csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
4   Chelsea FC  27 sp 13 v 8 o 6 f 42 -25 mål 47 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 16 sp 13 v 2 o 1 f 49 - 8 mål 41 p

1 - 7 mars 2021
  NÄSTA MATCH:

8 mars kl 19.00- EVERTON

TV-Vsport

Nyheter v-9


SÖNDAG 7:
Chelseas hållna nolla satte ett nytt rekord i WSL då inget lag tidigare har hållit fem raka nollor på bortaplan.

WEST HAM W    vs    CHELSEA WOMEN      0 - 2
WH skapar matchens första riktiga chans men skottet går över. 2
    Musovic fick göra sitt första Chelseaingripande, ett rutinärende, efter 5 minuter.
    MÅL. Sam Kerr nickar kraftfullt in ett England-inlägg. 7 Hennes 12e i WSL.
    Hayes kan inte vara nöjd med hur Chelsea låtit West Ham ta över matchen efter målet. De har dock inte skapat några farliga chanser. 22
    Konstig situation. Musovic rusar ut och gör en bra brytning och tar hand om bollen, sätter sig sedan ned på knä med bollen och domaren undrar om hon är skadad, men det verkar vara Niamh Charles som behövde tillsyn medan Musovic sitter kvar på knä med bollen. Det dröjer lite innan hon kommer upp men vad vi kan se är inget fel med henne. 23 Strax efter skallar däremot England och en West Hamspelare ihop. Båda klarar sig dock bra.
    En riktigt bra räddning av WHmålvakten på en Hardernick. 27
    Chelsea har tagit tillbaka initiativet och West Ham får mest ägna sig åt försvar med deras främste Martha Thomas i några enstaka anfall men hon är för ensam. 35
    Fin aktion av Harder men skottet sitter i burgaveln. 45
    Der har inte inte varit överdrivet bra spel av ett roterat Chelsea och West Ham har stått upp bra. Den här matchen är inte vunnen än.
    - ANDRA -
Kerr lägger in bollen den här gången och England nickar den här gången in den. MÅL. Och det direkt efter omstarten. 47
    Musovic får göra sin första riktiga räddning på en knepig hörna som var på väg att gå in direkt i mål men Musovic hoppade och tippade ut den. 61
    En bra chans för Hammers men Mjelde blockerar skottet. 66 Så blir det frispark för Chelsea på det följande anfallet i hyfsat läge. Kerr och Harder vilas, Kirby och Jessie Fleming kommer in. 68
    Ingle skjuter från håll och England är nära att komma först på målvaktens retur men denne kastar sig över bollen just före Chelseaanfallaren. 75
    Oj, vilke chanser. En fin boll in och Kirby nickar i ribband, efter lite panik skjuter Reiten men målvakten gör en stor räddning. 76 Otroligt nära mål två gånger om. Hörna.
    Ji och Charles av och Drew Spence och Jess Carter in. 82
    West Ham spurtar och vinner en hörna. 84 Men Chelsea rensar bort den.
    Frispark halvmetern från boxen för West Ham. Musovic ställer upp sex spelare i muren. Bollen över. 86
    Fyra minuter tillägg som blir mer då WH har en skadad spelare och gör byten.
    Chelsea har inte spelat särdeles bra men de har gjort det som de behöver. En fin debut för Zecira Musovic som visade autkoritet och gjorde några bra ingripanden. Och höll nollan.
    Nästa uppgift blir returen mot Atletico i Champions League i en match som spelas i italienska Monza på onsdag lunchtid.

Chelsea U23 spelade 0-0 med Brighton i PL2 idag.

Zecira Musovic gör debut för Chelsea idag mot West Ham. Roligt för henne. Berger är på bänken vilket kanske ändå inte är oväntat efter de smällar hon fick mot huvudet i Atleticomatchen. Magda Eriksson är fortsatt skadad.
    Hayes ställer upp följande XI: Musovic - Charles, Mjelde, Bright, Andersson - Ji, Ingle, Reiten - Harder, England, Kerr

Vi gratulerar vår broderklubb Glasgow Rangers som idag blev klara som skotska ligamästare. Det stod klart efter att närmaste konkurrenten Celtic som vunnit alla de senaste åren bara spelade oavgjort idag. Ragners har kommit tillbaka efter sin konkurs och tvångsnedflyttning till lägsta divisionen och är nu åter på topp. De är också obesegrade i ligan än så länge under sin manager Steven Gerrard.

LÖRDAG 6:
Chelsea U18 fortsätter matcha ett ungt lag med några lite mer erfarna spelare, men åkte idag på en av de värsta smällarna på väldigt länge för vår akademi då de förlorade hemma till Tottenham av alla med hela 1-6. Målet gjordes av Haigh 58.

FREDAG 5:
Vi anser att offsidebedömningarna med kroppsdelar som inte får göra mål är värre och ännu större behov av förändring. Ifab meddelar nu att handsregeln, som är en regel ingen människa ens förstår längre, nu ska klargörasfrån 1 juli, oavsiktlig hands före ett mål ska inte längre leda till underkänt mål. Domarna ska få större frihet i att bedöma avsiktligheten i en hands. Det är också nödvändigt och välkommet för som det är nu är det fullständigt lotteri och kaos.
    Vad det gäller offsideregeln ska vidare diskutioner om Arsene Wengers förslag om att om någon del av anfallaren inte är offside ska det inte dömas offside. Det är en långtgående omtolkning från det som sker just nu. Om den regeln också ändras vet vi dock inte ännu. Läs mer här>>

Thomas Tuchel är nominerad till Månadens Manager för februari. Inte oväntat.

TORSDAG 4:
Vi mår så bra just nu. Vilken match av Chelsea. Tuchel fortfarande obesegrad och de släpper ju inte in mål. Det var en ruskigt fin insats av Chelsea.

Vi har tydligen missat tv-bolagens omstuvningar. Vi trodde Everton väntade på lördag men nu är det tidig tid på måndag. Vilket självklart är vettigare.

Vi vill se ett Chelsea som försöker vinna ikväll, inte bara ett Chelsea som försöker låta bli att förlora.
    Här är de som ska göra det: Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rudiger, James, Jorginho, Kante, Chilwell, Ziyech, Mount, Werner.
    avb: Arrizabalaga, Alonso, Pulisic, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Havertz, Emerson
    CHO som haft skadekänning går ut liksom Kovacic, Werner och Jorginho in.

Liverpool svarar med: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson, Wijnaldum, Jones, Thiago, Mane, Firmino, Salah.
    avb Adrian, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain, Jota, Shaqiri, Origi, R Williams, N William

Det har av någon anledning blivit en ändring av domare ikväll. Craig Pawson skulle döma matchen men nu blir det istället Martin Atkinson.

FA Cupen för damer har återupptagits och Chelsea kommer möta London City Lionesses den 18 april. Matchen spelas på Kingsmeadow.

Chelsea måste börja göra mål igen, det har knappt hänt den här sidan helgerna. Det står klart för precis alla och Thomas Tuchel jobbar på det. Här är hans syn på saken och hur han hoppas lösa det. Men förvänta er inte att det sker ikväll. Läs mer här>>

ONSDAG 3:
Champions League åttondel
CHELSEA WOMEN   vs   ATLETICO MADRID W        2 - 0
Harder har en chans efter bara 30 sek men det blir inget av det skottet.
    Ji hade en jättechans när hon kom frin med Lindahl men hon försökte skruva bollen runt henne och den gick utanför. 4
    Ny chans för Harder men är avblåst för offside på England vilket verkade vara felaktig. 11
    Ingle springer ned en Atleticospelare, Ajibade, bakifrån och visas ut för frilägesutvisning. Det var en katastrof. 12 Klumpigt gjort av Ingle och då Ajibade var helt fri kan vi inte protestera mot domslutet av Therese Olofsson.
    Castellanos slår den men Berger är med på den och Bright rensar bort. Stort spel av Berger.
    Niamh Charles in för Beth England som offras där framme, hon är inte lycklig över det men Hayes måste ju ha in en försvarare och Eriksson är ju inte tillgänglig. 19 Mjelde går in som mittback och Charles tar högerbacken.
    Matchen har förstås helt ändrat karaktär. Chelsea vågar inte anfalla som de gjorde i inledningen och Atleticos mod har gått upp ordentligt. Det har också gjort det kanske än viktigare att hålla nollan och inte ge bort dubbelräknade bortamål.
    Duggan borde ha kortas för en nedsparkning bakifrån på Harder men det lät domaren vara. 32
    Ji söker Kirby men Lindahl hinner ut mellan. 33
    Harder oroar igen men bollen studsar fel och Lindahl kan plocka upp den. 40
    Bra anfall men Harders sista boll är tam. Bra placerad men ingen fart alls och Lindahl hinner dit. 43
    Casgtellanos drar ned Ji med en dragning i tröjan och kortas. 44 Frisparken når ingen blå. En minut tillägg.
    Chelsea har inte haft några stora problem att hålla Atletico stången efter utvisningen, däremot har det offensiva spelet helt klart påverkats då de inte alls skapat samma chanser som innan.
    - ANDRA -
Lindahl gör en usel pass och Kerr hugger men skottet går i burgaveln. 46
    Chelseas Ji får en halvchans men det är tamt. NÅgra minuter senare tar hon ett hoppfullt långskott, utanför.
    Chelsea började även andra halvlek bäst men Atletico har tagit för sig lite mer utan att ännu direkt oroa Berger.
    Så ett rent feldomslut, det har varit några tveksamma domslut särskilt av linjedomaren. Kerr döms offside fast hon är mer än en halvmeter rätt. 55 Ji har kortats för något som ingen annan än domaren har sett...hmm, repriser har också visat att även om det var lite kontakt så var det väldigt lite när Atletico fick straff och Ingle utvisad. VAR hade behövts där.
    Så en straff till Chelsea. Kerr var ensam i boxen och tacklas, Kerr går ned lite lätt men det var betydligt mer kontakt i den kroppstacklingen. Straff. 57 Maren Mjelde ska ta den. Perfekt men Lindahl var nära, mycket bra straff. 58
    MÅL. Underbar soloprestation av Fran Kirby men hon sätter den i stolpen. 63 Minuten efter får hon en ny chans och sätter den i stolpen men in i mål. OJ. Vilken halvminut hon hade där. Lindahl styrde den i stolpen. 64 Sam Kerr assisterade.
    Lite kalabalik efter en Atleticohörna och en Atletispelare försker få en straff men det såg billigt ut men domaren blåser av långt efteråt när hon redan är uppe och Chelsea på väg att kontra. Konstigt. 68
    Erin Cuthbert kommer in för Ji. 69
    Atletico jagar det viktiga bortamålet. Och får en frispark nära boxen ut mot flaggan. 70 Den går rakt på mål, lätt för Berger men den kunde blivit farlig om någon försökt nicka.
    Atletico jagar nu. Hörna igen. Lätt för Berger. 71 (Precis som Lindahl när hon kom till Chelsea har Berger utvecklats väldigt mycket senaste året)
    Leupolz visar igen vem som är hårdast på plan. Hade nog lite tur att det inte blev kort. 73
    Allt för Atletico kommer på Chelseas vänstersida och där måste mitten hjälpa till att täppa till. Ny hörna. 74 Variant och farligt men Berger tacklas ned.
    Kerrs inlägg stoppas av Lindahl som inte kan hålla det, men ingen är framme från Chelsea. 77 Synd.
    Reiten in för Kirby. 78
    Niamh Charles är uppe och skjuter men Lindahl ser den och kan ta den.
    Så en ordentlig tavla av Berger som rusar ut och fäller Ludmila och ny straff i matchen. En ordentlig tavla och dåligt omdöme som belönas med straff och en riktig smäll så det är behandling för huvudskada. 79 Van Dongen ska ta den. Och Berger tar den också! SKyldig och hjälte och så bra av Cuthbert som hinner före tre Ateltispelare och slår bort bollen. Men hon träffar Berger med knät och Musovic kan få göra debut som det ser ut, hon byter tröja och båren är inne. Berger fick alltså två huvudsmällar och ordentliga sådana på någon minut.
    Nix det blir inget byte,. 82 Synd för Musovic som var nära sin debut för Chelsea, men lite tveksamt känns det att Berger får fortsätta efter två sådana smällar.
    Hörna, kort så kort så den borde blåsts av men den har blåsts av annat skäl. Ny hörna. De gör om samma kostiga varian och denna gång lyckades de finta bort försvaret i nästa läge men Atleti fullständigt slarvar bort det och slår ut bollen.
    Kerr kortas för sparkat bort bollen efter en offsideavblåsning som kändes konstig, men ingen repris. Sex minuter tillägg.
  Karr kontrar lägger upp för Reiten vars skott går utanför. Borde skjutit med högern. 90+1
    Bra brytning av Mjelde, det betyder mycket att hålla nollan nu. Sedan underbart försvarsspel av Cuthbert som får iväg en riktigt fin boll för Kerr också men en försvarare hinner dit. 90+2
    Tre straffar, två räddade straffar, en tidig utvisning, två mål och nästan en debut för Musovic. Inget insläppt mål.Taktiskt utmanövrerande och en synnerligen avslappnad Hayes på bänken under slutminuterna. Chelsea spelade alltså en spelare mindre under över 80+ minuter. Det var sannerligen en match med mängder av dramatik och en mycket övertygande och fin insats av Chelsea. Utmärkt läge inför returen nästa vecka.
    Hela Chelsea förtjänar verkligen beröm. Harder hade en riktigt bra första halvlek. Kerr var inblandad i allt framåt, ordnade en straff och en assist, och sprang miltal känns det som. Bergers två straffräddningar även om en kom efter hjärnsläpp från henne. Kirbys mål, Mjeldes perfekta straff.

Från presskonferensen:
Thiago Silva är fortfarande borta. Det såg ju inte så farligt ut men det är en ljumsk-lårskada och de tycks aldrig läka som man förväntar sig. Hudson-Odoi är dock spelklar igen. Däremot råder det osäkerhet om Abraham kan spela.  
    Massor av beröm till Jürgen Klopp och det var ju inte oväntat och Tuchel kallar Liverpool ett av världens bästa lag.
    Han pratade om utmaningen han står inför och han jobbar hårt och saknar familjen och han lever i en bubbla, bara på hotellet och träning. Men han trivs väldigt bra med laget och spelarna.  

Ett mycket ungt U18 förlorade igen trots en bra start, nu hemma mot Brighton med 2-3. Målen gjordes av Wiggett 2; Hughes 59

Chelsea saknar sin kapten idag, Magdalena Eriksson är inte med i truppen mot Atletico. Vi vet inte varför men det måste ju vara en skada. Zecira Musovic är andramålvakt då även Telford saknas helt. Annars är det en klart offensivt viktad XI som Hayes ställer på benen på Kingsmeadow.
    Berger - Mjelde, Bright, Ingle, Andersson - Harder, Leupolz, Ji - Kirby, England, Kerr i ett 4-3-3 vilket Hayes inte brukar spela.
    Atletico har förre Chelseamålvakten Hedvig Lindahl i mål, annars är den mest kände förre Cityspelaren Toni Duggan.
    Chelsea är favoriter men Atletico har gjort sig kända som cuplag och har två år på raken slagit ut just City.
  Svensk domare.

Dagens höjdpunkt är förstås Chelsea Women mot Atletico Madrid. VI får aldrig lika mycket information om damfotboll men Chelsea verkar skadefria och har en fantastisk förstaelva och en väldigt bra andraelva. De är favoriter och med första matchen hemma gäller som alltid i Europaspel. Släpp inte in mål då de räknas dubbelt och vinn hemma.
   Vi kanske är väldigt stora i korken men det enda som vi ser hindrar Chelsea att vinna Champions League är om vi ska möta Lyon innan finalen. De tyska lagen är väldigt bra men lite sämre än tidigare. Kvaliteten hos övriga lag växer men är inte där vi anser Chelsea och Lyon vara. City kan dock vara en väldigt svår motståndare om lotten blir sådan.
    Finalen som känt är spelas på Gamla Ullevi, det vill säga nybyggda Ullevi fast Uefa har gjort bort sig och visat bilder på Nya Ullevi istället för den nya arenan, Gamla Ullevi. (Någon dag hoppas vi att vi förstår de namnen som akademiledamoten Sture Allén fastslog. För oss är nya, det senaste men inte för honom).

Det var massor med superlativer för Liverpool förra säsongen. Välförtjänta. Vi är dock benägna att säga att Manchester City den här säsongen är klart bättre. Ärligt talat; de är ett bättre fotbollslag, även om Liverpools offensiv förra året var bättre. De har blivit ett lag som iunte spelat tikitaka utan spelar fotboll för vad det är, att vinna. Det blir tufft även nästa år för Chelsea att utmana om titeln, i år händer det inte. Inte för att vi förväntade oss det. Kampen om CL-platserna är dock klart hårdare i år. Så når Chelsea det målet har Chelsea gjort en bättre säsong i år. Tolv matcher kvar.
    Noterbart är att City gör inte särskilt mycket mål den här säsongen, Chelsea gör ännu färre. Vilket kanske bevisar de sociala trollen att fotboll inte bara handlar om mål. Å andra sidan är jag optimist så jag kommer absolut att få fel.

TISDAG 2:
Thomas Tuchel har på officiella sajten uttalat sig om ledarskap och varifrån han hämtar inspiration till sitt. Intressant läsning>>

Chelsea Women spelar imorgon åttondelsfinal i Champions League Women mot Atletico Madrid. Fyra svenskor kan vara inblandade i matcher. Ändå visas matchen inte i Sverige. Det är tyvärr rätt dålig stil. För de som har möjlighet visas matchen av BT Sport 2.
    Det har idag kommit fram att Chelsea ska visa matchen för internationella fans på webbsajen och 5th Stand-appen. Vi hoppas verkligen vi svenska fans kan följa den där.
    Chelsea har Millie Bright och Fran Kirby som inte spelade landskamp pga skada tillbaka och de är med i truppen.
    Emma Hayes varnar för Atletico som för två år sedan slog ut Man City. Det är cupmatch och det är inte detsamma som ligaspel som hon påminner om.

Nio matcher nu för Tuchel, två insläppta mål, ännu viktigare ingen förlust men tre oavgjorda. Så till den negativa saken, på de nio matcherna har Tuchels lag bara åstadkommit tio mål! Det duger inte och risken är ju med Liverpools anfallskraft, förmåga att få straffar (vi säger det rent ut, Salah är i våra ögon PLs värste filmare och Mané är också rätt duktig på det) så kommer det vara stor risk att Tuchel känner att han måste ställa upp med trebackslinje och två defensiva mittare. Detta trots att Liverpools svaghet just nu är deras centrala försvar. även om de får tillbaka Allison och Fabinho. Kommer Tuchel våga ändra sin vågskål till denna match? Vi tvivlar faktiskt, vi tror han fortsätter spela säkert. Hur mycket vi än vill ha revansch och verkligen vill slå Liverpool.

Det skiljer nu bara två poäng mellan fjärde och sjunde plats i ligan, och Everton som vi möter härnäst på sjunde har en match mindre spelad. Chelsea har sju poäng upp till United på andra, vi hade verkligen behövt slå dem i söndags. City är onåbara så vi undantar dem i alla spekulationer även om vi ska möta dem i 34e omgången. Förhoppningsvis är ligan då redan avgjord och de är mindre motiverade.

MÅNDAG 1:
Chelseas U23 inkl Billy Gilmour spelade borta mot Leicester idag och det blev oavgjort efter att Leicester kvitterat i andra, och spelat sista kvarten med tio man. Mål av George McEachran 45+5

Dåliga nyheter för Chelsea. Jürgen Klopp förväntar sig att ha tillbaka Allison Becker, Fabinho och Diego Jota till matchen mot oss på torsdag.
    Vi vet inte mer om Hudson-Odois skada eller om Silva hinner tillbaka även om vi tror på det sista. Det är också lite oklart kring Abraham och hans eventuella skada.

Frågan efter igår och inför Liverpool på torsdag är, kommer Chelsea våga börja vinna matcher och gå på offensiven nu när defensiven ser säker ut, även utan Thiago Silva som kommer att vara spelklar (tror vi) på torsdag?
    Del ett av uppdraget är ju åtgärdat om vi säger så, Chelsea har slutat förlora och har bevisat att de kan hålla nollan. Nu måste vi få fart på all den kreativa offensiva talang som finns i laget men som inte klickar just nu. Werner gör många bra saker men för få mål, Hudson-Odoi är till stor del den kreativiet Chelsea har framåt men han är nu egentligen wingback med dubbla uppgifter, både framåt och bakåt. Mounts jobb är att öppna upp, inte göra det om vi säger så. Pulisic såg lovande ut igår, Ziyech glimtar till men bara glimtar, Havertz är fortfarande borta ur laget efter sin sjukdom och skadebekymmer. Vi är fortfarande obestämda om Abraham och Giroud är trots all sin kvalitet inte för framtiden.
    Spelschemat gynnar inga som helst experiment nu då vi har den ena tuffa uppgiften efter den andra och att inte förlora är fortfarande huvudfokus då resultat är allt i Chelsea och det ställer andra krav än mer njutbart offensivt spel. Kanske måste vi ställa in oss på att den här säsongen handlar om att nå målet med en ny CL-plats och hoppas utrymme för evolution av spelet ges till nästa säsong. Vi vet ju också, med massor av exempel att utländska spelare sällan klickar första säsongen vid värvningar. Undantaget förstås Bruno Fernandes, men ett mycket mer illustrerande exempel är Joao Cancel. Utskälld som en Kai Havertz förra säsongen, i år hyllad som geniet bakom Citys nu fantastiska säsong.

Det är Atletico Madrid på onsdag. I Champions Leagues slutspel. På Kingsmeadow.
    Det är damerna som ska ta nästa steg i turneringen och förhoppningsvis slå ut Atletico Madrid. De ligger just nu trea, långt bakom Barcelona och en bit bakom Levante i Primera Division. Chelsea är favoriter att vinna dubbelmötet.
    På söndag väntar sedan West Ham borta för Chelsea.

Herrarna har också en stor vecka, igen och de tuffa matcherna kommer den ena efter den andra just nu. Fast ska man möta Liverpool känns det onekligen som ett hyfsat läge just nu. De är skadedrabbade, de har trillat ur topp-4 och de har problem på flera sätt i laget.
    Vi vill verkligen ha revansch för matchen på Stamford Bridge som de vann alldeles för bekvämt med 2-0. Detta då Lampard valde en ganska feg taktik, men framförallt för att så mycket gick snett i matchen. Andreas Christensen drog på sig en utvisning i första halvlek och Jorginho missade en straff i andra. Känslan är fortfarande att Chelsea borde gjort bättre ifrån sig.
    De må ha en skadelista som är värre än Chelseas, särskilt på mittbackarna men de har fortfarande ett anfall i världsklass. Det positiva för Chelsea är att de varit ganska trubbiga på sistone. De är kanske inte lika självförtroendelåga i att göra mål som Chelsea men de har inte heller omsatt lägena som de gjorde förra säsongen.
    Därefter väntar Everton som är i fin form på lördag. Och det är lite obegripligt att Chelsea ska spela sent på torsdag kväll och ändå har en match på lördag eftermiddag. Premier League och tv- bolagen planerar verkligen inte spelschemat med lagens bästa inför ögonen. Sedan är det en full vecka utan match förrän kommande lördag borta på den åker som är Elland Road och Leeds hemmaplan. Ligans sämsta gräsmatta utan konkurrens. Vi såg i helgen hur spelarna trillade som bowlingkäglor och bollen ändrade riktning på tuvorna. Inte vad vi är vana vid i modern fotboll.

 

 


Rykten, notiser m m, v-9


SÖNDAG 7:
I Manc-derbyt som just startat håller vi förstås på City. Inte för att det gör ligan mer spännande utan för att en poängförlust för United gör det lättare för Chelsea att ta en CL-plats. Vinner vi över Everton imorgon är det då bara målskillnad igen som håller United före oss.
    Det gick dock inte som vi önskade efter att de fått sin närmast obligatoriska straff. Vi får fortsätta jaga och hoppas på hjälp att komma ifatt dem.

Vad har hänt med Liverpool, de är i rent förfall. De kan inte längre skylla på skador för andra lag har haft minst lika många men deras spelare försöker ju åtminstone. Klopp bytte ut sex spelare och ställde upp ett reservbetonat Liverpool mot Fulham i ett försök att skaka om sin trupp och sina spelare. Och åkte på sin sjätte raka hemmaförlust och byggde på sitt bottenrekord ännu mer mot en nedflyttningskandidat.

Att Chelsea inte är roade av att jobba med Mino Raiola har vi vetat, men inte riktigt varför. Nu har vi fått veta varför, om vi ska tro Express. Tydligen var Conte mycket nära att värva tillbaka Romelu Lukaku till Chelsea från Everton när hans relation med Diego Costa sprack. Förhandsmässigt var det tydligen mycket nära men så såg Raiola till att Lukaku gick till United istället (underförstått för att United var villiga att betala högre agentarvode). Och nu handlar nästan allt silly-snack om Erling Braut Haaland vars Dortmund ser ut att missa Champions League nästa säsong och som har Mino Raiola som agent... Läs här vad Express spekulerar i>>

LÖRDAG 6
Ethan Ampadu orsakade en straff i Sheffields match mot Southampton. Sheffeld förlorade matchen och snart är allt hopp ute för dem om att kunna stanna kvar i PL.

Nog för att vi har hört en del bisarra bortförklaringar, som Solskjaer som skyllde på några ord på Chelseas webb efter matchen förra helgen. Denna slår väl dock de flesta rekord. Liverpool-supportrarna skyller nu, efter deras 68 matcher utan förlust och nu rekordet med fem raka förluster, dessa förluster på att säterna på Anfield är röda och att spelarna därför inte kan skilja på åskådarsätena och sina medspelare... No comments. Läs själva>>

Thiago Silva är i träning men förväntas inte spela mot Everton heller utan comebacken planeras till matchen mot Leeds nästa helg.

Häromdagen meddelade de oss att Haaland var inte alls intresserad av Chelsea, nu säger Express att han är det på grund av två orsaker. Att Chelsea finns i London och truppens kvalitet. Som allting som rör Haaland tar vi det med en lastbil salt. Läs själva>>

FREDAG 5:
Alla managers oroar sig över hur olika coronarestriktioner kommer påverka landslagsuppehållet i mars och CSFC har redan varnat och påpekat detta. Nu säger Thomas Tuchel rent ut att klubben överväger att stoppa spelare från dessa landslagsuppdrag då klubben slutspurt i liga och cup måste komma först. Vi håller helt med. Läs mer här>>

Vi misstänker att Frank Lampard inte uppskattar artikeln eller tonen i den men fakta är ju att Thomas Tuchel vänder Chelseas fallerande säsong omgående. Här är Skys analys av detta faktum>>

BBCs Mark Lawrenson tippar 2-0 till Chelsea mot Everton, hans Liverpoolsupportande gästtippare tippar 2-3. (Denne tippade också 12-0 till Liverpool mot Fulham!). Skys Lewis Jones tippar 1-0 till Chelsea.

Tyska medier hyllar Thomas Tuchel som den Obesegringsbare efter vinsten över landsmannen Jürgen Klopp. Kanske inte så mycket allvar, men han har ju ännu inte förlorat som Chelseamanager och vi ser fram emot att det dröjer. Läs mer här>>

Mason Mount hyllas i alla tonarter och medier idag och det är ju bara att hålla med för det är så välförtjänt CSFC höll honom som Årets Spelare redan innan Tuchel, idag känns valet ännu lättare.

Mer prat om Niklas Süle till Chelsea. Han förhandlar kontrakt och ryktena flyger men vi förstår inte riktigt varför Chelsea skulle vara intresserade med tanke på hur bra vårt försvar redan är och vilka spelare vi har utlånade. Så bra är inte Suüe i våra ögon att han skulle vara opetbar i vårt försvar.

TORSDAG 4:
De spanska arroganternas förmåga att värva i sommar har ytterligare försämrats efter att de fått avslag i Europoadomstolen över olagliga och otillåtna skatteavdrag. Fyra spanska klubbar fick skattelättnader som var olagliga och domstolen kräver nu att klubbarna betalar tillbaka de pengarna. Det är Barcelona, Pamplona, Athletic Bilbao och Real Madrid. Barcelona vet vi redan nu att hade de varit ett normal företag hade de satts i konkurs, Real har fått massor av hjälp från Madrids skattebetalare som alltid har varit suspekt. Det är inte PSG och engelska klubbar vars ekonomi som kan ifrågasättas av Uefa, men Uefa har varit löjligt undfallande till vissa klubbar. Läs mer här>>

Kanske är det bara mindgames men på liverpudlian fansajts framförs önskemål om att Tuchel ska välja Abraham istället för Giroud ikväll. Vi får väl se 20.15 när lagen släpps.

Dagens nya rykte är italienskt och säger att Chelsea kan värva Inters Milan Skriniar för 50m €.

Enligt Express har Roman A sagt ifrån. Han vill inte att Chelsea fortsätter jaga David Alaba som ställer väldigt höga lönekrav. Vi vet inte hur mycket vi tror på det, men vi tror sällan på Express.

En fråga som dröjer kvar efter igår är om Ann-Katrin Berger verkligen skulle fortsatt spela i slutet efter två smällar mot huvudet på mycket kort tid. Hon såg helt klart groggy ut även om hon räddade straffen efter första smällen. Fungerar verkligen det nya huvudskadeprotokollet när hon fick fortsätta spela matchen? Vi känner oss osäkra men vi kan bara hoppas allt gick bra och att hon nu inte hamnar på skadelistan framöver för hon har gjort mycket stora framsteg sedan hon kom till Chelsea. Första säsongen var inte strålande men hon har varit väldigt bra det här säsongen.

ONSDAG 3:
Manchester United av lagen ovanför tappade också planerade poäng ikväll mot Crystal Palace. 0-0 igen för dem. Vi såg inte hela matchen så vi vet inte vad Solskjaer ska skylla på den här gången men det vi såg och av rapporterna var United riktigt dåliga. Brände sitt krut mot Chelsea? Dimman kanske? Det var lite Lützen över delar av plan. United hade ett skott på mål, Palace två.
    Chelsea har alltså chansen att knappa in på konkurrenterna ovanför i tabellen, förutsatt förstås att Chelsea slår Liverpool vilket inte blir helt lätt.

Magda Eriksson fick en smäll i en intern träningsmatch förra veckan och det var därför hon saknades ikväll. Det låter dock som om det inte är en alltför farlig skada och att hon bör vara tillbaka till returen. En retur som spelas i Monza, Italien då spanska coronarestriktioner inte tillåter engelska lag inträde.

Leicester tappade två poäng i toppen ännu en gång efter spelat 1-1 mot Burnley.

Det går bra för Armando Broja, engelsk-albanen i hans lån hos Vitesse Arnhem och han sätter höga mål. Han vill överglänsa Didier Drogba i Chelsea. Läs mer här>>

Tyska rykten säger nu att Erlin Braut Haaland är inte intresserad av en övergång till Chelsea då han inte betraktar Chelsea som en riktig toppklubb. Av de tio klubbar som kan värva honom som hans agent Raiola pratade om ska Haaland tagit bort fyra och Chelsea ska enligt tysk tabloidpress vara en av dem.Vad vi förstår handlar det för Haaland bara om Man City, Liverpool och United, Barcelona, Juventus och Real Madrid (och vi misstänker att inte alla de klubbarna ens har ekonomiska möjligheter att värva honom). Som sagt, vi kommer få höra så mycket om detta och Haaland framöver men ingen vet egentligen något.

Tammy Abraham vill inte diskutera kontraktsförlängning så länge Chelsea jagar Haaland sägs det. Vi kan förstå det, helt ut. West Ham sägs nu därför jaga Abraham inför nästa säsong. Det lär nog inte avgöras förrän någon av de väntade tre jättetranserna Mbappé, Haaland, Sancho blir klara eller inte klara i sommar. Vänta er massor med rykten hit och dit.

TISDAG 2:
Ännu ett rykte återanvänds nu. Gianluigi Donnarummna har utgående kontrakt med Milan och han och hans agent, den ökände Mino Raiola verkar inte föra direkta förhandlingar med Milan trots det. Så förstås dyker ryktet upp om att han ska till Chelsea, vi har hört det förr. I somras t ex och i januari. Och nu igen. Det är intressant för även om Edouard Mendy just nu verkar vara klart före Kepa i konkurrensen kan CSFC inte säga att vi är imponerade av honom. Han började bra men har onekligen haft en hel del tur med tavlor han gjort som för Kepa slutade med baklängesmål om vi säger så. Vi ser inte Mendy som en toppklassmålvakt. Kepa hade potentialen men vi måste nog erkänna att han är för vek fysiskt för Premier League, han ger helt enkelt inte den närvaro som behövs. Det är ett problem den välväxte Donnarumma knappast har.
    Det talas om 175k i veckan i lön vilket i sammanhanget är högst acceptablet med tanke på att de Gea lär ha 425k.


Från Liverpoolhåll hör vi nu att Callum Hudson-Odoi är högst tveksam till start på torsdag på grund av skada. Det kändes nog lite grann så när han satt med stort ispaket i andra halvlek i söndags även om Tuchel menade att bytet delvis var av taktiska skäl.

En del Chelseasajter spekulerar i att central anfallare mot Liverpool blir Kai Havertz, inte Abraham, inte Giroud, inte Werner utan den spelare experterna inte kan enas om han är en playmaker, anfallare eller mittfältare. Ibland är det inte bra för en spelare att vara duktig på flera positioner då managers inte vet hur de ska utnyttja talangen.

Chelsea ska vara intresserade av St Etiennes 17-årige mittfältare Lucas Gourna-Douath.
Han värderas till extrema 23m pund. En väldigt hög prislapp för en så ung spelare.

BBCs fd Liverpoolspelare Mark Lawrenson tippar oavgjort mellan Liverpool och Chelsea på torsdag, 1-1. Hans gästtippare, en spurssupporter tippar 2-2. Skys bettingexpert Jones har 2-1 till hemmalaget.

Chelseafansen på sociala medier är mycket kritiska till Tuchels beslut att matcha Billy Gilmour med U23 igår. De menar han ska vara med a-laget. Vi är benägna att hålla med. Ska Gilmour spela i PL2 hade det varit långt bättre för honom och hans utveckling hade han fått bli utlånad resten av säsongen och fått riktig speltid. Enda ursäkten är väl att Tuchel bara hade någon dag att ta beslut kring Gilmour och just nu känns det som om han kanske tog fel beslut. Gilmour är ett jättelöfte och inte bara det, hade han blivit utlånad och fått speltid hade han chans att spela till sig en plats i Skottlands EM-trupp. En chans Tuchel kanske förstört för honom och det väcker frustration hos spelaren. Vi har förlorat spelare för av sådana skäl även om utgångspunkten alltid ju är den att unga spelare vill ha och tror de förtjänar mer speltid än vad de kanske gör. CSFC är dock stor beundrare av Gilmour.

MÅNDAG 1:
Drinkwater har äntligen gjort sin debut för Kasimpasa efter att skadat sig efter övergången. Det och annat i klubbens lånerapport den här veckan. >>

Milans sportdirektör Paolo Maldini sägs bekräftat att Milan tänker utnyttja utköpsklausulen för Fikayo Tomori i sommar. Vi undrar fortfarande hur Lampard och Chelsea kunde gå med på ett lån med de villkoren. Det är tyvärr en affär som väcker minnen från hur Mourinho och Chelsea släppte iväg Kevin de Bruyne, Mohamed Salah och Romelu Lukaku. Vem som bär skulden, klubben eller managers som vägrade se kvaliteten hos spelarna eller om det till och med var så att spelarna krävde att få lämna för att få speltid - vem kan svara på det, men det är sår som fortfarande känns obearbetade.

Vi har hört det tidigare i vinter, rykten om Chelseas intresse för Real Madrids Raphael Varane som kallas kontraktsrebell då han inte vill förlänga sitt kontrakt för ögonblicket.

Nog är det lite trist att så fort en match är mållös är det en trist och dålig match. Det verkar som om många inte längre kan uppskatta fotboll för taktik och spel utan enbart för om det blir mål. Det gäller framförallt förstås de sociala trollen men också sportskrivare och många så kallade experter.
  CSFC vidhåller att det var inte en trist match igår, även om vi innerligt önskar att Chelsea hade utnyttjat sina chanser bättre.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se