csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  25 sp 12 v 7 o 6 f 41 -25 mål 43 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 15 sp 12 v 2 o 1 f 47 - 8 mål 38 p

15 - 21 feb 2021
  NÄSTA MATCH:

23 feb kl 21.00 - Atletico Madrid-CL

TV-Vsport

Nyheter v-7


SÖNDAG 21:
Efter den viljelösa och dåliga insatsen mot Southampton är Chelsea utanför CL-platserna igen. Och det till West Ham. Vi kommer dock inte rasa ytterligare den här spelomgången då inget annat lag kan nå oss iidag. Det är väl det positiva. Nu kommer dock betydligt tuffare matcher och då får inte Chelsea spela som igår där större delen av laget knappt ens verkade bry sig.

U18-laget förlorade igen, det har hänt oftare det här året än på många år. Denna gång med 12 till Reading. Charlie Webster gjorde Chelseas enda mål.

LÖRDAG 20:
Chelsea genrepade rätt uselt men ändå klart bättre än Atletico Madrid inför tisdagens första Champions Leaguemöte. Chelsea vann ändå mot Newcastle och fick oavgjort mot Southampton. Atletico Madrid spelade oavgjort borta mot Levante och förlorade nyss hemma mot Levante med 0-2 (det sista målet sent in på övertiden). De leder ändå La Liga oavsett vad Real Madrid gör senare ikväll.

Chelseas spelare såg ut att ha tankarna på annat håll, på matcherna nästa vecka. Åtminstone hoppas vi det för annars får de skämmas för sin inställning i dagens match.
Något de ändå bör göra. Man måste, som Mount och Werner kanske, ändå visa att man vill vinna.

Om det är sant att ett dåligt genrep ger en bra premiär får Atletico svårt på tisdag. Fast troligare är väl att de närmast skrattar åt Chelsea efter sett den här insatsen. En pinsamt bedrövlig match av Chelsea.

Tuchel startar:
Mendy, Alonso, RUdiger, Zouma, Azpilicueta, James, Kanté, Kovacic, Mount, Abraham, Werner
    avb: Arrizabalaga, Christensen, Jorginho, Giroud, Hudson-Odoi, Chilwell, Ziyech, Gilmour, Emerson

FREDAG 19:
Chelsea U23 var inte särdeles bra hemma mot Liverpool ikväll i PL2. De förlorade med 2-3. Ballo gjorde första målet och Livramento reducerade.

Vi har lyckats undvika honom tills nu. Anthony Taylor dömer imogon. Räkna med en utvisning för Chelsea, eller ska vi äntligen få en ok insats av Taylor i en match med Chelsea?

Southampton kommer sakna Kyle Walker-Pieters, Ibrahima Diallo och Theo Walcott mot Chelsea imorgon. Alla är skadade. De har dock Danny Ings och han gör ju mål även mot oss och någon gång måste deras form vända. De fick 3-3 mot Chelsea i höstas, i en match vi verkligen inte var nöjda med då de fick kvittera på övertid.

Från presskonferensen:
Tammy Abraham är överraskande redan tillbaka och tränade med laget idag. Han kommer vara med i truppen. Det är dock inte Thiago Silva och förmodligen inte Christian Pulisic som har problem med en vad.
    Tuchel var mycket positiv till hur Timo Werner startade och utvecklades under Frank Lampard men varnade också för att det tar alltid tid för en ny spelare att anpassa sig. Han verkar mena att Timo nu är reda för nästa steg.
    Han betonar att de redan haft tuffa matcher (även om på papper spelschemat nästa vecka ser tuffare ut) och att det viktiga är att spela vårt spel och våga spela det mot alla. Inte helt överraskande då det nog var sant utnämnde han Barnsley till den tuffaste motståndaren Chelsea har haft under honom. (Chelsea hade problem mot Barnsley, den saken var klar men det löste sig ju).
    Inget har ändrats på målvaktsfronten. Mendy är fortfarande etta men han betonar att de behöver tre bra målvakter även om en spelare bara får spela fem minuter måste de vara redo.
    Han har bara beröm för spelarnas arbetsetik. De har haft mindre tid tillsammans givetvis men de använder video och träningar till att få igenom sina idéer. De måste använda all tid till att vänja sig vid varandra.
    Han känner förtroende för spelarna och tror de har förtroende för honom. Han känner en stark anknytning till spelarna och inkluderad i deras process.
    Han erkänner att han har inte tänkt särskilt mycket på Tomori. Det är Chelseas väg att låna ut spelare men de kommer de närnaste veckorna och månaderna diskutera det internt i klubben.
    Han ser inte Pulisics problem som en skada men det är något de måste vara försiktig med då han fick kliva av träningen igår. Det är hans uppgift att få fram det bästa från Pulisic och det är viktigt att han (trots skadebekymren) förblir positiv.
    Han menar att Hakim Ziyechs brist på speltid helt är hans fel, han har ännu inte kunnat ge Ziyech den speltid han behöver. Men det kommer att ske lovade Tuchel. Han har sådan kvalitet i truppen att han måste ta beslut som innebär att vissa får mindre speltid.

TORSDAG 18:
Både Kai Havertz och Thiago Silva tränade för fullt idag med Chelsea.

Emma Hayes berättar för BBC att hon var övertygad om att laget skulle studsa tillbaka efter fiaskochocken mot Brighton. Hon betonar hur hon i Chelsea vägrar acceptera att man står still, det som gick bra förra året går inte att göra nästa år, man måste utvecklas. Annars är det adjö. Läs mer här>>
    Mycket läsvärd, inte minst kring psykologin kring vinnare som Hayes och Chelsea.

Guardians Jacob Steinberg, ofta rätt kritisk men på ett analytiskt sätt mot Chelsea, tar en titt på Mateo Kovacics utveckling under Tuchel. Vi kan hävda att Kovacic är den näst CHO som så att säga tjänat mest på managerbytet. Läs mer här>>

Läsvärt på Chelseasajten om Callum Hudson-Odoi, utan tvekan den spelare som växt mest sedan Thomas Tuchel tog över som manager, och det i en helt ny roll. >>

ONSDAG 17:
I PL rusar däremot inte Man City ifrån längre, de kör i expressfart. Det är nog för tidigt att säga att ligan är avgjord men med tanke på att deras skadade spelare nu också är på väg tillbaka... 3-1 mot Everton ikväll. Tio poäng ledning och 14 före Chelsea.

Underdogsen vann båda sina matcher i Champions League ikväll. Med uddamålen. Kul resultat och uppmuntrande inför vår match på tisdag. Tyvärr fick Malang Sarr inte starta för Porto mot Juventus. Intressanta returmöten väntas.

Guardian har en mycket läsvärd artikel om Fran Kirby om hur man gör mål med kramp, att överkomma svårigheter och det växande samspelet med Kerr och Harder. Läs här>>

Chelsea har gjort tre väldigt bra halvlekar under Tuchel, får vi hoppas på att de gör två bra halvlekar i samma match nu på lördag? Första mot Tottenham och Newcastle och andra mot Burnley är halvlekar som väckt vårt hopp. Alla matcherna utom Wolves har glatt oss resultatmässigt men spelmässigt märks det att laget och ledarna prövar sig fram fortfarande.
    Det är lätt hänt just nu att tankarna virvlar iväg och att fokus hamnar fel just nu. Champions League har dragit igång igen och Chelsea har Atletico Madrid på tisdag. Men faktum är att just nu är kanske ligan faktiskt viktigare. Av två skäl, Chelsea är fortfarande i allra högsta grad i en ombyggnadsfas där nya spelare och ny manager ska matchas ihop och därför är kvalificering till nästa säsongs Champions League väldigt mycket viktigare. Den andra är kanske att vi drog nitlotten den här säsongen också i playoff och fick den i särklass svåraste motståndaren. Mycket få ger Chelsea en chans att gå vidare mot Atletico som imponerar väldigt i La Liga. Så det är väldigt viktigt att Chelsea gör jobbet mot ur-form Southampton som dock har Danny Ings och Ward-Prowse vilket mycket väl kan vara nog mot vilket lag som helst i Premier League.

Emma Hayes vann Månadens Manager för januari och Fran Kirby vann Månadens Spelare för samma månad. Grattis.

TISDAG 16:
Vi har inte fått veta något mer om Tammy Abrahams skada men den verkar allvarlig nog att hålla honom borta åtminstone på lördag mot Southampton.

Vinsten var härlig, hålla nollan perfekt för laget och kanske framförallt för Kepa som faktiskt gjorde fler räddningar än Darlow (om än kanske något enklare). Ändå, absolut roligast igår på Stamford Bridge var att se den enorma glädjen som mötte Timo Werner när han äntligen fick göra mål och slippa mediernas gnäll. Timo Werner själv var ganska glad också men även om spelare alltid gläds med varandra, den glädje vi såg igår kändes extra varm.

Chelsea Women fick en tuff lottning i Champions League. De lottades mot Atletico Madrid precis som herrarna men börjar hemma. Matcherna spelas 3/4 och 10/11 mars. Exakt datum anges senare.
    Chelsea har inte direkt turen med sig i lottningen av CL den här säsongen. Chelseas damer är dock favoriter vilket herrarna inte kan sägas vara just nu.
    Atletico vann spanska Supercupen i januari, men har problem i ligan där de bara ligger fyra just nu vilket för dem är en usel placering. De är en bra bit från Barcelona som är bästa spanska lag och ligger t o m efter Real Madrid fd Tacon. Så formen är inte den bästa och med landslagsuppehåll fram till första mötet är de nog lite bekymrade ändå. Chelseas form däremot känner vi. Det är också ett möte mellan Hedvig Lindahl som ju var förstemålvakt i Chelsea länge. Hon har nu återkommit efter en skada och verkar vara ordinarie i Atletico.
    Mästarna Lyon lottades mot danska Brøndby och svenska Rosengård fick sämst seedade, österrikiska St Pölten.

Thomas Tuchel gjorde klart efter matchen att Edouard Mendy fortfarande är förste målvakt i Chelsea.
    Vi gläds ändå med Kepa över två hållna nollor och några fina räddningar i de två matcher han fått spela.

MÅNDAG 15:
Vinst, fjärde raka för första gången på över ett år. Inga motståndarmål ännu för Tuchel. Bra spel, utmärkt spel faktiskt i första, i andra mindre så (de började spela på resultat för tidigt för oss). Och så gjorde Timo Werner mål till sin enorma glädje (och andras). Förbi Liverpool och West Ham till fjärdeplatsen. En bra kväll.

U23-laget förlorade 1--2 borta till Derby efter att först tagit ledningen genom George McEachran, 37 min.

Kepa har inte ens kommit ut till match ännu, knappt ens värmt upp och redan trashar de engelska s k experterna honom. Vi vidhåller att han kanske inte levt upp till sin prislapp men han har inte heller gjort lika stora tavlor som t ex Allison, de Gea och många andra. Det var osäkerheten han spred som förstörde för honom, - och senfärdigheten med att få iväg bollen med fötterna som CSFC retade sig vansinnigt på. Men man går inte från att vara spansk landslagsmålvakt till värdelös för det, däremot kan man helt förlora självförtroendet som är lika viktigt för en målvakt som för en striker - pga ständiga påhopp från förståsigpåare. Och oss andra också om vi ska vara självkritiska. Han gjorde en bra match mot Barnsley och Tuchel anser uppenbarligen att det han gjort på träning gör honom förtjänt av den här chansen. Måtte han ta den.

Chelsea har chansen att nå fyra raka ligasegrar för första gången sedan november 2019 om de vinner över Newcastle ikväll. Förhoppningsvis ska ingen motståndare göra mål på Chelsea heller. Det här är laget Tuchel har tagit ut för att göra just det:
    Arrizabalaga, Azpilicueta, Christensen, Rudiger, Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, Alonso, Werner, Mount, Abraham.
    avb: Mendy, Kante, Pulisic, Zouma, Giroud, Chilwell, Ziyech, James, Emerson
    Sensationen är ju att Kepa står i mål. Det kommer diskuteras, inte minst i engelska medier och av nättrollen.
    En vinst för oss också förbi Liverpool och West Ham upp på en fjärdeplats som i skrivande stund hålls av West Ham som leder över Sheffield. På målskillnad. Förhoppningsvis får vi också se lite bättre spel än i de två senaste matcherna, men då vi förväntar oss ett lågt stående Newcastle är det inte säkert.


Chelsea saknar bara Thiago Silva om vi ska tro förhandsrapporterna. Timo Werner ska vara skadefri och har tränat ordentligt. Steve Bruce har lite mer problem, särskilt då deras stjärna Callum Wilson är borta, liksom Javier Manquillo, Fabian Schär är skadade och Jeff Hendrick avstängd. Jamal Lascelles och Federico Ferandez står på listan för tveksamma.

Newcastle har uselt facit mot Chelsea men som Fulham bevisade igår ska man inte hänga upp sig på det. På Stamford Bridge har Newcastle förlorat de sju senaste gångerna och bara gjort tre mål och släppt in 18.

Herrarna har en hemmamatch ikväll mot Newcastle. Ett Newcastle som svajar ordentligt. Ena matchen spelar de riktigt bra, för att i nästa inte spela fotboll alls nästan. Undrar vilket Newcastle det blir ikväll? Att Steve Bruce kommer att spela för att inte förlora och förmodligen parkera bussen räknar vi dock med. Chelsea måste därför hålla tempot uppe och vara koncentrerade. Spelet har inte varit så lsyande i de två senaste matcheran men de har ändå ordnat resultaten och ibland är det allt det handlar om, inte minst i det här läget av en säsong.
    Andra lag har nu hittat den dåliga form Chelsea hade och som kostade Frank Lampard jobbet. Det gör att en vinst för Chelsea upp på en Champions Leagueplats igen med lagen framför helt klart inom räckvidd. Det trodde man inte för några veckor sedan, att Chelsea skulle kunna ta sig förbi säsongens absolut största favorit till titeln, Liverpool. Manchester Citry som varit minst lika skadedrabbade om inte värre än Liverpool verkar dock rusa iväg med titeln genom en lång period utan att tappa poäng och matcher, även om de kanske inte imponerat i varje match.

Ännu har inga motståndare gjort mål på Chelsea sedan Tuchel tog över, ännu har ingen motståndare slagit Chelsea sedan dess. Vi hoppas det fortsätter så ett tag till. På lördag möter vi sedan ur-form-laget Southampton. Innan det blir väldigt mycket tuffare med Atletico Madrid, en match Chelsea inte kan sägas vara favorit i. Det var en riktig nitlott för oss inför playoff vi fick. Halva Champions League börjar redan denna vecka men Chelsea är spellediga från det vilket nog är bra för Tuchel behöver all tid han kan få inför det mötet.

Damerna har tagit landslagsledigt (det vill säga, spelarna får ju jobba utom de svenska) i klar ligaledning, fem poäng före Manchester City som dock har en match mindre spelad. Chelsea möter dem borta i slutet av säsongen, så det finns inte direkt utrymme för att göra misstag igen. De är dock väldigt roliga att se spela, (med det kända undantaget häromveckan) då de alltid är offensiva men med stort fokus och koncentration på defensiven ändå. Alltid taktiskt smarta och optismistiska i sitt spel.

Det kanske är lite elakt och inte helt rättvist men det går ju inte att undvika att notera att damerna har en poäng mindre än herrarna. Damerna har dock bara spelat 15 matcher mot herrarnas 23! Damerna har också gjort fler mål och släppt in betydligt färre.

Imorgon får Chelsea Women veta vilka de ska möta i Champions League i åttondelsfinalen. Sexton lag är kvar och det finns nitlotter att dra utan tvekan. Men också lag som Chelsea relativt lätt ska kunna eliminera.
    Rosengård är ett av lagen som Chelsea kan få möta. Andra lag är; LSK Kvinner, Fortuna Hjørring, Brøndby, St Pölten, Shymkent, Fiorentina, Sparta Prag. Manchester City är kvar men vi vet varken om Chelsea kan möta dem redan nu eller om Chelsea är seedade inför den här lottningen också. För det finns ju lag som är betydligt tuffare på pappret som; Lyon, Wolfsburg, Bayern München, PSG, Barcelona, Atletico Madrid som vi kan komma att ställas mot. Inte för att vi just nu fruktar ens Lyon.
    Lottningen sker klockan 12. Matcherna spelas i mars.

 

 


Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG 21:
Tabloiderna har nu bestämt att Hudson-Odoi kommer att lämna Chelsea efter gårdagen. De har också bestämt att Marina Granovskaia ska godkänt affärer för 172m pund i sommar. Vi tror aldrig på Express. Ännu mindre på de här fantasierna.

LÖRDAG 20:
Ethan Ampadu vill nog gärna glömma matchen ikväll. Han slarvade och får ta på sig Fulhams vinstmål. Detta efter att under matchen fått byta position från mitten till försvaret pga skada på Basham. (Han tröstades av Loftus-Cheek efter slutsignalen). Lånelaget (inget lag startar lika många lånespelare) Fulham fick en nödvändig seger även om vi kanske kommer heja på första räddningsplankan Newcastle imorgon mot United.
    Sheffields öde ser beseglat ut även om det är tretton omgångar kvar. De förstärkte inte och då alla lag får massor av skador i år kan de räknas in bland de drabbade.

Vi kommer att få höra väldigt mycket om att Tuchel valde att ta ut Callum Hudson-Odoi efter en halvtimme efter att först bytt in honom. Särskilt som Tuchel inte för en sekund bangade att klart och tydligt deklarera att han gjorde bytet för han var missnöjd med CHOs attityd och inställning.
    Den stora frågan för oss Chelseafans är förstås hur tar Callum Hudson-Odoi den här näsbrännan för det kan ju gå åt vilket håll som helst. Tar han den på rätt sätt eller blir det nu en total spricka mellan honom och managern?
    CSFC skulle fullt ärligt inte vara förvånade om CHO startar mot Atletico, men vi blir ju inte heller förvånade om han nu försvinner i Tuchels tankar om framtiden i Chelsea. Vi tror dock mest på alternativ 1. Tuchel kommer ta det här i enrum med CHO och vi tror han kommer ta det på rätt sätt. För vi håller med Tuchel om att han inte direkt spred spelglädje under tiden han var inne. (Sedan kan vi ju diskutera om CHO var den som ska pekas ut då fler än han visade att de inte riktigt var där attityd- och inställningsmässigt).

Guardian beskriver dagens match som mötet mellan Ralf Rangnicks lärjungar. Läs mer här>>

FREDAG 19:
Förutom i Tyskland verkar det äntligen som fotbollen har jämnats ut. De som alltid, alltid och alltid var och är i topp är inte längre givna topplag. Inte ens PSG leder sin liga. Det är härligt och det kommer att göra människorna som vill göra toppfotbollen (läs amerikanska ägare i PL Liverpool, Man U, Arsenal, Real, Barca, Juve, Milan) till en stängd liga kommer att öka sina ansträngningar till att stänga europeisk fotboll från konkurrens. Skapa amerikansk underhållning inte sport. På något sätt är det fascinerande att Europas mest överlägsna lag, Bayern är i fronten för att stoppa de här planerna. Chelsea finns inte med bland de som försöker genomföra dem, men de har inte heller tagit avstånd offentligt. Vilket vi hoppas de gör. För det är fotbollens död om det händer, även om tv-bolag och annat säkert kan hitta en anledning till att döda sporten. Som Uefa som nu försöker genomföra att lag med viss popularitet, koeefficent och övermaktens försök ska få spela Champions League även om de inte är kvalificerade, inte ens nära men de har kommersiell "appeal". Uefa ser ut att gett upp för amerikanerna, fotbollen måste dock fortsätta tro på det som gör fotbollen värdefull och det är absolut inte en amerikansk sportmodell där inget lag ska förlora bara för de har pengarna. En modell där spelarna är livegna tills deras första 6-7 årskontrakt går ut. Doping är inte ens ett problem jämfört med att göra sport till det.

Chelsea och nu Djurgården är de enda fotbollslag som tagit offentlig ställning mot antisemitismen som sprider sig i fotbollskretsar. Tänkvärt.

Skys bettingexpert tippar 1-1 för Saints mot oss, BBCs tipsare 2-0 till Chelsea. Samtidigt har Southampton sitt allra sämsta hemmafacit mot Chelsea, fem raka förluster. Näst United är Chelsea det lag de förlorat flest PL-matcher mot, 24 st.

Räkna med återbud till landskampsuppehållet i mars. Detta då UKs regering kräver hotellkarantän för alla spelare som spelar i de s k rödlistade länderna. Det gäller de flesta länder i sydamerika, Portugal och några till. Citys manager Pep Guardiola har också gått ut och uttryckt stor oro för coronaspridning i samband med landskamperna.

TORSDAG 18:
Utlånade Kenedy hade tre härliga minuter för Granada mot Napoli, först assisterade han till Herrera sedan gjorde han själv mål.

Thomas Tuchel sägs vara intresserad av att värva Mönchengladbachs 28--årige mittfältaer Jonas Hofmann för 14m pund. De har tidigare jobbat tillsammans i Dortmund. Det finns även spekulation om att Hofmann ska följa Marco Rose när han tar över Dortmund i sommar.

Vi kan inte låta bli att undra över hur det kommer sig att Chelsea och Atletico Madrid ska spela den flyttade match som ska spelas längst bort? Vem bestämde att matchen ska spelas i Bukarest? Uefa eller Atletico Madrid? Det är ju Atleticos hemmamatch. Det är en timmes mer tidsskillnad för Chelsea men fågelvägen är det faktiskt närmare för Chelsea än Atletico. 2093 km mot 2475 km. Chelsea spelar också sin match någon timme före Atletico på lördag, ovanligt då La Liga brukar vara mycket snällare med att flytta matcher. Men då Atletico mötte Levante igår och ska möta dem hemma på Wanda på lördag igen var det kanske en omöjlighet den här gången.
      Det är dock svårt att se att något av lagen faktiskt får en fördel av att matchen spelas i Rumänien, men det fanns ju närmare alternativ som andra flyttade matcher bevisar. O sig kanske oväsentligt då fansen ändå inte får följa med.

Milan kommer absolut utnyttja klausulen att köpa Fikayo Tomori i sommar sägs det i Italien och Maldini lär ösa beröm över honom. Vi förstod aldrig att Chelsea gick med på den klausulen och det var ett misstag av klubben och Lampard att släppa iväg honom på annat än ett rent lån.

Vi har redan svårt att tro att David Alaba kommer att välja Chelsea. Mest på grund av de horribla lönekraven som medierna säger han har, men nu påstår Telegraph att Alaba också vill gå till en klubb som ska spela honom som defensiv mittfältare. När alla andra ser honom som försvarare, antingen mittback eller ytterback. Chelsea är också välförsedda på defensiva mittfältet.
    Samma Matt Law hävdar att Chelsea ska ta tillbaka Romelu Lukaku. Det framgår inte om det finns ens en enda liten tanke om detta, det ser mest ut att vara hans egen uppfattning om att Chelsea borde göra det.

Det tog inte lång tid förrän de s k experterna på olika sätt försöker slå split i Chelsea. Nu går egenutnämnde transfergurun Romano ut och säger att Chelsea redan gjort Tuchel upprörd genom att inte vilja värva Dayotu Upamecano (som redan är klar för Bayern). Chelsea ville avvakta och lade inte ens ett bud enligt gurun och det ska redan upprört Tuchel. Vi tror på det - inte alls.

ONSDAG 17:
Engelska tipsare tror så gott som enhälligt att Atletico Madrid slår ut Chelsea ur Champions League. Och det lätt. Bayerns manager Hansi Flick däremot tror annorlunda, han tror Tuchels Chelsea kommer gå långt i Champions League. Hoppas han har rätt. Läs mer här>>
    Samma engelska förståsigpåare säger också att Sevilla kommer att vara CLs Dark Horse i år. Samma Sevilla som Chelsea slog borta i början av december (innna laget av någon anledning tappade precis all form och stil) med 4-0. Vi vet inte om det tipsade säger något om lagen, formen eller de som gör spådomarna.
    (TIll förståsigpåarna nämnda ovan ; Sevilla har en del att göra om de ska bli CLs stora överraskning i slutspelet, de förlorade första mötet hemma till Dortmund, läs Braut Haaland, med 2-3, vilket ändå är vändbart, Dortmund fick betala för att de bara försökte försvara och spela av matchen och därmed ger de nu Sevilla en chans i returen).

Atletico Madrid genrepade inte utan spelade en uppskjuten match mot Levante ikväll och tappade två poäng borta. 1-1-1 slutade matchen. Kanske ett tecken. De möter på lördag samma Levante inför mötet mot Chelsea.

Det måste vara rekord. Scott Parkers Fulham startar sju lånespelare idag mot Burnley. Det är ekonomi i praktiken, varför köpa spelare när man kan låna ihop ett lag på PL-nivå? Särskilt när man inte är säker på om sejouren blir mer än ettårig. En av dem förstås Chelseas Ruben Loftus-Cheek, en annan är en f d Chelsea, Ola Aina.

Tammy Abrahams skada ska inte vara allvarlig men det är tveksamt om han kan spela mot Southampton. Tuchel hoppas Silva ska kunna vara aktuell, liksom Kai Havertz men båda står kvar på listan över tveksamma som läget är just nu.
    CSFC gissar att Tuchel inte kommer starta Silva även om han är skadefri på lördag utan spara honom till tisdagens möte i Rumänien mot Atletico Madrid.

TISDAG 16:
Tips, för de som är ekonomiskt intresserade får en bra analys av EZ Olsson här på CSFC.SE. Välj rubriken Chelseas ekonomi i vänstermenyn här bredvid. Eller >>

Timo Werner hade fem skott i trävirket och har vunnit fyra straffar åt Chelesa. Därtill har han sex assist. Ändå har han kritiserats oerhört hårt för att målen uteblev i tusen timmar. Visst det var inte bra, men han bidrog ändå hela tiden till Chelsea på annat sätt. Men det visar hur sporten numer styrs av siffror, liksom sportjournalistiken är död och ersatt av sportskrivare som hämtar sin information och inspiration från nättroll. Hur många sportartiklar läser vi inte idag om vad nättroll har skrivit på sociala medier och som tas upp som om det vore nyheter eller ens värt att kommentera... Det som sägs på sociala medier motsvarar ungefär de omedelbara reaktoner man hade på ståplats och som var glömt sekunden efteråt, men numer driver det artiklar i sportmedierna. Det är konstigt, om vi ska vara snälla.

Han har inte startat än men oj vad beröm han får av managern, vi pratar om N'Golo Kanté. Läs mer här>>

MÅNDAG 15:
Kai Havertz fortfarande utanför truppen utan att någon specifik skada har angetts. Det känns lite oroande.

Conor Gallagher bidrog i hög grad till att Man United tappade poäng till WBA igår. Han är en av dem som klubbens lånerapport berättar om idag. >>

Ingen har gått bättre i Chelsea än Callum Hudson-Odoi sedan Tuchel tog över. Det avslöjas nu att Tuchel som omedelbart satsade hårt på Hudson-Odoi redan hade följt honom i två års tid och velat jobba med CHO. Kanske inte underligt att de hittat varandra som de gjort då. Det var innan hälseneskadan som försenade CHOs utveckling.
    Tuchel var under sin PSG-tid även intresserad av Antonio Rüdiger, Jorginho och förstås N'Golo Kanté.

Fikayo Tomori lånades ju ut till Milan där han gjort succé och nu väntar de flesta att Milan kommer utnyttja sin köpoption som de förhandlade sig till. Anledningen att Lampard gick med på utlåningen lär varit att Tomori tydligen helt tappat motivation i träningen och Lampard menade att han inte försökte tillräckligt om vi ska tro artikeln. Läs mer här>>

Antonio Rüdiger har pratat med Sky om hur han kom tillbaka in i laget och har fått speltid senaste tiden. Läs mer här>>


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!i nfo@csfc.se