csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  17 sp 7 v 5 o 5 f 32 -14 mål 26 p
3 januari 2021

CSFCs spelarbetyg


CHELSEA     Chelsea     vs    Manchester City    city  
       1                                   -                  3                (0-3)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Manchester Citys laguppställning

Martinez, Cash, Konsa, Hause, Targett, Luiz, McGinn, Grealish, Traore, El Ghazi, Watkins

avb: Heaton, Taylor, Hourihane, Nakamba, Engels, Guilbert, Elmohamady, Davis, Ramsey

Manager: Pep Guardiola

Målgörare

0-1
0-2
0-3
1-3

Ilkay Gündogan, 18
Phil Foden, 21
Kevin de Bruyne, 34
Callum Hudson-Odoi, 90+2


CHELSEAS INSATS


6-

Godkänd start från Chelsea och så plötsligt några moment/ögonblick av perfektion från City och matchen var körd. Efter det var Chelsea utspelade. Chelsea rasade på som ett korthus men det var ju Citys briljans. Chelseas moral däremot försvann helt och hållet.Liksom deras fattning. Var det taktiken? Kanske, för den höga pressen gav City de ytor de älskar mellan försvar och mittfält.

Vi klagar inte på attityden idag, men huvudena hängde inte med när City fick full utdelning och det sätt de fick utdelning. Försvarsspelet i Chelsea har kraschat igen efter sett väldigt bra ut ett tag. City kom igenom på tok för lätt trots allt.
Däremot var attityden inte så bra i andra på alla, då flera hängde med huvudena och inte längre trodde på sig själva. Lampard agerade inte och försökte inte heller ändra matchbilden i andra i tid. Det är ett fel f d spelare som blir managers verkar ha, de är ovilliga att göra byten i tid om det är för att inte såra känslor eller för de hoppas spelarna själva ska ta tag i det?

De gav upp redan i halvtid och det verkade Lampard också gjort. Pulisic, Gilmour, Mount de som visade vilja att göra något. Typiskt nog var det inhoppare som fixade tröstmålet.

City fick till en sådan där match vi drömde om att Chelsea skulle få. Det är faktiskt krisstämpel nu på Chelsea och nu börjar tiden för att vända det här rinna ut. Chelsea däremot åstadkom nästan inget alls.


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Målen var otagbara och vi kan inte lasta Mendy. Bra räddning på Rodris nick i början av andra. Vaken i sina utrusningar. 6
César Azpilicueta Det var på hans kant målen kom till. Täppte till lite bättre i andra. 5+
Kurt Zouma Två stora blockeringar som nog stoppade mål. Tappade dock positionen flera gånger, bl a andra målet. 6
Thiago Silva Överspelad av Gündogan vid första målet. Hade lite problem med Citys rapphet. 6-
Ben Chilwell Hade svårt att hänga med Sterling, men var inte dålig ändå i första. 6
N'Golo Kanté * Började väldigt bra men blev utlämnad vid tredje målet, ändå var han nära stoppa det, innan skottet gick i stolpen och gav en retur till en Cityspelare. Avstängd mot Fulham. Utbytt efter det, obegripligt. 6
Mateo Kovacic * Kom inte in i det hela. 5
Mason Mount Kämpade och försökte men... Viljan finns där men det räcker inte alltid. 6
Hakim Ziyech Mycket rostig och väldigt lite av det vi hoppades på, fick inte alls till det. 5
Christian Pulisic * Började bra och var den som hotade framåt. Snackade dock till sig ett kort i onödan. 6
Timo Werner Central anfallare idag. Det hjälpte inte. Måste nog spelas mot Morecambe i hopp om att han ska hitta självförtroendet igen. För hans självförtroende verkar helt kört just nu. Han vågar inte göra saker själv utan spelar andra istället. 5
---    
Billy Gilmour In för Kanté. 64 Ändrade inget men han visar attityd, vilja. Det var ett lika för lika byte. Ändå ett positivt inhopp pga hans vilja. 6
Callum Hudson-Odoi In för Ziyech. 64 Gjorde ett sent tröstmål. 6
Kai Havertz In för Kovacic. 77 För kort tid för betyg. (Assist dock). -
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Rüdiger, Jorginho, Abraham, Giroud, Hudson-Odoi, Gilmour, Havertz, Emerson

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 9 18
Skott på mål 2 6
Blockerade skott 5 4
Hörnor 5 3
Målvaktsräddning 3 1

Bollinnehav %

54 46
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Gav Werner den centrala rollen lite överraskande och kunde starta Ziyech. Ville säkert ha speeden i anfallet idag,

Fick se laget tappa koncepterna helt efter briljansen från City. Han får dock ta på sig taktiken då Chelsea satte hög press men också helt lämnade utrymmet bakom mittfältet till City som de sedan totalt utnyttjade.

Agerade inte för att vända det hela utan bara avvaktade.... ett av hans stora fel, att han drar på bytena. Ett stort fel han har, han agerar alltid för sent med att försöka förändra matchbilder som inte fungerar. Är det för att han själv var spelare förr? Hans matchmanagement idag är HELT UNDERKÄNT

När han väl bytte in var lika för lika istället för att försöka ändra matchbilden. Varför kom inte Giroud in tidigt? En svag svag insats av Lampard idag.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Christian Pulisic - om någon nu ska få det för han försökte.

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

City saknar spelare men med deras trupp märks det mindre i startelvan än väntat med tanke på att fem spelare lär ha fått posivit covid-test. Största minus för dem är väl att Ederson saknas. Aguero på bänken är som alltid ett orosmoment då han har en ovana att göra mål på oss.

Oroande fakta. Chelsea har inte vunnit årets första match på fyra år. Tre oavgjorda och en förlust.

Chelsea har fördelen av speed och längd, men City är vana vid att sakna längd och de har ju nästan sin starkaste startelva ändå. Matchen börjar med en minuts applåd för bortgångne Tommy Docherty (dog nyårsafton).

City gör avspark. Första minuten tillbringas dock på deras planhalva.
    Första riktigt organiserade anfallet kändes det som men Chilwell hamnar i problem mot två spelare och till slut blir det bara inspark. 4
    Bakåtspel och Steffen plockar upp bollen vid boxlinjen. Petigt men det får vi väl tacka för av Taylor. indirekt firspark halvmetern in i boxen. 4 Mycket diskussion hur den ska behandlas av Chelsea. Fyra spelare inblandade. Men Azpi går därifrån. Mellan benen-petning och Ziyech skjuter, blockeras till hörna. Werner möter den med en fin nick som dock nickas bort. Ny hörna. Chelsea hamnar nere hos Mendy med den och tappar sedan boll på mitten. Bra blockering av någon som vi inte hann se vem det var.
    Det är de Bruyne som spelar falsk nia för City, de flesta trodde på Sterling.
    Ziyechs in mot Pulisic som inte når bollen. 9
    Ziyech in i boxen, blockeras och åter ned till Mendy och Chelsea börjar om. Chelsea är det lag som mestadels har försökt, och försökt hitta ett ordnat spel. Det är dock en hel del felpass, mest kanske från City. Kante vinner boll efter ett felpass och Werner trycks ned i boxen, men det var ok då spelaren bakifrån vinner boll först, och inte straff.
    Zouma rakt påp Sterling, som dock inte får kontroll på bollen. Farligt. 12
    Missförstånd mellan Kovacic och Pulisic. Bollen bara sveper förbi amerikanen då denne går in istället för att stå kvar dit Kovacic siktade. 13
    de Bruyne får en fantastiskt fin boll men skottet missar han med decimetern. 16 Vilken chans. Mendy rusade ut bra och täckte. Ett tidigt inlägg från Cancelo. Och en ordentlig varning till Chelsea försvar.
    Sterling skjuter ett inlägg, på Silva och den studsar i famnen på Mendy. City har kommit in i matchen nu och hotar mer än vad Chelsea gjort. 17
    Så får Gündogan bollen, vänder upp och klipper in bollen bakom Mendy. Effektivitet. Mendy har fingrarna på bollen. 18
   Chelsea hade matchen i 16 minuter och plötsligt har City tre riktigt farliga anfall och sätter ett fint mål. Så typiskt. Vi första stolpen och Mendy når den inte.
    Så rullar de upp Chelsea igen och Foden vinklar in bollen i mål. SÅ var väl den här matchen körd. Det är riktigt bra av City och .... vad kan man säga?
    Dags att höja den riktigt stora varningsflaggan för Chelseas säsong. Vi är plötsligt utspelade efter att City inte varit med i matchen.
    Det här kan rusa iväg ordentligt. För Chelsea är helt borta ur matchen plötsligt.
    Hörna City. Kort de Bruynes skott blockeras.
    Nu går absolut inget alls rätt för Chelsea. De får jaga boll och när de väl har den slår de bort den. City gör vad de vill, det är en total fullständigt vändning av matchen och för ögonblicket är Chelsea utspelade. Det går inte beskriva det på annat sättt. City lyckas med nästan allt.
    Chelsea är inte med i matchen och det mesta händer på Citys vänsterkant, den vi trodde skulle vara sämst med Zinchenko på ytterbacken.
    Härligt spel mellan Pulisic och Werner men Pulisic tvekar och det blir intet av det. 28 Puisic borde skjutit men tvekade och hamnade vid linjen.
    Zouma blockerar skott två gånger när City har bra lägen. 29
    Den vändning på säsongen som redan är på väg att helt bli förstörd ser vi inget av just nu. Det en uppförsbacke typ Himalaya för Chelsea just nu. Chelsea har inget avslut på mål ännu, City har tre. Och två av dem i mål.
    Rodri sätter fotsulan i bröstet på Kovacic men inget kort. Frisparken leder till en kontring där Sterling är helt fri. Kante lyckas nästan blockera honom men Sterling får skott i stolpen och på returen sätter de Bruyne bollen. UTKLASSNING. 34 Chelsea spelar med huvudet under armen just nu. Vad tänker de på? Hur kan man ställa upp som de gjorde på den frisparken och ge bort målet.
    Azpi försöker, utanför. 37
    Gündogan klackskarvar nästan in ett fjärde mål. 44 Nästan allt lyckas för dem.
  Werner in i boxen men bollen till Mount går förbi honom. Två minuter tillägg.
    Kort på Pulisic, och jag vet inte varför för det var han som fick frisparken. Snack antar vi. Azpis lätta nick räknas som avslut mot mål. 45+1
   
City var inte med i matchen, men sedan tappade Chelsea allt och City var fullständigt briljanta. Chelsea tappade helt modet. Så får det inte se ut, man kan inte tappa huvudet som Chelsea gjorde. Det var inte som första mot Arsenal då Chelsea var urusla, nu är det City som helt enkelt varit för bra och onekligen haft en del flyt också. Men med skickligher kommer flyt. Just nu önskar man bara att matchen vore över. Chelsea har fått en lektion av ett lag som vill mer och kan mer. Plötsligt och lite oväntat klickade precis allt för City, försvarsspel, anfall och ja, allt.

ANDRA
Chelsea måste ju satsa allt nu och det ger ju City chansen att kontra sönder oss helt. Obehagligt läge.
    Chelsea kommer knappt ur eget straffområde just nu. 48 Det är otrolligt. Citys spelare är uppskruvade som Duracellkaniner och täcker alla spelvägar för Chelsea. Plus förstås att Chelsea envisas med att skänka bollen till dem med dåliga pass också.
    Chelseas första anfall kom efter fyra minuter och Citys spelare täckte helt bort Chelsea i det. Det måste vara det bästa försvarsspel vi sett City göra under Pep, typiskt nog just idag.
    Zinchenko skjuter, svagt men Mendy får ändå lite problem med det innan han kan plocka det. 50
    Kovaic tappar boll och för första gången slarvar City bort läget.
    Kante drar ned sterling efter hamnat på efterkälken. Inte farligt men kort och avstängning i nästa ligamatch mot Fulham. Frisparken perfekt på två fria spelare och Rodris nick räddas bra av Mendy.
    Mounts boll in var nog inte menat som skott men blev det, dock utan större problem för Steffen. 55
  Attityden hos spelarna är inte bra nu. Lampard måste agera - snarast.
  Kovacic skjuter, utanför. 58 Skottläge åtminstone.
    Citys skärpa är mindre och Chelsea verkar kastat in handduken och Lampard gör ändå inget. Det är inte godkänt managerskap.
  de Bruyne skjuter men utanför. 62
    Varför agerar inte Lampard, han måste skapa liv i Chesleas spelare som knappt ens verkar vilja vara på plan nu.
    Vi gillar att Gilmour fick komma in, men varför ta ut Kante som kanske varit bäst och inte Kovacic? OBEGRIPLIGT.
    Mycket mer begripligt att CHO kommer in för Ziyech som inte varit med i matchen. Men Giroud borde kommit in för Werner också. 64
    Mendy kom och hinner före De Bruyne. 65
    City har slagit av på takten och Chelsea får ha lite boll men klarar inte längre av att göra något med den då det helt tappat modet att göra något med den. De som ska ha plus för att de försökt i den här matchen är väl Kanté, Pulisic och Mount men försöken har inte varit bra nog.
    Bra spel mellan Azpi och CHO men varför sköt inte CHO när han hade bra läge, ingen vågar något alls längre i Chelsea.69
    Som tur var vill Citys spelare gärna glänsa lite och är inte lika skärpta som förr.
    Chelsea får chansen att göra något men de trasslar till det för sig och det blir absolut inget av deras c chanser för de tar för mycket tid på sig.
    Kovacic kapar de Bruyne och stoppar en kontring. 71 Inte mycket att snacka om det kortet.
    Werner får en kontrintsmöjlighet men styrs av Stones ut. 76
    Havertz in för Kovacic, Varför spelar Lampard inte Giroud. Ännu ett byte lika för lika istälelt för att försöka ändra något. 77 Vi fattar inte Lampards tänk alls i den här matchen. 77
    Hörna och det vore trevligt med ett tröstmål men inte i närheten, Den nickas bort. 79 Sedan drar Havertz på sig en frispark mot Zinchenko.
    Inlägg till Pulisic men dålig nick. 81
    City vill bara spela av matchen och spara kraft till mötet i ligacupen mot United.
    Zouma stoppar ett anfall men det är inte längre full satsning från Cityspelarna.
    Silva krokar Sterling och frispark i ett läge för de Bruyne. Ska det bli fyran då? 83 Nix, touchas ut till hörna.
    Ännu en dålig Chelseahörna, vad har hänt med våra fina hörnor?
    Havertz försöker men skottet skulle alltid bli täckt då han annonserade det .
    Mahrez och Aguero på väg in, det kan fortfarande bli mål i den här matchen. De Bruyne och Foden ut. 86 Aguero har tio mål på fjorton matcher mot oss, huvaligen. Nu får han kanske 7-8 inhuter på sig att göra ännu ett.
    Chelsea kontrar och Werner skjuter istället för att gå förbi sin motspelare. Hörna. Så halkar han vid hörnflaggan och haltar. 88
    Werner försöker dribbla sig in i boxen, Dias stoppar honom. 89
    Pulisic hakas av silva. 90 Kort.
    Pulisic försööker och försöker hitta Zouma som inte kan ta upp bollen. Två minuter tillägg. Pulsici försöker ett långskott då Steffen är långt ute. Lyckas inte.
    Det blev ett tröstmål ändå. Fint inlägg från Havertz som går förbi Werner med Hudson-Odoi sätter bollen i nät. 90+2 Touchar Werner fram den?

En lektion i effektivitet, en lektion att hitta ytorna mellan försvar och mittfält och en lektion i försvarsspel. City gav Chelsea lektioner i nästan allt idag.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor + VAR

BETYG

Körde petiga stilen och därmed en hel del blås. Men varnade inte Rodri när han sätter foten i bröstkorgen på Kovacic!

Han är tydligen vår bogiekdomare, det går alltid fel för Chelsea när Taylor dömer. Den här gången dock inte pga av honom.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.