csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
8   Chelsea FC  15 sp 7 v 4 o 4 f 30 -17 mål 25 p

csfc    AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat Chelsea W för målgörare
3     Chelsea W   8 sp 6 v 2 o 0 f 23 - 5 mål 20 p

21 - 27 dec 2020
  NÄSTA MATCH:

28 dec kl 18.30 - ASTON VILLA

  TV-Viasat

Nyheter v-52


SÖNDAG 27:
Silverkanten den här helgen är ju ändå att även många av Chelseas förmodade konkurrenter tappat poäng, flera av dem rätt överraskande.

Frank Lampard kallade sina spelare lata efter matchen igår. De var lata som gav bort straffen och frisparken enligt honom. Vi har andra ord för hur Chelsea spelade. December har varit rent katastrofal för Chelsea med tre förluster på fyra matcher och nu ska vi möta formlaget Aston Villa imorgon. Som ett brev på posten har sparken-rykten också kommit upp för Lampard och om Chelsea inte når minimimålet med en CL-plats när säsongen är slut då misstänker vi att Romans tålamod också är slut, särskilt som Lampard fått i princip allt han pekat på inför den här säsongen. Den inställning och attityd, eller snarare brist på båda som spelarna visade igår, i synnerhet i första halvlek får oss att undra om allt faktiskt står rätt till i klubben. Ännu mer undrar vi om Lampard inte försöker få in fyrkantiga bitar i runda hål genom att envisas med det spelsystem han vill ha istället för att anpassa spelet efter spelarnas kvaliteter?

ANNANDAG JUL 26:
Visar man så här usel inställning i ett viktigt derby på annandagen då ska man inte nämnas som topplag. Man får ju skämmas för deras inställning idag. Tyvärr har man haft den där hemska magkänslan hela helgen inför den här matchen och som de lade sig. Skäms Chelsea, det här var värre än WBA-matchen eller någon av förlusterna tidigare. Av dagens insats att döma blir Chelseas säsong inte vad den lovade. Det som skaver så oerhört är hur inställningen verkade vara, det var som de inte ville spela utan sitta hemma och leka med julklapparna. Säsongens sämsta insats i en av de viktigare matcherna!
    Upprättade nåpgot lite sin heder i andra men då var det så dags. Allt gick Arsenals väg men det var ändå Chelseas sämsta insats den här säsongen och den får man bara inte göra i ett derby mot Arsenal.
    Chelsea försöker hitta lägen istället för att skapa lägen. Det är ett ständigt fel av Chelsea under Lampard. Chelsea saknar djupledsspel trots att de har spelarna för just det.
    Alla ev drömmar om titelutmaning kan vi hänga i granen som ska slängas ut.

48 timmar hette en succéfilm, det finns tv-program med samma titel och det är nyckeltalet inför nästa möte, mot Aston Villa som imponerade stort mot ett om än svagt Palace. Villa spelade största delen av matchen med tio man men vann 3-0. Den matchen går av stapeln på måndag.

Chelsea och Frank Lampard har valt sin sdtart-XI
    Mendy, James, Zouma, Silva, Chilwell, Kanée, Kovacic, Mount, Pulisic, Werner, Abraham.
    avb: Kepa, Rüdiger, Azpilicueta, Emerson, Gilmour, Jorginho, Havertz, Hudson-Odoi, Giroud
    Kovacic in för Jorginho och James samt Chilwell tillbaka. Att Abraham skulle få chansen efter sin dubbel senast var nog rätt givet.

Arsenal gör hela nio ändringar från förlusten i ligacupen till City. Leno, Bellerin, Holding, Mari, Tierney, Elneny, Xhaka, Smith Rowe, Martinelli, Saka, Lacazette
    Anmärkningsvärt är att båda f d Chelseaspelarna är inte ens med i truppen, Willian och David Luiz. Eller att Aubameyang startar på bänken. Arteta tror på sina ungdomar i den här matchen.

Varje match under helgperioden känns nästan som en cupfinal och det var en cupfinal senast Chelsea mötte Arsenal. Tyvärr gick den inte alls bra, delvis på grund av domaren i den matchen. Vi säger inte hans namn, AT.
    Båda lagen har frånvaro, vilket känns ofrånkomligt så här års. Det som känns lite mindre vanligt är hur extremt viktiga varje match och framförallt varje poäng är just den här säsongen. Det kan bli perioden då Liverpool rusar ifrån (det är ett troligt scenario tyvärr). Därför blir det så viktigt att Chelsea kan rädda varje poäng just nu. Tre poäng mot Arsenal är ingen lätt sak att ordna men oj vad bra det skulle känns, särskilt som vi har ett annat viktigt möte bara 48 timmar senare mot årets succélag Aston Villa och ovanpå det väntar Manchester City. Villa kommer inte ha Ross Barkley men det känns bra då de varit som allra bäst när Barkley spelat med Grealish. Chelsea kan sakna inte bara Ziyech idag (och han är väl tveksam mot Villa också) utan även James och Chilwell även om osäkerheten där är större.

JULDAGEN 25:
Guardian har rankat sina 100 bästa spelare i världen. Chelseas högst rankade är Timo Werner på 30:e plats. Sedan hittar vi Kay Havertz 50, Thiago Silva 54, N'Golo Kanté 55, Hakim Zyech 60. Robert Lewndowski toppar listan vilketär helt väntat efter det år han haft.
    Vi har en hel del frågetecken inte minst om vissa engelska spelares höga ranking och vissa engelska lags spelares ranking. Men det är ju en tyckarlista så och kan knappast ses som en objektiv ranking. Se den här>>

JULAFTON 24:
GOD JUL TILL ER ALLA!

ONSDAG 23:
Från presskonferensen:
Chilwell och James är osäkra inför mötet med Arsenal. Hakim Ziyech är tyvärr borta men förväntas vara tillbaka i spel nästa vecka.
    Han oroar sig inte för Werners måltorka utan menar på att det händer alla anfallare. Det viktiga är han kommer till chanser ändå.
    Han vill inte uttala sig om Arsenals "kris".
    Han medger att derbyn är inte lika andra matcher. Form betyder inget utan det är annat som gäller. Sedan fortsatte han att berömma dem som han alltid gör med alla motståndare.
    Hans julplaner har förändrats, särskilt vad det gäller att träffa fler familjemedlemmar. Men det är situationen som den är.
    Han ville inte heller prata om Mikel Arteta och hans problem, om hans karriär i fara. Det enda han sa var att det ofta handlar om tajming. Att få rätt jobb i rätt tid.
    Han menar att förväntningarna är desamma även för före detta spelare som managers. Det handlar om ett stort tryck utifrån. Alla lag har tuffare perioder och det händer oväntade saker, inte minst den här säsongen utan försäsong och allt annat som händer.
    Hans tidigare möten med Arsenal, som spelare, spelar ingen roll. Det är ett derby och de är annorlunda men hans spelarmatcher är ingen som påverkar idag. Han höll dock med om att Arsenal var det bättre laget när han började spela för Chelsea men efter kvartsfinalsegern i CL 2004 började posiitionerna ändras och idag är det annorlunda.
    Målet är att vinna någon titel, det är en naturlig utveckling. Förra året var det helt att kvalificera sig för Champions League men ribban höjs hela tiden.

TISDAG 22:
Grattis till Jody Morris som fyller 42 år idag.

Ben Chilwell kommer inte spela mer i år om första prognoserna efter hans tidiga skada igår stämmer. Först på nyåret blir han spelklar, vi hoppas till matchen mot City.
    Båda ytterbackarna är nu skadade vilket knappast är optimalt inför derbyt mot Arsenal på annandagen. En match som absolut inte kan bedömas efter snack om kris i Arsenal och deras tabelläge. Det är ett derby och då gäller andra regler. Det är också en match där minst två spelare är oerhört angelägna om att bevisa för Chelsea att de duger. De hra också fått tillbaka Martinelli från skada, vilket säkert ger dem en boost.
    Martinelli fick en ny skada och fick utgå i halvtid i Ligacupmötet med Man City ikväll.

MÅNDAG 21:
Fotboll är ett underligt spel. Timo Werner får två chanser, missar bägge men ett ribbskott. Igen.Han är där hela tiden. Abraham är knappt med i matchen, får chansen och sätter två närskott på två minuter. Inte för att vi bryr oss, för det spelar ingen roll vem som gör målen, bara Chelsea vinner.

Vilken underlig match men vi älskar att vi vann den. 3-0 till Chelsea.
    Krislaget Arsenal på annandagen nu. som om deras läge betyder något. Det är ett derby, de har två fd Chelseaspelare som vill och har något att bevisa. Men nog gav det här andrum. Tack Chelsea.

Vi vill ha revansch och vi vill se en Chelseaseger.
    Chelseas startelva: Ryktena om James's skada verkar tyvärr sanna. Han är inte med. Havertz bänkas liksom Giroud. Tyvärr ingen Ziyech som vi hade behövt.
     Mendy, Azpilicueta, Zouma, Silva, Chilwell, Kanté, Jorginho, Werner, Mount, Pulisic, Abraham.
    avb_ Arrizabalaga, Rüdiger, Christensen, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Gilmour, Havertz, Emerson
    David Moyes svarar med: Fabianski, Coufal, Balbuena, Ogbonna, Cresswell, Noble, Rice, Soucek, Fornals, Haller, Bowen
    De skaderykten som omgärdade WH verkar stämma kring Lanzini och Antonio.

Förlusten förra säsongen svider fortfarande, men det är faktiskt enda förlusten på 14 matcher mot West Ham på Stamford Bridge.

Chelseafansen har röstat fram Mason Mount som Årets Spelare 2020.

Grattis Ben Chilwell som fyller 24 år idag. Hoppas han firar med ett mål eller en assist.

West Ham kommer sakna Manuel Lanzini idag då han avslöjat att han ådragit sig en lårmuskelskada. Något som inte bekräftats i medierna. Däremot har de frågetecken kring Antonio, Balbuena och Cresswell.

Chelsea har gått in i helgperioden, den så för ligan avgörande varje år, med två raka onödiga förluster och är nu nio poäng upp till ledarna Liverpool som hotar att rusa ifrån resten nu. Det är verkligen inte bra. Chelsea har inte råd med fler förluster nu och då har vi ändå ett möte med Manchester City i perioden.
    Annars tyckte vi innan perioden började att West Ham kanske var den (näst) knepigaste uppgiften. De har fin form och vi har uselt facit under Lampard mot hans första klubb. Två förluster i ligan förra året och då var West Ham mycket sämre än vad de är nu. Hammers har bara en enda poäng mindre än Chelsea på tionde platsen. Chelsea har ju på bara ett par veckor rasat från en tillfällig förstaplats till åttonde.
    Det gör kvällens match till en absolut måstevinst. Chelsea måste vinna för att hänga med och kunna nå säsongens mål, även om vi inte ens är halvvägs genom serien. Så viktig har matchen plötsligt blivit efter käftsmällarna mot Everton och Wolves. Det finns helt enkelt inte utrymme för fler förluster i en så oerhört tät tabell.
    Chelsea har haft sex dagar att läka såren och återhämta sig mentalt. En sak är dock säker, ska Chelsea vinna måste de börja sätta chanserna. Chelsea har börjat slarva bort målchanser på ett oroväckande sätt. De såg mentalt trötta ut i förlusterna så förhoppningsvis har de också kunnat ladda om sina batterier en del.
    Plus förstås, vi vill verkligen ha revansch för de där förlusterna förra säsongen. Det är hemmamatch även om London nu är i lockdown i princip igen med ett muterat coronavirus som sprids extremt snabbt och mycket.
    Tre förluster är liika många som Liverpool hade på hela säsongen när de tog titeln. City hade fyra säsongen innan (men Liverpool hade då en enda!). Chelsea hade 12 förluster förra säsongen och tog fjärdeplatsen, det tror vi är en fullständig omöjlighet att upprepa nu. Vi har också lite väl många oavgjorda matcher redan så spekulationerna om titelutmaning hoppas vi alla kan glömma. Kanske var de dem som fick Chelsea att börja förlora för det var när de var som hetsigast som resultaten gick ned i källaren.
    Så snälla Chelsea, vi avstår snö (här i södra Sverige) och till och med julklappar om ni bara ger oss den här julklappen - en vinst över West Ham och ett motiverat och tänt Chelsea som lyser upp mörkret.

 

 


Rykten, notiser m m, v-52


SÖNDAG 27:
Enligt Express och Athletic kommer Marina Granovskaia bara tillåta en transfer i januari. De påstår det handlar om Declan Rice, en spelare som West Ham inte under några omständigheter vill sälja. Efter decembers resultat tvivlar vi en hel del på att Chelsea kommer att försöka spränga banken för en enda spelare innan Lampard fått den fina trupp han har att spela som de kan.

Efter Reece James's förmodligen sämsta insats i Chelseatröjan igår. Han tappade boll hela 17 gånger och orsakade straffen helt i onödan undrar vi onekligen om han ändå inte spelade skadad och kände av den. Tabloiderna spekulerar förstås nu i om han inte borde petas. Överreaktion men något var inte helt ok med James igår. Å andra sidan, vem utmärkte sig positivt igår? Ingen, inte heller Lampard vars byten var oförklarliga på flera sätt. Även om andra halvlek nästan var godkänd efter den otroligt usla insatsen i första halvlek, något av det sämsta vi sett i Chelsea på år och dagar.

JULDAGEN 25:
Det är väldigt mycket mediasnack just nu om att Frank Lampard och Chelsea vill värva Erling Braut Håland (eller ska vi använda engelskans Haaland?) från Dortmund. Han ska vara värvning nummer 1 för Chelsea till sommaren om vi ska tro mediemullret. Kul rykte och han lär ju ha en överkomlig utköpsklausul. Chelsea lär dock knappast vara enda klubben som svansar runt den sensationelle norrmannen.
    Ryktet minskar inte då han i en frågestund ska ha svarat på frågan vilken spelare han allra helst skulle velat spela med. Hans svar var: Frank Lampard.

Guardian försöker förklara varför Timo Werner missar så många chanser. En analys av hur han spelar och vad som gör att han tenderar att göra mål klumpvis. De undrar om Lampard har listat ut hur han bäst kan utnyttja tysken på bästa sätt. Många kommentarer menar att Chelsea utnyttjar honom helt fel, och skulle spela honom mer som Leicester spelar Vardy. Det ligger mycket i det. Werner är där hela tiden men missar just nu öppna chanser, å andra sidan skapar han fler chanser än hela Chelsea sammanlagt. Rätt intressant läsning>>

Aubameyang är inte helt klar för spel mot Chelsea, han tillhör spelare som kommer utvärderas för spel sent. Däremot är det helt klart att Thomas Partey som varit så viktiga för dem inte kommer att kunna spela.
    Xhaka är tillbaka från avstängning och Martinelli förväntas spela trots att han fick gå av skadad senast.
   
Arsenal har inte vunnit sedan 1 november, men som vi alla vet är sviter där för att brytas, som Chelseas mot everton för ett par veckor sedan. Då vi gick från att vara titelutmanare i medierna till knappt CL-platstrovärdiga just nu.

Moises Caicedo har setts som helt klar för Manchester United. Den 19-årige ecuadorianen är nu plötsligt istället en värvning för Chelsea, om vi ska tro ryktena. Caicedo spelar på mittfältet. Vi ställer oss rätt tvivlande till det ryktet. Särskilt nu då brexit inträffar och gör det ännu svårare för utländska, unga spelare att få arbetstillstånd i UK. Han skulle kosta 4,5m pund.

Sett till tabell och resultat är Chelsea favoriter mot krisande Arsenal imorgon. Det är dock rätt många som varnar för en Arsenalvinst då de menar att deras dåliga resultat måste vända snart och att de ju faktiskt slog Chelsea i FA-Cupfinalen där Chelsea också var favoriter. Det finns spelare i Arsenal som kanske bara dyker upp i stora matcher menar andra och det finns ju onekligen några före detta Chelseaspelare där som gärna vill visa att Chelsea inte skulle släppt dem. Så lite oroliga är vi allt. Det krävs motivation och skärpa om Chelsea ska slå Arsenal imorgon. Det går absolut inte att bara dyka upp och tro på det bästa som i några matcher på sistone. Vi saknar förmodligen våra ytterbackar men har fått tillbaka några av våra yttrar.

JULAFTON 24:
Ska man tro spanska rykten vilket vi väl sällan gör så kommer Chelsea att möta en av sina egna spelare i Champions League i februari. Detta då Marcos Alonso som hamnat på Lampards baksida kommer lånas ut till Atletico Madrid i januari.
    Det är dock massor av ytterbacksrykten till Atletico just nu efter Trippiers 10-veckors avstängning.
    Enligt Sky i Italien är det dock Inter som gäller för Alonso.

Kurt Zouma har kontrakt till 2023 men Chelsea ska ändå vara intresserade av att öppna förhandlingar om en förlängning på nyåret.

ONSDAG 23:
Gabriel Martinellis skada är inte allvarlig och han räknar med att kunna spela på annandagen mot Chelsea.

West Ham jagar nu Olivier Giroud för en transfer i januari. Det tror vi inte kommer att hända.

Det är nog inga här som känner igen namnet Max Woosnam, men han förs idag fram som den kanske främste sportsmannen England någonsin haft då han till fullo behärskade fotboll, tennis, cricket, golf. Han spelade i Chelsea och för England. Det var dock ett tag sedan han var aktiv, mer än hundra år. Läs mer om honom här>>

Thiago Silva hyllas i mängd och med all rätt efter matchen mot West Ham. Sky ger här en analys om varför och hur viktig han är för Chelsea. Precis som vi trodde när Chelsea värvade honom i somras. Det är ju en skillnad som natt och dag mellan vårt försvarsspel pre-Silva och post-Silva. Även om vi självklart också måste hylla Lampard och Morris samt Anthony Barry för detta. Som hur effektiva vi blivit på fasta situationer plötsligt, vilket säkert till stor det kan tillskrivas Barrys inflytande. Läs mer här>>

TISDAG 22:
De sex Londonlagen i Premier League kommer nu att börja testas två gånger i veckan för covid-19.

Det märks att det är mindre än tio dagar till silly season. Och vissa tar i så det märks hela vägen från tårna.
    Dagens är att Chelsea kommer försöka värva Declan Rice och Erling Braut Håland. Kul rykten men hur mycket substans det finns i dem vet vi inte. Att Rice är på någon form av lista av önskade spelare vore ingen överrasking men Håland är ju nytt rykte. Frågan är dock hans kontroversiella agent Mino Raiola.
    Det här sägs gälla till sommaren dock. Samtidigt går ryktet att Chelsea vill och försöker sälja Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Marcos Alonso, Ross Barkley, Jorginho, Danny Drinkwater och Victor Moses. Att några av dem kommer att lämna är nog givet, men om det blir alla är mer tveksamt. (Konstigt nog nämns inte Baba Rahman som inte ingår i a-truppen likt Drinkwater men det är väl för att ryktespåhittarna har lite dålig koll kanske).

MÅNDAG 21:
Det rör ju inte Chelsea då vi åkte ut på straffar mot Tottenham, men ligan har skjutit på finalen i Ligacupen till i april i en förhoppning om att de ska kunna spela den inför publik på Wembley.

The Sun har tagit fram fyra lånespelare de tror kan ta sig in i a-truppen nästa säsong. Det är förstås Conor Gallagher, Ethan Ampadu, Marc Guehi och Armand Broja. Läs mer här>>

Nu är det Marseille som är klubben Olivier Giroud ska gå till om medierna får bestämma. Det kommer inte att hända, inte i januari. Fast italialienska medier påstår det blir Italien och en italiensk klubb, vi tror inte på det heller.

Timo Werner har talat ut om N'Golo Kanté, Chelseas förmodligen mest älskade spelare:
“We have so many good players! But one is special, even if many know how good he is: N’Golo Kanté stands out in real life,"
"What kind of competitor he is in training – unbelievable.
"If you think he can’t get the ball, then he’ll steal it from behind you. This is impressive.
“Although I knew beforehand that N’Golo was probably the best six in the world, he always surprised me positively in training.
"Having him on your own team is a blessing. Even offensively, he just marches so much. And what’s more, he’s just the dearest person on earth.
"As an example: he is knocked down from behind and laughs at himself first. It’s really impressive how someone can have such peace of mind as N’Golo.
"It is something special to be able to play with him.”

En presentation av Billy Gilmour, om hans smeknamn Billy Balboa, modell för Burberry och annat.>>

Drew Spence gjorde sin 200e Chelseamatch, mest av alla, när hon hoppade in mot Benfica. I den här artikeln hyllar Emma Hayes den mångsidige spelaren stort.>>

Klubbens lånerapport om olika spelare ute på lån i England och Europa>>

En hel del om David Alaba från spanska källor. De verkar peka ut Real Madrid som favoriter till att värva honom. Problemet är att Real som ser honom som ersättare till Sergio Ramos inte vill betala hans lönekrav. (Alaba kommer gratis till sommaren så han har höga lönekrav då ingen övergångssumma ska betalas). Barcelona är intresserade men ingen tror att de kan få honom då de har för stora ekonomiska bekymmer. Så ryktena vänder mot PSG som alltid har råd och Chelsea som tydligen ska lagt ett intressant förslag till Alaba.
    Vi vet inte men följer det här ryktet med intresse då det nog är den enda värvning vi kan tänka oss sker, som optionsvärvning till sommaren, nu i januari. Vi tror inte särskilt mycket på Declan Rice-ryktena. Inte nu men de är ofrånkomliga även framöver. tyvärr lär väl Rice vilja göra en bra match och imponera på Lampard ikväll.


<<50 år med Chelsea>>

Biljettinformation; finns under CSFC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt
för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och väldigt mycket fakta och resultat.

CSFC

NEJ till näthat

Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!