csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  22 sp 10 v 6 o 5 f 36 -14 mål 36 p
4 januari 2021

CSFCs spelarbetyg


Tottenham    spuds       vs      CHELSEA     Chelsea 
        0                             -                 1                 (0-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Tottenhams laguppställning

Lloris, Aurier, Aderweireld, Dier, Davies, Højbjerg, Sissoko, Ndombele, Son, Bergwijn, Vinicius.

avb: Hart, Doherty, Sanchez, Winks, Bale, Lamela, Rodon, Tanganga, Moura

Manager: José Mourinho

Målgörare

0-1

Jorginho, 24 straff


CHELSEAS INSATS


7

Var det här säsongens bästa insats i första? Chelsea spelade skjortan av Tottenham i första halvlek ute på plan, men skapade för få målchanser för högsta betyg. Tre måls ledning hade speglat skeendet på plan, men så var det inte. Bara ett skott på mål från det mycket fina spelet duger inte.

HUR HUR HUR kunde Chelsea llåta den här matchen bli spännande till slut?


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Några enkla bollar att ta hand om i första. 6
> César Azpilicueta * Vilken pålitlig spelare han är. Ställdes dock inte på större defensiva prov. 6
Thiago Silva Började mycket bra, gjorde en suverän brytning och skadade sig nog för att bli utbytt. Aj då. Ljumskskada. 6+
Antonio Rüdiger Skötte sig bra. Ställdes dock inte på större defensiva prov. 6
> Reece James Skötte wingbackande alldeles utmärkt. 6+
Jorginho Målskytt, valde äntligen bort hoppsastraffen och den satt. 6+
Mateo Kovacic Känns hårt att säga, men som Chelsea spelade i första kändes han överflödig på mitten i första. Mer inblandad i andra men svaga pass och lite osäkra ingripanden. 6
Marcos Alonso Solid insats även om försvarsspelet kanske inte var topp, men helt klart godkänt. Som alltid bättre offensivt. Bra andra. 6+
> Mason Mount Matchens spelare i första. Oj vad bra han var. I våra ögon Årets Spelare i Chelsea än så länge den här säsongen. Blev mer nedstängd i andra. 8-
Callum Hudson-Odoi Gjorde en bra match igen, den som kanske mest utvecklats redan på Tuchels tre matcher. 7
> Timo Werner Var överallt i inledningen men mattades och självförtroendet är inte där, han försöker behärska bollen istället för att vara instinktiv. 6+
---    
Andreas Christensen In för Silva. 36, Ställdes dock inte på större defensiva prov. Till slutskedet då han var utmärkt. 6+
Christian Puisic * In för Hudson-Odoi. 65 Nära göra mål direkt. 6+
N'Golo Kanté * In för Kovacic. 73. Otajmad. Matchrostig. 6-
CHELSEAS BÄNK


Arrizabalaga, Christensen, Kantè, Abraham, Pulisic, Giroud, Chilwell, Ziyech, Emerson

* efter namnet betyder gult kort. ** två gula=utvisning. <*> utvisning, direkt rött
> före första namnet i varje lagdel indikerar siffermässig formation som vi tror, t ex 3-4-2-1, 4-3-3 etc

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 18 7
Skott på mål 2 2
Blockerade skott 9 0
Hörnor 7 2
Målvaktsräddning 2 1

Bollinnehav %

58 42
Källa Flashscore

 

Manager Thomas Tuchels INSATS

Det är anmärknignsvärt hur bra han har lyckats få Chelsea att spela, att ha en spelidé, få med sig spelarna. Ja allt. Han har varit där i nio dagar. NIO, 9! Och det är ett helt annat spel nu. Rakt, direkt, snabbt. Vi gillar det, han spelar inte alls som de s k experterna sa han skulle få Chelsea att spela. (Jo mot Wolves gjorde de kanske det). Det är bättre och en oerhört lovande start i klubben. Får jobba lite till på det där med att de ska göra mål på det spelet också.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Mason Mount

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Det framgår väldigt klart efter Mourinhos uttalanden om att det här är en match han absolut inte vill förlora. Men han har ett skadedrabbat lag. Kan bli en mycket intressant taktisk match mellan hans kontringsfotboll och Tuchels mer bollinnehav och gegenpress. Ett orosmoment är kanske att det är Marriner som dömer, vi brukar aldrig ha tur med det.

Vi vet inte riktigt hur Tuchel formerar laget men vi gissar att James och Alonso spelar wingbacks och CHO ytter med Mount på andra sidan om Werner... oväntat, vi får se hur det blir i praktiken.

Chelsea har avspark och som alltid hoppas vi på en pigg start. Det blev rätt kul, direkt en lång boll till Werner som nickar halvmetern utanför men Lloris var kanske med på det. 1
    Ndombele gör ned Werner rätt fult, senare i matchen hade det nog varit kort. 1
    James gör tillbaka på Ndombele. Tramp över foten. Också det förmodligen kort senare i matchen.
    Hörna när Mount söker inlägg. 3
    Chelsea har helt klart börjat som vi vill.
    En kort variantmed tillbakaspel, men det blir offside, annars var den rätt intressant och den gav Werner rätt läge. 4
    Jorginho bra brytning.
    Son har tur med motlägg och kan skjuta men lätt för Mendy. 5
    Hörna igen. 7 Klart lovande inledning från Chelsea, hoppas det lönar sig med ett tidigt mål också.
    Bra hörna och Alonsos skott täcks och så har Bergwijn tur med ett motlägg och det blev en kontring. Chelsea klarade dock ut det. Såg farligt ut ett tag. 7
    Måste erkänna att vi gillar det här med att Chelsea spelar rakare bollar, snabbare bollar än tidigare. En klar förbättring redan under Tuchel.
    Fin boll till Mount, lägger up för Werner som halkar till men får ut och bollen hamnar hos CHO vars kott är dåligt. 11 Det var hörna. Tottenham rensar och Jorginho möter bollen med någon form av lobb som hamnar i burtaket. Regnet öser ned visar närbilderna. 75% boll för Chelsea första tio.
    Werner håller bollen i spel när det såg omöjhligt ut, James med inlägg till Mount som har en back i ryggen. Chelesa får börja om. De spelar träningsplanfotboll runt Tottenham just nu. Chelsea vinner alla bollar känns det som. Tottenham börjar redan bli frustrerade.
    Inlägg som Alonso nästan kommer fram till, Werner crossar till James och så blir det hörna igen. 13
    Silva möter hörnan men nicken är dåligt riktad. Chelsea försöker igen men en touch gör bollen lätt för Lloris att plocka.
    Första kvarten är i det närmaste strålande från Chelsea, hade det varit bättre målchanser så hade det varit riktigt bra.
    Werner är precis överallt och orsakar massor med problem för Tottenhams backlinje. Kan vi bara få ordentliga målchanser också.
    Tottenham får ett anfall men missförstånd mellan Ndombele och Son. Ny boll krävs, punka tydligen. 18
    Tottenham får springa något oerhört redan. Kan Chelsea hålla det här kommer de var utmattade i slutet av matchen.
    Werner får bollen lite för långt ifrån sig och Tottenham kan kontra med en lång boll. Det blir ett inlägg som Mendy lätt kan ta hand om. Deras kontringar är snabba och direkta så det går ju inte slappna av. 19
    Bra första 20 av Chelsea men målchanserna har trots allt uteblivit.
    Till Werner kapas av Dier och det blir straff. Ska Werner eller Jorginho ta den. 23 Det blir Jorginho. Han gör inte sitt hoppsasteg utan klappar till bollen ordentligt den här gången, Lloris chansar rätt men kan inte hinna dit. 24 Tog en snabb titt på engelska liverapporter, två av tre hade Straff till Spurs.... ! Hur fick de ihop det?
    Mount fortsätter fullständigt kontrollera offensiva mitten.
    Chelsea fortsätter spela skjortorna av Tottenham. Vi gillar verkligen vad som presterats hittills. Fler målchanser vill vi dock ha. Spelet på plan förtjänar massor av målchanser.
    Mendy har nog rört bollen mer än Lloris första halvtimmen men han har inte haft minsta besvär. Ute på plan har Chelsea varit mycket bra. Fortsätt så och lägg till lite målchanser och vi har en trevlig kväll i N17.
    CHO halkar igen, det är uppenbart väldigt halt i regnet i London. Flera spelare har redan halkat.
    Rudi kan nästan gå hela vägen men en fot kommer ut och stoppar bollen. 31
    Silva såg uta att skadat sig och ligger kvar när Chelsea spelar vidare. Det ser inte alls bra ut. Och med Zouma borta också... hmmm Men vilken brytning han gjorde visade reprisen. Han får behandling. 33 Hoppas verkligen han kommer upp igen, Han var jättebra mot Burnley och har börjat bra idag. Christensen värmer och tar på sig tröjan. Det blir inhopp ser det ut som. AJ DÅ.36
    Hoppas det itne stör Chelseas spel även om Tottenham verkade repa lite mod från den incidenten. Vinicius ful armbåge på Azpi. 37 Solklar frispark vilket inte Mourinho inte alls tyckte.
    CHO inlägg men Dier nickar bort. Hörna. 39 Mount slår en variant igen, får tillbaka den och slår bort den. Det var nog första bollen Mount slog bort. Tuchel uppskattar det verkligen inte.
    Aurier skriker väldigt högt och får en frispark mot Alonso. Det var inte så mycket visar reprisen. Inläggsfrispark. 41 Son tar den. Aurier nickar utanför. Bra frispark men nicken var metern utanför.
  CHO in i boxen från vänster, skott täcks av Dier. Tottenhamn får ha boll lite på mittplan. 45. Två minuter tillägg för SIlvas skada. Jorginho bryter, Werner startar en kontring. Alonso byter sida till James. James till CHO i djupet men Dier glidtacklar bort den.
    Fin boll men Werner tar bollen under kontroll och en spelare hinner kasta sig och blockera. Skulle skjutit direkt, om han hade varit i form och haft självförtroendet. 45+2
   
Hade Chelseas spel ute på plan motsvarats av målchanser hade det kunnat stå minst tre noll nu. Men chanserna har varit klart färre trots strålande spel. Spelet i boxen har saknats ännu. Halvlekens stjärna utan tvekan Mason Mount. Ett skott på mål för båda lagen, det är inte godkänt med tanke på Chelseas fina spel.

Undrar vilka ursäkter och bortförklaringar Erik Niva kommer att ha i studion? Han kommer förmodligen koncentrera sig på att Chelsea inte omsatt spelet i målchanser.

ANDRA
Har Mourinho gett dem en hårtork, kan han få igång Tottenham? Kan Chelsea omsätta spelet i mål också?

Tidigt tecken är att spuds kommer pressa mycket mycket högre upp. De ordnar en hörna där Alonso har lite dålig bollkontroll. 47 Deras första. Alonso nickar bort.
    Inlägg som James bröstar ned till Mendy.
    Helt klart, order från Mourinho har skällt ut dem och kräver högre press, mer energi och aggressivitet.
    Chelsea måste anpassa sig.
    Kovacic missar pass och missar sedan brytningen. Sedan lyckas han få med sig en frispark. Chelsea har haft svårt att komma ur sin halva.
    Mount görs ned av Alderweireld som får kort för besväret vid mittlinjen. 50
    Det är betydligt mer kamp nu och Chelsea har ännu inte hittat spelet från första.
    CHO skjuter från linjen, men utanför. 53
    Bra brytning av Jorignho men Marriner håller inte med, frispark. 54
    Werner högt uppe med skon, klarar sig från kort. Alderweireld spelar över ordentligt visar reprisen. 55
    Chelsea har inte hittat spelet från första ännu. Kovacic skjuter, Rakt på Dier. 56
    Chelsea spelar ut bollen då Dier behöver behandling.
    Reprisen visar att Kovacics skott träffade delar som män inte vill bli träffade av en boll.
    Sissoko ligger mycket nära Mount den här halvleken. Gör ner honom.
    Mount går rakt fram, passar Werner som sätter bollen över i bra läge. Mount skulle skjutit själv. Reprisen visar att Aurier nog är på bollen när Werner skjuter. Hörna. 59 Kort variant igen, ny hörna igen.
    Touch på hörna som dimper ned hos Rudi som skjuter på försvarare, döms som offside, det var det nog inte men då det ändå inte blev mål så tittar förstås inte VAR på det.
    Den här matchen borde vara avgjord redan, men det är den inte.
    Højbjerg kortas när han gör ned Jorginho. 63
    Härligt pass av Mount men den når inte Werner. 63 Pulsic på väg in.
    Alonso prövar en volley rakt framifrån. Över tyvärr. 64 Han tror nog han är anfallare ;)
    CHO vilas för Pulisic. 65
    Mount nära får koll på en dålig pass av Dier, men inte. Tottenham reder ut det med besvär. 65
    Mount sätter en underbar boll till Pulisic men Lloris lyckas komma ut i tid. NÄRA. 66
    Kovacic går hela vägen, drar iväg skottet men utanför. 68 Oj, om han hade satt den till höger och Mount!
    Pulisic fin aktion men sista passet fel. 71
    Tottenham har bytt in Lamela och Moura.
    Hörna Tottenham. 72 Koert Chrsitensen bort.
    Tottenham har höjt tempo och intensitet i andra och fått rätt bra betalt för det. Chelsea är inte lika överlägsna som i första. Kanté på väg in.
    Kovacic görs ned av Lamela. 72
    Rätt fult faktiskt. Vilket Lamela inte tycker.
    Kovacic av för Kanté. 73
    Tre chanser för Chelsea men varje skott täcks, det sista från en Pulisic som kom från offside. 74
    Mount nära göra mål men Lloris hinner göra en jätteräddning. 76
    Hur kan det forfarande vara match av det här? Nervös sista kvart igen.
    Lamela skaver på Rudi och frispark. 77
    Tänk att man ska behöva vara nervös när Chelsea spelade skjortan av Tottenham i första?
    Skott av Lamela, Mendy räddar. bra skott, bra räddning. 79
    Pulisic har varnats för något???
    Azpi rensar ett inlägg. 80 Vi gillar inte utvecklingen just nu.
    Ska vi verkligen förlora matchen, förlora poäng efter utklassat dem i första? För att vi inte längre kan göra mål.
    Kante varnas, den kändes löjlig 81
    Igen, hur kan den här matchen hamnat i ett läge då den känns spännande?
    Pul får frispark. 83 Rätt långt ut. Mount tar den.
    Pul blockeras, lätt för Lloris, snabbt ut. 84
    Måste erkänna, jag är nervös. Moura skjuter, över. Vi har ju sett det förut hur man tappar en uddamålslednign i en match som borde varit vunnen.
    mendy slår bort en boll över linjen. Tottenham får en ny chans.
    Jättechans för VIniciues som nickar precis utanför. Som sagt, man blir hysteriskt nervös när man inte dödar matcher man äver överlägsna i. 87 En av matchens bästa chanser, förmodligen den bästa.
    Azpi tar kort, farlig frispark. Dier ska ta den. Utanför tack och lov. 89
    Werner skjuter igen, på Dier. Tre minuter tillägg.
    James rensar. Inkast för Mount. 90+2
    Minuten kvar. Tottenham har boll. Chelsea får inute tag i den.
    Alonso stoppar boll hamnar hos Son som skjuter över ur balans. Huh. 90+3
  Det ska vara slut nu. AVBLÅST.
   
 
Hur kunde Chelsea låta den här matchen bli spännande? Svar: de gör ju inte mål.

Att Chelsea inte dödade matchen tidigt är en stor besvikelse. Men underbart spel i första. Jättebra men ändå en slags underbetyg då de lyckades göra den här matchen spännande.Mount matchens spelare men Tottenham lyckades göra det svåare för honom i andra.

 

DOMARTEAMETS INSATS - André Marriner + VAR

BETYG

Kvittade kortmöjliga i inledningen. Han brukar tillåta lite hårdare spel. Straffen var klar.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.