csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  16 sp 7 v 5 o 4 f 31 -11 mål 26 p
28 december 2020

CSFCs spelarbetyg


CHELSEA     Chelsea     vs    Aston Villa   villa  
       1                                 -               1                (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Aston Villa laguppställning

Martinez, Cash, Konsa, Hause, Targett, Luiz, McGinn, Grealish, Traore, El Ghazi, Watkins

avb: Heaton, Taylor, Hourihane, Nakamba, Engels, Guilbert, Elmohamady, Davis, Ramsey

Manager: Dean Smith

Målgörare

1-0
1-1

Olivier Giroud, 34
Anwar El Ghazi, 50


CHELSEAS INSATS


6+

Klart bättre inställning än senast. Dock inte jättemycket bättre kvalitet. Kvitteringen från Villa högst kontroversiell.

Bättre inställning men de har ju slutat sätta chanser så... en hemsk december för oss.


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Osäker och var ute och viftade för många gånger. Som tur var inte satt på något svårt prov (i första i alla fall). Släppte in kvitteringen mellan benen. 6-
César Azpilicueta * Energi, vilja och en del jävlaranamma. Ett onödigt kort kändes det som (eller väldigt billigt av domaren...). 6
Andreas Christensen En solid insats men hade problem med Grealish. Låg kvar när Villa kvitterade, skadad eller? Fortsatte dock spela sedan. 6
Antonio Rüdiger Gjorde en mycket bra match i sin blott andra start. Dominerade därbak. 6+
Ben Chilwell Mycket bättre än senast. Assist till Giroud. Har redan fyra assist och två mål, samma facit som hela förra säsongen. 7
N'Golo Kanté * Är sämre i den position han får spela med Jorginho på plan. Klart bättre än senast men ändå inte riktigt vän med bollen. Slog en del bollar i blindo, och det funkade inte så bra. Bättre med i andra. 6+
Jorginho Jag är fortfarande kluven. Men msistänker att det mesta av det bästa han gör inte framgår i tv. 6
Mason Mount Stark insats och det kunde blivit ett mål. 7
Christian Pulisic Förmodligen Chelseas bäste i första halvlek, det händer saker kring honom. Men blir för ensam. Får inga alternativ där framme. 7
Callum Hudson-Odoi Energi men slutprodukten är inte där, det vill inte riktigt lossna för honom även om Lampard hyllade honom senast (vilket vi inte helt höll med om). Försvann i matchen som så ofta förr. 6+
Olivier Giroud * Oerhört skickligt taget mål. Han älskar spela mot Villa, nio mål varav ett var i de sju senaste matcherna mot dem. Hade en chans och som han förvaltade den. 7
---    
Timo Werner In för Giroud. 72 Nix, hade ett läge och brände det. 6-
Kai Havertz In för Jorginho. 72 Har problem med det fysiska spelet, annars flera fina aktioner. 6
     
CHELSEAS BÄNK


Arrizabalaga, Silva, Abraham, Werner, Tomori, Kovacic, Gilmour, Havertz, Emerson

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 15 9
Skott på mål 5 2
Blockerade skott 4 2
Hörnor 11 4
Målvaktsräddning 1 4

Bollinnehav %

64 36
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Utlovade och höll löftet om många förändringar efter den otroligt svaga insatsen mot Arsenal. Lite oroande att hälften av dem är i backlinjen som knappast var sämsta lagdel ändå. Hade problem att få tag i mitten och stora problem med Villas höga press. Dock, största problemet är ju att Chelsea slutat göra mål och börjat släppa in dem. Får vara nöjd med attityden men knappast kvaliteten.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Christian Pulisic

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Sex ändringar, varav tre i backlinjen. Det känns rätt nervöst. Villa nästan ordinarie som de spelat bra med tidigare. Villa har haft fler hållna nollor än något annat lag i PL, åtta stycken. Det tillskrivs till en del deras assisterande manager, John Terry. De har bara släppt in två mål på bortaplan. De har bättre bortafacit än Chelsea har hemmafacit. Girouds favoritmotstånd verkar vara Villa, han har gjort åtta mål på dem varav ett i varje av de sex senaste matcher han spelat mot Birminghamlaget.

Första minuten visade ungefär lika mycket vilja från Chelsea som hela första halvlek senast, om vi får överdriva lite.
    Mount ordnar en hörna. 3 Stannar på första försvararen. Sådan trillar Grealish lätt och utstöter en del mycket fula ord. 4
    Ny hörna från Mount. 5 Stöts fram av Rudi men lätt för Martinez.
    Grealish skjuter och Mendy tippar till hörna. 6 Snabb start på matchen från båda lagen. Låg boll som El Chazi skjuter rätt bra på men bollen tar på försvarare och bromsas upp så lätt för Mendy. Giroud tror jag det var som var ivägen.
    Chelsea har inte fått till något spel alls på mitten ännu. 8
    Kante får till ett inlägg men ingen är där och lätt för målvakten. 10   
    Pulisic skapar sig ett mycket bra läge men sätter bollen i nätet, på utsidan. 12 Bästa chansen hittills.
    Azpi gör hörna på ett misslyckat inlägg. Kändes inte nödvändigt. 13 Plockas av Mendy.
    Pulisic nytt skottläge, blockeras ut till hörna av McGinn. 14 Bra chans, bättre block.
    CHO tappar boll, Grealish lägger upp och det är farligt, men som tur var är ingen på plats. 16 Får ändå en hörna. Bort av rudi. Sedan får Grealish som alltid faller rätt lätt frispark mot Kanté. Rätt högt upp i plan. Tas kort och inlägget dåligt.
    Nix, Cheleas mittfält får helt enkelt inte tag i bollen. Den går över dem hela tiden.
    Bra block av Rudi på förre Chelseaspelaren Bertrand Traoré. 19
    Chelsea har haft bästa chanserna men Villas känns vassare ändå. Chelsea hade tidigt initiativ men det kan vin inte säga de har längre. Chelsea har klara problem med deras höga press och kan inte etablera spel få mittfältet är satt ur funktion. Problemet men bollinnehavsfotboll, där saknar man verkigen djupledsspel.
    Kante lyfter in bollen och Pul försöker sig på en cykelspark men en Villaspelare kastar sig in framför honom och Cach går ned för räkning. Ser inte bra ut. 22
    Cash är uppe och i spel.
    Mendy sölar med bollen och får sparka över linjen när Grealish nästan stjäl den från honom.
    Grealish oroar Mendy igen. Har Mendy lagt sig till med de där söliga uppspelen som Kepa hade? Där man alltid kände att anfallarna hade chansen att stjäla bollen.
    Det är bättre vilja hos Chelsea idag men kvaliteten är inte störande hög, störande för Villa alltså.
    Chelsea hittar inte vägarna genom mitten men envisas försöka. Och Villa stänger ned dem och samlar frisparkar.
    Mendy ute och hänger tvätt men har turen att se Cash skjuta över. Vi kan inte säga att Chelsea varit det bättre laget första halvtimmen. För det vore en lögn.
    Bra spel av Chelsea i någon minut, bra inlägg av Chilwell. Giroud för en strategisk knuff i ryggen på det. 32
    Farlig chans för Chelsea. Azpi in till Giroud som touchar den vidare men Pulisic kan inte få träff på bollen utan får den över ribban. Bra chans men just för chansartad med olika studsar. 33
    Sågör Giroud det igen, så klart. Br ainlägg av Chilwell efter en mycket fin aktion av Pulisic. Giroud kastar sig fram och sätter bollen i nät. MÅL. 34 Det var en svår nick, låg och lite bakom honom. Mycket skickligt.
    VAR-granskas av någon anledning men blir godkänt förstås. Så förstås visar reprisbilden att det var mycket närmare en offside än vad vi trodde. ;) Det viktiga dock, det var inte offside på Chilwell. 
    Girouds nionde mål på Villa.  
      Chelsea har tagit tillbaka matchen och de har dominerat sista tio. 38
      Mount tar sig in i boxen, knuffas ordentligt men snubblar sig vidare med bollen och skjuter i vinkel. Tar i för mycket och bollen över. 39 Var ur balans.
    Pulsiic bra möjlighet men bra försvar av Cash.
     Kante hade en sådan där hemsk match som spelare får ibland mot Arsenal, är med mer i spelet idag men det är fortfarande lite för många felpass. Nu när han söker tillbakaboll till CHO.
    Hörna för Chelsea. Attwell blåser av då Rudi och Traore hade en sammanstötning. Hörnan går om. 45 Nästa enkel för Martinez. Två minuter tillägg.
    Azpi får kort, det var ruskigt billigt och var kanske mest för tjafs eller...
   
Spelmässigt jämn men Chelseas chanser har varit klart bättre. De har haft olika perioder men vi tycker nog att Chelseas ledning ändå är rättvis. Halvlekens Chelseaspelare är Pulisic. Chilwell har varit bra och Girouds mål sedvanlig klass. Mount energisk.
   
ANDRA
Positivt fakta, Chelsea har i hela åtta matcher gjort två mål eller fler i andra halvlek (och då missade ändå Jorginho straffen senast som hade hållit den statistiken vid liv).
    Kante fin aktion men slår sedan bort en omöjlig boll för CHO.
    Grealish offfside. Sedan en boll från Chelsea till deras målvakt när inte en blåtröja var i samma postkod. Underligt start på andra.
    Fin boll av Jorginhp. Chilwell bra boll in mot CHO men en back rensar och via Chelseaspelare ut.
    En kontring för Villa där domaren helt missar att det är hands på Villaspelaren och sedan ligger Christensen ned och domaren blåser inte av. Inlägg till El Ghazi som sätter bollen mellan benen på Mendy. VAD är detta? El Ghazi helt ren då en försvarare låg skadad. 51 VAR tog dock ingen titt på vad som hände i förspelet till målet.
    Villa har hämtat totalt mod från den kvitteringen.
    Giroud oerhört irriterad på domaren, och det förstår vi. Riskerade kort för tjafs där.
    Kante skjuter, men över. 58
    Fin aktion av Pulisic, bollen hamnar hos Azpi som slajdar den till Kante vars skott är för tamt och lätt för målvakten. 59
    Bra brytning av Jorginho som sedan nästan skänker bollen till en Villaspelare i egen box, Rudi lyckas sträcka ut och tåa bort bollen. 60
    Åter fungerar Villas höga press och Chelsea kommer ingenstans på mitten. 62
    Hörna efter Chilwells inlägg. Han har fritt fram på sin kant idag. 64
    Bort av första försvarare vid första stolpe.
    Bra boll från Azpi men Pul trasslar till det och förlorar boll, sedan rörigt på mitten. Jorginho söker CHO. Ny hörna.
    Dags för en bra hörna. Kort och sedan inlägg. Ny hörna.
    Räddning på mållinjen. Azpi sätter returen men vinkas av för offside. 66 Pulisic nickade först. Det var itne Azpi som gjorde målet som var offside, det var Pulisic före första nicken. Slarvigt. 68
    Domaren släpper ännu en Villahands, trots att han borde sett den. 67 Vad är det med honom?
    Fördel Villa och McGinn skjuter från håll. Mendy står still och ser bollen ta i ribban. 69 Ska Chelsea släppa iväg den här matchen också???
    Bra spel av Chelsea, Kante sätter upp CHO för skott som målvakten räddar med viss möda. 69 Det händer saker just nu.
    Grealish gör bort Jorginho. Mount får bort inlägget som kommer.
    Giroud och El Ghazi är mycket tjafsiga och det är väldigt irriterat. Båda kortas. 71
    Timo Werner in för Giroud. 72
    Chelsea får inte tag i matchen, framförallt får de inte tag i mitten igen. De har haft problem hela matchen med Villas höga press. Kanté nästa som kortas. 74
  Targett inlägg, Christensen bort. Det är inget som helst ordnat spel nu. Havertz trappar nästa boll, Kante räddar honom. 74
  trist fakta. Villa är enda laget som inte släppt in mål sista kvarten. Och den är nu.
    Kontring Villa och Kante stoppar hans pass. Det kändes nödvädnigt. Det är rena hawaii just nu.
    Kante är tillbaka i sin rätta position efter bytet. Och det märks, han verkar mycket bekvämare.
    Härligt sulpass av Havertz till Azpi men inlägget bort. 77
    Villa kämpar verkligen för sin poäng, Chelsea söker att spela sig till sin.
    Pulisic skapar sig läge och skjuter från håll, bra men också en bra räddning. 78
    Hörna igen. Bort. Chelsea får börja om.
    Bra skott av Chilwell men Konza kastar sig. Hörna. 80 Dålig igen. I händerna på Martinez.
    Just inbytte Ramsey skjuter och det är precis utanför. 82 Phuii.
    Mount skjuter, blockeras - förstås. 86
    Villa försöker bryta all rytm för Chelsea genom byten. Och Chelsea stressar
    Grealish försöker fuska genom att ta bollen när Lampard kastar in den för frisparken han orsakade, inte ens en tillsägelse från domaren.
    Havertz ordnar ännu en hörna. De har varit rent svaga hela matchen dock. 89 Igen svag.
    Chelsae får börja om nere hos mendy och Villa har inga problem att spela av matchen.
    Pulisic ordnar nästa hörna men så svaga som de varit....
    Når Rudi som nickar många meter utanför.
    Fyra minuter tillägg. Villa maskar.
    Chilwell drar en volley men bollen utanför. 90+3
    frispark till Villa för vem vet vad? 90+4
    Villa hörna. 90+4 Mendy lyckas ta den.
   

Nog är känslan- två helt bortkastade poäng, igen. December har varit katastrofal för Chelsea och det är till stor del förstås för att de slutat göra mål. och börjat släppa in dem. En del riktigt svaga insatser också, det ska inte glömmas.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Stuart Attwell + VAR

BETYG

Ruskigt billigt kort på Dave, men det kan varit för tjafs. För foul var det inte. Missade Villa-hands och att Christensen sparkades ned och inte kunde delta innan Villas kvittering. Tappade matchen med flera dåliga domslut och många missar. Tillät maskning.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.