csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 9 o 6 f 44 -25 mål 51 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 17 sp 14 v 2 o 1 f 52 - 8 mål 44 p
Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
15 - 21 mars 2021
  NÄSTA MATCH:

3 apr kl 13.00 - WEST BROMWICH

TV-Vsport

Nyheter v-11


SÖNDAG 21:
Vi hade verkligen inte tur i dagens lottning. Vi lottades mot Manchester City i semifinalen i årets upplaga av FA Cupen. Vi har visserligen på papper hemmaplan men det spelar ju absolut ingen som helst roll då matchen spelas på Wembley.
    Vi kan också möta dem i en Champions Leaguefinal även om det inte är det vi tittar på just nu, men vi möter dem i slutomgångarna på ligan också så det kan bli väldigt mycket mörkblått mot ljusblått framöver.
    Semin spelas helgen 17 april. Vilket kommer flytta vår hemmamatch mot Brighton & Hove.

Tuchel erkände efter matchen att Chelsea var sega och trötta och lite slutkörda inte minst mentalt efter massor av matcher varav några var stora insatser. Det är ju förklarligt och vi måste se det positiva, vi är i semifinal igen i FA Cupen. Vi köper det och gratulerar till avancemanget och till Tuchels 14e match utan förlust och sjunde nolla, något som inte hänt på över hundra år. Bara två insläppta mål varav ett var prickskytte av vår egen spelare är imponerande, mycket imponerade även om dagens match är förglömlig.

En bedrövlig insats av Chelsea framförallt i andra men ett framtvingat självmå, avancemangl och en hållen nolla är ju ändå bra. Och så Ziyechs övertidsmål efter flera chanser till kvitering från Sheffield. Som match dock kanske den sämsta sedan managerbytet. Vi glömmer den och hoppas få Southampton i llotten senare ikväll.

Att laget skulle roteras från den härliga vinsten mot Atletico det förstod vi, men är inte nio ändringar ändå personrekord för Thomas Tuchel? I vilket fall som; de här startar för Chelsea:
    Kepa; Zouma, Christensen, Emerson; Hudson-Odoi, Gilmour, Kovacic, Chilwell; Mount (k), Pulisic; Giroud.
    avb: Caballero, Rüdiger, Azpilicueta, Alonso, James, Kanté, Ziyech, Havertz, Werner
    Roligast att se är att Gilmour får starta, Giroud spelar och Mount bär kaptensbindeln (det lär vi få se mer av i framtiden).

Chelsea U23 spelade oavgjort 2-2 mot Manchester United i PL2 idag. Efter ett tidigt mål av Anjorin, 14 och en sen kvittering av Colwill, 89.

LÖRDAG 20:
Southampton och Manchester City (på jakt efer en kvadrupel) är vidare i FA Cupen till semifinal. Imorgon avgörs om Chelsea eller Sheffield, Man United eller Leicester gör dem sällskap. (Lottningen av semifinalerna sker ca 18.45 imorgon, i halvtid på den sena matchen).

Roman Abramovich gör så gott som aldrig några intervjuer eller uttalanden. Nu har han gjort det och betonar vikten av fotboll som ett socialt verktyg för att motarbeta rasism och hat, han säger att damftotbollen är vital för klubben och har en stor utveckling framför sig även affärsmässigt. Han pekar på att Chelsea är en klubb som handlar om att nå resultat. Ett absolut måste att läsa>>
   
Chelseas hemsida har en sammanfattning>>

Semifinalerna i FA Cupen kommer att lottas i halvtid i matchen mellan Man U och Leicester imorgon. Förhoppningsvis tar Chelsea sig dit.

FREDAG 19:
Datumen har spikats för kvartsfinalerna mot Porto i Champions League, vi börjar borta 7 april och spelar sedan hemma den 13. I Porto finns Chelsealånet Malang Sarr som nu kan möta sin klubb utan att spelat en match för Chelsea. I CL finns inte samma låneregel som i PL utan utlånade spelare får spela mot sin moderklubb. Vi hoppas han inte tar chansen att imponera alltför mycket mot oss.

Från presskonferensen:
Tuchel varnade för övermod efter lottningen och påminde om att man i Turin trodde Porto var en lätt lottning. Han var glad över att Chelsea lottats mot ett utländskt lag och inte ett engelskt och han var klart nöjd med att Chelsea börjar borta och har andra matchen hemma, vilket onekligen är en fördel med tanke på bortamålsregeln.
    Han ville inte jämföra taktiska förändringar. Chelsea spelar i en annan formation nu men det viktiga är hur spelarna uppträder i den formationen. Chelsea är solida, modiga och försöker vara aktiva matcherna igenom.
    Han kommenterade anfallet från Atleticomatchen med att det var spelare som alla valt att stiga ur sin komfortzon med att flytta till den starkaste ligan. Han har varit lite oroad över bristande kyla i situationer men aldrig över deras arbetsinsats eller intensitet utan boll.
    Han kommenterar Thiago Silvas firande på läktaren. Han har känt Silv alänge nu och alltid haft en bra relation. Tuchel menar att Silva är alltid 100% bakom sin klubb. Han hörde Silva, jorignho och Mount heja och försöka dirigera laget från läktaren precis som Willy Caballero och Kepa gjorde från bänken. Tuchel vill inte prata om förlängning av Silvas kontrakt, det är en diskussion för längre fram menar han.
    Silva kommer inte vara med i truppen på söndag, Tuchel vill inte riskera honom före landslagsuppehållet. Abraham tränade idag och hade en liten incident men Tuchel hoppas han kan vara aktuell för truppen mot Sheffield. (Vi kan ju tillägga att i FA Cupen får Tuchel använda >5 avbytare till skillnad från i PL).
    Han kommenterade att han kunde inte använda Giroud i några matcher pga de byten han fick göra och förändringar med dem, i andr amatcher har han valt att gå med fart och underförstått är Giroud då kanske inte första valet. Det lät onekligen dock som han är aktuell på söndag.
    Han start som Chelseacoach var inget han direkt ville kommentera ang rekordet men menar att hela klubben verkligen andas fotboll och han trivs väldigt bra. Det handlar ändå dock att ta det match för match, ögonblick för ögonblick. Det handlar om lite tur, få till rätt beslut vilket är det normala. Det viktiga är attityden och grunden bakom det och den finns i klubben.
    Han tryckte hårt på att fotboll handlar mycket om att hitta balansen i ett lag och spelet. Därför vill han inte fokusera för mycket på ett enda problem utan menar att det är en del av helheten. Nyckeln är att hela tiden försöka bli bättre och då menar han att målen kommer också att komma förr eller senare.
    Han vill inte säga om det är möjligt att vinna Champions League eller FA Cupen. Han menar dock att det finns en möjlighet att vinna mot Sheffield på söndag. Det är allt vi kan veta just nu.
    Han hyllade de initiativ som Abramovich och klubben tar utanför fotbollen (som No Hate-kampanjen som just startat). De är rätt och riktiga.
    Avslutningsvis berömde han Tino Anjorin som han ville ha kvar i klubben och inte låna ut så att han får lära sig på träningar och andra spelare. Han menar att han som alla unga spelare måste visa både tålamod och otålighet.

VI VERKAR HA HAFT TUR I LOTTNINGEN på papper i alla fall men vi såg också hur duktiga PORTO var mot Juventus och de gick vidare helt rättvist.   
    Skulle Chelsea gå vidare kan det bli ännu en semifinal mot Liverpool. Fast den tuffa semin på papper är ju den andra.
    Det var CSFCs drömlottning utan att föringa något enda lag men vi slapp ju Bayern, PSG och Man City de tre största favoriterna till att vinna turneringen.
    Matcherna ska dock spelas och Porto övertygade mot Juventus och kan säkert slå ut Chelsea om Chelsea inte spelar minst lika bra som mot Atletico Madrid. Men efter tyckt vi haft otur med slutspelslottningar i CL och inte gått vidare från åttondelen sedan 2014 känns det här som en oväntat fördelaktig lottning för oss. Vi fruktar inget av lagen vi kan ställas inför före en final även om det absolut inte betyder att en final på något sätt är given. Vi underskattar inte heller något lag men visst är några motståndare svårare än andra.
    (Liverpoolanhängare har goda minnen från en final i Istanbul, vi har usla minnen av ett spökmål i semin mot dem innan de fick spela final. Spökmål slipper vi dock nu med teknologin som finns).

Champions Leaguelottningen var som vanligt numer utan publik men de lyckas ändå göra den tråkigare. Synd att de har uppfattningen att de ska göra ett program av det istället för det viktiga, det vill säga själva lottningen.
    Manchester City - Dortmund
    Porto - CHELSEA
    Bayern München - PSG
    Real Madrid - Liverpool

Matcherna spelas 6/7 april och 13/14 april

Semifinaldragningen är.
    Bayern/PSG - Man City/Dortmund
    Real Madrid/Liverpool - Porto/CHELSEA

Matcherna spelas 27/28 april och 4/5 maj

Tekniskt sett blir Vinnaren av semi 1 hemmalag i finalen i Istanbul. Den spelas ev med publik 29 maj.

TORSDAG 18:
Imorgon kl 12 lottas kvarts- och semifinalerna i Champions League. Thomas Tuchel hoppas slippa PSG. Vi kan väl hålla med om det, men de vi fruktar än mer är faktiskt Bayern München och Manchester City. Det är lagen vi vill undvika. Det vi tror vi får är Liverpool. Mest kanske vi ändå hoppas på Dortmund (även om det innebär spel på neutral plan) och Porto. Real Madrid är inte vad de varit och de är enda spanska laget kvar, vilket kanske är synd med tanke på hur Chelsea spelat mot spanska lag i säsongens CL. Alla lag som är kvar har chansen men i våra ögon vill vi verkligen undvika Bayern och City längst. I det här läget av turneringen är det bara att acceptera läget och hoppas vår form håller i sig och att motståndarna kanske har en dipp. Ändå, vi är inte direkt skrämda av de kvalitet som har visats upp i säsongens Champions League. Det kan ju faktiskt vara dags för ett 2012 igen. Om vi får drömma lite, eller en hel del. 
    Därför är det lite ironiskt att säsongens mål fortfarande måste vara att komma bland de fyra första i ligan. För att kvalificera oss för nästa säsongs CL (vilket en vinst också gör).

ONSDAG 17:
Vilken match av Chelsea. Vilken kväll för båda Chelsealagen men matchen mot Atletico var en av de bästa Chelsea spelat på väldigt länge. Tuchel har gjort stordåd på dryga sex veckor i Chelsea. Hur har han gjort det. Vi rekommenderar ESPN-artikeln, länken hittar ni en bit ned i spalten. Vi är så glada, så stolta över hur Chelsea tog sig an Atletico Madrid som var stora favoriter att gå vidare från åttondelen.
    Chelesa var bäst utan tvekan i första matchen, de var ännu bättre ikväll. OJ. Det utan Thiago Silva, Andreas Christensen, Tammy Abraham och de två avstängda Mason Mount och Jorginho som alla hejade på.

Tjejerna behåller sin ligaledning efter att besegrat Everton med 3-0 ikväll. Mål av Kirby, Harder och Leupolz. Ändå kostade de på sig att missa en tidig straff.

Besked om att Christensen blivit sjuk tyvärr, Chelsea har inta mittbackar på bänken idag.

Inte gissade vi så där jättebra, Tuchel överraskar igen. Mest kanske att Christensen inte ens är på bänken, måste vara skada eller sjukdom. Alonso startar vilket han gjorde i förra matchen för sin förmåga på fasta situationer. Säkert samma förklaring idag.
      Mendy, Azpilicueta, Zouma, Rudiger, James, Kante, Kovacic, Alonso, Ziyech, Werner, Havertz.
    avb: Kepa, Caballero, Emerson, Chilwell, Gilmour, Anjorin, Hudson-Odoi, Pulisic, Giroud

Diego Simeone svarar med: Oblak, Renan Lodi, Trippier, Gimenez, Savic, Saul, Koke, Llorente, Carrasco, Felix, Suarez


EVERTON W     vs    CHELSEA W      0 - 3
En perfekt start för Chelsea trodde vi när de fick en straff mot Everton redan i första minuten. Med ordinarie straffläggaren Mjelde skadad steg Melanie Leupolz upp och missade, eller mer korrekt Evertons reservmålvakt, finske Korpela räddade.
    Efter handsstraffen hade Everton en bra start men Fran Kirby, vem annars, lugnade våra nerver i 13e minuen genom att komma fri och sätta bollen. Hennes 12e i ligan, lika många som Kerr, två mindre än Arsenals Miedema. Assist, Kerr.
    Tvåan kom i 28e minuten genom Bright, trodde vi först men Harder som var den som sköt vinkades av för offside. Everton har bjudit emot rätt bra men ändå hade det kunnat vara flera mål för Chelsea om Korpela inte storspelat.
    Erin Cuthbert satte en ordentlig kanon i ribban från håll i 41a minuten.
      Chelsea borde avgjort matchen redan i första halvlek med kvaltieten på chanser, och straffen, som de haft. Istället blir det en osäker uddamålsledning i andra. Everton förlorade med enda målet (sent) mot City häromveckan så de kan utan tvekan hota Chelseas vinst. Everton hade ett skott på mål, på övertid, mot Chelseas tio.
    - ANDRA - Av kända skäl kan vi inte följa andra halvlek men vi kommer försöka hinna med att åtminstone ge mål om det blir några fler.
    60. Pernille Harder gör MÅl. Kontring. Kirby assist.
    (0. Melanie Leupolz avgör matchen.

Chelseas damer har inte spelat en mållös match sedan oktober 2018. De bröt sin förlustfria svit mot Brighton i en match vi fortfarande inte kan förstå. Chelsea hade 30 målchanser i matchen men förlorade på två fasta situationer. (Vi har inte siffrorna men kommer vi ihåg rätt so var det Brightons enda två målchanser). Fotboll kan vara ett underligt spel. Everton har förlorat alla matcher till de fyra lagen ovanför dem i tabellen och vunnit mot lagen nedanför. Deras femteplats illustrerar nog ganska perfekt var de står i damfotbollen.

Chelseas båda möten med Wolfsburg i Champions League kommer att spelas på Ferenc Puskas Stadion i Budapest Ungern. Chelsea spelar "hemma" den 24 mars och "borta" 31 mars.

Emma Hayes matchar följande lag mot Everton i WSL kl 20:
Berger - Charles, Bright, Eriksson, Andersson - Ji, Leupolz, Cuthbert - Harder, Kerr, Kirby
    Vi har fortfarande inte hittat någon information om hur allvarlig Maren Mjeldes knäskada är på Chelseas officiella sajt. Kanske är den bara gömd någonstans men nog känns det lite fel att klubben inte informerar om en allvarlig skada.
    Vi har nu hittat information som Chelsea enbart släppt på sociala medier i måndags. Skamligt men tydligen är det dagens sätt att nyhetsrapportera. I vilket fall som är Maren Mjelde borta för säsongen men skadan är mindre allvarlig än den först såg ut så hon räknar med att kunna vara tillbaka till försäsongsträningen.

ESPN har en mycket läsvärd artikel om hur Thomas Tuchel har vänt utvecklingen i Chelsea sedan han kom. >>

Damernas match mot Everton kolliderar tyvärr med matchen mot Atletico. Dammatchen börjar kl 20.00. Matchen visas på The FA Player för de som kan få in de sändningarna. Det är en tuff match mot en motståndare som kan göra det svårt för Chelsea men en vinst är nog ett måste för att behålla greppet om titeln i WSL.

Kan Chelsea ta sig till kvartsfinal är det första gången sedan 2014. Det känns konstigt, vi hade nog trott det har hänt lite oftare men...

Ikväll gäller det. Ska vi trots tidiga stora odds emot oss gå till kvartsfianl efter fått svåraste möjliga motstånd vi kunde få i åttondelen, Atletico Madrid. Det var utan någon som helst den tuffaste lottningen oavsett hur matchserierna utspelat sig. Chelsea har fördelen av en vinst med bortamål. Vilket innebär att Atleti måste göra två mål (även om det kan räcka med ett och straffar. Vi vill inte ha straffar.)
    Nyckeln blir nog, gör Chelsea mål då tror CSFC att vi tar oss till kvartsfinalen. Även om vi inte vinner matchen eller ens får oavgjort. Problemet är ju, vi har enormt svårt att göra mål. 1.1 mål i snitt under Tuchel imponerar inte. Kan ikväll bli proppen ur, hela ketchupflaskan på en gång?
    Helt klart blir det tuff för Atletico och de måste spela på ett helt annat sätt än senast. De tvingas spela offensivare än de förmodligen vill och kanske blotta sig. Tuchels Chelsea är inte lätta att göra mål på. Snarare väldigt mycket tvärtom.
    Vi önskar kanske att Silva var spelklar och i form, vi önskar kanske ännu mer att Mount (och Jorginho) inte var avstängda. Atletico har å sin sida fått tillbaka flera väldigt viktiga spelare.
  Det blir oerhört tufft men går det vägen och vi slipper City och Bayern i lotten kan det bli en kul vår. Det kommer bli en nagelbitare tror vi, en match med stor hjärtattackvarning för sista kvarten om det är mållöst då. Eller ännu värre om Atleti är ett mål upp. Mest fruktar vi förstås att bitarn Suarez ska visa sin bästa/värsta sida. Han var menlös senast.
    Vi tror att Chelsea klarar det, men några som helst ens antydningar till garantier finns inte. Atletico är och borde ändå fortfarande vara favoriter att gå vidare, även om Chelsea har fördelen när matchen startar 21.00 ikväll. Det skulle verkligen vara en kväll då vi behöver våra fans på Stamford Bridge.  
    Ger spelarna sitt allt kommer det att gå, men om det finns en enda spelare som inte gör det - då undrar vi.
    Det är inte ofta vi försöker gissa lagen, särskilt inte under Tuchel för det känns omöjligt. Så kanske är vår gissade startelva mer vad vi hoppas på än en trolig XI.
    Here it goes:
Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - James, Chilwell - Kovacic, Kanté - Hudson-Odoi, Werner - Havertz (Er gissning är lika god som vår, vi har trott på en något mer försvarskunnig) Men Giroud borde kanske få starta! Hans Europaform och hans mål i Bukarest förtjänar det! Pulisic och Ziyech är absolut kandidater även om deras form kanske inte är i topp. För att inte glömma Alonso även om vi gissar att hans offensiv gör honom till ett val för andra matcher medan hans defensiv kanske hindrar honom i denna. Zouma har speed och bästa huvudspelet i Chelsea men är det hans typ av match? Det är nog lika lätt att vinna på lotto ikväll som att veta vilken elva som blir bäst. Hoppas Tuchel än rmindre osäker än vi.

Inga överraskningar igår. Atalanta hade chansen men blåste den genom en idiotisk målvaktspassning. City gav inte Mönchengladbach en chans. City är med Bayern överlägsna favoriter att vinna detta. Allt annat än dem i finalen beror enbart på stora överraskningar och lottdragningen. De kan ju lottas mot varandra på fredag även om Uefa är väldigt skickliga i att undvika sådana lottningar (undrar hur?).

TISDAG 16:
Från pressern:
Tuchel har utnämnt Atletico Madrid till ett av de tuffaste lagen i Europa att besegra (vi håller med).
    Silva, Abraham, Jorginho och Mount är borta av kända skäl.
    (Chelseas hemsida behöver gå om sina geografilektioner, Ungern och Rumänien är två olika länder)
    Toni Rüdiger erkände under sin presser att han var nära att lämna klubben för PSG eller Mourinhos Tottenham men det hände inte, sedan lyckades han ta sig tillbaka in i laget och han sa rent ut att han hoppas nu förlänga sitt kontrakt då han trivs i klubben och har blivit bra behandlad av den.
   
Chelsea saknar spelare imorgon men Atletico får tillbaka tre väldigt viktiga spelare för dem; José Gimenez, Yannick Carrsco och Kieran Trippier. Det gör inte Chelseas uppgift lättare.

MÅNDAG 15:
Sista veckan med fotboll på ett tag. Det väntar ett sådant där landslagsuppehåll efter den här veckan.

Först dock två väldigt viktiga matcher.
    På onsdag är det returen mot Atletico Madrid i Champions Leagues åttondelar. Chelsea har en klar fördel med bortamålsegern med enda målet i första mötet. Även om det spelades i Rumänien.
    Det innebär att Atletico Madrid dels måste ta sig an matchen på ett helt annat sätt än senast, dels att de måste göra minst två mål (eller ett och hoppas vinna på straffar) om de kan hindra Chelsea från att göra mål. Vilket kanske inte är så svårt med tanke på att Chelsea nästan helt har slutat göra mål. Chelseas försvar är dock inte heller något som gett bort två mål på länge. Det har inte hänt under Thomas Tuchels regim.
    Lätt blir det dock inte utan matchen har alla ingredienser att bli en riktig nagelbitare. Båda lagen genrepade med svaga oavgjorda matcher. Chelsea saknar dock två viktiga spelare, minst, i Jorginho och Mason Mount. Bägge avstängda för gula kort. Det är nog också osäkert om Thiago Silva eller Tammy Abraham kan spela på grund av skador.
    Chelsea är dock små favoriter till att gå vidare till Champions Leagues kvartsfinal.

På söndag väntar kvartsfinalen i FA Cupen mot managerlösa Sheffield United vars manager Chris Wilder lämnade i lördags. Eller fick sparken, förmodligen det sistnämnda även om den officiella versionen löd att det var ett gemensamt beslut. Det lär varit en schism med ledningen i klubben dock.
    Det är på papper ett bra mycket lättare motstånd även om bottenlaget i Premier League säkert lär bjuda på bättre motstånd än de gav Leicester när de blev utklassade igår.
    De kommer också sakna Ethan Ampadu på grund av lånereglerna. Ampadu som var olycklig och gjorde självmål mot Leicester.

Nykorade aLigacupvinnarna Chelsea Women har en match i Women Super League på onsdag mot mycket svårspelade Everton som City hade stora besvär att besegra häromsistone. Det är också på bortaplan. En vinst är ett måste med tanke på att det bara är två poäng ned till jagande Manchester City i ligan som är en titel vi verkligen vill behålla.
    Fast spelar de som de gjorde mot Bristol City i Ligacupfinalen enligt rapporterna ska Chelsa kunna vinna. Om de spelar som de gjorde mot Atletico i returen, blir det tuffare.
    De är oväntat nog spellediga i helgen men i nästa vecka väntar en riktigt tuff uppgift i Champions Leagues kvartsfinal mot Wolfsburg som slagit ut Chelsea alltför många gånger i den turneringen. Chelsea är dock favoriter den här gången då Wolfsburg, Pernille Harders tidigare klubb, inte visat riktigt samma klass i år som tidigare år. De ligger bara tvåa i tyska ligan efter Bayern som förmodligen väntar i semifinalen om Chelsea tar sig förbi Wolfsburg.
    Vi väntar också besked om hur allvarlig Maren Mjeldes knäskada är. Vi fruktar att beskedet är tungt och Mjelde är en väldigt viktig spelare i Emma Hayes lagbygge även om Niamh Charles vikarierat på hennes position när Magda Eriksson var skadad.



 

 


Rykten, notiser m m, v-11


SÖNDAG 21:
Många kanske inte kommer ihåg att Vinnie Jones, en av fotbollens tuffingar, spelade ett år för Chelsea. Han kom då från Sheffield United även om de var i Wimbledon han blev den han var. Och då menar vi inte Hollywoodskådis. Chelseas sajt påminner dock om det i en läsvärd artikeln, där Vinnie Jones själv har slutorden och de är obetalbara. >>

Så här års läcker det tröjor i medierna. Vi har redan sett en diskret zig-zagtröja från Nike som Chelsea skulle bära. Den såg rätt ok ut. Nu kommer en ny design som sägs bli förstatröja och den har ett zigzag-mönster men är långt ifrån diskret med schackrutor och gula fält och allmänt en ren ögonfara. Den lär inte sälja mycket, kanske lika lite som Crystal Palacetröjan. Se själva>>

LÖRDAG 20:
Utlånade Malang Sarr kommer kanske att spela mot Chelsea i Champions League. För hans egen skull hoppas vi han då spelar bättre än han kör bil. Han kraschade nämligen på väg från träningen. Inga personskador skönt nog. Läs mer här>>

En tysk påhittare (ett fint namn för lögnare) påstår att Chelsea vill erbjuda Dortmund Timo Werner för Erling Haaland. Det är absolut inte aktuellt och inget Timo Werner kommer att gå med på enligt mer trovärdiga källor. Och som vi sa redan när det nämndes, varför i herrans namn skulle Chelsea göra det då vi närmast ser Werner och Haaland som en perfekt kombo för ett anfall.
    Nu tror vi inte att Haaland kommer till Chelsea även om Abramovich kanske är villig att matcha alla bud. Haaland och Raiola verkar ha siktet inställt på annan klubb. Men det är vår övertygelse att Haaland skulle passa väldigt bra in i Chelsea bland de spelare vi har.

Thomas Tuchel talar ut om hur mycket han uppskattar Billy Gilmour trots att denne inte får speltid och han uppmanar Skottlands förbundskapten att tänka efter och inse att Gilmour är en man för landslaget även om han har lite speltid i Chelsea. Läs mer här>>
    Vi har länge undrat över förre Chelseaspelaren och ledaren Steve Clarkes ovilja att testa Billy Gilmour i det skotska landslaget. Vi kan inte se att Skottland har så många bättre mittfältare än honom, om ens någon. Ändå vägrar Clarke ge honom en chans.

FREDAG 19:
Ett toppmöte i WSL spelades ikväll. Trean Man United borta mot fyran Arsenal. Arsenal startade briljant med ett mycket tidigt mål och vann matchen. De är nu tre poäng från CL-platsen, och har en match mindre spelad. Chelsea leder två poäng före Man City och nio före Man United på tredje.
    Det kommer att bli en tuff avslutning i WSL. Chelsea möter Man City i tredje sista matchen i en ligafinal borta. Chelsea har bara vunnit en match någonsin borta mot City och det var i årets Ligacup. Som det ser ut nu får Chelsea inte förlora den, eller någon annan match så tufft är det. Vi har dock mött Arsenal, Man United så det är helt klart största hindret. Vi vet att Emma Hayes vill vinna CL mer, men för en Chelseasupporter är alltid en ligavinst mer värd. Och Chelsea har fortfarande samma chans som herrarnas Man City, att vinna en quadrupel (fast Chelsea vann även Community Shield så det måste bli en quindubel eller något sådant)

Tammy Abraham lär återvänt till träning idag men har fortfarande problem med den vristskada som först närmast verkades nonchaleras av honom. Han skadade ju sig mot BUrnley och menade ändå att han var ok att spela vilket innebar att han fick tas av igen. Nu drars han med en svårläkt skada istället. Vi vet inte om det är spelaren som missbedömt skadan eller om det är det medicinska teamet. Det ser dock inte ut som han kommer att vara aktuell mot Sheffield på söndag.

I en "läckt" dragning av Champions League har Chelsea lottats borta i första matchen mot Real Madrid. Vi får se hur det stämmer om en stund.
  FACIT: Inget från den läckan stämde.

TYyska rykten hävdar att Toni Rüdiger vägrar diskutera kontraktsförlängning med Chelsea innan Champions Leaguespelet är över. Vilket stämmer föga med direkta citat han gjort om att han gärna vill stanna och börja förhandla om en förlängning. Vi tror dock att kontraktsförhandling i det läge säsongen befinner sig i ligger lågt och inte kommer att tas upp med några spelare före säsongen är slut och vi vet om Chelsea spelar i pengamaskinen Champions League nästa säsong.

TORSDAG 18:
Vi var nog alla lyckliga igår när Emerson satte spiken i kistan men på läktarna var nog Silva, Jorginho och Mount allra gladast (fast lite undrar vi ju var den fjärde spelaren som inte kunde spela var, Abraham). Se avgörandet igen här>>

Daily Mail har släppt bomben eller som vi ser det deras eget lilla påhitt att Chelsea jagar Citys Sergio Aguero inför nästa säsong. Hans kontrakt går ju ut i sommar.

ONSDAG 17:
Chelsea eller City lär vara favoriter att värva Dortmunds Mahmoud Dahoud. Den syrienfödde tyske landslagsspelaren är 25 år och spelar på mittfältet. Tuchel var med och värvade honom till Dortmund 2017.

Napoli kommer enligt rapporter inte att köpa loss Tiemoue Bakayoko efter att hans lån dit inte varit någon större succé. De menar också att Chelseas prislapp om 16m pund (hälften av vad Chelsea lär betalat) är löjeväckande. Hans kontrakt med Chelsea går ut efter nästa säsong.

De engelska experterna tror Chelsea går vidare. Vi är ofina nog att påpeka att samma s k experter var övertygade om att Chelsea skulle åka ut mot Atletico för några veckor sedan och spådde Atletico som dark horse till att vinna Champions League.

Chelsea ska vara intresserade av Palmeiras 20-årige mittfältare/högerback Gabriel Menino. Låter som en värvning som blir svår att genomföra med tanke på de nya brexitreglerna då han nog får svårt att få arbetstillstånd.

Intressant läsning om Chelsea och Tuchels arbete i BBC inför matchen.>>

Det är tiotalet matcher kvar att spela i Championship men vi är ändå rätt fascinerade att de tre lag som åkte ut alla har chansen att gå upp igen. Tror det aldrig har hänt förut. Norwich är överlägsna, Watford och även Bournemouth är i allra högsta grad inblandade också. Noriwch behöll sin manager Farke, de andra bytte.

TISDAG 16:
Antonio Rüdigers kontrakt går ut 2022 och Chelsea vill enligt uppgift förlänga det nu, eller sälja i sommar. För de tänker inte låta honom spela ut kontraktet och lämna på en fri transfer. Det är något som fyller skvallerspalterna just nu.

Kai Havertz gör inga ursäkter och erkänner att hans start i Chelsea har inte levt upp till förväntningarna men han tror det snart kommer att vända efter covid och skador. Tuchel tror också han hittat rätt position för Havertz i topp. Vi får se men vi väntar otåligt på att få se den Havertz vi vet finns där. Läs mer här>>

Medierna har alltid en lösning för alla problem en fotbollsklubb möter. Köp andra spelare. Så enligt den formulan ska Chelsea nu köpa Paulo Dybala som verkar hamnat i Pirlos frysbox. Han ska kosta 50-55m €. Han har bara ett år kvar på kontraktet så prislappen är hög.

Funkar inte det kan man alltid fantasiera lite mer och göra som Football Insider (Englands svar på struntsajer som Le10Sport) som hävdar att Chelsea ska byta Timo Werner för Erling Haaland. Poppycock. Det smarta, vilket FI inte tycks fatta är ju att spela en spelare som Haaland med Werner.

MÅNDAG 15:
Senaste skvallret om Erling Haaland till Chelsea säger att prislappen kommer att bli 130m pund. Enligt samma rykten handlar det fortfarande om Chelsea och Man United. Samtidigt kommer det rykten om att Solskjaer bara har en transferbudget om 80m pund i sommar vilket innebär att han måste lyckas bli av med ett flertal spelare för att kunna värva Haaland. Om nu någon av de lagen kan. Vårens följetång lär nog hålla på till transferfönstret stänger i aug/sep. Särskilt som Dortmund fortsätter hävda att de inte vill sälja, vilket de säkerligen lär tvingas göra om de missar Champions League nästa säsong, vilket är en möjlighet då då de för närvarande inte är kvalificerade med nio matcher kvar att kvalificera sig på om de nu inte vinner säsongens turnering.

Milan och Napoli ska vara intresserade av Emerson Palmieri som är den spelare om det finns någon där, som verkar sitta i Tuchels frysbox. Chelsea ska ha satt en prislapp om 17m pund på honom. En summa vi tvekar om klubben kan få ut.

Mycket snack om Christian Pulisic som väl inte helt tog sin chans när han fick starta mot Leeds i en ovan roll som wingback. Han och hans agenter, om vi ska tro medierna, är upprörda över att de tycks tro att han i Tuchels ögon är en slags super-sub. Det ska lett till att de pratat om att lämna i sommar. Chelsea däremot ska enligt ofta välunderrättade The Athletic inte alls vara till salu i sommar.

En ny underavdelning av sportrapportering har kommit senaste tiden. Mest givetivs på grund av att det inte finns publik. För vår del serv i nu fler och fler artiklar om vad Thomas Tuchel som är en animerad manager på linjen ger för instruktioner till spelarna under matcherna. Här är vad han ska sagt för instruktioner till Christian Pulisic uppe i Leeds>>

Eduardo Camavinga är enligt spanska rykten på väg från Rennes till Chelsea för 70m €. Tro det eller inte. Camavinga beskrivs som världens mest eftertraktade unga mittfältare och har länge ansetts vara på väg till Real Madrid. Med i jakten är förstås United, sägs det.

Resultatet mot Leeds i lördags var en besvikelse, vi kan inte säga annat. Störst del i det är förstås oförmågan att göra mål. Däremot hade vi ju tur i det att lagen just bakom oss tappade poäng och vi behåller därför vår CL-plats tills vidare. Kanske gör Liverpool det också ikväll även om det inte är en hemmamatch för dem. Nästa helg är det cupspel för många lag men West Ham och Tottenham får chansen att ta in poäng på oss då de ska spela tidigare inställda matcher.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se