Andersson, Harder och Cuthbert.
    Härligt spel av Blundell och Reiten med en klack från Reiten. Men England, tredje avbytaren kan inte styra nicken utan den går en bra bit utanför. 47
    Chelsea fortsätter pressa men sista saknas.
    Fleming in för Leupolz. 56
    Så kom det till slut, andra halvlekens store lille spelare Fran Kirby sätter bollen empatiskt med en höger hon liksom hämtar bakom sig. 61 Strax efter får Kerr en förtjänt vila och ersätts av Jess Carter. Sista bytet av Hayes. 62
    Jamie-Lyn Napier skapar en halvchans för Birmingham, hon är på lån från Chelsea.
    Det handlar nu enbart om målskillnad och det märks på intensiteten. Chelsea dominerar fortfarande men energinivån har nog sjunkit lite. Just när jag skriver det lägger Kirby upp för Reiten som gör säsongens första ligamål. 73
    Birmingham sätter in sitt andra Chelsealån, Emily Murphy som bara är 18 år. Hon spelar med glasögon vilket man inte sett sedan Edgar Davids tid.
    Spence kortas så det finns en del liv kvar i matchen. 82
    Charles snor bollen och gör sig fri lite dålig vinkel men hon drar skottet jus över. 84
    Reiten smäller bollen i ribban. 87 Strax efter en bra räddning av Birminghams målvakt igen. Sam Kerr har utsetts till Matchens Spelare.
    Fran Kierby som utan tvekan vara bäst i andra sätter sitt adnra mål i matchen, 14e ligamål under säsongen. 90+2
    Inget snack om det, Chelseas damer håller undan och gör inte samma misstag som herrarna. Tre matcher kvar i ligan och en av dem förstås borta mot jagande City. Först dock ett landslagsuppehåll och sedan en FA Cup match mot LondonCity.


Emma Hayes vilar Ji helt inför landslagsuppehållet och ävewn Ingle får börja på bänken.
Berger - Andersson, Bright, Eriksson, Charles - Spence, Leupolz, Cuthbert - Harder, Kerr, Kirby

Herrarna slarvade bort en chans att vinna en match de ska vinna 99 av 100 gånger mot ett bottenlag, och det på ett häpnadsväckande sätt. Vi har sett några underliga förluster den här säsongen för City, för Liverpool och nu för Chelsea. Vi kan bara lägga det bakom oss men absolut inte glömma för de måste visa vad de går för i nästa match.
    Ännu har chockmatchen igår inte kostat oss något direkt, men det kan mycket väl vara så att Chelsea efter dagens matcher är borta ur topp-fyran, inte minst då den just nu viktiga fördelen med målskillnaden också försvann. Tottenham går förbi vid vinst mot Newcastle och imorgon kan West Ham också gå förbi vid vinst mot Wolves. Liverpool är också uppe i rygg på oss.
    Lite grann oroar vi oss för att det ser ut som 2012 då Chelsea underpresterade hela tiden, bytte manager och det så bra ut ett tag men vi slutade sexa. Vi vann dock hlea Champions League och kvalificerade oss den vägen. Det blir ännu svårare att göra i år.
    Tjejerna slog i veckan ut Wolfsburg ur Champions League, vi får verkligen hoppas att de inte åker på samma baksmälla mot Birmingham idag för det har de inte råd med. Man City är Chelsea i hälarna i jakten på ligatiteln och hur kul CL än är, så är ligan viktigast. Kanske lite extra genom att titeln kom till på det lite konstiga sätt som den gjorde för förra säsongen. Damerna har bara fyra ligamatcher kvar och en av dem är en bortamatch mot City, som vi slog på bortaplan för första gången någonsin i Ligacupen den här säsongen. Damerna har inte råd att underskatta något lag som herrarna gjorde. De kan ju påminna sig om Brightonmatchen.
    För även om det aldrig kommer att sägas, erkännas, så är underskattning nästan enda riktiga förklaringen vi kan se till kollapsen för Chelsea igår. Visst nästan allt förutom tidiga skador gick WBAs väg och varje skott tycktes gå in men det är bara en delförklaring. Chelsea har inga ursäkter. Det pekas många fingrar efter matchen men som sagt chockresultat har vi sett för bättre lag än Chelsea den här konstiga säsongen.

Vi förstod aldrig bytet av Pulisic i halvtid. Nu vet vi att han skadade sig när han skulle springa ut på plan i halvtid! Meningen var att Mount skulle kommit in för Werner, inte Pulisic. Det är dessutom en lårmuskelskada och vi har verkligen haft nog av dem. Han lär nog vara borta ett tag, igen. Han har haft en skadesäsong som påminner om Kantés förra säsong. Skada på skada.

PÅSKAFTON 3:
Chelsea blev utklassade efter fjorton matcher utan förlust, och det var av bottenlaget West Bromwich. Vi skäms. Fotboll är verkligen svårt att begripa sig på ibland. Men så här ska inte ett topplag agera.
    Ett totalt bottennapp på alla sätt och vis och en ordentlig kraschlandning för Chelsea och vårt hopp om en CL-plats. Det finns inget positivt alls att säga om Chelsea och Chelseas insats idag. Förutom möjligen, vi gillade viljan de visade ändå i slutet av matchen men det var först när de redan var i hopplöst underläge. Vad hjälper det dock när de missar allt och WBA sätter nästan allt.
  Vi kan bara hoppas det var en engångshändelse men nu blir det väldigt tufft att klara den där CL-platsen och sitter det här i så kan det bli på tok för tufft även mot Porto i veckan.

Tuchel vilar landslagsspelare och det är ett roterat lag, som vanligt. Silva är tillbaka. Chelsea ska slå WBA så det finns alltid lite osäkerhet om det sker. Chelsea hade fin form innan uppehållet men efter ett uppehåll vet man aldrig var laget står. Tuchel har också skaffat sig skägg under uppehållet. Chelsea måste ta matchen på allvar, för den är lika viktig som någon annan kommande match. Med tanke på alla lag som jagar oss bakifrån finns det inte utrymme för tappade poäng. Silva kommer inte spela hela matchen säger Tuchel innan avspark, han kommer bytas av med Christensen.

Dagens startelva mot West Bromwich:
Mendy, Alonso, Silva, Zouma, Azpilicueta, James, Jorginho, Kovacic, Pulisic, Werner, Ziyech
    avb: Arrizabalaga, Rudiger, Christensen, Giroud, Mount, Hudson-Odoi, Chilwell, Gilmour, Havertz
    Tuchel vilar rätt många av de spelare som fick mest speltid i landskamperna under uppehållet. Det väntar ju ett viktigt möte i nästa vecka också, mot Porto.

LÅNGFREDAG 2:
Det här är Thomas Tuchels råd till Timo Werner angående hans måltorka.
     "If a woman doesn’t want to go out with you, you cannot force her. Step back and maybe she will call you" 
     Andra menar att det är det sämsta råd de sett. Vi tar det inte bokstavligt utan vi ser meningen bakom det. (Gnället kommer från de vanliga hatartrollen i kommentatorsfält och på sociala medier så vi tar det för vad det är värt, absolut ingenting).
    Det går ju helt logiskt ut på att Werner måste sluta tänka på det och det var därför Tuchel inte ville att han skulle träna extra på avslut, utan förska hantera det hela mer intuitivt, tänka mindre på det.

Båda lagen imorgon saknar bara en enda spelare. För Chelsea är det N'Golo Kanté, för West Brom är det Chelseaspealren Conor Gallagher som inte får spela mot sin moderklubb.

Från presskonferensen:
Tuchel ser utmärkelsen Månadens Manager som en lagutmärkelse. Det är ingen utmärkelse som finns i Frankrike eller Tyskland så det är en "first" för honom.
    Hela truppen, utom N'Golo Kanté var i träning under långfredagen.
    Tuchel berömde Gallagher men menade att han måste koncentrera sig på sitt lån hos WBA (kommer inte spela mot oss förstås). Beslut om hans framtid kommer tas först senare i år.
    Han vägrar kommentera övergångsryktena kring Haaland av respekt för honom och Dortmund (vilket ju är helt rätt). Tuchel betonar att han är inte en Chelseaspelare.
    Han vill inte heller uttala sig om silly season. Inget vet riktigt vad som händer med pandemin och allt annat. Hans koncentration är på de åtta veckor som är kvar av säsongen.
    Han gav samma besked om Aguero som om Haaland.
    Han gav det trista beskedet att Kanté förmodligen missar mötet med Porto nästa vecka.
    Han menade att det var trevligt med ett uppehåll men det ställer till det. Han antydde nog att Giroud och Zouma får svårt att starta imorgon då de haft matcher i helt andra tidszoner med besvärliga resor.
    Thiago Silva är frisk och vi tolkar det som han kommer att starta från vad och hur Tuchel uttryckte sig.
    Han gav klart besked om att Timo Werner startar imorgon trots sin omtalade miss i landskampen. Tuchel gav ett passionerat försvar för Werner och pekade på hur mycket han bidrar med till Chelsea även om målen uteblivit med sitt arbete, sina assist, straffar han vunnit. Han förnekar inte att Werner går igenom en tuff period men påpekar att Werner gjort mål sedan han var fem år gammal och det kommer tillbaka. I går stoppade han Werner från att träna extra på avslut för att spara honom efter lanskamperna, Tuchel menar att han behöver inte det utan målskyttet kommer tillbaka. (Ovanligt att höra en manager som stoppar en spelare för att jobba extra, men det visar ju hur konstig säsongen är och det är förmodligen för att hindra ännu mer slit på spelaren).
    Tuchel själv spenderar uppehållet med ett snabbt besök hos sin familj och sedan fick han sitta i fem dagars karantän.
   
CHELSEA U18     vs    AFC FYLDE U18             2 - 0
Chelsea har lottats mot amatörlaget Fyldes ungdomslag i FA Cupens fjärde omgång. Hemma också. Även i nästa omgång väntar en hemmamatch om Cheslea vinner. Matchen kan ses på Chelseas hemsida/You Tube.
    Som väntat tog Chelsea kommandot direkt och borde gjort första målet redan efter någon minut men målvakten kunde rädda.
    Livramento som stod för assisten till första chansen får sin egen chans vid 11 minuten men målvakten är med på den också. Livramento och Bate har börjat matchen utmärkt.
    Det är bara Chelsea på ett mycket blåsigt Kingsmeadow men de har ändå inte skapat så mycket som de borde. Fylde är säkert nöjda med sina första 25 minuter. Chelsea krånglar till och försöker göra fina saker istället för att göra rätt saker.
    Första hörnan för Chelsea. 28. Fylde håller fortarande undan. Fylde har ungefär precis alla spelarna i sitt eget straffområde och de kan blockera det mesta och så har målvakten jobba en hel del. 34 Vi har sett några saker som är bra och annat som inte är det, helt klart tycker norske Fiabema inte om att nicka för han verkar snarare försöka undvika att räffa bollen med huvudet vilket kostat två bra lägen.
    Levy tar ett löjligt gult kort när han stoppar en Fyldeattack som är på väg över mittlinjen. 41
    Fylde har hållit Chelsea mållösa hela första halvleken och de har till och med haft på skott på mål och varit någon meter in i Chelsea straffområde. Chelsea kan absolut inte vara nöjda med Chelseas avslut eller bristen på dem.
    En riktigt bra räddning av Fyldes målvakt Lancaster, matchens prestation hittills. 45+4
    -ANDRA-
Det var mer vilja och lite mer tempo i andra och Chelsea tog ledningen genom Bryan Fiabema, som faktiskt nickar in bollen på assist från Vale via touch. 47
    Fylde spelar fortfarande med tio man i försvaret och ingen kan anklaga dem för det. De höll trots allt Chelsea borta från mål en hel halvlek vilket var långt mer än vad något gav dem en chans att göra. Man kan inte anklaga ett lag för att göra det bästa de kan genom att inte vilja förlora mot en motståndare de vet är bättre. Det är Chelseas jobb att lösa det och vinna ändå.
    Det är bara Chelsea, enbart Chelsea och de får till slut en straff också. 58 Lewis Bate tar den och han missar hela målet. Vad sysslar Chelsea med. Det kunde stått 5-6 noll nu och de till och med missar straffar. Comedy of Errors.
    Ben Elliott tar emot bollen och sätter den otagbart för målvakten i Fylde. Avancemanget kan nog anses säkrat. 65
    Fylde börjar visa tecken på att tempot och och den ständiga pressen från Chelsea har tagit musten ur dem, de har kämpat väl men det är långa 25 minuter kvar nu.
    Med matchens sista spark hade Fylde det första riktiga anfallet och en boll in gick över målvakten och tog i stolpens insida och gick ut. 90+3!!! Fotboll alltså :)
    Att säga att Chelsea brände chanser a la carte är en underdrift, men Fylde ska också ha credd för att kämpat verkligen hårt för att hålla siffrorna nere. De bjöd inte på så mycket framåt, om ens något men en så liten förlust känns nog ändå rätt bra för dem. Chelsea däremot kan ju inte vara nöjda med kvaliteten på sina avslut, men en vinst är klart viktigast och nu väntar Bristol City i nästa omgång.

Thomas Tuchel har vunnit Månaens Manager för mars.

Viaplay kommer att visa Chelsea W mot Birmingham på söndag kl 13.30.

TORSDAG 1:
Det blir Bayern München som blir damernas motståndare i semifinalerna i Champions League. Speldatum är inte spikade exakt ännu och risken är uppenbar att det blir matcher i Budapest eller någon annanstans igen pga coronarestriktionerna.

Chelseas hemsida streamar U18-lagets möte med AFC Fylde i FA Youth Cups fjärde omgång imorgon kl 13.30.

ONSDAG 31:
CHELSEA ÄR I SEMIFINALEN I CHAMPIONS LEAGUE FÖR DAMER!

CL QF
WOLFSBURG FRAUEN   vs   CHELSEA WOMEN     0 - 3
SAMMANLAGT: 5 - 1 mot förra säsongens finalist.
    Chelsea saknar Niamh Charles Jess Carter ersätter men Beth England är spelklar igen efter sin hjärnskakning. Som vi önskade startar Cuthbert.
    Chelsea startar: Berger, Bright, Ingle, Carter, Leupolz, Kirby, Eriksson (k), Kerr, Cuthbert, Harder, Andersson. 
   
avb: Musovic, Telford, Blundell, England, Ji, Reiten, Fleming, Spence, Fox, Beever-Jones.
    Chelsea har stått upp mycket bra mot Wolfsburg första tio och hållit den väntande anstormningen borta från mål och skapat minst lika mycket som tyskorna.
    En lobb från linjen gick över Berger men Eriksson rensar mycket fint just framför linjen. 11 Det var en touch som ställde Berger.
    Gräsmattan är lite bättre än förra veckan men väldigt torr vilket stoppat upp några stickare som Chelsea försökt sig på.
    Chelsea har helt klart startat bättre än i förra matchen och håller Wolfsburg bättre.
    Eriksson gör en ny fin brytning när Hendrich kom fri. Väldigt bra försvarsspel där. Båda lagen har varit farligast på snabba kontringar. 19 Det är också det spelet de söker.
    Wolfsburg har ökat trycket senaste minuterna och matchen ser ut mer som väntat.
    Eriksson har varit Chelseas dominant så här långt.
    Kerr kommer fri men görs ned precis i boxhörnet och domaren tvekar lite men dömer sedan straff. Oj vilken chans. 26 Harder ska ta den då Leupolz missade en straff senast.
    MÅL. Harder lurar målvakten och sätter den lugnt i andra hörnet. 27 Harder firar inte mot sitt förra lag men vi gör det desto mer. Chelsea har det så viktiga bortamålet.
    Oj vd nära Pajor är att kvittera. Hon har öppet mål och kastar sig ffram men bollen tar på knät och går utanför. OJ. 29
    Kerr får bollen i boxen och hon vänder upp och sätter bollen bakom målvaken. MÅL. Det är Ingle som lade in bollen till henne men det var verkligen Kerr som gjorde allt, omgiven av tre ljusgröna. 32 Strålande anfallsspel. Otagbart för målvaken också.
    Jess Carter började lite osäkert vilket är förståeligt då hon säkert inte hade räknat med att spela men hon har spelat upp sig och spelar fint wingbackspel fast hon är ytterback. Hon vinner en hörna också. 37
    Chelsea fortsätter spela attackfotboll och har inte lagt sig på försvar. Det älskar vi. Chelsea är laget som dominerar nu och skapar chanser om än inte direkta målchanser för ögonblicket. Wolfsburg ser chockade ut.
    Wolfsbrugs första farlighet på ett tag men Bright är där. 42
    En perfekt genomförd halvlek och två bortamål. Wolfsburg måse nu göra fyra mål om Chelsea inte gör något för att gå vidare. Tuff uppgift.
    Ni kan se Kerrs mål här>>
    - ANDRA -
Hoppas Chelsea fortsätter som i första och inte börjar spela på resultatet alltför tidigt. Matchens prestation så här långt är förstås Kerrs mål, men Erikssons rensning kommer högt på listan också.
    En utmärkt möjlighet för Chelsea men Harders pass till Kerr är utom räckhåll för målskytten. Det hade varit mål annars, det är vi övertygade om. 51
    Jonna Andersson hade stora problem i förra matchen men Cuthbert har skyddat henne idag och inget händer för Wolfsburg på den kanten idag.
    Kirby kortas efter dragit en spelare i armen. 55
    En boll in i boxen som Berger plockar och två tyskor slänger sig och hoppas på straff. 56 Domaren går inte på det.
    Rolfö som var så bra i första går gå av för van den Sanden. 60
    Vi hade väntat oss klart mer aggressivitet och offensiv från Wolfsburg i andra då de nu bara har en halvtimme påsig att göra fyra mål.
    Oväntat. Hayes tar av Kerr och sätter in Reiten. Lite defensivt byte men vi hade nog trott Kirby skulle tas av då hon har ett kort och vi vill ju inte mista henne för semin. 61
    Någon på Wolfsburgs bänk kortas. 65
    Chelsea har börja spela lite på resultatet, de är lite mer rädda om bollen när de har den men är inte defensiva utan pressar framåt. 72 et är matchmanagement från Chelsea nu.
    Bright har tyskor hängande på sig men fortsätter bra framåt. Det är en stark spelare som klarar det. 75 Wolfsburg gör några byten och ett av dem är att ta av Blomqvist som knappt märkts i matchen (vilket kan sägas om många i Wolfsburg).
    Leupolz stoppar en boll med nosen och hon blölder kraftigt nu. Hon skulle ändå gå av för Ji men nu behöver hon verkligen gå av för behandling. 77 Fleming ersätter Cuthbert. 79
    MÅL. Harder i en fin aktion, passet lite sämre men Kirby plkockar upp det, passar Ji som passar tillbaka. Även Harder är fri. Kirby avancerar och lyfter lugnt bollen över målvakten som kommer ut. 81 Harder gjorde det målet när hon ställde sin försvarare som helt kom bort. Det var Kirbys 15e CL-mål.
    Det var matchen, aldrig i världen Wolfsburg kan göra fem mål på tio minuter.
    Ingle av för Drew Spence. 85 Wolfsburg gör också sina sista byten.
    Berger går långt ut men får inte riktigt bort bollen, hon backar snabbt in och står ivägen för returen när tyskan skjuter. Det blir en hörna av det. 90 Fyra minuter tillägg.
    Ji i mycket bra läge men skottet är svagt och lätt för målvakten. 90+1
    En utmärkt insats av Chelsea, taktiskt, spelmässigt, ja på precis alla sätt. Två segrar efter bara ha förlorat till Wolfsburg är otroligt imponerande. Hela laget förtjänar massor med beröm och överbetyg då Chelsea varit ännu bättre idag än i "hemmamatchen". De har helt neutraliserat Wolfsburg. Extra omnämnande idag förstås dock till Eriksson, Carter, Harder, Kirbyu och Kerr. Ingle har också varit väldigt viktig. Förmodligen en av Chelsea Womens allra bästa matcher någonsinpå alla sätt och vis.
    Nu väntar, förmodligen, ett ännu bättre tyskt lag som har vunnit alla sina matcher i Frauen-Bundesliga, Bayern München. De har en stor ledning och spelar imorgon mot Rosengård. Risken är väl dock att också de matchderna ska spelas i Budapest på grund av den pest som pandemin är för oss alla.
    Vi tror dock Chelsea kan slå Bayern också, om de spelar som idag även om Wolfsburg säkert inte nådde sin bästa nivå idag. Vilket mycket väl kan berott på Chelsea....
   

TISDAG 30:
Chelseas match mot Brighton har flyttats till tisdagen 20 april. Detta på grund av semifinalen mot Manchester City i FA Cupen.

Emma Hayes pratar i BBC om varför engelska klubbar fortfarande har ett stort steg att ta för att bli topp i Europa. Intressanta tankar och kanske tar de ned oss lite på en mer realistisk nivå. Vi tror ju Chelsea kan vinna Champions League, men det kommer inte bli lätt och vi är absolut inte favoriter. Läs mer>>

Champions League för damspelare förändras nästa år då gruppspel införs. Det finns också planer på att introducera en form av Europa League för damfotbollslagen. Vilket är positivt då allt ytterligare utbyte bara kan stärka damfotbollen. Läs mer här om det här>>
    För herrarna startar Europe Conference League nästa säsong, vilket är tvärtom. Det är en slags tröstturnering för de små länderna och mer matcher. Men en cupturnering till för damfotbollen känns betydligt mer rätt just nu.

Det verkar som förnuftet är på väg att vinna. Uefa vill ju utvidga Champions League och mer eller mindre se till att vissa klubbar som Juventus permanetas som deltagare. Detta då Juventus ägare Agnelli är bland de som driver frågan hårdast tillsammans med de spanska arroganterna och några andra klubbar. Det skulle röstas igenom imorgon men nu ser planerna ut att spricka. Detta då klubbarna ute i Europa inte alls är med på vissa storklubbars planer att sätta sig på övriga klubbar. Mycket positivt tecken. Förhoppningsvis innebär det att Uefas förslag läggs på tippen där det hör hemma. I värsta fall innebär det bara att det skjuts upp och att Juve, Real och de andra åter börjar hota med en egen europeisk superliga, som ingen utom klubbägarna vill ha.

Chelseas möten med Porto hamnar i Sevilla. Det gäller båda matcherna. Uefa har bekräftat detta nu. Detta självklart på grund av att pandemin vägrar ge sig och det är coronorestriktioner i nästan hela världen som förvandskar fotbollskartan för oss alla.

Chelsea kommer visa mötet med Wolfsburg på sin webbsida men då geografiska restriktioner finns går det inte att se från en svensk plats. Första mötet visades efter ett mycket sent besked på Sportbladet Plus för svenskar som prenumerar på den, så kanske händer samma sak igen. Matchen startar kl 14.00 imorgon.

MÅNDAG 29:
Guardian tar fasta på Kerrby, det vill säga det fantastiska samspel som Sam Kerr och Fran Kirby har i Chelsea. Läs mer om det här>>

Emma Hayes och Magdalena Eriksson hade presskonferens idag inför mötet med Wolfsburg. Läs mer om vad de sa här. Hayes förväntar sig en konstant press och attack från Wolfsburg men hon sätter upp Chelsea för att spela för att vinna.

Callum Hudson-Odoi ådrog sig en axel-eller skulderskada under träning med England U21 men skadan var inte allvarlig nog för honom att återvända hem utan han förväntas vara aktuell för sista matchen mot Kroatien. . Teoretiskt har England en chans kvar om de slår Kroatien och Portugal slår Schweiz (vilket är troligt då Portugal är favorit). Då handlar det om målskillnad i gruppen då alla lag utom Portugal hamnar på tre poäng.

Chelsea återvänder till ligastriden tidigt på lördag i ett måste-vinna-möte med West Bromwich. Med tanke på hur många lag som är inblandade och hur lite som skiljer dem alla är vi en jagad klubb på vår fjärdeplats. Då måste man vinna matcher mot lag som kommer att flyttas ned, för det är vi övertygade om att WBA kommer att få uppleva om nio omgångar. De kommer också att sakna sin förmodligen bäste spelare, Conor Gallagher då han ju är på lån från Chelsea och enligt PL-reglerna inte får spela.

Chelsea Women ska också möte ett Birminghamlag, nämligen Birmingham i deras jakt på en ny serietitel. Det är hemma på Kingsmeadow på söndag.
    Innan dess har de dock den oerhört viktiga bortamatchen, i Budapest, mot Wolfsburg i kvartsfinalen av Champions League.
    Chelsea var inte som bästa mot dem i första matchen, särskilt inte i första halvlek då Chelsea var satta under hård press. De var klart bättre i andra. Vi hoppas Emma Hayes satsar på Erin Cuthbert på mitten i returen då vi tror hennes krigarförmåga, bollvinnande och energi ska hjälpa Chelsea hålla mitten som de tappade i första matchen.
    Chelsea går in i mötet med 2-1 i ryggen. De släppte ju tyvärr in en straff som gav Wolfsburg det viktiga bortamålet. Ett tidigt boramål för Chelsea på onsdag förbättrar chanserna att gå vidare högst avsevärt. Firma Kerr och Kirby är dock i toppform så vi tror att Chelsea kommer att göra som de gjort i precis alla matcher de spelat den här säsongen - gör mål. Chelsea har alltså inte gått mållösa från en enda match i något enda sammanhang den här säsongen. Ett väldigt bra facit.
    Går Chelsea vidare till semifinal som vi hoppas ställs vi med stor säkerhet mot ett ännu bättre tyskt lag, Bayern München som vunnit alla sina matcher i Frauen-Bundesliga.
      Det kommer dock att ske först efter ännu ett uppehåll som stör rytm och innebär skaderisker. Direkt efter det är det FA Cupmot London City. Sedan skulle Chelsea möta Manchester City i en ren ligafinal. Den är dock planerad till samma dag som eventuell semi i Champions League så vi vet inte ännu när den spelas. Först måste ju Chelsea ta sig till semifinalen.

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-13


PÅSKDAGEN 4:
Bayern Münchens damlag har vunnit alla matcher i ligan men har nu förlorat sin första match under säongen, mot Wolfsburg som Chelsea slog ut ur Champions League i veckan. Det är nog en match Emma Hayes kommer studera noggrant. Wolfsburg vann semifinalen i tyska cupen med 2-0.

John Terry sägs vara högaktuell för att ta över från Chris Wilder i Sheffield United.

Thiago Silva har bett om ursäkt för sin utvisning igår. den var inte bra men det var ju inte den som som orsakade Chelseas genomklappning.

Kan Newcastle hjälpa Chelsea genom att ta poäng från Tottenham? Knappast. Kan då Tottenham hjälpa Chelsea Women genom att ta poäng mot Man City. Knappast heller och City tog en mycket tidig ledning i den matchen dessutom. City ska vara Chelseas nästa ligamatch men då den skulle spelas samtidigt som semifinalen i Champions League lär den nog flyttas. Vi har inte fått besked om det.

Om Tuchel har en frysbox verkar det ju vara Tammy Abraham som sitter i den, vilket självklart i mediernas ögon innebär att han ska säljas. West Ham är klubben som lär jaga honom närmast. För ett år sedan vara det Chelsea som absolut skulle köpa spelare från dem och nu tvärtom.

PÅSKAFTON 3:
Teamtalk kommer med en skröna om att Tuchel och Chelsea kommer ersätta Timo Werner med Andrea Belotti. Det lutar verkligen åt en riktigt knasig silly season i sommar. De betecknar också Werner som en flopp och det är uppenbart att de inte brytt sig ett enda dugg om att lyssna till vad Tuchel sagt om Werner.

Roma jagar Olivier Giroud vars kontrakt går ut i sommar.

LÅNGFREDAG 2:
Även Skys bettingexpert Jones tippar Chelseavinst med 2-0 imorgon. Vi får hoppas experterna har rätt, men det får gärna bli fler mål och en hållen nolla.

Dagens Haaland är att pappa Alf-Inge och agent Raiola idag ska göra en blixtturné till fyra engelska klubbar och se vem som bjuder mest och bäst för Erling Haaland. Klubbarna är de båda i Manc, Liverpool och Chelsea.
    Något resultat av friarresorna till Spanien och England kan vi knappast vänta förrän till sommaren även om listan kanske trimmas ned något tills dess.
    Samtidigt ska Dortmund har ring upp Mino Raiola och sagt att klubben kommer inte släppa Haaland i sommar. Något vi är fullständigt övertygade om kommer att ändras om Dortmund inte kvalificerar sig för Champions League nästa säsong.

Dagens hetaste rykte är Sergio Aguero som redan ska godkänt en flytt till Chelsea. Vi ställer väl oss lite tvivlande men det ärbara att avvakta och se vad som händer nu när han lämnar City.

En hel del prat om Jorginhjo tillbaka till Napoli också. Han trivs inte med det engelska vädret. Hans agent förnekar dock att det kommer att ske.

BBCs expert och gästtippare tippar båda 2-0 till Chelsea mot West Bromwich imorgon.

TORSDAG 1:
Haalands far och agenten Mino Raiola är på turné pch flirtar stort med de spanska arroganterna Barcelona och Real Madrid inför en sommarövergång. Spekulationerna är förstås vilda och tecknen är onekligen att det blir Spanien för norrmannen.
    Real lär satt upp nio spelare, mestadels utlånade som ska säljas för att finansiera övergången, hur konkursfärdiga Barcelona ska finansiera det förstår vi inte men de har ju levt på lån hittills så de räknar väl med bankerna igen.
    Senare uppgifter säger att paret är ute efter att träffa fem klubbar angående Erling Haalands framtid. det spekuleras i att de också kommer att träffa Manchester United, Manchester City och Chelsea.
    Det kan inte vara roligt att vara Dortmund eller Dortmundsupporter i den här historien. Medierna, agenten, pappan, rådgivare och alla behandlar dem bara som en tillfällig parkeringsplats för Haaland där de inget alls har att säga till om. Allt Dortmund kan göra är att sätta en prislapp och veta att övriga betraktar dem som en liten utvecklingsklubb.

Chelsea, liksom Bayern, är intresserade av Real Madrids 29-årige Lucas Vasques vars konrakt går ut i sommar. Real vill förlänga men till 10% lägre lön vilket inte intresserar honom. Så han tittar på andra klubbar.

Vi gör inga aprilskämt här, bara så ni vet det ;)
Chelsea jagar Liverpools Giorgino Wijnaldum som alla tror tänker lämna för Barcelona på fri transfer i sommar.  

Chelseas intresse för Gianluigi Donnarumma fortsätter efter att denne ska ha nobbat två stycken kontraktsförslag från Milan. Donnarumma och hans agent Mino Raiola vill ha en lön om 10,2m pund om året vilket är bortom Milans förmåga verkar det som. (Det är ca 197k i veckan, bara de Gea tjänar mer som mv) Det är dock en lön Chelsea kan betala särskilt som en övergång blir utan transfersumma.
    CSFC är inte hel övertygade om Mendy och Kepa behöver självklart lånas ut eller säljas till en klubb som tror på honom och ger honom självförtroendet tillbaka, han är ingen dålig målvakt men har hamnat i en situation ingen avundas honom.

Chelsea ska vara intresserade av amerikanske anfallaren Daryl Dike som är på lån hos Barnsley, han tillhör Orlando annars. Han jämförs med Lukaku.

Man kan tycka vad man vill om frispråkige irländaren Roy Keane men han säger onekligen vad han tycker och den här gången tycker vi som han. Han utnämner Mason Mounts kritiker som Idioter, och det håller vi gärna med om. Läs mer här>>

Timo Werner hade ännu ett sådant ögonblick när Tyskland förlorade till Nordmakedonien. Han missade en jättechans, ett öppet mål. Vi har onekligen sett det under den här säsongen, någon gång måste väl ändå han börja sätta dem...?!

ONSDAG 31:
Mason Mounts skada kan inte varit allvarlig då han startar för England mot Polen. Även Ben Chilwell startar men Reece James är bänkad för Kyle Walker. I Frankrike startar ingen Chelseaspelare, både Giroud och Zouma på bänken. Kanté skadad och tillbaka hos Chelsea. Emerson Palmieri startar för Italien men Jorginho är skadad och ska vara tillbaka på Cobham. För Tyskland startar Antonio Rüdiger och Kai Havertz, Timo Werner på bänken. Och i Danmark sartar Andreas Christensen.

Callum Hudson-Odoi är skadad och har återvänt till Chelsea. Marc Guehi spelar inte och är inte med på bänken för England U21 i den avgörande matchen mot Kroaien. Nu är Guehi utllånad men England har en extremt tunn bänk så skador under de här landslagsuppehållet verkar slå rekord för massor av klubbar och spelare.

Enligt Metro kräver Erling Haaland 600.000 pund i veckan i lön för att gå till någon av de engelska klubbarna. Personligen anser vi att klubbarna ska be honom dra om de siffrorna stämmer, vilket vi ändå tvivlar på. Dagens fotboll kan inte betala Gareth Balelöner längre. Visst är han en fantasisk spelare, men han är bara 20 år och har ännu inte bevisat på högsta nivån särskilt länge. Och med tanke på nedan, tänk vad Raiola kommer att kräva i agentarvode (plus de pengar han tar av Haaland).

Det är en "titel", "ära" eller en skam vi helst hade sluppit uppleva. Chelsea är det lag som spenderat mest pengar på agentarvoden i Premier League. Hela 35,2 miljoner pund har slängts på agenter. mellan feb 2020 och feb 2021. Läs mer här>>

Det är tredje gången Chelsea når semifinalerna i Champions League, senast förlorade de till vinnarna Lyon för två säsonger sedan. Förra säsongen deltog ju Chelsea inte i Champions League.

Callum Hudson-Odoi har återvänt till Chelsea för behandling av sin skada och kommer inte delta mer i U21-EM.

Chelseas hemsida har en artikel om Chelseas ende manlige svensk, Edwin Andersson som gjorde sitt debutmål i helgen. Läs mer här>>

TISDAG 30:
Det absolute senaste tisdag kväll är att Mason Mount kan spela mot Polen (som saknar Lewandowski) imorgon.

Michy Batshuayi får tydligen bara spela i belgiska landslaget, vi inte riktigt vad det säger. I vilket fall som gjorde han mål mot Belarus i VM-kvalet ikväll.

Mateo Kovacic startar för Kroatien mot Malta. Ethan Ampadu startar som defensiv mittfältare mot Tjeckien.

Englands U21-förbundskapten Aidy Boothroyd närmar sig snabbt sparken efter sitt senaste fiasko. Nu nämns Frank Lampard som hans direkta efterträdare. Det skulle på många sätt passa Lampard väldigt bra med hans tilltro till unga engelska spelare men frågan är ändå om det inte ett steg sidledes i hans managerambitioner.

Mycket oroande: just nu i eftermiddag kommer ett rykte om att Mason Mount har skadats på Englands landslagsläger. Det är Sky som rapporterar det och vi avvaktar nu bekräftelse och mer information om vad det kan vara för skada.
    Han har inte tränat idag utan bara gjort rehab och det är tveksamt om han kan spela mot Polen. Läs mer här>>

En kille som spelat i Ytterhogdal i Sverige genomgår just nu en trial med Chelsea. Bivesh Gurung  är 19 år gammal och kommer ursprungligen från Crystal Palaces akademi men efter en sejour i norksa Trysil och svenska Ytterhogdal har han nu fått en chans att komma till Chelsea. Han är en defensiv mittfältare.

Sergio Aguero har bekräftat att han lämnar City i sommar och det är fortfarande tal om att han kan hamna i Chelsea även om de flesta tror det blir ett annat land. Aguero var en gång aktuell för Chelsea och CSFC stack ut hakan och trodde han var för liten och skulle inte passa som anfallare i England, vilket visar hur fel man kan ha. Dock, Aguero känns väl inte direkt som den anfallare klubben behöver just nu.

Lyon som Chelsea kan få möta först i en final försöker skjuta på sin kvartsfinal mot PSG. Lyon leder med 1-0 efter ett sent straffmål men har fått in corona i truppen och vill nu att Uefa ändrar speldatum. Vi får se om de lyckas eller måste ställa upp med ett försvagat lag i returmatchen på onsdag.

MÅNDAG 29:
USAs förbundskapten Berhalter har alltid en del att säga om Christian Pulisic och ofta om hur han ser honom i Chelsea. Nu öser han beröm över den unge amerikanen efter hans insats i landskampen mot Nordirland i helgen. Läs mer här>>

Vi förstod aldrig kritiken som trollen i England gav Mason Mount i höstas. Även de börjar nu ångra sig och fler och fler ser det som givet, att Mason Mount är i princip lika säker startman i Englands landslag som Harry Kane. Och väöflörtjänt så. Det är beklagligt att det ska behöva uttryckas av så många men folk har en ovana att inte se det som är framför dem och bara låta sig förtjusas av saker som mål, eller det spektakulära, inte det som gör det möjligt för något att göra det. Läs BBCs försvarstal här>>

Telegraph bryter mot tabloidernas idiotrykte om att Chelsea ska erbjuda Tmo Werner som mellanskillnad för Erling Haaland. De klargör att Chelsea har inga som hels planer på att göra sig av med Timo Werner, precis som CSFC hela tiden hävdat. De sgäer dock att Tuchel tittar på att få in någon anfallare och att Lukaku kan fylla rollen. Hade det inte varit för att andra rykten säger att Lukaku kommer inte lämna Inter så länge Conte är kvar som manager och istället förhandlar om en kontraktsförlängning. Vi kommer få en riktigt bökig silly season i sommar, det står klart redan nu.

Förstärkta rykten om Palmeiras 20-årige mittfältare Gabriel Menino. Han lär ha en utköpsklausul om 60m € men pandemin innebär att han förväntas säljas för bara 20m €.

De hade stora förhoppningar på Englands U21-lag men efter två raka förluster är de i praktiken ute ur turneringen redan. Marc Guehi startade båda matcherna, Conor Gallagher fick hoppa in igår mot Portugal men Hudson-Odoi saknades helt och vi undrar om han blivit skadad. Vilket skulle innebära att minst två Chelseaspelare kommer tillbaka med skador. N'Golo Kanté hann inte ens spela match.

Chelsea (och Liverpool samt möjligen PSG) påstås ge sig in i jakten på lånet i Arsenal, Martin Ødegaard. Real Madrid lär hoppas på att få 50m för honom som de kan lägga på att värva Haaland. Egentligen sägs det värderar de Ødegaard till mer realistiska 30m pund men då han gör succé i Arsenal tror Arsenal att de kommer att höja priset till 50m. Källan är inte direkt sådan att vi tar det på allvar, det är nämligen Daily Star.

Chelsea påstås pusha för att sommarens transferfönster flyttas en vecka framåt. Det ska starta en vecka senare än den tänkta starten 16 juni och istället stänga först 7 september.
    Ett annat förslag som lär lagts till Premier League är att det ska finnas ett fönster mellan 5-16 oktober för enbart inhemska övergångar.
    Inga beslut är tagna ännu.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se