csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
6   Chelsea FC  15 sp 7 v 4 o 4 f 30 -17 mål 25 p
26 december 2020

CSFCs spelarbetyg


Arsenal   gooners       vs    CHELSEA     Chelsea 
      3                               -               1                (2-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2020-2021>

Arsenals laguppställning

Leno, Bellerin, Holding, Mari, Tierney, Elneny, Xhaka, Smith Rowe, Martinelli, Saka, Lacazette.

avb: Runarsson, Cedric, Mustafi, Maitland-Niles, Ceballos, Willock, Pepe, Nketiah, Aubameyang

Manager: Mikel Arteta

Målgörare

1-0
2-0
3-0
3-1

Alexandre Lacazette, 35 straff
Granit Xhaka, 44
Bukayo Saka, 56
Tammy Abraham, 85
straffmiss, Jorginho 90+1


CHELSEAS INSATS


5-

Var var inställningen, motivationen. Det var bara Arsenal som visade vilja även om Chelsea hade en bra period i första men massor av felstudsar, felpass och dåligt understöd på högerkanten kostade. Fullständigt underkänd inställning av Chelseas spelare som inte verkar vilja spela matchen även om det var mycket som gått fel för dem. Skamlig insats inställningsmässigt i första halvlek.

Utklassade av Arsenal men det var åtminstone lite vilja i andra, Allt gick dock Arsenals väg idag som Sakas totala snedträff som blir en perfekt boll i mål. Ett totalt bottennapp för Chelsea där det mesta fick fel, men gjorde det för de kom inte in med rätt attityd.

Chelsea försöker hitta lägen istället för att skapa lägen. Det är ett ständigt fel av Chelsea under Lampard. Chelsea saknar djupledsspel trots att de har spelarna för just det.


SPELARE OMDÖME

BETYG
1-10

Edouard Mendy Kunde inte göra mycket på målen, men gjorde inget annat heller. 6
Reece James Orsakade straffen.Onödigt och lite klantigt. Inte i balans och fick uselt understöd då han hela tiden sattes under press. Var han besvärad av skadan eller vad handlade det om? 5+
Kurt Zouma Solid insats 6
Thiago Silva * Mycket stark försvarsinsats. Oturlig touch på andra målet i muren. 6+
Ben Chilwell Ovanligt osynlig. 5+
N'Golo Kanté Lade ned jobbet som alltid men studsen var inte med honom idag. Orakade också frisparken för andra målet. En riktigt dålig dag på jobbet för honom. Säsongens absolut sämsta insats av Kanté. 6-
Mateo Kovacic Var knappt med i matchen i första. 5
Mason Mount Mycket nära med en frispark. 6
Christian Pulisic Hade flera fina aktioner i första. Men försvinner ur matcherna för mycket. Gjorde förspelet till reduceringen. Det är dock lite för mycket hit oc 6+
Timo Werner Nix, det vill säg inte. Han är där men sedan händer inget, det är som ett blött fyrverkeri som man hoppas ska tända fast man vet att det är blött. 5+
Tammy Abraham Bra start i matchen. Hans 50e PL-match. Försvann sedan helt. Snubblade mer med boll mer än han fick med sig bollen. Gjorde ändå ett mål.genom att brösta in en sen reducering. 6
---    
Jorginho In för Kovacic. 46 Bättre än Kovacic men det räckte inte för Chelsea. Uselt slagen straff (precis som mot Liverpool i ungefär samma läge fast tidigare i den matchen). 6-
Callum Hudson-Odoi In för Werner. 46 Försökte men fick inte till det. 6
Kai Havertz In för Kanté. 74 Försökte men fick inte till det. 6
CHELSEAS BÄNK


Kepa, Rüdiger, Azpilicueta, Emerson, Gilmour, Jorginho, Havertz, Hudson-Odoi, Giroud

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

OBS. Detta är helt subjektiva åsikter och handlar inte om att hänga ut spelare eller tvärtom, utan ett försök att från en vinkel bedöma vad som syns och ses genom en tv-ruta där vissa delar av spelet aldrig kan bedömas på ett rättvist sätt. T ex hur spelare rör sig utan boll då kameran bara följer bollen, något som kanske straffar mittfältarna mest. Det är också en emotionell reaktion av en supporter i relation till de krav vi anses kan ställas på spelare av den kvalitet som konkurrerar i Chelsea.

 

Matchstatistik CHELSEA

motståndarna

Målchanser-Avslut 16 15
Skott på mål 2 7
Blockerade skott 3 4
Hörnor 9 7
Målvaktsräddning 4 1

Bollinnehav %

60 40
Källa Flashscore

 

Manager Frank Lampards INSATS

Två matcher inom 48 timmar, det ställer unika krav på rotation i ett skadeläge. Chansade med några spelare kanske, men framförallt var fanns motivationen, inställningen, fokuset hos Chelsea? Inte på plan i första i alla fall.

Det var rent pinsamt vilken dålig inställning Chelsea visade. Det ser vi som managers problem. Man kan inte släppa ut laget med en så passiv attityd. Lampard borde ägnat sig mer åt det än gnälla över spelschemat.

Var tvungen att markera och gör ett dubbelbyte i halvtid. Försökte åtminstone få igång det letargiska gäng han släppte ut på plan från start. Måste få igång ett djupledsspel istället för att tro de ska kunna spela sig till dem.

Bytena fungerade inte heller även om han väckte laget en del inför den andra halvleken.

Lampard måste ta sig en väldigt lång eftertanke om Chelsea med detta spelarmaterial verkligen ska spela 4-3-3 med en central anfallare.

 

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Thiago Silva

 


KORT OM MATCHEN - skrivs live, vilket vi hoppas ursäktar felskrivningar. Ej korrläst.

Anmärkningsvärt är att båda f d Chelseaspelarna är inte ens med i truppen, Willian och David Luiz. Eller att Aubameyang startar på bänken. Arteta tror på sina ungdomar i den här matchen.
    Lampard tar färre chanser. Vi har en lite otrevlig magkänsla just nu och hoppas det beror mer på julmat än hur matchen kommer att sluta. Båda lagen behöver vinna, Chelsea för att hålla sig kvar i topp och Arsenal för att undvika domedagsprofeterna.

Vi vill se Chelsea gå för strupen från start, för att avgöra matchen så tidigt som möjligt. Absolut inte bjuda in Arsenal i matchen. Arsenal har inte förlorat hemma på annandagen sedan 1987!
    Lampard avslöjar att James fortfarande har en knäproblem som de "manage" som det heter på engelska och att Chilly (Chilwell har tydligen fått ett smeknamn) spelar med smärta. Känns lite som en chansning då det bara är 48 timmar till mötet mot i form-laget Villa. (Som imponerade med bara tio man mot Palace).

Första stora chansen till Martinelli och Arsenal men skottet gick inte igenom Chelseas försvar. 1 Det är inte den start vi ville se från Chelsea, då Arsenal är de som helt klart startat bäst. Hörna. 2 Vi får säga det, igen, vi är faktiskt lite oroliga inför den här matchen. Chelsea är ju inte direkt ett kanonsäkert tecken i matcherna i december.
    Zouma bort. 3
    Martinelli ställer till problem igen. Arsenal har öppnat bra. Chelsea mindre så. Vi blir inte mindre oroliga över kommentarer om vår bortaform, bara fem vinster borta under hela 2020!!!   
    Ny hörna för Arsenal. Nu måste Chelsea skärpa sig. 5 Kort variant, oj lite kalabalik när Silva nickar, i huvudet på Lacazette och Mendy kan fånga bollen.
    James söker Werner med en lång boll. För lång. Åtminstone ett försök till anfall. 6
    Kanté sliter i Smith-Rowe, kunde blivit kort. 7
    Härlig attack av Pulisic som spelar Werner som klackar till Abraham, men den når inte fram men väldigt fint försök. 9
    Chelsea jobbar sig in i matchen. De har dock problem med Martinelli.
    Kovacic håller på att göra bort sig men reder ut som tur var, och kanske med lite tur. 11
    Chelsea har tagit över men det går för långsamt, Arsenal har ställt upp sig och Cheslea söker luckorna.
    Pulisic får frispark just utanför halvcirkeln. Xhaka förstås den skylde. 12 Bra läge för Mount, James. Chilly! är också intresserad. Lite längre ut än vad det först såg ut.
    Mount tar den och tar färgen av stolpens utsida. Den tar i stolpen men som sagt, utsidan. OJ vad nära första målet. 13
    Det är helt Arsenals vänsterkant som står för allt framåt. Där får Chesla se upp.
    Holding styr en boll på Werner som jagar ifatt en dålig bolltouch. 15 Nästan en gratischans.
    Kovacic klackar fram sig själv och körs över av Pablo Mari som förstås kortas. Det var minst orange på det kortet. 16
    Abraham går ned och får ont i handleden. 17
    Bra inlägg och Chelsea har folk i boxen men det nickas bort. 18
    Kontring för Werner efter Kante brutit. Holding lyckas stöta bollen till hörna. 19 Dålig hörna. Chelsea får börja om.
    Härligt snabbt anfall där James lägger in bollen på volley, Abraham mycket nära att fåtag i det. Ny hörna. 21 Abraham har börjat ovanligt bra. Zouma nickar men får hämta bollen bakom sig och det blir ingen bra nick.
    Bra försvarsspel av Silva men bollen studsar sedan rätt för Arsenal. 22
    Bra försvar av Zouma men det var attan vad andrabollarna studsar de rödvitas väg. 24
    Ett jätteläge för Arsenal efter att Kante missar och Silva fular sig (men slapp kort). Helt fri framför Mendy men missar bollen. 25 Matchens bästa chans. Fördel från domaren där.
    Silva igen försvarar bra mot Lacazette. Arsenal har kommit tillbaka och har initiativet just nu. 27
    Arsenal spelar ovanligt rakt idag, det är snarare Cheslaa som krånglar till det med att spela runt.
    Abraham tar sig rutn sin försvarare men skottet täcks. 29
    James plockar upp en hörna och skjuter, men riktigt illa. Snöyra i luften. 30 Ser inte mysigt ut.
    Hörna av James, James blir för ensam på högerkanten mot Tierney och Martinelli. Allt Arsenal gör nästan kommer därifrån. James måste få bättre understöd.
    Tierney gör bort James och straff. James trampar honom på hälen. Lite klumpigt, får se vad VAR säger. Reprisen visar inte så mycket kontakt men det är fot på hälen. Oliver pekade direkt på straffpunkten. Den står. 33
    Lacazette fintar bort Mendy och sätter den enkel och kraftfull. 35 Billigt men så är det.
    Werner kontrar men Abraham visar olika signaler så Werner kan inte lägga fram bollen till honom. 36 Vår dåliga magkänsla står sig verkligen just nu.
     Chelsea är svaga och bollen har verkligen inte studsat vår väg men ändå alltså.
    Zouma får en ordentlig smäll i huvudet av Martinelli. 38
    Arsenal har hela initiativet nu och visar aggressivitet. Chelsea är julmatsfyllda känns det som. Var är inställningen, motivationen?
    Werner skjuter men metern utanför., minst. 41 Han behöver verkligen få in ett mål för att hitta sig själv igen.
    Kante orsakar en mycket farlig frispark. Kante är inte i form idag. Arsenal tar frisparken snabbt men Oliver hade inte blåst så de får göra om. Granit Xhaka sätter den i krysset. 44 Det börjar redan kännas kört. Lätt touch på Silva och in i mål. Förbaskade magkänsla som stört hela dagen. Den stämmer också tydligen.

Billig straff kanske men inte orättvis ledning för Arsenal. Det är de som vill vinna matchen, Chelsea verkar bara vilja spela av den. Oj vad besviken vi är på inställningen... Frisparken var inte mycket att göra åt.

ANDRA
Får hoppas att Chelsea åtminstone skärper sig och vill spela resten av matchen istället för att gå omkring och skita i den.
    Jorginho och Hudson-Odoi in. Det mäste bli Kovacic och kanske Werner ut. Silva gav kaptensbindeln till Jorginho. Så blev det också.
    Mer vilja och lite press på Arsenal nu men inte bättre spel. 48
    Det börjar smälla mer också, men studsarna går fortfarande fel.
    Bra aktion av Pulisic och Mount men bollen når inte fram till Abraham sedan. 51
    Martinelli ligger ned men det syntes absolut inte särskilt mycket av något som skulle hänt där. 53 Ville väl vila.
    Abraham snubblar ut bollen. 54 Känns typiskt på något sätt.
    Mount vänder om och lägger in en boll mot Abraham, enkelt för Leno. Chelsea har banne mig inte skapat en enda farlig chans förutom Mounts frispark. 55
    Så kommer Arsenal upp och Saka lyfter in bollen i bortre gaveln. Såg ut som en skyffling men allt går Arsenals väg. 56 Det är en total snedträff som blir så rätt. Arsenal har onekligen flyt i matchen, men flyt är också något man förtjänar och Chelsea förtjänade inget efter sin första halvlek.
    Jorginho upp i rygg på Laacazett som faller ihop som om han blivit skjuten. Oliver vinkar bort det.
    Lyftning in som CHO inte når. 61
    Bra räddning av Mendy på Martinellis skott. Arsenal kontrar sönder Chelsea med ett rakare och bättre spel. Chelsea gör samma fel som i så många matcher där de försöker hitta lägen istället för att skapa lägen.
    Xhaka bröstar hen en boll med Kante i ryggen och även det lyckas ju förstås. 66
    Ny Arsenalchans.
    Chelsea verkar gett upp nu och försöker bara hålla nere siffrorna eller.... 71
    Lampard tar in Havertz när Giroud borde varit spelaren. Obegripligt.
    Hörna för Chelsea. 74 Silva nickar men över.
    Pablo Mari slår ihop knä med knä mot Abraham.
    Abraham i mycket bra läge nickar över mål. 80
    Mendy reparear sin egen tavla.
    Abraham bröstar in bollen men döms bort för offfside. VAR räddar honom. 85 MÅL säger VAR och det såg ok ut.
    Hörna, men ingen bra sådan. 88
    Jättechans för Silva, men nicken klart utanför. 89 Bra inlägg. Såg inte av dem.
    Mount görs ned i straffområdet och Pablo Mari fäller honom. Straff. Jorginho ska ta den. Fem minuter tillägg. Jorginho missar den, precis som mot Liverpool. 90+1 Uselt slagen straff.
    Pulisic i fin aktion men skottet lamt, som det mesta från Chelsea idag.

Säsongen är inte slut men den här matchen och insatsen svider riktigt mycket. En sådan pinsam attityd som Chelsea gick in i matchen med och brist på kvalitet. Tänk att sådan där obehaglig magkänsla att något hemskt väntar så ofta också sedan inträffar. Chelsaa förtjänade den här stjärnsmällen, tyvärr.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver + VAR

BETYG

Lite billig straff men inte fel så... Gick dock inte på så många andra halvfilmningar.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappast acceptabel insats. Under 5 är mer än underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättni Tiden ute mngarna är personligt omedelbar och subjektiv (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där.