csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  17 sp 7 v 5 o 5 f 32 -14 mål 26 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   8 sp 6 v 2 o 0 f 23 - 5 mål 20 p

28 dec 2020 - 3 jan 2021
  NÄSTA MATCH:

10 jan kl 14.30 - MORECAMBE - FAcup

  -

Nyheter v-53


SÖNDAG 3:
City fick till en sådan där match vi drömde om att Chelsea skulle få. Det är faktiskt krisstämpel nu på Chelsea och nu börjar tiden för att vända det här rinna ut. Det oroar mest är ju att vi var bättre förut och nu när vi väntade oss att saker och ting skulle börja sitta ihop faller allt isär istället. Laget saknar helt självförtroende och det måste de hitta mot Morecambe. Fast just nu vågar man inte satsa på Chelsea ens i den matchen.
    Just nu är det inte helt kul att vara Chelseasupporter när det som såg så lovande ut nu fallit ihop som ett korthus senaste månaden. De ser ut att ha nästan lika dåligt självförtroende nu som Sheffield.
    Å andra sidan för en månad sedan såg vi aldrig den här utvecklingen så förhoppningsvis kan det vända åt andra hållet. Hoppas gör man alltid.
*
Oroande fakta. Chelsea har inte vunnit årets första match på fyra år. Tre oavgjorda och en förlust. V i har dock vunnit de två senaste hemmamötena mot City.
    Guardian beskriver matchen som en inte nödvändigtvis måste vinna-match för Chelsea men som en absolut inte förlora-match för Chelsea. Det känns rätt sant. Särskilt som lagen framför oss alla plockar mycket poäng i den här omgången.
*
Chelseas startelva i tuffa mötet med Manchester City:
    Ziyech startar, lite oväntat även om vi trodde han skulle spela en roll som inhoppare. Werner verkar spela central anfallare. Det var också lite oväntat, hade gissat Giroud.
    Mendy, Azpilicueta, Chilwell, Zouma, Thiago, Kanté, Kovacic, Mount, Pulisic, Ziyech, Werner.
    avb: Kepa, Rüdiger, Jorginho, Abraham, Giroud, Hudson-Odoi, Gilmour, Havertz, Emerson

City startar ett lag där det verkar som av deras fem coronadrabbade spelare är det inte alla som tillhör startelvan. Aguero som alltid brukar måla mot oss känns det som är på bänken. Det är på bänken som de har sina ersättare. Ett starkt City, starkare kanske än vad vi lite grann hade hoppats med tanke på omständigheterna.
    Steffen, Dias, Stones, Zinchenko, Cancelo, Rodri, Gundogan, Foden, Silva, De Bruyne, Sterling

Frank Lampard har gått ut och försvarat våra tyskar, Kai Havertz och Timo Werner som utsätts för kritik och menar att de måste få tid och att de kommer att börja leverera. Han pekar på att de kom med stora prislappar, har fått liten tid att förbereda sig (ingen försäsong) och att klimatet idag är så tufft för nya spelare särskilt från utlandet som kommer till Premier League. Man kan bara hålla med. Men att medier löper i flock är inte nytt, nyare är dock alla dessa hatare som tror sig veta allt på sociala medier som dömer ut spelare. Vi har sett vad de kan och vi har sett vad de har brustit hittills och vi tror fortfarande på dem. Särskilt då vi pga lockdown kunde följa Bundesliga och deras framfart där på ett annat sätt än vanligt och då såg deras kvalitet. Men visst behöver Kai tuffa till sig i det fysiska spelet och Timo måste börja sätta bollar i nät igen. De får väldigt gärna börja idag för Chelsea måste klicka på alla sätt och vis om vi ska kunna få den vinst som börjar kännas väldigt nödvändig nu. Annars är ju säsongens utropstecken inte oväntat Thiago Silva, vilket vi trodde helt på redan innan. Chilwell har varit bättre än vi kanske trodde men framförallt har ju Kurt Zoumna utvecklats enormt vid sidan av Silva. Det har tagit honom en tid. Han kom till Chelsea redan 2014 och det är först nu, efter några låneperioder också, som han lever upp till det löfte han värvades som. Det visar att det tar tid, att vara en succé direkt är bara någon enstaka spelare som levt upp till. Det ställs helt enkelt orimliga förväntningar på spelare idag. Vi har också sett hur spelare som de Bruyne, Lukaku och Salah aldrig fick den tiden att utvecklas och vad de nu presterar i andra klubbar.
    Citys Ilkay Gündögan har gjort samma erfarenhet som våra tyskar och förstår hur svårt de har det med omställningar, och årets situation med pandemin och annat har gjort det ännu svårare. Det talar han om i den här artikeln i Sky>>

LÖRDAG 2:
En riktigt usel nyhet inför matchen imorgon är att den ska dömas av Anthony Taylor så vi måste vara förberedda på en billig utvisning eller straff emot oss. Vi har en rad hemska resultat i matcher där han påverkat utgången, inte minst ett par raka FA Cupfinaler vi varit inblandade i.
    Vi fick en straff i det här mötet förra säsongen efter att Pulisic gjort mål. Willian satte den så kanske slår karma till emot oss den här gången.

City är favoriter oavsett covid-drabbade spelare. De visade stigande form och har fått tillbaka spelare före utbrottet. Nu är det svårare att bedöma förstås men de måste ändå ses som favoriter med tanke på hur dåliga Chelsea varit ett tag nu. Har Chelsea råd med en förlust till? Kanske men knappast så här itidigt på säsongen, inte ens halva är spelad och att då ha fem förluster - då blir det ingen CL-plats så tajt som tabellen är den här säsongen. Vi har nog inte ens råd men oavgjort som tabellen ser ut. .
    Chelsea skulle behöva lite United-flyt, de får ju straffar som jultomten delar ut candy-canes i juletider. Det kanske skulle få igång Timo Werner också, för det räcker inte bara med Giroud och att Abraham snubblar in någon boll.
    Det känns som Chelsea behöver Ziyechs magiska vänster imorgon, men vi tror inte Lampard vågar starta honom med tanke på alla skador han redan haft. Men ett avgörande inhopp vore inte dumt. Pulisic är med Silva den mest givne startspelaren för oss imorgon. Andreas Christensen tror vi har spelat bort sig från Chelsea då han sannerligen inte tagit de chanser han fått. Vi tror inte han ens får starta mot Morecambe nu.

PL har ställt in matchen imorgon mellan Burnley och Fulham. Ännu inget annat besked än att Chelsea-City kommer att spelas.

Chelsea spelade på säkerhet mot United och Tottenham, det har de inte längre råd att göra efter den nästan fiasko-artade decemberperioden. Chelsea måste gå för vinst mot City, inte spela på att inte förlora. Något Lampard tycks inse då han pratar om vikten att våga imorgon.

FREDAG 1-2021:
Olivier Giroud har gjort en intervju för Sky där han avslöjar hemligheten med sina avslut. Giroud har PLs bästa målsnitt med ett mål var 63 minut, bättre än någon annan. Han menar att det handlar om instinkt. Alla vet vad han gör men kan inte stoppa det ändå. Mycket läsvärt. Läs det här>>

Från presskonferensen:
Chelsea har fått några positiva covid-tester i veckan men inga bland spelarna. Matchen mot City kommer att spelas som läget är just nu.
    Ziyech har tränat ett par dagar nu och verkar aktuell, åtminstone för bänken om vi ska döma av Lampards ord. Däremot är Reece James borta med ett mindre lårmuskelproblem.
    Lampard tror att det faktum att det inte var publik kan påverkat att antalet mål har minskat. För Chelseas del menar han att spelet inte flyter och därför har målen uteblivit.
    Han är optimist inför Citymatchen särskilt då den spelas på Stamford Bridge. De är ett bollinnehavslag men det är en chans att slå en konkurrent. Vilket han tror de kan men det krävs att de spelar på bästa nivå.
    Han rankar matchen mot Arsenal som säsongens klart sämsta men energin var bättre mot Villa. Han vill framförallt se mer fart framåt när vi anfaller mot City.
    Tabellplaceringen är inte alltför dålig påpekar han men det är viktigt att man får en bra start på 2021. Chelsea är fortfarande under utveckling och har en del att förbättra.
    Han menar att de utnyttjat truppen under helgperioden och han har en trupp han måste använda.
    Han säger sig inte veta om det blir värvningar i januari. Han påpekar att de har en stor trupp men det kan bli förändringar. Januari är en lång månad och en del kan hända.

Nytt år, nya förhoppningar, kanske till och med nyårslöften från en del.
    Det är också starten på transferfönstret och silly season kommer ta mycket energi. Officiellt får dock inga kontrakt skrivas förrän imorgon. Mindre dock för oss Chelseafans då få av oss förväntar sig inkommande spelare. Möjligen något förhandskontrakt men vi tror inte på nya värvningar i januari. Däremot hoppas vi och önskar att klubben kan få iväg några spelare. Pengar in vore välkommet med tanke på utläggen i somras. Allra mest behöver klubben hitta nya klubbar för Danny Drinkwater och Abdul Baba Rahman som just nu bara spelar några enstaka matcher med U23-laget. De är spelare som behöver hitta klubbar som tror på dem och som ger dem möjlighet att spela fotboll.
  Det kommer nog att bli ett väldigt stillsamt transferfönster med tanke på pandemin och klubbarnas ekonomi. Det blev fler transfers än väntat i somras men få klubbar kommer värva detta fönster än andra januarifönster. Trots att ganska många klubbar behöver rensa i sina trupper då de är för stora, inte bara Chelsea. Därtill kommer nya regler efter brexit som innebär att det blir ännu svårare för spelare från andra länder att komma, och inga under 18 år. Det kommer dock inte hindra spekulationerna.

NYÅRSAFTON 31:

GOTT NYTT ÅR TILL ALLA CHELSEA-FANS!

Tommy Docherty som spelade för Chelsea och var manager för klubben under åren 1961 till 1967 har gått bort. Han blev 92 år. RIP
    Läs mer om hans fina karriär i och med Chelsea>>
    Här är en trevlig artikel om honom och hans personlighet>>
    Tommy Docherty var en av de bästa managers Chelsea någonsin haft. Ted Drake gav oss vår första titel. Dave Sexton gav oss vår första FA Cup, men det var Dochertys jobb som gjorde det möjligt. Mourinho är vår bästa manager någonsin när det gäller titlar men också en smula jobbig. Carlo Ancelotti var fantastisk och vi kommer aldrig förstå varför han fick sparken. Di Matteo gjorde oss till CL-mästare. Antonio Conte överraskade alla men brände också alla broar därefter. Gullit och Viallii har hedersomnämnaden. De är våra främsta managers och Frank Lampard har en hel del att leva upp, för framgångsmässigt är han inte ens på tio-i-topp-listan och han lär inte komma in där om han inte kan vända det som hänt senaste månaden.

Chelsea har också publicerat sina finansiella resultat för det brutna räkenskapsåret som slutade 30 juni 2020. Omsättningen minskade från 446,7 m pund till 407,4 m. Självklart pga coronapandemin som bröt ut. Chelsea gjorde ändå en vinst på 32,5m pund.
    Vi tolkar det, precis som Bruce Buck, vår ordförande, som att klubben är välskött och i en god position inför framtiden.
    Läs mer om det finansiella här>>

ONSDAG 30:
Matchen mellan City och Chelsea kommer spelas som planerat på söndag. Detta då City inte har några nya covid-fall efter gårdagens testningar. Fem spelare är dock i karantän. Gabriel Jesus och Kyle Walker är de enda vi känner till som är i karantän.
    Nya tester ska göras på torsdag och lördag.

Det är elva dagar till cupmötet mot Morecambe, vilket inte ser ut att bli av som planerat. Morecambe har idag tvingats stänga ned hela sin anläggning och sätta spelare och ledning i karantän i tio dagar! Deras nästa match har också ställts in.

Kvällens derby mellan Tottenham och Fulham har skjutits upp på grund av ett covid-utbrott.

Man City ska ha minst fem spelare med covid-19 och vi väntar besked idag om hur det blir med matchen mot Chelsea. De senaste testresultaten ska offentliggöras och har City fått fler covid-fall är det högst tveksamt om det blir match.
    Reglerna säger att så länge 14 spelare är tillgängliga plus en extramålvakt ska matcher spelas, men uppenbarligen stämmer inte det då Citys match mot Everton ställdes in med kort varsel.

Chelsea Womens förre kapten Karen Carney utsätts just nu för en extrem hatkampanj från Leeds och tyvärr inte bara från deras fans utan från klubben officiellt också. Bara för att hon spekulerade i att Leeds kanske inte hade gått upp i PL om det inte varit för att de fick ett break med coronanedstängningen. (Det finns fog för att undra då Leeds innan nedstängningen gick betydligt sämre än efter). Bråket finns överallt, DM har det som toppnyhet>>

Flera managers vill nu har vad de kallar ett "circuit-break" i ligan. Ett uppehåll pga coronan. Andra motsätter sig det. Detta då fallen av covid har ökat kraftigt med det nya muterade engelska viruset. Vi väntar idag på besked om matchen mot City. Alla som testar positivt för corona mäste sättas i karantän och testa negativt innan de får återansluta till lagens bubblor.
    Chelesa- Man City är en match som är i riskzonen, men även tydligen Spurs-Fulham.

TISDAG 29:
Ruskiga siffror för Frank Lampard. Han är Chelseas sämste manager, tillsammans med André Villas-Boas vad det gäller poäng per match sedan Roman kom in i klubben. Han har mycket blygsamma 1,70 i ppg som det kallas. Samma som AVB. Långt efter Avram Grant som faktiskt har det bästa ppg med 2,31. Lampard har nu varit manager i 54 matcher, AVB var det i 27 och Grant i 32. Det är inga siffror som Lampard kan undkomma och hade han inte varit Lampard hade han nog redan fått ställa sig i kön på arbetsförmedlingen så att säga.

Citys trupp testas idag för covid och imorgon bestäms det om helgens match kommer att spelas.

Sam Kerr är nominerad till Månadens Spelare för december i WSL och Emma Hayes till Månadens Manager.

Just nu är vår högsta önskan att coronaproblematiken i City gör att matchen mot dem skjuts upp. För i dagens bedrövligt usla form som Chelsea visat upp senaste månaden har vi inte minsta chans mot ett City som faktiskt var på väg mot en formtopp och hade fått tillbaka skadade spelare (sedan beror det ju på vilka spelare som drabbats av covid om det brutit deras topp). Vi hoppas också på ett snabbt besked om detta.
    Chelsea just nu behöver en enkel vinst som återställer fullständigt tilltufsade självförtroenden och som ger oss möjlighet att hitta formen igen. För så dåliga som Chelsea varit i december, så dåligt ska det här laget inte kunna vara. Men bevisligen varit. Vi tror (läs hoppas) att nästnästa möte i FA Cupen mot Morecambe kan får igång Chelsea igen, om vi kan slippa City just nu. Vi mötte Liverpool i en olycklig tid (Ziyech var skadad då med, Christensen blev utvisad, Silva var inte med och Jorginho missade straff). Lampard satsade på att inte förlora mot United och Tottenham och det kunde vi acceptera, men vi kan inte spela på det fler gånger den här säsongen om några mål ska uppnås. Chelsea måste spela för att vinna oavsett motstånd. Vi behöver ett lag och spelare som tror på sig själva och det som de gör.
   Vi behöver en frisk Hakim Ziyech som håller i mer än några få matcher. Vi har nog inte saknat en enskild spelare lika mycket sedan Hazards tid. Det har ju helt låst sig för våra tyska nyförvärv tyvärr. Just nu. Chilwell har varit bättre än väntat och Silva har varit väldigt viktig. Mendy börjar tyvärr visa den "klass" vi trodde honom om när han värvades. Ingen riktig toppmålvakt även om han presterat bra upp till sistone. Hans form matchar dock hela Chelseas.
    Vi får hoppas 2021 startar med lite tur, och att vi får börja med en uppskjuten match så Chelsea får en chans att hitta tillbaka till det Chelsea som var fram till december. För räkna inte på något sätt med att Chelsea kommer att värva sig ur den här formsvackan.

MÅNDAG 28:
Chelseas december 2020 kan bara beskrivas som katastrofal.
    De har slutat göra mål (i alla fall tillräckligt många) och börjat släppa in billiga mål igen. Tandlösa eller uddlösa, men lösa är de. Det är väl sammanfattningen.
    Ikväll försökte de i alla fall och visade bra inställning. Kvaliteten räcker dock inte just nu. Som vi saknat Ziyech. Ändå känns det verkligen som Chelsea slängde bort två poäng igen för den här matchen, igen, skulle de vunnit. Domarinsatsen var som den var också.

En del rotationer blev det allt. James som med säkerhet spelade med skada senast är ute, liksom Silva som vilas liksom Zouma, Abraham och Werner. Lite nervöst med en nästan helt utbytt backlinje.
    Mendy, Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Chilwell, Jorginho, Kanté, Mount, Hudson-Odoi, Pulisic, Giroud
    avb: Arrizabalaga, Silva, Abraham, Werner, Tomori, Kovacic, Gilmour, Havertz, Emerson

Matchen Everton-Man City har ställts in på grund av fler coronafall hos City. Ingen ny speltid har getts. Frågan är om Chelseas möte mot City på söndag nu också riskerar att ställas in. Kanske inte helt fel för Chelseas del?!

Hakim Ziyech är fortfarande på skadelistan för sin lårskada. Vi kan bara hoppas han kan återkomma mot City. Villa kommer sakna Barkley (lån), Mings (rött kort), Wesley (knä) och Trezeguet (lår).

Frank Lampard ska redan ha lovat Callum Hudson-Odoi en start idag. Timo Werner byttes ut tidigt mot honom i lördags. Werner är en av de som startat oftast och mest i Chelsea och ser ut att behöva lite vila ärligt talat, och framförallt behöver han få ett enkelt mål så han kommer igång igen. Därför var det extra synd att han inte var på plan när Chelsea fick en straff.
    Ska Lampard dock byta ut alla som var dåliga i lördags blir det väldigt många byten, det är väl bara Silva, Mount och kanske Pulisic som får starta ikväll om så är fallet. Så vi väntar oss en del nödvändig rotation pga trötthet och tätt matchande men ingen cup-rotation. Den lär få vänta till mötet mot Morecambe nästa vecka.

Årets sista match och mer än en liten risk för ännu en förlust för det Chelsea som avslutat 2020 närmast på ett katastrofalt uselt sätt. Som Alex Ferguson sa, man vinner inte ligan i december och under helgperioden, men man kan förlora den och det har Chelsea gjort till vår stora besvikelse. Det är dock en fotbollsupporters öde, att slitas mellan hopp och förtvivlan och mer förtvivlade än vi var i lördags är man sällan.
    Förluster kommer och som mot Everton och även Wolves kan de kännas mer än en smula orättvisa och oturliga. Men att bara ställa ut skorna och knappt ens det i ett viktigt derby som Chelseaspelarna, nästan alla, gjorde på annandagen det är oförlåtligt. Måtte de skämmas och visa att de skäms mot Aston Villa. Chelsea är bra men inte överlägsna något lag och att visa en sådan nonchalans, arrogans och brist på mod, vilja och motivation i en så viktig match fungerar inte, det kan inte ens Liverpool göra som de visade mot WBA.
  Villa är dock ett lag i form till skillnad från Chelsea som redan förlorat tre av sina fyra senaste matcher. När man inte ens kan sätta en straff som är så usel att den knappt hade styrfart fram till målvakten när man ändå bjuds in i en match man skänkt bort. Det sved att följa men värst var ju ändå inställningen, attityden och bristen på vilja och mod i första halvlek mot Arsenal. Får vi se något liknande idag så ska spelarna tacka sina lyckliga stjärnor och feta plånböcker att det inte får finnas supportrar på Stamford Bridge för då hade de blivit så utbuade att de knappt hade vågat sig utanför hemmen på veckor. (Nu löses det problemet av coronan då de ändå inte får lämna sin bubbla i det virusdrabbade England).
    Vi ber inte om en bättre insats, vi supportrar kräver en bättre inställning. Förluster händer som vi vet men att inte vilja försöka ens, det är långt från godkänt.
    Chelsea har förmodligen med stor säkerhet spelat bort alla chanser att utmana om en titel, aldrig att Liverpool skänker bort sin fördel såsom Chelsea gjort. Chelseas facit mot de bättre lagen är för dåligt också. Bortaresultaten är inte heller godkända, vilket är underligt då borta- eller hemmaplan aldrig någonsin spelat mindre roll än nu när det inte finns publik (på så gott som alla matcher). Ännu en förlust och frågan är om Chelsea kan klara en topp-fyraplacering. Det är högst osäkert när så många lag ligger inom så få poäng och Chelsea har redan skänkt bort nio poäng till konkurrenterna bara i december.
    Ross Barkley ska vara tillbaka i Aston Villa för att ta upp sitt goda samarbete med Jack Grealish men får ju inte spela mot Chelsea då han är i Villa på lån. Villa har dock klarat sig väldigt bra och imponerade stort mot Palace då de med bara tio man spelade ut Londonlaget. Mings är avstängd efter sin utvisning.
    I Chelsea undrar vi om Reece James verkligen var kurant mot Arsenal efter den insats han gjorde då. Även Chilwell hade en dålig match så även i hans fall undrar vi lite om han kom tillbaka i spel för snabbt. Det är okänt om Hakim Ziyech kommer att kunna spela redan ikväll eller om det blir först till på lördag och mötet med Manchester City, ännu en match där Chelsea riskerar förlust.
    Vilket lag Frank Lampard än ställer på benen gäller dock bara en sak, att de verkligen vill spela för Chelsea och visar det från start. Lampard måste också se över sin spelmodell så den bättre passar spelarmaterialet, men det går ju inte begära redan till den här matchen. Ikväll gäller det att kämpa och visa hjärta, mod och helst kvalitet. För Chelsea ska inte behöva förlora fler matcher, inte ens mot Villla eller City den här veckan om spelarna tar fram den skicklighet vi vet de har. Vi vill se ett Chelsea som spelar för att vinna, inte bara för att inte förlora. Vi vill se energi och att spelarna och Lampard, för han får ändå ta på sig insatsen mot Arsenal det var hans lag, hans taktik och brist på bränsle i baken på dem ända till halvtid, lärde sig något från fiaskot i lördags.

Jorginho lär inte missat en straff innan den här säsongen, nu har han missat tre. Han är nog inte längre ens andre straffskytt i Chelsea (Timo Werner tog ju över som straffskytt efter Jorginhos miss mot Liverpool, men var inte kvar på plan när straffen kom). Barkley är inte heller i klubben just nu annars hade han varit given att ersätta Jorginho för hans hoppsastraff fungerar inte längre. Målvakterna vet att de kan vänta ut honom då kraften och precision inte är nog. Det är så svagt att slå en sådan straff när det ändå fanns en strimma hopp om vändning, exakt samma som han gjorde mot Liverpool. Koncentrationsproblem eller är det bara att målvakterna nu avslöjat honom?

 

 

 


Rykten, notiser m m, v-53


SÖNDAG 3:
Det har redan börjat. Lampard ska sparkas enligt medierna.
    Nu tror vi inte särskilt mycket på dem eller Niva som också spekulerar i det. Men risken har säkerligen ökat ordentligt efter förlusten till City också. Det enda som oroar är att spekulationerna kommer från The Atheltic som är den kanske mest seriösa och oftast välunderättade sportsajten.
*
Ryktet om Simakan har inte gått bort fast vi kan inte för vårt liv förstå det. Vi har redan fyra extremt lovande unga försvarare i klubben plus Christensen som inte direkt är lastgammal. Tomori är kvar, även om vi tror han går på lån i januari, vi har redan utlånade Ethan Ampadu, Marc Guehi och Malans Sarr. Varför ska Chelsea jaga ännu en ung försvarare, vi behöver snarare rutinerade försvarare.

Åtta personer i City har nu lämnat positiva covid-tester. Det tillkom en igår. Det verkar dock inte vara en spelare från a-truppen utan från deras U23-trupp. Fem spelare sägs har satts i karantän men vi är ännu inte säkra på vilka de är även om Walker, Ederson och Jesus är borta. City gjorde också nya tester igår vars resultatet avslöjas först idag. Det finns alltså fortfarande en risk att matchen ställs in med mycket kort varsel som har hänt tidigare i veckan.

Daily Mail har en artikel om en spelare som tyvärr lämnat Chelsea redan som 16-åring. Jamal Musiala i Bayern. En spelare som kan spela för England, Tyskland eller Nigeria och hittills spelat i engelska ungdomslandslag men inte valt representation ännu. Han har ju inte fyllt 18 än. Han är mycket god vän med en annan spelare Bayern jagar från Chelsea, Callum Hudson-Odoi och förväntas skriva nytt kontrakt med Bayern snart då han fyller 18 även om Man U och Liverpool sägs jaga honom. Musiala är född i Tyskland till en tysk mamma och nigeriansk pappa men har växt upp i England och var i Chelseas akademi från 8 till 16 år. I artikel tas också två andra stora Chelsealöften upp, båda på lån. Marc Guehi och Ike Ugbo. Läs här>>

LÖRDAG 2:
Förre Chelseamålskytten Jimmy Floyd Hasselbaink har blivit utsedd till Burtons Albions nye manager. Där han får ta hand om ett Chelsealån också, målvaktern Teddy Sharman-Lowe som Chelsea värvade därifrån i somras och omedelbart lånade tillbaka.

Chansen att David Alaba skulle välja Chelsea var alltid liten då vi visste att hans preferens alltid varit Spanien. Enligt spanska rykten är han nu mycket nära Real Madrid på ett 9m/år kontrakt.

Istället växer ryktet om en annan spelare som sitter på utgående kontrakt och därmed vill ha hög lön, Milans Gianluigi Donnarumma som också är fri att skriva kontrakt med en utländsk klubb nu i januari.

FREDAG 1-2021:
Christian Pulisic har avslöjat att Fikayo Tomori och mindre oväntat Timo Werner är de snabbaste spelarna i Chelsea. Bäste avslutare är Olivier Giroud enligt Pulisic, särskilt med sin första kontakt.

Rykten har startat, högst väntat, om att Chelsea förbereder ännu en kontraktsförlängning för Olivier Giroud.

Italienska rykten hävdar att Chelsea öppnat förhandlingar med Mino Raiola om en övergång för Gianluigi Donnarumma. Donnarummas kontrakt går ut i sommar så han är en i högsta grad eftersökt målvakt.

Inte oväntat tippar de flesta engelska experter vinst för City men några tycks ändå tro på att Chelsea kan vinna det här mötet även den här säsongen. Vi är fortfarande osäkra på vilka spelare som är i karantän för City, men målvakten Ederson är tydligen en av dem framkom på nyårsafton. Att Kyle Walker och Gabriel Jesus är drabbade vi vet men i övrigt vill City inte namnge vilka spelarna är. Det är dock fem spelare som är drabbade, men vi har inte fått veta om det blivit fler efter gårdagens nya tester.

NYÅRSAFTON 31:
Enligt Daily Mail vill Lampard värva Strasbourgs försvarsspelare Mohamed Simakan. Prislappen ska ligga på 13,5m. Låter rätt mycket som en värvning liknande den Chelsea gjorde i somras med Malang Sarr. Då Milan också är inblandade kan det vara ett s k agentrykte, något en agent sprider för att höja marknadsvärde och förhandlingsläge. Vi ger det en högst tvåa på en tiogradig trovärdighetsskala.

Lewis Bate och Henry Lawrence förväntas göra Chelseadebut i matchen mot Morecambe. Det är dock fortfarande oklart om den kommer att spelas nästa helg.

Napoli sägs vilja låna Emerson i januari. Det är många italienska klubbar som kopplas till honom, men med tanke på att Marcos Alonso är helt borta ur bilden efter vad sägs vara en uppgörelse med Lampard och förväntas lämna först är det inte troligt att Chelsea släpper Emerson.

Chelseas lånerapport>>

Burnley är nu en amerikanskägd klubb då investmentbolaget ALK har tagit över majoriteten i klubben.

ONSDAG 30:
Kenedy gjorde första målet i Granadas vinst över Valencia med 2-1.

Mateo Kovacic är en av flera kroatiska fotbollsspelare som på olika sätt erbjudit hjälp åt jordbävningsoffren i landet. Det är faktiskt ett väldigt fin trend att fler och fler fotbollsspelare faktiskt gör något vettigt för sin omvärld. Mracus Rashford är ju den mest kände just nu för sin mat till skolbarn-kampanj, Juan Mata är kanske den som ändå gjort mest.

Alan Shearer som vet ett eller annat om att göra mål ger råd till Timo Werner om hur denne ska bryta sin måltorka. Inkl det uppenbara, att han ska slå straffar (men då måste han vara på plan istället för Jorginho tydligen). Läs mer här>>

Ryktena om Thomas Tuchel till Chelsea fortsätter, som om vi behöver en ny manager med ett rykte om att klascha med ledningen. Vi har redan sett hur det gått med Mourinho, Conte etc.

TISDAG 29:
Nu kommer det rykten om inte bara Alonso till Atletico Madrid utan att de också vill ha Olivier Giroud som ersättaree till Diego Costa.

Ryktena om Marcos Alonso på kortlån, sex månader, till Atletico växer. Det udda med ryktet är att det sägs att Chelsea trots det kommer betala 50% av hans lön.

Lampard har öppnat upp om att Hakim Ziyech kanske kan bli spelklar till Manchester City, om matchen blir av till helgen.

Det är kanske inte aktuellt med en comeback men ryktet går att Arsenal nu jagar ännu en före detta Chelseaspelare, nämligen Diego Costa som brutit sitt kontrakt med Atletico efter sin svåra skada (blodpropp) och är fri att gå till en annan klubb nu i januari. Vi skulle inte tacka nej till honom i Chelsea men tror inte det är aktuellt. Vi vill dock knappast se honom också i Arsenal.

Inte bara matchen mot City är i riskzonen. Även matchen mot Morecambe den 9e kan komma att skjutas upp. Även de har coronadrabbats och tydligen har deras två senaste matcher skjutits upp vilket vi inte hade koll på.

Kritiken mot Frank Lampard för hans (brist på) taktik växer lavinartat just nu, mycket av den från s k Chelseafans men även från experter och andra tyckare. Daily Mail har föstås redan öppnat sin kampanj för att få honom sparkad. CSFC instämmer i en del kritik, framförallt den som går ut på att Lampard inte spelar en taktik som passar spelarmaterialet. Lampard har anpassat sig hittills, men nu måste han hitta en ny väg. Och vi tror den vägen är att ändra spelsätt. Han har tagit tillbaka Kanté där han hör hemma, utom när Jorginho ska skohornas in. Men vi är osäkra på 4-3-3 verkligen är Chelseas modell just nu. Han har fått ordning på försvaret även om det krackelerat något på sistone. Vi tror fortfarande på värvningarna. Några är supersuccé, andra behöver mer tid vilket modern fotbll nästan aldrig ger.
    En sak är dock säker, Lampards utmaning just nu är den största han mött hittills. Starten i Chelsea är inget mot de krav som ställs nu efter att han fått nästan hela sin önskelista uppfylld och just nu levererar han inte. Något stämmer dock inte just nu. Kanske är det oro i truppen och vi hoppas han kan bli av med orosmoment om det finns i januari och trimma sin trupp. Vi har också på tok för många skador den här säsongen också.

MÅNDAG 28:
Vad har hänt med Mateo Kovacic? Han blev klubbens Årets Spelare förra säsongen och i år platsar han knappast en enda match och de få han fått starta har han inte övertygat i.

Det har börjat nu, spekulationerna om vem som ska ersätta Frank Lampard. Tidig "favorit" är Thomas Tuchel som kommit i konflikt med varje klubb han jobbat med och fick sparken från PSG just före jul.
    Inte oväntat är det framförallt Daily Mail som fläktar dessa rykten och försöker utmåla Frank Lampard som Dead Man Walking, särskilt om vi förlorar ikväll. (Vinner vi och andra tappar poäng är vi säkert titelutmanare imorgon igen!)

Det är ändå rätt förvånande, efter tre förluster i december är Chelsea ändå bara sju poäng från Liverpool i täten. Statistiken säger dock att det lag som leder ligan just före jul också är det lag som vinner den. Chelsea ledde 2016. Det känns väldigt länge sedan. Det känns också väldigt långt upp till den placeringen just nu för oss Chelseafans. Fast med en vinst ikväll kommer vi kanske ändå få sluta året med ett leende. Det kan vi sannerligen behöva detta på många sätt eländiga 2020. Hoppas 2021 blir bättre och att publiken får återvända till arenorna innan säsongen är över.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
LindyMålsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!