csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC  18 sp 8 v 5 o 5 f 33 -14 mål 29 p
16 januari 2021

CSFCs spelarbetyg


Fulham    Fulham     vs    CHELSEA     Chelsea 
      0                          -             1                 (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Fulhams laguppställning

Areola, Tete, Aina, Andersen, Adarabioyo, Robinson, Reed, Anguissa, Dercordova-Reid, Lookman, Cavaleiro

avb: Rodak, Hector, Odoi, Kebano, Ream, Bryan, Onomah, Kamara

Manager: Scott Parker

Målgörare

0-1

Mason Mount, 78


CHELSEAS INSATS


6 -

En bedrövlig första kvart och det från båda lagen, men det är ju Chelseas ansvar att göra matchen ändå. Chelsea kom igång framemot halvtimmen och hade två chanser som kunde slutat med mål. Det var inte mycket till fotbollsmatch i första trots en ribbträff och en jättemiss av Fulham. Men en utvisning som påverkar andra förstås.

Mycket boll och väldigt lite kreativitet. Fulham hade inte alls svårt att hålla Chelsea stången. Mount räddade oss men Chelsea får inte plus för matchen inte.

Det var en rätt pinsam föreställning med en man mer dessutom. Vinst dock och det är det enda vi tänker komma ihåg.


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Inte ett skott mot sig i första. Höll på att ställa till det när han och Azpi missförstår varandra. 6
César Azpilicueta * Azpi har alltid varit pålitiligheten själv, men han har inte övertygat sedan James blev skadad. Kanske börjar åren märkas? Offer för två överfall som båda kanske bort gett rött. Kämpade dock verkligen i matchen även om kvaliteten ibland saknades. Plus dock för kampen. 6+
Thiago Silva * Klippan därbak. 6+
Antonio Rüdiger En del matchrost i positionsspelet och Zouma blev väl inte alltför oroad där han satt på bänken. 6
Ben Chilwell Inte den vanliga kvaltieten på inläggen. 6
Jorginho Gjorde väl ingen stormatch men gjorde inte heller bort sig. 6-
Mateo Kovacic Ovanligt osynlig. 6-
Mason Mount Började som de andra svagt men kom igång och låg sedan bakom de kanske bästa chanserna i första.Ribbskott. Utan tvekan den som spelade upp sig mest genom matchen. Matchhjälte också. 7+
Hakim Ziyech * Blixtrade till någon gång men mestadels gick matchen honom förbi i första. Slarvig nästan nochig. Vi förväntar oss klart mycket mer av honom. Får väl skylla på alla skador. 6
Christian Pulisic Kom inte in i det alls i första. Visade inget självförtroende och tog inga initiativ. Även han utan självförtroende idag. 6-
Olivier Giroud Chelseas bäste första halvtimmen. Men vilken miss han gjorde i andra, dock offside så... 6+
---    
Tammy Abraham In för Jorginho. 65 Erbjöd inte mycket. 6-
Callum Hudson-Odoi In för Ziyech. 75 Ännu en som inte hittade in i matchen. 6
Timo Werner In för Giroud. 75 Nix, det vill sig inte för honom i ligan. Saknar självförtroende känns som den lätta förklaringen. Satte Abraham i bra läge men vad denne sysslade med då... 6-
CHELSEAS BÄNK


Arrizabalaga, Abraham, Werner, Zouma, Hudson-Odoi, Gilmour, James, Havertz, Emerson


* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 19 10
Skott på mål 6 2
Blockerade skott 8 3
Hörnor 12 1
Målvaktsräddning 2 5

Bollinnehav %

71 29
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Roterade oväntat mycket och på flera oväntade positioner. Är det för att mötet mot Leicester är redan på tisdag? Eller? Kanske är det helt enkelt så att han går tillbaka till rutin och erfarenhet för att vända en fullständigt usel trend?

Högst tveksamt om han ändå fick de svar han ville ha. Åtminstone från första då Chelsea visserligen hade spel men...

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Mason Mount

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Lampard har haft tretton olika anfallsuppställningar, front tre, nu. På bara 18 matcher. Vi, och andra undrar om han vet sin bästa uppställning. Sant dock att envisa skador har tvingat fram många rotationer. Får hoppas den här leder till vinst. En nödvändig vinst för resten av säsongen, no pressure.

Fulham har bara vunnit en av de senaste 38 matcherna mot Chelsea. Det var 2006. Sådan statistik oroar alltid lite då alla sviter försvinner förr eller senare. Det får dock inte ske idag. Chelsea MÅSTE vinna och det vet alla. En press som säkert inte underlättar.

Att se laget komma ut och starta i högsta fart och målsättning är det man alltid önskar och nästan aldrig får se. Kan vi få se en bra start idag? Eller ska Chelsea spela sig in i matchen som vanligt?

I vilket fall som, nu är matchen igång.
    Och första minuten gick åt att spela mellan varandra i backlinjen. Så stryk de förhoppningarna, om en bra start. I alla fall de första minuterna.
    Azpi lurar sin försvarare vid flaggan och får en hörna på det. 4 En variant mot Mount, gräsklippare men skottet blockeras. Det var två spelare ute vid flaggan och det förstod vi verkligen inte då den ene av dem dessutom stod utanför plan?!
    Det såg ut att bli riktigt farligt, missförstånd mellan Rudi och Mendy men Rudi lägger ut bollen till Chilwell och faran över. 5
    Kovacic är näste att nästan ställa till det i boxen men han fälls och får en frispark. 6
    Detta är verkligen inte den start vi hade hoppats på.
    Fulham är aggressivare och vill mer, Chelsea bara fjantar omkring. Hade jag varit Lampard hade jag varit vansinnig. Som tur var väljer Fulham fel alternativ eller så hade de nog gjort mål.
    Vi hör Lampard säga ordet sloppy gång på gång och det är det snällaste vi har att säga.
    Byggställningarna på flodläktaren ser farligare ut än Chelsea.
    Ett misstag i Fulhams backlinje leder till skott från Giroud. Utanför men Giroud menar det är touch och det är det enligt reprisen. Det såg faktiskt domaren, hörna som går förbi alla. Mount plockar upp och lägger in ett omöjligt inlägg.
    Azpi och Silva går på samma boll, inte så lyckat direkt och Fulham får tag i den. De tvingas dock bakåt av ett Chelsea som har någon mer procent spring i benen nu.
     70% bollinnehav för Chelsea, det mesta av det har nog varit mellan backarna.
    Chelsea vill ha hands men domaren låter spelet fortsätta, får se om det kallas tillbaka vid nästa avblås.     Bra inlägg som just går förbi Giourd, Chilwell skjuter, mycket illa. 12 Det var hands enligt reprisen men inte avsiktlig även om ingen längre förstår om det är regeln numer.
    En bedrövlig första kvart, som tur var också från Fulham. Även om de visat mer vilja. Ingen alls i Chelsea har dock utmärkt sig. Närmast godkänt kommer nog Giroud som åtminstone försökt.
    Chelsea har problem att få bort ett inlägg när Azpi blir överspelad och sedan nästan snubblar fram bollen. Som tur var kan Fulham inte omsätta. 17
    Än så länge har Lampard inte fått minsta effekt från sina förändringar.
    Äntligen lite ordnat spel när Ziyech gått in i mitten men så missar han bollen ut och Fulham får chansen. 18 Som tur var, igen, kan Fulham inte göra något av det. Kanske var det också hands på Cavaleiro där.
    Har Pulisic ens fått röra bollen ännu? Jo, där gjorde han en passning bak till Rudi. 20
    Felpass av Fulham och Chelsea kunde få till något som med mycket god vilja kan kallas ett anfall.
    Chilwells inlägg lätt för Areola, ballongboll in. 21
    Mount görs ned och frispark. Det är ett orörligt Chelsea där de saknar passningsalternativ då alla bara står still. 22 Lookman borde kanske fått kort där.
    Ett målförsök, bra skott av Ziyech från håll men Areola når ned och plockar bollen vid stolpen. 23 Giroud lade upp för honom.
    Chilwells inlägg nickas bort, till Mount som sätter bollen i ribban. 25 Mount har kommit in i det senaste minuterna och gjort avtryck.
    Mount ordnar en hörna när hans inlägg blockeras. På reprisen ser vi också att hans skott i ribban touchas av Robinson.
    Rudi nickar mycket bra men Areola gör en kanonräddning just vid stolpen till ny hörna. Jättedchans. 26
    Chelsea har haft några bra minuter nu, äntligen. Två chanser som verkligen kunde varit mål, kanske tre nu från Chelsea men två bra därrningar av Areola.
    Inlägg som Areola får bort. Chelsea börjar nu hitta in i matchen. Tack för det. 29
    Pulisic skjuter, rätt illa. 32
    Matchen har i alla fall fått liv nu och Chelsea har producerat några chanser. Fast frågan är om det hade varit mållöst mot ett bättre lag än Fulham.
    Ny hörna när Aina täcker inläggsförsök från Chilwell. 35
    Blir lite kalabalik innan den studsar på Jorginho och lätt kan plockas upp av Areola. 36 Hoppet väcks dock.
    Hörna till Fulham när Rudi nickar bort ett inläggsförsök. 1-5 i hörnor nu. 38 Oväntat lite folk i boxen när den slås. Går ut och tillbaka till Lookman som drar på i en omöjlig vinkel och mycket riktigt, bollen går inte i närheten av mål.
    Ett otroligt bra läge när Cavaleiro blir helt fri rakt framför mål och han skyfflar bollen över. Var var Rudi där? Vilken chans. Där kan vi tacka vår lyckliga stjärna över att det inte blev mål. 41
    Rudi passar fel. Han har haft några dåliga minuter nu. 42
  Domaren friar gång på gång för fördel och Anguissa tar sig in i boxen men snubblar till och nästa del av anfallet är inte bra. Fulham har hotat en del nu. 43 Så nytt felpass av Rudi, just när vi tänkte berömma honom i omdömet ovan men hans 3-4 senaste minuter har varit svaga.
    Robinson går hårt in mot Azpi, han kastar sig in i det hela, som snurrar värre än en Neymar men med orsak. Och vilken smäll han fick. Robinson får rött kort. Solklart. Omdömeslöst och onödigt.
   
Det tog sin runda tid innan Chelsea började spela fotboll. Det kunde blivit något mål men Areola har hållit det ute.  Fulham hade nog ändå bästa chansen och blåste den just före paus. Chelsea måste göra klart bättre i andra. Utvisningen inget att orda om. Nu blir det nog parkerad buss och halvtidssnack i båda lagen måste anpassas till det. Giroud ende Chelseaspelare som ändå får plus, Mount var nära få det. Resten mindre så. I det stora hela en gruvligt svag fotbollsmatch. Risken är att det blir ännu mindre roligt i andra med en man mindre på plan.

ANDRA
Det lär inte bli lättare göra mål nu när Fulham tvingas parkera bussen på Craven Cottage. Å andra sidan, vinner Chelsea inte nu kan vi nog skriva av säsongen och kanske Lampards managerskap. Så tillspetsat kan vi säga trots att det bara är 18e omgången.
  Fulham har en poäng, kan spela sjätte raka oavgjorda och det är säkert nu också målsättningen. Att absolut inte släppa till ett mål.

Låt oss bli lite glada, få se lite bra fotboll och mål från Chelsea. Tack på förhand.

Det började nästan bra, men det var offside. 46
    Fulham tänker kämpa, den saken står klar då de kastar sig in i alla situationer och försöker sätta press på Chelsea. Får se hur länge de orkar det.
    Felstuds när Fulham bryter och Chelsea får en ny chans, hörna igen. Dags att göra något på dem. 49 Kort variant och Ziyech smäcker in den från ingen vinkel alls, i stolpen. Areola sedan ut. Var nog inte meningen men om den gått i. Nästa får Giroud inte till nicken på. 50
    Bra av Mount, mycket bra. Giroud försöker piruetta in bollen men backen får bort den. Hörna igen. Silva nickar utanför. Ny hörna då den tog på en back. Areola boxar bort. Azpi blev kastad till marken men domaren lät det vara.
    Det är hörna på hörna men Chelsea åstadkommer för lite på dem.
    Chelsea har fullt grepp just nu, men hittar få vägar.
    Aina går hela vägen fram och skjuter, högt över. 54
    Ziyech slarvar bort ett pass. Strax efter får han rätt bra skottläge men en bra bit över. 55
    Lampard ser inte nöjd ut och hur skulle han kunna göra det?
    86% boll i andra.
    Nu är det pinsamt av Chelsea, de är nedkämpade av Fulham som dock också är rätt fula i närkamperna med tjuvgrepp och dragningar i tröjor och sånt.
      Lampard satsade på erfarenhet men spelet är lite nybörjar mässigt ogneomtänkt.
      Ziyech skjute rigen, såg illa ut men det var ännu en hörna. 59 Azpi nickar illa och ut.
      Fulham har börjat maska, inte oväntat.
      Det är dags för byten och att Lampard gör något för att förändra det här, framförallt kreativt.
      Vet inte om tanken är att trötta ut Fulham, tempot är uselt och Chelsea bara flyttar boll. De thänder nästan inget alls framåt och när det gör det är det lätt för Fulham att rensa.
    Mount försöker men knuffas omkull, domaren friar då det inte krävde så mycket kraft för att lyckas med det. 62
  Chelsea har gått i stå men nu ser det ut som Abraham ska in, alltså som vanligt med Lampard. Byte för byte och inte för att ändra något.
    Detr var tur för Giroud för han är helt ensam med målvakten och sätter bollen utanför målburen. Oj vad uschligt, tur för honom att han var offside. 63
    Det luktar inte direkt mål eller seger för Chelsea just nu. Det måste till ett mål nu.
    Oj, vilken överraskning. Det blir Jorginho som går av för Abraham. 65
    Abraham får en chans, tam nick och förmodligen offside också. 66
    Pulisics tur att missa när han inte hinner fram på Ziyechs boll in. Bra boll från Ziyech som verkligen blandat idag, tyvärr mest åt fel håll. 67
    Azpi håller på att göra självmål när Mendy rusar ut och Azpi slår bollen nästanförbi honom. Mendy får en fot på den och Chelsea lyckas få bort bollen. Två av matchens bästa chanser alltså till Fulham nu. 68
    Tamt skott och Mendy plockar så kortas Reid för spelförstörelse. Avstängd nästa, inte så smart.
    Det finns ännu inget som tyder på att Chelsea tänker vinna den här matchen. Det måste verkligen till något nu sista tjugo, något indivduellt säkert.
    OM vi hade förhoppningar om en vändning så rinner de bort minut för minut nu. Det här är en av de sämsta insatserna istället.
    Ziyechs kortas. Lite billigt kanske men han var mer intresserad av att stoppa spelaren än bollen. 71
    Kovacic tar sig in i boxen, söker Pulisic men hittar honom inte.
    Timo Werner och Hudson-odoi på väg in. 74 Vi gissar på Pulisic och Giroud ut. Spelare, Reed ligger nere dock så det dröjer. Nackskada.De tar väldigt god tid på sig. Det blev Ziyech och Giroud som gick av.
    Offensiva byten även om de är spelare för spelare, såsom Lampard nästan alltid gör.75
    Fulham har inga som helst problem att hålla Chelsea stången. Vilket är stort underbetyg till Chelsea.
    Det hade nog varit bättre för Chelsea om Fulham inte hade fått en spelare utvisad, de spelade bättre innan dess.
    Men till slut kom läget. Chilwell lyfter in bollen, Areola tippar den ut och den hamnar hos Mount som sätter den behärskat i mål. Vi hade nästan gett upp hoppet. Tack Mount. 78 Den var svårare att sätta än det först såg ut, Mount pricksköt mellan två försvarare på halvvolley. Tack Areola.
  Silva kortas, lite billigt men likt Ziyech för spelförstörelse snarare än oschyssthet. 82
    Kamara in.
    Fulham försöker spurta. Areola håller på att göra bort sig igen. Boll från målvakt till målvakt och Kamara sätter Mendy under press. Detr är hawaii just nu. Fulham ger det en chans.
    CHO sätter bollen fint till Werner vars mottagning är mer än skral. 84 Werner hittar Abraham som fastnar i mattan när han nästan hade kanonläge. Du milde. 85
    Tänk att man ska behöva bli nervös i den här matchens slutskede. Det har varit en rent undermålig insats av Chelsea om vi ska vara ärliga. City hade kört över oss med halvdussinet mål om vi spelat lika dåligt i den matchen.
    Kamara skjuter men lätt för Mendy då den är ett svagt skott. 87 Ändå, hot om att det kan fortfarande gå fel i den här matchen.
    Kort till Lookman. Azpi gen som utsetts för nsätan överfall. Lookmans kort var banne mig orange. Det hade också kunnat bli rött. 88
    Bra försvar av Pulisic. Sedan slår Pul den till inkast. Även han utan självförtroende idag.
  Fem minuter tillägg och hörna igen för Chelsea. Kort och Abraham försöker bara spendera tid.
    Mycket bra av Pulisic, passar bakom Werner. Azpi kommer rusande och sätter den vid läktartaket eller så. 90+2
    Abraham förloar boll och som tur var sätter Fulham bollen fel, till Azpi tappar den över linjen. Håll tätt nu för alla gudars skull. Långt inkast, bollen in igen. Rudinickar bort. Pulisic tar hand om den . Chilwell söker Werner men får inte fram den. Azpi tar en taktisk varning nrä han stoppar Lookman. Som borde kanske åkt ut för ett överfall på Azpi tidigare. 90+4 Frispark. Chelsea får bort och Werner kommer ensam med målvakten och sätter bollen långt utanför. Man tycker synd om honom nu men... 90+4 * 
    Werner igen, Tete bryter. Swekunder kvar och Fulham får en ny chans bakifrån. Lång boll från Areola. Azpi till Mendy och lugnt till Chilwell. domaren blåser. Andan i halsen.

Vinst, delvis tack vare målvaktstavla om vi ska vara ärliga. Det är det enda positiva vi kan säga om den här matchen. Oj vad Chelsea har långt till formen och nu väntar Leicester borta. Chelsea var mil från att imponera. Många mil därifrån.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Peter Bankes + VAR

BETYG

Tvekade inte alls om det röda. Några rätt billiga gula för mindre förseelser som dock kan ses som spelförstörande. Var snäll mot Lookman som fick stanna kvar.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.