csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  19 sp 8 v 5 o 6 f 33 -23 mål 29 p
19 januari 2021

CSFCs spelarbetyg


Leicester    foxes     vs    CHELSEA     Chelsea 
      2                              -             0                (2-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Leicesters laguppställning

Schmeichel, Castagne, Fofana, Evans, Justin, Ndidi, Tielemans, Albrighton, Maddison, Barnes, Vardy.

avb: Ward, Soyuncu, Iheanacho, Perez, Amartey, Under, Choudhury, Pereira, Thomas.

Manager: Brendan Rodgers

Målgörare

1-0
2-0

Wilfried N'didi, 6
James Maddison, 41


CHELSEAS INSATS


6 -

Ej samspelta och det kostade direkt ett mål. Många bra intentioner, men det var bara intentioner. Ingen kvalitet alls i hur de utnyttjade dem. Många felbeslut och feltänk också. Väldigt mycket ett lag utan självförtroende och tyvärr utan att veta vad de ska göra åt det.
Chelsea var inte jättedåliga i första, kanske även bättre än senast men bristen på självförtroende och tro på vad de gör är skriande. Det hjälper ju inte när bollarna inte vill studsa deras väg någon gång heller.

Andra målet var också en grov försvarssmiss av James.

Egentligen var Chelsea inte sämre idag än mot fulham men två grova försvarsmissar igen och totalt tandlösa framåt, fel taktik, fel ungefär allting.


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Kunde han gjort bättre på målen??? Bra räddning i andra. 6
Reece James Får helt ta på sig andra målet. Han måste ta upp den spelaren och inte tro att det räcker att jogga hem. Mycket matchrostig kändes det som. Dåliga inlägg också förutom ett. 5
Antonio Rüdiger Är inte helt samspelt med övriga vid fasta situationer känns det som. Kan dock inte direkt skylla på honom. 6-
Thiago Silva Den som höll i försvaret. 6
Ben Chilwell Förlorade kampen i kampen till sin ersättare i Leicester. 6-
Mateo Kovacic * Spelade in sig och gjorde en del bra aktioner. Tog ett taktiskt kort. 6
Kai Havertz * Rörde sig bra men det brister i fysiken och han tappar därför boll lite för ofta. Han visar glimtar och en dag bryter solen fram, hoppas vi. rätt obegripligt utbytt när det fanns sämre. 6
Mason Mount Inte som i lördags. Spelade in sig i det ändå som han tenderar att göra även när starten är sisädär. 6
Callum Hudson-Odoi Var han där höll vi på att säga. Och gjorde. Han får mycket beröm av Lampard och i England. Kanske förstår vi inte fotboll, men vi förstår inte varför. 5
Christian Pulisic Den som försökte. Den som ville. Men... han behöver sina medspelare också. Det sista saknade dock för honom. 7-
Tammy Abraham Felval av Lampard. Gjorde mer i försvaret än framåt. Hur lyckades han inte bli utbytt? Favoritism. 5
---    
Hakim Ziyech * In för Hudson-Odoi 68 Har aldrig imponerat som inhoppare. 6-
Timo Werner In för Havertz. 68 Han gör rätt gång på gång men ändå blir det inte rätt. Gjorde mål men självklart bortdömt för millimeteroffside. 6
     
CHELSEAS BÄNK


Arrizabalaga, Christensen, Jorginho, Werner, Zouma, Ziyech, Gilmour, Azpilicueta, Emerson

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 8 8
Skott på mål 4 6
Blockerade skott 1 0
Hörnor 3 6
Målvaktsräddning 4 4

Bollinnehav %

65 35
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Roterade vilt igen och det väcker inte förtroende. Snarare rent ut motsatsen, det skriker desperation och att han inte vet vad han gör.

Hans eviga roterande får helt stå för att ingen visste vad de skulle göra på första hörnan och därmed första målet. Fullständigt oorganiserade.

Chelsea var inte med på något av det som Leicester gjorde i inledningen och det är banne mig ett managerproblem.

Chelsea har inget eget spel och spelarna verkar inte veta vad de ska göra.

VARFÖR vägrar han göra byten i tid för även han måste ju se att spelare inte fungerar i matchen?

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Christian Pulisic

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Lampard experimenterar igen med startelva, det väcker absolut inte vårt förtroende. Vi kan bara hoppas han träffar rätt men... Leicester däremot startar sin starkaste elva.
    Chelsea är också nere på åttonde plats i tabellen och är bakom West Ham med tre poäng. En vinst är nog ett måste för om framtida mål ska uppnås men ingen kan ju annat än hoppas på det för det finns i princip inget hos Chelsea just nu som gör dem till favoriter mot ett lag ovanför i tabellen. Chelsea har två oavgjorda och tre förluster till dylika lag.
    Mycket snack om att om Chelsea inte vinner idag är Lampard borta. Det tror vi inte på, vi är övertygade om att han får säsongen ut på sig men vem vet - fotbollen kan vara grym mot managers.

Positiv öppning med att Chelsea väljer att gå framåt från avspark istället spela från backlinjen som de brukar. Sedan blir det inte så bra av det, men vi ser det som ett tecken på ett mer optimistiskt Chelesa idag.
    Chilwell görs ned. 2
    Lång boll från Silva till Pulisic som trillar men Abraham fångar upp. Det blir dock inget av det anfallet heller. 2
    Pul stjäl bollen fint men passar fel när han vill nå Abraham. 3
    Det tog inte lång stund, ett farligt anfall och hörna. På den får Chelsea ut bollen och utifrån plan kommer Ndidi en boll som studsar fel från en egen spelare och Ndidi smäller in bollen via stolpen förbi alla. USELT försvarsspel igen. 6 Var det matchen redan nu? Lampard fick snabbt betala för sitt roterande, laget är inte samspelt och visste inte vad de skulle göra på hörnan.
    Leicester har väldigt bra statisisk, de är effektivast av alla lag och de släpper nästan aldrig en match de tagit ledningen i så det känns som en lång kvälls färd mot natt.
    Ny hörna för Leicester, touch bort Abrham. 10
    Flera spelare löper sig fria men ingen passning fast James tittar åt det hållet.
    Inlägg till Abraham som tar ned på bröstet men inget kan göra med bollen. 11
    Det skriker bristande samspel i Chelsea just nu. Och det är väldigt höga skrik. Det har varit rätt intentioner på flera steg men ändå missförstånd och bollförande har inte vågat.
    Enkelt uttryckt är det väldigt virrigt i Chelsea just nu.
    Det finns ingen som ens kan ta emot en boll för ögonblicket. Pulisic började optimistiskt men inte direkt med kvalitet. Inte ens Mount är i närheten av godkänt ännu.
    Skott från Maddison och bollen tar i ribban. Åtminstone lite tur där. Men han ska inte få skjuta där. 15
    Om det var krampaktigt i lördags är det ren amatörfotboll just nu. Felbeslut, feltänk och bristande samspel.
    Kovacic gör en bra brytning men bollen studsar onekligen också Leicesters väg, det måste erkännas. Det är massor med felstuds och annat som gått deras väg. Det är dock ingen ursäkt.
    Tar en Chelseaspelare ned en boll snyggt kan man ge sig på att nästa touch stöter bort bollen istället. Det är noll självförtroende i det här laget och det är managerns fel som jag ser det. Lampard vet itne hur han ska vända det här och hans mantra om hårt jobb räcker inte.
    James skjuter, eller inlägg som Schmeichel får stöta ut via touch. 20 Hörna. Silva nickar men Schmeichel kan boxa bort den. Fin nick men tyvärr mot mitten av mål där målvakten stod. 21
    Chelsea har bollinnehavet men det visste vi att Leicester skulle ge oss.
    Bra löpning av Havertz men bollen kommer lite sent, två man direkt på honom och det blir inget av det. Bra intention igen men fel utfört.
    Abraham löper en bollen är sen och det är offside. 25
    Ännu ett långskott och Mendy tvingas tippa över ribban. 26 Albrighton sköt och Mendy var sen i reaktionen faktiskt. Abraham nickar undan hörnan men Leicester behåller boll som Silva får tag hand om och sedan skänker Chilwell bollen till Castagne. Ny hörna. 26
    Havertz sliter i en spelare och får kort. 29 (Det är sista omgången för fem gula för avstängning, gränsen höjs till tio i nästa omgång).
    Pulisic är den ende som får godkänt första halvtimmen. Det har varit några bra saker från andra, men också dåliga.
    Ny hörna Leicester. James stoppade ett inlägg efter att CHO blivit bortfintad. Kort varant och inlägget tar Mendy. Lång utspark mot Pulisic men Schmeichel hann först och nickade. 31 Det skiljde inte mycket från att Pul hade kunnat komma helt fri.
    Chelsea har spelat upp sig, mindre misstag och lite spel.
    CHO får en chans och skjuter, Pul låg bakom. CHOs skott går i burgaveln. 32 Något bra i alla fall.
    Kovacic har spelat upp sig och fungerat rätt bra som defensivt ankare nu.
    Vardy kommer fri och försöker chippa över Mendy men denne får en näve på bollen och styra den bort från mål. Jätteläge för Leicester, ett sådant vi räknade med att de ska skapa. 34
    Abraham stoppar en boll från aqtt gå ut, Havertz in i boxen men bollen rakt på en blå. 35
    Tveksamt, det var nog offside på Vardy vid läget. Så förmodligen hade det varit bortdömt, men man vet ju aldrig.
    Mount visar sig men förlorar ändå duellen mot Justin.
    Uppställt spel och Chelsea hittar inga luckor alls, ser de dem vågar de inte ta dem.
    Pulisic får en stickare och görs ned av Evans. Domaren tvekar men dömer sedan straff. Första reprisen visar att det är rätt beslut. Ingen straffläggare på plan så vem ska ta den. Det är nog utanför. 38 Det blir frispark. Smällen tog just utanför. Leicester har tur igen. Ska det bli flyt och tur som avgör?
    Det är ca 2-3 dm utanför boxen. För nära eller? Mount, Havertz verkar mest intresserade. Lutar mot Mount. Måste få till en bra båge på den. Han drar den klart över istället.
  Så var det mål i baken istället. Lång boll fram, Vardy går ned, utan kontakt såg det ut som, och bollen hamnar turligt hos Maddison som får fritt fram och sätter den. James får ta på sig det, dåligt försvarsspel. Han brydde sig inte om att ta upp Maddisons löpning utan lämnade det åt Rudi som inte kunde göra något när bollen studsar över honom. 42
   

Vi ser inte hur Chelsea ska kunna vända detta. Chelsea är utan självförtroende, utan riktigt spel, utan flyt. Det har verkligen varit en hel del oflyt för Chelsea men sådant ska ju jämna ut säg, sägs det. Att de släpper in målen är ändå det enda som betyder något. Två grova försvarsmissar, de missar att stöta efter hörnan och står fel i positionerna och vid andra målet slarvar James med sitt jobb riktigt ordentligt.

ANDRA
Ärligt talat, vi ägnar oss nog mer åt den nu framtagna ölen som matchen efter det här. Chelsea är inte dåliga därtill är spelarna för bra, men det finns ju ingen spelidé verkar det som, organisationen brister i match efter match, det eviga roterandet, allas brist på självförtroende, ingen varkar kunna vara bra i två matcher på raken. dert är för mycket som inte stämmer.
    Leicester har haft flyt men målen har också varit gåvor. Man måste nog vara religiös för att tro på ett mirakel att Chelsea ska kunna vända detta. Hoppas gör vi dock men tror, nej.

Inga ändringar i halvtid. Varför inte?

Justin får en jättechans men nickar precis utanför. 49
    Abraham blockas av Fofana. 50 hörnan till Abraham som nickar i händerna på Schmeichel. Bra hörna.
    Kovacic tvingas ta ett taktiskt kort på mitten. 51
    Firsparken in lätt för Mendy.
    Gör inte Chelsea mål före 65e minuten, ger vi nog upp allt hopp. Det är ju ändå inte omöjligt om turen vänder lite att få oavgjort. Chelsea har haft bra inentioner. Det är flyt och kvalitet som saknas.
  Hörna Chelsea efter ett svagt ilägg, bollen studsar via James i famnen på Schmeichel. Sa vi olfyt.
    Barnes med två spelare offside. Bortdömt förstås. MEN. 55 Eller var det Albrighton som sköt i offside.
    Mendy gör en bra fotparad på Thielemans när han är fri. Men hur låter Chelsea det bli så här. 57
    James hittar Pulisic men nicken är svag, lätt för Fofana att få bort. 58
    Lampard måste göra byten nu. Vad som helst men framförallt kanske ta av CHO och Abraham. Han har bara en halvtimme kvar på sig att rädda matchen.
    Målet vi efterlyste är fortfarande inte i närheten. 66
    Äntligen har Lampard vaknat på bänken. Han gör byten som han borde gjort för en kvart sedan.
    CHO inlägg i händerna på Schmeichel men Havertz var där ändå.
    Werner och Zieych in. Regnet öser också ned, precis var som behövs. CHO av förstås och Havertz däremot betydlgit mer obegripligt.
    Ok, vi ger Lampard lite credd för att han försöker något nytt genom att byta ut Havertz istället för den rätt usle Abraham, men... då är vi snälla.
    Offside. Sian Massey-Ellis är i farten. Rätt också. Hon hade också rätt när hon dömde bort en "kvittering" för United mot Chelsea Women i söndags. Vi har sagt det förr. Hon är den bäste linjedomare vi någonsin sett.
    Vi är inte stolta men vi har gett upp den här matchen nu. Chelsea är inte riktigt dåliga, de bara är inte bra heller. För ärligt talat har de varit bättre än mot Fulham i mycket.
    Perieira och Perexzin för Leicester. Inte direkt defensivt byte. 76
    Inte bara vi har gett upp, patetiskt nog har Chelsea också gett upp. 81
   Frispark, Werner stöter den i mål och döms bort för offside. Har Sian Massey missat för en gångs skull. Det handlar om millimeter. 86 Det döms offside, förstås. Hon är fan i mig otrolig för det är sannerligen inte med nästan någonting. MEN oflytet är fullständigt otroligt för Chelsea. Vi får ju inte med oss minsta lilla. vilket kanske räddar Lampard men det är för mycket annat som inte stämmer.
    Ziyech tar bort. 90 Frikspark nere vid linjen. Dubbelkort och bort, men blå behåller och James nicka rut den.
  tre minuter tillägg, snälla blås av, bespara oss plågan av detta Chelsea . Ziyech skjuter, lätt för Schmeichel. 90+2
   

Chelsea är en fullständig gåta just nu. Hur kan så många bra spelare vara så här svaga? Ändå är de inte usla, bara obegripligt inte bra. Tur vi har tjejerna att heja på. ;)

 

DOMARTEAMETS INSATS - Craig Pawson + VAR

BETYG

Fick hjälp av VAR och tyvärr var det rätt så vi fick inte en straff som kanske hade kunnat hålla Chelsea kvar i matchen. Men rätt ska ju vara rätt, det är därför vi stöttat att VAR ska införas. (Även om vi kanske emotionellt ångrade det just i det ögonblicket)

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.