csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9   Chelsea FC  17 sp 7 v 5 o 5 f 32 -14 mål 26 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
2     Chelsea W   9 sp 7 v 2 o 0 f 28 - 5 mål 23 p

4 - 10 jan 2021
  NÄSTA MATCH:

15 jan kl 21.00 - Fulham

-

Nyheter v-1


SÖNDAG 10:
Chelsea kan tangera rekordet för matcher utan förlust mot Manchester United i nästa omgång av WSL. City håller det just nu med 31 matcher. Det är också en direkt ligafinal. Det lag som vinner den matchen kan nog räkna med att bli jättefavorit till att vinna ligan. (Matchen mot Man City i Ligacupens kvartsfinal har ju ställts in pga corona).

VILKEN fullkomligt fantastisk match Fran Kirby måste haft idag mot sin förra klubb Reading. Fyra mål, ett hat-trick i första. Hon var redan innan i våra ögon säsongens spelare, inte bara i Chelsea. Hon minskade inte det intrycket direkt. Det var dessutom ett perfekt hat-trick. Alltså alla målen i samma halvlek, direkt efter varandra och med höger fot, vänster fot och huvudet.
    Matchen slutade 5-0 då Ji gjorde ett sent mål Chelsea gick upp på andra plats bakom United men med en match mindre spelad. Det var 30e matchen utan förlust i ligaspelet sedan januari 2019.
  Roligt att vara Chelseasupporter idag :).

En ordentlig skräll då Crawley slog ut Bielsas Leeds med hela 3-0.

Vinsten över Morecambe var väntad och Lampard startade verkligen ett starkt lag som levde upp till förväntningarna även om de hade lite problem ändå. Det absolut roligast var att spelare som kanske haft det lite svårt tog chansen att imponera och göra oss glada. Mågna positiva tecken för Lampard att ta med sig från den här matchen, upprepa det mot bättre motstånd och det blir roligt framöver.

Emma Hayes bänkar kapten Eriksson i omstarten av ligan mot Reading. Stark offensiv uppställning annars.

Lampard gör sex ändringar i laget sedan senast. Werner får chansen att få igång sitt målskytte, Havertz får chansen att tysta idioterna som gnäller på honom. Rüdiger får chansen att visa vad han går för i mittförsvaret. Emerson får chansen som vänsterback för att spara Chilwell och Gilmour visar att han tillhör framtiden. Ziyech var rent svag mot City, behöver komma in i det efter sitt skadeelände. Kepa får visa att han tagit utvecklingen på rätt sätt. Intressant kommer det att bli. Mount får fira födelsedagen på rätt sätt hoppas vi.
    Laget:
    Kepa; Azpilicueta (k), Rüdiger, Zouma, Emerson; Gilmour, Mount, Havertz; Ziyech, Werner, Hudson-Odoi
    avb: Caballero, Tomori, Chilwell, Kovacic, Jorginho, Anjorin, Pulisic, Abraham, Giroud

Grattis Mason Mount som fyller 22 år dag. Grattis. Hoppas han får fira med en vinst.

Är det idag det vänder? Eller är det idag ryktena om att Lampard får sparken får substans? Vi hoppas innerligt på alternativ I. Vi vill också få igång framförallt Timo Werner men också Hakim Ziyech efter hans skadeelände. Så frågan är hur och vilka kommer Frank Lampard att starta? En förlust till Morecambe är väldigt avgörande för hans framtid och Chelseas säsong nu, efter den månad av besvikelser vi har genomlevt.

Nästan samtidigt återupptar damerna sin ligasäsong. I en tuff uppgift mot svårspelade Reading som har haft en ovana att lyckas få till oavgjorda resultat med Chelsea. Och så tät och tajt som ligan är kan Chelsea inte förlora fler poäng. Plus att vi vill förstås hålla liv i sviten, inga ligaförsluster sedan slutet av januari 2019.

LÖRDAG 9:
Nästa skräll blev att Blackpool slog ut Premier Leaguelaget West Bromwich efter straffar. WBA kvitterade på en sen straff under ordinarie tid. Burnley gick vidare mot MK Dons efter straffar och Everton och Fulham gick vidare mot lag från lägre divisioner först efter förlängning.

Tre Premier Leaguelag kunde ta sig vidare först efter förlängning mot lag från lägre divisoner. Det var Burnley mot MK Dons, West Bromwich mot Blackpool och Fulham mot Queens Park.

Första skrällen i FA Cupen är Chorley (div 6) som slog ut Derby, som dock är coronadrabbade och inte kunde ställa sitt starkaste lag på plan. Ändå är det ju väldigt starkt av Chorley.

FREDAG 8:
Aston Villas kids hade 1-1 i halvtid mot ett nästan helt ordinarie Liverpool i FA Cupen ikväll. Fantastiskt. Mycket tack vare fantastiskt spel av målvakten Onodi.

Ett stort coronautbrott i Aston Villa gör att de spelar ett U18-21 lag mot Liverpool som spelar en nästan ordinarie XI i FA Cupen ikväll. Ett flertal spelare i Villa var inte ens födda när James Milner i Liverpool gjorde sin debut i Premier League för Leeds. Den äldste, en person, var tre år gammal.
    Fotboll denna säsong, detta 2020-2021 är inte likt något annat. Villa lär knappast vinna och gå vidare i FA Cupen men vilken upplevelse för kidsen som får spela. Men för fotbollen i sin helhet är det ju inte lika kul.   
    Vi har dock sent omsider fått snygga ansiktsmasker från Chelsea och filter som passar dem från Kina!
   Sköt om er, håll avstånd och använd mask bland andra människor.

Kvartsfinalen i Ligacupen, Continental Tyres Cup, mellan Manchester City W och Chelsea W på onsdag har skjutits upp pga att City hade flera spelare som åkte till Dubai och skaffade sig covid-19.

Det är ju FA Cuphelg a la carte nu. Tredje omgången av FA Cupen, då storlagen kliver in och några av dem möter amatörlag. Som Tottenham som befinner sig 161 platser över Marine i ligasystemet. Chlesea möter ett division IV-lag som inte spelat på ett tag då deras matcher ställts in.
    FA Cupen har den här säsongen inga omspelsmatcher utan en vinnare ska utses i varje match. Det blir däremot förlängning innan straffläggning.
    Klubbarna får använda nio av bytare och fem byten.
    Vid huvudskada kan klubbarna använda en tillfällig avbytare med skadan utreds.
    FA Cupen är speciell för varje engelsk fotbollsssupporter och kanske lite extra för oss Chelseasupportrar då väldigt många av oss i den mererfarna generationen blev Chelseasupportrar genom FA Cupen. För CSFC skedde det i semifinalen mot Watford, 5-1, och vi kommer aldrig kunna glömma finalen och omspelsfinalen mot Leeds. Två av de tuffaste och mest anmärkningsvärda fotbollsmatcher som någonsin spelats. 2-2 och 2-1. Att Chelsea sedan gick vidare och piskade Real Madrid i två finaler också i Cupvinnarcupen säsongen efter skämmer inte minnet på något sätt.

Från presskonferensen:
    Tre spelare dras med skador och är inte aktuella; Reece James, Andreas Christensen och mest oroande N'Golo Kanté. (Vi har en ny match redan på tisdag mot Leicester!)
    Lampard säger Kepa har tränat mycket bra och antyder att inget kommer att hända kring honom det här fönstret.
    Lampard anslöt sig till att alla måste hålla sig till covd-reglerna. (Detta antagligen med tanke på diskussionerna om hur många spelare anser sig stå över dem och slarvar med reglerna vilket kan orsaka en total nedstängning).
  Han varnade för FA Cupens magi och att det alltid blir överraskningar och med tanke på Chelseas form sa han direkt att Chelsea måste verkligen vara förberedda.
    Han ville förstås inte peka ut någon spelare men målsättningen med laguttagningen måste bli att vinna matchen oberoende av vilka spelare han tar ut.
    Det finns bara ett sätt att återvinna självförtroendet och det är genom hårt arbete menar Lampard (som ju själv är urprodukten för hårt arbete till framgång. CSFC tror nog lite mer ändå att självförtroende växer från resultat än mer).
    Lampard säger något som är så pass viktigt för honom att vi väljer att inte översätta det utan publicerar det ordagrant istället: "When you have a squad as big as we do, there are probably more non-starters than starters. So it's only human nature that players find that tough. In terms of myself, I came into this job expecting pressure. And I have to say my personality is that when things are going well, I put more pressure on myself because I worry about what is around the corner. Now I find this morning challenging in a good way because I can find out more about myself, the team, and my members of staff. I love doing what I'm doing and I never expected an easy run in this job."
    Christensens skada kom mot Villa men är inte så allvarlig. Han räknar med att dansken kommer att kunna träna med laget imorgon. Däremot är han inte aktuell för spel.
    Chelsea har kallat upp, som vi redan skrivit om (se till höger) flera ungdomar för att ge dem konkurrens, inspiration och en utmaning. Och kanske framförallt för att visa att klubben tror på dem.
   
Cupmatchen mot Morecambe kommer nu att visas på Viasat Sport.

TORSDAG 7:
Chelsea upplåter återigen gratis rum och mat till personalen inom sjukvården NHS i den utvidgade corona-krisen i England. Detta på hotellet som utgör ena kortsidan av Stamford Bridge, Copthorne Millenium.

Viaplay har lagt till FA Cupmatchen på söndag i sin tablå. Matchen startar på Viaplay 14.30.

ONSDAG 6:
En tragisk kväll som vi inte kommer att kunna glömma när den amerikanska demokratin förstördes av en sjuk och odemokratisk president som lever i ett alternativt universum utan verklighetsanknytning. En tragedi för ett land jag bott i och uppskattat. Man kan bara hoppas att Trump och hans anhang ställs till ansvar för detta.

En supporters hyllning till den nyligen bortgångne Tommy Docherty, en klubblegend. Läs här>>

TISDAG 5:
Paul Merson kommer med en idé som kan vara värd att betänka även om man kanske inte håller med. Han menar att Frank Lampards problem är att han har för bra trupp att välja från och att han därför inte klarat av att hitta sitt bästa lag ännu. Han har helt enkelt för många alternativ. Ändå måste Chelsea enligt Merson värva en central anfallare som gör mer mål än Giroud eller Abraham. Läs mer här>>

MÅNDAG 4:
Chelsea nere på nionde plats i tabellen, efter att Southampton gått förbi efter en vinst över Liverpool.

Regeringen i Storbritannien har återigen utlöst en nationell lockdown. Men fotbollen och en del annan professionell sport får fortsätta då de bubblor de lever under anses vara säkra. Detta trots en ökning av antalet covid-drabbade i klubbarna.

Chelsea måste bryta sin ursvaga form mot Morecambe på söndag. Det var nog tänkt att det skulle bli en match där Lampard skulle spela b-laget så att säga. Nu måste Lampard istället matcha sina bättre spelare mot Morecambe för att få igång dem.
    För det går inte att vila Timo Werner till någon målform, han måste ju hitta målen. Han är dock inte den ende som måste få fart på sitt självförtroende. Vi kände inte igen Kanté mot City även om han inte var lika borta ur matchen som mot Arsenal. Det var ändå Citys briljans under en kvart som sänkte Chelsea mer än att Chelsea var rent usla (som mot Arsenal). Ziyechs återkomst var mycket långt från en triumf som vi väntade oss.
*

Chelsea har blivit ett krislag och säsongen är på väg att försvinna för oss. Vi har inte råd med fler fiaskomatcher. Så är det bara och det går inte att förbigå att det är Frank Lampards ansvar och han imponerade inte på något sätt igår mot City. Varken med taktiken men framförallt med hans matchmanagement även om det var hans inhoppare som till slut hittade ett tröstmål. Ibland är känslan att han är lite väl ömtålig mot spelarnas ego istället för att se till lagets bästa. Han måste lära sig byta för att förändra matchbilder, sluta med lika-mot-lika-byten när Chelsea jagar matcher.
*

Sedan tycker vi nog att Chelsea åtminstone visade bättre attityd mot City än mot Arsenal, problemet är att kvaliteten inte finns där just nu. Det finns dock de i medierna som tycker annorlunda. På det sättet kan vi inte jämföra matcherna. Mot Arsenal var spelarna skit om vi får säga så särskilt i första, igår var det ett utmärkt lag som fick ut sin briljans och det drabbade oss. Därmed kom hängande huvuden och självförtroendekraschen. En kvalitet som vi vet finns hos spelarna men de får inte ut den just nu. Det syns verkligen hur det har låst sig för Chelsea och framförallt för vissa spelare. Det är det största problemet, större än spelarna eller managern om vi säger så. Det kan lossna när som helst, eller det kan fortsätta och helt förstöra säsongen för oss.
    Det är dock oroande hur de liksom klappade ihop självförtroendemässigt efter Citys briljanta minuter. Det är som laget ändå visat dåligt självförtroende mot både Arsenal och City. Något som kanske också kan sägas mot Wolves där de onödigt tappade poäng på övertid. Sådant kan bero på dåliga förberedelser även om det är svårt att säga det, eller på att laget sällan ser likadant ut från match till match.
*

Vi måste komma ihåg att det kan vända till det positiva lika snabbt som det vände till den katastrofala decembermånaden. Som sagt, av Ferguson, säsonger vinns inte under helgperioden, de kan dock förloras. Titelutmaningen är borta, men vi är fortfarande inom poängavstånd för en CL-plats.   
    Vi har bara på en vecka nu sett hur ett annat Londonlag gått från värsta krislaget till att inte alls vara det längre. Så det får vi ta inspiration från även om det känns tungt som bara den att vara Chelseasupporter just nu.
    Först får vi dock se till att få till en bra match och gå vidare i FA Cupen. Vi vill se Timo Werner spela den matchen trots att han normalt borde vilats, för att han ska få hitta det där målet han så förtvivlat behöver. Han behöver också stänga ned sociala medier och låta bli att läsa engelska tidningar fram till dess. För de kommer skylla på honom och de kommer att försöka sparka Lampard den här veckan.

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG 10:
Efter fått höra om många olika klubbar börjar det nu stå klart att det handlar om Braga för Lucas Piazon, men vi avvaktar att få höra det officiellt. Piazon är inne på sista halvåret på sitt kontrakt med Chelsea så frågan är om det ens blir en övergångssumma.

LÖRDAG 9:
Dagens Lucas Piazon som varit på lån till Rio Ave är att han nu ska gå till Braga.

Chelsea ska gett sig in i jakten på Leipzigs Dayot Upemecano. Enligt Daily Mail.

Fortsatta rykten om Emerson Palimieri till Napoll. Vi får se hur det går, som det ser ut vill Lampard nog ha Emerson kvar som back-up och hellre sälja Alonso.

Express hävdar att Chelseas ledning redan har haft möten med Juventus förre manager Massimo Allegri. Vi tar sådana rykten för vad de är, rykten.

FREDAG 8:
Michy Batshuayi fick en sällsynt start för Crystal Palace i cupmatchen mot Wolves.

Det kommer rykten om att det skurit sig kring Lampard och styrelsen angående en transfer av Declan Rice som medierna menar är mer eller mindre Lampards drömvärvning. Styrelsen ska inte vara lika övertygade om hans kvalitet och framförallt anses hans prislapp vara löjligt hög (vilket den är). Detta ska lett till konflikt även om få trott att Rice skulle kunna värvas nu i januari. (Med tanke på resultaten på sistone lär nog Lampard få ligga lågt med en värvnlingsönskan just nu om han vet sitt eget bästa).

Nu när klubbarna inte kan värva unga spelare från Europa sägs Chelsea gått in i ett samarbete med Newcastle City Juniors om unga spelare.

Ryktena om Mohamed Simakan vägrar ge sig. De ger dock mer och mer känslan av att vara agentdrivna.

TORSDAG 7:
Andreas Christensen har skadat knät. Något som gör att spekulanterna tror att Chelsea inte vill låna ut Tomori nu i januari.

Turkiska Kasimpasa lär vara intresserade av Danny Drinkwater.

Chelsea har lyft upp fem akademispelare till a-truppen inför mötet med Morecambe. Tino Anjorin, Lewis Bate, Henry Lawrence, Tino Livramento samt unge Jude Soonsup-Bell.

Lucas Piazons lån till Rio Ave sägs ha avslutats i förtid för att han kommer lämna Chelsea permanent efter nio år ute på lån. Norwich City, Stoke City och Bordeaux är klubbarna som han lär vara aktuell för.
    Andra uppgifter säger att Rio Ave är klubben han kommer att hamna permanent i. Inget har ännu sagts från Chelsea.

ONSDAG 6:
Leeds har blivit favoriter till att få låna Fikayo Tomori resten av säsongen. Tidigare trodde vi att Rennes var den mest aktuella klubben men det är ju bättre om Tomori får PL-erfarenhet. Även Newcastle sägs vara med i jakten.

Danny Drinkwater söker sin framtid i Tyskland. Hans agenter undersöker just nu intresset och det sägs att Chelsea kommer låta honom gå för 3,5m pund, en tiondel tror vi av det han kostade Chelsea.

TISDAG 5:
Ägg i ansiktet brukar det kallas, för nu avslöjar fler och fler källor att Chelsea inte alls jobbar på eller har funderingar på att sparka Frank Lampard. Pinsamt, om de skulle bry sig, för alla dessa som tvärsäkert menade att han skulle försvinna efter förlusten till City. Att förlora till ett City som en period spelar fullständigt lysande fotboll är inte detsamma som förlusten mot Arsenal där det var Chelseas dåliga spel plus en hel del tur för Arsenal som orsakade förlusten. (Vi påminner om en missad straff, en boll som ingen människa tror var menad att ens gå mot mål som går in, en billig mycket billig straff och en mycket bra frispark låg ju bakom). Förluster mot Wolves och Everton, som vi fortfarande inte anser speglade matcherna är värre att svälja än förlusten mot City. Problemet förstås är tendensen.
    Ändå, vi är bara sju poäng bakom tabellettan även om några lag före oss har spelat färre matcher. Chelsea är ändå med i det hela och vi har ju sett hur det vänt för andra lag. Det var inte så länge sedan alla pratade om kris för United, sedan Arsenal och också för Burnley etc... Börjar Chelsea vinna igen är ligan långt ifrån avgjord.
    Förluster händer och vi antar att Liverpools supportrar idag känner som vi gjorde i december. Och de ska ju vara ett bättre lag än Chelsea och även om de gnäller över sina skador, har de inte haft fler än Chelsea haft plus att de har inte problemet med att försöka spela ihop ett lag med flera nya spelare och unga, mer oerfarna spelare.

Andrea Pirlo fjäskar för Olivier Giroud i ett försök att få värva honom till Juventus. Det lär inte hända i januari i alla fall.

Marco van Ginkel som är på lån till PSV är nära en comeback efter en ruskigt jobbig skadeperiod. Han har tränat för fullt i ett par veckor och färväntas kunna spela igen snart.
    Även Charly Musonda som också varit svårt skadad, så mycket att få trodde han ens skulle kunna komma igen, verkar närma sig spel igen.

MÅNDAG 4:
Chelseas lånerapport>>

Blue Monday är rubriken på dagen. Onekligen passande. Särskilt för den av vissa medier sparkade Frank Lampard. Inte för att han har fått sparken men enligt dem antingen ska han sparkas eller så är det redan bestämt och ersättaren är utsedd. Vem ersättaren är är de dock oense om, men enligt vissa är det Brendan Rodgers som redan har ett förflutet i Chelsea, enligt andra John Terry som i högsta grad har ett förflutet i Chelsea och så vidare går det med varje namn på en ledig manager. Eller inte lediga managers.
    Vi nöjer oss med att kalla det en Blue Monday och försöker glömma den senaste månaden. Ny match på söndag.

Det här är vad The Athletic gick ut med direkt efter förlusten mot City. Punkt tre känns oroande, för vi vet hur spelargruppen i Chelsea tidigare fått managers avskedade. Sedan vet vi inte mer och vi kan absolut inte säga hur trovärdiga The Athletic är. De har doch bra rykte för att vara en sportsajt.
**Chelsea hierarchy looking at alternatives to Lampard
**Concerns over struggles of Havertz and Werner
**Tensions between manager and some of squad
*
Hatarna på sociala medier har omedelbart hängt på det här. CSFC har kritik mot Lampard, särskilt hans matchmanagement, men vi tror inte att sparka honom är lösningen. Och absolut inte att sparka honom och ersätta honom med Thomas Tuchel. Hatarna har länge ifrågasatt Lampard t ex hos Daily Mail, det finns däremot inte särskilt mycket som pekar på om de är Chelseasupportrar eller supportrar till andra lag som aldrig tyckt om honom. Vi utgår faktiskt från det sistnämnda. Detta då många som pratar illa om honom på sociala medier har visat sig vara supportrar till just vissa andra klubbar.
    Att hans ställning ifrågasätts just nu är nog dock helt klart. Att förlora till ett City som spelat briljant är dock knappast en orsak, utan det är mer utväxlingen på värvningarna och just resultaten under helgperioden.
    Det som vi gillat med Lampard är ändå att han tagit itu med saker som inte fungerat och fått det att fungera. Tills nu då samma saker plötsligt slutat fungera igen. Kanske är det en ledarfigur på plan som saknas, kanske skulle Chelsea titta på ett delat ledarskap och ta in John Terry som co-manager precis som några klubbar, Djurgården t ex, har delat managerskap?

Många sportskrivare skriver att förr hade Roman Abramovich aldrig låtit en manager komma undan med resultat som Lampards. De skriver detta med stort beklagande allihopa, inte som upplysning utan för att de vill ha de ständiga managerskiften som Roman tidigare gett dem.

Ingen vet vad Roman tänker, men vår bedömning är att Frank Lampard får inte sparken nu. DOCK det här kan inte fortsätta. Chelsea måste vinna över Morecambe, Fulham, Leicester, ta revansch mot Wolves och slå Burnley igen. Minimikravet är vinst över Morecambe och minst 9 poäng från ligamatcherna. Tuffa krav. Vi tror de dock krävs annars kanske det är en ny manager mot Atletico. Vi lär få höra mycket om detta om vändningen inte kommer snabbt nu.
    Spekulationerna och ryktesspridningen är intensiv i engelska, och därmed svenska medier. I princip varenda en av dem pekar ut Lampard som före detta manager. Alla tror de vet vad Roman tänker göra. Enligt dem är Frank Lampard nu Dead Man Walking.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!