csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC  19 sp 8 v 5 o 6 f 33 -23 mål 29 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   10 sp 8 v 2 o 0 f 30 - 6 mål 26 p

18 - 24 jan 2021
  NÄSTA MATCH:

27 jan kl 19.00 -WOLVERHAMPTON

TV-Viasat

Nyheter v-3


SÖNDAG 24:
Avancemang i cupen, bra attityd och inställning. Åtminstone ett delsteg framåt och nu väntar lika formsvaga Wolves på onsdag. Barnsley borta i cupen härnäst. (Fyra missade straffar under halva säsongen är dock långt från godkänt).

Lampard roterar ordentligt med sju ändringar till mötet med Luton. I England uppmärksammas det nog ordentligt att Mount är kapten.
    Kepa, James, Christensen, Zouma, Emerson, Ziyech, Gilmour, Mount (k), Pulisic, Abraham, Werner.
    avb: Caballero, Azpilicueta, Rüdiger, Chilwell, Jorginho, Kovacic, Havertz, Hudson-Odoi, Giroud

Damernas möte med Bristol City har skjutits upp. Inte på grund av corona utan för att Bristols plan är för dålig för att kunna spela fotboll på.

OFFICELLT
Finske unge målvakten Lucas Bergström har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2024.

LÖRDAG 23:
Det blir Barnsley vi möter i nästa omgång av FA Cupen, förutsatt att Chelsea slår Luton imorgon. På bortaplan. De slog ut Norwich med enda målet. Det har varit en sensationsfri omgång av cupen än så länge även om serieledande Norwich säkert var favoriter att slå ut Barnsley, men någon skräll är det väl inte.
    Regerande mästarna Arsenall (tacka Taylor) är borta ur årets turnering, men att de skulle förlora mot Southampton är ingen stor skräll om ens en överrskning.

Kanté är fortfarande skadad så Lampard borde verkligen ta chansen. Att starta Billy Gilmour i den rollen. Lampard startade en väldigt stark elva mot Morecambe för att försöka få igång stjärnorna och flera av dem gjorde mål. Luton är ett mycket bättre lag än Morecambe men Lampard måste ändå överväga att spela Gilmour. Inte för att han, ännu, är den bäste i rollen kanske efter Kanté utan för att han har den sorts attityd laget desperat behöver. För just verkar det nästan bara som Mount (Silva kanske också) som visar lite jävlar anamma och även när han börjar svagt försöker han kämpa sig in i matchen. Känslan var efter Morecambe att Chelsea kanske vänt trenden men sedan kom insatsen mot Leicester.
    Vi såg hur Arsenals negativa trend vände när Arteta började spela en spelare som visade attityd och vilja, Emile Smith-Rowe. Det var nyckeln till att Arsenal tog sig ur sin svacka. Idag mot Southampton vilade de honom och hur gick det då, jo Arsenal förlorade.
    Lampards fingertoppskänsla i all sitt roterande har totalt svikit honom. Så lyssna gärna Lamps och ställ ut spelarna som verkligen vill något och som tycker de har något att bevisa.

Chelseas webb och appen 5th Stand visar damernas match mot Bristol City imorgon kl 15.00. Direkt efter herrarnas FA-Cupmöte med Luton som visas på Viaplay.

FA Youth Cup är uppskjuten men deras ligaspel fortsätter. Chelsea slog West Ham borta med 4-0. Målen gjordes av Badley-Morgan 22; Gilchrist 72; Webster 82; Castledine 90+2.

FREDAG 22:
OFFICIELLT
Fikayo Tomori lånas ut till Milan för resten av säsongen. Chelsea säger inget om det finns en utköpsklausul vilket det har spekulerats mycket om. Vi hoppas han får ordentligt med speltid för det är ju meningen med lånet.
    Medierna hävdar att Milan fick in en utköpsklausul om rätt låga 25m pund. Tyvärr.

Vi har också fått veta att Giroud är spelklar medan Kanté fortsatt är skadad. Som vi sagt så många gånger, lårmuskelskador är notoriskt svårbedömda.

Från presskonferensen:
Lampard menar att man inte skilja på besvikelse över resultaten och insatsen då de går hand i hand.
    Han ignorerar helt alla spekulationer i namn på ersättare, han bara gör sitt jobb.
    Inget nytt om Tomori, läget är som det är.
    Han menar att både han och Petr Cech har varit i svåra situationer och de jobbar tillsammans på att lösa det här.
    Han kritiserar spelet och laget senast för att spela långsamt och segt. Han pekar på att när de spelade bra tidigare och förra säsongen var det tack vare att de spelade med energi.
    Han betonar att han känner av kraven men det går med jobbet. Däremot vill han ge laget mer positiva tongångar.
    (Ni får ursäkta men det börjar bli löjligt med de här presskonferenserna, de handlar inte längre om kommande matcher eller ens vilka spelare som kan spela eller kan komma att spelas utan bara om olika mediers agendor som följs upp. Vi fick ingen information om ev skador, vilka som kan bli aktuella, tankar kring matchen mot Luton...)
   
OFFICIELLT
Skadedrabbade norskan Maria Thorirsdottir lämnar Chelsea. Det är kanske inte så oväntat då hon fått lite speltid på sistone. Betydligt mer oväntat är att hon får gå till Manchester United. Det är dock inte alltid övergångar i damfotbollen innebär transfers utan mer utgående kontrakt och liknande så kanske Chelsea inte hade så mycket att säga till om vilken klubb hon skulle gå till. Annars är ju vår inställning alltid den att vi ska inte släppa spelare till direkta konkurrenter och just nu är Man U vår största konkurrent i WSL.

TORSDAG 21:
Så vilket lag är i mest kris, Chelsea eller Liverpool.?

Det blir West Ham, med flera f d Chelseaspelare som ska möta Chelsea W i semifinalen i Conti Cup. De vann över Durham med 3-0 ikväll.

Drevet går för Lampard och vi är inte själva utan kritik mot hur han agerat på sistone. Det har varit lite för många konstigheter. Därmed inte sagt på något sätt att CSFC kräver hans avgång för det gör vi inte. Mediernas s k experter och skribenter gör det dock även om de använder omskrivningar. Daily Mail som aldrig brukar tveka när det gäller att baktala Chelsea och ge falska uppgifter om klubben har nu släppt ett fan till klubben som försvarar Lampard. Läs gärna den artikeln här>>

Fifa och Uefa sätter ned foten. Tack för det säger vi för en gångs skull inför deras diktat. De säger nu klart ifrån att blir det en utbrytarliga, Euro Super League, som den kallas som Real, Juventus och några andra klubbar (främst med amerikanska ägare) vill ha. Då får de som spelar i den inte delta i VM och EM. Det lär nog bli svårt att få spelare till de klubbarna oavsett lönechecken, det blir bara de som avslutat sin landslagskarriär som är intresserade.

Idag avgörs om Chelsea W möter West Ham eller Durham i Ligacupen. I den andra semifinalen möts Leicester och Bristol City.

ONSDAG 20:
LIGACUPEN kvartsfinal
MANCHESTER CITY W    vs    CHELSEA W      2 - 4 fl
Emma Hayes gör inte som Lampard utan hon håller fast vid sin startelva. Därför startar samma lag mot City som mot United i söndags med bara ett undantag, Beth England ersätter matchvinnaren Fran Kirby som vilas på bänken.
    En lugn start på matchen, kanske beroende på en myckdet regntung plan. Sed<an kommer två bra chanser, en där England inte når fram till bollen och en där Kerr sätter bollen i burgaveln. 10
    Bra skott av Cuthbert efter en straffsituation hon var inblandad i, skottet touchas till hörna. 21
    Lite roligt är det att då och då byter reklamen till Hays, (en rekryteringsifrma tydligen) vilket ju måste vara en sorts uppmuntran till Emma Hayes.
    Chelsea har skapat mest och haft några bra chanser, annars är det lite avslaget jämfört med det fyrverkeri till fotboll vi bjöds på i söndags.
    Vädret är rysligt. Att kalla det att det vräker ned regn är inte ens i närheten av att beskriva vädret och det har tydligen varit så hela dagen. inte undra på att spelarna redan ser lite tagna ut. 37 Det måste vara oerhört tungsprunget även om gräsamattan ser ok ut.
    City har börjat hota alltmer även om de ännu inte haft någon klar chans. De har dock klart ökat sitt bollinnehav. 40 Emma Hayes verkar lite oroad.
    MÅL. Mela nie Leupolz hittar en lucka och sättter bollen med en halvvolley som Houighton försöker stoppa på mållinjen men inte klarar det. 43
    -ANDRA-
Spelarna står och huttrar i ösregnet medan de väntar på andra halvlek. Fotboll i vintertider, usch. Coombs in för Citys Walsh. Noterbart är kanske att Citys herrrar just nu spelar mot Aston Villa i närheten.
      Det regnar så hårt att man hur smattret när det slår i. Det blir så utan publikljud. På plan har Chelsea fortsatt dominera men ännu inga farligheter. 53
    Hann inte mer än skriva det då Chloe Kelly kvitterar ur dålig vinkel men berger hann inte dit. Detta efter Magda Eriksson som varit strålande på sistone gör bort sig ordentligt på ett utkast från Berger som hon tar emot med ett träben och skänker bollen till Kelly. Ajaj. En jättetavla av vår Diamantbollvinnare.
    Harder mycket nära att ge Chelsea ledningen igen men Bardsley får en hand på den och den smiter just utanför. Hörna. 56
    Om det är möjligt regnar det ännu mer. Fantastiskt att gräsmattan faktiskt håller.
     En bra chans som leder till kalabalik i Citys försvar och domaren blåser av någon okänd anledning. 61 Guro Reiten kommer in för Cuthbert.
    England nära med en nick på en hörna. 63 Det har bara varit Chelsea sedan kvitteringen.
    Stor chans för Citys Hemp men Mjelde är där. 76
    Vi vet faktiskt inte om det blir förlängning eller straffar direkt om resultatet står sig.
    Kelly försöker filmna till en straff i en duell med Jonna Andersson. Pinsamt, det är inte så ofta vi ser filmningar i damfotbollen. 78 Så fick veta att det blir förlängning om inget lag hittar målet. Chelsea har tappat det initiativ de haft nästan hela andra halvlek.
    Just nu lutar det åt City, Chelsea verkar ha tröttnat. Kanske borde Hayes få inte lite fräscha ben. 81 Regnet är nu så högljutt att kommentatorn knappt hörs ;)
    Och det blir byten, Ingle och Charles in. För Kerr och Ji.
    SÅ gör Eriksson, som varit så bra tidigare, sitt andra misstag och orsakar en hörna där det efter flipperspel hamnar hos Hemp som sätter bollen i nät. 86 Oj Magda, det är ju tyvärr du som gett bort matchen. Samma dag som du blev uttagen i Uefas världslag. Chelsea borde inte förlorat den här matchen men ser nu ut att göra det.
    Men inte. Chelsea ordnar en hörna och kvitterar via inbytte Niamh Charles som tar ned på bröstet efter hörnan, vänder och slår in en perfekt volley. Fotboll alltså. Vilket lag Emma Hayes har. Vilket byte hon gjorde, Ingen aning om hur lång tilläggstiden är.
    -FÖRLÄNGNING-
Spelarna är så frusna att de får ha filtar och får massage för att hålla sig varma. Och nu ska de spela ytterligare en halvtimme.
    City börjar förlängningen bäst. Kommer Hayes släppa i formspelaren Fran Kirby?
    Citys målvakt Brdsley gör en ordentlig tavla när hon bara petar ut Harders inlägg och Guro Reiten kasatr sig fram och stöter in bollen. 95
    Trots vädret och underlaget och vad som måste vara urtrötta ben har det blivit en härlig match.
    City nu nära men Berger gör en mycket bra räddning. 97. Det är öppet nu, inte underligt med tanke på hur trötta spelarna måste vara. Regnet är så högljutt att man nästan får huvudvärk av det i bakgrunden, hur måste det inte vara för spelarna som varit utsatta för detta genom uppvärmning och över hundra minuter fotboll?
    Bra nick av Bright på en hörna men Barsley står rätt. 101
    Stanway skjuter i burgaveln. 103 Berger har ont, ser ut som en lårskada. Hon hade problem mot United också och efter stått och frusit större delen av matchen måste hon nu få behandling för låret. Blir det även byte? Nejl. Hayes passar på att ge instruktioner till de andra spelarna.
    Bra chans som blockeras, bollen går ut tillReiten som spelar Ingle som från 25 smäller in bollen. Vilket mål, igen. 106 Inbytarna har avgjort matchen, måste ha avgjort den tror vi men det är en kvart kvar att spela.
    England har gått av och sitter i en filt. Men vem kom in i pausen. Grafiken är usel i matchen. Jessie Fleming är det tydligen. (Kul fakta, Fleming som ju är kanadensare är född i London, fast i det London utan det i Ontario).
    Håller Chelsea det här väntar vinnaren mellan West Ham och Durham i semin (i andra semin möts vinnarna Crystal Palace/Leicester och Bristol/Aston Villa - vilket ju känns som en ev final Chelsea kan, bör vinna).
    City försöker fortfarande men nog känns matchen avgjord trots att det är sju minuter kvar.
    Det är Citys första förlust på hemmaplan i alla inhemska tävlingar sedan 2018.
    Gissar att det lär duschas varmt och länge nu. Regerande mästarna Chelsea är i semifinal i Ligacupen.

TV-bolagen har lekt Hela havet stormar igen med spelschemat så det är en hel del flyttade matcher.
    Matchen mot Burnley är flyttad till 31 januari. Tottenham till 4 februari. Newcastle till 15e. Manchester United till 28e. Matchen mot Sheffield som skulle varit 6 feb flyttas men ingen nytt datum. Vilket är synd då det ju är en match även nuvarande Chelsea hade kunnat vinna.

Magdalena Eriksson har röstats fram i Uefas damlag. Hon har sällskap av Pernille Harder från Chelsea. Grattis.
    Det är första gången någonsin som Uefa har låtit supportrarna rösta fram ett damlag. Sex miljoner fans röstade.

Kvartsfinal i Ligacupen, Conti Cup som den ofta kallas efter den officiella namnet Continental Tyres Cup. Mot Manchester City borta. Chelsea lär inte vunnit borta mot City (vi är inte helt säkra på om det är sant) och City visade storform i helgen om än mot Aston Villa. Det är en svår match och det blir inte lätt för de regerande mästarna. Som konstigt nog aldrig mött sin kanske värsta konkurrent City i en final, utan alltid i tidigare skeden i cuperna. Matchen ska visas på FA Player (vilket sagts förr men inte stämt) och startar 18.30.

TISDAG 19:
Nu börjar även CSFC undra på fullaste allvar om Frank Lampard är manager för Chelsea nästa månad. Oflytet, som var enormt mot Leicester kan han inte göra något åt. Men det är på tok för många saker som är managerns ansvar som inte fungerar nu. De eviga roterandet, bristen på spelidé, bristen på organisation och att spelarna är vakna när matcherna börjar, mantrat om att det bara handlar om hårt arbete (då måste man också visa resultat av det hårda arbetet inte bara prata om det), hans ovilja att ändra matcher med byten. Men framförallt för att spelarna verkar ju inte alls tro på varken sig själva eller Chelsea längre. Chelsea har spelarkvalitet för att nästan utmana om titeln och definitivt ska ta en CL-plats. Det gäller dock att få ut den och det är managerns jobb.
    Oflyt kan man kanske inte göra så mycket åt och det avgjorde ju matchen till Leicester (du milde vilket oflyt vi hade). Och det har varit många sådana saker hela säsongen. Man kan inte bygga framgång på tur, eller kan man det?
    Leicestermatchen kan vara stråt som bröt ryggen på myran som jobbar hårt men inte når stacken.
    Det kan inte hjälpas. Säsongen vänder nu men den känns nu redan körd. Lång dags färd mot en möjlig Europaplats kanske..., mot Atletico i CL har vi inte en suck som Chelsea spelat sedan början av december.
    Chelsea är en fullständig gåta just nu, även för oss som följt laget i ett halvsekel. De är inte riktigt dåliga, bara inte alls bra. Något är dock ordentligt fel och när det är så brukar managern få betala priset.
  Èn dag vänder det och vi får flyt, men frågan är, är det då försent? Och är Lampard då manager?

Vi förväntar oss ett tufft möte men också förhoppningsvis en öppen och sevärd fotbollsmatch istället för den krampaktiga föreställningen i lördags. Det är en stor kväll för Ben Chilwell som möter klubben han slog igenom i för första gången. Lampard experimenterar igen med startelvan.
    Chelseas startelva: Mendy, James, Rüdiger, Silva, Chilwell, Kovacic, Hudson-Odoi, Mount, Havertz, Pulisic, Abraham.
    Avb: Arrizabalaga, Christensen, Jorginho, Werner, Zouma, Ziyech, Gilmour, Azpilicueta, Emerson
    Leicester startar vad som verkar vara deras absolut starkaste elva med Vardy, Maddison, Barnes o s v. Ouch.

Vi kan inte se Chelsea som favoriter ikväll. Vi kan dock inte heller se dem som chanslösa. Vi tror på en öppen match och om Timo Werner äntligen får göra ett mål är det nätan värt vilket resultat som helst. Men då ligan är så otroligt jämn och tajt hoppas vi förstås på den där vändningen som vi hoppats på rätt länge ska komma just ikväll. Kvaltieten finns i Chelsea, det kan inte någon enda förneka men det har inte klickat, självförtroendet är lågt och vi har saknat flyt. Allt det kan ändras snabbt, men det kan också fortsätta ännu ett tag. Det blir ju inte lättare för varje besvikelse som blir. Så vi säger väl så, att ikväll vänder det. Vi tror på Chelsea.

Damernas två gånger uppskjutna match mot Tottenham som skulle spelats imorgon ska nu spelas 31 januari. Vi avvaktar och ser innan vi tror på det.

Karen Carney har gått ut till Frank Lampards försvar i BBC. Läs det här>>

MÅNDAG 18:
Från presskonferensen:
N'Golo Kanté är på skadelistan för en lårmuskelskada som det sades han var kvitt redan innan matchen mot Fulham (där han var avstängd). Tydligen var det inte sant. Lårmuskelskador verkar aldrig följa planen för läkning.
    Lampard antydde helt klart att Tomori kommer lånas ut, men säger att det finns inga detaljer om en köpoption i lånet.
    Lampard öste sedan beröm över Mason Mount som är den spelare som utmärkt sig under den tunga formsvackan laget gått igenom.
    Så det vanliga berömmet över motståndarna. Lösningen till att slå Leicester är (som precis alltid med Lamps) att man måste jobba hårt. Han betonar att arbetsetiken är lika viktig som självförtroende (ursäkta om vi kanske är lite skeptiska till det sistnämnda, men bra träningar ger väl självförtroende hoppas vi).
    Han betonar att alla spelare går igenom tunga perioder i sin karriär, ang Timo Werner, och just blir det väldigt förstorat. Det är något Lampard säger att han måste jobba med Timo om. Han vägrar jämföra honom med någon annan men pekar på att Torres hade tunga perioder men vann Champions League med Chelsea. Det är Lampards uppgift menar han att ge Werner positivitet.
    Så massor med mer beröm över Mount och framförallt hans attityd. Hans kritiker har helt fel enligt Lampard (och oss) och säger att han är bara 22, tänk hur han kommer vara vid 25-27.
    Så beröm för Brendan Rodgers och ett önska till för Danny Drinkwaters vars lån blev klart just innan presskonferensen.    
   
Vi skojade lite om den nedan, men tydligen har Jamie Vardy en skada, i höften, som gör att det tas ett sent beslut om han kan spela imorgon.

OFFICIELLT
Nu är det officiellt också. Danny Drinkwater lånas ut resten av säsongen till turkiska Kasimpasa. Vi önskar honom lycka till och hoppas han äntligen tar chansen. Han har förstört tidigare lån med att inte ta chansen och implodera utanför plan i flera fall. Det här är kanske hans sista chans. Han var en bra spelare när Leicester vann ligan och när Chelsea betalade stora pengar för honom, men sedan hände något förmodligen mentalt och han har blåst sig själv sedan dess. Vi hoppas verkligen det går bra för honom i Turkiet.

Hoppet överger aldrig fotbollsfans så om vi glömmer själva insatsen i matchen (Mount, Silva... undantagna) så hoppas vi väldigt mycket att själva resultatet ändrar något i Chelsea. För laget behöver varje uns av självförtroende nu framöver.
    Redan imorgon spelar vi igen, borta igen och denna gång inte mot ett bottenlag utan mot ett lag vars spel förhoppningsvis passar oss bättre. Det är dock trean i tabellen och det är bevisligen ligans effektivaste lag. De omsätter sina chanser bättre än något annat lag och lite elakt och osportsligt kan man ju inte låta bli att hoppas Vardy stukar tån på vägen till matchen. Intressant nog har Chelsea och Leicester exakt samma målskillnad, Leicester har dock sex poäng mer.
    För Chelsea måste ju börja vinna igen och då inte enbart mot bottenlag och lag från sämre divisioner om några mål ska uppnås och form hittas till vi ska möta Atletico i Champions League.
    Till helgen finns det möjlighet till ännu en humörhöjare då Chelsea ska möta Luton i FA Cupens fjärde omgång. Ännu en match Chelsea måste vinna, men framförallt kanske bör vinna förutsatt att laget tar matchen på allvar. För vi vill ju gärna ha en cupfinal igen, för det har gått lite för dåligt i de senaste (tack vare en viss Anthony Taylor, till en del).

Damerna har en intensiv matchperiod också nu. Och det har varit stor förvirring då den uppskjutna matchen mot Tottenham skulle spelats i veckan, men den uppskjutna matchen har nu skjutits upp för att Chelsea ska spela en annan uppskjuten match. En kvartsfinal i Ligacupen mot ett Manchester City som tycks hittat fin form på sistone. Å andra sidan har Chelsea varit väldigt bra i de två matcher som spelats 2021.
    Till helgen är det ligaspel igen och inte en uppskjuten match utan en ordinarie mot bottenlaget Bristol City.
    Sedan ska en uppskjuten match mot Aston Villa spelas. Ett Villa som ligger näst sist och åkte på ordentligt med däng av City igår. När den nu två gånger uppskjutna matchen mot Tottenham ska spelas vågar vi knappt ens gissa.

 

 


Rykten, notiser m m, v-3


SÖNDAG 24:
Trots Billy Gilmours mycket fina insats i matchen idag öppnar Frank Lampard upp för att han kan lämna på lån den här månaden. Vansinne! Det lär dock inte finnas några direkta planer på det men så får en manager inte uttrycka sig i en intervju efter en match. Det enda Lampard ska bry sig om är att ge honom fler chanser och varva honom med Kanté. Ska någon lämna är det någon annan defensiv mittare.

LÖRDAG 23:
Lutons Harry Cornick växte upp som Chelseafan och kanske framförallt ett fan för Frank Lampard, men imorgon får han chansen att visa Lamps vad han går för.

Superdatorerna har spelat Premier League igen och enligt dem slutar Chelsea först på sjätte plats. City vinner.

Ruben Loftus-Cheek, på lån till Fulham, fyller 25 år idag. Grattis.

West Ham ska försökt låna Emerson Palmieri från Chelsea för att täcka upp för den skadade Masuaku. Chelsea ska nobbat det, enligt Mirror.

Nya rykten om att Chelsea fortfarande vill värva Ousmane Dembele. Vi har väldigt svårt att tro på dem men medierna kör fram dem för både oss och Man United då Dembele och Barcelona inte kommer överens om hans kontrakt. Känns väldigt mycket som rykten som agenten sprider för att få Barcelona att gå med på deras villkor.

Guardian påstår att West Ham har sänkt sitt pris för Declan Rice från 80m till 50m. Vi tar det med en näve salt.

FREDAG 22:
Chelseas lånespelare gör fler mål än a-truppen. Chelsea har bara åstadkommit 33 ligamål. Lånespelarna har gjort 40. Bäst är Ike Ugbo på lån till Cercle Brugge som ligger på tio gjorda mål.

Kampen om Leipzigs Dayout Upamecano som förväntas lämna i sommar hettar upp. I England är det framförallt Man United och Chelsea som lär jaga honom sägs det, men nu ger sig Bayern München in i jakten. Och när det gäller spelare i Bundesliga brukar det betyda att de går dit. Han har en utköpssumma om i sammanhanget rätt facila 38m pund.

Lampard visste inget nytt i sin presskonferens som kom att handla om hans jobb snarare än fotbollsmatchen framöver eller spelartruppen. På sociala medier däremot finns bilder som visar att Tomori är i Milano för en läkarundersökning inför ett lån till Milan.

Chelsea sägs intressera sig för Monacos 20-årige mittfältare Aurelien Tchouameni. En defensiv mittfältare som jämförs med Kanté, Ndidi. Det är dock mer på längre sikt och inte aktuellt nu i januari. Silly season i år är ju bara Season, inte ens särskilt Silly.

Izzy Brown, en av alla dessa unga spelare som spåddes en strålande framtid men som inte riktigt nått hela vägen fram har blivit 24 år. Han är nu på lån hos Sheffield Wednesday och har nu gått ut och sagt att han väldigt gärna vill stanna där permanent. Vi hoppas det löser sig för honom då han trivs där och med sitt fotbollsliv i Yorkshire.

John Terry drog sig inte för att retas med Liverpool när de tappade sin rekordsvit på Anfield. Det blev 68 matcher utan förlust innan Burnley slog dem igår. JT passade då på att påminna om att Chelsea gick 86 matcher på Stamford Bridge utan att bli besegrade under hans tid i klubben. Det var tider det.

Ryktet går att nu handlar det bara om två eventuella namn om Frank Lampard skulle lämna Chelsea. Det är antingen Thomas Tuchel (nej tack) och Julian Nagelsmann (mycket intressant).

TORSDAG 21:
Väldigt mycket av skvallret, särskilt nya spelare på önskelistor drivs av fansajter. Vilket innebär att de önskar ha vissa spelare snarare än att det finns fog kring det. Som en sajt som absolut vill värva Wilfried Ndidi till Chelsea, trots att vi har Kanté och Gilmour i nästan exakt samma roll. Fansajter ägnar sig väldigt ofta åt någon slags fantasy eller videospelsfotboll. Önska dit ett namn och...

Det är också aktiva med namn kring ny manager. Namn som vi nu är rätt bekanta med. Rodgers, Shevchenko, Allegri, Tuchel, Nagelsmann, Hasenhütll och Rangnick.
    Däremot verkar även de som allra mest verkar vilja se Lampard sparkad inte tro det kommer hända inom kort utan senare. (Av de nämnda namnen är Allegri och Tuchel ju nu lediga, övriga är kontraktsbundna). Någon interim manager kommer det inte att bli.

Häromdagen var Alaba klar för Real Madrid. Nu visar det sig att det var tydligen bara spanska påhitt. Så nu har ryktena om Alaba till Chelsea, eller andra engelska lag tagit fart igen.

Enligt Express ska Roman gett Lampard ett ultimatum. Chelsea måste komma bland de fyra första i ligan.
    Vi både kan tänka oss det är sant och inte. Först därför det är helt klart målet för säsongen, men det känns också väldigt konstigt om Roman sätter sådana mål så att det kommer ut i tabloiderna. Den biten känns som om de själva uppfunnit.

Chelsea tappade ju tonårssensationen Jamal Musiala till Bayern. Han har gjort stor succé men går på ett ungdomskontrakt till 2022. Nu vill han ha ett nytt kontrakt och lär kräva en lön om 100k i veckan. Något som Bayern inte är intresserade av. Vilket vi kan förstå för en tonåring. Därför börjar redan rykten om Musiala tillbaka till England. Dock inte till sin moderklubb utan till Man United, City eller Liverpool. Känns som en agent är inblandad här.

Bookmakers har Frank Lampard till 8/11. För att bli den förste/näste manager att få sparken. Före Steve Bruce m fl.

ONSDAG 20:
Som gissat handlar allt om Chelsea idag om vem som ska efterträda Frank Lampard som mer eller mindre sågas längs fotknölarna nu och det talas mer och mer om en spelarrevolt mot honom.
    Det handlar väldigt mycket om vem som ska efterträda honom, inte ens när eller om. Vi låter nog bli att ge oss in i den debatten men som vi redan sagt, favoriten tycks vara Shevchenko. Även om The Athletic hävdar att "ersättaren" talar tyska (vi vet inte om Shevchenko talar tyska).

TISDAG 19:
Experterna är väldigt oense om hur det ska gå ikväll. Skys spelexpert som tyvärr haft rätt alldeles för ofta emot Chelsea tror på Leicester, BBC tror på Chelsea och gästtipparen på oavgjort.

Chelseas störste skämtare, practical joker, är inte den vi skulle gissat, alls. Enligt Mason Mount är det nämligen Jorginho. Läs mer här>>

För att fortsätta med alla råd om hur Timo Werner ska hitta sig själv i Chelsea bidrar Ralph Hasenhüttl som haft Werner som spelare och menar att Chelsea spelar honom på fel sätt. Vi är nog benägna att hålla med åtminstone till en stor del. Läs här>>

MÅNDAG 18:
På vadslagningsmarknaden är nu Andrej Shevchenko favorit till att ersätta Lampard. Vi tror knappast något händer före sommaren när vi har facit från säsongen. Vårt grundtips är helt att säsongen 2021-22 heter Chelseas manager Frank Lampard. Det lär dock inte tysta spekulationerna.

(En parentes men då vi kommenterade det förra veckan. Ishockeyn gör helt rätt nu när de drar bort hockey-VM från diktaturens Belarus. Vi hoppas det här inledningen till större insikt och eftertanke hos fotbollen, OS och andra stora mästerskap att inte gynna diktaturländer).

Chelsea W har aldrig vunnit borta mot Manchester City, något att fundera kring inför kvartsfinalen på onsdag. Den startar 18.30. Ännu vet vi inte om Viaplay kommer visa den. De sägs visas på FA Player (men det har vi hört förr och det har visat sig vara felaktigt).

Svenska tidningar inflaterar nu priset för Kai Havertz igen och har höjt det några hundra miljoner kronor från vad Chelsea verkligen betalade. Det ligger också mycket högt över den värdering (alltså inte pris utan värdering) som seriösa transfermarkt anger. Trist men det tjänar säkert några syften, vi har ju sett hur framförallt Daily Mail alltid skriver upp summorna Chelsea betalar för spelare och skriver ned vad Chelsea säljer för. Fakta är tyvärr omöjliga att få reda på förutom hos de klubbar som är noterade på aktiemarknaden. Ibland framkommer mer fakta vid boksluten när de publiceras, men i det här fallet får vi vänta till december innan det kan bli aktuellt.
    Vi talar om Kai Havertz vars värvning nu dras upp av alla i samband med ryktena om Erling Håland/Haaland. (Vi får nog bestämma oss om vi ska stava på norska eller engelska. Normalt väljer vi alltid engelsk stavning t ex på spelare från östeuropa).

Det är stor osäkerhet och kanske måste vi hitta klipp på det. Var det som vi trodde Magda Eriksson som nickade och fick se den bli räddad på linjen före första målet? Eller Millie Bright? Vi vet av erfarenhet att de ofta blandas ihop. Några engelska medier säger Bright, vi sa Eriksson, det gjorde Viasat och det gjorde några engelska medier. Oavsett, Magda Eriksson hade en utmärkt match. Det råder inget tvivel om och Chelseas första halvtimme var smått fantastisk, en av de bästa vi sett i damfotboll.

Några medier hävdar att Danny Drinkwaters lån till Kasimpasa är klart, men inget från Chelsea ännu.

Det är väldigt mycket snack om Erling Braut Haaland eller Håland just nu. Vilket antingen beror på att inget händer i det här fönstret eller att det finns en gnutta substans i det. Men att något skulle hända före sommaren känns omöjligt. Det sägs ju också att han har en realistisk utköpsklausul på 68m mern att det slår inte ut förrän 2022.
    Eller är det kanske för att det är The Atheltic som nu driver ryktet. De har etablerat sig som en av de mest trovärdiga sportsajterna. I vilket fall som har ryktet exploderat även om ingen tror något kan hända före sommaren.

Våara lån har imponerat senaste veckan, inte minst Ampadu och Loftus-Cheek. Läs klubbens lånerapport>>

Mycket har sagts om att Alonso och Emerson skulle lämna i januari. Än lär dock inga erbjudanden kommit. Det lär finnas visst intresse för Emerson, men Alonso som är ordentligt fast i Lampards frysbox verkar bortglömd i pandemins fotbollsvärld. Fikayo Tomori dock ser ut att vara på väg till Milan med en utköpsklausul. Vilket CSFC anser vara fel. Ett lån absolut för han behöver speltid men ingen utköpsklausul. Det är dock en villkorlig sådan, inte en tvingande (om det nu ens finns tvingande sådana klausuler). Klausulen är på 27m pund.

West Ham bekräftar att inga klubbar har lagt bud eller försökt värva Declan Rice.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!