csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC  21 sp 9 v 6 o 5 f 35 -14 mål 33 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W 12 sp 10 v 2 o 0 f 38 - 6 mål 32 p

25 - 31 jan 2021
  NÄSTA MATCH:

4 feb kl 21.00 - Tottenham

TV-Vsport

Nyheter v-4


SÖNDAG 31:
Deadline day är inte idag som vi trott hela tiden, vi har tydligen sovit det här transferfönstret. Som är öppet även imorgon.

Det är fortfarande oklart om Pernille Harder fick andra målet eller om det var självmål. Det är olika uppgifter överallt, Chelsea säger hon gjorde det med Flashscore och BBC har det som självmål.

Tottenham Women bjöd upp bra mot Chelsea i nästan en halvtimme (hade en stolpträff bland annat), men två mål just innan stängde matchen och sedan var det enligt rapporterna bara Chelsea.
    4-0 till serieledarna och nytt rekord, förstås igen. 33 matcher utan förlust i ligan.
    Målen: Leupolz 27 på långskott och sedan en straff i 64, självmål McManus på Harders skott, 29, Karr 38.

Vi börjar känna optimism igen. Bra match av Chelsea mot svårspelade Burnley och vilka mål av försvarna. Alonsos mål måste tävla om månadens mål för januari i PL.

Damernas match mot Tottenham startar 13.30. Emma Hayes startar: berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Leupoloz, Ji, Reiten - Harder, Kirby - Kerr

Fyra ändringar och mest sensationellt är att Ziyech är inte ens med i truppen och Marcos Alonso startar.
    Mendy, Alonso, Rudiger, Silva, Azpilicueta, Jorginho, Kovacic, Mount, Hudson-Odoi, Abraham, Werner
     avb: Arrizabalaga, Christensen, Kante, Pulisic, Zouma, Giroud, Chilwell, James, Havertz

Vi har redan sagt det så många gånger att ingen lyssnar på oss, allra minst spelarna. Chelsea måste vinna idag.
    Och det mot ett lag som visat väldigt mycket bättre from än Chelsea på sistone. Ett lag som vi alltid haft svårt att spela mot då de är specialister på att stänga ned Chelsea.
    Vi räknar med rotation och mer experiment med taktiken. Vad vi drömmer om är att Chelsea ska börja göra mål igen.
    Vi är dock djupt oroade över det faktum att Tuchel tyckte matchen mot Wolves var bra. Den var skit. En av säsongens absolut sämsta matcher och om han tycker den var bra... Bara United har spelat sämre matcher, mot oss också. Bollinnehav är inte fotboll, det är lekstuga där killen som äger bollen vägrar låta andra använda den.
    Det är vad man måste räkna med, särskilt med en ny manager av Tuchels grad. Men han måste förstått senast att han måste spela Mount och Pulisic och strunta i att passa varandra på mitten för att istället försöka göra mål. Det är liksom det fotboll går ut på. Hans stora uppgift är att få Chelsea att prestera framåt, han har världsklass talang för att få det att hända men han måste få ihop dem. Vi är inte intresserade av att se Jorginho och Kovacic spela till varandra på mitten.
    Tuchel har inte mycket tid, engelska medier har redan vässat knivarna. Deras s k experter dömer redan ut Tuchel. Han är tuff som vågar ta den här utmaningen.
    Damerna däremot har vi föga tvivel om. De kommer fortsätta rekordsviten. Tyvärr går det inte att se båda matcherna då de går mer eller mindre samtidigt. Kerr och Kirby målgörare gissar vi, klar seger tror vi. Chelsea är i våra ögon, vi är inte experter, det bästa damfotbollslag vi sett. De är lika bra som Lyon. Och med tre svenska spelare även om Musovic står på väntelistan över att bli vår förstemålvakt inom ett år. Chelsea gjorde en tidigare ganska svag svensk landslagsmålvakt, Hedvig Lindahl, till världstjärna. De har gjort A-K Berger till tysk landslagsmålvakt. Vi tror Chelsea kommer upprepa det med Zefira Musovic.

LÖRDAG 30:
OFFICIELLT
Mycket överraskande har Chelsea lyckats hitta en låneklubb där Baba Rahman får en chans att få sin karriär på fötterna igen. (Inte ens ett sniff om rykte inför det). Han går till grekiska PAOK för resten av säsongen. Lycka till.

Även Arsenal är nu före oss i tabellen. Vem trodde det när december månad började?!
    Alla tippare måste dock, numer väl utgå från att när lagen i toppen möter varandra blir det 0-0.
    Chelsea var titelutmanare, sedan var Tottenham det, följda av United, Liverpool kom igen och försvann...är det en förbannelse över att toppa tabellen? Vi tror nog fortfarande att det kommer stå mellan City och Liverpool men man kan inte klaga på omväxling.

Daily Mail har en artikel om hur Tuchel använder okonventionella metoder i sin träning redan nu med Chelsea. Det verkar vara en expermentell tränare onekligen. Läs mer här>>
    Samtidigt har DM en artikel där f d Cityspelaren Micah Richards sågar Tuchel längs fotknölarna efter bara några få dagar. Det är så obehagligt och idiotisk att man undrar vad de här s k expertkommentorerna egentligen kan få behålla sina jobb. Först måste väl en tränare, eller en spelare få en chans?! In tre dagar och en match. Vi länkar inte till sådan idioti. Det är inte s k experters jobb att leka idioter och jaga kontroverser som sociala troll, utan att ge initierade och kunniga insikter i fotboll. Vilket Micah Richards bevisar han inte klarar av. Alla har sin rätt till åsikter men att bara hitta på för att skapa kontrovers känns väldigt fegt. Men det ger ju klick.

Thomas Tuchel pratar om hur han ska få fram Timo Werners obestridliga talang och kapacitet. Läs mer här>>

Både Sky och BBCs experter tippar vinst för Chelsea mot Burnley. Önskar vi vore lika säkra. För det är vi verkligen inte. Å andra sidan tippade de vinst mot Wolves också och det var en av årets tråkigaste matcher även om Chelsea satte rekord i (sidledes-)passningar. Det var värsta Sarribollen på två år.
    Vi räknar inte med att Burnley kommer att bjuda upp till dans utan de kommer spela minst lika lågt och säkert i försvaret som Wolves gjorde och Chelsea hade inte minsta lilla vapen mot det i onsdags tyvärr. Det var först med Mount och Pulisics inhopp det kändes som det fanns en liten möjlighet att göra mål.
    Det oroar att Tuchel sa sig vara så nöjd med den matchen. För det var sannerligen inte vi. Men han ska förstås få tid på sig och att begära något efter en enda träning kan man inte göra. Nu har han haft några fler dagar på sig att lära känna laget och visa vad han vill ha och förväntar sig. Bara en påminnelse dock, fotboll går inte ut på att hålla bollen trots många managers verkar tro det. Det går ut på att göra mål.
    Burnley har hittat form och spräckte häromdagen Liverpools 68 matcher långa svit utan förlust på Anfield. Vi hoppas på vinst men just nu vågar vi inte tippa något alls.

Det blir en tung och kolliderande sportdag imorgon. Chelseas båda lag spelar i princip samtidigt, båda matcherna visas på Vsport och Viaplay. Samtidigt gör Duplantis årsdebut och senare på eftermiddagen spelar Sverige en otroligt överranskade, spännande och glädjefylld VM-final i handboll. (Sedan är det väl lite snöhasande och sånt på gång också).

FREDAG 29:
Ett nytt hjärnskakningsprotokoll och tillfälliga byten införs i Premier League och WSL efter 6 feb. Läs mer här>>

Chelsea har nu fått sin match mot Barnsley schemalagd. Vi möter dem torsdagen 11 februari på Oakwell kl 21.00 svensk tid.

Daily Mail ger en närmare presentation av Thomas Tuchels assistenter och de medarbetare han tagit med sig. Läs här>>

Sky och Leverkusens Korkut har en artikel där de hävdar att de vet hur Tuchel ska få ut det bästa av Kai Havertz. Klart intressant läsning. Läs deras lösningsförslag här>>

TORSDAG 28:
Frank Lampard hade de sämsta siffrorna av någon Chelseamanager under Roman. Ändå var hans siffror bättre än Jürgen Klopps start i Liverpool. Något att begrunda.
    På 84 matcher hade Lamps 52,4% i vinstprocent mot Klopps 48,8%. Det har ändå gått rätt bra för den där Klopp sedan dess, vilket visar att byta manager är inte alltid bästa lösningen. Bara historien kan visa om det är det för Chelsea.

Klass! Frank Lampard har pratat med Thomas Tuchel och önskat honom lycka till. De ska tydligen också träffas och prata. Det är nog inte vanligt att sådant sker när en manager får sparken. Lampard har också pratat om sin besvikelse om att inte få tid att vända den dåliga trenden. Metro skriver om detta>>

Thomas Tuchel ger sin första pressskonferens som Chelseamanager (head coach):
    Och liksom Lampard nästan alltid gjorde, är Tuchel sen till sin presskonferens ;), dock bara fem minuter.
    Tuchel menar att det var ett lätt val att komma till Chelsea. En av de största klubbarna i världen.
    Han hoppas att det inte blir någon bakeffekt av att efterträda Lampard efter att denne fått sparken. Fansen ställer sig bakom klubben även om de är besvikna över det. Han har den största respekt för Lampard som spelare (noterbart att han nämner som spelare, inte manager vilket kanske är ett misstag). Han påpekar att han hade inget med den situationen att göra utan han fick en möjlighet som han nu tagit.
    Han säger rakt nej till nya transfers nu. Han fick tillbaka N'Golo Kanté i träning idag så han har en full trupp.
    Chelsea har gjort det mycket klart, att i Chelsea handlar det om resultat. Han är mycket realistisk, det är klubbens DNA att vinna. Det krävs att Chelsea ska kunna utmana om varje titel den spelar för. I år är det Champions League och FA Cupen, att vinna ligan är inget realistiskt mål i år.
    Han ser fram emot att jobba med akademiprodukterna och det finns många av dem i Chelsea.
    Det togs upp att han var Tottenhamsupporter som barn, och Tuchel menade att det är kanske inte helt sant men han tyckte deras namn var spännande men att han egentligen inte riktigt följde dem då han bara såg glimtar av klubben när han växte upp.
    Det är en mycket stor utmaning att ta över en klubb i mitten av en säsong, men Tuchel påpekar att största utmaningen är ju förstås covid och hur det påverkar med olika omklädningsrum, olika gymtider och alla regler kring det. Det kanske är detaljer men det påverkar väldigt.
    Han har pratat mycket med Pep Guardiola sedan denne kom till England. Premier League är riktmärket för alla ligor. Han fick uppleva igår hur hög ribban är när det gäller förmågor, passionen och hur annorlunda nivån är mot vad han är van vid. Han älskar det då det tar fram det bästa ur manager och spelare.
    Han är tydlig med att peka på att gårdagens laguttagning inte är en indikation på något alls. Han valde att gå med erfarenhet just för det ögonblicket, den matchen. Alla har chansen. Han var osäker på hur byte av manager skulle påverka spelarna. Det handlar inte om att han inte litar på någon. (Vilket är en förklaring vi helt kan köpa, det är ju tydliga bindningar mellan de unga spelarna och Lampard, medan de mer erfarna har varit med om managerbyten förr, vi kan t o m se det som smart tänk).
    Han hyllar Kanté stort även om han kallar honom en vattenbärare, men av världsklass. Kanté är en spelare som hjälper alla med sin förmåga att vinna boll, återerövra bollar överallt på plan. (Och vi vet ju att PSG försökte värva honom flera gånger när Tuchel var där).
    Han medger att han startade inte Mount för att han ville inte lägga för mycket vikt på honom. Han är väldigt imponerad av Mount (Tuchel är känd för att bara använda förnamn, aldrig efternamn så han kallar honom förstås Mason). Han menar att Mount är 100% Chelsea och han kommer att pusha och hjälpa honom så mycket han kan.
    Om Billy Gilmour hade han också bara gott att säga och det lät inte som han kommer lånas ut, han berömde Gilmours strategiska förmåga, hans förmåga att läsa spelet, hans första touch. Han känner lite osäkerhet verkar det som om Gilmours fysiska förmåga (då har han nog inte sett honom tackla, Gilmour må vara liten men han tvekar inte att gå i närkamp med stora spelare) men att han har otroligt kvicka fötter.
    Sista frågan var på tyska, och det var länge sedan skolbänken så vi får hoppa den.

Chelsea Women förlorade ju senast 27 januari 2019. De har nu satt nytt rekord med 32 ligamatcher utan förlust. De har vunnit 25 och spelat 7 oavgjorda under den perioden. De har gjort 105 mål, och släppt in bara 22 stycken. De har hållit 15 nollor. Och det är nog inte slut där. Härnäst väntar Tottenham. Den matchen visas på V-sport Fotboll kl 13.30. (Förlusten 2019 kom till Birmingham genom ett övertidsmål i en 3-2 match).

Chelsea Women har lånat ut Lexi Lloyd-Smith till Charlton för resten av säsongen. Lexi är anfallare och har spelat i England U17. Hon får nu förhoppningsvis speltid och erfarenhet innan hon tar upp kampen med Kerr och England. Det är sista dagen på damernas transferfönster idag.

Tuchel har öst beröm över matchen igår och visst fanns det väl saker i den som glädjer en manager men Chelsea var ju totalt tandlösa och såg inte farliga ut förrän Pulisic och framförallt Mount kom in. Ska Chelsea rå på formlaget Burnley på söndag måste de spela flera klasser bättre. Visst, Chelsea slog passningsrekord och hade överlägset bollinnehav men de gjorde noll och inget av det. Men det tillhör väl kanske spelet även om det är svårt att tro på Tuchels uttalande om att hade de funnits publik på Stamford hade de gått därifrån med ett leende.

Thomas Tuchels första match som manager igår. Vad lärde vi oss.
    Han spelade veteranerna. Hade en formation som vi inte ens efter slutsignalen förstod vad den gick ut på. Han fick energi i laget. Stundtals.
    Så vad lärde Thomas Tuchel. Vi vet inte. Han borde lärt sig att han bänkade ungdomarna, Chelseas framtid. Han borde insett att de var de som glänste. Hans placering av Havertz var lovande. Hans största misstag var att inte spela Mount som var bäst på plan den korta stund han fick. Mount var fantastisk när han väl fick komma in. Hans försök att göra om Hudson-Odoi till en sorts wingback var inte dumt, men CHO är en kreativ offensiv inte en wingback. Sorry, det inget vi tror på i längden. Han lärde sig att har man Giroud som central anfallare spelar man inte kortpassningar längs marken utan inlägg som han kan göra något av. Han lärde sig att utan kreativitet från spelare som inte fick starta kan man inte vinna mot lag som kommer till Chelsea för att inte förlora. Han lärde sig att ett mittfält med både Jorginho mr sidledes och Kovacic, ur form inte fungerar även om Kovacic tydligen hade nästan 150 passningar. Han lärde sig att även om Mendy startade bra, så är han ändå ett orosmoment därbak med omdömeslösa utrusningar och idiotpass. Han lärde sig att ska Chelsea kunna vinna mot Burnley måste han anpassa sig till verkligheten.
    Thomas Tuchel hade inte en bra start i Chelsea. Han ska vara glad över att det inte var fans där med tanke på laguttagning och resultat. Det var en match Chelsea borde dunnit. Vi hoppas på bättring framöver. Att bara ha boll är otroligt ointressant och ännu mer ineffektivt. Matchen igår måste komma in som en av de två mest oinsperande matcher vi sett med Chelsea på länge. Eller som etta, då vi inte kan komma ihåg något sämre.
    MEN han ska förstås få tid på sig, för vi kan inte döma efter en träning och en konstig match. Det är fel, vi bara påpekar saker vi hängde upp oss på.

ONSDAG 27:
Ursäkta om vi njuter oerhört. Sämsta laget i ligan slår serieledarne borta. Hur kan man inte älska engelsk fotboll särskilt denna förvirrande säsong? Hur kul är inte den här säsongen, om vi undantar hur Chelsea spelar? Ampadu var strålande. Varför talas det ens om att värva försvarsspelare i Chelsea, idioti. Vi har Ampadu, Guehi, Sarr utlånade. Ingen utom Silva är bättre än dem i dagens Chelsea.
    Och Sverige i handbolls-VM, det luktar bragdguld.

Thomas Tuchels assisterande coacher blir Arno Michels, Zsolt Low och datanalytiker Benjamin Weber. Resten av Chelseas ledning hittar ni här>>

Chelsea Women tar tillbaka serieledningen i WSL genom vinsten över Aston Villa. De har fortfarande också en match mindre spelad än tvåan United.
    Chelsea vann klart med stora siffror., 4-0. Sam Kerr startade målgörande redan i 3 minuten, Beth England fortsatte i 35e. Trean kom i 68e av Pernille Harder. Fyran två minuter senare av Magfda Eriksson som dök fram och stötte in bollen. Millie Bright hade sedan lite tur som kom undan med ett gult kort för en tuff tackling. Det kunde blivit mer och var mycket nära att bli mer. Vilka mål det var också.
    Nytt rekord också. Inget lag i WSL har någonsin gått två år obesegrade och spelat 32 matcher utan förlust tidigare. Vilket lag, vilken manager.
    Akademiprodukterna Jorja Fox and Aggie Beever-Jones  var på bänken. De fick också hoppa in och göra debut. Jorja Fox har just vunnit en tekniktävling som BBC anordnat för damfotbollsspelare. En stor talang i Chelseas akademi.
    Den interna skytteligan delas av Fran Kirby som vilades och Sam Kerr på åtta ligamål.
    Här kan ni se unga Jorja Fox's Skill Challenge för BBC>>

Några slutsatser om Tuchels managerskap går absolut inte att dra från kvällens match. Det var en trist föreställning som skrek 0-0 från start. Wolves ville inte vinna, Chelsea kunde inte vinna. Wolves försvarade sig bra. Chelsea behövde knappt försvara sig. Två nya tappade poäng.

Emma Hayes vaskar om och roterar en del i Chelsea i matchen mot Aston Villa. Telford i mål. I backlinjen vilas Jonna Andersson.
    Telford - Mjelde, Bright, Eriksson, Fleming - Ingle, Charles - England, Harder, Reiten - Kerr

Thomas Tuchels första laguttagning för Chelsea:
Mendy, Azpilicueta, Rüdiger, Thiago Silva, Chilwell, Jorginho, Kovacic, Ziyech, Havertz, Hudson-Odoi, Giroud.
    avb: Kepa, Alonso, Abraham, Pulisic, Werner, Zouma, Mount, James, Emerson
    Ingen större fingertoppskänsla där, gentemot fansen. Tuchel har tagit ut det lag som Chelseas fans inte vill se idag. Han petar Mount, Pulisic och Abraham samt Zouma. Tre-fyra av de spelare som presterat allra bäst i Chelsea den här säsongen och spelar de spelare som pekats ut som klubbens rebeller. Vinner inte Tuchel kommer sociala medier inte ge honom något varmt välkomnande, det tror jag vi kan lova. Så förhoppningsvis vinner han.

Wolves: Patricio, Boly, Coady, Kilman, Semedo, Dendoncker, Neves, Ait-Nouri, Traore, Neto, Podence.
    avb: Ruddy, Hoever, Willian Jose, Fabio Silva, Vitinha, Cutrone, Saiss, Moutinho, Otasowie

Wolves har Willian José i sin matchtrupp efter att covidtester och tillstånd har blivit ordnade i sista minuten.

Mason Mount talar om livet post-Lampard och känslorna över förändringen i klubben. Läs mer här>>

Thomas Tuchels första officiella intervju som Chelseamanager kommer på den officiella sajten.>>
    De publicerar en video med hela intervjun kl 18.40 idag på sajten.

Rüdiger pekades ju ut av medierna som en av dem som ska försökt jobba för att få bort Lampard. Något som snabbt spreds och som tycktes ha visst fog med tanke på att han sökt sig bort från klubben. Rüdiger försvaras nu av flera i klubben som Tammy Abraham, även Azpilkicueta har gått ut i försvar för honom vilket kanske är hans reaktion som kapten. Annars pekas ju Azpi ut som den som ska försvarat Lampard mot Rudi. ALLT är som ni ser skvaller och icke bevisade rykten. Tuchel ska däremot gjort klart att han börjar med en s k tabula rasa (en ren tavla) där alla har samma chans att få speltid. De måste dock förtjäna det.
    CSFC har spekulerat i att det nog ändå vore bäst för Tuchel att lämna de som vissa fans pekar ut utanför startelvan idag. För att få en mindre problematisk start hos fansen. Vi tror det kan vara en bra idé men oavsett hur Tuchel bestämmer sig för att göra. Thomas Tuchel är nu vår nye manager och vi måste ge honom chansen att göra jobbet sitt på det sätt han anser bäst. Det viktiga är ju ändå Chelsea Football Club, inte vad vissa fans tycker. Tuchel är nu vår manager och ska ha allt stöd och först när tiden gått och vi får se hur det fungerar, då kan vi kritisera och diskutera.
    Det är (ännu) en nystart för Chelsea och vi måste ställa oss bakom klubben och den nya managern. Det är säkert också vad Frank Lampard och Jody Morris anser, även om de känslomässigt förstås mår dåligt av hur det här slutade för dem (den här gången, för vi ger inte upp tanken att de kanske återkommer när de skaffat sig mer erfarenhet och inget ger mer erfarenhet än misslyckande, det är kanske en klyscha men ack så sant).

Vi har inte haft någon presskonferens av kända skäl inför matchen ikväll men frågetecken kvarstår om Kanté kan spela. I klippet Chelsea lagt ut från gårdagskvällens träning syns han inte så vitt vi såg.
    Thomas Tuchel är dock på plats för sin första match och vi är otroligt spända över att se hans första laguppställning. Vi hioppas den bygger på det lag som vann mot Luton även om motståndet nu är tuffare.
    Wolves har tydligen inte fått arbetstillstånd för lånet Willian José ännu och de har en tuff skadelista. Mest saknas förstås Raul Jimenez, skadade är även Marcal, Jonny och Morgan Gibbs-White.

Damernas match ikväll har fått ändrat starttid. Den startar nu svensk tid kl 20.00. Den är alltså framflyttat en halvtimme. Visas på Chelseas webbsajt och app. Första halvlek på YouTubekanalen, andra på appen... (mer info på Chelseas sajt om det komplicerade visningssättet).

Tuchel tränade Chelsea för första gången igår. Vet inte vad det gav honom. Men några saker vågar vi nog säga.
    Hans första laguttagning kan fullständigt avgöra, mer än resultatet mot Wolves, hur han kommner att överleva. Tar han ut de spelare som inte presterat men som pekas ut som de ansvariga för att försökt få bort Lampard. Då är Tuchel körd redan från start. Fullständigt rökt i ögonen på Chelseafansen.
   Även om det inte finns fans på arenan, tar Tuchel ut Rüdiger och Jorginho som anses stå bakom spelarupproret, sant eller inte spelar faktiskt ingen roll just nu. Han kommer bli floggad på sociala medier och majoriteten av Chelseafans kommer inte att acceptera honom, Vilket är ganska många, några hundra miljoner i världen. Då är Tuchel körd från start. Fansen kommer störthata honom från dag ett.
    Är han smart startar han samma lag som mot Luton, fast förstås med Silva istället och förmodlgen Mendy. Gör han det, ger han ungdomarna chansen då har han också chansen att vinna fansens sympatier. Alla vill att det ska gå bra för Chelsea. Men väljer han att spela spelare som fel eller inte pekats ut som ansvariga för att Lampard tvingats bort, då har han inte en chans i Chelsea när fansen får komma tillbaka. (Det enda som kan då kan rädda honom är att vinna Champions League eller Premier League, vilket har om vi får säga det, mycket låg sannolikhet). Han kan kanske försiktigt föra in de som sägs gnällt i laget men inte från start. Förutsatt att de presterar, vilket de inte gjort. Ingen av de utpekade spelarna har presterat alls när de fått chansen. Tre straffmissar, inte en enda riktigt bra match om vi tittar på hur de presterat.
    Har Tuchel fingertoppskänsla eller inte?
    Laguttagningen strax efter sex ikväll blir en av de viktigaste på otroligt länge. Faktiskt viktigare än om Chelsea kan vinna mot ett formsvagt Wolves som hoppas kunna starta nyförvärvet Willian José mot oss. Startar Tuchel fel lag är han körd i Chelseasupportrarnas ögon. Redan från start. Han måste vinna över oss, han kommer in med stort handikapp efter den populäre Lampard. Han har inte råd varken att börja dåligt resultatmässigt men framförallt inte göra fel mot supportrarna. Han började bra men att tacka Lampard och säga rätt saker. Nu måste han göra rätt saker.
    Värvningsmässigt betyder Tuchel inget, Chelsea kommer inte värva i januari. Vi vill fortfarande mest bli av med spelare, och några spelare kanske mer än andra efter det som hänt. Men det är inget Tuchel har inflytande över.

Med impopulära managers brukar ett byte ibland, ganska många gånger bryta trender. I det här fallet beror det nog på andra saker, Lampard var aldrig impopulär, en vinst är nog ett måste för Tuchel, liksom att han väljer rätt lag. Trots allt, Wolves är nästan lika formsvaga som Chelsea så...

TISDAG 26:
I chocken, förvirringen och besvikelsen har vi glömt en viktigt sak:
TACK FRANK LAMPARD. TACK JODY MORRIS. För det jobb ni gjort, för att ni gav ungdomarna chansen, för att vi fick drömma med er. Tyvärr slog verkligheten ned.
    Ni är alltid välkomna tillbaka!
Ni kanske kom för tidigt, men det var ju också en del av drömmen.

Thomas Tuchels första ord som ny Head Coach (manager) för Chelsea:
“I would like to thank Chelsea FC for their confidence in me and my staff. We all have the greatest respect for Frank Lampard’s work and the legacy he created at Chelsea. At the same time, I cannot wait to meet my new team and compete in the most exciting league in football. I am grateful to now be part of the Chelsea family – it feels amazing.”
    Snyggt av honom att peka på Lampards arbete.

OFFICIELLT
Chelsea har just gått ut och gjort det officiellt att Thomas Tuchel är Chelseas nye Head Coach. Vi kommer kalla det manager ändå, men det är titeln. Kontraktet är på 18 månader med möjlighet till ett års förlängning precis som medierna förutspått.
    Han kommer träna med laget redan ikväll (UK är ju en timme efter oss) och vara ansvarig för laget imorgon vilket besvarar våra frågor nedan.
    Som fans kan vi bara önska honom lycka till även om vi känner en viss skepticism. (kl 19.00)

Imorgon blir en tuff sportdag för svenska Chelseafans. Vi förväntar oss en managerlös (head coach-saknad) match mot Wolves som ingen ens vågar gissa kring just nu. Vi har inte den blekaste aning om vem som kommer ta ut laget eller, ja något alls. Det sägs att Tuchel kan vara på palts men i pandemitiderna kan inget alls sägas och hur ska han kunna ta ut ett lag av spelare han inte ens sagt hej till....eller... Som den idag i covid bortgångne store dramatikern Lars Norén myntade det i odödliga ord; Kaos är granne till gud.
    Visas på Viasat kl 19.00.
    Damerna spelar en uppskjuten match mot bottenlaget Aston Villa som bör vinnas. Den visas på Chelseas hemsida och app kl 20.30. Men den går ju samtidigt som Sverige möter Qatar i Handbolls-VM, så risk är väl att vi svenskar kanske bara följer slutet av damernas match.

Även David Squires har något att säga om Romans sparkning av Frank Lampard i veckans cartoon. Jag tror den blir lättare att le åt om några dagar. >>

Frank Lampard statement
“It has been a huge privilege and an honour to manage Chelsea, a club that has been a big part of my life for so long. Firstly, I would like to thank the fans for the incredible support that I have received over the last 18 months. I hope they know what that means to me. 
    "When I took on this role I understood the challenges that lay ahead in a difficult time for the football club. I am proud of the achievements that we made, and I am proud of the academy players that have made their step into the first team and performed so well. They are the future of the club. 
    "I am disappointed not to have had the time this season to take the club forward and bring it to the next level. I want to thank Mr Abramovich, the board, players, my coaching team and everyone at the club for their hard work and dedication, especially in these unprecedented and challenging times. I wish the team and the club every success for the future.”


Nästa manager för Chelsea blir den 15e managern (egentligen 13e då hiddink och Mourinho har varit där mer än en gång) sedan Roman Abramovich tog över klubben 2003. Hänsynslöst menar medierna, men det finns klubbar som varit värre. De har dock inte varit lika stora och haft samma profil som Chelsea. Lika lite går det att komma ifrån den framgång hans ägarskap gett klubben. (Se managerlistan>>)
    Siffermässigt går det inte att komma undan från fakta. Frank Lampard var den siffermässigt sämste manager Chelsea har haft. Samtidigt var han säkert den mest populäre och vi trodde nog att Chelsea vuxit upp och ville göra något annorlunda med sina resurser, inte minst med akademin. Men tålamod och att lita på Lampard fanns tydligen inte hos Roman Abramovich. Det är väldigt signifikativt att det var Roman själv som gjorde det definitiva uttalandet om sparken.
    Minst populära bland fansen har utan tvekan Avram Grant, André Villas-Boas, Luis Felipe Scolari, Maurizio Sarri och Rafael Benitez varit. Mest obegripliga sparkning framstår det fortfarande som, var när Carlo Ancelotti fick gå 2011. Mest besvikna är vi nog idag över att Lampard fick gå och inte fick chansen att vända en, dock bevisligen, usel trend.
    Noterbart är kanske att Chelsea flera gånger utnyttjat så kallade interim-managers. Mest Guus Hiddink förstås, två gånger. Noterbart, och anmärkningsvärt, är att dessa interim managers varit bland de allra mest framgångsrika. Avram Grant tog oss till Champions Leaguefinalen 2008 (och vi tycker fortfarande vi borde vunnit den, vi var bättre än United då men en halkning och en oinspirerad Anelka och vi åkte i straffläggningen). Allra mest framgångsrik som interim var Roberto di Matteo som vann Champions League 2012 och FA Cupen, men som inte överlevde länge som permanent manager.
  Framgångsrikast har italienska managers varit, plus förstås den mest framgångsrike av dem alla, portugisen José Mourinho som också kanske kom att bli den mest omdiskuterade.
    Mest noterbart är det, vi vet inte fakta, men det har sagts om alla sparkade managers de senaste åren. Sparkningarna har kommit påfallande ofta på grund av påstådda meningsskiljaktigheter kring värvningar. De har också kommit för att managers har kritiserat ledningen, de är ömskinnade i Chelseas ledning verkar det som. Vi framförde i vänkretsar för ett tag sedan att det faktiskt är en rysk grej, ryssar har uppenbarligen svårt att lita på andra och särskilt sådana från väst (det kanske inte alls finns fog för det men tanken finns där). Näst vanligast orsak i skvallret sägs vara att managern har som det kallats förlorat omklädningsrummet. Ett modernt fenomen som beror på stora trupper med egentligen för många bra spelare som inte klarar av att inte få den speltid de själva vill ha. Vi vet inte om detta varit fallet den här gången också men det viskas om det, men för första gången utan att specifika spelare pekats ut...
    Vi gillar det inte, vi beklagar det rykte det gett Chelsea men vi står som fans maktlösa. Och ärligt talat, alla som talar om medlemsstyrda klubbars fördel, detsamma sker i sådana klubbar.

MÅNDAG 25:
Det går inte att inte känna en avsky mot vissa medier, inte minst de stora brittiska tabloiderna, som jagat och hetsat om Frank Lampards spark i veckor nu. Idag gråter de krokodilårar och anklagar Roman Abramovich och Chelsea för att inte ge Lampard mer tid. De utmålar klubben som hjärtlös och omöjlig att jobba för. Det är äcklande.
    CSFC vidhåller att vi anser Chelsea tagit fel beslut, men de sportskrivare som nu gråter krokodiltårar och tar chansen att svartmåla klubben borde skämmas ögonen ur sig. Igår ville de inget hellre än att Lampard skulle sparkas, idag beklagar de det.
    Toppidrotten är hänsynslös, det vet vi och det vet Frank Lampard. Lampards status och vår kärlek till honom minskar inte genom klubbledningens i våra ögon felaktiga agerande, men avskyn mot dubbelmoralen på sportsidorna - den har nått ny bottennivå. Liksom kanske besvikelsen över att Chelsea inte vågade fullfölja det projekt de sades sig tro på.

Vi kommer inte sluta älska Chelsea eller sluta stödja klubben i våra hjärtan. Men detta är inget bra beslut och ledningen prövar verkligen våra känslor. Chelsea visste att de valde en oerfaren manager men med stort Chelseahjärta och visst har saker och ting gått snett men inte utan att det gick att reparera. Faktum är att vi tror att Frank vill kommer han en dag komma tillbaka till Chelsea, han kommer inte sakna jobb framöver.

Detta är ingen rolig dag för en Chelseasupporter. Särskilt inte efter uppmuntrande tecken i segern över Luton i cupen. Chelsea verkar aldrig lära sig som stora namn nu säger i England. Halva engelska mediekåren har aktivt jobbat för att sparka honom, en halva har velat gett honom mer tid. Bland Chelseasupportrar har de sistnämnda dominerat mycket klart och vi tycker det här är fel beslut och vi är rädda att ännu ett felbeslut väntar i valet av ny manager.
    Chelsea har gjort fel och tagit fel beslut här.

    TACK FRANK LAMPARD.

OFFICIELLT

CHELSEA HAR SPARKAT FRANK LAMPARD
 
Roman Abramovich säger själv:
“This was a very difficult decision for the Club, not least because I have an excellent personal relationship with Frank and I have the utmost respect for him’.    “He is a man of great integrity and has the highest of work ethics. However, under current circumstances we believe it is best to change managers.  “On behalf of everyone at the Club, the Board and personally, I would like to thank Frank for his work as Head Coach and wish him every success in the future. He is an important icon of this great club and his status here remains undiminished. He will always be warmly welcomed back at Stamford Bridge.”

Det kom oerhört oväntat. Visst vi vet att han var satt under stor press men vi trodde absolut att han skulle överleva säsongen. Nu står vi utan manager två dagar före en viktig match och det oroar oss att det kanske är Thomas Tuchel som gäller, en manager som kommit i konflikt med varenda klubbledning han någonsin haft och utan större framgångar. Men vi får se vem som utses, Tuchel och Allegri är dock de enda större namn som är lediga, förutom Benitez men den lösningen tror vi inte på.

Chelsea gör som de vill men vi tycker det här ändå är fel. Lampard skulle fått mer tid. Särskilt efter en cupvinst och när vi går in i en intensiv period och därtill CL-åttondel. Känslan är att det har hänt något bakom kulisserna, kanske något som rör lånet av Tomori eller...
    Vi lär nog aldrig få veta exakt vad men Chelsea lever tyvärr ännu en gång upp till rykten om sin hänsynslöshet mot managers.

    Vi kan bara hoppas de åtminstone har en plan med det här men det verkar inte så om de försökt få Ragnick som interim manager. (Se här bredvid)
***

OFFICIELLT
Maren Mjelde har förlängt sitt kontrakt till 2022.

Lampard var nog rätt nöjd med en hel del saker, om än inte allt i mötet med Luton. Vi vågar dock inte dra några som helst slutsatser från den vinsten mer än att fler än Werner kan missa ordentligt framför mål. Bland det roligaste var dock att se att tvåmannaanfallet var intressant. Billy Gilmours spel liksom Mounts spel och kaptenskap uppmuntrade oss mycket. Försvarsspelet mindre.
    Det är dock skillnad på ett cupmöte mot Championshiplag och Premier League.

Damerna trillade ned i tabellen, enbart då deras match ställdes in på grund av en ej spelbar plan efter det senaste snöovädret över Storbritannien. Både de och herrarna spelar mot Birminghamlag på onsdag.
    Herrarna möter Wolverhampton hemma tidigt onsdag kväll. Wolverhampton har väl ungefär lika usel form som Chelsea har men har värvat in Real Sociedads brasilianske anfallare Willian José för resten av säsongen som ersättare till skadade Raul Jimenez. Det kanske ger dem en nytändning.
    En vinst är ett måste. Det är något vi numer säger inför precis varje match och det blir inte så, men det gör det inte mindre viktigt. Chelsea har tur att flera lag är ojämna och ännu har inget lag rusat ifrån i tabellen utan Chelsea har trots sin makalöst dåliga form ännu viss kontakt med toppen och säsongens mål, bland de fyra första. Vi har dock inte råd med fler förluster och fler tappade poäng om det målet ska nås för någon gång kommer lagen ovanför loss. En niondeplats där vi befinner oss idag är långt ifrån godkänt så här långt in på säsongen med de spelare som kommit och som tycks tappat självförtroendet helt under Lampard. Trots speltid och chanser. Det är en gåta och vi kan bara hoppas att det någonstans bakom kulisserna finns en mental rådgivare som kan hjälpa spelarna och laget ur den här alltför långa svackan, nästan två månader nu.
    För efter Wolves väntar Burnley som hittat formen och absolut inte kan underskattas och i matchen därpå Mourinho med hans Tottenham på bortaplan. Båda matcherna måste också vinnas. Vi har inte råd att spela för oavgjort ens mot Tottenham, vinst är ett måste.
    Som sagt, det fanns saker att glädja sig åt i matchen mot Luton men de sakerna måste bli ännu mycket bättre om Chelsea ska börja vinna i Premier League också. Vi har haft tur i lotten i FA Cupen så här långt och har gjort jobbet där. Nu måste jobbet göras i ligan också.

Damerna däremot är så starka och så övertygande att vi tror de kan gå genom hela säsongen obesegrade igen. Vi tror de kan vinna båda inhemska cuperna och att de har en bra chans att vinna Champions League också. Aston Villa som de möter på onsdag är helt enkelt en match de ska städa av. Det finns alltid risk på överraskningar men så starka både kvalitetsmässigt och mentalt som Emma Hayes tjejer är, så är det svårt att tro att de går på några onödiga minor.
    De ligger två igen men har hela två matcher tillgodo på Manchester United. Villamatchen är en av de matcher som skjutits upp för damerna. De har fått väldigt många matcher uppskjutna vilket förstås försvårar och komprimerar deras spelprogram men Hayes har en stor och bred trupp.
    Efter Villa väntar Tottenham hemma på Kingsmeadow. Tottenham på damsidan är dock inte samma motstånd som på herrsidan. Damerna ser ut att ha ett klart vinnbart schema fram till mitten av februari då Arsenal kommer på besök och vill ha revansch för att de tappade poäng i slutminuterna senast. Arsenal är dock rätt ojämna i år, de gör massor med mål med har också stått för en del insatser som inte varit av samma kvalitet som förra säsongen. De ligger på skrivande stund inte bättre än fyra i ligan, utanför de tre Champions Leagueplatserna som WSL har numer.

Veckans fråga, månadens fråga, dagens fråga, alla tiders fråga: När ska Timo Werner hitta sig själv igen?
    Han var riktigt bra i den delvis annorlunda rollen bredvid Abraham mot Luton. Men han kan ju inte ens göra mål på straff längre. Han gjorde ett mål mot Morecambe men det var ett mål Kai Havertz egentligen gjorde för honom. Werner gör många saker bra men det är ju som målskytt vi köpte honom och vill se honom.

 

 


Rykten, notiser m m, v-4


LÖRDAG 30:
Ross Barkley som varit en sensation för Villa gjorde mål mot Southampton. Villa är kanske ligans största sensation, (ett feldomslut från att åka ut) och Ross Barkley är en av flera anledningar till det. Även om han petade ned Chelsea ännu ett steg.

Äcklen har tydligen varit i farten igen och använt sina sociala medier för att rasistiskt förolämpa Reece James under fredagen. Vi måste erkänna att vi vet inte varför eller vad som utlöste äcklens agerande, det spelar dock ingen roll, men liksom klubben fördömer vi förstås det. De sociala näten på internet måste börja ta större ansvar för den plattform de ger de fega kräken.

Det är näst sista dagen på transferfönstret och trovärdiga rykten om rörelser i Chelsea är i princip noll. Spelare som skulle behöva hitta nya klubbar som Baba Rahman, kanske Marcos Alonso och ev andra verkar inte ha några intressenter alls. Det talas lite om en sent lån för Billy Gilmour men det känns tveksamt. Det har dock hänt överraskningar förr den absolut sista dagen, allra mest så när Chelsea värvade Fernando Torres.

FREDAG 29:
Rykten går om att Chelsea redan vill öppna förhandlingar om att förlänga Jorginhos och Thiago Silvas kontrakt till 2025 resp 2023. Silva har också uttryckt en önskan om att avsluta sin karriär genom att vinna sydamerikans CL med sin gamla klubb Fluminense.

Thiago Silva som nu återförenats med sin förre boss menar att han har en bra relation till Tuchel men att han har blandade känslor just nu. Han känner sorg över att Lampard fick lämna men gläds med att Tuchel fick jobbet. Men erkänner att det ju är en unik situation.

Le10Sport som man aldrig någonsin ska lita på hävdar nu att Thomas Tuchel kommer försöka värva in Evertons f d spelare Idrissa Gueye, nu i PSG.

Mundo Deportivo påstår att panka Barcelona vill värva (eller låna) Marcos Alonso.

Bookmakers tror Frank Lampard nu tar över från Roy Hodgson i Crystal Palace. Det talas också en hel del om MLS i USA.

TORSDAG 28:
Det talas om West Ham för Billy Gilmour. Det kommer inte att hända. De har fyllt sin llånkvot och kan inte låna fler spelare. Vilket medierna som sprider ryktet borde veta, särskilt som de köpte loss Said Benrahma för att kunna låna Jesse Lingaard.
    Det är många andra klubbar som nämns också, men fönstret stänger på söndag så ska något hända är det inte mycket tid. De klubbarna är Rangers, West Brom, Crystal Palace, Aston Villa och Wolves.

Ryktena om Erling Braut Haaland lägger sig inte, de har snarare ökat kraftigt sedan Tuchel blev manager. Men det handlar om till sommaren så på många sätt är det ju rätt ointressant.

Efterträda Frank Lampard är och kommer vara en otacksam uppgift och de första recensionerna av Thomas Tuchel har redan kommit in. Här är Guardians Barney Ronays omdöme, varning: den är inte strålande>>

Ryske oppositionskritikern och Novichok-förgiftade Alexej Navalny (vi brukar använda engelsk stavning av kyrilliska namn) anklagar Chelseas Roman Abramovich och Evertons Usmanov för att vara möjliggörade av Putins diktatur. Vi har noll aning om på vilka grunder men det har lett till att några brittiska politiker nu kräver hårdare restriktioner mot de två. Vi vågar inte ha någon åsikt om detta då anklagelserna verkar gjorts utan att några detaljer eller specifika saker nämns. Än så länge måste det behandlas som substanslösa anklagelser men då det lär få medietid nämner vi det. Daily Mail har förstås hoppat på det hela och skriver om det här>>

Ethan Ampadu får strålande omdömen efter en suverän insats i Sheffields chockvinst mot United. Absoluta bottenlaget vann ju borta mot ettan i serien...och det omnämns som Ethan Ampadu-show. Kanske inte underligt att ryktena om Chelsea säger att de lagt ned tankarna på att värva Declan Rice, vi har ju Ampadu (och Guehi, Tomori och Sarr ute på lån som kommer konkurrera om plats nästa säsong). Särskilt som det idag dyker upp rykten om att Chelsea ska värva Marquinhos.
    Glömde att vi också har Ian Maatsen utlånad. Vilka talanger vi har för ett framtida försvar.

Rykten från Rangershåll säger att Billy Gilmour bett Tuchel om en transfer redan. Frågan är om det bara är för lån.
    Andra medier har tagit upp det också. Gilmour var inte ens med i truppen igår och han drömmer ju om att ta en plats i Steve Clarkes Skottland i EM, vilket kräver att han får speltid. Så förhoppningsvis löser det sig, men det är inte mycket tid att lösa det på. Fönstret stänger på söndag. Kanske ett lån till just Rangers vore lyckat. Det är synd för han är en stor favorit men vi förstår honom helt. Om Tuchels första laguttagning är ett kvitto på hur han tänker, måste Gilmour självklart lånas ut.

Ryktet om David Alaba har kommit upp igen, mest tydligen för att han har samma agent som Tuchel.

ONSDAG 27:
Englands mittfältare Jill Scott lämnar överraskande Manchester City för Everton. En mycket överraskande övergång som onekligen stärker Everton, det enda lag som besegrat Chelsea 2020, i FA Cupen förra säsongen som spelades i höst.

Vilda rykten kring laguppställningen om en halvtimme. Bland annat kommer Mason Mount, Chelseas bäste spelare den här säsongen, petas.
    Willian José fick sitt arbetstillstånd igår och kan spela för Wolves idag.

Medierna tävlar om att presentera Thomas Tuchel och gissa vad han kommer erbjuda Chelsea.
    Här är Skys version>>
    Här är Daily Mails version av hur Tuchel kommer leda Chelsea>> OCH här hur de ser på Thomas Tuchel som manager>>
    Detta är vad Guardian har att säga om vad Tuchel måste göra>> De beskriver också Tuchel som en sorts anti-Lampard, vilket inte känns som en trevlig beskrivning men de använder den här. >>

Fleetwood Town hoppas kunna locka Anthony Barry från Chelseas coachstab. Barry var ju handplockad av Lampard i somras för att hjälpa Chelseas försvar, särskilt på fasta situationer och har otvivelaktigt haft positivt inflytande på det. Det var Barry som tränade laget i måndags.

För att klargöra. Jody Morris fick inte sparken som Frank Lampard, utan Morris valde själv att lämna när Lampard fick gå. Morris har också fortsatt förklarat sin kärlek till klubben och att det var hans eget val att lämna på sina egna villkor.

Tipparna på Sky och BBC tror på Tuchels Chelsea ikväll. Vi hoppas de har rätt för det måste vända nu.

Metro har samlat uttalanden från kollegor, f d spelare och andra om Thomas Tuchel. Läs dem här>>

Ryktescirkusen är redan igång. Att Chelsea tagit in Thomas Tuchel som ny Head Coach lär innebära att Chelsea hamnat i förarsätet till att värva Dayot Upemecano i sommar. Sägs det.

USAs förbundskapten som gärna uttalar sig om saker han ska skita i hyllar att Chelsea tagit in Tuchel och menar att det gynnar Pulisic som ju haft Tuchel som manager i Dortmund.

TISDAG 26:
FA Cupen är lite död. Inget lag från lägre divisioner har väl överlevt fjärde omgången. Några av dem höll PL-lag in i det sista men förlorade. Lite trist. Cupskrällar är det roligaste som finns. Bättre än nyårsfyrverkerier.

Enligt Deloitte Football Money League drar Chelsea in åttonde mest pengar av alla fotbollsklubbar med 4,119 miljarder kr. Barcelona som är konkursfärdiga drog in allra mest pengar, över 627mi, och klarar ändå inte av att betala sina skulder. Pengar är tydligen bara siffror ibland.   
    Det är en påminnelse om att fotboll idag är Big Business och det finns inte utrymme för sentimentalitet ens för klubblegender.
      Chelsea omsätter mer pengar än vad de flesta regioner i Sverige har att röra sig med! Det är en lång tid sedan Chelsea åkte på sommarturneer i Sverige och spelade mot Öster och Kalmar FF (även Väsgerås tror jag?) för pengar som inte ens täcker en spelares veckolön numer.

Crystal Palacesupportrar vill nu ha Lampard istället för Hodgson. Även Newcastlefans vill nu ha honom. How fickle is football not. Michy Batshuayi hoppade in och reducerade til 2-3 i 97e minuten. Hans första mål under säsongen.

Det var förlusten mot Leicester och sättet Chelsea förlorade den matchen som gav Lampard sparken. Förmodligen hade beslutet tagits redan före Luton-matchen om det inte hade varit en pandemi som försenade förhandlingarna med hans ersättare Tuchel.

Thomas Tuchel förväntas utnämna Arno Michels som sin assistent. Jody Morris valde ju att lämna med Lampard (eller om han fick gå, det är oklart).

Vi bedömer inte på något sätt sanningshalten i den här artikeln men Daily Mail pekar ut framförallt tre spelare; Rüdiger, Jorginho och Alonso som de som orsakade problem i omklädningsrummet för Lampard. Som följd av det hatas framförallt Rudi nu på sociala medier. Något som aldrig kan försvaras. Att skit skulle grävas fram, sant eller osant det var oundviktligt i dagens medieklimat. Ni får själva avgöra vad ni tror om artikeln>>
    Fast om det finns sanning i det här, och kanske ändå - det är nog tur för de spelarna att det inte kommer att finnas publik på Stamford Bridge de två närmaste matcherna.

Tuchel lär vara på väg till England för att förhandla med Chelsea. Enligt medierna handlar det om ett 18-månaders kontrakt med möjlighet till förlängning. Han måste också testa negativt för corona för att ens komma till England och en gång till för att få komma in i bubblan som Chelsea befinner sig i. Han måste vara i karantän i fem dagar, men det är oklart om han i bubblan ändå kan delta i träningar och aktiviteter med laget (om han skriver kontrakt).

Det lär nog inte hända men en spelare som vi nog tycker fick kritik som han inte riktigt förtjänade var Oscar. Han säger att han drömmer om att avsluta sin karriär i Chelsea, som började i Chelsea. Det är roligt att höra. Läs mer här>>

Han är inte manager ännu men det bryr sig inte medierna om, enligt dem garanterar Thomas Tuchel att Antonio Rüdiger stannar i Chelsea. Han lär velat värva honom till PSG innan han fick sparken därifrån. Däremot är tydligen Reece James's framtid mer osäker och stämmer det är det en ren skam. OBS det här är inte ens spekulationer utan gissningar som medierna står för.

Metro hävdar att Petr Cech sattes i en väldigt obehaglig roll att stämma av spelarnas uppfattning via deras agenter, ang Frank Lampard de senaste veckorna. Vi hoppas det inte är sant men det kan vara det. Läs vad Metro skriver>>

MÅNDAG 25:
BBC har gjort en presentation av Thomas Tuchel, eventuell ny manager. De tror han blir omtyckt i omklädningsrummet. Vi ställer oss skeptiska till en ev utnämning men blir det så kommer vi förstås stödja Chelsea även i framtiden. Klubben kommer först, även före ägare, spelare och managers.
    Läs mer här>>


BBC har ett kommentatorsfält (som är modererat) som ger framförallt Chelseasupportrar (och inte hatarna) utrymme att uttrycka sin besvikelse. Vi kan lugnt säga att majoriteten är inte nöjda. Kan vara intressant att följa för många. >>

The Athletic säger att Chelsea har nobbats av Ralf Rangnick och Julian Nagelsmann innan de ska vänt sig till Thomnas Tuchel.

Vi kommer få höra mycket spekulation om varför Frank Lampard fick gå och som vi misstänker handlar det om betydligt mer än resultaten i matcherna. Det har talats om spelarmissnöje och vi har haft en känsla av att Lampard pushat för transfers som klubben inte velat göra.
    Det är också Daily Mails åsikt. De menar att Lampard har kommit ihop sig med Marina Granovskaia framförallt om hur Kepa behandlats, om att Lampárd velat köpaDeclan Rice och James Tarkowski. De pratar också om spelarmissnöje och att spelare vänt sig till ledningen angående Lampard.
    Exakta sanningen lär vi knappast få höra och vi tror inte Lampard kommer att komma ut och ge sin version.
    Det är dock Daily Mails verson, tills vidare. De hänvisar också till andra källor i den. >>

Sky säger att Ralf Rangnick nobbat jobbet som interim manager för Chelsea. Det gör han rätt i. För det första vill man ha en interim manager skulle man aldrig sparkat Lampard, för det andra varför ska en manager med hans bakgrund ta ett tillfälligt jobb.

ALLA säger nu det blir Thomas Tuchel, som vi sagt förr en manager som hamnat i konflikt med alla klubbledningar han varit hos. Dortmund, PSG och nu ska han hamna i Chelsea. Det är inget populärt val, särskilt inte efter Frank Lampard. Det var möjligt jobbet i Chelsea kom på tok för tidigt för Lampard och nog har det funnits skäl att ifrågasätta en del saker som hänt på sistone, men vi tror inte Thomas Tuchel är en bra lösning.
    Chelsea kommer möta en stor backlash om Tuchel utses.
***

Guardians Jacob Steinberg har varit oerhört kritisk och ifrågasättande om Frank Lampard på sistone. Samma tidnings Barney Ronay är betydligt mer ifrågasättande till om Frank Lampard förtjänande att bli sparkad. Läs mer här>>
    Obs, det var skrivet innan fakta och verkligheten kom ut.

***

En av Lampards sista och kanske minst genomtänkta uttalanden var att öppna upp för att låna ut Billy Gilmour, vilket nu kanske blir verklighet istället. Det gjorde att sex premier leagueklubbar tydligen ställde in sig i kön för att få göra det lånet.

Det är sista veckan på silly season och vi förväntar oss inga nyheter från Chelsea. Även om det vore bra om klubben kunde hitta ett lån för Baba Rahman och Marcos Alonso. Spelare som sitter djupare än djupt in i Lampards frysbox.
    Däremot ska vi helt glömma idiotin Lampard öppnade upp för genom att inte stänga dörren för att låna ut Billy Gilmour.

Lite underligt är det att inga rykten om Raphael Varane till Chelsea. Detta då det går massor av rykten om att Varane vill lämna Real Madrid redan i sommar, fast hans kontrakt inte går ut förrän 2022.

Engelska medier har skrivit mycket om en ny banner som fanns på Stamford Bridge för första gången igår. Ett finger till medierna som DM, Express och andra som hetsar om att han ska sparkas. Texten är: In Frank We Trust. Then. Now. Forever.

Förklaringen till att Luton kom ut sent i båda halvlekarna till matchen var inte att det var avsiktligt utan det berodde på att en klocka som skulle kalla dem från det tillfälliga omklädningsrum som gäller nu under coronatiderna inte fungerade som den skulle igår.
   


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!