csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
5   Chelsea FC  23 sp 11 v 6 o 6 f 38 -24 mål 39 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 13 sp 10 v 2 o 1 f 39 - 8 mål 32 p

1 - 7 feb 2021
  NÄSTA MATCH:

11 feb kl 21.00 - Barnsley - FA

TV-Vsport

Nyheter v-5


SÖNDAG 7:
Ingen motståndare har ännu gjort mål på Chelsea under Tuchels regim. Tyvärr är Rüdiger inte en motståndare. Underlig match och vi kan inte kalla det en bra insats men vinst är allt vi bryr oss just nu. Och det blev det.
    Det kan dock inte fortsätta så här med nästan inga målchanser och bara tre skott på mål mot ett bottenlag. Det måste till mycket bättre, tur vi har bra spelschema just nu.

Chelseas startelva mot Sheffields röda lag United ser ut så här, roterat igen: Mendy, Azpilicueta, Rüdiger, Christensen, James, Jorginho, Kovacic, Chilwell, Mount, Werner, Giroud. 
    avb: Kepa, Alonso, Kanté, Abraham, Zouma, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson
    En vinst för Chelsea, vilket vi faktiskt ska kunna begära även om Sheffield fått form innebär en femteplats och bara en poäng efter Liverpool vilket vi nog aldrig hade kunnat tro för några veckor sedan. Vi vet inte om vi ska tacka det för Chelseas förbättring av form eller Liverpools försämring? Först måste dock kvällens match vinnas. Och vi har redan sett hur Chelsea åkt dit för att de tagit ut en seger i förskott idag.
    Chelsea måste idag börja omsätta spelet i målchanser också. Det är en förutsättning för precis allting. Så vi får se om det lag Tuchel tagit ut klarar av det.

City slog Arsenals damer med ett sent mål och frågan är nu om Arsenal inte är borta från titelstriden? De möter Chelsea på onsdag i en match som visas på Vsport Extra kl 20.00. En match Chelsea måste vinna efter fiaskot idag.

Chelsea Womens fantastiska svit utan förluster är bruten mot ett bottenlag och de missade helt chansen att rycka i tabellen när även United förlorade. Vilken besvikelse och det motsvarades verkligen inte av spelet men Chelsea hittade inga vägar genom Brightons försvar. Det finns faktiskt inga ursäkter men det är fotboll. Det är dock en superskräll. Vi trodde ärligt talat Chelsea Women skulle gå igenom serien obesegrade, och nu väntar Arsenal på onsdag. Tufft, mycket tufft läge.
      Måtte inte den här besvikelsen förvärras ikväll.

CHELSEA WOMEN     va    BRIGHTON W       1 - 2
Det ser ruskigt kallt ut i Kingsmeadow och spelarna huttrar i vinden. Ingen snö dock.
    Vinst idag och Chelsea kan rycka i tabellen. Detta då United överraskande ligger under mot Reading med två mål med kvarten kvar. Om en stund startar City mot Arsenal, vår nästa motståndare, och en förlust där för Arsenal kan innebära att de med stor säkerhet är borta från titelstriden.
    En riktig målvaktstavla då Brightons målvakt spelar bollen rakt på England som lägger in den till Kerr och målvakten revanscherar sig ordentligt och gör en jätteräddning på Kerrs försök. Det var dock ett kortvarigt nöje då Kerr dyker upp och nickar in första målen på följande hörna. Henes tionde ligamål. 5
    Det har börjat snöa och det ser ut som dimman vid Lützen nästan i London. Brighton har en dubbelhörna och de kvitterar på den. En väldigt bra slagen hörna och Whelan kan nicka in den i vinden, attackerad av England. Det gick fort. 8 Ett sällsynt insläppt mål av Chelsea och med tanke på vädret kan fler överraskningar komma. För nu har vinden också tagit i ordentligt och ovädret över England-Nederländerna kan ställa till det ordentligt nu.
    Det är högt tempo, intensitet och med tanke på vädret anmärkngsvärt hög kvalitet på passningsspelet.
    Chelsea hade bara släppt in 6 mål före dagens match, Brighton hade bara gjort 8. Minst i båda kolumnerna av alla lag, men det står alltså 1-1 och det redan efter 8 minuter.
    Ribbträff av England, via en touch. Chelsea vill ha det till hands men det blir bara hörna. 20 Chelsea ställer till problem för Brighton i motvinden, kraftig motvind. Bollen döms varit ute först.
    Skrällen är fullbordad, Reading har slagit United borta med 2-0. Chelsea leder nu serien med en poäng och en match mindre spelad. En vinst ger förstås en ledning på tre. Brighton spelar dock bra och kanske är de lite hjälpta av vinden, de var vid kvitteringen.
    Chelsea har haft mängder av hörnor och har tagit över spelet men Brighton är välorganiserade och har hållit Chelsea borta från mål. 30
    Räddning på Brightons mållinje efter ännu en hörna. Vinden spelar verkigen spratt med spelarna men Chelsea dominerar nu matchen helt. 37
    Chelsea borde återtagit ledningen men det är svårspelat, de blå har dock totalt kommando i andra halvan av halvleken.
    -ANDRA-
Chelsea kommer att ha vinden i ryggen i andra, vilket borde hjälpa. Det märks också att det är lättare att kontrollera bollen i medvind än motvind. Chelsea har helt klart hjälp av vinden nu i andra. Som de startat starkt.
    Chelsea skulle kanske haft en straff för hands, som vi ser det. 51 Men inte.
    Ji in för Fleming, Kirby in för Reiten (som har skadekänning) och Harder för England. Hayes's tålamod har tydligen tagit slut, hon vill ha in målen nu. 56
    Chelsea dominerar men liksom herrarna motsvaras det inte riktigt av antalet målchanser. Det ser bra ut till sista passet och skottfötterna är inget vidare, det har varit väldigt högt över när de skjutit. 62
    Chelsea har stora problem med att bryta ned Brightons försvar och tiden börjar rinnna ut. De har bara haft en riktigt målchans i andra. 67
    Mjelde in för Blundell. 69
    Det börjar se ut som ännu en skräll idag, eller ska Chelsea till slut hitta en väg genm den gula väggen? Det är dags att göra det och dra nytta av Readings skräll mot United. 73
    Så ruskigt nära. Harder sätter fram foten och styr bollen i insidan av stolpen och den studsar till målvakten. 76
    Den obligatoriska chansen för motståndarna när man inte utnyttjar sina chanser kom, men Magda Eriksson avstyrde det hela till hörna. 77 Självklart när vi skrev det tog Brighton ledningen på den hörnan. Connolly gjorde det när Telford inte kom fram. 78
      Chelseas nya rekord för matcher utan förlust ser ut att bli kortare än väntat. Det är en jätteskräll att Chelsea förlorar men de gör det, ser det ut som, för de är helt tandlösa framför mål. Men det var ju nästan mål och i nästa anfall och den hörna som följde gjorde Brighton mål på ett av sina få anfall, deras andra hörnmål.
    Jättechans för Ji men skottet blockeras. 85 Det verkar bli en sådan där dag då man står med hakan i handen och undrar hur kunde de förlora?
    Harder i svår vinkel, men Williams blockerar igen. Stort försvarsspel av Brighton. 87 Brighton ger precis allt nu och Chelsea hittar inga vägar fram och när de gör det blockeras de. Fotboll är inte alltid ett spel där det bättre laget vinner, den saken är klar. Det är bara desperation hos Chelsea nu.
    Fyra minuter tillägg. Kort för Bance för en attack på Eriksson.

Trots tidigt underläge och en tidig utvisning vände Chelsea och vann över West Bromwich med 3-2 i U18-serien. Målen av Elliott 43; Haigh 59; Stutter 63.

Emma Hayes roterar laget inför mötet mot Brighton kl 15. Berger som fått behandling för skada under ett par matcher på sistone vilas för Carly Telford. Det innebär att svenska målvakten Zecira Musovic sitter på bänken och gör sin debut i Chelseas matchtrupp. Roligt. Både Magda och Jonna startar.
      Telford - Blundell, Bright, Eriksson, Andersson - Fleming, Ingle, Leupolz - Cuthbert, Reiten - Kerr. Och en mycket stark bänk förstås med bl a Harder, Kirby, Ji.

Först damerna mot Brighton en match de bör kunna vinna och nog räknar med att vinna. Sedan Chelsea mot Sheffield och vi kan säga samma saker om den matchen. Även om Sheffield vaknat till och haft fina resultat på sistone. Även om de kommer sakna Ampadu.
    Vi är klart uppmuntrade av det fina spelet som Chelsea presterade när de stängde ned Burnley i andra halvlek senast och framförallt när de spelade skjortan av Tottenham. Men fint spel räcker ju inte. Till skillnad från damerna ger itne herrarnas spel mål och det är trots allt det absolut viktigaste. Chelsea och framförallt anfallarna måste börja göra mål, annars får de väl be om tips från Emma Hayes eller be att låna Harder, Kirby eller Kerr.
    Skämt åsido. Hålla nollan är toppen men det enbart ger inga tre poäng och det måste bli tre poäng i matcher som den mot Sheffield ikväll. Även om de har gjort bättre ifrån sig, de är fortfarande sist, och att det är på bortaplan ska inte spela någon roll egentligen alls nu när poubliken ändå inte få följa matcherna på plats. Så det är en ursäkt som är absolut oanvändbar just nu.

FREDAG 5:
Chelsea U23 spelade 2-2 borta mot Arsenal U23 i PL2 ikväll. Chelseas mål gjordes av Ballo och Lewis. Arsenal kvitterade i slutskedet av matchen.

Damernas match på söndag visas på hemsidan och appen, men efter Brexit har det införts landsrestriktioner och därmed är det inte säkert att den kan ses i Sverige. Samma problem gäller även för The FA Player som visar en del matcher för damerna. Ännu en konsekvens av Brexit som påverkar fotbollen. Viaplay visar två matcher men inte Chelseas.

Inte oväntat är Marcos Alonsos härliga mål mot Burnley nominerat till Månadens Mål i Premier League för januari.

Emma Hayes är åter nominerad som Månadens Manager i WSL. Fran Kirby och Melanie Leupolz är nominerade som Månadens Spelare för januari. Ni kan rösta via officiella hemsidan.

Vad Thomas Tuchel lyckats med i Chelsea på bara nio dagar var spektakulärt att se igår. Det var ett roligt Chelsea som spelade snabb, rapp, direkt och spännande fotboll. Nu måste han dock ägna tid åt att omsätta det härliga spelet i målchanser och ännu viktigare i mål. Då kommer våra leenden mötas i nacken framöver. Frågan är bara hur han ska få tid till det med två matcher i veckan hela tiden. Men kan han göra vad han gjort på nio dagar så är vi optimister ändå.
    Det är också något han vet om och talar om.
    Noterbart är väl också att Chelsea ännu inte släppt in ett enda mål sedan Tuchel kom, faktum är att vi knappt släppt till några målchanser heller. Imponerande.

TORSDAG 4:
Spelet var härligt. De spelade skjortan av Spuds i första. Den var underbar, men inga målchanser, men vilket spel. Men de omsätter inte spelet i målchanser och mål ännu. Tidigt än och en vinst med uddamål igen är ändå en vinst.
Särskilt mot dem. Men att matchen ändå blev spännande...!
    We love Mason Mount.

Chelseas startelva mot derbykonkurrenten Spurs:
Mendy, Azpilicueta, Silva, Rüdiger, James, Jorginho, Kovacic, Alonso, Hudson-Odoi, Mount, Werner.
    avb: Arrizabalaga, Christensen, Kante, Abraham, Pulisic, Giroud, Chilwell, Ziyech, Emerson
    Vi vet inte riktigt hur Tuchel formerar laget men vi gissar att James och Alonso spelar wingbacks och CHO ytter med Mount på andra sidan om Werner... oväntat, vi får se hur det blir i praktiken. Zouma och Havertz som har småskador är utanför truppen.

Mourinho svarar med:  Lloris, Aurier, Aderweireld, Dier, Davies, Højbjerg, Sissoko, Ndombele, Son, Bergwijn, Vinicius.

Det framgår väldigt klart efter Mourinhos uttalanden om att kvällens match är en match han absolut inte vill förlora. Men han har ett skadedrabbat lag. Kan bli en mycket intressant taktisk match mellan hans kontringsfotboll och Tuchels mer bollinnehav och gegenpress. Vi väntar oss som sagt mer rotation och att fler får chansen att bevisa vad de går för i Tuchels lag, Kanté känns som rätt given efter sin skada. Anfallstrion betydligt mer osäker men vi gissar på Pulisic, Ziyech och Werner ändå. CHO som wingback igen, men blir det den snabbare och bättre försvarsspelande Chilwell eller wingback-specialisten Alonso efter hans härlig mål senast, det vågar vi inte ens gissa?!

Thomas Tuchel ser Chelsea som en orkester där det gäller att hitta rätt ton och rytm. Vi är dock lite oroade över att det sägs att han ser det som viktigare än resultat, för då har han nog kommit till fel klubb och fel ägare. Han förklarar vidare vad han menar i denna Guardian-artikel, läsvärd. >>
    För oss scifi-nerdar påminner hans taktik för att göra detta lite som Star Treks berömda Kobayashi Maru-teori. Det gäller att hitta den omöjliga, ännu icke tänkta lösningen.

Emma Hayes deklarerar att hon har världens bästa jobb. Läs mer om det här>>
    Vi kan bara tillägga; och hon bevisar att hon är bäst på det.
    Hayes är också väldigt angelägen om att klargöra att hennes ord har använts av medierna felaktigt och att hon aldrig någonsin menade dem som en åsikt om Wimbledon som hon hyllar som klubb. Läs mer här>>

Tino Anjorin och Billy Gilmour tippas finnas med i Chelseas trupp mot Tottenham ikväll.
    Vi väntar oss fortsatt rotation då Tuchel fortsätter bekanta sig med laget, truppen och spelarna inför vad han vill gå vidare med.
   Zouma och Hvertz utvärderas sent men grundtipset är nog att Tuchel vilar dem på grund av smärre skador från träningen i tisdags.
    Det viktigaste just nu är nog att få igång anfallarna. Tuchel verkar rätt snabbt fått ordning på försvaret även om vi inte direkt mött starka anfallare i de två matcher som spelats under tysken. Tottenham är ett mycket kontringsstarkt lag men de saknar viktiga spelare och ingen är viktigare än Harry Kane som deras resultat på sistone har visat. Däremot ser Ndombele som fick en smäll senast ut att starta. På papper ser det ovanligt gynnsamt ut att möta dem just nu.
    Chelsea har aldrig förlorat till Tottenham på deras nya stadion. Visst vi förlorade i ligacupen tidigare den här säsongen men i historieböckerna räknas förluster i straffläggning som oavgjort, av någon anledning, så det räknas inte.

ONSDAG 3:
Serietta Chelsea Women möter Bristol City som ligger sist i WSL i finalen i Ligacupen den 14 mars. (De slog Leicester med enda målet i den andra semin). Innan dess har Chelsea ligamatcher mot Brighton och så det stora rivalmötet mot Arsenal, båda hemma och sedan ett landslagsuppehåll i februari, samt ett returmöte så att säga mot West Ham borta i ligan i början av mars. Chelsea är regerande Ligacupmästare.

CONTINENTAL TYRES CUP SEMIFINAL, Ligacupen
CHELSEA W     vs    WEST HAM W                6 - 0
Det tog inte lång tid. Pernille Harder kommer loss och sätter första målet redan i fjärde minuten. Detta efter ett perfekt pass från Ji som hon tog emot och gjorde sig helt fri innan hon lyfte bollen över målvakten.
  Det skulle varit två, hade Beth England varit en tiondel snabbare framför mål när Kirby sätter en boll längs mållinjen. 10
    Sophie Ingle gjorde tvåan från ca 30-35m med en boll som strök stolpens insida men som nog ändå få gå ned som en målvaktstavla då den smet under målvakten som kastade sig. 15
    Trean var också en tavla från målvakten som Pernille Harder direkt straffade henne för. En boll ut som Harder lätt fångade upp och bollen gick mellan benen på målvakten. 25.
    Det tog inte ens två minuter så sätter Kirby in en perfekt boll som England bara behöver möta och slå in i mål. 27
    Inget mål på en kvart+, det har ändå inte varit roligt för West Ham som bara haft ett enstaka anfall och mycket sällan besöker Chelseass halva av plan. Pernille Harder har varit strålande, Kirby, Ji, Ingle mycket bra och backarna har nest spelat till varandra.
    - ANDRA -
Chelsea har gjort fyra mål i sina senaste fyra matcher, fast i den här har de en halvlek kvar att ändra siffrorna. De har inte släppt in något mål i de senaste tre, just nu.
    Kirby startar snabbt men målvakten gör en bra räddning. 46 En bra räddning igen på skott från England. 48
    West Ham har fått några anfall nu och har en frispark i hyfsat läge. Lite undrar man ju lite över muren från Chelsea, med de två kortaste spelarna och Ingle! Berger tar han om frisparken och med tanke på Chelseas ledning kan vi inte låta bli att tycka det är lite avslaget och vi förstår om Chelsea inte är riktigt lika mycket på tårna som tidigare. Berger får göra en räddning efter en hörna. Vaket och inte bra försvarspel på den. 55
    Berger har skadeproblem, igen då hon haft liknande problem i flera matcher på sistone. Hon fortsätter dock. 60 West Ham har höjt sitt spel klart och det är Leon som stör Berger igen när hon ska sparka ut. Kanske Telford borde hoppa in, eller? Svenska Musovic är fortfarande satt på tillväxt men kommer säkerligen ersätta Telford till sommaren.
  Mjelde ut för Blundell och Ji ut för Cuthbert, Leupolz byter också för Fleming. 62
    Hayes kan inte vara nöjd med Chelseas andra halvlek, förutom starten ser de ut att redan ställt in skorna för att invänta finalen.
    Bright gör en miss och Leon har fritt fram och Magda Eriksson jagar ifatt henne och gör en fullständigt suverän glidtackling. 65. Chelsea spelar lite med huvudet under armen just nu. Det är bara West Ham nu och de förtjänar ett mål. Chelsea är inte bra för tilfället. 68
    Självklart kommer då Chelsea till sitt första anfall sedan början av halvleken och Fran Kirby gör mål. Målvakten räddar ett skott men bollen studsar högt och upp bakom henne och Kirby är där och slår in returen på sitt eget skott. Olycklig studs och olycklig målvakt men Kirby förtjänade det målet. Effektivitet, West Ham har haft flera bra chanser, Chelsea sätter sin enda på närmare 20+ minuter. 70
    Reiten och Spence in för Kirby och Eriksson. 77
    Harder sätter en kanon i ribban, i onödan då hon var offside och WH borde kanske fått en frispark innan. 81
    Pernille Harder får ta hem matchbollen, hon gör sitt första hattrick i Chelsea. Ett skott utifrån straffområdeslinjen som sitter vid stolpen. 86    
    Pernille Harder görs ned efter en fin soloräd. Guro Reiten tar frisparken och sätter den exakt i krysset mellan stolpe och ribba, men i trävirket (eller metallen som det väl är numer).
    Chelsea avgjorde matchen redan i första, och det märktes i andra då West Ham förtjänade mål. Chelsea tappade skärpa i den halvleken vilket man kanske förstår med en fyramålsledning. De fick dock inget, delvis kanske tack vare matchens prestation, Magda Eriksson glidtackling och brytning på en helt fri Leon som hon på något sätt hann ifatt och tog bollen från. Chelsea avslutade stark tmed några mål till. PoTM Pernille Harder som helt klart nu funnit sig helt tillrätta hos oss i Chelsea.
    I finalen möter Chelsea antingen Bristol City eller Leicester som spelar senare ikväll. Finalen spelas på Watfords stadion om vi inte missminner oss.
***

Emma Hayes roterar lite och vilar bland annat Sam Kerr inför semifinalen i Ligacupen mot West Ham. Kan ses på FA Player kl 18. Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Ingle, Leupolz, Ji - Kirby, Harder - England.

Från presskonferensen:
Tuchel vägrar se det som Tuchel mot José utan det är en match mellan Chelsea och Tottenham.
    Han ser inte Mourinho som ett föredöme helt enkelt för att Mourinho var redan en stor managerstjärna när han började sin karriär som ungdomscoach och han kunde inte jämföra sig med honom.
    Han kan inte säga om det är match mellan olika fotbollskulturer utan betonar att Mourinho skapar vinnare och det är vad han också vill göra.
    Han medgav att han som barn någon gång låtsades vara Tottenham mest för att namnet lät bra men han kände inte ens till att det var en Londonklubb då. Senare kom Klinsmann dit och tyskar kunde identifiera mer med dem.
    Idag är han blå och stolt över det när han tar Chelsea till Tottenham Arena.
    Självklart är det lättare att möta Tottenham när de saknar Harry Kane. Kane är en av världens bästa nior. Han är dock inte säker på om Kane spelar eller inte, det vet han först innan matchen såhan måste förbereda som om Kane spelar också.
    Tuchel sköt helt rätt ned en sportskrivare som ville att han skulle prata om Dele Alli till PSG. Tuchel frågade honom rent ut om han var på rätt presskonferens och det var en fråga han vägrar svara på.
    Han menar att med Timo Werner som med alla spelare gäller det att hjälpa dem hitta självförtroendet igen. Han vill göra det genom att laget ger honom de luckor, de passningar och de rörelser som hjälper Werner. Att hjälpa honom använda sin snabbhet.
    Alla anfallare går igenom perioder då det inte stämmer i matcher oavsett hur många mål de gör på träning. Det gäller för Werner att hitta de ögonblicken som när han gjorde ett avgörande mål för Leipzig på Tottenhams hemmaplan. Werner är öppen med sitt problem, han ger inga ursäkter, han jobbar hårt och tar det med ett leende.
    Vad han noterat kring Mason Mount från innan, från träning och match är att han alltid ger 100%. Han har allt som behövs för att bli ännu bättre och det är Tuchels uppgift att hjälpa honom bli det. Det bästa med Mason är hans positivitet (och lagets) framhåller Tuchel. Deras positiva inställning och att de ger allt.
    Han gillar pizza och spagetti bolognese efter en match. Han är inte någon som dricker men skulle han fira blir det nog en gin och tonic, inte öl eller vin.
    Han är mycket imponerad av akademispelarna som han bara kunnat följa på håll pga pandemirestriktionerna men också med de unga spelarna som är i truppbubblan.
    Alla kommer att få sin chans.
    Så massor av beröm till Mourinhos arbete i Tottenham men han betonar att de gör på sitt sätt och Chelsea på vårt sätt.
     Spelarna och klubben har talat om den rasism Reece James utsattes för förra veckan men han har själv inte tagit upp det utan koncentrerat sig på taktik och träning.
    Kai Havertz och Kurt Zouma fick ett par smällar under träning och kommer att bedömas sent om de kan spela, de undersöktes under presskonferensen av det medicinska teamet.
   

TISDAG 2:
OFFICIELLT
Nu börjar klubbarna låna ut spelare även till andra klubbars akademier. Vi vet inte vad vi tycker om det men det är väl ett tecken i pandemins spår. Chelsea lånar ut Jack Wakeley till Brighton U23 och Malik Mothersille till Derbys akademi. Det ska vara Wakeleys andra lån bort så uppenbarligen har det här skett utan att det noterats tidigare.
    Ethan Wady, en akademiprodukt och målvakt med amerikansk bakgrund återvänder från lån i Dartford. Charlotte Fleming har lämnat för Leicester och Emily Murphy som är högt rankad ung spelare har lånats ut till Birmingham för att få speltid.

MÅNDAG 1:
Kl är 23, en timme kvar men inget har hänt och inget verkar hända för Chelsea denna Deadline Day så vi får återkomma om något skulle ha hänt i morgon.

Deadline day idag. Vi får se om det blir något lån för Billy Gilmour som har blivit utelämnad helt ur Tuchels två första matchtrupper. Helst ser vi att han stannar och får en ordentlig chans men om Tuchel inte ger honom speltid är det bästa att han får det någon annanstans de månader som är kvar på säsongen.

Förra veckan var ordentligt tumultartad, men det viktigaste är kanske ändå att fotbollen går vidare och nu ger vi den nya managern vårt stöd och bevarar den förra i vårt hjärta med stort tack. Lampard gjorde många bra saker för Chelsea som manager, men siffrorna ljuger inte. Vi trodde nog ändå han skulle få lite längre tid på sig. Nu får vi se vad Tuchels regim leder till. Forward on som de säger i England.

Det intensiva och mycket tuffa programmet fortsätter både för killarna och tjejerna med två matcher i veckan och inte särskilt mycket tid varken för träning eller återhämtning. Tjejerna har det ju bättre förspänt där då Emma Hayes kan rotera och har ett oerhört samspelt lag där ingen faller ur ramen. De är helt fantastiska just nu.
    På onsdag spelar de semifinal i Ligacupen hemma mot West Ham och på söndag är det ligaspel hemma mot Brighton.
    Killarna har ett stentufft derby mot Tottenham på torsdag och så ska sent på söndag möta Sheffield United som överraskande slog Manchester United i förrförra omgången. Det är två bortamatcher på raken och sedan följer ännu en bortamatch i cupen mot Barnsley i mitten av nästa vecka.

Helgens omgång var positiv, särskilt Chelseas spel i andra halvlek mot Burnley. Även om vi fortfarande är klart oroade över att våra anfallare inte gör mål. Ingen av dem visar målform, inte ens de som spelar bra.
    Positivt var också att flera lag framför oss i tabellen förlorade poäng i helgen vilket förbättrar chanserna att ta oss upp i tabellen mot den så viktiga fjärdeplatsen.
   Vi räknar med att Thomas Tuchel fortsätter vädra truppen och rotera. För att få veta vilka spelare som tar chansen. (Abraham tog den inte igår så vi tvivlar på att han startar). Han måste jobba hårt med anfallarna och vi utgår från att han fortsätter spela trebackslinje. Frågan är om Zouma får chansen mot Tottenham, han är klart snabbare än Rüdiger vilket behövs mot kontringslag som Tottenham. Däremot är vi osäkra på om Zouma spelat trebackslinje så många gånger. Silva utgår vi från kommer att spela även om han är ännu långsammare men snacka om att han kompenserar det med stor klokhet, erfarenhet, smartness och positionering. Han var utmärkt mot Burnley.
    Man ska inte önska någon illa, men nog hoppas vi lite på att Harry Kane inte hinner komma tillbaka från sin skada till på torsdag. Tottenham har genrepat inför derbyt (derbyn lever dock sina egna liv) med två förluster till Liverpool och Brighton. Viktigare dock, det var riktigt svaga insatser i båda matcherna.

 

 


Rykten, notiser m m, v-5


SÖNDAG 7:
Fikayo Tomori har redan gjort sig ordinarie i Milan. Han startar idag igen i deras match mot Crotone.

Det är inte heller oväntat att rykten om att Chelsea ska värva tillbaka Eden Hazard har börjat dyka upp. Vi tror inte det kommer hända men det är också på fansajter ryktet kommit så det är nog mer drömmar om det som en gång var.

V i är inte förvånade att ryktena nu börjar komma om att Aston Villa kommer att försöka värva Ross Barkley permanent i sommar. Det talas om att det är en prislapp på 40m pund vilket skulle göra Barkley till Villas dyraste värvning någonsin, med god marginal.

Michael Ballack vet en del om fotboll och om Chelsea, och han har en förklaring till varför Timo Werner inte gör mål. Läs hans förklaring här>>

LÖRDAG 6:
Engelska medier har bestämt sig. De anser att Thomas Tuchel vill ha en mittback från Bundesliga i sommar. Sule, Upamecano eller Alaba. Det faktum att vi har Tomori, Guehi, Ampadu, Sarr utlånade spelar ingen roll. För att inte tala om vilket genombrott som väntar Tino Livramento, fast det är klart, han är inte direkt en mittback utan mer en ytterback/wingback.

Eden Hazard har varit skadad sju gånger och bara spelat 35 matcher sedan han lämnade Chelsea för sin barndoms favoritklubb Real Madrid. Läkare ifrågasätter om hans skador nu är kroniska och det finns frågetecken om hans framtida karriär. Vilket påverkar Chelsea då hans övergång hade ett flertal bonus- och prestationsklausuler som hade/kommer att ge Chelsea mer pengar om Hazard uppnår dem. Läs mer om Hazards skadebekymmer och frågetecknen kring hans karriär här>>

FREDAG 5:
Skys tippare tror på seger för Sheffield på söndag med enda målet. Detta då Chelsea trots bra spel inte skapar målchanser. Det finns en poäng i det, särskilt för dem som ser allt statistiskt. BBC däremot tror på 0-2 till Chelsea.

Inte oväntat är Mourinho en sur förlorare och menar att det minsann inte var någon straff och att Tottenham inte borde förlorat. Trots att de blev så utspelade att de långa stunder inte ens fick låna bollen. Det är alltid anmärkningsvärt hur olika man kan se på samma sak och samma händelser.

Thiago Silvas skada kommer analyseras idag men ingen tror han kommer kunna spela mot Sheffield United på söndag. Å andra sidan ersatte Christensen honom utmärkt så vi är inte oroliga även om Sheffield hittat form, men deras kanske bäste får ju inte spela på söndag. Vi talar förstås om Ethan Ampadu som hyllats för sina insatser för de rödrandiga.

Tuchel avslöjade att det var Jorginho och Mason Mount som var uttagna som straffläggare inför matchen igår. Jorginho var den som tog straffen och han valde att slå den på ett annat sätt vilket gladde oss då han satte straffen efter några kostsamma missar tidigare.

Mason Mount hyllas, helt välförtjänt för sin fantasiska insats igår. Nu ska väl skitsnacket om att han inte förtjänar sin plats i Chelsea eller framförallt snacket om att han inte platsar i Englands landslag sluta, det finns ingen bättre än han på det han gör i England, engelsman eller inte. Hela laget bör hyllas även om Kanté kanske var lite väl matchrostig och blev lite av ett orosmoment i slutet, men han kommer snart hitta sig själv igen.

Ajax har problem just nu, först missen med Sebastian Haller till Europa League och idag stängdes målvakten André Onana som länge kopplades till Chelsea av i ett års tid för doping.

TORSDAG 4:
Pernille Harder har en hel del saker att säga om tillståndet inom damfotbollen, hur hon tog sig fram och vad hon drömmer om ska hända i en Guardian-artikel. Läs här>>

Chelsea har släppt en mitt-i-veckan lånerapport om Kenedy som gjorde mål på Barcelona och målvakten Nathan Baxters andra assist.>>

Det är fullt i klass med när Real Madrid missade deadline för att registrera de Gea med någon minut. Ajax värvade i fönstret Sebastian Haller från West Ham och glömde registrera honom i sin Europa League-trupp.

Ryktena om David Alaba till Real Madrid var kraftigt överdrivna verkar det som. Spanska medier slog ju fast att det var i princip klart. Nu kommer nya rykten och gissa vad, nu är det Chelsea som gäller. Rykten är rykten och vissa är ryktigare än andra om man kan säga så.

José Mourinho spelar sina vanliga mindgames inför kvällens match. Nu genom att påstå att det är lätt att vara manager i Chelsea. Det var nog därför han parkerade oss i vår sämsta ligaposition på flera decennier innan han fick sparken sista gången. Läs gärna mer om hur han försöker hjärnspöka Tuchel inför kvällens möte>>

ONSDAG 3:
Man City har tangerat Arsenals rekord från 2002 med 13 raka segrar. De rusar nu mot en ny titel, trots skador.

Tottenham saknar fyra spelare imorgon enligt rapporterna och det är inte vilka spelare som helst; Harry Kane (vrist), Dele Alli (senskada), Sergio Reguilon (muskelskada) and Giovani Lo Celso (lårmuskel) .

Emma Hayes säger klart nej till att bli manager för AFC Wimbledon. Hon säger att det är en förolämpning att det ses som ett steg ned att vara manager för ett damlag. Hon tillägger dessutom att Wimbledon inte skulle ha råd med henne! Hon anser inte jobb ska diskuteras efter kön utan efter merit.

Daily Mail påstår att Tuchel vill inte bara ha Dayot Upamecano utan även Bayerns Niklas Sule.

Toni Rüdiger har kommenterat ryktena som spreds att han opponerade sig mot Lampards regim i Chelsea och avfärdar dem som nonsens.

En av de spelare som hamnade i Lampards frysbox (de stora trupper som topplagen har är kanske inte en bra idé ändå) var ju Fikayo Tomori som nu tar Serie A med storm. Sant är att det är en sämre liga men så stor skillnad kan det ändå inte vara. Tomori fick ju inte någon speltid alls av Lampard den här säsongen efter att spelat helt ok förra.

TISDAG 2:
Bayerns VD Karl-Heinz Rummenigge pekar ut Chelsea och Liverpool som de två klubbar de konkurrerar med om att få Dayout Upamecanos signatur till sommaren. Ovanligt att en klubb så direkt pekar ut vilka som är konkurrenterna.

Den hårt skadedrabbade talangen Charly Musonda har blivit 24 år och många trodde hans karriär var över på grund av skador. Nu säger Musonda själv att han räknar med att börja kunna konkurrera om en plats (förmodligen i U23) i mars..

MÅNDAG 1:
AFC Wimbledon, League One, som delade arena tidigare med Chelsea Women har satt Emma Hayes på sin lista över managers de överväger. Vi tvivlar på att Emma Hayes skulle lämna Chelsea just nu även om det skulle göra henne historisk, och hon förtjänar verkligen chansen. Men först vill hon nog vinna Champions League med Cheslea. Andra kandidater lär vara mer kända managernamn (män) som Sol Cambell, Ian Holloway och Joey Barton som just fått lämna Accrington och som spekuleras i ersättas av Anthony Barry från Chelsea. Det finns fler namn på listan. Bookmakers håller Hayes som tredjehandsfavorit. (Daily Mail säger att Hayes faktiskt nämndes i diskussionerna som ersättare till Lampard, vilket säger en del om det arbete hon gjort i Chelsea sedan 2012).
    Ni kan säkert gissa alla misogynistiska kommentarer detta från från dinosaurierna på DMs kommentatorsfunktion. Många är de i också.

Roman Abramovich är förskräckt över rasismen som Reece James har utsatts för och har därför beslutat sätta in än mer pengar i Chelseas kampanj mot anti-rasism. För att vara fiende nummer ett för vissa engelska politiker och på än okända grunder på Navalnys lista gör han väldigt mycket gott för Chelsea och välgörande ändamål i England. Så tills vi får veta varför och vilka om några specifika anklagelser Navalny har, föredrar vi nog att döma Roman efter det han verkligen gör och inte det han kanske anklagas för.

Inte Chelsea men härligt deadline day-rörigt. Norske Joshua King får lämna Bournemouth som har kommit överens med både Everton och Fulham samtidigt (men tydligen på olika villkor) om honom. King har i skrivande stund, 1,5 timme att bestämma sig för om han ska till London eller Liverpool. Bournemouth låter honom bestämma själv tydligen.

Skys tippare tror på vinst för Chelsea på torsdag, BBCs på oavgjort.

Mål av B-bokstavsspelarna; Batshuayi, Barkley, Broja och full debut för Tomori. Det är vad Chelseas lånerapport för veckan handlar om.>>

Sent uppkommet rykte, om än ej nytt, som vi kan tvingas att följa ikväll är att Emerson Palmieri lämnar Chelsea för en Serie A-klubb, som ser ut att vara antingen Napoli eller Juventus.

Det är inte oväntat men nu kommer fler och fler konspirationsteorier fram efter Lampards avsked. Det är trist men väntat. Några pekar ut Lampards roll i när André Villas-Boas sparkades, andra menar att det var en schism internt mellan Cech och Lampard. Vad som är sant vet nog bara de inblandade, men det visar ju hur klubbens agerande väcker upp saker som sedan ältas för att försämra vårt rykte.

Diego Costa ska fått ett erbjudande från en topp-6 klubb för resten av säsongen. Costa sägs dock nobba det då han söker ett längre permanent kontrakt. Det antyds att Chelsea kan varit klubben, vi ställer oss dock tvivlande. Vi kan dock notera att Costa behöver inte bestämma sig idag. Då han är kontraktslös kan han ansluta sig till en klubb när han vill.

Han var utlånad till Dortmund förra säsongen och gjorde stor succé där. Det talades då om Chelsea men det var Inter som köpte Ashraf Hakimi från Real Madrid, Han har gjort succé där också men det ser ändå ut som han säljs till sommaren igen och Chelsea ska fortfarande vara intresserade. Anledningen till försäljningen är att Inter har inte klarat av att betala ens första avbetalningen till Real i dessa pandemitider.

Det senaste, enligt Telegraph, är att Billy Gilmour kommer inte lånas ut idag.

Enligt Sky är Chelsea intresserade av Hibernians vänsterback Josh Doig.

Fikayo Tomori blev klar för Milan sent i förra veckan men gjorde debut och spelade hela matchen för Milan mot Bologna i lördags.

Chelsea sägs nu vara favoriter att värva Dayot Upamecano. Han kan lämna till sommaren för 38m pund. Hans agent säger att Bayern har visat intresse och gjort ett gott intryck men i övrigt handlar det om två engelska klubbar för Upamecano. De kommer att bestämma sig inom kort vilken klubb de vill gå till. Läge för en Ziyech-värvning alltså, dvs en värvning utanför fönstret som registreras först när fönstret öppnar igen.

Tyvärr, då vi inte är förtjusta i honom, är ryktena om skadedrabbade Ousmane Dembele i farten igen. Även Juventus lär vara intresserad av honom.

Brighton sägs vara intresserade av vår utlånade unge målvakt Nathan Baxter (Accrington), dock ej före sommaren.

Konstigt nog fortsätter ryktena om Gilmour på lån till West Ham. Vi trodde de redan lånat Lingaard från United och de får bara ha två lån (de har också lånat Craig Dawson från Watford). Även Aston Villa och Wolves sägs vara intresserade av att låna honom. Men Villa får inte låna honom så vitt vi känner till, då reglerna säger att man får bara låna en spelare från samma klubb. Även Crystal Palace lär vara med i diskussionerna och det känns kanske som det bästa alternativet om han ska lånas ut.

Tuchel vilade Hakim Ziyech för att han var i riskzonen för skada efter matchat rätt hårt på sistone. Det var ett beslut som togs redan i lördags.

Tuchel är mycket nöjd med Callum Hudson-Odoi i hans nya roll men menar ändå att denne måste jobba med sin tajming när han anfaller.

Tuchel menar också att anfallarna saknar precision i de avslutande ögonblicken och det kommer de att träna på den närmaste tiden. Att det var försvararna som gjorde målen borde vara en varning för dem.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!