csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 9 o 6 f 44 -25 mål 51 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 18 sp 15 v 2 o 1 f 54 - 8 mål 47 p
Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
22 - 28 mars 2021
  NÄSTA MATCH:

3 apr kl 13.00 - WEST BROMWICH

TV-Vsport

Nyheter v-12


SÖNDAG 28:
CHELSEA WOMEN     vs    ASTON VILLA W       2 - 0
Efter fem bortamacher fick Chelsea spela hemma på ett blåsigt Kingsmeadow.
    Kerr vill ha en straff efter fasthållning men får inte domaren med sig. 3
    Chelsea dominerar eftertryckligt men har ännu inte riktigt oroat målvakten i Vila. 14
    Noterbart denna konstiga säsong är att för första gången verkar det inte finnas några mikrofoner vid sidlinjen eller så är det V-sport som tonat ned dem. För vi hör inte något från bänkarna ens vid spelavbrott.
    Kerr hinner först på en lång boll men hamnar i dålig vinkel och målvakten kan rätt lätt räddda. 17
    Fint inspel från Kirby förstås till Kerr som når högst, nickar i stollpen och in i MÅL. 24 De har bara spelat ihop den här säsongen men det känns redan som de två hittar varandra i sömnen. Suveränt inlägg.
    Villa tvingas till ett tidig byte då kapten Ewers måste gå av för N'Dow. 29
    Kerr och Kirby har gjort 39 poäng tillsammans i mål och assist. Mycket fina siffror.
    Kirby bryter och spelar Kerr som kommer fri men i väldigt dålig vinkel, målvakten kan rädda. Returen når via några spel sedan Kirby som vänder och skjuter direkt, just utanför. 36 Hayes vill nog ha ett eller fler mål tidigt så hon kan vila delar eller båda sina anfallare inför onsdag.
    Eriksson får en jättechans på en låg hörna från Reiten men hon missar med högern och får dubbelträff och bollen utanför. 44
  Snabb kontring av Chelsea och Carter gör det bra och tar eget avslut, just över. 45´1
    Ji har haft en bra halvlek i en djupare roll än vanligt på mitten. Det är en lite slarvig match annars där det märks att Chelsea inte riktigt går på högsta växeln. Framåt handlar det som vanligt om duon Kerr-Kirby. Musovic har mest haft bakåtspel att handha men spelar med auktoritet. Eriksson har haft en ovanligt lugn match. Cuthbert som vi gärna ser startar mot Wolfsburg är damernas motsvarighet till Kanté, vinner boll och verkar orka hur mycket som helst. Hennes krigaregenskaper hade behövts redan i första matchen mot de tuffa tyskorna.
    - ANDRA -
Chelsea har inte övertygat även om de dominerat. Spelet har varit hackigt och utan den vanliga precisionen. Kanske inte oväntat och mer än en spelare har kanske tankarna på nästa match istället men detta är en match de ska vinna och med lite större vilja gör de nog något mål mer förhoppningsvis. Villa har inte hotat att göra mål men uddamålsledningar är alltid sköra.
    Någon drog ur sladden på sändningen på V-sport. Problemet sägs vara i London. Engelska livekommentarer verkar dock ha bild så felet verkar vara överföringen från London. Det tog fem minuter och Villa lär under dem varit lite modigare och försökt gå fram. Vi kommer in just när Chelsea har fått en hörna. 51 Fleming hänger på sin försvarare och blir avblåst.
    Musovic gör första räddningen (om inget hände under avbrottet) på ett långskott. 55 Harder ska in. Hayes är inte nöjd och vill ha mer kvalitet.
    Just då hittar Kirby, vem då, jo Sam Kerr som sätter bollen högt i Weiss's högre kryss. 57 Upphovet är ett missförstånd mellan målvakt och försvarsspelare. Kerr är ett mål bakom Miedema i skyttligan, Kirby tre men har massor med fler assist.
    Kirby vilas för Harder. Det kan man kalla lyxbyte. 59 Niamh Charles byter av Carter som inte ser lycklig ut, dessutom Cuthbert ut och Drew Spence in. 60
    Kerr kommer fri på pass från Harder men australiensiskans yttersida går utanför, sedan får hon gå av för Leupolz. 62 Hayes ville verkligen ha den där tvåmålsbufferten innan hon vilade spelare. Ji nu i en offensivare roll igen.
    Chelsea är nu helt klart ute efter att bara spela av matchen och undvika skador. De har ändå tryck mot Villa som helt enkelt inte har tillräcklig kvalitet att stå emot.
    Musovics första misstag då hon slår en utspark rakt på Iwagushi men får tillbaka returen. 67
    Så dog sändningen igen. 69 Det gick dock lite snabbare den här gången, men nu får de sluta snubbla över sladdarna. Nix, det tog bara sekunder så försvann den igen. Bilden tillbaka, för hur länge? 75
    Reiten har tydligen gått ut för Aggie Beever-Jones, 17 år. Som ordnar en hörna. 76
    Det är inte mycket som händer nu utan Chelsea väntar bara på slutsignalen. 83
    Ingen stor match av Chelsea men firma Kerr-Kirby levererar igen. Ji matchens spelare. Tankarna fanns nog i Budapest och matchen på onsdag.

Chelsea roterar idag och som väntat vilas Ann-Katrin Berger som fick ett antal tuffa smällar mot Wolfsburg. Istället står Zecira Musovic mot Aston Villa. Det är ändå en stark elva som Hayes ställer upp och en vinst är ju ett måste för att återta serieledningen. Jonna Andersson som hade en tuff eftermiddag mot Wolfsburg vilas också.
    Musovic - Blundell, Bright, Eriksson, Carter - Ji, Cuthbert, Fleming - Reiten, Kerr, Kirby

Emma Hayes hade nog helst velat rotera och vila spelare inför den avgörande matchen mot Wolfsburg på onsdag. Det har hon inte råd med då Man City gått förbi i tabellen. Vi vet att Hayes prioriterar CL den här säsongen men det innebär ju inte att hon kan offra Super League. Med tanke på de smällar hon fick mot Wolfsburg kanske hon dock vilar Berger men i övrigt har Hayes inte råd att sätta ut ett försvagat lag, även om Cuthbert och Reiten i en startelva knappast är en direkt försvagning.
    Matchen visas på V-sport Premium kl 15.30. Vinst är ett måste nu. Förhoppningsvis en klar sådant tidigt i matchen så Hayes kan rotera och vila spelare, men med tanke på Readings insats igår går det inte att underskatta något lag i WSL. Kom ihåg Brighton.

LÖRDAG 27:
Ett oerhört kämpande Reading lyckades nästan sno två poäng från Mancheser Ciy men ett mycket sent enda mål gav City segern och de är nu i topp i WSL, en poäng och en match mer spelad än Chelsea. Chelsea måste därmed vinna över Aston Villa imorgon.

Det var nordiskt när Chelsea U18 slog Southampton U18 i ligan. 3-1 slutade matchen och svenske Edwin Andersson gjorde sitt debutmål för Chelsea på övertid, 90+3. Finske Jimi Tauriainen gjorde de två andra

FREDAG 26:
17 april möter Chelsea Manchester City i FA Cupens semifinal på ett tomt Wembley kl 18.30.

Många nomineringar för Chelseaspelare för februari månads priser. Thomas Tuchel är nominerad som Månadens Manager, Andreas Christensen är nominerad som Månadens Spelare och Mason Mount är nominerad för Månadens Mål för hans mål mot Liverpool.

Första landslagsskadan drabbade N'Golo Kanté. Det är dessutom en lårmuskelskada, det som är knepigast av alla skador att bedöma och läka verkar det som. Vi ser ju hur Silvas utvecklats. Även om franska landslagsledningen påstår det är en liten skada.

TORSDAG 25:
Det är nu klart att Chelsea U18 spelar sin match mot AFC Fylde i FA Youth Cups fjärde omgång på fredag 2 april. Turneringen hade pausats för pandemin men är nu återupptagen.

Engelska medier och det även s k respekterade medier har fått krypa till korset som de själva säkert skulle beskriva det om andra och fått be Roman Abramovich om ursäkt för publiceringar de gjort med felaktigheter och lögner. Det är tidningarna The Times, Daily Mail/Mailonline och The Independent, som tvingats göra korrigeringar om saker de skrivit och betalat kompensation som går direkt till välgörenhet. Läs mer här>>

Chelseas ägare Roman Abramovich har stämt bokförlaget HarperCollins och författaren för boken Putin's People av Catherine Belton. Det har varit on om detaljer då engelska medier varit oerhört tystlåtna om detta. Nu får vi veta lite mer genom Sportbladet ovanligt nog. Det som retar Roman allra mest sägs vara att Belton påstår att han köpte Chelsea på order av Vladimir Putin - vilket låter så löjligt att vi trodde det var nästa torsdag (1 april) när vi läste det. Roman har försökt få förlaget att korrigera boken men de har vägrat så nu måste Belton och HarperCollins bevisa sitt påstående inför domstol. (Vi gillar en saftig konspirationsteori lika mycket som alla andra, men lite grann trovärdiga får de ändå vara. Men tydligen ska Chelsea nu dras in i storpolitiken, undrar hur de får ihop det med allt det sociala arbete Chelsea gör och gjort samt den jakt på titlar som finns i klubben. Handlar Chelseas titlar om att skänka Puitn mer ära för i så fall det misslyckats något oerhört!?) Läs mer här>>

ONSDAG 24:
CHAMPIONS LEAGURE KVARTSFINAL I
CHELSEA WOMEN   vs    WOLFSBJURG          2 - 1
Chelsea har aldrig tagit sig förbi Wolfsburg i Champions League men vi tror på Chelsea den här säsongen.
    Chelsea har avspark. I deras hemmamatch borta.
    Chelsea började med att pressa högt men det var Wolfsburg som skapade första farligheten. 3
    Hayes är ovanligt animerad på linjen, hon brukar annars vara rät tlugn där. Det är Chelsea som för matchen och Wolfsburg kontrar bra.
    Harder var mycket nära att överlista och hinna först på ett dåligt bakåtpass. Wolfsburgs backlinje har börjat skakigt. 12
    Wolfsburg är oerhört nära att ta ledningen när Berger är sen och en grön spelare kommer före och sätter bollen i stolpen och sedan rensade Charles, tror vi, just framför fötterna på en annan Wolfsburgsspelare. Usch. 14 På hörnan får Kerr en smäll men är rätt snart uppe.
    Wolfsburg gör mål men det är hands och Chelseas spelare slutade spela men Popp håller inte alls med och får ett kort för avsiktlig handboll. 16 Chelsea är pressade nu. Popp kan fått kortet för sina protester, det är lite oklart.
    Kerr får skottläge men det är inte särskilt bra skott men det var igen efter dåligt försvarsspel av Wolfsburg. 17
    Dorssun kortas i ett motlägg där Leupolz får ont. Tveksamt kort. 18
    Bright gör bort sig i försvarsspelet och en Wolfsburgspelare blir fri, skjuter, Berger räddar, returen räddar hon också och så rensar Andersson på mållinjen. 21
    Chelseas försvarsspel står inte att känna igen. Det är också en alldeles för dålig gräsmatta för en match av den här kalibern och det märks.
    Chelsea har nu satt två frisparkar rakt i händerna på målvakten. Båda lagen har varit vassa framåt, Wolfsburg vassast men skakiga försvarsmässigt. Det är hög intensitet och inget lag kan sägas dominera även om Chelsea nog haft mest boll. 25
    Kirby tror hon har Kerr med sig som hon brukar och lägger bollen åt henne, men Kerr är inte med. 30 Kanske Chelseas bästa chans.
    Ny chans för Wolfsburg när Rolfö nickar just utanför. Chelsea spelar inte som vi brukar se dem utan har stora problem framförallt på mitten. 32 Kerr söker en frispark i bra läge men domaren friar, oväntat nog. Chelsea måste lyckas stänga ned alla de inlägg som Wolfsburg gör framförallt från deras högersida.
    Kerr vinkas av för offside. 36 Tajt men korrekt visar reprisen.
  Rolfö fri med Berger efter ännu ett misstag av Bright, men Berger är snabb ut och räddar. 39
    Kirby stoppas mycket avsiktligt från att springa förbi men ingen åtgärd från domaren. 41
  Bra försvarsspel av Harder på en hörna. 43
   Vi vet inte om Chelsea varit tagna av ögonblicket eller om Wolfsburg lyckats bättre med sin taktik men vi känner inte riktigt igen Chelsea. Chelsea måste justera mittfältet och Bright är väl den spelare som underpresterat mest tyvärr men även Jonna Andersson har haft problem men också gjort en del bra, hon behöver bättre understöd från mitten. Leupolz är också en spelare vi hade hoppats mer på. Harder började bra men har försvunnit ur matchen. På grund av chanserna går första halvlek på poäng till tyskorna. Vi undrar om inte ett tidigt byte och ta in Cuthbert eller Reiten kommer.
    -ANDRA-
Chelsea måste hitta sitt spel i andra halvlek, ta tag i mitten och stoppa Wolfsburgs högerkant. Vi har sett Chelsea spela bra mycket bättre den här säsongen. Även mot högklassigt motstånd. Det behövs lite mer självförtroende även om de aldrig besegrat Wolfsburg tidigare.
    Bra av Chelsea men sista bollen är inte alls bra nog. 48
    Wolfsburg har öppet mål men Rolfö nickar i stolpen. Chelsea har tur men Andersson måste täppa tilll sin kant nu. 49
    Bra hörna av Ingle, Leupolz's nick inget vidare. 51
    Hayes måste säga till Jonna Andersson att tänka på defensiven, hon var ute och viftade för högt upp igen och tyskorna har fritt fram på hennes kant.
    MÅL. Hur bra som helst från Ji till Kirby som lägger ut den till Kerr coh lurar sina försvaare, rundar målvakten och säter bollen stenhårt ur liten vinkel. Kanske inte helt rättvist men oj var roligt. 55
    Bra chans igen av Kerr men hon bedöms gått lite hårt mot sin back när hon hoppade. 56
    Andersson har fritt mål men vågar inte använda sin höger utan slarvar bort bollen, vad gör hon? Det var öppet mål. 58 Vilken miss.
    Bra försvarsspel av Eriksson och sedan får Wolfsburg en rent felaktig frispark när Charles bryter. Farligt läge. 60 Vad sysslar domaren med? Tyskan trillar när hon hoppar över Charles's brytning. Det var ingen kontakt vilket reprisen också visar.
  En jätteräddning av Berger på Rolfös chans. 62 Från nära håll och åter kom bollen från tyskornas höger. Hayes måste stänga till den kanten. Egentligen båda kanterna, ytterbackarna spelar helt enkelt för offsensivt, även om det är Chelseas modell.
    Vad Hände? Jo MÅL av Harder när målvakten spelar ut bollen ur räckhåll för sin back som Kirby når, Kerr spelar bollen vidare till Harder som sätter den i mål. 66 Harder började fira men kom ihåg sig och slutade det mot sina gamla klubbkamrater.
  Rolfö fick gå av, konstigt nog då hon stått för det mesta.
    Eriksson går på tok för hårt på Huth och straff, inte mycket att snacka om. Får hoppas på Berger. 69 Slarvigt av Eriksson.
    Janssen sätter den fullständigt otagbart i krysset och Wolfsburg har det viktiga bortamålet. 70
    Ji av för Cuthbert, det var väntat. 74
    Wolfsburg tar en Jakabfi som gjorde hattrick mot Chelsea 2016. 76
    Kan Chelsea få ett tredje mål skulle det kännas rätt bra inför returen där Chelsea borde kunna spela lite mindre nervöst och mer sammanhållet.
  Andersson missar en nedtagning men som tur slår Chelsea bort matchen. Blomquist har kommit in för Wolfsburg. Andersson har gjort några fina rensningar men annars har hon inte haft en bra match.
    Domarinsatsen har varit för att vara snäll rätt inkonsekvent.
   Reiten in för Kirby. 80
    Wolfsburg går hårt för en kvittering och Chelsea verkar lite osäkra på om de ska lägga sig på försvar eller bara fördriva tid. Inte en bra inställning.
    Harder trippas och hyfsat läge för Reiten 83 Går precis förbi Eriksson och sedan Kerr. Nära.
    Berger nere igen som hon plägar i slutet av matcherna och nu med en ljumskproblem. Hon har gjort en fantastisk räddning och flera bra. 88 Hon kommer fortsätta men ser långt ifrån bekväm ut.
  Berger ute och boxar men hon har helt klart problem. Klarar hon matchen ut bör hon verkligen vilas på söndag. Ljumskskador är luriga.
    Leupolz varnas när hon går in hårt. 90+1 Reprisen visar att det var tveksamt faktiskt då det var ett motlägg.
    Hörna Wolfsburg. Fem minuter tillägg. 90+2 Chelsea bort. Ny hörna. Chelsea har helt tappat spelet och Wolfsburg går senhårt in för kvitteringen som skulle bli oerhört viktig.
    Oj vad nära att Harder kommer först på ett bakåtpass, Harder får en tackling som gör att hon inte hinner men det var riktig nära. I nästa anfall skjuter Blomquist i mycket bra läge. Berger räddar. 90+3
    Nervösa övertidsminuter just nu, riktigt nervöst.
    Berger knockas av av Popp som måste varnas för det, och då är hon borta. 90+5 Hayes är vansinnig på linjen. Hur domaren inte ger varning där? Bpda får behandling men det är helt klart värst för Berger i den attacken. Popp har tur. Hayes är inte nöjd alls.
    Chelsea har inte gjort någon dålig match, inte alls men vi har sett dem vassare och vi trorstunden tog en del på dem. Någon eller några spelare har inte riktigt nått sin kapacitet, särskilt på mitten och avancemanget är helt öppet med tanke på att Wolfsburg fick det så viktiga bortamålet. Chelsea har ändå bästa utgångsläget. För vi kan ju också göra mål i bortamatchen. Hoppas dock på en bättre domarstandard då även om det inte varit några stora tavlor, straffen var klar.
    Hemmavinst för Chelsea i Budapest och en stark kämpainsats. Returen är öppen men ett mål för Chelsea kommer att betyda massor nästa vecka. Det var första gången Chelsea slog Wolfsburg, det måste betyda massor för självförtroendet inför returen. Matchens prestation Kerrs mål. Kirby ainblandad i båda målen och en superräddning av Berger.
    * Emma Hayes fick ett kort för sin protest mot domaren.
   
Emma Hayes startar ett väntat och starkt Chelsea med följande lag:
Berger - Andersson, Bright, Eriksson, Charles - Ji, Ingle, Leupolz - Kerr, Harder, Kirby
På bänken några undomar, Beever-Jones, Fox, målvakterna Musovic och Telford och en riktigt stark besättning med Reiten, Fleming, Cuthbert, Carter, Blundell, Spence
    I Wolfsburg startar bl a svenske Fridolina Rolfö.

Sent besked, Sportbladet Plus kommer sända Chelseas match mot Wolfsburg senare i eftermiddag. För de som är prenumeranter.

Champions Leagues kvartsfinaler har redan gett oss en överraskning. Vi hade Man City som favoriter mot Barcelona men spanjorskorna vann första matchen med 3-0 och ser nu ut att kunna ta en semifinalplats. Svenske domaren Tess Olofsson som dömde tre straffar i första matchen Chelsea-Atletico (och en tidig utvisning) dömde två straffar på tre minuter idag. Barcelona satte sin.
    Chelseas match börjar klockan 17 och vi har Chelsea som favoriter även om de spelar sin hemmamatch borta, så vi hoppas de lever upp till det mot Wolfsburg.

TISDAG 23:
Det är kanske inte fotboll men det är lite fascinerande om än inte oväntat att när Roman Abramovich går till svars med en stämning över att han pekas ut som en korrupt affärsman och Putins lakej (vår tolkning av hur boken Putin's People pekar ut honom) och hur brittiska regeringen drog in hans arbetsvisum trots allt han gjort både för arbetsmarknaden och på det sociala området på grumliga grunder, i liknande attacker utan att ännu några bevis eller ens konkreta anklagelser har lagts fram. Vi går inte till något okritiskt försvar för Abramovich, vi är dock djupt kritiska över den ryktesspridning som vissa brittiska politiker och medier ägnar sig åt utan att några bevis eller ens specificerade anklagelser har gjorts. Medierna var snabba att haka på det, liksom vissa politiker (lite mer förvånande var det att det var kapitalistvänliga tories som mest hävdade utan att säga vad och varför hans eventuella korruption).
    Nu när Roman sent omsider går till eget försvar genom att stämma ett förlag bakom den bok som tycks vara underlag för mycket av det här, då nämns det inte ens medan anklagelserna saknade inte pressutrymme. Det är nog inget att bli förvånad över och vi vet inte sanningen men rättskänslan är klart störd över att domen liksom redan gjorts trots att det inte ens finns konkreta anklagelser. Trots sitt enorma engagemang och den insats han gjort och gör för Chelsea har vår ägare inte fått följa klubben på plats sedan tre år tillbaka på grund av detta.  
    Vi vet inte om det finns sanning bakom pratet men ännu har inget annat än att han sägs ha en privat vänskap med Putin vara anklagelsen mot honom. Hade han varit vän med Trump eller Boris Johnson eller Macron eller Stefan Löfven eller vem som helst, hade samma sak hänt då? Faktum är att vi vet inte ens om Putin och Roman har någon kontakt eller haft det sedan Roman Abramovich avgick som guvernör i Tjuktjen 2008.      
    Visst är vi färgade av att vi är totala Chelseasupportrar och som sådana vet vi också kanske mer om det mycket positiva Roman Abramovich har gjort för klubben och samhället runt omkring den, inte minst nu i pandemitider.
   Frågan vi ställer är hur kan man försvara sig när man anklagas för något om inte ens anges vad man är anklagad för.? Kanske vi bör ha i minnet i många diskussioner.. Bör inte det faktum att man försvarar sig också uppmärksammas?

Chelseas match mot Wolfsburg visas på appen och webbsajten dock ej i Sverige och en del andra länder. Så vi får hoppas V-sport/Viaplay som vi tror har rättigheterna bestämmer sig för att visa matchen imorgon. Sportbladet visar dock Rosengård som kan bli Chelseas näste motståndare om båda lagen går vidare, i deras match mot Bayern.
    Däremot är det klart att Viaplay visar WSL-matchen mot Aston Villa på söndag 15.30.

MÅNDAG 22:
Emma Hayes presskonferens inför mötet med Wolfsburg på onsdag i Budapest>>

    Chelsea kommer att sakna långtidsskade Maren Mjelde och Beth England för det här mötet då hon genomgår den s k hjärntrappan.

Roman Abramovich har idag stämt ett engelskt förlag för en bok som han anser är osann, falsk, sprider lögner och är publicerad i avsikt att skada honom och Chelsea. Boken har getts ut av Harper & Collins och kallas Putin's People. Vem som skrivit den vet vi inte då det inte framgår av det uttalande som klubben gjort i samband med affären. Vi vet dock att den ryske nationalisten och Putinkritikern Navalnyj har spridit saker om Roman Abramovich utan minsta antydan till att presentera bevis så vi kan nog utgå från att det finns ett samband. Läs klubbens uttalande om detta här>>
 
  (Andra källor hänvisar till en bok med den titeln som gavs ut våren 2020 av Catherine Belton).

Ingen fotboll med Chelsea förrän påskafton (om matchen inte flyttas som teendensen varit på sistone). Det är en lång väntan men som matchen mot Sheffield visade behöver laget vila och ladda om batterierna.
    Problemet är ju att det är landslagsuppehåll så få spelare får den chansen. Istället blir det än värre för dem med resor, träning, skaderisk och mängder av coronarestriktioner ingen kan hänga med på så man vet vad som gäller.
    De flesta landslagen spelar tre matcher dessutom vilket sliter väldigt hårt på spelare som ska testas i VM-kval eller för att försöka ta plats i EM-trupper.
    Vi nämnde skaderisker, det är solklar. Vi får se om vi kommer att förlora spelare till karantäner också.
    Chelsea har så många spelare på landslagsuppdrag från ungdomslandslag till a-landslag att Tuchel får föga tid till att rehabba och få igång trötta muskler och trötta hjärnor. Fast honom själv blir det kanske lite vila efter sju oerhört intensiva veckor där han lett Chelsea till nya rekord i matcher utan förlust under en ny manager, till hållna nollor och insläppta mål och allting. Han kan nog behöva några dagar själv att ladda om, han är ju dessutom en högenergimanager.

Nästa motståndare är en som vi bara måste slå och ska slå om vi ska spela Champions League även nästa säsong.
    Champions League väntar framöver med kvartsfinal mot Porto. Vi har viktiga ligamatcher och vi är också semifinal i FA Cupen även om vi sannerligen hade önskat oss en annan motståndare än Manchester City, vi hade väldigt gärna hellre mött Southampton eller ett Leicester som vi brukar klara oss bra mot. Det kan bli många möten med City framöver, båda lagen är kvar i CL och ska mötas i Premier League också. Kan vi be om att de får en formsvacka?

Vårt intresse närmaste veckorna är helt vänt mot tjejerna nu. Först på onsdag kl 17.00 då de spelar borta i Budapest mot Wolfsburg. En motståndare vi har haft mycket svårt mot under tidigare säsonger. I år har vi dock rätt höga förväntningar på vårt lag även om båda matcherna ska spelas i Budapest. Det är Chelseas hemmamatch vilket är lite negativt, med tanke på bortamålssituationen i CL är det alltid bättre att ha andra matchen hemma så att säga även om den spelas veckan därpå också i Budapest.
    Det lär bli en särskilt intressant match för Pernille Harder som värvades för rekordbelopp från just Wolfsburg i somras. Samma Wolfsburg som förlorade CL-finalen förra säsongen mot Lyon.
    Dubbelmötet med Wolfsburg blir absolut höjdpunkterna närmaste veckorna. Hoppas bara någon tv-kanal vaknar och visar dem.

I helgen har de Aston Villa hemma, det är en match som ska vinnas även om Villa har ryckt upp sig och ser ut att kanske klara sig kvar i Women Super League. Chelsea måste dock vinna varje match med tanke på den utmaning som Manchester City lanserat i ligan.

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-12


SÖNDAG 28:
Marc Guehi startar för England U21 mot Portugal i en viktig match. Conor Gallagher på bänken men Callum Hudson-Odoi saknas helt vilket är lite oroande med tanke på skadefronten.

Toni Rüdiger och Kai Havertz startar för Tyskland mot Rumänien. Emerson på bänken för Italien (men ingen Jorginho, vi har inte koll på om han är skadad eller helt enkelt inte uttagen).

Mason Mount blev målskytt för England mot Albanien när han gjorde Englands andra mål runt timmen spelad. Christian Pulisic gjorde USAs andra mot Nordirland. Vi hoppas verkligen han också kommer igång nu efter allt skadeelände.

Mason Mount är ende Chelseaspelare som startar för England mot Albanien där Chelseaspelaren (på lån i Vitesse) Armand Broja startar. James (oväntat) och Chilwell på bänken. Christensen och Giroud vilas i roterade elvor för Danmark och Frankrike. (Kanté är ju skadad på landslagslägret).
    Christian Pulisic startar för USA i en vänskapsmatch mot Nordirland.

Willy Caballero pratar om skillnaderna mellan Frank Lampards och Thomas Tuchels sätt att spela fotboll i Chelsea. Läs mer här>>

Mycket utrymme ägnas i tabloiderna till ett rykte som vi tvivlar på, att Tuchel ska sagt till Abramovich att byta bort Timo Werner mot Erling Haaland. Verkar vara lite nyhetstorka nu när det bara är landskamper på schemat.

Statistik är siffror som ibland skildrar verkligheten, men visst är det rätt kul att Chelsea rankas jämte Ciy som det bästa engelska laget det sista decenniet. Läs här>>

LÖRDAG 27:
Dortmund har satt en prislapp på Erling Haaland vars Norge förlorade stort till Turkiet idag. Hans kontrakt lär säga att han har en utköpsklausul sommaren 2022 på runt 68m pund, ca 80m €. Dortmunds prislapp för att släppa Haaland i sommar sägs nu vara lätt vansinniga 180m €. Det är nog inte många klubbar som kan slanta upp sådana pengar efter ett års pandemi, om någon. Plus att Haaland själv ska vilja gå till någon klubb. Det kan bli rörigt om Dortmund nu missar Champions League. Detta då vår gissning är att han vill lämna Dortmund om han inte får spela CL nästa säsong. Plus, vi har alltid Raiola-faktorn att räkna in.

Romelu Lukaku är hett namn idag då han ska antytt att han kan tänka sig återvända till Chelsea, enligt medierna alltså.
    Ständigt dessa på Express (se nedan) hävdar att Lukaku är back-upplanen om Chelsea inte kan värva Haaland. Samma Express har minsann inte gett upp planerna på att David Alaba ska till Chelsea, något så gott som alla andra inte tror ett dugg på numer. De lanserar även Gianluigi Donnarumma som däremot kan vara en möjlighet med tanke på att han ännu inte förlängt med Milan och de lär stå långt från varandra från vad Raiola kräver i lön för Donnarumma och vad Milan kan betala.

Inga driver transferskvaller lika aggressivt som Express och de har nu deklarerat för oss att de vet minsann att Roman och Marina har godkänt Thomas Tuchels transferplaner. i dem ingår att göra sig av med Hakim Ziyech. Tuchel ska också kräva att få värva en högerback och en mittback. Vi har väldigt svårt att tro att Thomas Tuchel redan gör några transferplaner även om han under veckan som gått fick någon dag ledigt för första gången sedan han kom till Chelsea.

TORSDAG 25:
Det tog Kai Havertz sju minuter att göra mål på Island, och det var Tysklands andra mål redan då. Han och Rüdiger startade för tyskarna, Werner på bänken.

Mason Mount, Ben Chilwell och Reece James startar alla mot San Marino. Chilwell assisterade till första målet, James till andra. Mason Mount assisterade till det tredje. Mount skapade sju chanser i första halvlek vilket är ett tangerat rekord de senaste fem åren. Visst det är mot San Marino men han tävlar väl kanske mer med sina lagkamrater. Han liksom James vilades efter halvtid.

England hade, som alltid, enorma förhoppningar på sitt lag i U21-EM. Det gick inte så bra, de förlorade till oseedade Schweiz i första matchen. Laget hade Marc Guehi och Callum Hudson-Odoi i sin startelva och Conor Gallagher i 0-1 förlusten.

Chelsea får räkna med att förlora både Edouard Mendy (klart) och Hakiim Ziyech en månad under nästa säsong för deras deltagande i Africa Cup of Nations. En turnering som ställer till problem för både spelare och klubbar då den spelas under säsongen för de flesta europeiska ligor. Till skillnad från VM görs inte uppehåll för ACN.

Dagens Haaland är att hans pappa uppmanar honom att välja klubb inte välja en manager att spela för (ett bakslag för Solskjaer som enlig ryktena ringer var och varannan dag för att försöka få honom att välja United). Vi lär få höra mycket mer men de stora frågorna att lösa för Haaland är först och främst kanske om Dortmund kvalificerar sig för nästa års Champions League, för ingen tror han kommer att spela för en klubb som inte spelar CL. Läs mer här>>

ONSDAG 24:
Senaste Haalandskvalllret är nu att Dortmund vill inte sälja till Chelsea för att Thomas Tuchel tränar Chelsea. Hans uppbrott från Dortmund ska inte varit trevligt och vissa i Dortmunds ledning sägs nu vilja straffa honom för det. Vilken såpopera men vi blir väl inte särskilt förvånade över något längre under denna konstiga tid.

Frank Leboeuf ger en varning till Chelsea inför en eventuell värvning av en viss Erling Haaland. Det han säger är rät tkloka saker, för det är ju inte något videospel, det gäller att värva spelare som passar in och som fungerar med det lag som redan finns. En spelare kan vara hur bra som helst men måste ju fungera med sin omgivning också. Läs mer om Lebouefs varning här>>

Chelsea möter Porto i Champions League efer uppehållet och nu säger skvallerspalterna att vi ska vara intresserade av deras mexikanske mittfältare Jesus Corona. Vi tvivlar, det känns inte som en förstärkning utan mest som en agent som är ute för att prata upp värdet på sin spelare.

TISDAG 23:
En tidigare ungdomscoach i Chelsea har anklagats för rasism och det har ifrågasatts varför han inte också var inkluderad i den sk Sheldonrapporten om sexuella övergrepp mot ungdomsspelare som publicerades nyligen. (Chelsea kommenterade den utredningen på sina hemsidor häromveckan). Frågan är fortfarande under utredning och en stämning föreligger mot personen i fråga Gwyn Williams och indirekt klubben som ungdomsspelare under Williams period i klubben vill ha ersättning för. Att det har funnits olämpliga ledare i engelsk fotboll liksom i all ungdomsidrott är fastslaget och Chelsea tycks tyvärr haft en av dem. Vi får se hur det här utvecklats och Chelsea har ju förklarat att de vill att allt ska fram i ljuset.
    Varken klubbens nuvarande ledning eller vi supportrar anser det här vara godtagbart på något sätt, men samtidigt måste vi inse att det är något som hänt förr och som först nu kommit fram i ljuset även om det inte är en ursäkt för att det inte ska utredas fullständigt och att rätten ska säga sitt och de utsatta spelarna få upprättelse. Läs mer här från BBC>>
    (Gwyn Williams förnekar alla anklagelser om rasism och övergrepp under hans tid i dåtidens akademi som var lång, 1970-2005. )

Marija Banusic som floppade i Chelsea dit hon har nu gått till Roma i Italien och gjorde succé i helgen i en match mot Inter. Betydlig mer förvånande är att hon utnämnen Roma till den mest professionella klubb hon spelat för. Det tyder onekligen på att damfotbollen i Italien har gjort enorma framsteg senaste tiden med tanke på hur andra svenska spelare har jämfört den italienska damfotbollen med övriga Europa. Det är hennes 8e klubb fast hon bara är 25 så man tycker ju hon måste ha en del jämförelsematerial. Eller är vi bara lite förnärmade över hennes avfärdande av tiden i Chelsea 2015? :)

Vi som såg tidernas domarskandalmatch, Chelsea mot Barcelona 2009 glömmer den aldrig. Allra mest för han som påstod dömde matchen medan han hejade fram Barcelona genom att låta bli att döma matchen, Tom Henning Øvrebø. Eller genom hur Didier Drogba böjde sig ned, tittade in i en kamera och sa vad vi alla (utom den andra klubbens fans förstås) ansåg om domarinsatsen och blev avstängd för det. Nu ger Mikel en ögonvittnesskildring av hur spelarna tog det efter matchen. Med distans kan vi läsa det och le åt det hela.>>

Chelsea mörkade det men Italiens Mancini bekräftar nu att Jorginho har fått en knäskada som håller honom borta från landskamperna.

De möttes inte i säsongens CL-match men Atleticos och f d Liverpoolstjärnan Luis Suarez menar att Thiago Silva är den tuffaste försvarare han ställts mot.

MÅNDAG 22:
Billy Gilmour tog en plats (som ende Chelseaspelare) i Peter Crouchs Team of the Week i Daily Mail men byttes ut trots att han var den bättre i går. Vi undrar fortfarande över det bytet från Tuchel.

Klubbens lånerapport från förra veckan och helgen finns här. Det gick bra för våra B-spelare (dvs spelare vars namn börjar på B, inte en klassificering).>>

Det är en klar statushöjning även om det kanske kommer göra det svårare (definitiv dyrare för många) att se Chelsea Women nästa säsong. Sky Sports har nämligen skrivit kontrakt om att sända WSLs matcher de tre närmaste säsongerna med början av nästa. De ska dela det med BBC. Det lär vara damidrottens näst största avtal hittills (efter dambasket i USA).

Vi får be om ursäkt, vi var felinformerade. Sju raka hållna nollor har vi faktiskt hållit fler gånger under de senaste hundra åren. Nämligen 1905/06, 2003/04,två gånger under 2005/06. Mourinho gjorde det alltså tre gånger. Fjorton matcher utan förlust som ny manager är dock ett rekord.

Edouard Mendy kommer inte delta i Senegals landskamper under uppehållet. Han ska istället underhålla sig med en dental operation.

Tammy Abrahams skada vägrar ge sig. Han kunde bara träna fem minuter i senaste försöket i lördags. Börjar luta mot operation där. Även om Tuchel hoppas han ska kunna vara tillbaka efter uppehållet.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se