csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  29 sp 14 v 9 o 6 f 44 -25 mål 51 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 16 sp 13 v 2 o 1 f 49 - 8 mål 41 p

Chelsea Women Ligacupvinnare Continental Tyres Cup 2020-2021
8 - 14 mars 2021
  NÄSTA MATCH:

17 mars kl 21.00 - ATLETICO MADRID-CL

TV-Vsport

Nyheter v-10


SÖNDAG 14:
CONTINTENTAL TYRES CUP FINAL - Ligacupen
BRISTOL CITY WOMEN – CHELSEA WOMEN             0 - 6
Chelsea vinner igen Ligacupen, denna gång med en storseger i finalen där de enligt raporterna spelat briljant fotboll. Årets första titel, om vi inte räknar Community Shield. För då är det den andra. Tre titlar till står fortfarande på spel.
    Fran Kirby som byttes ut för vila runt timmen utsågs till Matchens Spelare.
    Oroande är dock att Maren Mjelde verkar fått en svår knäskada, vi hoppas på det bästa men enligt rapporterna ser det inte alls bra ut. Hon fick syrgas på plan och fördes direkt till sjukhuset. Chelsea fick avsluta matchen med tio spelare då de redan hade gjort alla sina byten.

Vi har inte kunnat hitta något sätt att följa matchen live på men det verkar som Sam Kerr har en riktigt bra match då hon gjort Chelseas båda mål i första halvlek, och det tidigt också. I tredje och tionde minuten. Kirby has assisterat till båda. Chelsea borde också haft en straff men VAR finns inte i damfotbollen. I 28e minuten gjorde Fran Kirby sedan sitt eget mål. Sex minuter senare gjorde hon sitt andra. Halvtidsresultat 4-0 till Chelsea. Det känns nog som titeln är vår redan.
  Sam Kerr fick sitt hattrick i andra halvleks 49e minut. Kirbys tredje assist. Guro Reiten gjorde det sjätte målet i 55e minuten och enligt rapporterna var det det vackraste. Kirbys fjärde assist!

Emma Hayes vilar Pernille Harder i Ligacupfinalen (som inte verkar visas någonstans) mot Bristol City. Magda Eriksson är tillbaka efter sin skada. Det är ett roterat Chelsea där flera spelare får chansen.
    Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Ingle, Fleming, Leupolz - Reiten, Kerr, Kirby

Dagens huvudpunkt är förstås Ligacupfinalen på Watfords hemmaplan Vicarage Road mot Bristol City Women. Matchen startar 15.30 och vi ska försök få fram information från den kontinuerligt när den spelas. Chelsea saknar Beth England pga en mindre hjärnskakning men Magda Eriksson bör vara tillbaka med kaptensbindeln. Chelsea är stora favoriter men Bristol har bra kontringar och har blivit allt bättre ju längre säsongen gått. De har också nyblivna landslagsanfallaren Ebony Salmon som främsta hot framåt.

Undantar vi cupmatcher mot lag från lägre divisioner har Chelsea inte gjort mer än två mål i en enda match sedan 20 december, 3-0 på West Ham. Det är inte bra. Chelsea har gjort 15 mål på 17 matcher sedan julhelgen (då räknade vi ändå in 1-0-vinsten mot Barnsley) Fram till laget kollapsade i början av december gjorde vi alltså två trejdedelar av de mål som gjorts t ex i ligan! Egentligen är det anmärkningsvärt att vi kan ligga kvar på en CL-plats med den enorma bristen på målskytte. Kanske det ultimata beviset att det är viktigare att inte släppa in mål... även om matcher avgörs av att man gör fler mål än motståndarna.

Och just det, grattis till oss själva. CSFC blir idag 51 år i Chelseas tjänst! Längst ned hittar ni en länk som berättar om de första 50 åren.

LÖRDAG 13;
Chelsea Womens väg till Ligacupfinalen mot Bristol City>>

Två tappade poäng vi verkigen hade behövt i en match vi borde vunnit. Å andra sidan hade Leeds chanser att vinna den också även om Chelsea dominerade. Oförmågan att göra mål kan, och kommer kanske, att kosta oss CL-platsen. Det är för många lag som nu kan gå förbi oss när vi inte kan vinna mot mittenlag.
    Där fick vi för att vi trodde att Leeds verkligen var ett lag även Chelsea skulle kunna göra mål på. Då spelar de förstås mycket bra försvar.
   Tuchel obesegrad, tolv matcher, tio nollor men ändå - det här var en besvikelse.

Tuchel säger före match att han ville spela Kovacic men då både Jorginho och Mount är avstängda på onsdag kunde han inte ta risken att Kovacic skadas.

Det här är laget som tar sig an Leeds om en stund och vi är optimister, efter några veckor av väldigt tufft motstånd på papper känns det som Leeds är ett lag som kan passa Chelsea. Förhoppningsvis är vi inte övermodiga för det har inget lag, inte ens City råd att vara. Det vore dock trevligt med lite mål inför den väntade supertuffa uppgiften mot Atletico i veckan.
    Tuchel roterar, förutom förstås Azpilicueta. Pulisic och Chilwell får en start så medierna inbillning om att de är i frysboxen fick kanske en smäll där. Werner vilas liksom CHO. Både spelar nog i veckan, vilket dock Mount inte får göra.
Mendy, Rüdiger, Christensen, Azpilicueta, Ziyech, Jorginho, Kante, Chilwell, Mount, Havertz, Pulisic.
    avb: Kepa, Alonso, Zouma, James, Emerson, Hudson-Odoi, Kovacic, Werner, Giroud   
  Det ser ut som om Chelsea kommer spela med en fyrbackslinje idag, vi får väl se men Ziyech som wingback känns lite konstigt.

FREDAG 12:
Chelsea U23 slog ikväll Everton U23 hemma med 2-1. Båda målen av Ballo, 36, 68.

Beth England som gick i matchen mot Atletico fick en hjärnskakning och kunde inte flyga hem med laget. Hon är nu undersökt och fick flyga hem senare då inga skador upptäckts. Hon kommer inte spela mot Bristol i Ligacupfinalen på söndag.

Leeds har fyra spelare på skadelistan inför matchen imorgon. Det är Koch, Struijk, Hernandez och Forshaw.

Chelsea hade en tidig presskonferens inför lunchmatchen mot Leeds imorgon.
    Thiago Silvas rehab har inte gått bra och han har fått ta ett steg tillbaka. Inte heller Tammy Abraham är tillgänglig för matchen på grund av hans vristskada.
    Tuchel tog upp Pulisics situation och betonade att spelare i en klubb som Chelsea roteras och därför måste ha tålamod ibland. Alla kan inte spela. Tuchel menade också att de medveten en period använde honom som avbytare för att vända matcher om det behövdes. Lösningen är att att kämpa på om vi förstår Tuchels resonemang rätt. Chansen kommer.
    Tuchel menar att truppstorleken är perfekt och att han är tacksam över att vi inte haft fler och värre skador. Däremot önskar han att han kunde använda fem avbytare för att ge spelarna mer speltid.
    Han hade som alltid massor med beröm för Leeds och deras manager och klargjorde att de har analyserat deras spel och att de alltid går för att försöka vinna sina matcher. De har också fått bilder på den ökända dåliga planen och försökt anpassa till det.
   
OFFICIELLT
Fran Kirby har förlängt sitt kontrakt till sommaren 2023 med option på ytterligare ett år.

Chelsea lottades mo Wolfsburg, ett lag vi ofta stött på i Champions League och haft problem med. Chelsea är dock den här gången små favoriter att gå vidare. Vid vinst möter Chelsea vinnarna mellan Bayern München och Rosengård. Chelsea börjar hemma mot Wolfsburg 24 eller 25 mars.

Idag klockan 12 lottas Champions League för Chelsea Women. Rosengård är förstås drömlottningen för det är tufft motstånd på den här nivån. Utan att nedvärdera Seger och kompani är de det lag vi tror minst på. Lyon mardrömslottningen, City därnäst. De vill vi möta först i finalen, vi tror Chelsea kan gå dit. Både kvartsfinal och semi lottas.

TORSDAG 11:
Tomori gjorde ännu en bra match för Milan även om Milan, absolut inte helt rättvist bara fick oavgjort mot United, även om United hade de två bästa chanserna som de missade grovt - men United var inte bra i övrigt.

Juventus Agnelli, de spanska arroganterna, de amerikanskägda klubbarna är nära att tvinga fram en oönskad utökning av Champions League genom sina hot att skapa en egen europeisk superliga som bara intresserar klubbägare. De vill cementera de stora klubbarnas rätt till att ta nästan alla pengar fotbollen genererar och ytterligare utarma de övriga.
    Chelsea kommer klara sig fint under de nya planerna, antagligen, men kommer fotbollen att överleva sig själva? Men det är klart, så länge klubbar som Barcelona, Juventus inte genom sitt spel kan överleva 8-delsfinalerna i Champions League måste de ju hitta på ett sätt att ändå få göra det genom att garantera att de får vara med och leka även om de inte är bra nog.
    Nu protesterar fotbollssupportrarnas organisationer mot de planer Uefa har på att gå dem till mötes. Som de säger; fansen vill inte ha mer fotboll, de vill ha bättre fotboll (och detta är absolut inte vägen till det).
    Läs mer här>>

ONSDAG 10:
Det finns bara en lätt lottning på fredag i Champions League för damernas kvartsfinaler, det är mot svenska Rosengård. Övriga lag är FC Barcelona, Bayern München, Lyon, Wolfsburg, Man City och PSG. Sämsta lottningen är Lyon, kanske följt av Bayern eller City. Men PSG, Wolfsburg eller ens Barcelona är ingen lätt lottning men det är väl som det ska vara på den nivån.
    Chelsea måste dock spela på en helt annan nivå än de gjorde i dagens ärligt talat skrala insats mot Atletico Madrid oavsett vilka de lottas mot.

CL 8-del (Chelsea 2-0 från första mötet)
ATLETICO MADRID W    -    CHELSEA WOMEN     1 - 1
Kirby spelar mittfältsrollen snarare än Harder som ser mer ut att spela falsk nia från start. Chelsea har första skottet mot måll, men utanför av Leupolz.
    Atleti är tvingade att vara offensiva, ta hand om spelet och Chelea är nöjda med att invänta dem. De har dock inte hotat mål ännu. 10 Bra skott av Harder men just utanför. 11
    Bra anfall av Chelsea och Lindahl lyckas rädda vad som hade blivit ett självmål, anfallet avslutas av Kirby som ffrån boxlinjen skjuter över. 20
    Chelsea har tagit över matchen och Atleti har fått försvara sig, och gjort det bra. 25
    Bra skott av Castellanos men över. 28 Hörna Atleti. 31 Deras tredje, men då stängdes streamen från Chelsea plötsligt ned.
    Vi har lyckats få tillbaka sändningen. Och inget tycks hänt i mellantiden. 34
    Bästa chansen för Atleti efter en hörna som England nickar bort och Duggan skjuter från långt håll som ger Berger problem, men hon klarar det. 39 England har fått ett nackproblem efter det. Hayes tar typ time-out med spelarna medan hon får behandling. Hon ersätts av Reiten verkar det som. England har verkligen inte haft tur i de här mötena, utbytt i första då Ingle visades ut och nu skadad. 42 England ser rätt ok ut men Chelsea har inte tagit några chanser, vilket de ärligt talat gjorde med Berger senast.
    Chelsea kontrar och Mjelde vinner ett motlägg men väljer att försöka spela Kerr och då kan Atleti bryta. Bra chans. 45
    Chelsea har helt kontrollerat matchen och känslan är att om Chelsea gör mål då är det här helt över för Atletico. Ateltico har dock haft väldigt många hörnor och det måste Chelsea sluta ge bort. De måste också visa mer vilja att göra mål för de har inte ännu gått för att avgöra det hela.
    - ANDRA -
Atleti måste göra två mål och måste därmed också börja ta betydligt större risker genom att gå på offensiven. De har inte varit särskilt nära att göra mål förutom Duggans skott som var bra men ändå ska räddas av målvakten.
    Det här är, ännu så länge, första matchen i alla turneringar som Chelsea inte gjort mål. Ett rekord vi gärna förlänger de närmaste dryga 40 minuterna.
    Atleti får en hörna men vill ha en straff för Charles tuffa tackling i boxen. 52
    Det har varit en professionell insats av Chelsea i en timme, men ärligt talat också den tråkigaste timme fotboll vi sett Chelsea prestera på hela säsongen. Vi har knappt märkt att Harder, Kirby eller Kerr har varit på plan.
    Chelsea kanske tur igen att slippa en straff då Andersson trycker ned sin motståndare. Sedan ett skott över i mycket bra läge. 63 Chelsea måste byta inställning, att sluta försvara sig till avancemang och börja spela sin vanliga fotboll. För det här är inte bra.
   Atleti har gjort tre byten nu medan Hayes sitter lugn. 66 Då agerar hon och byter ut Harder som kanske har en liten skadekänning och ersätts av Jessie Fleming. 68
   Så har Kirby gått ned, trodde på skada först och vi blev oroliga men det är tydligen bara kramp. 69 Hon blir förstås given en flaska sportdryck för att komma över krampen.
    Mjelde får bollen på handen just utanförx boxen men domaren ger fördel och skottet går precis över. 71 Atletico kommer närmare ett mål.
    Atleti får en straff. Chrles får bollen på handen och domaren är klar. Charles kortas också. Duggan ska ta den. Duggan sätter den i ribban. 75
    Direkt efter får Chelsea en straff för hands. Den var nog snäll men det kan sägas om den nyss också...så konsekvent av Frappart. 76 Mjelde ska ta den. Lindahl hoppas omkring som en Grobbelaar. Mjelde smäller in den i övre vänstra hörnet. Vilken straff. MÅL.
    Det har varit strafffest i de här mötena. Tre missade av Atletico och två perfekta av Mjelde.
    Blundell för Ji, 84.
    Atletico tar sig in i boxen och gör mål. Väl placerat in Laurent men så onödigt av Chelsea. 90+3
    Chelsea har avancerat vidare till kvartsfinal. De och semifinalerna lottas på fredag.
    Det här första gången vi känt besvikelse över hur Hayes har matchat laget. Chelsea har inte ens försökt vinna matchen, bara säkra avancemanget och visst det är skickligt att de gjorde det men fler sådana här matcher hoppas vi slippa sitta igenom. Nu blev det mål igen och det har varit mål för Chelsea i samtliga matcher de spelat den här säsongen, men det var en riktigt billig straff vi fick (men Atletis missade var också rätt billig). Även om vi kan förstå den defensiva inställningen och fokus på att eliminera risk, särskilt som en ligacupfinal väntar på söndag.

Matchen kan ses över officiella sajten eller 5th Stand.

Chelseas startelva mot Atletico Madrid i returen i Champions League är:
Berger - Charles, Mjelde, Bright, Andersson - Harder, Leupolz, Ji - Kirby, England, Kerr
    En mycket stark elva där Ingle är avstängd och Eriksson skadad men hon är faktiskt med på bänken.

VI GRATULERAR CHELSEA FOOTBALL CLUB på deras födelsedag idag. Klubben blir 116 år.

TISDAG 9:
Det var smått otrolig dramatik av alla möjliga sorter i Champions League ikväll. Hoppas Chelsea inte bjuder på samma nästa vecka.

Det nya formatet för Champions League förväntas fastslås senare i månaden. Det skule öka antalet gruppmatcher från sex till tio men framförallt går hela konceptet ut på att göra det mycket svårare för andra klubbar än de som redan är i eliten att ta sig dit. Som supporter är det här inget vi kan stödja men de stora klubbarna och Uefa verkar stå bakom det. Läs mer hos BBC>>

Magdalena Eriksson är fortfarande skadad och kommer inte kunna spela mot Atletico Madrid i morgon lunch. Trist för henne men det ser ju ut att kunna bli fler CL-matcher. Kanske kan hon spela i Ligacupfinalen på söndag. Det är dock inte säkert.

Zecira Musovic har uttalat sig om debuten för Chelsea i söndags i Sportbladet. Läs det här>>

MÅNDAG 8:
Chelsea var överlägsna och hade inte Pickford storspelat hade det varit 4-0, minst, i den här matchen. Trots fem byten. Chelsea var storleken större, minst, än laget som hotade bakifrån. Vi är väldigt imponerade av vad den obesegrade Tuchel har åstadkommit.

Chelsea roterar en del som alltid då Tuchel fortfarande lär sig spelarna. Mest noterbart kanske att Mount vilas och Havertz får en start. Stämmer uppställningen är CHO inte wingback idag utan ytter. Silva på bänken.
Mendy, Azpilicueta, Christensen, Zouma, James, Jorginho, Kovacic, Alonso, Hudson-Odoi, Havertz, Werner
    avb: Kepa, Rüdiger, Silva, Kante, Pulisic, Giroud, Mount, Chilwell, Ziyech

Ancelotti kontrar med en stark XI men utan James:
Pickford, Godfrey, Keane, Holgate, Digne, Allan, Gomes, Iwobi, Sigurdsson, Richarlison, Calvert-Lewin

Everton saknar troligen en av sina mest tongivande spelare ikväll, James Rodriguez. Han liksom Seamus Coleman och Ben Davies står som tveksamma inför ikväll. De saknar helt klart Yerry Mina och Fabian Delph. Medierna spekulerar i att Thiago Silva kanske spelar för Chelsea.
    Everton har ett mycket bättre bortafacit än hemma. De har tagit 29 poäng borta mot bara 17 hemma. Chelsea däremot under Tuchel har ännu inte släppt in något mål hemma.

Everton väntar i kväll. Ett lag som har blandat och gett en del men mestadels har de varit riktigt bra. Bättre och stabilare än på massor av år. De ligger just efter Chelsea i tabellen men har en match tillgodo. Det skiljer bara en poäng till Chelseas fördel så detta är en mycket viktig match som Chelsea nog bör eller måste vinna om säsongsmålet om CL ska uppfyllas. Detta då lagen före oss gått bra den här omgången.
    De har en av de allra bästa managers som ligan har och de har nu också fått tillbaka nyckelspelare från skador som Allan, Calvert-Lewin och de har Richarlison.
    Det blir sannerligen ingen lätt uppgift för Tuchels Chelsea att ta hem den här matchen. Även om Chelseas skadeläge verkar bra med bara Silva som bekräftat frånvaro men lite frågetecken kring Abraham.
    Det kommer bli mycket intressant att se hur de här managerna med sina mycket olika stilar tar sig an den här uppgiften. Chelsea är knapp favorit till att vinna. Chelsea ser defensivt mycket starka ut men vi har svårt med det där att göra mål.

På lördag väntar bortamatch mot Leeds där planen ser ut att bli en lika svår moståndare som Leeds United blir. Leeds är ojämna men är absolut inte kända för sitt försvarsspel under Marcelo Bielsa. Elland Road har varit usel hela säsongen och de köpte Tottenhams reservgräsmatta men det har inte blivit bättre för det. Mattan är mycket svårbehärskad och inte som den som PL-spelarna är vana vid, förutom då kanske ju Leeds' spelare.

Damerna har returen mot Atletico Madrid i åttondelen av Champions League. Matchen är Atleticos hemmamatch men spelas på neutral plan i Monza, Italien.
    Ingle är avstängd men de har ett utmärkt utgångsläge med tanke på att Chelsea vann med 2-0 hemma på Kingsmeadow. Trots två straffar till Atletico och att Chelsea spelade i princip hela matchen med bara tio spelare.
   Förhoppningsvis kan kapten Magdalena Eriksson spela men det vet vi ännu inte.

På söndag väntar sedan finalen i Continental Tyres Cup, Ligacupen mot Bristol City på Watfords hemmaplan.
    Så damerna har stora matcher som väntar den här veckan. VIktiga matcher och en titel står på spel. Chelsea är också regerande ligacupmästare sedan förra säsongen då de vann den cupen för första gången.
    Kanske inte undra på att Emma Hayes roterade en hel del igår och att spelarna inte verkade helt koncentrerade.


 

 


Rykten, notiser m m, v-10


SÖNDAG 14:
Det låter lite löjligt ärligt talat men enligt Metro har Tuchel gett Chelseas spelare särskilda kodord för att använda för vilken sors anfall de ska göra i matcherna. I så fall har det absolut inte fungerat med tanke på att Chelsea inte kan göra mål. Läs mer här>>

Atleticos titelhopp har minskat de senaste omgångarna då de int eunnat vinna, igår fick de bara 0-0 precis som Chelsea fast mot ett tiomanna Getafe. Kanske innebär det en större koncentration på Champions League. Många spekulerade igår över att Chelseas spelare hade returmötet med Atletico i huvudet mer än matchen de spelade mot Leeds.
^
Efter dagar av spekulation är det nu klart att Chris Wilder lämnar Sheffield United efter en schism med ägarna.

City kan vinna titeln i matchen mot Chelsea 8 maj om de vinner alla matcher fram tills dess, tidigare om andra resultat går deras väg. Så förhoppningsvis är de klara så de inte bryr sig och Chelsea kan räkna in en vinst där som hjälper oss nå vårt mål den här säsongen. ;)

Chelsea sägs vara intresserade av att värva Romas försvarare Gianluca Mancini, 24. Han sägs reas ut för 27m pund pga pandemin. Gissa vilken klubb som också jagar honom... just det, United. För vi ju mediernas recept. Är Chelsea intresserade av en spelare är United absolut intresserad av honom också, och vice versa.

LÖRDAG 13:
Bristol City är inte direkt tippade att slå Chelsea i morgondagens ligacupfinal. De är ändå optimister trots att de släppt in 14 mål i de två matcher de spelat mot Chelsea hittills den här säsongen. Tillfällige manager Matt Beard, tidigare bl a i Chelsea har styrt upp dem under säsongen. De hoppas på sina kontringar. Läs mer här>>

Tuchel har övergett det omtalade bötessystem som Frank Lampard införde när han kom till Chelsea, där en för sen ankomst bl a, kostade 20.000 pund. Tuchel menar att han är inte där som övervakningspolis. Läs mer här>>

Enligt en tidigare Dortmundanfallare ställer Thomas Tuchel väldigt höga krav inte minst på att spelarna ska följa de taktiska instruktionerna. Något Werner redan fått erfara. Tuchel är inte heller rädd att uttrycka detta till spelare som inte följer hans instruktioner. Något i en ledarstil man kan gilla eller inte. Läs mer här>>

FREDAG 12:
BBCs tipsare Markj Lawrenson tror på 2 -1 till Chelsea mot Leeds medan hans gästtippare Millwall-supportern Frank Harper tror på 1-1.

Erling Braut Haaland kostar 65m nästa sommar. I sommar kommer han kosta 150m pund enligt The Sun som också hävdar att Chelsea och Manchester City redan ska ha agerat för att värva honom. De hänvisar det ryktet till spanska Mundo Deportivo med tyska Bild säger att Chelsea är chanslösa. Åter andra säger Chelsea sitter i förarsätet. Vi säger att vi gärna ser honom i Chelsea men har svårt att tro att det kommer att hända, av flera skäl varav ett är hans agent Mino Raiola. Dortmund har gått ut och sagt att de kommer inte sälja honom i sommar, vilket vi dock inte tror ett dugg på. Ingen klubb i dagens läge har råd att tacka nej till ett bud på 150m om de tvingas sälja honom för långt mindre än hälften på grund av det kontrakt de skrivit med Haaland och Raiola.

Tammy Abrahams skada är sex veckor gammal, och det är skönt att Chelsea nu tar upp den då vi kanske då slipper spekulationer om att Abraham är petad av Tuchel och därför vill lämna Chelsea. Så snälla medierna; notera att Abraham är skadad och inte bänkad.

TORSDAG 11:
Skys bettingexpert Jones tippar 3-1 till Chelsea mot Leeds på lördag.

det är mycket snack om Pulisic just nu. Han ska begära att få lämna Chelsea, han ska användas i bytesaffär, han mobbas av Tuchel och så vidare och vi tror inte på något av det. Men visst, den form han visade i slutet av förra säsongen har han inte visat den här pga skador och elände. Så kanske höjer det hans humör när Citys Joao Cancelo utnämner honom till den spelare han haft mest besvär med i PL. Läs mer här>>

Vår egen Thiago Silva har nämnt tre spelare han haft svårast med i sina möten med världseliten; det är Didier Drogba, Angel di Maria och Roberto Firmino.

Daily Mail hävdar att Chelsea är intresserad av nästa Bayernspelare som inte är nöjd med sitt lönekuvert i den tyska klubben, Kingsley Coman. Vi får väl se. de spekulerar i ett byte med Christian Pulisic. Pulisic har varit skadad gång på gång och Tuchel har varit försiktig med att spela honom så med medielogik ska han ju lämna Chelsea.

Medierna har sin konvulverade sätt att resonera och här är ett av dem. Gennaro Gattuso riskerar sparken i Napoli. Maurizio Sarri nämns som hans efterträdare trots att ägaren och presidenten di Laurentii svor att aldrig ha med honom att göra när han valde att gå till Chelsea. Men nu ska Sarri komma tillbaka anser medierna och då kommer han värva Jorginho som om Jorginhos åsikt eller om Chelsea vill sälja ens skulle betyda något. Man måste älska den sortens logik, eller inte.

Ialienska tykten som vi inte tror mycket på återkommer med att Chelsea ska vara intresserade av Milans Franck Kessie.

Express är i farten och menar att Crystal Palace kommer försöka värva Conor Gallagher i sommar. Lycka till med det, Chelsea kommer inte sälja Gallagher som varit en av om inte den bäste spelaren i WBA den här säsongen under sitt lån där. Dessutom tror de att de ska få honom för 9m pund. Tillåt oss skratta.
    Det finns Chelseasspelare till salu i sommar, Palace har redan en av dem på lån, Michy Batshuayi vars karriär bara går sämre och sämre. Vi tror också Chelsea kan tänka sig sälja Ross Barkley som har samma utveckling och kanske även Ruben Loftus-Cheek som har gjort bättre ifrån sig under de två under sitt lån men vars tid i Chelsea vi tror närmare sig ett slut. Plus ett antal till från den äldre lånearmén och från de äldre som är utlånade till utländska klubbar..
    Gallagher, Ampadu är dock de som inte ska säljas av de som är utlånade till just PL-lag den här säsongen.

ONSDAG 10:
Förre Chelseaförsvararen Glen Johnson skyller på spelarna och menar att de måste ta sitt ansvar för att de nu spelar bättre under Tuchel än de gjorde under Lampard. En liten poäng har Johnson förstås men riktigt så enkelt är det nog inte. Visst spelar några spelare bättre nu än de gjorde förr, men några spelar sämre. Så det är en liten pusselbit men knappast i det här fallet den största eller på något sätt avgörande hur Chelsea spelat under Lampard och under Tuchel. Läs mer här>>

Pat Nevin gör en väldigt bra poäng i sin krönika på klubbens webbsajt om hur Tuchels framgång kanske till stor del beror just på hur han roterat truppen och håller spelarna fräscha medan andra klubbar börjar gå på knäna. Väl läsvärt>>

Metro påstår att Christian Pulisic hotar att lämna Chelsea om han inte får mer speltid. Han ska sagt till sina agenter att börja titta efter en ny klubb, Liverpool och United nämns. Vi tycker nog det låter som mediernas vanliga försök att påverka spelare och klubb genom att hitta på saker.

Bilder på ev ny tröja för nästa år har kommit ut, de har ett zig-zagmönster som är ganska diskret, åtminstone om vi jämför med Uniteds zebraröjor. Se här>>

TISDAG 9:
Malang Sarr verkar ha tappat sin startplats i Porto och han får inte starta ikväll heller mot Juventus. Det är svårt att sia om vad det kommer att betyda för hans utveckling och Chelseaframtid. Det avgörs nog av Tuchel i sommar.
    Han fick dock hoppa in efter timmen och en utvisning på Taremi (en av de mest idiotiska man sett, först kort sedan tre minuter senare kort för att sparkat bort bollen vid en frispark... och kvällen förstörd för sitt lag - kanske, matchen pågår fortfarande men de släppte in mål efter det.)

Förre Realspelaren Achraf Hakimi som gjorde stor succé i Dortmund förra säsongen nämndes till Chelsea men såldes till Inter för 34m. Nu återkommer de ryktena och att Arsenal också är intresserade. Alltså ännu ett försvarsrykte.

CSFC anser inte att försvarare på något sätt är den position Chelsea behöver mest men skvallret och ryktena håller inte med oss för det är nästan bara försvarare som knyts till klubben. Och när det gäller rykten som nu återkommer om Jose Maria Gimenez går det ju inte att förneka att det är en spelare som skulle ta en plats i Chelseas försvarslinje. Men till vilket pris?
    Med tanke på de unga lovande försvarare klubben har ute på lån är den enda direkta oro vi känner kanske att både Christensens och Rüdigers kontrakt går ut nästa sommar. Fast ryktena säger att förhandlingar har startat med deras representanter.

Den bästa kommentaren vi hittade efter matchen igår kom faktiskt på sociala medier. Särskilt om vi sätter den i relation till flera artiklar om hur statistiken "bevisar" saker om vissa spelare i Chelsea bla bla bla.
"Havertz controlled the game and made the difference, didn’t score, didn’t get an ‘official assist’ It just further proves that stats don’t tell a full story."
    Så sant som det är sagt men när man läser en del artiklar idag och lyssnar till en del experter och kommentatorer och tyvärr klubbar som gått på den amerikanska idéen om att allt kan bevisas av statistik och det är det avgörande för en spelares framtid. Därrtill ska vi inte glömma att det var Mourinhos ursäkt för att göra sig av med Kevin de Bruyne, hans siffror var inte bra. Verkligheten är lite mer komplex än vad algoritmnissarna tror.

Annars är dagens största "nyhet" att Tuchel var sur på Timo Werner för att han spelade på fel sida och uttryckte det på tyska och det har översatts och kommenterats ordentligt. Sant är ju att Werner skulle skifta sida men han trivs inte till höger så han tenderade att drifta över till vänser hela tiden vilket Tuchel inte uppskattade.

MÅNDAG 8:
Klubbens lånerapport. >>

Ibland tror man faktiskt fotbollssupportrar, även våra, är idioter. Kai Havertz visade varför han kostade vad han gjorde och engelska fans gav honom ett fullkomligt uselt betyg i BBC spelaromröstning, 6,19 (och kom ihåg att CSFCs betyg är hårdare hållna än några andra i engelska medier, vi gav 7+ men det var snålt). Man skäms över det, men det är väl deras vanliga xenofobi, särskilt mot tyskar. Hur Havertz kunde rankas som en av de sämsta i Chelsea är mer än fullständigt obegripligt, för oss var han utan tvekan MoTM tillsammans med Hudson-Odoi och Christensen.
    Som tur var finns det bättre omdömen än fånarna som röstade hos BBC, även om de kom från The Sun. >> Eller Sky>> (även om det är svårt att tro på att de underkände mannen som räddade Everton från ett braknederlag, Pickford, det gjorde inte ens BBC-fånarna).

Tuchel har faktiskt tre ligamatcher (totalt har han dock 11) kvar utan förlust innan han matchar Maurizio Sarris start i Chelsea med 12 utan förlust. Vilket är PL-rekordet. Det är svårt att tänka sig med tanke på hur illa vi tyckte om Sarris fotboll när han lämnade för Juventus? Men vilken start han hade, 12 raka. Lamps hade också en positiv start, för att inte tala om några andra av våra managers så än är det kanske för tidigt att höja Tuchel till himlens höjder även om vi knappt kan tro hur han vänt en säsong som såg ut att gå Liverpools väg.

Ibrahima Konate sägs nu vara det hetaste spåret när det gäller ny försvarare till Chelsea. Leipzig har redan förlorat Upamecano till Bayern så det känns ändå inte särdeles troligt att de kommer att släppa sin andra mittback, men det är vad ryktena säger.

Kevin de Bruyne var en stor favorit hos CSFC under sin tid i Chelsea men José Mourinho såg honom uppenbarligen inte på samma sätt. Nu talar de Bruyneför första gången ut om varför han lämnade Chelsea. Det är inte smickrande för Mourinho men säger en hel del om hur personliga relationer spelar roll för en spelares utveckling och kanske en av förklaringarna varför spelare glänser i en klubb under en manager men inte i en annan. En oerhört viktig aspekt för alla särskilt de som funderar på att bli managers att ta hänsyn till, den svåra delen av ledarskap att se alla. Läs mer här>>

Förre Schalkeanfallaren Jan Mulder har en del saker som kanske är tänkvärda kring Hakim Ziyech som har lite svårt att hitta form i Chelsea efter sina skador. Intressant att läsa>>

Andreas Christensen har spelat bättre än någonsin den senaste tiden och nu har pratet om att han är aktuell för ett nytt och bättre kontrakt börjat. Han är ju en av 4-5 akademiprodukter som via lånesystemet kan ses som en ordinarie Chelseaspelare. (Christensen, Mount, James, Abraham, Hudson-Odoi samt Gilmour som är nästan där).

Vi hoppas förstås att vår helgmotståndare Leeds vinner ikväll borta mot West Ham då det skulle hjälpa oss i kampen om CL-platserna. De spelar den sena matchen ikväll. (Lagen som jagar oss, Everton, Tottenham, West Ham har alla en match mindre spelad än Chelsea vilket är viktigt att hålla i minnet då poängskillnaden är minimal).


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se