csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  23 sp 11 v 6 o 6 f 38 -24 mål 39 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 15 sp 12 v 2 o 1 f 47 - 8 mål 38 p

8 - 14 feb 2021
  NÄSTA MATCH:

15 feb kl 21.00 - NEWCASTLE

TV-Vsport

Nyheter v-6


SÖNDAG 14:
Även den här omgången känns det som väldigt många resultat har gått Chelseas väg men poängtapp för lagen framför oss. Och även runt om oss. Det kräver förstås en vinst mot högst ojämna Newxastle i morgon, ett Newcastle som kanske plötsligt och olustigt för dem har blivit indraget i en nedflyttningsstrid framöver när många nog trodde de skulle kunna känna sig rätt säkra. (Lite överraskande det sista då vi hade dem som klar nedflyttningskandidat före säsongen).

WSL
BRISTOL CITY WOMEN     vs      CHELSEA WOMEN    0 - 5
Jonna Andersson nära ge Chelsea en tidig ledning men målvakten gör en bra räddning. 1
    Så får hon en ny stor chans men samma resultat, målvakten räddar. 4
    Ursäkta men det var en stor miss av Kerr som får en härlig boll från Ji men hon nickar just utanför från bara några meter ut. 6
    Det är Chelsea, Chelseas och åter Chelsea men ännu inget mål. 10
    Genombrottet kom på en hörna från Mjelde som Kirby försiktigt touchar in i mål. Hennes tionde i ligan. 14
    Chelsea öser på och vill inte ha ett nytt Brighton,. Det är chans efter chans men Baggaley håller Bristol kvar i matchen. 22
    Chelsea har radat upp chanser men ännu inte gjort fler mål. (Vi har haft många skärmar gående för att se Nils van der Poel slå världsrekord också under tiden). 32 Chelsea har spelat väldigt bra, men Bristol måste vara väldigt nöjda med att hållit siffrorna nere till enda målet.
    Ingle vinner en närkamp, lägger upp för Harder som gör sig fri i svår vinkel och smäller in bollen i MÅL. 36 Årets spelare har verkligen kommit igång i Chelsea.
    Otacksamt, Baggaley gör en fin räddning, bollen går ut till England som lägger upp för Kirby som slammar hem trean. 39
    Andersson lobbar Baggaley men den tar i ribban och ut. 45+2
  -ANDRA-
Andra är igång men matchklockan har fått spader och visar att matchen är slut. Just nu i 94e minuten. Och halvleken har just startat.
    Matchen är vunnen och det märks lite då det inte är samma kvalitet och intensitet från Chelsea. Men MÅL kan de ändå göra. Sam Kerr på huvudet, assist England. 55 (Matchklockan är fixad men går ett par minuter för sakta!) Lite osäker men jag tror att Kerr, Miedema och Kirby nu alla delar ledningen i skytteligan med 12 mål.
    Baggaley räddar igen från Harder, men England hinner först på returen och sätter deni MÅL. 59
    Fel tydligen, enligt BBC står Kirby och Kerr på 11 mål, inte 12 mål i ligan.
    Det låter kanske underligt vid 0-5 men Bristols målvakt Sophie Baggaley är nog ändå matchens spelare. Ännu en kanonräddning på Kirbys skott. 65
    Cuthbert och Reiten in för Kirby och Ji. 68
    Flemin och Spence in för Ingle och Harder. 82
    Matchen är i praktiken slut i ösregnet men Chlsea försöker ändra ställningen ändå, även om intensiteten och nerven inte längre finns där. En riktigt bra insats av Chelsea idag även om den inte upprepar matchen på Kingsmeadow då de vann med 9--0 och fantastiskt nog hade nio olika målgörare.
    Kerr gör sig fri men backen får en touch på skottet och det går över. 89. Tre minuter tillägg, Eriksson undersöks för huvudskada. Regnet verkligen vräker ned och hörs i matchmikrofonerna.
    Nästa match 7 mars mot West Ham. Landslagsuppdrag för de flesta nu, förutom de svenska tjejerna som får lite vila.
   
Emma Hayes matchar ett riktigt offensivt lag med tvåmannaanfall mot Bristol City. Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Ingle - Kirby, Harder, Ji - England, Kerr

Chelsea Women spelar mot jumbon Bristol City idag. De har dock börjat vända sin trend och har nått bra resultat på sistone. Inte minst i ligacupen där Chelsea möter dem om exakt en månad i finalen.
    Ingen vill se en upprepning av vad som hände mot Brighton så tjejerna säger sig vara tänd även om de förnekar att de förlroade till Brighton på grund av underskattning (vilket det var, men sådan är oftast omedveten och inget någon erkänner).

LÖRDAG 13:
Bra resultat för Chelsea tror vi, att det Leicester piskade Liverpool ordentligt. Det innebär att Chelsea kan ta sig upp på fjärdeplatsen om vi slår Newcastle på måndag. Det vänder rätt snabbt i årets Premier League! Vem kunde tro före säsongen att Liverpool inte skulle vara mästare och än mindre, vem kunde tro att de skulle få kämpa om att ens ta sig till Champions League igen? Fast det är ju femtontalet matcher kvar för de flesta och mycket kan hända igen.

FREDAG 12:
Ett tag såg de avhängda ut men det är inte sanningen och de har värvat bra under tiden. Manchester City är nu Chelseas främste utmanare i WSL, bara två poäng bakom Chelsea i tabellen efter klara vinsten mot lokalkonkurrenten Untied ikväll i WSL. Chelsea möter City borta där de vann för första gången någonsin i Ligacupen nyligen, i tredje sista matchen i ligan 25 april. Rejset kommer att gå till målsnöret och fiaskot mot Brighton förra helgen kan kosta mycket. Det kan också bli Chelsea mot City i Champions League, lottning av fortsättningen av den sker på tisdag.

En mycket läsvärd artrikel om Chelsea Womens förmodligen bäste spelare denna säsong. En spelare vi för ett år sedan inte trodde skulle spela fotboll igen på grund av svår sjukdom. Vi talar förstås om Fran Kirby. Chelseas ledande målgörare också med 12 mål hittills. Läs mer här>>
    Hon är en inspiration som artikeln också påpekar på så många sätt. Obligatorisk läsning anser CSFC för alla som anser att fotboll också handlar om vägen till den stora scenen och vill veta något om de riktigt stora spelarna.
    Det kan också vara värt att veta att hennes ikoniska tredje mål mot Arsenal när hon sprang ifrån deras försvar från mittlinjen, spelade England och fick tillbaka bollen och satte den skedde med kramp som slog till redan i början av den rushen! Det gör det än mer imponerande.
    Damernas match mot Bristol kommer visas på FA Player för dem som kan se den, kl 16 på söndag.

Chelsea, eller snarare coronarestriktonerna stoppar Magda Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic från att ansluta till svenska landslagets läger på Malta. Bra för spelarna som får vila men kanske ändå inte vad de ville. Klubben däremot kan ju inte skicka iväg spelare som sedan missar veckor av ligan, cupfinal och annat för att sitta i karantän. En no-brainer och det enda är väl varför beskedet ändå dröjde så sent, landslaget hade ju räknat med det.

Newcastles förmodligen bäste spelare Callum Wilson är skadad och blir borta till april. De kommer också sakna Fabian Schär och Javier Manquillo mot Chelsea på måndag.

OFFICIELLT
Sophie Ingle förlänger med Chelsea till 2023.
    Det är för övrigt hennes andra sejour i Chelsea, även om den första var mycket tidigt i hennes karriär. Det är påfallande hur många olika klubbar de kvinnliga fotbollsspelarna representerat jämfört med herrarna. Och ofta samma klubbar. Det har antar vi att göra med de korta kontrakten och tidgiare bristen på akademier som skapat klubbkänsla och utveckling inom samma klubb.

TORSDAG 11:
Chelsea är i kvartsfinal i FA Cupen för femtonde gången det här seklet. Imponerade siffror.

Tuchel förklarade efter matchen att Christensen hade huvudvärk och det var därför han byttes ut och Chelsea bytte till fyrbackslinje.

Chelsea vann och går till kvartsfinal i FA Cupen mot Sheffield Utd. Där stannar våra superlativer dock för de gjorde ingen särdeles bra match. Den sämsta hittills under Tuchel och de som nu fick chansen tog den knappast. Chelseas statistik häpnadsväckande dålig, förutom bollinnehav.

Går Chelsea vidare ikväll möter vi i kvartsfinalen Sheffield United på hemmaplan. En ganska bra lottning om vi får säga så. Preliminärt 20 mars.

Det är minusgrader i södra Yorkshire där Chelsea möter Barnsley men inte lika kallt som det var i London igår. Chelsea och Tuchel ställer upp följande roterade elva:
    Kepa, Emerson, Christensen, Zouma, Alonso, Gilmour, Kanté, Hudson-Odoi, Ziyech, Pulisic, Abraham.
    avb: Caballero, Rüdiger, James, Chilwell, Azpilicueta, Kovacic, Bate, Anjorin, Giroud
    En intressant uppställning där Zouma och Gilmour får sina första chanser under Tuchel. Och en chans för t ex Abraham som var riktigt dålig i sin första chans att få en ny chans. Kanske lite oroad över backlinjen som saknar erfarenhet.

Bara som en påminnelse, Chelsea mötte Barnsley i FA Cupen 2008. Det gick inte så bra. Läs mer här>>
    Chelsea förlorade den kvartsfinalen som regerande mästare, med 0-1.
    Vi slog dem dock i Ligacupen tidigare under denna säsongen hemma med 6-0. Dock under en annan manager

Timo Werner är skadad och har inte rest med laget till Barnsley. Han drabbades av något som kallas "dead leg" när han drog på sig straffen senast. Det ses inte som en allvarlig skada men han besväras av värk och hankunde inte avsluta träningen igår.

Tuchel har lyft upp akademispelaren Lewis Bate, mittfältare, till Chelseas a-trupp och han har följt med laget till Barnsley. Bate var PL2s Månadens Spelare för december.

Barnsley kommer att sakna  Aapo Halme, Ben Williams och Liam Kitching ikväll. Vi är på tok för okunniga om Barnsley för att kunna bedöma vad det påverkar. Chelsea saknar bara Thiago Silva men kommer att rotera.

Kvartsfinalerna i FA Cupen lottas före Cheleas match mot Barnsley ikväll.

ONSDAG 10:
Chelsea Women har inte landslagsuppehåll som vi inbillat oss helt felaktigt. Det är nämligen en uppskjuten match som ska spelas på söndag mot jumbon Bristol City. Vi ber om ursäkt för att vi missat att den matchen lagts in i schemat.
    Innan dess hoppas vi väl på oavgjort i Manc-derbyt på fredag. Det skulle inte skada våra titelambitioner alls.

CHELSEA WOMEN     vs    ARSENAL W      3 - 0
Chelseas Kerr ordnar en hörna efter tio sekunder. Den blir resultatlös.
  Det är en annan intensitet hos Chelseas spelare idag och de totaldominerar inledningen. Den som hörs är dock Montemurro, Arsenals manager. 7
    Harder är nere och behöver hjälp, Bright spelar ut bollen efter några minuter. 11 England värmer direkt men Harder verkar kunna spela vidare.
    Svagt avslut efter bra spel av först Ji och sedan Kirby. 13
    Målvakten är långt ute och Leupolz prövar ett långskott men det går utanför. 17 Arsenal har bara haft ett enda anfall, och nästan bara den gången varit på Chelseas planhalva hittills.
    Arsenal bryter högt upp och Bright spelar fel, Miedema får en jättechans, mycket bra fotparad av Berger. 20 Matchens bästa chans förstås efter det bara varit Chelsea.
    Noterbart är att det är minusgrader, istappar i målnäten och snö bredvid plan, och bara två spelare spelar i kortärmat, Kirby och hennes bevakare McCabe. Ursäkta, Millie Bright spelar också i kortärmat, liksom Williamson.
    Leupolz varnas för att hon är för tuff i en närkamp. 22 Arsenal har börjat hitta in i matchen nu och Chelseas dominans och press gav egentligen ingen målchans, utan den har ju Arsenal haft. Berger rusar ut och får bort en lång boll. 25
    Chelsea har helt tappat spelet och Arsenal har tagit över matchen. Hayes har därför också börjat ge instruktioner för Chelsea svårt att komma åt bollen just nu. 32
    Kirby skjuter i steget och vi trodde det var mål men vilken enhandsräddning Williams får till. 33
    Harder tacklas men får fram en boll till Kirby som lägger in, men ingen är där tyvärr när målvakten ger en retur. 36 Chelsea har kommit tillbaka in i matchen igen.
    Igen Kirby som söker spel bakåt men Williams får åter ut en fot och stoppar den. Ingen på returen. 37
    Ji varnas då hon får fram en fot i fel läge. 43
    Arsenal har spelat hem något alldeles oerhört mycket i den här matchen. De vill sträcka Chelsea antar vi, eller spela med stora marginaler mot Chelseas anfall. Det har varit taktiskt, rätt högt tempo och olika perioder till lagen.
    De som utmärkt sig i båda lagen är målvakterna; Berger och Williams. Annars hade vi haft mål i matchen.
    -ANDRA-
Vi fick just veta att det är kallare i London än i södra Sverige! -9 C. Inte undra på att alla ser frusna ut. Man kan tycka särskilt synd om linjedomarna och kanske målvakterna, som är de som står mest still.
    Pigg inledning av andra, först av Arsenal sedan Chelsea. Så skjuter förstås Pernille Harder från distans och Lydia Williams kan inte nå bollen som sitter i burgaveln. 48 MÅL. Oerhört välplacerat och en studs också. Kirby får assist för det.
    Arsenal svarar med att skruva upp sitt tempo och gå till attack.
    Kerr kommer nästan helt fri, uppvaktad men halvsteget före men hon sätter bollen i ribban. 56
    MÅL. Pernille Harder skjuter upp i nättaket. 58 Underbart. En direktraket. Kirby stod bakom bollen till henne.
    Leupolz av, haltar lite lite men det är nog taktiskt med tanke på hennes kort och spelstil. En annan tuffing in, Erin Cuthbert., 62
    Det är fortfarande rätt högt tempo vilken temperaturen kanske bidrar till, men känslan är att Chelsea lite väl tidigt gått över i match-management.
    England för Ji, det var oväntat offensivt. Ji hade kort och ännu ett taktiskt byte. 74 Arsenal svarar lite senare med att sätta in Nobbs mot högerbacken.
    Bra frisparksläge för Arsenal. MCabe en kort boll och skott förbi muren som bara var fyra spelare. , Berger kastar sig och styr undan bollen som tar på Harder och ändrar riktning. Kanske hade bollen gått ut men det var en bra räddning ändå. 80
    En arsenalsförsvarare ramlar och Kerr hade kunnat få fritt fram men hon får inte riktigt med sig bollen och passar till England som skjuter och får hörna. 81 Kerr går av för Reiten.
    Fin frispark av Reiten mot Harder, hörna igen. 83 Kort hörna och Arsenal missar helt Reiten, det blir dock en ny hörna.
    Arsenal spurtar ordentligt men Chelsea försvarar sig bra. 87
    Vilken kontring. Kirby vinner bolen, tar den upp, samspelar med England och löper ifrån försvararna och sätter bollen i nät. MÅL. 90+1 Vilken soloprestation.
    Den rusningn fick henne att krampa ihop i vaden och hon haltar av, och ser ut att stanna av. Ingen avbytare kvar. Hon kom in igen och gjorde ännu en rusning...
    En mycket bra match av Chelsea, allt de inte gjorde mot Brighton gjorde de perfekt idag. Matchens stjärnor förstås Pernille Harder, och Kirby,men Ingle, Berger och alla andra ska också ha beröm. De verkligen är bra när de är koncentrerade och gör jobbet, Chelsea Women.

Emma Hayes startelva i det viktiga mötet mot Arsenal. Ska Chelsea kunna rycka ifrån United den här gången? Eller kommer Arsenal kunna vinna över Chelsea på Kingsmeadow? I november klarade Chelsea oavgjort tack vare ett påtvingat självmål på övertid. Det är sista matchen före landslagsuppehållet.
    Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Ingle, Ji, Leupolz - Hardder, Kirby - Kerr
    Det är Hayes starkaste uppställning som vi ser det. Även om vi kan tala om Reiten och Cuthbert som minst lika bra fast på ett annat sätt som några av de spelarna.
   
Från presskonferensen:
Ziyech och Kanté kommer att starta mot Barnsley avslöjar Tuchel men Silva är borta. Tuchel bekräftar att det kommer att bli rotation men att han vill starta ett starkt lag och att han tar FA Cupen för största allvar.

Emma Hayes förväntar sig en reaktion (rätt sort hoppas vi) från laget som så snöpligt förlorade till Brighton i söndags ikväll när de möter ärkerivalen Arsenal. Matchen visas på Vsport 1 kl 20. Läs mer om vad hon förväntar sig>>

Det står nu klart att Chelseas bortamöte mot Atletico Mdrid kommer att spelas i Bukarest i Rumänien. Datumet är fortfarande 23 februari. Vi kan inte säga om det är en fördel eller en nackdel.

TISDAG 9:
Omgångens första FA Cupmatch blev en skräll om än inte av megaformat då ena laget ligger i botten på PL och det andra nära toppen av Chapmiponship. Bournemouth under ny interim manager Jonathan Woodgate slog ut Sean Dyches Burnley på Turf Moor med 2-0. En varning till Chelsea som på torsdag möter 12e-placerade Barnsley från Championship.

Inte oväntat blev Marcos Alonsos mål mot Burnley framröstat som januari månads mål i Chelsea. Det var suveränt; nedtagningen på bröstet, kontrollen med knät, vändningen och så den stenhårda volleyn i nät.

MÅNDAG 8:
Chelsea Women underskattade Brighton trots stora ord innan och ställde i princip bara ut skorna och var nöjda med att ha bollen mesta tiden. Emma Hayes förväntar sig en reaktion mot Arsenal på onsdag då hon var djupt besviken över lagets insats mot Brighton. Brightons andra mål var ju dessutom en hörna direkt i mål vilket knappast höjer andremålvakten Telfords chanser att stå fler gånger innan kontraktet går ut i sommar. Chans för Musovic. Läs mer här>>

Chelseas match mot Atletico Madrid i CL kan komma att spelas i Rumänien eller Polen. Detta då spanska myndigheter inte har några planer att upphäva inreseförbudet från Storbritannien. Vi vet redan att Liverpools möte med Leipzig kommer att spelas i Budapest.

Christian Pulisic saknades i truppen igår på grund av en familjesituation. Sådant går alltid först för Tuchel.

Vi kan inte säga att vi imponerar, inte med tanke på hur väldigt få målchanser som skapas men det viktiga är ju poängen och hade någon sagt för några veckor sedan att vi bara skulle vara en enda poäng efter Liverpool på fjärdeplatsen hade vi aldrig trott på det.

Brighton gjorde det bra men det går inte att säga annat än att det var ett stort fiasko för damerna att förlora mot dem. Det finns inga ursäkter för det. Chelsea ska slå ett lag som ligger i botten, de hade ju bara poängen bättre än nedflyttningsplatsen när de kom till Kingsmeadow och stängde ned ett tandlöst och tyvärr kanske lite nonchalant och övermodigt Chelsea. Underskattning brukar vi kalla det efter sådana insatser.
    Emma Hayes måste vara rasande, särskilt då Chelsea med en vinst hade ryckt i tabellen. Nu väntar Arsenal i en mycket tuff och svårspelad match på onsdag. Arsenal är nio päng från Chelsea och förmodligen borta från titelstriden men de kämpar också om att ta en Champions Leagueplats, en plats de just nu är sju poäng från men dock med en match mindre spelad. Chelsea klarade bara oavgjort mot Arsenal och det då tack vare en mycket sen kvittering i höstas.
    Emma Hayes lär nog haft ett och annat att säga sitt lag innan dess.
    Matchen kommer visas på Vsport kl 20 på onsdag.  Det är Chelseas sista match innan landslagsuppehållet.

Herrarna har på papper klart lättare motstånd. De möter Barnsley borta i FA Cupen på torsdag. Visas också på Vsport. Det är en match de måste vinna för att Chelsea ska få en sniff på en buckla i år. Även om Tuchel tar tillfället i akt att kolla in några ungdomar på allvar. Tino Anjorin och Billy Gilmour är säkert de som kan få chansen, även om det pratas lite om Livramento också.
    Vi har ingen ligamatch den här veckan, en liga där Manchester City rusar ifrån konkurrenterna och utan att egentligen glänsa utnyttjat att motståndarna varit sämre. siffrorna mot Liverpool imponerar oerhört men de var juockså gåvor av generösaste sorten från mästarlaget. Vi har dock inte räknat med att vara med i titelstriden så lite grann bryr vi oss inte om de går loss, det viktiga är att fånga in flera av lagen runt omkring Chelsea i tabellen.
    Vårt nästa möte är svänggänget Newcastle som verkar omöjliga att säga vilket lag de är på måndag. Det är dock en match som helsea helt klart ska kunna vinna och är favorit till att vinna.

 

 


Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG 14:
Det tog inte Daily Mail lång tid för att avsluta Tuchels smekmånad som Chelsea manager. De börjar redan ifrågasätta honom efter dåligt spel i de två senaste matcherna och bara uddamålssegrar. De är så tröttsamma och nu påstår de sig analyserat vad Tuchel har ändrat. Det är mest de allra mest uppenbara sakerna men att dra slutsatser efter bara knappa tre veckor känns inte särdeles seriöst. Mycket baserat tydligen på vad några nättroll anser, som om det betyder något. Läs och avgör själva vad ni tycker>>

Italienska skvallrare påstår att Hakim Ziyech tänker kräva ett möte med Marina Granovskaia och kräva att få lämna Chelsea.De menar också att han int ekommer överens med Tuchel. Italiernarna är bra på att hitta på men sant är ju att Ziyech på grund av skador inte haft den utveckling vi hoppades på. Det kan dock ändras över en match.

Thiago Silvas yngste son Iago har Chelsea som favoritlag vilket kanske inte är så underligt, han har också Mason Mount som sin favoritspelare (bredvid pappa förstås).

LÖRDAG 13:
Kepa har varit Englands mest mobbade målvakt sedan Karius, medan Allison ansågs vara världens bäste (av engelska tyckare). Ändå gjorde väl Kepa inte i närheten av sådana enorma missar som Allison presterat på sistone? Målvaktsyrket är ett tufft yrke och de bedöms annorlunda, det vet vi ju.

Vi kan tydligen lägga skvallret om Dayot Upamecano åt sidan. Som väntat blir det Bayern München som lägger beslag på honom i sommar. Det lär redan vara klart och bekräfat av Bayern.

Thomas Tuchel hyllar Chelseas akademi och kallar den klubbens ryggrad, vilket är lämpligt då vinstmålet (enda målet) mot Barnsley gjordes av akademiprodukter; Billy Gilmour, Reece James, Tammy Abraham. Läs mer>>
    Tuchel som sagt att Chelsea saknade mod i matchen mot Barnsley vilket förmodligen är ett snällt sätt att säga att de stank. De var riktigt dåliga men vann mot ett Barnsley som hade bättre siffror i allt utom bollinnehav.

FREDAG 12:
Både BBC och Skys experter tippar Chelsea mot Newcastle på måndag. BBC med 2.-0, Sky med 2-1.
    Intressant fakta vi fick veta är att Newcastle hade funderingar på att anställa Tuchel redan 2015. De valde en annan väg och åkte ut, Tuchel gick istället från Mainz till Dortmund.

Tammy Abraham sa efter matchen igår att han firade och hyllade sin nickrensning på mållinjen mer än sitt mål mot Barnsley igår. Vi förstår honom helt. Målet var inte så svårt att sätta, han var fri, nära mål och behövde egentligen bara sätta fram foten. Rensningen var en instinktiv sak som han menar kom från att han började spela som försvarare, där han sökte sig till rätt ställe och gjorde helt rätt saker. Vi håller därför med, det var en större prestation än målet även om målet faktiskt var det som gjorde att Chelsea gick vidare i cupen.

Daily Mail snackar goja om Kai Havertz igen och om hur dålig han är men att Tuchel tror han kan bli en stjärna. Samtidigt som de nu höjt prislappen som de ljuger om till 89m pund fast den var 71-72m pund. Sanningen är ibland svår att svälja när man ljuger för mycket eller hur DM, som av någon anledning alltid skriver upp vad Chelsea köper spelare för och skriver ned vad Chelsea säljer spelare för. Det måste finnas en avsikt bakom den taktiken för det kan väl ändå inte vara så att de vägrar acceptera faktum?
    Det är trist då DM ibland har bra artikel, de har den absolut största sport/fotbollsbevakningen i England och kan inte frångås varken för rykten eller nyheter. Det är bara det att det går ju inte att lita på några siffror de presenterar.

Mer italienskt struntprat. Juventus och Milan tros tro att de kan värva Hakim Ziyech i sommar för att han hittills fått rätt ltie speltid av Thomas Tuchel.
    Det är i alla fall inte fel på självförtroendet hos italienska rykten, de tror spelare byter bort bästa ligan för fjärde bästa ligan bara för att de vill det.

Caliciomercato har rökt något känns det som när de går ut och säger att Chelsea vill värva Christian Eriksen från Inter.
    Senare tillägg hävdar att Chelsea avser byta Jorginho mot dansken.

Thiago Silva och Kai Havertz förväntas vara kvar på skadelistan när det är dags för Newcastle på måndag, men Timo Werner ska vara spelklar igen.

TORSDAG 11:
En artikel om vår motståndare Barnsley och deras manager Valerien Ismael som mött Thomas Tuchel förut. Läs mer här>>

Tuchel sägs utmanat Kepa Arrizabalaga att hålla nollan ikväll mot Barnsley och menar att även Kepa startar om under hans regim. Han pratar mer om Kepa och hur han ser på honom här>>

Medierna spekulerar i att Billy Gilmour får starta mot Barnsley ikväll.

Marc Guehi fick massor med beröm igen efter sin insats i Swanseas cupförlust mot Manchester City igår.

ONSDAG 10:
Januari silly season var den lugnaste vi kan komma ihåg, kanske någonsin. Sommarens silly season däremot kommer att bli oerhört laddad, men kanske inte på det mest väntade sättet genom stora övergångar utan för att så många riktigt bra spelare sitter på utgående kontrakt. Därför kommer löneläget att bli den viktiga delen i alla förhandlingar. Vi har redan hört hur Alaba kräver 20m pund i lön för att han sitter på utgående kontrakt, en lönesumma som är fullständigt vansinnig men som agenterna tydligen tycker de kan kräva då det inte är övergångssummor. I ekonomiska termer är dock lönekostnader en post som räknas annorlunda, övergångssummor kan skrivas av på andra sätt mot förväntade försäljningsvärden och så vidare.
    Det är dock många intressanta namn utan kontrakt i sommar som BBC har tagit en titt på, de kan ställa upp en elva som lätt hade kunnat konkurrera med de bästa lagen i ävrrlden med spealre på utgående kontrakt. Chelsea har Olivier Grioud och Thiago Silva på utgående kontrakt. Vi tror Silva kommer att förlänga medan Giroud nog prövar USA efter EM är klart.
    Läs mer om det här>>

Vi har hört det förut men nu med Tuchel som manager har ryktet återkommit. Den franske mittfältaren, 18-årige Kays Ruiz-Atil vars kontrakt med PSG går ut i sommar lär nu igen vara aktuell för Chelsea. Han har redan gjort debut i PSG trots sin låga ålder. Möten ska redan skett mellan hans representanter och Chelsea.

TISDAG 9:
Thiago Silva hyser inga varmare känslor för PSG efter den behandling han fick när hans kontrakt gick ut i somras. Han skiljer dock på klubben och hans manager där, som nu är hans manager här i Chelsea. Läs mer här>>

Mycket prat om en mittback från Leipzig och det är inte Upamecano igen, utan hans kollega Ibrahima Konate. Han är 21 år och fransman liksom sin kollega. Det är det vanliga gänget misstänkta som är intresserade. Ni vet ju mantrat; är United intresserade är Chelsea intresserade och vice versa i medierna.
    Detta trots att i verkligheten verkar det aldrig som om Chelsea och United faktiskt på allvar är ute efter samma spelare. När vi värvat tycks det varit spelare som Liverpool snarare var ute efter som Werner, eller Bayern som Havertz.

Som om det inte räckte. Real Madrid båda mittbackar sägs vara kontraktrebeller nu, varken Sergio Ramos eller Rapåhael Varane vill förlänga sina kontrakt med Real och självklart intresserar de massor av lag. Inklusive Chelsea trots att vi har så många unga framtida backar.

Ryktena om David Alaba har vänt ännu en gång. Nu då hans lönekrav börjar bli kända. Alaba lär kräva en lön som motsvarar ca 400t pund i veckan. Vi säger bara, släpp det. Han är bra men inte så bra att han ska tjäna typ dubbelt vad vår näst mest högavlönade gör.
    Särskilt inte för en 29-åring. Vi förstår nu varför ryktena om honom till Real plötsligt försvann och varför ännu inget hänt trots att han är ett av de största namnen tillgängliga. Det är inte en rimlig lön för en försvarare ens före pandemin även om det är utan övergångssumma då det vore en fri transfer.

Det var tröttsamt redan för ett år sedan, nu ska tydligen samma sak upprepas igen. En kamp mellan Chelsea och United om Jadon Sanchos underskrift och övergång från Dortmund för stora pengar. Enligt de som anser sig veta. Detta trots att vi har Pulisic, Ziyech, Hudson-Odoi i mer eller mindre samma position och även Werner spelar en liknande roll ibland.

En 21-åring från Nottinghamshire har blivit arresterad för näthat mot Chelsea (eller någon i Chelsea, det sägs ej vem). Det lär pågått ett tag. Chelsea välkomnar arresteringen och påpekar att näthat ska ha konsekvenser.

MÅNDAG 8:
Kenedy har hittat målform i Spanien och annat från Chelseas lånearmé.>>

Den exhibitionistiske och ibland något excentriske domaren Mike Dean fick två kontroversiell röda kort omvända de två senaste omgångarna. Han ska nu bett om att få ledigt från domaruppdrag den här veckan på grund av de dödshot han fått. Man kan tycka vad man vill om domare och ibland gör vi det men att därifrån gå till att hota att döda dem det är för långt även för de äckliga trollen på sociala medier. Situationen blir hela tiden värre och värre och vi ser inte att mycket görs för att stämma av det. Det är rasism mot spelare, dödshot mot både spelare och ledare och domare. Det är för mycket, det måste regleras bättre och sedan får trollen skrika om Free Speech hur mycket de vill. Att få säga vad man vill och tycka vad man vill är en rättighet, inte något att våldföra sig på. Åsikter ska respekteras även om man inte tycker likadant, men inte på bekostnad av att tillåta hot.

Vi ifrågasatte idiotin igår med att Chelsea skulle spela mot rödvitrandiga Sheffield i sina isblå tröjor med mörkblå strumpor. Istället för de blå tröjorna med vita strumpor vilket hade gjort det oerhört mycket lättare att särskilja lagen. De hä rdumheterna med att till varje pris promoto andra- och tredjetröjor i bortamatcher oavsett de problem de orsakar ifrågasätts nu allt mer ofta, med all rätt. Det är bara marknadsföring av tröjor som fans inte vill ha. Särskilt inte till priser runt tusenlappen. Läs mer här om hur det nu blivit en fråga som vi hoppas tas upp mer på allvar av PL och andra fotbollsligor.>>

Thomas Tuchel tror inte Thiago Silva kan spela förrän i matchen mot Southampton på grund av skadan han drog på sig i matchen mot Tottenham.

Nu kommer rykten om att Chelsea redan ska ha en överenskommelse med Jerome Boatengs agent. Den 32-årige Bayern-försvaraen med förflutet i City står utan kontrakt i sommar och ska enligt detta rykte nu vara nästan klar för Chelsea. Vi känner en viss skepsis.

V i har sagt det hur många gånger som helst, fast av andra skäl. Aktiva domare ska inte sitta i VAR-rummet. Vi menar att kårandan gör att de skyddar varandra.
    Förre domaren Mark Halsey menar att domarna helt enkelt är utslitna av dubbelarbetet att döma matcher och sedan köra över hela landet igen för att sitta i VAR-rummet i Stockley.
    Vilket skälet än är, vi har de senaste dagarna sett idiotiska VAR-beslut och domslut. Igår mot Sheffield gjorde domaren Kevin Friend två stora och uppenbara misstag som VAR tack och lov rättade till. I andra matcher senaste veckan bidrog VAR-rummet till helt felaktiga domslut och tolkningar som inte kan ursäktas.
    Precis som vi anser Halsey att det är domare som inte längre är aktiva på plan ska vara de som sitter i VAR-rummet. Så är det också tydligen i USA.
    Han har helt och totalt rätt. Det måste Mike Rileys vanskötta PGMOL rätta till framöver.
    Läs Halseys krönika här>>


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!