csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
7   Chelsea FC  18 sp 8 v 5 o 5 f 33 -14 mål 29 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
1     Chelsea W   10 sp 8 v 2 o 0 f 30 - 6 mål 26 p

11 - 17 jan 2021
  NÄSTA MATCH:

19 jan kl 21.15 - Leicester

TV-Viasat

Nyheter v-2


SÖNDAG 17:
Chelsea är i kris, det kan vi enas om även om vi hoppas Fulhamvinsten på något konstigt sätt vänder det. Men vad ska det nu sägas om Liverpool och United efter sett deras snoozefest? Har väldigt svårt att förstå berömmet i studion. Hade det varit två andra lag som spelat matchen och inte haft de namnen, hade de sagt samma sak? De är ju på Wernernivå vad det gäller målgörandet. Att båda lagen förlorar poäng är ju däremot bra, alla lag är ju trots allt fortfarande nåbara i tabellen om Chelsea bara får ordning på sig själva.

WSL är en röra just nu. Nu verkar det som matchen mot Tottenham på onsdag har skjutits upp och istället ska Chelsea då spela den uppskjutna matchen mot Manchester City i Ligacupens kvartsfinal... Bestäm er!
    Chelsea leder ligan, trots mindre spelat antal matcher. Chelsea är kvar i Ligacupen, kvartsfinal. Chelsea kommer spela FA Cupen och Chelsea är kvar i Champions League, där nästa motståndare ännu är okänd. Det kan bli en otrolig säsong för Emma Hayes och tjejerna. De är ju dessutom regerande mästare i både WSL och Ligacupen.

31 ligamatcher utan förlust nu för Chelsea, senast de förlorade en ligamatch var 27 januari 2019. Det är ett tangerat rekord, med City för damfotbollen i England. De verkar vara i toppform och går nu in i en intensiv spelperiod med att spela ordinarie matcher men också två uppskjiutna matcher och de har en tredje uppskjuten ligacupmatch att spela också. Nu väntar Tottenham på Kingsmeadow på onsdag.

CHELSEA W    vs    MANCHESTER UNITED W      2 - 1
Chelsea och Emma Hayes startar en mycket stark elva mot United. Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Andersson - Ji, Leupolz - Cuthbert, Harder, Kirby - Kerr (Vi gillar Hayes 4-2-3-1 uppställning och undrar om inte Lampard kanske borde pröva något liknande).
    United har Heath på bänken från start, lite överraskande. Reece James's syster Lauren sitter där också. De startar ett fysiskt starkt lag. Räkna med mycket duellspel.
    United rivstartar matchen. Men det är Kerr som tvingar Earps till en bra räddning. 3 Det var nära men en fotparad stoppade en ledning för Chelsea. En oerhört intensiv inledning. Kul, inte som igår. Strax efter får Kerr en ny chans men utanför.
    En härlig matchinledning där United pressar väldigt högt och Chelsea vänder spelet. Kerr är nära hitta Kirby 11. Det händer mer här än nästan hela matchen igår.
    Kerr är nära igen men bollen styrs ut och domaren missar att det var hörna. 14
    Kirby frispelar Kerr som bränner chansen fri med Earps. Nästan Werner över det. 15 Att Chelsea inte har gjort mål i den här matchen än! Hayes ser lika förvånad ut som vi är.
    Intensiteten har, helt naturligt avtagit. 23
    Uniteds bästa chans när en boll studsar på Bright till Press som skjuter utanför. 25
    Det märks varför Cuthbert startade istället för Reiten, det fysiska spelet. Hon ger verkligen tillbaka.
    Det är en utmärkt match så hår långt, bara målen för Chelsea saknas och de har verkligen förtjänat både ett och annat.
    Äntligen genombrott. Först en räddning på mållinjen och så stolplskott och sedan sätter Harder ett oerhört välförtjänt mål. 30 Vilken otrolig sekvens. Det var Kirby, Eriksson och Harder som var inblandade i de tre situationerna.
    United har fått lite mer att säga till om efter målet men har inte oroat annat än när Jonna A slog bollen rakt på Galton, men den studsade till Berger i målet. Så blir det en styrning igen som går till Press men Berger räddar, i onödan då Press var offside. 35 Chelsea kommer säkert behöva göra fler mål för matchen är långt från avgjord trots Chelsea väldigt fina första halvtimme.
    Emma Hayes håller på att omskola Pernille Harder verkar det som. Hon spelar danskan inte som central anfallare som varit hennes position utan snarare som en offensiv playmaker. Intressant. Lite som vi gärna ser Havertz växa fram som. Dessutom finns Ji därbakom som en mer centralt liggande playmaker.
    En klar varning för Chelsea, United spelar sig igenom Chelseas försvar och Hanson kommer helt fri och sätter boilen i mål efter rundat Berger. Detr är dock en tajt offside. 40
    United spelar mycket bättre nu och Jonna A har problem med Galton och Bright har en del problem med Press.
   Harder skjtuer från håll, hårt men rakt på Earps som dock har problem med skottet. 44
  Chelsea borde gjort fler mål och måste nog göra fler mål om det ska bli vinst för den här matchen är inte avgjord i första halvlek. Vi är dock nya serieledare i halvtid. En utmärkt halvlek där Kerr borde gjort mål också och Kirby har varit lite för osynlig kanske.
    -ANDRA-
Kan Chelsea hitta spelet från första halvtimmen vinner de, men känslan är nog att de måste gör minst ett mål till ändå.
    Lugnare start på andra än första, det är dock Chelsea som dominerar.
    United lyckas snubbla sig till en hörna. 53 Eriksson bort. Lauren James ska in. För Press.
    Jämfört med den härliga första halvleken är första kvarten av andra en ren besvikelse. Slarvigt spel, bollarna går hit och dit och mer vilja än skicklighet.
    Chelsea behöver få in Kerr och Kirby i matchen igen, de har inte märkts i andra.
    Så får Lauren James läge och prickskjuter in en skruvad boll intill stolpen. Efter att Bright missat att bryta henne. 60
    Kerr får direkt efter en stor chans och skjuter igen rakt på Earps. 61 Ska Chelsea verkligen ge bort den här segern också precis som de gjorde i säsongsinledningen?
    En lång boll från Berger och mot fyra försvarare vägrar Kirby ge upp och hinner först, gör sig fri och sätter bollen ensam med Earps. Underbart mål. 64
    Ingle och England på väg in. Defensivt byte då Harder går ut. England in för Kerr som nog borde satt ett mål idag med tanke på de chanser hon skapade. 70
    Under tiden har Arsenal tappat mark i toppen efter bara fått 1-1 mot Reading.
    United jagar nu och Chelsea känns tyvärr lite passiva, det är mycket kvar att spela på och de har redan släppt till ett onödigt mål.
  Groenen kortas efter hakat Leupolz. 74 Sigsworth in för Hanson.
    Kvarten kvar och det är alltid nervöst med uddamålsledningar då. Reiten på väg in för Ji. 76
    James spelar på skuldran av Bright som hon är snabbare än men Berger hinner ut. United orkar fortfarande pressa väldigt högt. Hayes kollar klockan gång på gång.
    United har fått några hörnor och har viss press på Chelsea. 82 Chelsea har nästan helt lagt sig på försvar och det är mycket rensningar.
    Det är nervöst nu, även på plan. Mycket misstag av båda lagen. 87 Ingle försöker prickskjuta på pass från Kirby. Utanför. Samtidigt sitter Berger ned och behöver behandling. Vet inte för vad, men det är foten. Taktiksnack för United under tiden. Får se hur det blir med tilläggstid. Inne i sista minuten. Fyra minuter tillägg. Berger maskar. Kirby dödar tid nere vid flaggan, effektivt. Reiten tar ett kort och en frispark på mitten. Nog det sista som händer och Berger hinner först. SLUT.
    Rättvis seger även om andra halvlek var sämre än första om än spännande. Fortfarande obesegrade. Nya serieledare trots en match mindre spelad. Tangerat rekord med City i antal matcher utan förlust. Ypperligt läge för resten av säsongen och nu väntar tre matcher till de närmaste nio dagarna. HÄRLIGT.

Chelseas match mot United visas nu inte bara på Viaplay utan även på Viasat Sport Extra med start 15.25.

Semifinalerna i damernas Ligacup har lottats. Chelseas match mot City i kvarten sköts upp i veckan men ska tydligen spelas nästa vecka. Segraren i den matchen spelar hemma mot antingen West Ham eller Durham. Vi förstår dock inte hur den ska kunna spelas då vi redan har Tottenham i veckan.

Vi kämpar med att förstå varfr det ser ut som det gör i Chelsea och har gjort senaste 5-6 veckorna. Jamie Redknapp ger oss vad som kanske är några svar i den här artikeln. Han tror också segern igår kan bli en vändning, vi hoppas verkligen han har rätt. >>

Ett lag fortfarande i usel form, där de kreativa stjärnspelarna nästan utan undantag är fullständigt renons på självförtroende och mod att göra något, där brakmissarna står som spön i backen. Till och med en geriatrisk CSFC skulle sätta någon av alla de jättechanser som missats på sistone. När ska Lampard börja göra positiva byten i tid för att ändra matchbilder? Och på tisdag väntar Leicester borta. Optimisten i oss har gått på vintersemester.
    (Mason Mount är hittills Årets Spelare i konkurrens med Thiago Silva - det var nog inte vad vi väntade oss med de värvningar som gjordes eller den talang som finns i klubben).
    Leicester borta härnäst, och vi är absolut inte favoriter att vinna den matchen efter Chelseas insatser på sistone. Snarare det kan bli mer pinsamheter.
    Tur vi har tjejerna att heja på idag. De verkar både vara i form och har hittat spelet. Kirby är magisk. En vinst idag mot United och deras säsong ser åter väldigt ljus ut. Hayes borde nämnas bland alla dessa som medierna hävdar ska ersätta Lampard med (som är långt ifrån säker på sin post börjar vi nog hålla med medierna om). Men hon är ju fel, då hon är kvinna eller. 15.30 på Viasat.

Lampard borde nog framöver sluta tro på att jobba hårt är det viktigaste. Det gav honom hans karriär, men långt ifrån alla är som han var. Vilket han måste inse. Hans i särklass viktigaste uppgift nu är att få de otroligt talangfulla spelare som Chelsea har att tro på vad de kan göra. För just spelar de med uselt sjävförtroende, allihopa, och det måste ändå vara managerns problem. Självförtroende är det singulärt viktigaste för alla fotbollsspelare (läs: alla idrottare). Många har talang, men det är det mentala som gör skillnad.

Vi har också länge undrat över en sak. Vi typ "jublar" när motståndarna får en spelare utvisad. Men hur många gånger blir det faktiskt lättare att vinna matcherna då? Känslan är att det snarare tycks bli svårare att spela fotboll mot tio man än mot elva man. Vi har inte fakta att bygga det på, men känslan är att det är inte en fördel utan snarare nästan en nackdel. Vilket visar ännu en gång att det mentala är nästan viktigare än den fysiska skickligheten - och det är det mentala Chelsea tycks sakna mest av allt just nu. Undantag någon enstaka spelare i både ena och andra avsikten.

Vi måste också börja fråga oss; Vad har hänt med Mateo Kovacic? Han var Årets Spelare förra säsongen och han är ärligt talat rätt värdelös just nu. Ingen kommer att sakna om Jorginho lämnar, hårt men sant då vi har Kanté och Gilmour men vad har hänt med Kovacic? Han tillför nästan inget längre. Men då Lampard envisas med det system han vill ha är han där i varje match. Ändra system Lamps. Sluta med det, spela Kanté defensivt och bestäm om Mount eller Havertz ska vara den offensiva mittaren. Det är sällan, nästan aldrig vi behöver två defensiva mittare. Eller låt Gilmour försöka vara mellan försvar och anfall. Vi tror på honom. Han kan vara defensiv, men han kan också vara offensiv. Han kommer bli lika viktig som Mount. (Att Gilmour inte redan är skotsk landslagsspelare är den största kritik vi någonsin haft mot den kanske bäste andremannen i Chelsea, Steve Clarke, Skottland har ingen bättre spelare, punkt slut).

LÖRDAG 16:
Chelsea vann och det är det absolut enda positiva vi kan säga om den här matchen mot Fulham. (Och tack Mount).

Det är en måste-vinna för Chelsea, som nu är nere på 10e plats, om vi ska kunna vända trenden och nå målen den här säsongen. Fulham har dock form och har nått fina resultat mot topplag senaste tiden.
    Lampard roterar en del, vi trodde James skulle komma in men är på bänken, Giroud spelar istället för Werner. Zouma vilas för Rudi och vi hade nog trott på Gilmour istället för Kanté men det blir Jorginho. Chelseas startelva är: Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger, Chilwell, Jorginho, Kovacic, Mount, Ziyech, Pulisic, Giroud
    avb: Arrizabalaga, Abraham, Werner, Zouma, Hudson-Odoi, Gilmour, James, Havertz, Emerson

Fulham saknar kapten Tom Cairney och Mario Lemina i eftermiddag. Det finns osäkerhet kring Mitrovic. De får inte heller spela Ruben Loftus-Cheek av kända skäl.
    Chelsea saknar avstängde N'Golo Kanté.

En stor och viktig fotbollshelg. Först handlar det förstås om att Chelsea reser den korta vägen till Craven Cottage. 2,4 km kortaste vägen. Tio minuter. För en match Chelsea måste vinna, annars måste vi börja skriva av säsongen då konkurrenterna är på väg att rusa ifrån oss. Trots att halva säsongen ännu inte är spelad! Det skulle förhoppningsvis också täppa till käften på en massa förståsigpåare som vill sparka Lampard, sänka våra nyförvärv och så vidare. (En hel del av dem är tyvärr påstår de!, Chelseasupportrar på sociala medier). Vi har redan sett gång på gång den här säsongen hur lag döms ut totalt, för att någon, några veckor senare plötsligt vara titelutmanare. Kom igen, det är 21 matcher kvar på den här säsongen, som inte liknar någon annan. Fulham har dock visat bättre form än Chelsea senaste tiden.
    Än viktigare är två matcher, kanske, i helgen mellan ettan och tvåan. Visst, Liverpool mot Man United är viktig och vi vet ännu inte vilket resutlat som är bäst för oss. Oavgjort mellan toppkonkurrenter brukar vara det. Men i princip struntar vi fullständigt i den i den matchen (även om hade vi varit spelare hade vi satt en avsevärd summa pengar på att United får en straff, domare Tierney brukar skänka dem det, fem hittills) och bryr oss betydligt mer om den andra matchen på söndag mellan ettan och tvåan.
    Det vill säga mellan Chelsea Women och Manchester United Women på Kingsmeadow. United överraskade stort och krigade till sig oavgjort i säsongens första match (inte helt rättvisande sett till själva matchen, men resultatet är alltid det som gäller). De har sedan gått från klarhet till klarhet och leder serien. Men en match mer spelad förstås. Båda lagen är obesegrade den här säsongen, ja Chelsea är det ju sedan januari 2019. Vinnaren av den matchen kommer att vara jättefavoriter till att ta hem hela WSL och titeln (igen!?). Vi tror förstås på våra tjejer som genrepade med en mycket övergygande 5-0-seger mot svårspelade Reading. Särskilt samspelet Fran Kirby (bäst inte bara i Chelsea utan hela WSL om ni frågar oss, helt objektivt förstås) och Sam Kerr som kommer allt mer in i ligan och Chelsea sedan sin övergång mitt i förra säsongen.
    Det blir en match att se fram emot, och den visas i Viaplay kl 15.30 på söndag.
    Matchen är så stor för damfotbollen i England att till och med Daily Mail som aldrig brukar bry sig om damfotboll har en stor artikeln inför den. Även om neandertalarna dominerar inte oväntat i kommentarerna men vi såg ju andra sådana i Washington förra veckan också. På Daily Mail har de i alla fall inte vapen med sig. Läs här>>

FREDAG 15:
Vikten av att hamna i rätt klubb men rätt manager är enorm i idrotten och kanske särskilt i fotbollen. Det finns det mängder av exempel på. En Chelseahjälte som nu får uppleva det är Eden Hazard som sågas längs fotknölarna i Spanien efter sin övergång till Real Madrid. Det har varit skador efter skador och kritiken har gått från usel till ännu sämre. Trist för en sådan underbar spelare och vänlig människa som Hazard. Han gick till sin drömklubb från barndomen och det har blivit en mardröm för honom.
    Han är alltid välkommen tillbaka till Chelsea. Det handlar dock om övergångssummor som är långt från den som Real betalade om detta skulle hända, mycket långt ifrån med tanke på utvecklingen och stigande ålder. Men tackar nej till honom, det tror vi inte kan hända trots hans nuvarande form.

TORSDAG 14:
Chelseas match mot Luton i 4:e omgången av FA Cupen ska spelas söndagen den 24:e klockan 13.00

OFFICIELLT
Det är nu klart att Lucas Piazon lämnar Chelsea permanent och ansluter till portugisiska Braga. Som alltid nämns ingen övergångssumma.

Från presskonferensen:
N'Golo Kanté får inte spela mot Fulham, men han är den ende som saknas i truppen. Kanté är avstgängd efter fem gula kort.
  Det är ett derby som är lite mer speciellt än andra, men utan publik blir det inte riktigt samma sak menar Lampard.
    Chelsea har haft två veckor nu där de haft möjligheten att jobba med saker på Cobham, saker de nu hoppas få ut i matchen på lördag.
    Han bryr sig inte om att Chelsea har bra statistik mot Fulham utan påpekar att de visar form och fick ett bra resultat mot Tottenham igår.
    Han påminner också att de fick även oavgjort mot Liverpool.
    Lampard jämför med förra säsongen då vi hade en lång försäsong och tid att jobba på saker och ting. Nu har de haft två veckor att få till tid att jobba på grunderna i Chelseas spel.
    Ang diskussionerna om att spelarna inte ska få fira på plan med kramar och kontakt sa han att de har ett möte om de nya reglerna imorgon men det är en instinktiv sak för en fotbollsspelare att fira.
    Han berömmer Scott Parker som han spelat med och menar att det alltid var tydligt att han skulle bli en bra manager och är det på samma sätt som han var en bra spelare.
    Så pratades det lite mer om att spelarna ombeds nu vara restriktiva med sitt firande på plan, vilket är en stor sak att kräva då det som sagt är instinktivt.
    Han påpekar att Timo Werner blir bättre ju mer han får jobba med sina lagkamrater och lära sig Premier League och den tiden har han inte haft ännu. Tanken är att ändå maximera hans talang i Chelsea.
    Han säger att han i sitt huvud har en långsiktig planering för Fikayo Tomori och antydde att han kanske behöver komma ut på lån just nu.
   
Reece James är tillbaka i träning vilket är goda nyheter inför matchen mot Fulham. Fulham som hittat form och klarade oavgjort borta mot Tottenham i den hastigt insatta matchen igår. Det blir inte lätt på lördag men det är en match Chelsea helt enkelt måste vinna då lagen ovanför oss, och de är många, är på väg att rusa ifrån. I matchen fick Ruben Loftus-Cheek väldigt mycket beröm vilket kanske var på tiden för han har inte helt övertygat under sitt lån till Fulham ännu. Han får dock inte spela på lördag så det kan ju vara en fördel för Chelsea.

ONSDAG 13:
Charlie Brown en gång lovande akademispelare har gått till MK Dons, det är inget lån utan en permanent transfer. Som alltid sägs inget om en övergångssumma.

TISDAG 12:
FA Youth Cup har stängts ned tillfälligt. Chelsea skulle mött Cabrdge eller Fylde som skulle mötts den här veckan i nästa omgång.

AI-analys, artificiell intelligens, används numer inom fotbollen för scouting. Daily Mail har låtti använda det till att ta reda på var några av de hetaste namnen bäst skulle passa, till vilken klubb de borde gå för att få ut det bästa ur sin karriär. Chelsea är den ideala klubben för Erlling Braut Håland enligt den här analysen. Läs mer här>>

MÅNDAG 11:
Chelsea möter i nästa omgång av FA Cupen, den fjärde: Luton, hemma på Stamford Bridge. Känns som en rätt bra lottning även om min vän Gary från Luton kommer att bli kluven (då han är redaktör på Chelsea Vital). Prel 23 januari. Vi får se hur tv-bolagen bestämmer senare.

Stormatchen är dock Man United mot Liverpool.

Även femte omgången lottas ikväll, så om Chelsea slår Luton, vilket vi är stora favoriter till att göra får vi då möta runt 10 februari: vinnarna mellan Barnsley eller Norwich. Känns som en positiv lottning där också. Det blir dock på bortaplan.

Jättelöftet  Jude Soonsup-Bell  fyllde 17 år och har nu skrivit pro-kontrakt med Chelsea. Inget har angetts om längd eller så. Det har inte heller bekräftats på hemsidan. Han har dock själv bekräftat det på sociala medier.

OFFICIELLT
Juan Castillo avbryter titt lån hos Alkmaar för att spela på lån för ADO den Haag resten av säsongen istället. Ingen orsak till bytet har getts.

STÄNGT. Chelsea har tvingats stänga ned akademin på Cobham på grund av coronan. A-lagets träningsfacilitet är dock fortfarande öppen då de har funnits i en separat så kallad bubbla. Akademin kommer vara stängd i en vecka. Läs mer här>>

FLYTTAD. Chelseas match mot Fulham har blivit flyttad. Från fredag till lördag kl 18.30. Detta då Fulham nu ska möta Tottenham på onsdag, se här bredvid.

Fran Kirbys perfekta hattrick var bara det tredje som gjorts någonsin i WSL. Tidigare var det bara Beth England mot Yeovil 2019 som gjort hattrick med båda fötterna och huvudet, samt Vivianne Miedema 2018 mot Reading.

Ikväll lottas fjärde omgången av FA Cupen. Preliminära speldatum runt 23 januari. Vi hoppas förstås undvika PL-lag än så länge för att få en cuprunda där Lampard nu kan våga spela de yngre spelarna. Lottningen sker innan den sista cupmatchen mellan Stokcport-West Ham, i tredje omgången och man lottar både fjärde och femte omgången samtidigt.

Allra mest av allt hoppas vi dock att det positiva som matchen mot Morecambe gav ska fortsätta och ge utdelning på Craven Cottage på fredag kväll. Chelsea måste ju komma igen även i Premier League. Det är minst lika viktigt, förmodligen viktigare än en bra FA Cupturnering. För det fanns mycket i det lilla som kändes väldigt uppmuntrande i matchen mot Morecambe även om det var mot ett lag från League Two. Havertz och Werner gjorde mål. Det var det 15 resp 12 matcher sedan senast. Ziyech började lite rostigt men spelade sig in i matchen och fick fram bollarna dit han ville. Kepa fick göra en avancerad räddning på en konstig boll som kunde lurat de flesta målvakter men han gjorde en smidig helomvändning och lyckades hålla den ute ur målet. Billy Gilmour visade att vi har Kantés efterträdare i klubben redan.

Efter Fulham som Chelsea nog måste besegra om vi ska hänga med väntar en riktigt tuff uppgift, formlaget Leicester som ser ruskigt bra ut just nu. Borta på King Power. En riktigt tuff uppgift för Lampards mannar.

Damerna har en kanske ligaavgörande match däremot denna vecka.
    De genrepade fint mot svårspelade Reading och Fran Kirby som kommit tillbaka från svår sjukdom, som kunde stoppat hennes karriär, är i strålande form. Fyra mål igår, ett perfekt hat-trick bland annat. Hon är Chelseas bäste målgörare nu och i våra ögon inte bara Chelseas utan kanske WSLs bäste spelare för tillfället.
    Chelsea möter Manchester United i vad vi tror blir en avgörande match för ligan. Vinst för Chelsea och det ger Chelsea en jättechans att vinna WSL igen. De kan också tangera rekordet i WSL som City håller på 31 matcher utan förlust. Det blir en match att se fram emot på söndag. Den spelas hemma på Kingsmeadow och förhoppningsvis kommer Viasat visa den, eller åtminstone Viaplay.
    Tyvärr som allting fortfarande, utan publik.
 

 

 


Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG 17:
Emma Hayes för fram Magdalena Eriksson som kandidat till att träna Chelsea någon gång i framtiden. Fina ord.

Det är verkligen covid-tider och nu riskerar Thiago Silva böter eller annan bestraffning då han efter matchen gav bort sin tröja till en av byggarbetarna på Craven Cottage. Något som är förbjudet enligt covid-protokollet men som hade hyllats pre-coronatider.

Det är inte Chelsea, det är inte ens fotboll. Det är hockey men vi vill nämna det ändå för det är så positivt för idrottens utveckling. Hockeyns huvudsponsor Skoda meddelar nu att de hoppar av om hockeyn placerar VM i diktaturens Belarus. Tänk om ynkryggarna i svenska hockeyförbundet kunde visa tillstymmelse av lika mycket ryggrad. Inte undra på att man helt tappat intresset för att följa ishockey. Det påstås vara en tuff sport men de är helt ryggradslösa. Med ledare som kramar diktatorer. Det måste bli ett slut på att tillåta vidriga diktaturer tjäna poäng på idrotten. Flytta vinter-OS från Kina också. Och fotbolls-VM från Qatar. Läs gärna här>>
    Det är väldigt viktigt det här, att sponsorer ställer krav på idrotten och slutar stödja diktaturer och idioter. Något som sker mer och mer ofta nu. Det finns hopp. En golfare förlorade sin sponsor igår för han var/är en idiot. Det kommer att öka, tror vi. Och det är enormt positivt.

LÖRDAG 16:
Lampard tipsas använda Werner som Leicester, vår motståndare nästa vecka, använder Jamie Vardy. Klart intressant tanke men Lampard är lite taktiskt inflexibel även om han då och då prövat lite annat. Men tanken känns rätt för oss utanför. Det skulle bättre utnyttja Werners starka sidor och kan han sedan utvecklas till en lika bra avslutare som Vardy, toppen. Men som artikeln påpekar, balansen i laget blir då annorlunda. Läs mer här>>

Men det är många som "vet" hur Lampard ska spela... Alan Smith anser Giroud måste leda linjen. Leverkusens boss Bosz anser att Havertz måste spela längre fram men att han knuffas undan av Ziyech... Känns som den åsikten också har meriter. Läs mer om det här>>

Det sägs att Milan ställer krav på att få en köpoption för att låna Tomori. Chelsea ska absolut säga nej till det. De får låna Tomori även om CSFC anser det vore bättre om Tomori spelade i PL för erfarenhet, inte i en så pass svag liga som Serie A. Även om det är lättare att få upp självförtroendet i svaga ligor. Men köpoption, nej. Chelsea ska vårda sina försvarslöften som Tomori, Guehi, Ampadu, Sarr, Livramento.

Vad man än säger om engelska sportskrivare, de alltid klara att promota engelska spelare framför utländska. xenophobin i England är ökänd, och ledde till Brexit. Så även om det finns värde i att läsa den här artikeln måste den ses i det ljuset. Om att Hudson-Odoi av engelska sportskrivare hyllas mer än andra Chelseaspelare födda i andra länder. Vi kanske ser saker annorlunda för ännu är inte CSFC övertygade om hans storhet, vi önskar vi har fel. Vi tycker han särbehandlas särskilt i medierna gentemot vad han presterar. Han har potentialen, men ännu har han inte levererat lika mycket som Bayern ser hans potential. VI har gärna fel för Chelseas skull. Läs här>>

FREDAG 15:
Danny Drinkwater är i Istanbul för att försöka få till ett lån för resten av säsongen till Kasimpasa. Han ska läkarundersökas och så ska de sista detaljerna i kontraktet ordnas, enligt källor. Chelsea kommer att betala en (stor) del av hans lön tydligen.

Real Madrid försöker nu jaga Olivier Giroud istället för floppen Luka Jovic (eller så vill de ha Aguero). Giroud är populär, det får man säga men vi ger inte mycket för allt snack runt honom. Han blir kvar i Chelsea och vi blir inte ett enda dugg förvånad om han förlänger över nästa säsong också.

Nu talas det plötsligt om en försäljning av Fikayo Tomori till Milan. Medierna har satt priset till 30m €. Vi tvivlar rätt ordentligt på den uppgiften.
    Senare uppgifter säger att det handlar om ett lån den här säsongen med en köpoption om 30m €. Det sistnämnda lär inte Lampard gilla så vi får se.

TORSDAG 14:
Chelsea lär jaga den mycket välväxte Kim Min-jae från Beijing Guoan. Den koreanske försvararen har fler intressenter som tittar på honom. Han är 1,92 cm.

Ryktena om Fikayo Tomori på lån till Milan har ökat.

Marco van Ginkel spelade sin första match för PSV där han är på lån. Det var 32 månader 983 dagar) sedan han senast kunde spela match efter ett sällsynt skadeelände.

Chelsea funderar på att återkalla Izzy Brown från hans misslyckade lån till Sheffield Wednesday. Han har inte fått speltid sedan september.

Ryktena om att Avram Grant skulle återvända till Chelsea i någon form lär vara osanna. Det är inte aktuellt enligt de senaste ryktena.

Lewis Bate har utsett till PL2's Månadens Spelare för december.

ONSDAG 13:
Chelsea sägs vara intresserad av Lazios unge spanjor, 18-årige yttern Raul Moro. För ca 3m pund. Han sitter på utgående kontrakt dessutom.

Sheffield tog sin första seger för säsongen igår och den spelare som stod ut och hyllades som MoTM var Chelseas lån till Chris Wilder, Ethan Ampadu.

TISDAG 12:
Chelsea sägs vara intresserad av Mohamed Simakan. Det lär också Milan vara. Fast nu kommer rykten om att Milan istället för Simakan vill ha Fikayo Tomori.

Enligt Daily Mail vill Chelsea värva Bursaspors turkiske anfallare Ali Akman. Han är 18 år och är inne på sista halvåret av sitt kontrakt. Bursaspor vill därför sälja honom för ca 3m pund. Den stora frågan är väl, kan han få arbetstillstånd i England under brexit? Flera klubbar, även i England, sägs vara intresserade.

MÅNDAG 11:
Roman Abramovich lär fundera på att ta Avram Grant tillbaka till klubben. Grant var aldrig poppis hos fansen men tog Chelsea till CL-finalen 2008, som vi borde vunnit hade JT inte halkat och Anelka lagt en svag straff. Det handlar dock inte som ersättare till Lampard utan i någon annan, ej avslöjad, funktion i klubben.

Ryktena om Upemecano har fått igång skvallersajterna. Utan tanke på att han jagas av ungefär varenda klubb i toppskiktet, särskilt då hans utköpsklausul lär vara i sammanhanget facila 40m pund.

Van Ginkel var med i PSVs trupp mot Ajax igår. Matchen slutade oavgjort. Bakayoko gjorde vinstmål för Napoll. Läs mer i Chelseas lånerapport>>

Fulham som ska möta Chelsea på fredag har plötsligt och säkert mindre lustigt fått en match på onsdag mot Tottenham. Tottenham skulle egentligen spelat mot Aston Villa men nu byter Premier League motståndare och de ska istället möta Fulham i en match som ställdes in tidigare. (Villa har drabbats av ett coronautbrott). Mourinho lär säkert ha en del att säga om detta, vilket vi förstås inte bryr oss om. Inget är ju normalt numer.
    Inte idealt för Fulham men det kan knappast skada Chelseas möjligheter i grannderbyt i SW.

Det talas redan om att matchen mot Fulham kan komma att ställas in pga coronan.

Det är bara någon vecka in på transferfönstret och vi kan nog redan nu slå fast att det är det mest lågmälda transferfönster vi någonsin varit med om. Det har knappt skett en enda värvning ännu. Haller till Ajax är väl den största och nästan enda som ett PL-lag gjort.
   Vi förväntar oss inte att resten av månaden kommer bli mycket annorlunda, men hoppas ju att några Chelseaspelare ska kunna hitta nya adresser där de kan fortsätta sina karriärer. Mest talas det om att Lucas Piazon med utgående kontrakt ska gå till Braga.
    Om det händer något annat i Chelsea är det än så länge väldigt tyst om det. Förutom ett möjligt lån för Fikayo Tomori, vilket känns rätt om det blir till ett PL-lag där han får ordentligt med speltid.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!