FA CUPEN 2020-21
omgång 5
11 februari 2021

CSFCs spelarbetyg


Barnsley  luton       vs       CHELSEA     Chelsea 
      0                              -                   1               (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2019-2020>

Barnsleys laguppställning

Collins, Brittain, Sibbick, Helik, Andersen, Styles, Mowatt, Kane, Chaplin, Adeboyejo, Woodrow.

vb: Walton, Williams, Sollbauer, Moon, Oduor, Palmer, Frieser, Dike, Thompson

Manager: Valerien Ismael

Målgörare

0-1

Tammy Abraham, 64


CHELSEAS INSATS


6 -

Visst planen var inte vad de är vana vid men så illa får man inte starta ens mot ett lag från Championship. Det tog ju en kvart innan Chelsea ens hade ett anfall och hade inte Kepa gjort en kanonräddning så hade hemmalaget tagit ledningen. En väldigt svag start men så började de så sakteliga komma igång. Inte alls godkända i första.

Lite mer vilja och lite bättre i andra. Det blev också ett mål.


SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Kepa Arrizabalaga En väldigt bra räddning redan i 10e minuten. Tog och klarade Tuchels utmaning om att hålla nollan. Men i slutet av matchen märktes det att hans fysik inter riktigt räcker till när han inte kom fram för att boxa bort en boll ordentligt. 6+
> Andreas Christensen Även idag bäste mittback. Fick ändå kliva av, förmodligen taktiskt skäl för vi såg inget spelmässigt skäl, förutom möjligen att han fick en smäll som kan påverkat. 6+
Kurt Zouma Övertygade inte. 6-
Emerson Palmieri Misstänkt positionsmässigt då Alonso ofta fick rensa på hans kant. 6-
> Callum Hudson-Odoi Ett av få glädjeämnen eller ska vi säga godkända. Den ende som gav oss en glimma av hopp om ett mål under timmen. 6+
Marcos Alonso Mer defensiv än han hade räknat med att behöva vara. 6
> N'Golo Kanté Pålitlig. Rörlig. Upphovet till Abrahams mål. 6+
Billy Gilmour Vi hade nog hoppats på en något bättre insats, han blandade och gav en del men gjorde inte bort sig. 6
> Hakim Ziyech Även Ziyech blandade och gav, visade talangen men tappade också boll en del. 6+
Christian Pulisic Aj aja, amerikanen kom inte alls in i matchen i första. Inte heller i andra, han har verkligen tappat formen efter sin senaste skada. 5+
> Tammy Abraham Gjorde några försök och borde nog haft en straff men vi tror inte han spelade till en startplats. Hade några väldigt konstiga infall i valet av spelmöjligheter. Krånglade till det något oerhört. Ändå den som gjorde mål, ett enkelt sådant som James och Kanté gjorde möjligt. Får ett plus för bortnicken på mållinjen på slutet också. 6+
---    
Antonio Rüdiger In för Christensen. 46 Gjorde en solid andra halvlek. 6
Reece James In för Alonso. 46 Fint förspel till Abrahams mål. 6+
Tino Anjorin In för Ziyech. 69. Skötte sig bra. 6
Mateo Kovacic In för Pulisic. 80 För kort tid för betyg. -
     
CHELSEAS BÄNK


Caballero, Rüdiger, James, Chilwell, Azpilicueta, Kovacic, Bate, Anjorin, Giroud

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 6 14
Skott på mål 1 4
Blockerade skott 0 4
Hörnor 2 7
Målvaktsräddning 4 0

Bollinnehav %

73 27
Källa Flashscore

 

Manager Thomas Tuchels INSATS

Hade få offensiva alternativ men överraskade ändå med valen han gjorde för förändringar i halvtid.

Fick till lite bättre vilja i andra men detta var Chelseas sämsta insats sedan han tog över och det var nog en del spelare som spelade sig bort ur hans planer för framtiden.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
N'Golo Kanté

 


KORT OM MATCHEN - oftast skriven live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

En intressant uppställning där Zouma och Gilmour får sina första chanser under Tuchel. Och en chans för t ex Abraham som var riktigt dålig i sin första chans att få en ny chans. Kanske lite oroad över backlinjen som saknar erfarenhet.
    Den ende vi vet en del om i Barnsley är förstås Bradley Collins som kom fram genom Chelseas akademi, men som aldrig spelade i a-laget. Han har nog en del han vill visa idag. Han stod senast också och släppte in sex mål, Havertz stora dag i Chelsea hittills, men har hållit nollan i FA Cupen.

Första rapporterna säger att Chelsea inte spelar med trebackslinje idag utan en fyra med Alonso som högerback. Vi får se.

Barnsley får en tidig hörna. 2 CHO täcker ut ett inlägg till en. Abraham bort. Barnsley pressar högt och får ett bra läge men skottet är inget vidare av Woodrow. 3
    Apropå det, det är inte någon fyrbackslinje utan som vi trodde. CHO och Alonso wingbacks.
    Blir inte glad över att se Pulisic grina illa efter första Chelseaanfallet.
    Vi kan väl säga så här, Chelsea har inte sett ut som ett lag 27 placeringar över Barnsley de första fem.
    Det tar nog lite tid för Chelsea att vänja sig vid planen, det är inte riktigt PL-kvalitet över den.
    Bra inlägg men bort av Christensen. 7
    Bra från Kante men CHO är offside, ett av mycket få tillfällen Chelsea besökt Barnsleys halva.9 Det är nog dags att vakna nu.
    Men inte. Istället borde Barnsley fått mål men Kepa gör en mycket fin räddning. 10 Chelsea får ju börja skämmas nu. Brittain stötte bollen mot mål frå¨n bara dryga metern men Kepa hann få ut ett ben.
    Chelsea har inte haft ett anfall värt att kalla ens spel på Barnsleys planhalva. De är utklassade av Barnsley och det hade man verkligen hoppas slippa skriva efter en sjättedel av matchen.
    Ny hörna för Barnsley. 15 Zouma undan. 16 Men Barnsley kommer igen. Gilmour kämpar till sig bollen.
    Christensen får inte ens hjälp med att få någon att kasta inkast till. Vad pågår.?
    Så ett anfall, sorts. Abraham går själv och chansar med en långboll över Collins men denne är med på det. 17
    Chelsea försöker spela med de marginaler de kan spela med på en fin gräsmatta. Det funkar inte.
    Gilmour fångar upp en boll och spelar Abraham som går omkull och hade det funnits VAR så hade det varit straff men i första läget såg det ok ut och Atkinson friade. 19
    Chelsea har äntligen vaknat och börjat oroa men passningarna är usla, Pulisics boll in är inte inom samma kvarter som en Chelseaspelare. 21
    Abraham görs ned med ett brottargrepp men Atkinson friar igen. Bollen dock inte framme när det hände. 23
    Bra försvar av Alonso två gånger om. 24
    Väldigt bra av Ziyech till CHO men hans pass till Abraham bryts tyvärr. bra anfall, Chelseas kanske bästa hittllls med straffsituationen. Hörna. 25 Variant som Gilmour slarvar bort, han får inte träff alls på bollen som bara snurrar runt honom. Revanschear sig med en bra glidtackling och brytning på mitten sedan.
    Christensen görs ned, Atkinson friar igen. Han håller på att jobba sig ned i betygsskalan, Atkinson alltså. Christensen får ett knä i bakhuvudet efter en duell. Han är dock uppe igen.
    Bra brytning av Christe4nsen efter att Abraham fintat bort alla, och vi menar alla och Barnsley kunde kontra. 29
    CHO görs ned med ett ordentligt krokben men Atkinson orkar inte ta upp kortet. 30
    Bra brytning igen av Alonso i vad man trodde var Emersons position, igen. Hörna. 33
    Barnsley sätter Chelsea under ordentlig press igen och Chelsea är åter inte riktigt med. Det har bara varit en riktig målchans men det är inte Chelsea som för matchen som alla nog väntade sig.
    Chelsea kommer ingen vart, Barnsley är på dem direkt och vinner ofta också bollen från våra blå. Chelsea har stora problem med planen men det är verkligen ingen ursäkt. Möjligen en liten förklaring då de envisas med att spela med liten marginal och det fungerar inte när bollen inte rullar rakt utan lite grann väljer och studsar sina egna vägar.
    Inläff från CHO men Pulisic hinner inte riktigt fram utan kan bara stöta bollen utanför. 41 Tuchel ser måttligt nöjd ut, ungefär som vi känner oss.
    Hörna Barnsley. 44 En låg variant in, bakåt och skotteta styra av en Barnsleyspelare just utanför mål. hade han inte varit på den hade den nog gått in... Två jättechanser nu för Barnsley.
    Ny hörna. 45 Kepa plockar ned den.
   
En halvlek vi väldigt gärna glömmer och hoppas Tuchel har något i ärmen för att förändra vad som varken är roligt att titta på eller uppleva. Ziyech, Kanté och Hudson-Ddoi har haft några ögonblick men inte tillräckligt många, Alonso har försvarat rätt bra men hade nog väntat sig spela mer offensivt. Christensen kanske vår bäste och så plus förstås till Kepa för hans hittills rent avgörande räddning. Barnsley klart bäst i halvleken. Lite pinsamt för Chelsea eller riktigt pinsamt kanske....

Hittills har ingen av de som fått chansen tagit den. Vi hade hoppats på mer från många. (Undantaget kanske då Kepa som spelat bra och gjort en hittills avgörande räddning).

ANDRA
Tuchel har en klar uppgfit framför sig i paus. Chelsea har knappast råd att vänta och hoppas Barnsley ska jobba sig trötta och släppa pressen. Bänken dock väldigt försvarsinriktad och det är inte det han behöver mest för även om Barnsley hotat har försvaret inte varit rent dåligt.
    Ändå är det försvarsändringar som han gör. Rüdiger och James in för Christensen som var godkänd men kanske vilas och Alonso som inte riktigt nådde vad vi hoppades på. Men det är ju inte det vi väntade oss. CHO verkar gå över till vänster wingback.
    Det är i alla fall mer vilja och lite jävlar anamma hos Chelsea nu. Så det har nog varit lite hårtork ändå.
    Chelsea verkar gått över till en fyrbackslinje, eller är det bara James som ligger i en låg utgångsposition?
    Alla väntar en signal som inte kommer och så slarvar James bort möjligheten genom att vakna för sent. 53
  Det är bättre än i första om vi säger så, men det är absolut inte bra av Chelsea. Vilket närmast smärtar att skriva då detta är en match Chelsea borde städa av, inte gå på en stjärnsmäll i. Det finns mycket lite ännu som pekar på att Chelsea vinner detta.
    Barnsley prövar ett anal inlägg som Chelsea nickar bort, sedan försöker de längs marken men lyckas inte heller med det. Rudi försvarar bra mot Woodrow. Det är fortfarande Barnsley som ser vassast ut. 56
    Abraham har en löp boll och försöker sig istället på att klacka bollen bakåt till Gilmour. Bollen tar på denne och kan inte ta hand om den då ingen väntade sig något så dumt. 57
    CHO i bra aktion, skjuter med vänstern med bollen drar sig utanför. Förmodligen den ende som ser ut att göra mål idag.
    Frieser in för Chaplin och Dyke kom in för någon som vi missade då vi var upptagna med att klaga på Chelseas obefintliga spel.
    Ziyech mycket fin boll in perfekt till Rudi som dock nickar just utanför. Chelseas bästa möjlighet? 61
    Barnsley har fortfarande matchens allra bästa chanser, från första, men de har haft det svårare i andra att komma fram.
    Snabb kontring och James kan gå lång med bollen och sätta in den till en helt fri Abraham som lätt kan stöta bollen i mål. MÅL och ganska överraskande ändå. Kante vann bollen som gav dem chansen. Var det offside? ingen flagga, och ingen VAR så. 64 Reprisen tydde på en ordentlig offside. Men vinkeln var inte bra att döma den från, det var Sian Massey som hade den kanten och hon brukar inte göra misstag.
    Tino Anjorin får chansen att visa vad han går för. 69 Ziyech ut. Inte Ziyechs bästa match med det fanns fina ögonblick.
    CHO försöker vinkla in en boll men sätter den över. Han har ändå varit den mest positive framåt. Dock utan att vara riktigt nära att göra mål.
    Ismael luftar sin bänk och låter fler spelare få känna på PL-motstånd. 73 Barnsley har gjort bra motstånd och stått emot riktigt bra men nu är det rätt klart att deras spel har tagit kraft och de har mattats ordentligt så byten behövs.
    Så fick vi en ordentlig bild på målet och Abraham var klart on-side. Vi säger ju det, Sian Massey missar aldrig. :) Atkinsons insats däremot har vi en del frågetecken om även om den varit helt OK i andra.
    Bra inlägg och Kepa kommer inte ut att boxa bort bollen och sedan nickar Abraham bollen över ribban. 78
    James orsakar en dum frispark. Inläggsläge. 82 Barnsley försöker spurta, det är ju bara ett mål.
    Usel frispark som enmansmuren Gilmour stoppar.
    Chelsea vill bara spela av matchen, det kan vi förstå. De har varit rätt oinspirerade hela kvällen.
    Woodrow nickar en lång frispark, lätt för Kepa som driver lite tid. 86
    Kepa kastar långt till Kovacic som passar bakåt till en Barnsleyspelare, Dyke men denne får inte till det och Kepa kan lätt ta hand om bollen. Det kunde gått illa för Kovacic. 86
    Riktigt bra block av Zouma när Chelsea igen ger bort bollen. Vad sysslar de med? De verkar nästan vilja skänka bort matchen. Så illa får man bara inte spela på egen planhalva. De har på två minuter gett Barnsley minst tre riktigt bra chanser genom att bara stå och sova och spela bollar till dem på egen planhalva. Förfärligt, Tuchel måste vara tokig på kanten. det hade vi varit.
    Det är bara kamp just nu, absolut inget spel och Barnsley vinner den kampen. Lpngt inkast ger hörna. 89 Abraham får en smäll i den duellen. Nyckelbenet men har vill inte ha behandling. Ny hörna.
    Bra hörna och det var rörigt men det verkar som Kepa räddar mycket hårt ansatt av två spelare. Han får frispark för det efteråt.
    Så offside av Chelsea, de spelar med huvudet under armen. Tur att det bara är tre minuter kvar.
    Långt inkast igen, från andra kanten. Nickar vidare men Abraham rensar. De får dock inte bort bollen utan Barnsley får en chans till, nickar via Emerson och Kepa får rädda. Hmmm
    Frispark i hyfsat läge och Collins upp också. 90+2 Kepa vill ha bevakning. Bollen in nickas av Zouma och avblåsning, för vad? Offside? Kepa maskar.  
 
   
Chelsea vann och är i kvartsfinal mot Sheffield. Övertygade gjorde de sannerligen dock inte. Resultat är dock allt just nu. Det kommer dock behövas klart bättre spel framöver. Tuchel verkade inte heller direkt nöjd på linjen. Barnsley ska dock ha all heder för sin insats, de försökte och de ville. Bara att se på statistiken. Barnsley var nog det bättre laget men Chelsea vann.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson

BETYG

Hade behövt hjälp av VAR. Han friade en straff som VAR absolut hade gett.

knappast
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.